Home » , » Το λεξιλόγιο του "ζωικού βασιλείου" στην πολιτική ζωή της χώρας.

Το λεξιλόγιο του "ζωικού βασιλείου" στην πολιτική ζωή της χώρας.

Από giorgis , Κυριακή 16 Ιουνίου 2013 | 7:09 μ.μ.

 Του Γ. Γ

Μετά την εκτίμηση του υπουργού προπαγάνδας Σ. Κεδίκογλου, σε σημερινή φυλλάδα ότι «Δεν θα πέσει η κυβέρνηση για την ΕΡΤ. Θα βρεθεί κοινή γλώσσα με ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση», έρχεται τώρα η  διαδικτυακή «ντουντούκα» του ακροδεξιού επιτελείου που πλαισιώνει τον Σαμαρά – το Antinews-  να κάνει την ίδια πρόβλεψη και μάλιστα κάνοντας ρόμπα του κυβερνητικούς συνεταίρους της Ν.Δ τους οποίους παρουσιάζει ότι έγιναν «γατάκια Σιάμ» μπροστά στον εκβιασμό Σαμαρά.

Γράφει συγκεκριμένα η δεξιά ιστοσελίδα: «Βενιζέλος και Κουβέλης  παρά τους λεονταρισμούς μπροστά στο ενδεχόμενο εκλογών είναι… γατάκια Σιάμ. Άλλωστε, πώς να το θέλουν όταν και οι δύο μαζί μόλις που θα συμπληρώσουν 10%. Επομένως, με το να καταστραφούν και να κινδυνεύσουν να μη βγουν ούτε οι ίδιοι βουλευτές θα προτιμήσουν τον… έντιμο συμβιβασμό».

Χτες το στέλεχος του Σύριζα, Δ. Στρατούλης αναρωτιόταν αν ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ που σήμερα είναι «δεκανίκια, πολιτικοί κολαούζοι, και πολιτικοί μαϊντανοί» αυτής της δεξιάς κυβέρνησης, θα μετατραπούν σε «πολιτικά πεκινουά» του Σαμαρά. Σήμερα η εκτίμηση των συνοδοιπόρων του πρωθυπουργού είναι ότι θα γίνουν ..γατάκια.

Σε λίγες ώρες θα ξέρουμε αν επαληθευτούν οι εκτιμήσεις τους. Δεν θα εντυπωσιαστούμε καθόλου αν ξαναδούμε μια μεγαλοπρεπή κωλοτούμπα από ΔΗΜΑΡ και ΠΑΣΟΚ αφού ο Κουβέλης έχει δεσμευτεί κατηγορηματικά δημόσια ότι απαιτεί ανάκληση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που έβαζε λουκέτο στην ΕΡΤ και άμεση λειτουργίας της, ενώ παρόμοιες τοποθετήσεις έχει διατυπώσει και το ΠΑΣΟΚ, απορρίπτοντας την τελευταία πρόταση Σαμαρά.

 Το ότι φτάσαμε στο σημείο να χρησιμοποιούνται λέξεις απ’ το «ζωικό βασίλειο» για να χαρακτηρίζουμε κόμματα του πολιτικού κατεστημένου είναι αναμφίβολα ένας ... εκσυγχρονισμός.

Υ.Γ. Δυστυχώς έχουμε μια απ τα ίδια. «Η κυβέρνηση φιμώνει τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, καταλύει τη δημοκρατία. Ώρα να τελειώνουμε με την κυβέρνηση της εκτροπής, να αποκαταστήσουμε τη Δημοκρατία. Τη Δευτέρα 17 Ιουνίου, ένα χρόνο μετά τις εκλογές που ανέδειξαν το ΣΥΡΙΖΑ σε αξιωματική αντιπολίτευση, όλοι και όλες στο Σύνταγμα, στις 8:00μ.μ.
 Θα μιλήσει ο Αλέξης Τσίπρας», λέει ανακοίνωση του Σύριζα.

«Σε συλλαλητήριο αλληλεγγύης στους εργαζόμενους της ΕΡΤ και των άλλων δημόσιων οργανισμών, που με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου πετιούνται στο δρόμο, καλεί το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο αύριο Δευτέρα 17/6 στις 7 μ.μ., στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής, τους εργαζόμενους της Αττικής, τα σωματεία και τη νεολαία», γράφει η ιστοσελίδα «902». 
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

Ανώνυμος
16 Ιουνίου 2013 στις 9:59 μ.μ.

Το Σύνταγμα και την Δημοκρατία τα παρεκάμψαν αμφότερα πρώτα οι Συνταγματολόγοι, δεν τα διαφύλαξε ούτε ο ίδιος ο Πρόεδρος Της.

Ανώνυμος
18 Ιουνίου 2013 στις 7:31 μ.μ.

...Σύνταγμα;... Δημοκρατία;;... Συνταγματολόγοι;;;... Πρόεδρός της;;;....
Ρε ανώνυμε, μιας και ζεις σε άλλη αποικία, το άλλο με τον Τοτό, το ξέρεις;;;

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger