Home » , » Το πολιτικό πρόβλημα του Αλέξη Τσίπρα

Το πολιτικό πρόβλημα του Αλέξη Τσίπρα

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013 | 10:41 μ.μ.

Του Γ. Δελαστίκ - "Επίκαιρα"

Πέρα από τις δημοσκοπήσεις, όλοι οι Έλληνες διαπιστώνουν ή διαισθάνονται ότι η εκρηκτική αύξηση της εκλογικής επιρροής του ΣΥΡΙΖΑ -αυτή που από το 4,6% των εκλογών του 2009 τον οδήγησε στο 16,8% των εκλογών του Μαΐου του 2012 και τον απογείωσε στο 26,9% ένα μήνα αργότερα, στις εκλογές του Ιουνίου- έχει ανακοπεί. Υπάρχουν περισσότερες της μίας αιτίες που προκάλεσαν το φαινόμενο αυτό.

Η πρώτη είναι η κατηγορηματική άρνηση του ΚΚΕ να ανταποκριθεί καθ' οιονδήποτε τρόπο στις προσκλήσεις συνεργασίας που του απηύθυνε ο ΣΥΡΙΖΑ. Όσο κι αν το ΚΚΕ πλήρωσε βαρύτατο εκλογικό τίμημα για τη στάση του αυτή, πέφτοντας από το 8,5% του Μαΐου του 2012 στο 4,5% του Ιουνίου, που αποτελεί το χειρότερο εκλογικό αποτέλεσμα όλης της ιστορίας του από την ίδρυση του μέχρι σήμερα, το πολιτικό αποτέλεσμα αυτής της στάσης ήταν σαφέστατο: εξάλειψε από τη συνείδηση του ελληνικού λαού τη δυνατότητα συγκρότησης κυβέρνησης της Αριστεράς στην Ελλάδα!

Μπορεί να ακούγεται μελοδραματικό, αλλά το Μάιο του 2012 η ελληνική Αριστερά έχασε τη η συνέχεια στην ιστοσελίδα μας
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 3 σχόλια

Π
8 Φεβρουαρίου 2013 στις 2:44 π.μ.

Διαβαζουμε:

"Η πρώτη είναι η κατηγορηματική άρνηση του ΚΚΕ να ανταποκριθεί καθ” οιονδήποτε τρόπο στις προσκλήσεις συνεργασίας που του απηύθυνε ο ΣΥΡΙΖΑ. "

κατα συνεπεια:

"Μπορεί να ακούγεται μελοδραματικό, αλλά το Μάιο του 2012 η ελληνική Αριστερά έχασε τη μοναδική ευκαιρία πειραματισμού αναζήτησης ενός ραντεβού με την εξουσία."

εντουτοις:

"Με το ΚΚΕ να λέει «όχι» και τις έδρες των Ανεξάρτητων Ελλήνων πιθανότατα να μην επαρκούν προστιθέμενες σε αυτές του ΣΥΡΙΖΑ για να σχηματιστεί βιώσιμη κυβερνητική πλειοψηφία είτε της Αριστεράς είτε αντιμνημονιακών δυνάμεων ..."

οποτε:

"Έχοντας ανομολόγητα οδηγηθεί στην άποψη ότι δεν υπάρχουν περιθώρια σχηματισμού κυβέρνησης η οποία να εκφράζει είτε ένα αριστερό κοινωνικό κίνημα είτε ένα ρωμαλέο αντιμνημονιακό ρεύμα, ο Αλέξης Τσίπρας εκτίμησε ότι η επιλογή που του απομένει για να ανοίξει ο δρόμος προς την εξουσία είναι να προσπαθήσει να πείσει ότι αυτός και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι καλύτεροι διαχειριστές της εξουσίας ακόμη και μέσα πλέον στο σύστημα, χωρίς ρήξεις, τομές και ριζοσπαστικές ανατροπές"

Εν ολιγοις:

Το ΚΚΕ δεν θελει ενω μπορουσε, ο Καμμενος δεν μπορει αλλα μπορει και να ηθελε ενω ο Τσιπρας σε απελπισια το ριχνει στο ζειμπεκικο με δεξιες στροφες.

Ιδου: το ενα φερνει τ'αλλο, αιτια και αποτελεσμα, ντετερμινισμος! Ολα ταιριαζουν. Ικανοποιησις!

Βαζεις λιγο απο εκλογικη στατιστικη και προθεση ψηφου, μετρας τα κουκια στη Βουλη και γραφεις ενα καρο αραδες παιδαριωδους πολιτικης αριθμητικης. Βαθυτης!

8 Φεβρουαρίου 2013 στις 8:58 π.μ.

Χωρίς να διαφωνώ καθόλου στο άρθρο θα επισημάνω/προσθέσω ότι ουσιαστικά ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να φέρει κόσμο μόνο περιορίζοντας τη ριζοσπαστικότητα θέσεών του (ξέρω το βάζω πιο στρογγυλεμένα από το άρθρο, αλλά έτσι το βλέπω). Σε κάποιο βαθμό αυτό είναι αναγκαίο επειδή θέλει να φέρει μαζί του μέρος της μεσαίας τάξης που βλέπει με τρόμο τις πολιτικές μεταβολές και είναι σαφώς πιο συντηρητική (αλλά σταθερά -όχι αργά σίγουρα- ριζοσπαστικοποιείται λόγω των καταστάσεων).
Ωστόσο, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χάσει ή ξεχάσει την κινηματική του δύναμη, αυτή που τελικά τον ανέβασε στο 27% και πλέον έχει και την τεχνητή κόντρα που εφηύρε ο Κεδίκογλου κόντρα στο ΚΚΕ.

Ανώνυμος
13 Φεβρουαρίου 2013 στις 6:35 μ.μ.

Γ. Δελαστίκ - "Επίκαιρα"
Για να εισαι αριστερα πρεπει να ξερεις τι ποιει η δεξια.
Και το οτι εισαι δημοσιογραφος δεν σημαινει οτι
45 αριστεροι εχουν ενος γελαστικ γνωση.
Η αριστερα που επικαλησε το 89 διελυσε το
συνασπισμο της αριστερας. 3 χρονια μετα το 92 η ηγεσια της ψηφισε την ακροδεξια Συνθήκη του Μάαστριχτ. Στη συνεχεια απο το 2008 και μετα με τα
παρακατω επισφραγισε το ξεπουλημα της.
Πράσινη Βίβλο / Στρατηγική της Λισσαβόνας
Ευρωσυνθήκη/ Συνθήκη του Άμστερνταμ/ Ευρωσύνταγμα»
Ιδιωτικοποίηση των λιμανιών/ Σχέδιο Ανάν/ Μεταλλαγμένα προϊόντα
Ιδιωτικά πανεπιστήμια/ Μπολόνια / 65ωρο / 3ωρα / 4ωρα
όρια ηλικίας κτλπ, το στένεψα οσο μπορούσα.
Εγκληματα ασυγχωρητα που πληρωνουμε τωρα.
Και εμεις χασαμε τις δουλειες μας,το μεροκαματο και αφησαμε τα παιδια μας υποθηκη στο παρακαταθηκων και δανειων και στις τραπεζες.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger