Home » , » Το νόημα των δηλώσεων Σαμαρά (Βίντεο)

Το νόημα των δηλώσεων Σαμαρά (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013 | 1:14 π.μ.


Καμιά μομφή δεν μπορείς να αποδώσεις στον Α. Σαμαρά που μιλώντας σαν εκπρόσωπος της τάξης, τα συμφέροντα της οποίας εξυπηρετεί, παρουσίασε μια εγκεφαλικά κατασκευασμένη πραγματικότητα για τα «επιτεύγματα» της τρικομματικής κυβέρνησης που ηγείται, στον ένα χρόνο που βρίσκεται στην εξουσία.

Μας είπε, λοιπόν, ο πρωθυπουργός: «Αποκατέστησε την αξιοπιστία της Ελλάδας στο εξωτερικό» -διάβαζε δημιουργώντας εκατοντάδες χιλιάδες απολυμένους-, «Προχώρησε τις μεταρρυθμίσεις –βλέπε τα χιλιάδες λουκέτα που έβαλε σε μικρομάγαζα-, «Η Ελλάδα και η οικονομία της βαδίζει στο σωστό δρόμο»-διάβαζε την κοινωνική καταστροφή που έχει επιφέρει στα λαϊκά στρώματα, το ξεπούλημα όλης της κρατικής περιουσίας. Με αυτά τα δεδομένα, ξορκίζει τις πρόωρες εκλογές «για να πιάσουν τόπο οι θυσίες του ελληνικού λαού» που έγιναν για να πληρώσει την οικονομική καπιταλιστική κρίση αφήνοντας στο απυρόβλητο την κερδοφορία των καπιταλιστών.

 Σ’ αυτή την κατεύθυνση ήταν τα εύσημα που έδωσε στο ΠΑΣΟΚ και στον Βενιζέλο, σ’ αυτά τα πλαίσια κινούταν οι αιχμές που διατύπωσε για τις προσχηματικές διαφωνίες που έχει εκδηλώσει η ΔΗΜΑΡ.

Το ότι μας είπε ότι θα σεβαστεί την τελευταία απόφαση του ΣτΕ και η οποία θεωρεί νόμιμες της απολύσεις που έγιναν στην ΕΡΤ και επιβάλλει να λειτουργήσει το συντομότερο ήταν κάτι το αναμενόμενο.
Ενώ δεν έκανε σαφές αν θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης απ’ την βουλή, επανέλαβε με κάθε τρόπο ότι είναι διατεθειμένος να ολοκληρώσει το καταστροφικό για την ελληνική κοινωνία έργο του, εξαντλώντας αυτή η κυβέρνηση την τετραετία.

Φυσικά αυτές είναι οι προθέσεις του, που θα μείνουν μόνο στο επίπεδο των προσδοκιών του αν ο λαϊκός παράγοντας βγει στο προσκήνιο.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger