Home » , » Α. Σταματόπουλος: «Η επίταξη είναι χούντα, ας έρθουν να μας πάρουν νεκρούς» (Βίντεο)

Α. Σταματόπουλος: «Η επίταξη είναι χούντα, ας έρθουν να μας πάρουν νεκρούς» (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013 | 6:35 μ.μ.

Σχεδόν μισό αιώνα πίσω και στην εποχή της χούντας των Συνταγματαρχών και του περίφημου «Αποφασίζομεν και διατάσσομεν- Στρατηγός Ζαγοριανάκος», μας γύρισε η άθλια μνημονική συγκυβέρνηση.

Δεν χρειάζεται να κάνουμε αναλύσεις. Αυτό που απαιτείται είναι να δείξουμε την ενεργό συμπαράσταση μας στους απεργούς των ΜΜΜ που δείχνουν αποφασισμένοι να μην υποκύψουν στην τρομοκρατία του κράτους.
 Η δήλωση του προέδρου της ΣΕΛΜΑ Αντ. Σταματόπουλου –δείτε το βίντεο που παραθέτουμε- τα λέει όλα: «Η επίταξη είναι χούντα, ας έρθουν να μας πάρουν νεκρούς». Αργότερα που οι σύντροφοι μας θα επιστρέψουν από το αμαξοστάσιο του Μετρό στα Σεπόλια, πιθανόν να έχουν αναλυτικό ρεπορτάζ, ίσως και βίντεο.


Δυο σχετικές τοποθετήσεις:

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης, δήλωσε από τη Βουλή:

«Η συγκυβέρνηση ντύθηκε στο “χακί” και με ένα νέο “πραξικόπημα” κατά του Συντάγματος επιστρατεύει τους απεργούς εργαζομένους του ΜΕΤΡΟ προσπαθώντας με “στρατιωτικού” τύπου μέτρα να σπάσει τον αγώνα τους.

 Στόχος της κυβέρνησης είναι να καταργήσει τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας οδηγώντας σε ακόμα μεγαλύτερη “κινεζοποίηση” τους μισθούς και τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα.

Οι τερατώδεις μνημονιακές πολιτικές κατεδάφισης μισθών και εργασιακών δικαιωμάτων οδηγούν την κυβέρνηση προκειμένου να κάμψει τις εργατικές και κοινωνικές αντιστάσεις σε ακραίες, αυταρχικές και αντιδημοκρατικές συμπεριφορές που θυμίζουν ανώμαλες πολιτικά περιόδους του παρελθόντος στη χώρα μας.

Ο κοινός συντονισμένος αγώνας και η συγκρότηση ενιαίου κοινωνικού μετώπου των εργαζομένων του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα μπορεί να γίνει το σινικό τείχος πάνω στο οποίο θα σπάσουν οι επιστρατεύσεις απεργών και κυρίως οι μνημονιακές πολιτικές και η κυβέρνηση που τις εφαρμόζει».

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ για την πολιτική επιστράτευση των απεργών του Μετρό 

Η απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλει την επιστράτευση των απεργών εργαζομένων στο Μετρό αποτελεί πράξη ωμού αυταρχισμού που στρέφεται ενάντια στα στοιχειώδη δικαιώματα όλων των εργαζομένων. Όλος ο λαός πρέπει να καταδικάσει την κυβέρνηση και να εκφράσει την αλληλεγγύη του στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στο Μετρό και τα άλλα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, που πρέπει να παραμείνουν όρθιοι και να μην υποκύψουν ώστε να αποτύχουν ο αυταρχισμός και η κυβερνητική αδιαλλαξία.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

Ανώνυμος
24 Ιανουαρίου 2013 στις 11:17 μ.μ.

τετοιες ωρες ειναι του Λαου,πληρης παλλαικη στηρηξη στους εργαζομενους των ΜΜΜ.

25 Ιανουαρίου 2013 στις 12:15 π.μ.

Η απεργία του METPO να γίνει ο τάφος τους

Εν μέσω ενός γκεμπελίστικου καταιγισμού από τα ΜΜΕ και γράφοντας στα παλιά τους τα παπούτσια την πολιτική επιστράτευση που κήρυξε από το μεσημέρι (ισχύει από τις 5πμ της Παρασκευής) και τις απειλές των Σαμαρά - Χατζηδάκη για απολύσεις, οι απεργοί του ΜΕΤΡΟ με την ενεργή πλέον συμπαράσταση του συνόλου των ΜΜΜ συνεχίζουν απτόητοι τον ηρωικό τους αγώνα.
Συνεχεια εδω: wp.me/pryYN-1ey

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger