Home » » Στα πρόθυρα εμφυλίου η στρατιωτικού πραξικοπήματος η Αίγυπτος (Βίντεο)

Στα πρόθυρα εμφυλίου η στρατιωτικού πραξικοπήματος η Αίγυπτος (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013 | 8:05 μ.μ.

Σκηνικό εμφυλίου πολέμου στην Αίγυπτο με καταγεγραμμένους 17 νεκρούς μέχρι τώρα. Η κατάσταση έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις με τον αρχηγό του στρατού να απευθύνει τελεσίγραφο στην κυβέρνηση Μόρσι μέσα σε 48 ώρες να ικανοποιήσει τα βασικά αιτήματα των εξεγερμένων γιατί διαφορετικά θα πάρει ο στρατός την κατάσταση στα χέρια του. Προαναγγέλλουν δηλαδή ότι θα υπάρξει στρατιωτικό πραξικόπημα.

Το βίντεο που παραθέτουμε είναι ενδεικτικό για το τι συμβαίνει σ’ αυτή την χώρα. Μια χώρα που ο πληθυσμός της μαστίζεται από φτώχεια και μιζέρια.
Αν και έχει περάσει ένας χρόνος από την ανατροπή του Μουμπάρακ και την ανάληψη της εξουσίας από τους ισλαμιστές τίποτα δεν έχει αλλάξει ουσιαστικά για τα λαϊκά στρώματα αυτής της χώρας. Και σήμερα αυτές οι τεράστιες συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις που γίνονται –σπάει που και που και κανένα τζάμι- είναι αυθόρμητες αφού στην χώρα αυτή δεν υπάρχει κανένα ταξικό κόμμα.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
1 Ιουλίου 2013 στις 11:08 μ.μ.

Για να δούμε σε πόσους ακόμα θα χρειαστεί να πούνε φύγε μέχρι να φτάσουν να καταλάβουν την ταξική φύση του ζητήματος.Συγχαρητήρια πάντως.Βρήκατε τον τρόπο να την πείτε στο ΚΚΕ πάλι.Ατιμούλια.
Τσέχος

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger