Home » , » Συνεχίζουν τον αγώνα τους για 25η μέρα οι εργάτες της «ΜΕΒΓΑΛ»

Συνεχίζουν τον αγώνα τους για 25η μέρα οι εργάτες της «ΜΕΒΓΑΛ»

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 20 Μαΐου 2013 | 2:31 μ.μ.


Συνεχίζουν τον αγώνα τους για 25η μέρα οι εργάτες της «ΜΕΒΓΑΛ» στο υποκατάστημα της Αθήνας, με αιτήματα να του πληρώσει η εργοδοσία τα δεδουλευμένα 4 μηνών που τους χρωστάει, να μην απολυθεί κανένας εργάτης και να μην υποστούν και άλλο μείωση του μισθού τους.

Το πρωί οι απεργοί απέκλεισαν το παράνομο κέντρο διανομής, που έχει στήσει η εργοδοσία στον Αγιο Στέφανο, για να μπορεί να διακινεί τα προϊόντα της.
Οι μπάτσοι λειτουργώντας σαν σεκιούριτι των αφεντικών, προσπάθησαν να αποτρέψουν αυτή την ενέργεια των απεργών, κάτι όμως που δεν είχε καμιά αποτελεσματικότητα, αφού οι απεργοί εργάτες με δυναμισμό έδειξαν αποφασισμένοι να περιφρουρήσουν τον αγώνα τους μέχρι να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα τους.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 18 σχόλια

Ανώνυμος
20 Μαΐου 2013 στις 5:14 μ.μ.

Μπα ΚΚΕδες;;

Ο αγώνας στη ΜΕΒΓΑΛ έχει κοινωνιήσυμμαχία και τον στηρίζετε;;

Ρε ουστ εργατοπατέρες ΚΚΕΔΕς!!

Νίκη στους εργαζόμενους της ΜΕΒΓΑΛ, αλλά και νίκη στους καθηγητές που πρέπει να βγουν και αυτοί μπροστά, ξεπερνώντας τη συνδικαλιστιή γραφειοκρατία ΔΑΚΕ/ΠΑΣΚΕ/ΠΑΜΕ/ΚΚΕ/ΣΥΡΙΖΑ

ΜΠΟΛΣΕΒΊΚΟΣ
20 Μαΐου 2013 στις 6:49 μ.μ.

Να πας στη ΜΕΒΓΑΛ κ να πεισ ουστ στους ΚΚΕΔΕΣ οπως λες αρχηγε κι αν δεν σε παρουν με τις πετρες οι εργαζομενοι εγω θα κατσω να με φτυσεις.Αλλα βλεπεις απο τους πραγματικους αγωνες λειπετε.Γιατί την επαναστάτη την κανετε αφου πιειτε καφε στη πλατεια.

Ανώνυμος
20 Μαΐου 2013 στις 7:11 μ.μ.

Ακου ανταρσυοχαρούμενε, όταν ξεκολλήσεις απο τα γερα σφιχταγκαλιάσματα και τα ζουμία με τον Παπαχρήστο, τον δακίτη αρχικαπετάνιο του μετώπου που στήσατε παρέα με τους αγωνισταράδες διαρκείας της καραξεπουλημένης ηγεσίας της ΟΛΜΕ, περάστε μετά και καμία βόλτα απο τα εργοστάσια να δείτε πως γίνονται οι αγώνες με μπροστάρη το ΠΑΜΕ, που όταν λενε οτι θα αγωνιστούν αγωνίζονται και δεν βερμπαλίζουν ασυστόλος μέχρι αηδίας, που απο την απεργία διαρκείας που σκιζόσασταν τι θα κάνετε στην ΟΛΜΕ, τελικά σάρωσε το απόλυτο τίποτα.Ούτε μισή μέρα απεργία δεν ήσασταν άξιοι να πραγματοποιήσετε ξεφτίλες.Κουλούρα πήρατε στην ΟΛΜΕ, όπως κουλούρα πήρατε και στο Μετρό με μαέστρο τον αρχισυνδικαλισταρά σας και πρωην πρασινοφρουρό Σταματόπουλο, που έπαιζε κρυφτούλι την ημέρα της επιστράτευσης και τον έψαχνε ο Πέρος, που σαν πρόεδρος του σωματείου του έπρεπε να ήταν εκεί, απίκο.

Ανώνυμος
20 Μαΐου 2013 στις 7:23 μ.μ.

Ελα τωρα αβάντα στο κκε κανουν οχι απεργια,,Να καταργηθούν οι απεργιες που μας το παίζουν οι κκεδες αγωνιστές να κατσουν στον καναπέ τους η" να το βουλώνουν μπροστά στα αφεντικά οπως εμεις και να μπουρδολογουν ανέξοδα στο νετ(sic)..
Δίκαια πράγματα

Ανώνυμος
21 Μαΐου 2013 στις 2:00 π.μ.

Βεβαίως όπως μλονο οι ΚΚΕδες ξέρουν να κάνουν αγώνες, οι οποίοι ΔΕΝ χτίζουν κοινωνική συμμαχία και ηττώνται πανηγυρικά στο τέλος! Μπράβο ΚΚΕδες, με σας, η ήττα είναι σίγουρη, πριν ΚΑΝ αρχίσει ο αγώνας!

Ανώνυμος
21 Μαΐου 2013 στις 2:18 π.μ.

"Εμείς λέμε ότι δεν μπορεί η απεργία στη ΜΕΒΓΑΛ να χρησιμοποιείται ως μέσο εκβιασμού της κυβέρνησης και της λαϊκής οικογένειας που στερείται το γάλα των παιδιών της"

Μιλάμε η ατάκα της δεκαετίας (μόνο από άλλο στέλεχεος του συστήματος μπορεί να ξεπεραστεί). Κολλάει παντού!

Ανώνυμος
21 Μαΐου 2013 στις 9:33 π.μ.

Αλήθεια δεν δοκιμάζετε εσεις οι ΄΄επαναστ'ατες΄΄της φακής να περάσετε απο τις απεργιακές φρουρές στην ΜΕΒΓΑΛ και αλλού και να πείτε ότι λέτε για το ΚΚΕ εδώ?έχετε φάει ποτέ σφαλιάρα απο εργάτη?ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΝΑ ΤΑ ΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΦΑΛΙΑΡΑ.
ΟΠΛΑ

Ανώνυμος
21 Μαΐου 2013 στις 1:32 μ.μ.

ΚΚΕδες μην τρολάρετε συνέχεια!!!

Ημαρτον τι άλλο θα διαβάσουμε ακόμα! Ηττάστε πριν κάν ξεκινήσετε! Και φταίει η νοοτροπία και η αντίληψή σας! 9 μήνες απεργία στη χαλυβουργία, και οι εργαζόμενοι τα έχασαν όλ!

Αιτία;

Πέρα από τη γενικότερη άσχημη κατάσταση, φταίει ο ηλίθιος ανθρωποφαγικός σεχταρισμός του ΚΚΕ. Που ΔΕΝ οικοδομεί ΚΑΜΜΙΑ κοινωνική συμμαχία, ό,τι και αν λέει στα λόγια!

9 μήνες απεργία, και το ΠΑΜΕ/ΚΚΕ με λύσσα απέκρουσε ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ πρόταση για κοινή δράση με τον ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ, με πολιτικές συλλογικότητες κλπ. ΑΠΟΤΈΛΕΣΜΑ; Η πλατιά αυθόρμητη λαϊκή υποστήριξη του αγώνα, σταδιακά μαράζωσε και οι εργάτες έμειναν μόνοι τους.

Ανώνυμος
21 Μαΐου 2013 στις 3:56 μ.μ.

Ποια σφαλιάρα ρε;; Εχεις καταλάβει ότι είσται πια μια γκρούπα μικροαστ΄ψν; Οτι η επαφή σας με την εργατική τάξη είναι επαφή γκρο'υπας;;;
Οτι τα είχατε ολα τα σοματεια και τα διαλυσατε;;
οτι στους οικοδομους ολα τα στελεχη σας ηταν επαγγ στελεχη η εργολαβοι;; τορα δεν είναι τιποτα βεβαια. μας εφαγε η ανεργια αλλα και η δικη σας διαλυση. και αντι να σκεφτητε τι φταιει βριζετε ολους τους αλλους και το λαο που δε βλεπει ποσο μεγαλοι και φοβεροι εισται...

το κομμα σας ε΄χει κανει σαν είσται ολοι φοιτιτάμπουρες. Ελιτ και αριστοκρατες

ανορθογραφος εργατης και τις μισες φορες (την τελευταια και μαλλον την επόμενη παρα που αγανακτω μαζι σας], ψηφοφορος σας. τις υπολιπες μλ και αποχη. μη βιαζεσται, ΠΟΤΕ συριζα πασοκ και διαφορες δεξιες

Ανώνυμος
21 Μαΐου 2013 στις 9:03 μ.μ.

Τι εγινε ρε παιδια στο παπαγεωργιου;Οπου παει το παμε να βγει πρωτο δεν υπαρχει τριτη παραταξη;Το παμε και οι πασοκονδανταρσοσυριζαιοι.Και μιλατε ακομα ρε αριστεροχαζοχαρουμενοι;

Ανώνυμος
21 Μαΐου 2013 στις 11:21 μ.μ.

21 Μαΐου 2013 - 1:32 μ.μ.

Το ποσό της μηνιαίας ενίσχυσης που λάμβαναν απο το ξεκινημα της απεργίας όλοι οι εργαζόμενοι στη Χαλυβουργία, απολυμένοι και μη, με την διαχείρηση του ταμείου αλλυλεγγύης στα χέρια τους, έφτανε τα 100 ευρώ.Οπως καταλαβαίνεις οι Χαλυβουργοί ξεπέρασαν κάθε όριο αντοχής.Εμπόδισε κανείς κόμματα και συλλογικούς φορείς, σωματεία και εργατικά κέντρα, αγροτικους συναιτερισμούς και ενώσεις βιοτεχνών και αυταπασχολουμένων, ομοσπονδίες και συνδικάτα που κατα εκατοντάδες έφταναν στις πύλες του εργοστασίου να εκφράσουν την υλική και ηθική τους συμπαράστασή προς τους Χαλυβουργους;Δεν εκδήλωναν κατά χιλίαδες καθημερινά άνθρωποι την αλλυλεγγύη τους στους απεργούς Χαλυβουργούς,προσφέροντας απο το υστέρημά τους;Αντιπροσωπείες απο κόμματα ομοσπανδίες και συνδικάτα απο όλο τον κόσμο ήρθαν στο εργοαστάσιο για να δηλώσουν εμπράκτος την συμπαράστασή τους σε αυτόν τον αγώναΠραγματοποιήθηκαν δεκάδες εκδηλώσεις και συναυλίες στην Ελάδα και στο εξωτερικό για την στηριξη και την ενίσχυση των Χαλυβουργών.Ας είναι καλά ο ΣΥΡΙΖΑ που εξασφάλισε στον Μάνεση την αδιάκοπτη λειτουργία των εργοστασιών στο Βόλο και στο Βελεστίνο και έτσι κατάφερνε μαζί με την στήριξη κυβέρνησης και άρχουσας τάξης να καλύψει την χασούρα απο την απεργία στον Ασπρόπυργο, μεταφέροντας στα άλλα εργαστάσια την παραγωγή.Πια κοινή δράση με γκρούπες και ομαδούλες λοιπόν μου τσαμπουρνάς.

Αλλά ας αφήσουμε τους Χαλυβουργούν να μιλήσουν για το ΠΑΜΕ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΩΝ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΣΤΙΣ 28 ΙΟΥΛΗ 2012..........

"Ιδιαίτερα ευχαριστούμε το ΠΑΜΕ, που καθόλη τη διάρκεια του αγώνα μας, μέρα-νύχτα, μας βοήθησε και θα συνεχίζει να μας στηρίζει και στη συνέχεια. Στήριζε πρακτικά όλες τις αποφάσεις και τις πρωτοβουλίες που πήραμε, μετέφερε το μήνυμα των ηρωικών Χαλυβουργών σε όλες τις γωνιές της Ελλάδας, στα πέρατα του κόσμου. Ακριβώς, για αυτή του τη συμμετοχή το πολεμάει και το συκοφαντεί καθημερινά ο αντίπαλος."

Ανώνυμος
21 Μαΐου 2013 στις 11:55 μ.μ.

Ποιο παπαγεωργίου και κουραφεξαλα ρεε!!! εχει φρικαρει ο κοσμος ρε. Το ξερετε; Το έχετε καταλάβει; Οτι ο κόσμος δεν έχει δουλειά, δεν έχει τίποτα, ότι είναι τρομοκρατημένος και έχει φρικάρει. Το ξέρετε; Μονο στην παραμυθα σας να ζειτε. Αντε να του πείτε του κόσμου για το Παπαγεωργίου να του λύσετε τα προβλήματα.

Εσεις έχετε το χρυσό μετάλλιο των χαζοχαρουμενων. Που σας έχουν ψήσει ότι είστε κάτι. Μας τα έχετε σπάσει με τα σωματεία που ελέγχετε. Τι τα κανετε; Σφραγίδες, φαντασιώσεις. Δεν μπορείτε ούτε και θέλετε να κινήσετε τίποτα. Ενα μηδενικό είστε. Απόλυτο. Για το λαό και τους εργάτες ενα μηδενικό. Αχρηστοι πολυλογάδες και κότες μπροστά στα αφεντικά. Οταν ο καπιταλισμός σας χρειάζεται σας βγάζει στα κανάλια. Οταν ο ρολος σας τελειώνει, σας αποσύρει. Στο ψυγείο ξανά χαζοχαρούμενοι...

Τα έχετε πουλήσει όλα άθλιοι εργατοπατέρες. Ομοιοι με τους γσεεαδεδυδες. Ουτε μια διαφορά. Ουτε που αξίζετε να σας βρίσει κανένας. Μισείτε το λαό σαν τους αστούς επειδή δε σας δινει 50%. Κρωξτε όσο θέλετε. Στο νεκροταφείο της ιστορίας θα μπείτε μαζί με όλους όλους όσους πουλησαν την εργατική τάξη.

Ξερετε γιατί βρίζετε τους Συριζαίους; ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΤΕ ΟΜΟΙΟΙ. Γιατί διεκδικείτε τον ΙΔΙΟ ΡΟΛΟ.

Καμία συζήτηση μς τους ροζ πράκτορες των αστών

Ανώνυμος
22 Μαΐου 2013 στις 1:10 π.μ.

Απιστευτο!!!!!! Ανταρσυας (τρολ του 70) εγραψε 2 ποστ πιο πανω το αμιμητο!!!!! ......."οι χαλυβουργοι εχασαν γιατι δεν χτισσν συμμαχια με τον συντονισμο πρωτοβαθμιων"!!!!!!!!!!!
Τελικα η αντιΚΚΕ μα.....α τυφλωνει.
Jim.
Υγ. Μηπως! Μηπως λεω!!!! Οι εργαζομενοι στο εργοστασιο του Βολου θα μπορουσαν.......ή θα ηθελαν, ή καλο θα ηταν εαν.......απεργουσαν να....
Τσιμουδια . Ο καπιταλισμος δουλευει και οι ΑΝΤΑΡΣΥΕΣ βλεπουν παιδικο προγραμμα.
Jim

Ανώνυμος
22 Μαΐου 2013 στις 10:35 π.μ.

Μιλάτε για εργαζόμενους και αγώνες ΟΛΟΙ εσεις οι ξεπουλημένοι?
Η Φατούρου σας οδηγει!!!!!Αξιοι!!! όσο για την σφαλιάρα δεν θα την γλυτώσετε τελικά απο το κίνημα. Και θα είναι και σβουριχτει όπως λέει ο ΛΑΟΣ μας.
ΟΠΛΑ

Ανώνυμος
22 Μαΐου 2013 στις 2:40 μ.μ.

jim, είσαι μπετοβλακας: 9 μήνες απεργία οι χαλυβουργοί, και το παμε/κκε που σκίστηκε και καλά για την έλλειψη κοινωνικής συμμαχίας στην ενδεχόμενη απεργία των καθηγητών, ΔΕΝ έκανε τπτ για να έχουν οι χαλυβουργοί κοινωνική συμμαχία.

το παμε/κκε Αρνήθηκε με λύσσα κοινωνικές και πολιτικές συμμαχίες. Οσο και αν θές να πεις χέμματα jim, η πραγματικότητα σε διαψεύδει!

Απεργοσπάστες οι παμίτες σε ό,τι ΔΕΝ ελέγχουν jim!!! υπονομεύσατε την απεργία στα ΜΜΕ με αποτέλεσμα να μείνουν μόνοι τους οι χαλυβουργοί.

Τζιμ, μόνος σου σαν κόμμα, όχι τον καπιταλισμό, μα ούτε περίπτερο δεν μπορείς να γκρεμίσεις.

Ανώνυμος
22 Μαΐου 2013 στις 6:32 μ.μ.

..τα πραματα είναι απλά: άλλο κάνω απεργία διαρκείας άλλο την εξαγγέλω..εδώ και τρία χρόνια ακούμε κορώνες απο ΑΝΤΑΡΣΥΑ/ΣΥΡΙΖΑ κτλ για απεργία διαρκείας και δεν έχουμε δει τιποτα απο τα σωματεία που ελεγχουν..αντιθέτως οι απεργίες διακείας που έχουμε δει- Phonemarketing, Αριάδνη, Ανακύκλωση και Χαλυβδουργία, ναυτεργάτες και τώρα ΜΕΒΓΑΛ, έγιναν με την καθοριστική συμβολή του ΠΑΜΕ και χωρίς μεγαλοστομίες.. Επίσης τι και να λέτε,το κυμα αλληλεγγύης που υπήρξε στην Χαλυβδουργία 'ήταν πρωτόγνωρο και χαρη σε αυτό κρατησε τόσο..
Τελος καλά τα λόγια και τα μπλα μπλά αλλά πχ στο εδώ site εδω και πολύ καιρό δεν πολυβλέπω νεα απο κάναν εργατικο αγώνα.. μόνο σχόλια,γνωμες και μεγαλοστομίες (για αγώνες που ΘΑ γίνουν)..δείτε το δελτιο ειδήσεων του ΠΑΜΕ μπας και ξεκολλήσετε λιγάκι βλέποντας αγώνες που γίνονται σε χωρους δουλειάς..

Ανώνυμος
22 Μαΐου 2013 στις 8:57 μ.μ.

Αλλη μια προδοσία εργατικού αγώνα ετοιμάζεται στην ΜΕΒΓΑΛ στα πρότυπα του ξεπουλήματος του αγώνα των χαλυβουργών.
Αφού το κκε εξαντλήσει τους εργαζόμενους για καθαρά μικροκομματικούς λόγους,στο τέλος θα τους πετάξει σαν στημένες λεμονόκουπες.
Το έργο το έχει παίξει πολλές φορές το κκε,σε σημείο που αν δεν είχε τραγικές συνέπειες στους εργαζόμενους,να ήταν μια φαρσοκομωδία.
Η απεργια των καθηγητών άλλωστε έδειξε πόσο ταξικά σκέφτεται και συμπεριφέρεται ο περισσός.

Ανώνυμος
22 Μαΐου 2013 στις 9:34 μ.μ.

jim αντατσυοχαρούμενε η χρονική δίαρκεια της απεργίας στην Χαλυβουργία, οι αριθμοί της αλλυλεγγύης αλλά και οι ίδιοι οι Χαλυβουργοί που προσπασείς να σβήσεις τη φωνή και την γνώμη τους για το ΠΑΜΕ γιατί προφανός δεν σε βολέυει,βρίσκονται στον αντίποδα όλων όσων λές, γι αυτό σάλτσα και πηδα απο κανέναν γκρεμό παρέα με την άχρηστη σκατογκρούπα σου.
Εμείς ποτέ δεν αρνηθήκαμε οτι σας φτύνουμε στα μούτρα και σας έχουμε χεσμένους.Σε λάθος χώρο απευθύνεσε.
Επίσης το ΚΚΕ ανεφέρει οτι καπιταλισμό δεν θα τον γκρεμίσει κανένα κόμμα αλλά η ίδια η εργατική τάξη με τους συμμάχους της.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger