Home » , , » Σκέψεις σχετικά με την πώληση του "902"

Σκέψεις σχετικά με την πώληση του "902"

Από giorgis , Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013 | 4:39 μ.μ.

Του Γ. Γ. 

Σήμερα, μετά από μέρες, -είχα πάει στο νησί μου να πάρω κάποιες ανάσες- διάβασα τον «Ριζοσπάστη».  Αρκετά άρθρα του είναι αφιερωμένα στο να απαντούν στην επίθεση που δέχεται το ΚΚΕ με την επιλογή του να πουλήσει σε επιχειρηματία το ραδιόφωνο και την τηλεόραση  του «902».
Το πώς αιτιολογεί το ΚΚΕ αυτή του την απόφαση την γνωρίζεται και θα ήταν πλεονασμός να την επαναλάβω.

Η πρώτη απορία που μου δημιουργήθηκε είναι γιατί πουθενά στα δημοσιεύματα του «Ρ» δεν αναφέρεται ποιος είναι ο κεφαλαιοκράτης στου οποίου βρίσκονται από δω και πέρα στην κατοχή ο τηλεοπτικός και ραδιοφωνικός «902».  (Σε σχετική παρέμβαση της η ΕΣΗΕΑ ανέφερε ότι οι εργασιακοί εκπρόσωποι των σταθμών αρνήθηκαν να ενημερώσουν την Ενωση, ενώ το ΚΚΕ απάντησε πως «δεν είναι καπιταλιστική επιχείρηση» για να δίνει εξηγήσεις).
Αυτό που μου προκαλεί εντύπωση και μου δημιουργεί ερωτηματικά είναι γιατί αυτή η μυστικότητα αφού έτσι κι αλλιώς ο καπιταλιστής στον οποίον πέρασαν τα ΜΜΕ που μέχρι τώρα είχε το ΚΚΕ σε λίγες μέρες αναγκαστικά θα αποκαλυφθεί όταν γίνει η κατάθεση των εγγράφων μεταβίβασης στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. (Αποφεύγω να δώσω μια εξήγηση που μου έρχεται στο μυαλό αφού δεν μπορώ να την τεκμηριώσω).

Αρνητικά, επίσης, σχολιάστηκε η μεθόδευση για να βρεθούν στον δρόμο οι 48 εργαζόμενοι των δυο σταθμών οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε άλλες κομματικές εταιρείες –στον 904 στα  FM στην Θεσσαλονίκη και την τηλεφωνική εταιρεία Minipricephone- για να απολυθούν στην συνέχεια.

Αυτό που θα είναι πραγματικά απαράδεκτο –αν ισχύει- είναι οι πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και οι οποίες αναφέρουν ότι το ΚΚΕ προχωράει σε μια επιχειρηματική κίνηση, αδιαφορώντας για τις συνέπειες που έχει, υλοποιώντας άλλους σχεδιασμούς του. Χαρακτηριστικό το δημοσίευμα από το σημερινό «Ποντίκι» που αναφέρει: «Ενώ το ΚΚΕ βάζει τους υπό απόλυση εργαζόμενους να γράφουν στην ιστοσελίδα του "902.gr" για την ορθή απόφαση του κόμματος, εντούτοις πληροφορίες λένε ότι το ΚΚΕ θα ζητήσει νέα άδεια! Πώς θα το κάνει αυτό; Τώρα υποστηρίζει πως πούλησε την εταιρεία, αλλά ως πολιτικό κόμμα θα έχει δικαίωμα να ζητήσει τηλεοπτική άδεια λειτουργίας κομματικού σταθμού! Όπως είναι γνωστό ο τίτλος "902" παρέμεινε στο ΚΚΕ».

Θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί ότι τέτοια δημοσιεύματα, όπως του «Ποντικιού» είναι προβοκατόρικα, έχουν στόχο να πλήξουν το ΚΚΕ και πιθανόν να μην έχει άδικο. Κι αυτό γιατί γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι ανάλογα κείμενα υπονοούν ξεκάθαρα ότι οι τοποθετήσεις των απολυμένων του «902» που δημοσιεύονται στον «Ρ» και στην ιστοσελίδα του ΚΚΕ είναι υπαγορευμένες με την υπόσχεση στους συντάκτες τους ότι σε περίπτωση λειτουργίας νέου τηλεοπτικού σταθμού από το ΚΚΕ, αυτοί θα ξαναβρούν δουλειά.

Ας πάμε όμως επί της ουσίας. Δεν είναι απλώς θεμιτό, αλλά αναγκαίο ένα κομμουνιστικό κόμμα να έχει στην κατοχή του μέσα προπαγάνδας. Το αν αυτά στην πορεία θα απαξιωθούν, δεν θα έχουν τηλεθέαση και ακροαματικότητα σε βαθμό που να μπορούν να συντηρηθούν από διαφημίσεις και στην τελική θα βρεθούν σε οικονομικό αδιέξοδο είναι ένα άλλο θέμα για το οποίο το πρώτο που θα έπρεπε να γίνει είναι η αυτοκριτική απ’ αυτούς που τα διαχειριζόταν.

Προσωπικά έβλεπα καθημερινά τις ειδήσεις από την τηλεόραση του «902», ενώ προσπαθούσα να μην χάσω κάποιες πολύ αξιόλογες εκπομπές του όπως «Τα παντελόνια είναι περίεργα ρούχα» και «Στις 78 στροφές».
Από κει και πέρα όμως ήταν φανερό ότι δεν μπορεί να συντηρηθεί ένας τηλεοπτικός σταθμός, με πολύ μικρή τηλεθέαση, και ως εκ τούτου ελάχιστες διαφημίσεις, αντιμετωπίζοντας παράλληλα λειτουργικό κόστος δέκα εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο, όπως γράφτηκε.

Το αποτέλεσμα λοιπόν που είχε η εταιρεία "Ραδιοτηλεοπτική Α.Ε" του ΚΚΕ ήταν αναμενόμενο. Αυτό που δεν με καλύπτει από την ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ είναι ότι η πώληση έγινε γιατί «αυτή η επιλογή σε σχέση με το κλείσιμο, δίνει τη δυνατότητα να ικανοποιηθούν οι υποχρεώσεις του σταθμού προς τους εργαζόμενους και τα ασφαλιστικά Ταμεία».

Δεν υπήρχαν εναλλακτικές λύσεις ώστε και το οικονομικό πρόβλημα του σταθμού να λυθεί και να μην δημιουργηθεί άλλο ένα τηλεοπτικό μνημονικό φερέφωνο στα χέρια καπιταλιστών; 

Τα οικονομικά προβλήματα ειδικά του τηλεοπτικού «902» ήταν γνωστά εδώ και χρόνια. Μια ολοκληρωμένη πρόταση για το πώς θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν ώστε να παραμένει ο «902» ένας τηλεοπτικός σταθμός της αριστεράς και των κινημάτων είχε καταθέσει εδώ και ένα χρόνο η δημοσιογράφος Ματίνα Παπαχριστούδη.

Βλέποντας την σημερινή κατάληξη πολύ θα ήθελα να άκουγα την άποψη γιατί απορρίφθηκε από το ΚΚΕ αυτή η πρόταση.

Μελετήθηκε και ήταν ανεφάρμοστη; 

Ηταν πολιτική επιλογή, ή μονόδρομος για το ΚΚΕ να βρεθεί ένα σημαντικό ΜΜΕ στα χέρια του ταξικού μας αντιπάλου;

Δεν θα μπορούσε να υπάρξει ο "902" σαν ένα μετερίζι που θα συσπείρωνε προοδευτικές και πολιτικές δυνάμεις που επαγγέλλονται έναν αριστερό προσανατολισμό;  
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 29 σχόλια

Ανώνυμος
8 Αυγούστου 2013 στις 5:46 μ.μ.

Ξεφτίλα για το ΚΚΕ:

1. Επιστρεφει τις συχνότητες τηλεόρασης και ραδιοφώνου γιατί και καλά δεν έχει λεφτά. οκ δεν έχει λεφτά. Κοιτάξτε σκατοψυχιά: Προτιμά το ΚΚΕ να δώσει σε καπιταλιστές τις συχνότητες, ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΔΕΧΘΕΙ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ νακάνουν όλοι μαζί μια σύγχρονη αριστερή τηλεόραση!!!!

Αν αυτό δεν είναι σκατοψυχια και τέλεια υπηρεσία προς την άρχουσα αστική τάξη της χώρας μας, τότε τι είναι;;;

2. ΑΠΟΛΥΕΙ ΤΟ ΚΚΕ άλλους 45 εργαζόμενους με δικά του κόλπα νομικίστικα (σπάσιμο σε 2 εταιρείες της υπάρχουσας και απόλυση απο αυτές των εργαζόμενων) και ΣΤΑ ΠΑΠΑΡΙΑ του το μέλλον τους!!

Φίλοι του ΚΚΕ όσο περνά ο καιρός είναι για σας πιο δύσκολο να υπερασπίζεστε το κόμμα σας, το οποίο κατά πως φαίνεται στην πράξη, αποδεικνύεται ολοένα και πιο ανίκανο να συμβάλλει στην χειραφέτηση της εργατικής τάξης.

Ανώνυμος
8 Αυγούστου 2013 στις 7:50 μ.μ.

Εγω δεν καταλαβαίνω γιατι ένας χώρος που τόσο καιρό κάνει χοντρό αντικομμουνισμό γιατι κόπτεται να διατηρηθεί ένας σταθμός κομμουνιστικής ιδεολογίας;
Πως ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ που έχει αποκηρύξει τον Σοσιαλισμό, οπιαδήποτε σύγκλιση με το ΚΚΕ;
Πως νοιώθετε άραγε μέλη του ΚΚΕ εσ., του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΎ και κάθε άλλης αριστερής απόχρωσης που σας κλέψανε τα κόμματα και σας εγκλώβισαν σε ενα πολιτικό χώρο καθαρά δεξιάς πολιτικής;
Αφήστε λοιπόν το όψιμο ενδιαφέρον σας, για λύσουμε τα εμείς τα δικά μας προβλήματα.

Ανώνυμος
8 Αυγούστου 2013 στις 8:26 μ.μ.

Μαγκες σορυ κι ολας που ενοχλω αλλα ο συριζα ειναι πλεον και με την βουλα κομμα των ταξικων μου αντιπαλων. Α!! Να προσθεσω οτι η εξελιξη του 902 πρωτα απο ολα πλητει τι ιδιο το κκε. Αντε και καλη κυβερνηση.
οπως επισης και καλη αναζητηση ελικοπτερου......

Ανώνυμος
8 Αυγούστου 2013 στις 8:41 μ.μ.

Ξεφτίλα για σένα ανώνυμε των 5:46 μμ.

Σας πηρε ο πόνος γα τον 902 βρέ άθλιοι;
Σας πήρε ο πόνος για τους εργαζόμενους ενώ οι εργαζόμενοι έχουν τοποθετηθεί(πόρταλ 902 και Ριζοσπάστης).
Ποιοί είστε εσείς μωρέ που θα απολογηθεί το ΚΚΕ για τις κινήσεις του; Είστε όλοι αυτοί που το πολεμάτε με νύχια και δόντια να εξαλιφθεί απο το πολιτικό σκηνικό και που πάντα θα χύνεται τη χολή σας. Αναμενόμενο. Και μετά θέλετε συνεργασία της αριστεράς! Και γιατί δεν εκμεταλευτίκατε το γεγονός ειδικά ο ΣΥΡΙΖΑ να πάρετε το σταθμό; Οχι θέλετε σταθμό της αριστεράς να λέει ο καθένας το μακρί του και το κοντό του. Πάλι θα σπάσετε τα μούτρα σας. Το ΚΚΕ θα στηριχτεί πάλι και πάλι απο τα μέλη του και απο τον απλό εργαζόμενο όπως πάντα.

Ανώνυμος
8 Αυγούστου 2013 στις 9:43 μ.μ.

Με τον Σύριζα αριστερό κανάλι δεν φτιάχνεις. Κανάλι 29 με τον Καρτερό σε ρόλο Γιαννόπουλου, ναι φτιάχνεις.
Όσο για την Ανταρσύα, εδώ δεν έχει μαντήλι να κλάψει. Κλείνει το Πριν τον Αύγουστο. Κανάλι θα χρηματοδοτήσει. Κοροϊδευόμαστε;

Ανώνυμος
8 Αυγούστου 2013 στις 10:05 μ.μ.

΄πολύ κοιλόπονος από εχθρούς και φίλους
για τον 902, μου θυμίζετε τον
Ἐπιτύμβιον του Αναγνωστάκη, μέχρι τώρα εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων χολή χύνατε, τα περί σταθμού της αριστεράς είναι ο φερετζές σας , φαντάζεστε του ΔΗΜΑΡαίους ΄π.χ στο αριστερό πάζλ
...............................
Πέθανες- κι ἔγινες καὶ σύ: ὁ καλός,
Ὁ λαμπρὸς ἄνθρωπος, ὁ οἰκογενειάρχης, ὁ πατριώτης.
Τριάντα ἕξη στέφανα σὲ συνοδέψανε, τρεῖς λόγοι ἀντιπροέδρων,
Ἑφτὰ ψηφίσματα γιὰ τὶς ὑπέροχες ὑπηρεσίες ποὺ προσέφερες.
............................................

Ανώνυμος
8 Αυγούστου 2013 στις 11:51 μ.μ.

Ας τολμούσαν οι εργαζόμενοι του 902 να μην βγουν να υποστηρίξουν το κόμμα δημόσια και να δούμε αν θα τους επαναπροσλαμβάνανε σε άλλους εργασιακούς χώρους του κόμματος, όπως ανακοινώθηκε άλλωστε.

Το ΚΚΕ ζητάει απλή αναλογική, που σημαίνει εκ’ των πραγμάτων ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ, αλλά δε θέλει να συνεργαστεί με ΚΑΝΕΝΑΝ.

Η απόλυτη υποκρισία.

Πέτρος

παρατραβάει το δούλεμα
8 Αυγούστου 2013 στις 11:52 μ.μ.

"Το ΚΚΕ θα στηριχτεί πάλι και πάλι απο τα μέλη του και απο τον απλό εργαζόμενο όπως πάντα."

Σοβαρά ε;
Και ο απλός εργαζόμενος πως ξέρει ρε φιλαράκο ότι στηρίζεστε σε αυτόν; Σε αυτόν χρωστάτε και πουλάτε δημόσια συχνότητα όσο όσο στον πρώτο ενδιαφερόμενο;
Γιατί αν χρωστούσατε σε αυτόν δεν νομίζω ότι θα κάνατε τέτοιες κινήσεις...

Ανώνυμος
9 Αυγούστου 2013 στις 12:12 π.μ.

Το ΚΚΕ έχει δηλώσει επίσημα εδώ και έναν χρόνο, ότι ο 902 δεν βγαίνει και θα τον κλείσει.
Ο 902 είναι μέσο, δεν είναι αυτοσκοπός, και στις παρούσες συνθήκες (αντεπανάστασης ... μέσα στην αντεπανάσταση και αμείλικτου ταξικού πολέμου) πρέπει να γίνόυν οι επώδυνες αλλά αναγκαίες επιλογές, ποιά εργαλεία θα μείνουν ενεργά και ποια όχι, που θα συγκεντρωθούν οι δυνάμεις και απο πού θα υποχωρήσουν.
Όσοι αριστεροί στεναχωρούνται και ανησυχούν γι αυτή την υποχώρηση και ταυτόχρονα ανήκουν σε αυτούς που αποφάσισαν "τιμωρήσουν" το ΚΚΕ, στις εκλογές του '12, ας
σκεφτούν λίγο, μήπως υπάρχει μια πιθανότητα, η ΚΕ να είχε δίκιο και αυτοί να έκαναν λάθος, ένα λάθος που επηρεάζοντας αρνητικά και τα οικονομικά του ΚΚΕ συνέβαλλε σε κάποιο (μικρό) βαθμό σε αυτή την εξέλιξη.
Προσοχή όμως, σε καμμία περίπτωση δεν λέω ότι έπρεπε κάποιος να ψηφίσει ΚΚΕ για χάρη του 902, εάν για υπέρτερους πολιτικούς λόγους έκρινε διαφορετικά.
Τον καλώ όμως να προβληματιστεί πάνω σε αυτούς, τους υπέρτερους πολιτικούς λόγους, υπό το πρίσμα και της ραγδαίας και ολόπλευρης "ρεαλιστικής προσαρμογής" του ΣΥΡΙΖΑ, και να προσπαθήσει να ερμηνεύσει και να κατανοήσει την στάση (και τις προτάσεις) του ΚΚΕ.
Στο κάτω-κάτω έχει να επικαλεστεί, ότι δικαιώθηκε (οδυνηρά) στο κομβικό θέμα της εποχής, ΕΕ, Μάαστριχτ κλπ, όταν κάποιοι άλλοι μας παραμύθιαζαν με την "Ευρώπη των λαών"...
Υπό αυτή την ευρύτερη οπτική οφείλουμε να κρίνουμε και τις εξελίξεις στον 902, και όχι το αντίστροφο.
Αυτό που είναι εξοργιστικό είναι η στάση του ΣΥΡΙΖΑ, (Παπαδημούλης, Καρτερός κ.λ.π.), η ρητορική που σου δημιουργεί την αίσθηση ότι "θέλει η π****** να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει". Μόνο ο Τζήμερος τους συναγωνίζεται, αλλά αυτός είναι τουλάχιστον ειλικρινής, έχει δηλώσει ότι το ΚΚΕ πρέπει να βγεί εκτός νόμου, δεν ζήτησε να κάνουνε συνεγασία!
Για πολλά στραβά μπορεί να κατηγορήσει κανείς την ηγεσία του ΚΚΕ, (μεταξύ αυτών και το concept των κομματικών ΜΜΕ - επιχειρήσεων, που χρειάζονται διαφημίσεις από τις τράπεζες, τα μονοπώλια και το κράτος για να επιβιώσουν, γιατί με τις κατσαρόλες, τα στρώματα και τα... μαγικά μαξιλάρια δεν γίνεται χαϊρι), αλλά για την απόφαση του '12, που μας έσωσε από τον εναγκαλισμό από αυτό το "θίασο", θα τους ευγνομωνούμε για πολλά χρόνια.

Ανώνυμος
9 Αυγούστου 2013 στις 12:14 π.μ.

Γιατί το ΚΚΕ δεν τον έδινε τον 902 στον κακό καπιταλιστή ΣΥΡΙΖΑ που ζητούσε απ'το Μάρτιο να μπει στον σταθμό, και πήγε και τον έδωσε στον κακό καπιταλιστή Μαρινάκη;
Αν δεν γουστάρατε να συνυπάρχετε με ΣΥΡΙΖΑ στον 902,γιατί δεν του είπατε του καπιταλιστή ΣΥΡΙΖΑ ''τόσο κάνει,τόσο τον πουλάω,αν μου τα σκάσεις έλα και πάρτον'';
Γιατί μόνο στο Μαρινάκη πήγατε και είπατε ''τόσο κάνει,σκάστα και έλα πάρτον'';
Διαλέγετε λοιπόν ή δε διαλέγετε καπιταλιστή;
Όχι μόνο διαλέγετε καπιταλιστή,αλλά σας έχει πάρει χαμπάρι όλος ο κόσμος τι ρόλο παίζετε.
Ειδικά μετά τα ξεφτιλίκια με τον 902.

Ανώνυμος
9 Αυγούστου 2013 στις 1:12 π.μ.

Προς ανώνυμο αστραπογιαννο.8 Αυγούστου 5:46 μ.μ.
Αν κοπτόσαστε για σταθμό της αριστεράς της συμφορας κατρακύλας και της οπισθοδρομησης; Πρώτον μακριά
από κανάλια Παραπληροφόρησης που τακιμιασατε και
και κρέμεστε στα παράθυρα τους σαν της μπανάνες!!!!
Δεύτερον συχνότητες έχει το δημόσιο να πάρετε και
μη κλαίγεστε για ρούβλια, έχετε ευρρουβλια εδώ!>
Κανονισμός της ΕΕ: COM(2012)499 - 12/09/2012

Ανώνυμος
9 Αυγούστου 2013 στις 1:51 π.μ.

Δεν έχω καταλάβει γιατί μερικοί θεωρούν το ΚΚΕ "αριστερά". Έχει πουθενά στον τίτλο του την λέξη αριστερός-αριστερά και δεν την βλέπω ή μερικοί έχοντας θεοποίηση το αττικό κοινοβούλιο χαρακτηρίζουν τα κόμματα με την διάταξη που κάθονται στα έδρανα. Πολύ με τις καρέκλες είστε ρε παιδιά...

Επί της ουσίας. Όταν έδινα ενίσχυση στο ΚΚΕ για τον 902 δεν τα έδινα για να γίνει ο σταθμός σούπα και ο δίαυλος του οπορτουνισμού. Κοντολογίς δεν γουστάρω από έναν σταθμό της εργατικής τάξης να διατυμπανίζονται απόψεις δραγασάκη υπέρ ΕΕ και τα λοιπά.

Σχετικά με τον ιδιοκτήτη, και εγώ αναρωτιέμαι γιατί δεν τον ανακοινώνει το ΚΚΕ. Αλλά και γιατί ο ίδιος κρύβεται.

Ανώνυμος
9 Αυγούστου 2013 στις 6:50 π.μ.

tsak-γιώργη, Καρτερό και Κυρίτση, τους ανέβασες αμέσως, δεν αισθάνεαι ότι πρέπει να ανεβάσεις και κάποια από τις τοποθετήσεις της άλλης πλευράς?

παρατραβάει το δούλεμα
9 Αυγούστου 2013 στις 7:28 π.μ.

Α...μόνο για τον ιδιοκτήτη έχεις απορία εσύ ανώνυμε 1:51. Τίποτε άλλο δεν σου έχει περάσει από το μυαλό ε;

Βρε για κοίτα οι κομμουνιστές (και όχι οι αριστεροί) πόσο απονήρευτοί είναι. Αλήθεια Ανώνυμε, το νόμιμο είναι και ηθικό; Το έχει πει ένας μεγάλοςς μαρξιστής λενινιστής και δεν νομίζω να διαφωνείς...

Υγ: Ανώνυμε 12:12 το ΚΚΕ δεν είχε αποφασίσει να τον κλείσει, είχε αποφασίσει να του πουλήσει. Και γι αυτό άλλωστε και τον ξανάνοιξε, γιατί είδε ότι μπορεί να του φάνε την συχνότητα που όμως....δεν ήταν δική του!!!

Ανώνυμος
9 Αυγούστου 2013 στις 9:23 π.μ.

Το θέμα δεν είναι σε ποιον θα πούλαγε το ΚΚΕ την εκμετάλλευση της συχνότητας του 902 γιατί αυτό πούλησε. Τα παλιοσίδερα ελπίζω να πάνε στην ανακύκλωση και όχι σε χωματερή.

Το θέμα είναι πώς μπορεί να πουλά το ΚΚΕ δημόσια περιουσία, όπως η συχνότητα, που του δόθηκε γιατί είναι πολιτικό κόμμα. Δηλαδή, έβγαλε κέρδος από τη δημόσια περιουσία. Όπως καταλαβαίνετε, αυτό είναι το πρόβλημα πριν από ότιδήποτε άλλο.

Μόλις τελείωσε το κρατικό παραδάκι που το ξόδευε το ΚΚΕ δίχως ποτέ να δώσει λόγο και με ύφος μάλιστα γιατί είχε το αλάθητο του Πάπα, πούλησε την δημόσια περιουσία για να βγάλει φράγκα. Ρεεεε, κάτι μου θυμίζει αυτό, κάτι μου θυμίζει...

Ξέρω τί θα επακολουθήσει στο Βαθύ Κόκκινο ιστολόγιο, αν δημοσιευθεί βέβαια το σχόλιό μου.

Πρέπει όμως να πει κανείς ανοιχτά ότι αυτό που έκανε το ΚΚΕ είναι ποινικό αδίκημα και αυτοί που αποδέχονται αυτήν την αγοραπωλησία είναι συνεργοί του.





Ανώνυμος
9 Αυγούστου 2013 στις 11:03 π.μ.


(παρατραβάει το δούλεμα είπε... 11:52

Να διαβάζεις τουλάχιστον τις ανακοινώσεις του ΚΚΕ ότι καμιά συχνότητα δεν πουλήθηκε γιατί δεν γίνεται να πωληθεί. Η συχνότητα ανήκει στο κράτος.
Αλλά πονάς τόσο πολύ που έκλεισε ο 902 (τρομάρα σας πόσο χαμηλά θα πέσετε ακόμη)αγοράστε τον εσείς τα κάθε λογής αριστερά γκροπούσκουλα ειδικά ο ΣΥΡΙΖΑ για να έχετε τον σταθμό της αριστεράς που τόσο επιθυμείτε.
Καλά δεν έχετε τσίπα επάνω σας; Και θέλετε και συνεργασίες!

Ανώνυμος
9 Αυγούστου 2013 στις 12:25 μ.μ.

To κκε πουλάει τον λαό και την εργατική τάξη με αυτή την πολιτική που έχει:

1. Προτιμά να δώσει ακόμα μια συχνότητα στους καπιταλιστές! Παρόλο που ο ρόλος των ΜΜΕ είναι τεράστιος στην εποχή μας, το ΚΚΕ αντίς να συμβάλλει σε μια τηλεόραση και ένα ραδιόφωνο όλης της Αριστεράς και του λαού μας, ΣΥΜΒΑΛΛΕΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΜΟΝΟΦΩΝΙΑ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΑΣΤΩΝ!!!!!

ΑΥΤΟ είναι το ΚΚΕ: Φτύνει, βρίζει, συκοφαντεί ό,τι δήποτε άλλο αριστερό, γιατί το ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟ ΝΟΙΑΖΕΙ ΤΟ ΚΚΕ είναι η συντήρηση των κομματικών του υπαλλήλων!!! Τίποτα άλλο!!!!

Ουστ κηφηναριάτο του ΚΚΕ, που τα κομματικά σας στελέχη έχουν να δουλέψουν χρόοοοοοοοοοονια. Κρίμα μόνο γιατί με την πολιτική σας ενισχύεται τη συκοφάντηση του κομμουνισμού και την δούλα του συστήματος την χρυσή αυγή....

Ανώνυμος
9 Αυγούστου 2013 στις 12:41 μ.μ.

φραπες. προς9-1.51 δυσκολο να το καταλαβεις,αλλα στον "οπορτουνιστικο"902,δεν θα εβλεπες μονο δραγασακη-απιστευτο,ετσι...ασε που,καλυτερα δραγασακης παρα μπολεκ και λολεκ εν μεσω μνημονιων.Κατα βαθος,οχιμονο τηρει το κομμα τη συμφωνια της βαρκιζας[το οπλο παρα ποδα σας μαρανε,προβοκατορες],αλλα εμποδιζετε το κινημα να την ανατρεψει ΜΗ ΒΙΑΙΑ...

Δημητρης Κ
9 Αυγούστου 2013 στις 1:59 μ.μ.

Το ΚΚΕ πλέον είναι ένα καλά οργανωμένο συντηρητικό κόμμα το οποίο δεν έχει καμμία σχέση με την σύγχρονη αριστερά και τους προβληματισμούς της. Δεν μπορεί να προσφέρει τίποτα στην επίλυση ούτε στην διαχείριση της καπιταλιστικής κρίσης γι'αυτό και θέλει να διατηρηθεί το υπάρχον στάτους κβο και να περιμένει απλώς στην γωνία ωσότου δημιουργηθούν οι συνθήκες ώστε να καταρρεύσει (πότε και πώς;) ο καπιταλισμός που δημιούργησε την κρίση. Οι πρακτικές του θυμίζουν κρατικοκαπιταλιστικες μεθόδους με πλήρη έλλειψη διαφάνειας. Δεν πιστεύει στην έννοια της αυτοδιαχείρισης παρά μόνο στην αντικατάσταση του ιδιώτη καπιταλιστή από ένα υπαρκτοσοσιαλιστικό κρατικό μόρφωμα σε κάποιο μακρινό μέλλον. Έχει αποδείξει περίτρανα ότι θεωρεί μεγαλύτερους εχθρούς τα αριστερά κόμματα παρά τους ταξικούς του αντιπάλους. Βασική προυπόθεση για να ακολουθείς το ΚΚΕ είναι να πιστεύεις στους διακηρυγμένους στόχους του κόμματος χωρίς να ασχολείσαι με το αν οι μέθοδοι είναι συμβατοί με τους στόχους αυτούς. Με δεδομένα όλα αυτά είναι προφανές ότι η πώληση του 902 σε ιδιώτη καπιταλιστή ήταν αναμενόμενη καθώς είναι η πλέον ενδεδειγμένη κίνηση ή τουλάχιστον η μοναδική που μπορούσαν να σκεφτούν αυτοί που ηγούνται του κόμματος αυτού.

Ανώνυμος
9 Αυγούστου 2013 στις 2:48 μ.μ.

''Όταν έδινα ενίσχυση στο ΚΚΕ για τον 902 δεν τα έδινα για να γίνει ο σταθμός σούπα και ο δίαυλος του οπορτουνισμού. Κοντολογίς δεν γουστάρω από έναν σταθμό της εργατικής τάξης να διατυμπανίζονται απόψεις δραγασάκη υπέρ ΕΕ και τα λοιπά.''

Δεν έδινες ενίσχυση στον 902 για να γίνει ο δίαυλος του οπορτουνισμού.Έδινες ενίσχυση στον 902 για να γίνει ο δίαυλος του Μαρινάκη.
Δεν γουστάρεις απ'τον σταθμό της εργατικής τάξης να ακούγονται οι απόψεις του Δραγασάκη.
Γουστάρεις απ'τον σταθμό της εργατικής τάξης να ακούγονται οι απόψεις του Κασιδιάρη.
Ο ιδιοκτήτης κρύβεται,γιατί φοβάται μήπως χαλάσει το ντιλ έστω και την τελευταία στιγμή.
Για τον ίδιο λόγο τον κρύβει και το ΚΚΕ.Για να μη χαλάσει το ντιλ.
Μην ακούτε για τετελεσμένα και ρήτρες.Αν πάει στον Περισσό ΤΩΡΑ όλος ο κόσμος όπως πήγε και στην ΕΡΤ,πάνε τα τετελεσμένα,πάνε και οι ρήτρες.
Ο Περισσός πρέπει ΤΩΡΑ να γίνει νέα ΕΡΤ,να πάμε όλοι εκεί.Πρώτοι απ'όλους οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ.Θα είναι μια πράξη αλληλεγγύης στον αγώνα που έδωσε το ΠΑΜΕ στο Ραδιομέγαρο .
Έτσι θα χαλάσει το ντιλ.Αυτό τρέμουν.
Όχι στο χάρισμα του 902.Ο 902 ανήκει στο λαό και δεν πουλιέται σε κανένα Μαρινάκη.
Ο λαός πρέπει να πάει στον Περισσό και να προστατέψει τον σταθμό ΤΟΥ από αυτούς που τον βγάζουν στο σφυρί.
Την ίδια στιγμή που θα βρεθούν 20 χιλιάδες κόσμου στον Περισσό,θα έχει ακυρωθεί το ντιλ.
Και για να το λήγουμε.
ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟ με το χάρισμα του 902.Αλλά μόνοι τους δεν μπορούν να κάνουν τίποτα μπας και τον σώσουν.
Όμως με 20 χιλιάδες έξω απ'το Σπίτι του Λαού,
κάτι μπορούν να κάνουν.

Ανώνυμος
9 Αυγούστου 2013 στις 10:21 μ.μ.

@ 9 Αυγούστου 2013 - 2:48 μ.μ.

- Ο 902 ανήκει στο ΚΚΕ. Αν ανήκε στο λαό, θα προέβαλε όλες τις απόψεις που ασπάζονται επιμέρους ομάδες του λαού (αναρχικοί, τροτσκιστές, οικολόγοι, κεντρώοι και λοιποί). Δεν το έκανε.
Οι συχνότητες μέσω των οποίων εκπέμπουν ο 902 αλλά και ΟΛΑ τα κανάλια της διαπλοκής είναι του λαού. Και για αυτές δεν έχω δει καμία διαμαρτυρία όλα αυτά τα χρόνια.

Παρόλ'αυτά δεν απαγορεύεται σε κανένα να κάνει μια βόλτα από τον Περισσό ώστε να προβοκάρει τις αντιδραστικές επιθέσεις στο Κόμμα ή ακόμα καλύτερα να ανοίξει τα μάτια του και να διαβάσει τις θέσεις του Συνεδρίου για τα οικονομικά του Κόμματος.

- Η επίθεση στο ΚΚΕ έχει 4 σκέλη: (α) ότι απολύει εργαζομένους, (β) ότι δε διαχειρίστηκε καλά τον καπιταλισμό και την κρίση του, (γ) ότι πουλάει μια δημόσια συχνότητα, (δ) ότι την πουλάει σε "κακό" καπιταλιστή και γι'αυτό δεν τον αποκαλύπτει.

(α) Η απάντηση 29 εργαζομένων στον 902 ήδη έχει αναρτηθεί στο 902.gr, αλλά κανένα μέσο (ούτε αυτό το blog) δε δέησε να αναφερθεί σε αυτούς και στις απαντήσεις τους.

(β) Το ΚΚΕ δε διατείνεται ούτε ότι μπορεί να διαχειριστεί χρηστά τον καπιταλισμό ούτε ότι μπορεί να εφαρμόσει το σοσιαλισμό σε μία μόνο επιχείρηση.

(γ) Είναι γνωστό τοις πάσι ότι οι δημόσιες συχνότητες δεν πωλούνται. Επίσης, είναι γνωστό τοις πάσι ότι πλην της ΕΡΤ κανένα κανάλι δεν είχε κανονική άδεια και ότι κανένα κανάλι δεν έχει πληρώσει ευρώ (παρανόμως) για την προσωρινή άδεια.

(δ) Επειδή, λοιπόν, τα υπόλοιπα 3 επιχειρήματα είναι αίολα μένει το επιχείρημα με τον "κακό" καπιταλιστή. Καθώς είναι γνωστό τοις πάσι ότι υπάρχουν "καλοί" καπιταλιστές που ενδιαφέρονται για τα λαϊκά συμφέροντα...
Η μη αποκάλυψη του ονόματος προφανώς σχετίζεται με το γεγονός ότι ο 902 συνεχίζει να εκπέμπει το πρόγραμμά του: δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η πώληση.

ΥΓ: Η πρόταση της κ. Παπαχριστούδη περιελάμβανε τα χρέη στο Κόμμα και το κανάλι να ταχθεί στην προβολή της "υγιούς επιχειρηματικότητας". Παρόμοια με τη λύση που επελέγη. Η μόνη ουσιαστική διαφορά είναι ότι μάλλον οι εργαζόμενοι θα πάρουν τις αποζημιώσεις και τα δεδουλευμένα τους.

ΥΓ2: Οι προϋπολογισμοί όλων των καναλιών (ακόμη και αυτών με τις υψηλές τηλεθεάσεις) είναι ελλειμματικοί. Το πώς και γιατί επιβιώνουν είναι άλλου παπά βαγγέλιο (βλέπε θαλασσοδάνεια, διαπλοκή κτλ.).

10 Αυγούστου 2013 στις 9:17 π.μ.

Μιλάμε οι άνθρωποι (η ηγετική ομάδα του ΚΚΕ) είναι επαγγελματίες πολιτικοί από τους λίγους. Σοβαρολογώ. Γάτες με πέταλα. Ας εί' καλά τα κορόιδα.
Το λυπηρό είναι ότι την ξεφτίλα τους την πληρώνει όλος ο λαός....

Ανώνυμος
10 Αυγούστου 2013 στις 10:41 π.μ.

Aπλή ερώτηση:

Πουλώντας τον 902 τί πούλησε το ΚΚΕ?
(1) Τα δικαιώματα χρήσης της συχνότητας?
(2) Τον εξοπλισμό?

Δεύτερη απλή ερώτηση?
Για ποιο πράγμα υπήρχε ενδιαφέρον στην αγορά:
(1) Για τη συχνότητα?
(2) Για τον εξοπλισμό?

Αν οι απαντήσεις αφορούν την συχνότητα να κρατάμε στο μυαλό μας ότι πρόκειται για απλή κατάχρηση δημόσιας περιουσίας. Στο ΚΚΕ εδόδη η χρήση της συχνότητας, όχι το δικαίωμα πώλησης της. Αν το κάνουν και άλλοι δεν μας αφορά, το ΚΚΕ δεν έπρεπε να το κάνει αφού είναι διαφορετικό, όπως ισχυρίζεται. Και ακόμη, αν το κάνουν άλλοι πρέπει να μπει ένα τέλος γιατί πρόκειται για τον όζοντα χώρο των ΜΜΕ που χορεύει χιπχοπ στην πλάτη μας (μαζί με διάφορους άλλους).

Κατανοώ ότι το κόμμα έχει κόσμο να θρέψει αλλά όχι και έτσι-αδιαφανή διαχείριση του δημόσιου χρήματος, κατάχρηση δημόσιας περιουσίας και ηθικολογία μαζί, αυτά κάνουν και οι άλλοι, οι κακοί.

Άντε καλές βουτιές και στην ανάγκη πουλήστε και κανένα καταπατημένο οικοπεδάκι του δημοσίου. Αν και η αξία της γης έχει πέσει πια...

Ανώνυμος
11 Αυγούστου 2013 στις 5:16 μ.μ.

Όταν στις συναλλαγές παρεμβάλλονται ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ-ΒΙΤΡΙΝΕΣ,αυτό γίνεται για έναν απ'τους εξής λόγους :

1)Για να κρυφτεί το όνομα των αληθινών συναλλασομένων

2)Για ξέπλυμα χρήματος.

Ενίοτε και για τους δύο μαζί.
Ο 902.gr ομολόγησε,''δίχως ανάκριση'' που λένε, ότι ο σταθμός πουλήθηκε σε εταιρεία-βιτρίνα.
Δεν υπεισέρχομαι στο ΠΟΣΟ ΒΛΑΚΕΣ πρέπει να είναι για να το λένε μόνοι τους και να πανηγυρίζουν κιόλας.
Είπαμε,η επίθεση στο ΚΚΕ και η ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ επιχείρηση απαξίωσής του γίνεται απ'την ΚΡΑΤΙΚΗ δράκα ΕΝΤΟΣ του ΚΚΕ που το λυμαίνεται τόσα χρόνια.Ο εχθρός είναι εντός.
Αλλά ήθελα νά'ξερα.
ΤΟ ΕΣΡ θα αποδειχτεί ΤΟΣΟ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟ που θα ΕΓΚΡΙΝΕΙ μια 100% ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΠΩΛΗΣΗ ΣΕ ΕΤΑΙΡΕΙΑ-ΒΙΤΡΙΝΑ ΑΓΝΩΣΤΩΝ ΛΟΙΠΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ;
Έχει πολλά επεισόδια ακόμα το έργο παίδες.
Γι'αυτό όλοι κρύβονται και τρέμουν μη χαλάσει το ντιλ.
Λοιπόν,για να το λήγουμε.
Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΝ ΣΤΑΘΜΟ ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ ΟΣΟ ΝΟΜΙΖΕΙ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΡΑΚΑ ΠΟΥ ΛΥΜΑΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΚΚΕ.
ΔΕΝ ΘΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΜΙΑ ΧΟΥΦΤΑ ΗΓΕΤΙΚΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΝ 902 ΣΤΟ ΜΑΡΙΝΑΚΗ.
ΘΑ ΓΕΛΑΣΟΥΜΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΤΟΥΣ.
ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΜΑΛΙΣΤΑ.

Ανώνυμος
12 Αυγούστου 2013 στις 8:41 π.μ.

Ας μην ξύνοντε ορισμένοι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ στην ΄΄γκλίτσα του τσοπάνη΄΄. Για ποιά περιουσία της ΄΄Αριστεράς΄΄ μιλάνε?Αυτοί που καταχρέωσαν την τυποεκδοτική με την εκδοση της ΄΄Πρώτης¨?Αυτοί που παρουσίασαν πλαστά και απο ανύπαρκτες εταιρείες τιμολόγια για την δήθεν εγκατάσταση πυλώνων αναμεταδοσης του 902 σε όλη την Ελλάδα, χρεώνοντασ τον 902( το κόμμα δλδ) με αρκετά εκατομμύρια και μετά την κοπάνησαν με τον ΣΥΝ? Αυτοί που λάκισαν αλλα πρώτα 'επεισαν το κόμμα να πληρώσει αρκετα εκκατομύρια για να μην πάρει η τράπεζα το κτίριο της Κουμουνδουρου που ειχε εγκατασταθεί η ΕΑΡ( σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ) τότε, αφού δεν επρεπε κατα τα λεγόμενα τους, ενα κόμμα που συμμετέχει στον ΣΥΝ να απωλέσει περιουσιακά στοιχεία?Αυτοι που φεύγοντας απο το κόμμα φρόντισαν να σηκώσουν μέχρι και τις καρέκλες απο την Μπουμπουλίνας(τότε τα γραφεία της ΚΟΑ?Αυτοί που πήγεναν στα δικαστήρια το Κόμμα γιατί είθελαν ποσοστα απο την ΣΥΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ?Αυτοί που επέστρεφαν στο κόμμα τα αυτοκίνητα που τους είχε παραχωρήσει κατεστραμένα?Αυτοί που παρότρυναν την συνθέτρια μαζί με εναν σουηδό του μουσικού σήματος του 902 να παψει να ακούγετε?Αυτοί που έκαναν ότι μπορούσαν για να αποτρέψουν κάθε βοήθεια προς το κτίριο της Κ.Ε. του Κόμματος , στο Περρισό μετά της πλημύρες?Αυτοί που πάσχιζαν να καταργήσουν το ίδιο το Κόμμα προτείνοντας κατάργηση κάθε συμβόλου του και των αρχών του?ΧΡΩΣΤΑΤΕ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ...ΔΕΝ ΣΑΣ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.
ΑΛΗΤΕΣ!!!
Υγειονομικός-Πάτρα

12 Αυγούστου 2013 στις 6:13 μ.μ.

Είναι τουλάχιστον λυπηρό –για να μην πω αυτό που μου έρχεται στο μυαλό- να διαβάζω όλα αυτά που γράφετε στο κείμενό σας.
Είναι δικαίωμα του καθενός να κάνει τις δικές του σκέψεις επί των γεγονότων αλλά επί των γεγονότων! Και, εν προκειμένω, το πραγματικό γεγονός είναι ένα: η πώληση του 902.
Τα υπόλοιπα –περί της μεθόδευσης των απολύσεων εργαζομένων, περί καταναγκασμού των εργαζομένων σε υπαγορευμένες δηλώσεις....- πού τα βρήκατε;
Τόσο «βαθύ» κόκκινο;

Ανώνυμος
13 Αυγούστου 2013 στις 1:57 μ.μ.

"Αυτό που θα είναι πραγματικά απαράδεκτο –αν ισχύει- είναι οι πληροφορίες..." λέτε.
Από το Ποντίκι αντλείτε τις πληροφορίες σας και με βάση αυτές προσπαθείτε να κάνετε "δημοσιογραφία"; Τι λέτε ορέ παλικάρια! Γιατί; Δεν φτάνει η φυλλάδα από μόνη της να κάνει αντικομουνισμό; Θέλετε να την ενισχύσετε με copy-paste; Γιατί δεν παίρνετε τότε και κείμενα από τη Χρυσή Αυγή; Τα ίδια λέει, δεν πρόκειται να χαλάσει η γραμμή σας!
Για να γκαιμπελίσει κανείς, εκτός από ανηθικότητα απαιτείται και ευφυΐα. Κι εξηγούμαι.
"δεν μπορεί να συντηρηθεί ένας τηλεοπτικός σταθμός, με πολύ μικρή τηλεθέαση..... αντιμετωπίζοντας παράλληλα λειτουργικό κόστος δέκα εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο, όπως γράφτηκε."
Πού γράφτηκε αυτό το κόστος; Και γιατί χρειάστηκε να ανατρέξετε εδώ κι εκεί για το στοιχείο αυτό και δεν ξαναδιαβάσατε τον ισολογισμό της ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗΣ, όπως κάνατε στο κείμενό σας «Η "Τυποεκδοτική" απολύει». Θα μας πληροφορούσατε τότε ότι το κόστος των 10 εκατ. Αφορά το σύνολο των εταιρειών όπου ο 902 αποτελεί ελάχιστο κομμάτι. Άλλωστε το επαληθεύει και η σχέση των εργαζομένων 50/450!
Και πώς τη μετρήσατε την τηλεθέαση άραγε; Δια της ενόρασης; Όπως ψυχανεμισθήκατε και την απόλυση των 48 εργαζομένων;
Τελικά ...τα παντελόνια είναι περίεργα ρούχα!

Ανώνυμος
13 Αυγούστου 2013 στις 6:01 μ.μ.

Οι κομμουνιστές είμαστε περίφανοι για το Κόμμα μας και τις προσπάθειες που κάναμε τόσα χρόνια με το κουπόνι στο χέρι και τον καθημερινό μας κόπο για να μείνει ανοιχτός ο σταθμός και να διαδίδει την αλήθεια στην εργατικιή τάξη για τις αιτίες τησ κρίσης και την διέξοδο προς όφελός της. Σε λογήσ λογής αριστερούς που προασπάθησαν να διαλύσουν το Κόμμα και τους πετάξαμε έξω, εξήγήσεις δεν χρωστάμε και ούτε θα τους δίναμε ποτέ πάτημα για να κοροιδεύουν τους εργάτες. Το κενό που δημιουργήθηκε θα το καλύψουμε με τα υπόλοιπα μέσα μας και με την καθημερινή κουβέντα στους χώρους δουλεάς και μόρφωσης, στις γειτονιές, με κόπο, όπως κάνουμε πάντα.

Ανώνυμος
13 Αυγούστου 2013 στις 8:12 μ.μ.

Μ
ολόγησαν χωρίς ανάκριση.Μόνοι τους ανέφεραν το όνομα της εταιρείας-βιτρίνα.Μοιραίο λάθος.
Τώρα το κουβάρι ξετυλίγεται και φτάνει στο Μαρινάκη γρήγορα.
Α ρε Κουτσούμπα,ούτε πωλητή της χρονιάς δεν θα μπορέσουμε να σε ανακηρύξουμε.Χαλάει η πώληση.
Παραλίγο να βγεις πωλητής της χρονιάς.
Τώρα πας για χρυσό βατόμουρο.Ας πρόσεχες.
Ρε σεις,πώληση σε 100% ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ που έχει από πίσω μια άλλη offshore και μετοχικό κεφάλαιο 2 χιλιάρικα ευρώ;Ρε σεις,με τα κρέατα στους ώμους σας πιάσανε ρέέέι...
Είπαμε. ΠΟΛΛΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ έχει το έργο μπροστά.
ΚΑΙ το όνομα του Μαρινάκη θα βγει στη φόρα
θέλετε ή όχι,ΚΑΙ η πώληση τελικά δεν θα γίνει.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger