Home » , » Ο οπορτουνισμός παράγεται και αναπαράγεται μέσα στο ΚΚΕ πολλά χρόνια τώρα.

Ο οπορτουνισμός παράγεται και αναπαράγεται μέσα στο ΚΚΕ πολλά χρόνια τώρα.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 9 Απριλίου 2013 | 9:57 μ.μ.


Γράφει ο Η.Φ

ΤΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΘΑ ΒΡΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ.

Η ηγεσία του ΚΚΕ όποιον δε συμφωνεί μαζί της τον χαρακτηρίζει τουλάχιστον οπορτουνιστή.
Μάλιστα χρησιμοποιώντας και το Λένιν μας λέει: «αν δεν καθαρίσουμε  με τον οπορτουνισμό όποιας μορφής, δεν μπορούμε να τα βάλουμε με τον πραγματικό αντίπαλο».

Τι εννοούν με τον όρο οπορτουνιστής είναι προς διερεύνηση. Τον χρησιμοποιούν για κάθε «νόσο και κάθε μαλακία». Του έχουν προσδώσει τέτοιο περιεχόμενο που δεν έχει να κάνει σε τίποτα με τη σημασία του όρου.

Απλά κάθε διαφωνών με τη γραμμή, είναι οπορτουνιστής.
Ποτέ δεν περνά απ’ το μυαλό τους πως μπορεί και η γραμμή να είναι λαθεμένη, οπορτουνιστική,  Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 10 σχόλια

Ανώνυμος
10 Απριλίου 2013 στις 1:17 π.μ.

ψυχιάτρος για άτομα υπάρχει για ζευγάρια υπάρχει καποιός να εξηγεί αυτό το χάσμα ανθρώπων που θέλουν το καλό των εργατών αλλά έχουν διασπάστει σε 100 οργανώσεις 20 εφημεριδές και 60 συλλογικότητες και αλληλοκαρφώνονται υπάρχει....???

Ανώνυμος
10 Απριλίου 2013 στις 1:18 π.μ.

Σοβαρευτείτε ..ηδη κάποιοι ειναι θεμα χρονου να εξευτελιστούν στα φουστάνια του συριζα
Είστε για γελοια και για κλάματα....
Το ποιο ωραιο ειναι που καλεις τα μελη(παλαιά) σε διάλογο,,ενάντια στο κομμα τους
,για το καλο ..Του κόμματος...το κακο του ..του κινήματος...?
Λοιπον εγω λεω να καλέσω την εργατική ταξη οσο εσας θα σας τρέχουν ματαια τα σαλια για τα μελη του...
Εγω δεν ξετρω κανέναν Λενιν τροτσκιστή φοιτητή-Φρανκενστάιν αντικαπιταλιστη .....
Ασε μας ρε φιλε

10 Απριλίου 2013 στις 4:37 π.μ.

Γίνονται στο ΚΚΕ τέτοια πράγματα;;!!

Ανώνυμος
10 Απριλίου 2013 στις 8:35 π.μ.

Τι έγινε κ. Η.Φ. Βλέπω ακολουθείς τα χνάρια του κ. Καρτερού γι το ποιος χαρακτηρίζεται οπουρτονιστής.
Απλά και σταράτα. Κάτι σαν και του λόγου σας.
Λυσάξατε μωρέ. Το μένος σας εναντίον του ΚΚΕ είναι αξιοσημείωτο. Το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι να μην υπάρχει καθόλου ΚΚΕ. Να βγείτε στο προσκήνιο όλα τα μπουμπούκια των διασπάσεων και να αναδείξετε την υπερεπαναστατικότητά σας. Δυστυχώς για σας και ευτυχώς για το ΚΚΕ το κοστούμι του είναι πολύ στενό για το μπόι σας.
Ότι και να κάνετε δεν θα το βάλετε στο χέρι σας.
Το ΚΚΕ θα βρει το δρόμο του με τα λάθη του και της παραλήψεις του. Όσο για σας κάθε απομάκρυνση απο το ταμείο δεν αναγνωρίζετε.

Ανώνυμος
10 Απριλίου 2013 στις 1:48 μ.μ.

Και επειδή αναρωτιούνται τι είναι οπορτουνισμός διευκρινίζουμε:

Οπορτουνιστής δεν είναι ο εργαζόμενος που έχει ρεφορμιστικές αυταπάτες, συντηρητικές αντιλήψεις, φοβίες και προκαταλήψεις απέναντι στην επαναστατική προοπτική.

Οπορτουνιστής είναι αυτός που διετέλεσε στέλεχος του κομμουνιστικού κόμματος, υποχώρησε μπροστά στην ταξική πάλη, πανικοβλήθηκε μπροστά στην αντεπανάσταση και την ήττα, πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων την πρώτη απόπειρα για σοσιαλιστική οικοδόμηση, την πείρα του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος, προσπάθησε να αλλάξει το χαρακτήρα του κόμματος από τα μέσα, αποφάσισε να το εγκαταλείψει αρνούμενος στην πραγματικότητα το ρόλο του, είτε αυτό το έκανε με αριστερά είτε με δεξιά προσχήματα. Όχι μόνο δεν παραδέχτηκε την υποχώρησή του, πηγαίνοντας απλά σπίτι του, αλλά προβάλλει αυτή την υποχώρηση ως δρόμο για την επαναστατική προοπτική. Αυτό είναι ο οπορτουνιστής και αυτός μπορεί να αλλάζει φρασεολογία, επιχειρηματολογία με μεγάλη ευκολία, να προσαρμόζεται στις συνθήκες αφού στερείται αρχών, όμως έχει κάτι σταθερό που δεν αλλάζει την υποταγή στην αστική πολιτική και την αστική ιδεολογία και αυτό εκδηλώνεται συγκεκριμένα σε κάθε ιστορική φάση.

Ανώνυμος
10 Απριλίου 2013 στις 2:54 μ.μ.

Δεν χρειάζεται να το βάλουμε εμείς το κκε στο χέρι.
Το έχει βάλει καιρό τώρα η αστική τάξη και το σύστημα, και το έχει κάνει απαραίτητο συμπλήρωμά της.
Το κκε θα βρεί τον δρόμο του,κατευθείαν προς... το γκρεμό!!

Ανώνυμος
10 Απριλίου 2013 στις 10:46 μ.μ.

Ανώνυμε επαναστάτη,10 Απριλίου 1:48 μ΄μ
Εσυ που κρατάς τη σημαία της ταξικής πάλης τόσο ψηλά, παιρνόντας απ' το κομματικό ταμείο κάθε 15 του μήνα, καλό είναι να απαντήσεις πιό συγκέκριμένα.
θα λεγαμε γιά να έχεις στοιχειώδη συνεπεια μεταξυ λόγων και πράξεις, στον ορισμό του οπορτουνισμου, δεν τα πας και άσκημα, χρείαζεται να απάντήσεις
στα συγκέκρίμενα συγκεκριμένα.
οι γενικότητες ,οι βερμπαλίσμοι, η ασάφια,
κάτι που διακρίνει την ηγεσία του ΚΚΕ,είναι άκόμα μία μορφή οπορτουνισμού,
θα περιμένουμε απαντήσεις .........

Ανώνυμος
11 Απριλίου 2013 στις 12:19 μ.μ.

χρονια τωρα καθομαι στη γωνια και περιμενω να δω να ακουσω κατι που να αφορα εναν αγωνα μια παλη να πεταξω απο πανω μου τη σαπιλα καθε φορα που βγαινει στο γυαλι η γενικη γραμματεας εγω περιμενω ματαια και τοτε ειναι που αγριευω κυριε ανωνυμεκαι λυσαω και εγω.εγω που πλεον δεν πειθομαι πως το κκε υπαρχει για μενα για τον γειτονα μαλλον οντως το κουστουμι του ειναι τοσο στενο που του απαγορευει τις κινησεις το κρατα δεσμιο .

Ανώνυμος
11 Απριλίου 2013 στις 3:17 μ.μ.

Μια και η ΓΓ μας είπε πως ο οπορτουνιστής δεν γίνεται ποτέ επαναστάτης,να της θυμίσουμε πως ο ''οπορτουνιστής''Αρης ή Θανάσης Κλάρας,υπήρξε ο μεγαλύτερος επαναστάτης στην Ελλάδα,τον αιώνα που πέρασε.
Ισως γιαυτό δεν τολμούν να τον αποκαταστήσουν κομματικά οι φραξιονιστές της ηγεσίας.
Οχι ότι ο επαναστάτης πρωτοκαπετάνιος είχε ανάγκη αποκατάστασης από αυτούς,μια και κάτι τέτοιο θα ήταν βεβήλωση και ντροπή για την μνήμη του.

Ανώνυμος
11 Απριλίου 2013 στις 4:15 μ.μ.

Κοίτα κλάματα τα ταξικά ναυάγια. Ο άλλος θέλει ορισμό του οπορτουνισμού. Στον έδωσε φίλε μου ο 1:48, αυτός είναι, εάν κάποιος ντρέπεται που βλέπει στον ορισμό αυτό τον εαυτό του, αυτός έχει πρόβλημα όχι το ΚΚΕ. Ο άλλος υπερεπαναστάτης πιο πάνω, αδήλωτος και χωρίς τοποθέτηση φυσικά, μας γνωστοποιεί ότι η αστική τάξη έχει βάλει στο χέρι το ΚΚΕ. Τρέχα γύρευε τί κάπνισε πάλι...

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger