Home » » Βοήθεια πέφτω!

Βοήθεια πέφτω!

Από mitsos175 , Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013 | 8:34 μ.μ.

«Βοήθεια πέφτω» ψελλίζει ο δούλος στους δανειστές αφέντες του. «Και αν πέσω» τους λέει, «θα έρθει ο Αλέξης και μετά, όλα όσα συμφωνήσαμε, θα χαθούν!». Μ’ αυτό το «σοβαρό» επιχείρημα, μ’ αυτό το μυστικό όπλο, προσπαθεί ο Σαμαράς να γαντζωθεί, όπως κι ο συμμαθητής του στην πρωθυπουργική καρέκλα.

Να κατευνάσει τους τοκογλύφους που βλέπουν ότι δεν τραβά πλέον. Που ανήσυχοι κοιτούν τον κόσμο να αντιστέκεται. Και που θεωρούν πια τον εκλεκτό τους ανίκανο και καμένο χαρτί.

Παρόλα αυτά θέλουν να τον κρατήσουν λίγο ακόμα. Ως το φθινόπωρο, αν γίνεται, να λεηλατήσουν όσο μπορούν περισσότερο. Η κατάσταση αυτή κάποτε θα τελειώσει, το αντιλαμβάνονται κι οι ίδιοι.

Τι σκαρώνουν: Το πρώτο είναι η αλλαγή στην προπαγάνδα. Tα συνήθη ψέματα τους δεν πιάνουν. Η λογοκρισία τους θα γίνει σκληρότερη και τα ψέματα μεγαλύτερα. Θα προσπαθήσουν να αλλάξουν την ίδια την πραγματικότητα μπροστά στα μάτια μας.

Απαγορεύουν ακόμα και έμμεσες αναφορές στην πραγματική κατάσταση που επικρατεί. Θάβουν με μαεστρία, κάθε αντίσταση, κάθε αγώνα, ή τον παρουσιάζουν όπως αυτοί θέλουν. Κάνουν ηλίθιες «δημοσκοπήσεις» από εταιρίες (που μερικές απ αυτές δεν τις ξέρει  ούτε η μάνα τους) ότι δήθεν «αντέχει, ή είναι κοντά». Αν είναι «κοντά» η διαφορά 8-10 μονάδων, που έχει ο πρώτος ΣΥΡΙΖΑ από το δεύτερο κόμμα, τότε ναι, είναι «κοντά».

Κοντός ψαλμός Αλληλούια. Κάνε εκλογές, Τόνι, αν τολμάς. Χα, χα! Μ’ αρέσει να τον πειράζω. Οι εκλογές είναι εφιάλτης για αυτόν. Όπως φυσικά κι οι κινητοποιήσεις. Κυρίως οι δεύτερες. Είναι άμεση αντίσταση, που χαλάει την επικοινωνιακή σούπα.

Το σχέδιο Αθηνά, η μονιμοποίηση του χαρατσιού της ΔΕΗ, οι νέοι φόροι, οι απολύσεις που συνεχίζονται κι εντείνονται, η ακρίβεια, οι κατασχέσεις λογαριασμών κι ακίνητης περιουσίας, όπως και τα μυριάδες σκάνδαλα, έχουν εξαγριώσει περισσότερο τον κόσμο.
Θα πουν όμως, ότι δήθεν κάτι αλλάζει. Ότι οι θυσίες πιάνουν τόπο. Επομένως συνεχίστε να πληρώνετε πρόβατα. Το Πάσχα είναι κοντά. Θα τάξουν, θα σπιλώσουν αντιπάλους, θα συκοφαντήσουν, θα εκβιάσουν και μετά θα φάνε μια περιποιημένη κλωτσιά από όλους εμάς, ώστε να πάνε στο διάολο, από κει που ήρθαν.

Το δεύτερο είναι η καταστολή. Σαν χούντα που καταρρέει, σαν στρατός κατοχής που φεύγει, θα λυσσάξουν περισσότερο. Δεν είναι τυχαία τα κρούσματα λύσσας που παρουσιάζονται.

Λυσσασμένοι φασίστες νεοδημοκράτες κυκλοφορούν. Ελάχιστοι ευτυχώς, αλλά επικίνδυνοι. Δαγκώνουν με μανία το κρατικό χρήμα κι αρπάζουν όσα μπορούν. Ευτυχώς υπάρχει ο αντιλυσσικός αντιμνημονιακός ορός που χορηγείται σε όλες τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις.  Πολύ σύντομα θα βρεθούν με το δίλλημα: φυγή στο εξωτερικό με τα πλιάτσικα, ή παρέα με δημάρχους και υπουργούς στο ανακαινισμένο κελί μιας φυλακής... 

Το επόμενο είναι η αναζήτηση νέων συμμάχων και εφεδρειών. Δε θέλουν εκλογές, θα συντριβούν. Αλλά κι η ΠΟΛΑ ψόφησε, έγινε ΠΑΣΟΚ. Εξακολουθούν να παζαρεύουν κοινή κάθοδο, αλλά τα χαλάν στην μοιρασιά. Άλλωστε κι ο Τζήμερος με το Μάνο γάμο έκαναν και αντί να ανοίξουν μεγαλύτερο διαμέρισμα έκλεισαν και τις γκαρσονιέρες που είχαν. Φανταστείτε ότι εκτός από τον Άδωνη, σκέφτονταν κάποιοι να κατέβει κοινός υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ η Αννούλα της Φωτοτυπίας! Μεγάλη πλάκα. Αυτά είδε ο Νικήτας και κατέβηκε μόνος του. Σου λέει, είτε έτσι, είτε αλλιώς, το χάσαμε το δήμο...  Γι αυτό σκέφτονται «αναβολή». Ας τολμήσουν. Μια ώρα αρχύτερα θα βρεθούν άλλοι στο ελικόπτερο κι άλλοι που δεν θα προλάβουν στο κελί....

Καλοβλέπουν οι δανειστές τα χρυσά αυγά. Θυμούνται κάτι «μπίσνες» από την προηγούμενη κατοχή. Τους έχουν υποχρέωση. Αλλά τα κρατάνε «κόζι». Εφεδρεία δηλαδή για «μετά». Να κάνουν κόντρα στον Αλέξη. Δεν θέλουν από τώρα να φανεί ο ρόλος τους. Να πάνε δηλαδή σε μια «εταιρία» με τις υπόλοιπες εταίρες της κυβέρνησης. Πόσα δεκανίκια θα σπάσουν πια; Αν κάνουν κάτι τέτοιο, πάει η ασυλία στις επόμενες εκλογές...

Την πάτησαν όμως από την ίδια τους την προπαγάνδα. Επειδή φούσκωσαν στις προηγούμενες μετρήσεις τα φίδια, τώρα βλέπουν ότι τα γίδια, όσοι είναι αμετανόητοι δεξιοί, σκέφτονται να πάνε στ’ αλήθεια εκεί. Mη φανταστείτε κάποιο μεγάλο ποσοστό, αλλά είναι «κρίσιμο», όχι βέβαια για την πρωτιά, αλλά για το 18,5% που είχε πάρει ο Αντώνης. Είναι παρακάτω κι αυτό μπορεί να σημάνει άμεσες εξελίξεις στο εσωτερικό του κατεδαφισμένου μαντριού, ακόμα και πριν τις εκλογές. Θα τους κόψουν λοιπόν «λίγο», φέρνοντας τους πιο κοντά στα πραγματικά τους νούμερα.

Όχι ότι θα αλλάξει κάτι, αλλά με τον δοσίλογο αυτόν που είναι τώρα, αισθάνονται μια «σιγουριά» τα απομεινάρια των SS. Άντε τώρα να κάνεις καινούριες «προσωπικές» συμφωνίες με άλλους «καταλληλότερους». Γιατί η στήριξη στο μνημόνιο είναι a priori για τα γαλάζια τρωκτικά, ανεξαρτήτως η-Γέτι.

Παλιά στη δεξιά, παράταξη και κόμμα ταυτίζονταν. «Δεξιά ενωμένη ποτέ νικημένη» ήταν το σύνθημα που έλεγαν το 1980. Αλλά μετά το μνημόνιο, με την κατάρρευση του δικομματισμού, η φυγή από τη ΝΔ θα σήμαινε και φυγή από τη δεξιά, γι αυτό και έβαλαν ένα σορό μαξιλάρια. «Δια να μην πέσει η Πατρίς εις τον κομμουνιστικόν κίνδυνον!». Στα χέρια ξένων αρπακτικών, ας πέσει;

Τώρα τσακώνονται ποιος θα πάρει το ρετιρέ. Ο Τόνι, ο Φύρερ με τα χρυσά κοτόπουλα, ή ο Καμμένος που βλέπει  διψήφιο και χαμογελά ξανά, άσχετα με το τι λένε οι μούφες. Αντώνη, καμένο μυρίζει, καίγονται τα μπατζάκια σου. Τι τσακώνεστε όμως; Από πολυκατοικία έγινε γιαπί η δεξιά.

Στην Αριστερά τώρα. Αλέξη, ο κόσμος δεν θέλει διαχειριστή. Θέλει κατεδάφιση της πολυκατοικίας κι ανέγερση νέου κτηρίου με γερά θεμέλια στην ηθική, την κοινωνική δικαιοσύνη, την ισότητα. Αν ήθελε διαχείριση, έβγαζε τον Κουβέλη, που ευτυχώς έφυγε κι είδε ο ΣΥΡΙΖΑ άσπρη μέρα. Μην τα θαλασσώσεις, μαζεύοντας σάπια υλικά από το ΠΑΣΟΚ και τη Δεξιά. Γιατί με το που θα βγεις, θα πέσει το σάπιο πάνω σου και θα σε πλακώσει.
Ήδη στην έχουν στημένη με τους μηχανισμούς τους, όταν θα αναλάβεις να βγάλεις το φίδι από την τρύπα. Οι φασίστες ακονίζουν τα τσεκούρια, τα ΜΜΕ ακονίζουν τα μικρόφωνα, το μόνο που θα έχεις, είναι ο κόσμος π' αγανάκτησε μ’ αυτή την κατάσταση κι ελπίζει σε σένα. Πιστεύω, ότι σαν έξυπνος άνθρωπος που ξέρει καλά την κατάσταση και γνωρίζει από Ιστορία δε θα απογοητεύσεις όσους σε εμπιστεύονται και σε τίμησαν. Καλή τύχη, θα τη χρειαστείς.

  Ευτυχώς καλά είναι τα πράγματα και για το ΚΚΕ. Όλο και περισσότεροι βλέπουν ποιος έλεγε αλήθεια αυτόν τον καιρό. Ειδικά για την ΕΕ. Ποιος αγωνίστηκε κι αγωνίζεται συνέχεια. Μαζί με την υπόλοιπη Αριστερά, καμία αμφιβολία. Αυτό θα εκφραστεί παντού. Μάλιστα θα εκφραστεί άμεσα τις επόμενες μέρες που έρχονται και θα είναι «καυτές», κυριολεκτικά και μεταφορικά. Για την ΕΕ ειδικά, ο κόσμος αρχίζει να ξυπνά. Το ΚΚΕ είναι ο κύριος εκφραστής της εξόδου από την παγίδα των Πλουτοκρατών – Αποικιοκρατών. Ο κόσμος που δεν θέλει την υποτέλεια και τη σκλαβιά στις Πολυεθνικές βρίσκει ένα σίγουρο κι αξιόπιστο σύμμαχο.  Δεδομένου ότι η αγανάκτηση μεγαλώνει, κι ότι η ΕΕ μας επιβάλει τα Μνημόνια βλέπω πολύ θετικά αποτελέσματα.  

Η εξωκοινοβουλευτική Αριστερά έδωσε και δίνει ένα όμορφο αγώνα από τη δική της μεριά. Ο κόσμος εκφράζεται θετικά. Δυστυχώς η λογοκρισία εμποδίζει να ακουστούν οι απόψεις τους σε μεγάλη κλίμακα. Επίσης το κυμήγι από το (παρα) κράτος εντίνεται. Σύντροφοι, μας φοβούνται, γιατί η νίκη είναι κοντά.

Οι Αναρχικοί επίσης κάνουν πολλά καλά. Αντιστέκονται με μεγάλη επιτυχία, ιδιαίτερα κατά των νεοναζί. Μάλιστα οι τακτικές τους έχουν ανησυχήσει σοβαρά τους τσανακογλείφτες. Η μεγαλύτερη επιτυχία του Αναρχικού χώρου είναι  ότι όλο και περισσότεροι χαιρετίζουν τις ενέργειες τους και αρκετοί συμμετέχουν ενεργά. Στα μπλοκ, στις εκδηλώσεις, κοκ. Δυναμώνουν συνέχεια.
Να μην ξεχνάμε τις τοπικές κοινωνίες. Μεγάλες νίκες σημειώνονται καθημερινά. Η επαρχεία, που προηγούμενως είχε «κολλήσει» στα παλιά, τώρα βράζει. Αρχίζει ν' αλλάζει η νοοτροπία. Αργά (το παραδέχομαι), αλλά σταθερά. Αυτά είναι  καλά σημάδια, είναι η αρχή ουσιαστικής αλλαγής. Το βλέπουμε παντού όταν κλείνουμε το χαζοκούτι με το γυάλινο κόσμο των μασκαράδων πολιτικών και βγαίνουμε έξω στον αληθινό κόσμο. Στις ουρές, τις λαϊκές, το δρόμο...   

Ότι και να κάνουν ο κόσμος πήρε απόφαση. Να αλλάξει αυτό το χάλι, να σταματήσει η λεηλασία της τσέπης και ο εξευτελισμός που υφίσταται καθημερινά. Υπομονή τα ψέματά τους έχουν κοντά ποδάρια. Κι επιμονή στους αγώνες για να φύγει η πληγή που καταστρέφει τους φτωχούς...
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger