Home » , » Θα υπάρξει «βίαιη ωρίμανση» του Σύριζα; (Βίντεο)

Θα υπάρξει «βίαιη ωρίμανση» του Σύριζα; (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013 | 9:34 μ.μ.

Ηταν αναμενόμενο τα αστικά ΜΜΕ να εστιαστούν στις διαφορετικές απόψεις που ακούστηκαν στο ιδρυτικό συνέδριο του Σύριζα δίνοντας βαρύτητα στην αντίρρηση του Μανώλη Γλέζου να διαλυθούν οι συνιστώσες που τον αποτελούν. (Το βλέπουμε αυτό και στο βίντεο που παραθέτουμε από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega).

Σε ένα συνέδριο κόμματος λογικό είναι να ακούγονται διαφορετικές απόψεις αλλά το ουσιαστικό είναι τι αποφάσεις θα ληφθούν. Το ζητούμενο είναι ποια θα είναι η τύχη των προτάσεων που κατέθεσε ο Π. Λαφαζάνης από την Αριστερή Πλατφόρμα και ποια θα είναι η αντιμετώπιση της πρότασης του Δραγασάκη περί «βίαιης ωρίμανσης» -και ότι αυτό συνεπάγεται- του Σύριζα.

Με την λήξη, λοιπόν του συνεδρίου και αφού έχουμε όλα τα δεδομένα, σύντροφοι του μπλοκ μας θα διατυπώσουν τις εκτιμήσεις τους.


Χωρίς δικά μας σχόλια παραθέτουμε ένα απόσπασμα από το κείμενο του Γ. Δελασίκ που δημοσιεύεται σήμερα στο «Εθνος:

 Οσο κυνικό και αν ακούγεται, εμείς θα το πούμε ωμά: ο πραγματικός στόχος του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, που θα ολοκληρωθεί την Κυριακή, δεν είναι άλλος παρά η ενίσχυση του πρωθυπουργικού προφίλ του Αλέξη Τσίπρα! Τελεία και παύλα! Η πρωτοτυπία και η μοναδικότητα αυτού του συνεδρίουτου ΣΥΡΙΖΑ, πρωτοφανείς για αριστερό κόμμα, έγκεινται στο ότιο ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον κόμμα εξουσίας από τη στιγμή που στις εκλογές του Ιουνίου του 2012 κατέλαβε τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Οι πάντες γνωρίζουν ότι τα συνέδρια των κομμάτων εξουσίας είναι «πανηγύρια», όπου πάντα γίνεται ό,τι θέλει ο αρχηγός και ότι τα στελέχη είναι έτοιμα να συμβιβαστούν ιδεολογικά και πολιτικά σε όλα τα ζητήματα, ανεξαρτήτως των προσωπικών τους απόψεων, εν αναμονή της ανόδου του κόμματος στους κυβερνητικούς θώκους....

Ο Τσίπρας οδήγησε τον ΣΥΡΙΖΑ από το 4,6% στο 26,9% επειδή είχε ριζοσπαστικό λόγο και επειδή οι συνιστώσες έδιναν στον ΣΥΡΙΖΑ προσβάσεις σε κοινωνικά οργισμένα στρώματα που δεν θα μπορούσε ποτέ να αποκτήσει μόνος του ο ΣΥΝ. Ο Αλέξης Τσίπρας έκρινε ότι για να γίνει πρωθυπουργός πρέπει να καταργήσει και τον ριζοσπαστισμό του και τις συνιστώσες και τον ΣΥΝ, προκειμένου να πετύχει να γίνει ο ίδιος προσωπικά απόλυτος κυρίαρχος του παιχνιδιού. Χωρίς δισταγμό εγκαταλείπει αυτά που τον ανέδειξαν. Αν κυριαρχήσει το πνεύμα «να φύγει η χολέρα», η γραμμή του θα δικαιωθεί ως προς το σκέλος της αναρρίχησής του στην εξουσία. Αν, όμως, δεν εκφραστεί με τον τρόπο αυτόν η κοχλάζουσα λαϊκή απέχθεια κατά της πολιτικής της ΕΕ και της κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου, η Αριστερά θα απειληθεί με εξαφάνιση από το πολιτικό προσκήνιο, όσο και αν μεγάλο μέρος της διαφωνεί με τη γραμμή Τσίπρα
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger