Home » , » Στον αστερισμό μοιράσματος της εξουσίας, της πολιτικής τους επιβίωσης και των νέων βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων που έρχονται τον Σεπτέμβρη τα αστικά κόμματα που στηρίζουν την συγκυβέρνηση. (2 Βίντεο με δηλώσεις Βενιζέλου - Κουβέλη)

Στον αστερισμό μοιράσματος της εξουσίας, της πολιτικής τους επιβίωσης και των νέων βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων που έρχονται τον Σεπτέμβρη τα αστικά κόμματα που στηρίζουν την συγκυβέρνηση. (2 Βίντεο με δηλώσεις Βενιζέλου - Κουβέλη)

Από giorgis , Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013 | 11:54 μ.μ.

Του Γ. Γ.

Δεν ξέρουμε αν ήταν προσυνενοημένοι Κουβέλης-Βενιζέλος στις δηλώσεις που έκαναν με βασικό διακύβευμα το ξαναμοίρασμα της κυβερνητικής εξουσίας.

 Χωρίς να κάνει καθαρό αν το κόμμα του αποσύρει την στήριξη του στην συγκυβέρνηση ήταν οι δηλώσεις Κουβέλη –δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι θα αποσύρει από την κυβέρνηση τους ΔΗΜΑΡίτες υπουργούς, κάτι που δεν έχει κανένα αντίκρυσμα αφού σε μερικές μέρες γίνεται ανασχηματισμός-, ενώ οι μακροσκελείς δηλώσεις Βενιζέλου, παρουσίασαν δικαιωμένη την στάση του ΠΑΣΟΚ, που σύμφωνα με τον ίδιο επέβαλλαν μια «καλή» λύση στο θέμα της ΕΡΤ, και η ουσία είναι ότι ζήτησε «επικαιροποίηση-επανεθεμελίωση της προγραμματικής συμφωνίας» που σε απλά ελληνικά σημαίνει διεκδικήσει από το ΠΑΣΟΚ υπουργικών θώκων.

Να γράψουμε κάποια πράγματα με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις, περιμένοντας και τις δηλώσεις Σαμαρά

Με μια σειρά τακτικισμούς και κινήσεις κομματικών σκοπιμοτήτων οι τρεις κυβερνητικοί συνέταιροι προσπαθούν να επιβιώσουν πολιτικά. Βενιζέλος και Κουβέλης προσπαθούν να μην πιουν το ποτήρι των … εξωκοινοβουλευτικών αρχηγών, σε περίπτωση πρόωρων εκλογών ενώ ο Σαμαράς δεν έχει κανένα λόγο να θέλει προσφυγή στην λαϊκή ετυμηγορία γιατί το ενδεχόμενο η Ν.Δ να βρεθεί δεύτερο κόμμα είναι πιθανό και τότε θα τρίξει η καρέκλα του. Τα όσα παρακολουθούμε τώρα και με τις τελευταίεςς εξελίξεις είναι χαρακτηριστικά.

(Εδώ μια παρένθεση. Τούτη η συγκυβέρνηση επέβαλλε να σφαγιαστούν μισθοί, να τσεκουρωθούν συντάξεις, να ξεπουληθεί η όποια κρατική περιουσία έχει απομείνει, να διαλυθεί εντελώς το κοινωνικό κράτος, και ποτέ στον ένα χρόνο συγκυβέρνησή τους, δεν είδαμε τόσες πολύωρες συσκέψεις των ηγετών των κομμάτων που την στηρίζουν. Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ σε όλα έχουν συμφωνήσει … σε δευτερόλεπτα. Τώρα και με αφορμή το κλείσιμο της ΕΡΤ παρακολουθούμε πλασματικές δημόσιες αντιπαραθέσεις, στελέχη του ΠΑΣΟΚ να ανακαλύπτουν τον αυταρχισμό Σαμαρά και τον Κουβέλη να μιλάει για «μονομερή» λήψη αποφάσεων από την Ν.Δ. Όλα αυτά στα πλαίσια των κικροκομματικών σκοπιμοτήτων των κομμάτων της συγκυβέρνησης).

 Όπως μεταδίδεται από τα ΜΜΕ σε λίγη ώρα θα ανακοινωθεί η νέα απόφαση που θα αφορά την ΕΡΤ από το ΣτΕ στο αίτημα της ΠΡΟΣΠΕΤ για ακύρωση του κλεισίματος της ΕΡΤ, ενώ ο Σαμαράς έχει καλέσει του υπουργούς της Ν.Δ στο Μέγαρο Μαξίμου για να επανακαθορίσουν την τακτική τους.

 Το ένα δεδομένο είναι το μοίρασμα της εξουσίας που επιχειρείται και το δεύτερο εξ’ ίσου και πιο σημαντικό ότι αυτή η κυβέρνηση της καταστροφής του ελληνικού λαού είναι αναγκασμένη, όπως όλα δείχνουν από τον Σεπτέμβρη να πάρει καινούργια βάρβαρα μέτρα εξόντωσης της ελληνικής κοινωνίας και αυτή την φορά δεν θα τα αντέξει αδιαμαρτύρητα ο ελληνικός λαός.

Οπότε Σαμαράς-Βενιζέλος-Κουβέλης προσπαθούν να το αντιμετωπίσουν με το μικρότερο πολιτικό κόστος για τα κόμματά τους.

Όλα τα υπόλοιπα είναι για το θεαθήναι ..

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger