Home » , » Τα αδιέξοδα και η γύμνια της πολιτικής πρότασης του ΠΑΜΕ δεν κρύβονται με τραμπουκισμούς και λάσπη

Τα αδιέξοδα και η γύμνια της πολιτικής πρότασης του ΠΑΜΕ δεν κρύβονται με τραμπουκισμούς και λάσπη

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013 | 10:47 μ.μ.


ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ – ΚΙΝΗΣΕΙΣ – ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Δημοσίου

ΤΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΚΑΙ Η ΓΥΜΝΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
ΔΕΝ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΛΑΣΠΗ

Σε αδιέξοδο φαίνεται ότι έχει βρεθεί η συνδικαλιστική ηγεσία του ΠΑΜΕ, λόγω της επιμονής της κομματικής καθοδήγησης, ιδιαίτερα στο τελευταίο διάστημα, να παίζουν το ρόλο του κυματοθραύστη των απεργιακών αγώνων.

Η πρότασή τους για 48ωρες απεργίες, είχε οικτρή τύχη στις Γεν. Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ.

Στο Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ στις 21/9, «οχυρωμένοι» πίσω από τη δικαιολογία για καλή προετοιμασία των αγώνων (αυτοί που λίγους μήνες πριν, το μεσημέρι της 13ης Μάη, πρότειναν στην Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ και ψήφισαν μαζί με ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ 24ωρη απεργία για την επόμενη μέρα 14 Μάη για την επιστράτευση, αγνοώντας την κάθετη διαφωνία της ΟΛΜΕ, η οποία ζητούσε απεργία στις 17/5,  την πρώτη μέρα των εξετάσεων), εξήγγειλαν περήφανα, την πρότασή τους για προειδοποιητική 24ωρη πανεργατική απεργία …στα μέσα Οκτώβρη! 

Μέσα στο Γ.Σ. της ΑΔΕΔΥ στις 21/9, αλλά κι έξω από αυτό, δεν σταμάτησαν να καταγγέλλουν την Ομοσπονδία Διοικ. Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπ/σης, γιατί μετά από αποφάσεις των πρωτοβάθμιων συλλόγων της, πήρε απόφαση για νέα πενθήμερη απεργία, χωρίς τις τυπικές διαδικασίες σύγκλισης των οργάνων της, τις οποίες το ίδιο το ΠΑΜΕ μπλόκαρε.

Η «συνθετική» τους πρόταση στο ΓΣ της ΑΔΕΔΥ ήταν «48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ, με ανοιχτή ημερομηνία, όποτε βολεύει την κάθε Ομοσπονδία», εκφράζοντας μια πρωτότυπη άποψη για τον τρόπο που πρέπει να συντονιστούν οι αγώνες!

Παράλληλα στον ιδιωτικό τομέα –για τον οποίο τελευταία κόπτονται– δεν επιτρέπουν 4 μήνες τώρα, με δικιά τους ευθύνη, τη συγκρότηση προεδρείου και την απεργιακή ενεργοποίηση στο μεγαλύτερο Εργατικό Κέντρο της χώρας, στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας, στο οποίο υπάρχει πλειοψηφία των δυνάμεων της αριστεράς με πρώτη δύναμη το ΠΑΜΕ!

Στην Ολομέλεια Προέδρων της ΟΛΜΕ στις 20/9, η καθοδήγηση του ΠΑΜΕ, δούλεψε συστηματικά με μπλοκάκι και μεζούρα, για να μετρήσει αν μεταφέρονται σωστά τα νούμερα και δεν τους «κλέβουν» οι «ύποπτοι» Πρόεδροι (κάποιους από τους οποίους στόλιζε με κοσμητικά επίθετα ενώ τραμπούκισε και μια συναδέλφισσα) μην τυχόν και αποφασιστεί η 5ήμερη απεργία. Και βέβαια δεν επέτρεψαν να δοθούν οι 4 ψήφοι που χρειάζονταν (ήταν 284 και χρειαζόταν 288, οι ψήφοι μιας μικρής ΕΛΜΕ, μ’ άλλα λόγια**) για να βγει η συνέχιση της απεργίας.

Απ’ ότι φαίνεται η τακτική αυτή που έχουν επιλέξει, δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στη βάση του ΠΑΜΕ.
Γι αυτό το λόγο, στην προσπάθειά τους να κρατήσουν αρραγές το εσωτερικό τους, καταφεύγουν στη γνωστή παλιά μέθοδο της όξυνσης και της καταγγελίας του «εσωτερικού εχθρού του κινήματος», των Παρεμβάσεων-Κινήσεων-Συσπειρώσεων. Έχουν περισσέψει το τελευταίο διάστημα οι χυδαίοι χαρακτηρισμοί και οι προσωπικές επιθέσεις.

Με αυτήν τη λογική, επέλεξαν και στη συνεδρίαση του Γ.Σ. την ακραία όξυνση. Όταν ο εκπρόσωπος των Παρεμβάσεων-Κινήσεων –Συσπειρώσεων Ηλίας Σμήλιος, από το βήμα κατήγγειλε την τακτική τους στη συγκεκριμένη συνεδρίαση αλλά και στην Ολομέλεια Προέδρων της ΟΛΜΕ της προηγούμενης μέρας να βάζουν μεζούρα στις απεργιακές αποφάσεις των σωματείων και να προβοκάρουν ασταμάτητα κάθε αριστερή αγωνιστική φωνή (ο ένας πρόεδρος της ΕΛΜΕ είπε κάποτε αυτό, ο άλλος έκανε εκείνο, ο τρίτος «είναι» απεργοσπάστης…), που «θυμίζει ασφαλίτικες  λογικές και δεν έχει καμιά θέση στο συνδικαλιστικό κίνημα», μια μικρή ομάδα τραμπούκων του ΠΑΜΕ με επικεφαλής τους Α. Αρβανιτίδη και Η. Πατίδη, όρμησε εναντίον του φωνάζοντας ,τον πέταξε κάτω από το βήμα και δεν δίστασε να ασκήσει ακόμα και σωματική βία εναντίον του μέχρι να παρέμβουν οι υπόλοιποι Γενικοί Σύμβουλοι. Την ίδια τύχη, παρά λίγο να έχει λίγο αργότερα και ο συνάδελφος Γ.Α. επειδή τόλμησε να κάνει ένα σχόλιο για τους πανηγυρισμούς των τραμπούκων. Ο εκπρόσωπος δε του ΠΑΜΕ Α. Αρβανιτίδης, εκτόξευε συνεχώς απειλές κατά των εκπροσώπων των Παρεμβάσεων-Κινήσεων-Συσπειρώσεων όπως, «αρκετά σας ανεχτήκαμε», «αρκετά σας χαϊδέψαμε», «θα δείτε τι έχετε να πάθετε από δω και πέρα» και άλλα ευγενή σχόλια.

Εμείς δηλώνουμε ότι

Με αυτή την τακτική στηρίζουν την προσπάθεια της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και της επίθεσης κεφαλαίου - Ε.Ε. - ΔΝΤ, ενάντια στον λαϊκό ξεσηκωμό, τον συντονισμό των αγώνων και των κλάδων, την πολιτικοποίηση του κινήματος. Μπαίνουν ενάντια στην κλιμάκωση, ειδικά όταν το μαζικό κίνημα πάει να γίνει πολιτικά επικίνδυνο και να προκαλέσει ρήγμα στην κυβέρνηση και την αντιδραστική πολιτική. Συνεισφέρουν στην ηττοπάθεια και στο "δεν μπορούμε", θεωρούν "υπερεπαναστατισμό" την απεργιακή κλιμάκωση και τις μαχητικές μορφές πάλης, απέχουν από τις απεργιακές επιτροπές και τα μπλοκ των πρωτοβάθμιων σωματείων.  Γι αυτό ταυτίζονται στις μορφές πάλης και τις αποφάσεις με ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ, έχοντας ως άλλοθι ότι δήθεν διαχωρίζονται στο περιεχόμενο!!! Αντικειμενικά λοιπόν βοηθούν το έργο της κυβέρνησης Σαμαρά και της τρόϊκα να περνούν τα αντιδραστικά νομοσχέδια όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα.

Το πολιτικό πρόβλημα που έχει η γραμμή του ΠΑΜΕ, που καταλήγει να στηρίζει την κυβέρνηση Σαμαρά, και να δίνει άλλοθι και χείρα βοηθείας σε ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ για το φρενάρισμα του απεργιακού κύματος, δεν καλύπτεται ούτε με κραυγές περί δήθεν αντικομουνιστών, ούτε με λάσπες περί δήθεν απεργοσπαστών (ας κοιτάξουν αλλού για απεργοσπάστες), ούτε με τραμπουκισμούς.

Οι εργαζόμενοι και το μαζικό κίνημα θα απομονώσουν αυτές τις πρακτικές και θα αποκαλύψουν την πολιτική γύμνια των προτάσεών τους. 

Μετά την απόρριψη της πρότασης που εκφράζει τη διάθεση των εργαζόμενων για παρατεταμένο αποφασιστικό απεργιακό αγώνα και 5ήμερη απεργία από την Ολομέλεια των Προέδρων της ΟΛΜΕ αλλά και το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ, ο ΑΓΩΝΑΣ  περνά περισσότερο από κάθε άλλη φορά στα χέρια των Γενικών Συνελεύσεων.
Η ιστορία του εργατικού κινήματος λέει ότι πολλές φορές ξεπεράστηκαν τα «φρένα» του κινήματος κι οι τακτικές τους.
Και τότε, το κίνημα κατέγραψε κάποιες από τις μεγαλύτερες νίκες του!


Οι εκπρόσωποι των Παρεμβάσεων-Κινήσεων-Συσπειρώσεων στο Γ.Σ. της ΑΔΕΔΥ
Νίκος Αδαμόπουλος – Ζέτα Μελαμπιανάκη – Ηλίας Σμήλιος

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 32 σχόλια

Ανώνυμος
23 Σεπτεμβρίου 2013 στις 12:12 π.μ.

Kαλά ρε παιδιά, οι 2-3 πρόεδροι που έχει το ΠΑΜΕ στη συνέλευση των προέδρων απειλούσαν όλους τους άλλους; Θα μας τρελάνετε.
Και τελικά βγάζουν οι υπογράφοντες, απεργοσπάστες αυτούς(τους παμίτες) που υλοποιούν όλες τις απεργίες, κι έχουν μείνει πανί με πανί, και που υλοποίησαν ΟΛΟΙ και την 5ήμερη που έγινε ενώ οι άλλοι που την είχαν προτείνει και ψηφίσει πήγαιναν στα σχολεία εκ περιτροπής(ειδικά Πέμπτη και Παρασκευή); Τοσο ξεδιάντροποι είναι οι άνθρωποι αυτοί; Και κατηγορούν το ΠΑΜΕ γιατί οι πρόεδροι(οι άλλοι οι εκτός ΠΑΜΕ) υλοποιώντας τις αποφάσεις των ΓΣ που μετέφεραν ψήφισαν αυτό που είχε αποφασίσει η ΓΣ τους;;; Κατηγορούν το ΠΑΜΕ με τους 2 προέδρους επειδή οι άλλοι έκαναν ό,τι λέει το καταστατικό της ΟΛΜΕ;;; Τι να πεί κανείς...
Οταν καταντάνε να παλεύουν με νύχια και με δόντια να πείσουν ότι το ΚΚΕ ακολουθεί την πολιτική Σαμαρά(!!!) τι συζήτηση μπορεί να γίνει; Μόνο περιφρόνηση μπορείς να νοιώσεις και αηδία για τέτοιους ψεύτες.
ΑΛΛΑ και στην τελική, έστω ότι οι πρόεδροι αποφάσιζαν 5ήμερες, θα γινόταν ΑΠΕΡΓΙΑ; ΠΩς; Χωρίς τους καθηγητές; Κάντε μια βόλτα στα σχολεία τη Δευτέρα να δειτε αν υπάρχει έστω κι ένα κλειστό(χωρίς κατάληψη). Το ΠΑΜΕ που θα κάνει κι αύριο απεργία, φταίει και γι αυτό;
ΥΓ:Για να μην ξεχνιόμαστε, το Μάιο, όλοι αυτοί οι τρομεροι αγωνιστες, αφού πήραν από τις ΓΣ με μεγάλες πλειοψηφίες την εντολή για Απεργία διαρκείας πήγαν στη ΓΣ των Προέδρων κι αποφάσισαν τι; ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΑΠΕΡΓΙΑ!!!!Οι παρεμβασεις είπαν να κάνουν την απεργία καμιά 500αριά καμικάζι για την τιμή των όπλων! Τρομεροί... Και τολμάνε να μιλάνε για το ΠΑΜΕ;

Αυτό που θέλουν να κρύψουν με όλα αυτά, είναι ότι αναγκάζονται από την πραγματικότητα να δουν αυτό που από την αρχή έλεγε το ΠΑΜΕ, ότι δηλαδή ήταν πολύ δύσκολο να υλοποιηθεί η διαρκείας με 5ημερες, κι ήταν προτιμότερο να πάνε με 48ωρες επαναλαμβανόμενες και να δούν τη συνέχεια στις ΓΣ. Τώρα που οι ίδιοι παίρνουν απόφαση για 48ωρη το κάνουν βρίζοντας το ΠΑΜΕ. Αυτοί είναι που μιλάνε μετά για ενότητα! Γελοία απίστευτοι!
AΦΡΑΓΚΟΣ ΑΠΕΡΓΟΣ

Ανώνυμος
23 Σεπτεμβρίου 2013 στις 1:08 π.μ.

Εγώ ένα ξέρω: ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚ και ΠΑΜΕ μας απόλυσαν. Πολλά συγχαρητήρια λακέδες που θέλετε και ενότητα. Δουλικά του συστήματος

Απολυμένος

Ανώνυμος
23 Σεπτεμβρίου 2013 στις 1:15 π.μ.

ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών:
"3. Ενημερώνουμε τους συναδέλφους και για τα εξής που έχουν σχέση με τη Γ.Σ. Προέδρων των ΕΛΜΕ: Οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως οι κολαούζοι τους οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ (ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ) επιδόθηκαν σε μία ακόμα ανήθικη και συκοφαντική επίθεση, ότι τάχα οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ «δεν θέλουν αγώνες» κι ότι «από κοινού με την ΠΑΣΚ και τη ΔΑΚΕ, δεν θέλουν να πέσει η κυβέρνηση». Πρόκειται για αισχρή συκοφαντία για την οποία δεν χρειάζεται καν να απαντήσουμε. Στη Γ.Σ. των Προέδρων ανέντιμα ισχυρίστηκαν και το εξής: ότι η πενθήμερη απεργία δεν πέρασε επειδή δεν την ψήφισαν οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, που είναι πρόεδροι ΕΛΜΕ. Παραθέτουμε ένα – ένα τα στοιχεία και τους αφήνουμε στη κρίση των συναδέλφων:
Α) Πρόκειται για επαίσχυντο ψέμα μιας και όλοι οι πρόεδροι ΕΛΜΕ, που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ μετέφεραν, ως όφειλαν, αυτούσια την απόφαση των Γενικών τους Συνελεύσεων. Συγκεκριμένα: ΕΛΜΕ Πειραιά, ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς, Α’ ΕΛΜΕ Αιτ/νιας, ΕΛΜΕ Φωκίδας, Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης ψήφισαν τις 5νθήμερες (βλέπε πρακτικά ψηφοφορίας στο site της ΟΛΜΕ).
Β) Αντίθετα, σε μια σειρά ΕΛΜΕ που έχουν αυτοδυναμία ή είναι πρώτη δύναμη ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ, όπως στην ΕΛΜΕ Ιωαννίνων, στην ΕΛΜΕ Εύβοιας, στη Β’ ΕΛΜΕ Πειραιά, στην ΕΛΜΕ Λασιθίου, ήρθαν με απόφαση ΚΑΤΑ των 5νθήμερων(βλέπε πρακτικά ψηφοφορίας στο site της ΟΛΜΕ). Αν αυτές οι ΕΛΜΕ ψήφιζαν θα περνούσε η 5νθήμερη!
Γ) Ενημερώνουμε επίσης ότι για μια ακόμα φορά, μια σειρά πρόεδροι ΕΛΜΕ που πρόσκεινται στις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ έγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων των ΕΛΜΕ που εκπροσωπούσαν, - όπως το Μάη - και ψήφισαν με βάση την παραταξιακή τους θέση. Δηλαδή, ψήφισαν αυτό που τους είπε ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ (5νθήμερες επαναλαμβανόμενες) παρά το γεγονός ότι η πρόταση αυτή είχε απορριφθεί από τις Γενικές Συνελεύσεις (Δ’ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής, ΕΛΜΕ Ξάνθης, ΕΛΜΕ Καστοριάς, ΕΛΜΕ Ροδόπης).
Δ) 5 ΕΛΜΕ ψήφισαν 5νθήμερες, με αποφάσεις των Διοικητικών Συμβουλίων, χωρίς καν δηλαδή να γίνει Γενική Συνέλευση με απαρτία (Λήμνος, Πρέβεζα, Θεσπρωτία, Α’ Αιτ/νιας, Α Πέλλας)! Μιλάμε δηλαδή για πράματα και θάματα, για κόλπα ΣΥΡΙΖΑίικα, που νοθεύουν τη θέληση των συναδέλφων, και μετά ισχυρίζονται ότι είναι δύναμη ανασύνταξης του κινήματος! Πρόκειται για δύναμη αποσάθρωσης του κινήματος!
Τέτοια πράγματα δεν έχουν ξαναγίνει στην πρόσφατη ιστορία της Ομοσπονδίας!
Ε) Μια σειρά ΕΛΜΕ ψήφισαν τις 5νθήμερες, χωρίς η πρόταση αυτή, να έχει απόλυτη πλειοψηφία (50+1%) επί των παρόντων στη Γ.Σ. της ΕΛΜΕ (Ημαθία, Ξάνθη, Β’ Δυτικής Αττικής, Γ’ Δυτικής Αττικής, Δράμα, Β Αι/νιας, Δ’ Ανατολικής Αττικής κ.α.).
Μιλάμε για πρωτάκουστα πράγματα δηλαδή. Τι σχέση έχουν αυτά τα φαινόμενα με την έντιμη συνδικαλιστική πάλη, τους έντιμους αγώνες των εργαζομένων, με την ανάγκη για ένα κίνημα που να αποτελεί πραγματικό αποκούμπι των εργαζομένων στη λαϊκή αντεπίθεση;
Πρόκειται για διαλυτικά, εκφυλιστικά φαινόμενα, για νέα ήθη κι έθιμα στο συνδικαλιστικό κίνημα, που ανοίγουν επικίνδυνους δρόμους, δίνουν λαβή στην κυβέρνηση να συκοφαντήσει τους αγώνες μας!
ΣΤ) Ακούστε κι αυτό! Οι συνδικαλιστές των ΣΥΝΕΚ και κυρίως των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ διατύπωσαν στη Γενική Συνέλευση των ΕΛΜΕ το εξής επιχείρημα: «Συνεχίζουμε με απεργία διαρκείας, με τη μορφή των 5νθήμερων επαναλαμβανόμενων, ανεξάρτητα από τα ποσοστά συμμετοχής στην απεργία, δεν έχουν σημασία τα ποσοστά συμμετοχής στην απεργία, δεν είμαστε καταμετρητές ποσοστών, γιατί το θέμα είναι πολιτικό»! (εκπρόσωπος των ΣΥΝΕΚ στο Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, πρόεδρος της Ε’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης-ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ, πρόεδρος Ε’ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής- ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ κ.α.)!"



Ας κρίνουν οι εκπαιδευτικοί και όλος ο λαός...

Ανώνυμος
23 Σεπτεμβρίου 2013 στις 1:29 π.μ.

Ενταξει το καταλαβαμε!Οι ΠΑΜΙΤΕΣ ΦΤΑΙΝΕ ΓΙΑ ΟΛΑ.Το ΠΑΜΕ εχει φασιστες τραμπουκους,το ΠΑΜΕ εχει ξεπουλησει το κινημα μπλα,μπλα,μπλα.....Εεεε Συγνώμη ποτε θα τελειωσει η καραμελα.

Ανώνυμος
23 Σεπτεμβρίου 2013 στις 2:01 π.μ.

Ποιός μίλησε για ενότητα με σκεπτικά τελειωμένα σαν τα δικά σου και των ομοίων σου;Προχώρα όπου γουστάρεις και να είσαι σίγουρος ότι με σένα κανένας δεν θέλει ενότητα....αιντε σιγά σιγά.

23 Σεπτεμβρίου 2013 στις 3:43 π.μ.

Ρε απολυμένε του (23 Σεπτεμβρίου 2013 - 1:08 π.μ.), εσύ την άλλη φορά δεν ήσουν "απολυμένος" του Ριζοσπάστη;
Εκτός από τους επαγγελματίες "κατοίκους" της ΧΑ, τώρα έχουμε και τους επαγγελματίες "απολυμένους" φαίνεται.
Υ.Γ.
Το ΠΑΜΕ δεν κυβερνά για να μπορεί να απολύσει κανέναν. Ούτε και θα ρίχνει αγώνες στις ξέρες για να παίξει τα μικροκομματικά παιχνίδια του Τσιπρέικου.
Κάποιοι που κάποτε ήταν απλά γραφικοί, πλέον γίνονται επικύνδινοι!

Ανώνυμος
23 Σεπτεμβρίου 2013 στις 10:22 π.μ.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ –ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΑΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ
ΟΙ δυνάμεις του ΠΑΜΕ –ΚΚΕ επέλεξαν στρατόπεδο. Απέναντι στην Αριστερά , στους εργατικούς λαϊκούς αγώνες, με συμμάχους την ΠΑΣΚΕ –ΔΑΚΕ (ΠΑΣΟΚ-ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ) τσακίζουμε ότι κινείται , στο όνομα της ισχυροποίησης του κόμματος. Τώρα φαίνεται καθαρά ότι δεν έχουμε να κάνουμε με μια αντιαριστερη, αντικομουνιστική ομάδα, άλλα με ένα πολιτικό σχηματισμό, που χρησιμοποιώντας , λάσπη ,ψέματα, ύβρεις, αξιοποιώντας κρατικές χρηματοδοτήσεις, δάνεια καπιταλιστικών τραπεζών, εκχωρώντας κομματική περιουσία σε καπιταλιστές, απολύοντας εργάτες, αποτελεί τον καταλυτικό παράγοντα ενίσχυσης της κυβέρνησης, καλλιεργώντας ηττοπάθεια, αδράνεια, μαρασμό στο εργατικό κίνημα. Τα ψωμιά τους τελείωσαν, η ιστορία θα τους ξεβράσει, ο λαός θα αποκαλύψει τον ρόλο τους. Όσο για τους λίγους αγωνιστές που παραμένουν στις γραμμές του, ας διαβάσουν την ανακοίκωση του ΠΑΜΕ για την απεργία (4 σελίδες οι τρείς για να συκοφαντήσουν ΑΝΤΑΡΣΥΑ –ΣΥΡΙΖΑ,πενθήμερη απεργία). Κατάντησαν ένα κόμμα αγωνιστών σε μια ομαδούλα ατομικών επιδιώξεων και επιχειρηματιών

Ανώνυμος
23 Σεπτεμβρίου 2013 στις 10:48 π.μ.

Δεν πειράζει φίλοι και συναγωνιστές ότι και να γίνει το ΠΑΜΕ θα φταίει.
Αφού φάγανε την παπάρα για δεύτερη φορά μέσα σε 5 μήνες τους φταίει το ΠΑΜΕ. Όπως τους φταίει για οτιδήποτε εδώ και 23 χρόνια. Α βρε κακομοίρηδες άν νομίζετε ότι οι επαναστάσεις γίνονται με σφεντόνες είστε μακράν νυχτωμένοι.
Η απάντηση του ανώνυμου των 1:15 τα λέει όλα.
Για τον πρόεδρο της Ε ΕΛΜΕ θεσσαλονικης που αν δεν κάνω λάθος ειναι απο την ΑΝΤΑΡΣΥΑ (Ζαγανίδης) νομίζει ότι με καριοφίλια θα ρίξει την κυβέρνηση. Που πας βρέ καραμήτρο;

Ανώνυμος
23 Σεπτεμβρίου 2013 στις 2:32 μ.μ.

Τρομαζω-πραγματικα-Τρομαζω...
Στη σκεψη οτι αυτοι οι τρεις που υπογραφουν αυτη τη ανακοινωση ψηφιζονται απο δεκαδες
καθηγητες...και διδασκουν παιδια.
Ποσα χρονια μαθητεια χρειαζοντα αραγε για να φτασεις αυτο το επιπεδο?
Η Χ.Α. με τρομαζει λιγοτερο απο σας, 'αριστεροι'.
ΜΑΚΑΡΙ την ανακοινωση σας να τη διαβασουν ολοι οσοι εχουν ακομη λογικη...

Ανώνυμος
23 Σεπτεμβρίου 2013 στις 2:54 μ.μ.

Υπό το φως της ανακοίνωσης του ΠΑΜΕ @1:15, φαίνεται ότι είτε μια από τις δύο απόψεις προσεγγίζει την αλήθεια. Μπορεί και καμία από τις δύο αλλά αποκλείεται και οι δύο! Ας δημοσιεύσει, λοιπόν, το ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ ολόκληρη την ανακοίνωση του ΠΑΜΕ και ας δούμε έπειτα τις ενδεχόμενες ενστάσεις. Έχω βαρεθεί πια, και πιστεύω το ίδιο σκέφτονται αρκετοί αναγνώστες του μπλογκ, με τα κείμενα που αναφέρονται στο μετρήμα της πιο μακριάς και της πιο ντούρας ... αγωνιστικής διάθεσης!

Ανώνυμος
23 Σεπτεμβρίου 2013 στις 3:11 μ.μ.

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ – ΑΝΤΙΤΕΤΡΑΔΙΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (21/9/2013)

Απεργοστάστης δεν είναι μόνο όποιος δεν πραγματοποιεί την απεργία που αποφασίστηκε.

Απεργοσπάστης είναι ­πολλές φορές διπλά και τρίδιπλα­ όποιος συστηματικά υπονομεύει, συκοφαντεί, «σαρακοτρώει» την απεργία. Αυτός που κονταίνει τον απεργό για να τον στηλιτεύσει αργότερα. Αυτός που καραδοκεί σαν ύαινα για να περάσει τη θεωρία πως «τίποτα δε γίνεται». Αυτός που απουσιάζει από κάθε ταξικό σταθμό για να παρουσιαστεί στον τερματικό σαν τιμητής των πάντων. Η ηγεσία του ΚΚΕ αναπτύσσει πρόσφατα μία καινούργια θεωρία. «Να βγάλουμε συμπεράσματα», λέει και ξαναλέει σαν να πρόκειται η ταξική πάλη να μεταβληθεί σε μηχανισμό μεταπτυχιακών. Η ίδια μένει στη γωνία πετροβολάει το κίνημα, κράτησε μέχρι αυτή την ώρα «158 ταξικά σωματεία» και 13 εργατικά κέντρα χωρίς 1 λεπτό απεργίας, αρκέστηκε σε αραιά ψηφίσματα που εξυμνούν το ΠΑΜΕ, παίζει το ρόλο της υπεύθυνης δύναμης χαϊδεύοντας τ’ αυτιά των ΠΑΣΚE-ΔΑΚΕ βάζοντας πλάτη στην κυβέρνηση.


Διαβάστε περισσότερα από το δάσκαλο Γιάννη Μελιόπουλο, μέλος του Εκπαιδευτικού Ομίλου Ημαθίας, για την "αριστερή" τροχοπέδη του κινήματος:
ΠAME εκπαιδευτικών - Aπέναντι στους αγώνες των καθηγητών





Ανώνυμος
23 Σεπτεμβρίου 2013 στις 3:13 μ.μ.

Βαθυ κοκκινο παρε θεση και τσακισε το ψεμα.Ντροπη να λεγονται Αριστεροι αυτοι που βγαζουν χολη κ ριχνουν λασπη στο ΠΑΜΕ οταν ξεκαθαρα ισχυει οτι μετεφερε τις αποφασεις των Γ.Σ και του κοσμου.Αλλωστε φαινεται κ στα πρακτικα.Συκοφαντια χοντρη κ επικινδυνη για το κινημα.Ας βγαλει συμπερασματα ως κοσμος

Ανώνυμος
23 Σεπτεμβρίου 2013 στις 5:50 μ.μ.

Ντροπή να ασχολείστε ακόμα με το ΠΑΜΕ.Είναι προσβλητικό για ένα κίνημα που προσπαθεί να γεννηθεί και να απευθυνθεί-με οποιοδήποτε τρόπο-στην κοινωνία.Άνεργος κι εγώ...

Ανώνυμος
23 Σεπτεμβρίου 2013 στις 6:34 μ.μ.

Είναι λάθος που ασχολείσθε ακόμα με το ΚΚΕ (το λεγόμενο ΠΑΜΕ είναι θυγατρική του).
Με τον τρόπο αυτό του δίνετε μεγαλύτερη αξία απ'όση έχει στη κοινωνία και το λαό.
Η εργατική τάξη κάτι περισσότερο ξέρει που το έθεσε στο περιθώριο.
Ούτε κάτι καινούργιο γράφεται για τον ρόλο του σαν δεκανίκι του συστήματος.
Οτι έχει κάνει σε τόσους και τόσους αγώνες,κάνει και τώρα με τους εκπαιδευτικούς.
Υπουλα χτυπήματα για να εκτονωθεί η αγωνιστικότητα των εργαζομένων,απεργοσπαστικά τεχνάσματα,συμμαχίες με τους πουλημένους εργατοπατέρες του κυβερνητικού συνδικαλισμού,διασπαστικά τερτίπια και ένα σωρό άλλες μηχανοραφίες εκπορευόμενες απο τον Περισσό.
Το καλύτερο είναι να το αφήσετε στην μιζέρια του,στην απομόνωση που το έχει θέσει ο λαός και στην Β. Εθνική που το έριξε η κοινωνία.

Ανώνυμος
23 Σεπτεμβρίου 2013 στις 7:01 μ.μ.

Οι τυχοδιώκτες της ΑΝΤΑΡΣΥΑ - Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ Δημοσίου

Πηγή: 902.gr
Την καιροσκοπική και τυχοδιωκτική στάση των δυνάμεων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τη χυδαία επίθεση ενάντια στις ταξικές δυνάμεις κατά τη συνεδρίαση του γενικού συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ το Σάββατο 21 Σεπτέμβρη καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ Δημοσίου.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «πρώτο μέλημά της (της ΑΝΤΑΡΣΥΑ) είναι να χτυπηθεί το ΠΑΜΕ» και χαρακτηρίζει αυτές τις δυνάμεις«επικίνδυνες για το εργατικό, συνδικαλιστικό κίνημα και από τις οποίες οι εργαζόμενοι πρέπει να προφυλαχθούν».
Ολόκληρη η ανακοίνωση έχεις ως εξής:
«Οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο προχθεσινό Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ έκαναν κάτι που απ’ ότι φαίνεται ξέρουν να κάνουν καλά.
Έκαναν επίδειξη υψηλής τεχνικής για το πως μπορεί κάποιος να κάνει ένα βρώμικο πόλεμο, με συκοφαντίες και ασύστολα ψέματα. Έδειξαν πράγματι που στρέφουν τα βέλη τους και ποιον πραγματικά εχθρεύονται. Σε μας ο χώρος αυτός είναι γνωστός, γνωρίζουμε το ρόλο του και για την κατρακύλα του τίποτα πλέον δεν μας εκπλήσσει. Χωρίς πολλά - πολλά λοιπόν παραθέτουμε ένα-ένα τα "επιχειρήματα" των δυνάμεων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ απέναντι στο ΠΑΜΕ στη συνεδρίαση του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ.
Το ΠΑΜΕ "δεν θέλει αγώνες, είναι ο κυματοθραύστης των αγώνων, τσιράκι του Αρβανιτόπουλου και του Σαμαρά", "συμμαχεί μαζί με την ΠΑΣΚ και τη ΔΑΚΕ για να μην πέσει η κυβέρνηση", "στο σωματείο των Χαλυβουργών το ΠΑΜΕ συμπορεύτηκε μαζί με τους Χρυσαυγίτες" -είναι αλήθεια ότι την πάσα αυτή την πήραν από τον πρόεδρο της ΠΟΕ-ΟΤΑ- "εδώ το παίζεται τσαμπουκάδες και στο Πέραμα όταν σας χτύπησαν οι Χρυσαυγίτες ήσασταν κότες", "τα παίρνετε" (!) και τέλος αποκάλεσαν τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ "ασφαλίτες που δρουν στο συνδικαλιστικό κίνημα". Αυτή είναι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Πρώτο μέλημά της είναι να χτυπηθεί το ΠΑΜΕ. Ολομερής κι ολονυχτίς μ’ αυτό τον νταλκά κοιμούνται και μ’ αυτόν ξυπνούν. Και μετά από αυτό είχαν το απύθμενο θράσος να βγάλουν ανακοίνωση και να κλαψουρίζουν ότι οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ τούς αφαίρεσαν το λόγο από το βήμα και ότι τραμπούκισαν απέναντί τους.
Υπάρχει μεγαλύτερος τραμπουκισμός από το ν’ αποκαλείς τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ ασφαλίτες;
Τώρα ακούστε κι αυτό: Μετά τον οχετό και το υβρεολόγιο απέναντι στο ΠΑΜΕ, εκπρόσωπος των δυνάμεων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ από το βήμα του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ έκανε έκκληση για την ενότητα όλων των αριστερών δυνάμεων και ειδικότερα στη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, ώστε να συγκροτηθεί "αριστερό, αγωνιστικό προεδρείο". Λέτε εκεί στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ να κάνουν ενότητα και με …τους ασφαλίτες;
Τι άλλο να πει κανείς; Ο καιροσκοπισμός κι ο τυχοδιωκτισμός σε όλο του το μεγαλείο. Πολιτικές και συνδικαλιστικές δυνάμεις επικίνδυνες για το εργατικό, συνδικαλιστικό κίνημα και από τις οποίες οι εργαζόμενοι πρέπει να προφυλαχθούν».

Ανώνυμος
23 Σεπτεμβρίου 2013 στις 7:12 μ.μ.

το κκε αρα και το παμε τρεμει στην ιδεα να πεσει η κυβερνηση. κανει οτι περνα απο το χερι του στα συνδικατα για να μη συμβει αυτο.θεωρει οτι αν γινει αυτο ενισχυεται ο συριζα. θυσιαζει το συμφερον του εργατοκοσμου και των ανεργων γιατι ετσι θεωρει βλακωδως οτι δε θα πεσουν αλλο τα ποσοστα του. λεει και αισχρα ψεματα: προχτες ο κουτσουμπας στο φεστιβαλ εφτασε στο σημειο να υποστηριζει οτι ο συριζα μαζι με πασοκ, ν.δ υποστηριξε την επεμβαση στη συρια.
στο εργατικο κεντρο αθηνας δεν αναλαμβανει την προεδρια σαν πρωτο κομμα!
ουσιαστικα κεχει βγαλει το μαρξισμο στην παρανομια. κανει αν ανοιχτα πλατες σε ν.δ πασοκ.. μαζι με αυτους ψηφισαν 24ωρη στη γσσε για τον οκτωβρη απο τον σεπτεμβρη!

Ανώνυμος
23 Σεπτεμβρίου 2013 στις 9:20 μ.μ.

Τα επιχειρήματα σου 7.12 ειναι και εσενα συγκλονιστικά ..Μπάτσος μπουζούκι όργανο,ειδικά το τελευταίο πως τα συμφέροντα του λαου ειναι με το συριζα..Τον λογο δεν μας ειπες ομως,μήπως πρόκειται για τις τέσσερις ελευθέριες του Μάαστριχ ,την αόρατη καπιταλιστική συμμαχία του νότου η" τον μη κρατικό καπιταλισμό που ειπε ο Δραγασακης ...Ασε μας ρε φιλε,εσυ και οι ευχές σου ..Αμην..

aeras kopanistos

23 Σεπτεμβρίου 2013 στις 9:31 μ.μ.

Τελικά θα μας πείτε ποιες ΕΛΜΕ επιρροής ΠΑΜΕ δεν ψήφισαν 5ήμερη και επέμειναν στη 48ωρη και στην ΟΛΜΕ; Να δούμε εν τέλει αν στοιχειοθετείται η "κατηγορία", ανεξάρτητα από το αν αυτή έχει περιεχόμενο. Εγώ πάντως κοιτάζοντας το πρακτικό της ΟΛΜΕ δεν εντόπισα κάποια. Τουλάχιστον αυτές που γνωρίζω ψήφισαν υπέρ.

Ανώνυμος
23 Σεπτεμβρίου 2013 στις 9:41 μ.μ.

Χαιρετισματα στις δυναμεις παρεμβάσεων/ανταρσυα....
Ειστε εντελως εκτος τοπου και χρονου.
Στα περισσοτερα εργατικα σωματεια οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ αυξανονται ενω οι παρεμβασεις/ανταρσυες ... ακομα ψαχονται.
Μονο στους καθηγητες εχουν δυναμη, γι'αυτο και σκουζουν αντιΚΚΕ και αντιΠΑΜΕ παπαριτσες απο τα τρολ-μπλογκς τους ( μαυροκοκκινες-τρολιες/σχολια)!
Τα δεκανικια των ΓΣΕΕδων , τα ναυαγια της ταξικης παλης και οι "γνωστοι αγνωστοι" ολοι μαζι εναντια στο ΠΑΜΕ.
.Α΄ι΄... μαζεψτε τα γκρουπουσκουλα σας .....

Ανώνυμος
23 Σεπτεμβρίου 2013 στις 10:05 μ.μ.

Η πολιτική πρόταση του ΠΑΜΕ έχει "αδιέξοδα και γύμνια".

Για την πολιτική πρόταση των Παρεμβάσεων που υπερψηφίστηκε από τους καθηγητές με ισχυρή πλειοψηφία δις θα μας μιλήσουν οι Παρεμβάσεις;
Για τη σύμπραξη με ΔΑΚΕ ΟΛΜΕ και ΠΑΣΚ ΟΛΜΕ το Μάιο που κατέληξε σε φιάσκο και οδήγησε στην απόλυση χιλιάδων καθηγητών;

ΥΓ: Αν ισχύουν τα "επιχειρήματα" που ακούστηκαν από τις Παρεμβάσεις κατά του ΠΑΜΕ στην ΑΔΕΔΥ, μάλλον ο αυριανισμός ζει και βασιλεύει...

Ανώνυμος
23 Σεπτεμβρίου 2013 στις 11:06 μ.μ.

ΔΑΠ - ΠΑΣΠ - ΕΑΑΚ και ΑΡΕΝ σαμποτάρουν το συλλαλητήριο ενάντια στη Χρυσή Αυγή


Τη Δευτέρα 23 Σεπτέμβρη πραγματοποιήθηκαν σε πολλούς φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους της Αθήνας συνεδριάσεις των Διοικητικών Συμβουλίων και Γενικές Συνελεύσεις. Παντού προτάθηκε η συμμετοχή στο συλλαλητήριο ενάντια στη Χρυσή Αυγή στα Προπύλαια και στην αντιφασιστική συναυλία στο Σύνταγμα στις 25 Σεπτέμβρη. Στην αντιφασιστική αυτή πρωτοβουλία καλούσαν ήδη 10 φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι με σκοπό να δοθεί απάντηση στους δολοφόνους χρυσαυγίτες, στα μαντρόσκυλα του συστήματος.
Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών καταγγέλλει σε όλους τους φοιτητές και σπουδαστές, σε όλους τους νέους, σε όλο το λαό τα παρακάτω γεγονότα:
Στο ΔΣ του συλλόγου στην Πάντειο: Η ΔΑΠ καταψήφισε τη συμμετοχή γιατί «είναι του ΚΚΕ» (!!! άσχετο !!!). ενώ το καταψήφισε και η ΠΑΣΠ.
Στο ΠΑΠΕΙ: Η ΔΑΠ είπε «θα το σκεφτούμε αν και πότε θα κάνουμε ΔΣ».
Σε Γεωπονικό και ΣΕΥΠ ΤΕΙ Αθήνας: Η ΔΑΠ και η ΠΑΣΠ δεν εμφανίστηκαν καν στη συνεδρίαση του ΔΣ του συλλόγου.
Στο ΔΣ του συλλόγου της ΣΤΕΦ Αθήνας: Η ΔΑΠ, η ΠΑΣΠ και η ΕΑΑΚ, μαζί, το καταψήφισαν.
Στη γενική συνέλευση του συλλόγου των Ναυπηγών ΕΜΠ: Η ΔΑΠ, η ΠΑΣΠ και η ΕΑΑΚ, μαζί, το καταψήφισαν ή ψήφισαν λευκό.
Στη γενική συνέλευση του συλλόγου του ΣΕΜΦΕ ΕΜΠ: Η ΕΑΑΚ δεν ψήφισε τίποτα (!!!)
Στη γενική συνέλευση του συλλόγου του Φυσικού: Η ΕΑΑΚ με την ΑΡΕΝ (παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ) ψήφισαν λευκό.
Στη γενική συνέλευση του συλλόγου της Φαρμακευτικής: Η ΔΑΠ με την ΕΑΑΚ ψήφισαν κατά.
Στη γενική συνέλευση του Μαθηματικού: Η ΕΑΑΚ με την ΑΡΕΝ ψήφισαν λευκό.
Στη γενική συνέλευση της Οδοντιατρικής: Η ΔΑΠ με την ΕΑΑΚ ψήφισαν κατά.
Στο ΔΣ του συλλόγου του Χημικού: Η ΕΑΑΚ ψήφισε κατά.
Το σαμποτάρισμα του συλλαλητηρίου ενάντια στη Χρυσή Αυγή, από όπου κι αν προέρχεται, πρέπει να πεισμώσει κάθε νέο και νέα και να εκφραστεί με τη μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο στα Προπύλαια στις 12.00 ενάντια στη Χρυσή Αυγή και στην αντιφασιστική συναυλία στις 14.00 στο Σύνταγμα!

Ανώνυμος
23 Σεπτεμβρίου 2013 στις 11:49 μ.μ.

Το'' μέτωπο αγώνα σπουδαστών'' (ΚΚΕ) καταγγέλει όλους τους άλλους πως τάχα μου δεν θέλουν συλλαλητήριο ενάντια στη ΧΑ.
Τι να το κάνετε ρε λεβέντεςτο συλλαλητήριο? Αφού και να γίνει εσείς θα πάτε χώρια και αλλού για να μην κολλήσετε αρρώστιες.
Τα ψεμματα και τα παραμύθια τέλειωσαν.Οι καθηγητές αλλά και όλη η εργατική τάξη κατάλαβε ότι στηρίζετε την κυβέρνηση και υπονομεύετε όλους τους αγώνες.
Η τιμωρία που πάθατε το 2012 δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτή που σας ετοιμάζει ο λαός προσεχώς.
Δεν ξεχνάει τίποτα απο όσα κάνετε εναντίον του,και θα σας φερθεί ανάλογα.
Και θάναι ντάλα μεσημέρι!!!

Ανώνυμος
24 Σεπτεμβρίου 2013 στις 12:31 π.μ.

Μα αντιφασιστικό έχει το απόγευμα της Τετάρτης. Το μεσημέρι έχει των απεργών καθηγητών νομίζω. Κάνω λάθος;; Αν δεν κάνω, αυτό το ΔΑΠ-ΜΑΣ χρησιμοποιεί το αντιφασιστικό για να κάνει απεργοπασία στους καθηγητές! Τόση κουτοπονηριά και μικροψυχία τσιράκια της κυβέρνησης και της ΕΕ;;

Ανώνυμος
24 Σεπτεμβρίου 2013 στις 1:30 π.μ.

Λοιπόν μπορούν να μας πούν οι ΠΑΜιτες γιατί δεν βγάζουν προεδρείο στο ΕΚΑ και γιατί δεν έκαναν πρόταση για απεργία στην ΓΣΕΕ για αύριο τρίτη?Καληνύχτα.

Ανώνυμος
24 Σεπτεμβρίου 2013 στις 10:35 π.μ.

ΑΝΤΙΤΕΤΡΑΔΙΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (21/9/2013)

Μάλλον είσαι εκτός τόπου και χρόνου κ. Μελιόπουλε. Γιατί η πρόταση για 5νθήμερες ψηφίστηκε απο 5700 καθ. σε σύνολο 9000 που προσήλθαν να ψηφίσουν. Το σύνολο των καθηγητών είναι 76-78000. Που πάς βρέ καραμήτρο με τέτοια ποσοστά συμετοχής;
Με σφεντόνες δεν ρίχνονται οι κυβερνήσεις κ. Μελιόπουλε. Όλα τ'αλλα έχουν άλλους σκοπούς. Αλήθεια τι είναι αυτό το φρούτο πάλι <>
΄χουμε χορτάσει απο γκροπούσκουλα.

Ανώνυμος
24 Σεπτεμβρίου 2013 στις 10:45 π.μ.

Για πιά ΓΣΕΕ μιλάς ανώνυμε των 1:30 π.μ .Για τα ξεπουλημένα τομάρια. Μ'αυτά κάνετε μόνο εσείς χωριό.(ΣΥΡΙΖΑ και σιγά-σιγά τα κολαούζα σας ΑΝΤΑΡΣΥΑ).
Όσον αφορά το ΕΚΑ αυτό θα θέλατε για να το υποσκάπτεται το ΠΑΜΕ επίσημα πιά. Μόνο που υπάρχει πείρα απο τις διάφορες πεπονόφλουδες. Βρε όσο και να σκυλιάζεται το ΠΑΜΕ και ειδικά το ΚΚΕ σας έχει μάθει. Και να σκεφτείς οι περισσότεροι απο σας είσασταν πρώην σύντροφοι!!!!! Δεν χρειάζεται τίποτε άλλο να πεί κανείς! Μόνο Ντροπή σας

Ανώνυμος
24 Σεπτεμβρίου 2013 στις 1:13 μ.μ.

24 Σεπτεμβρίου 2013 - 12:31 π.μ.

Πασοκοσυριζόμουτρα (έτσι περιλαμβάνω και την ουρά τους την Ανταρσυα) κήρυξε η ΔΑΠ αντιφασιστικό ποτέ και δεν το καταλάβαμε;Γιατί κολλάς τόσο χυδαία την ΔΑΠ δίπλα το ΜΑΣ λες και μαζί έδρασαν για αυτό το συλλαλητήρο.Ματάκια έχεις διάβασε.Η αντιδραστική παρέα ΕΑΚ-ΔΑΠ-ΑΡΕΝ-ΠΑΣΠ στάθηκαν σε κοινό μέτωπο απέναντι στην πρωτοβουλία του ΜΑΣ και στην πρόταση του για αντιφασιστικό συλλαλητήριο προς τιμήν του δολοφονημένου Πάυλου.Πρώτη φορά στην ιστορία του φοιτητικού κινήματος ανάλογη δράση ενάντια στον φασισμό ταυτίζεται με απεργοσπασία.Μόνο στα βρώμικα και αντιΚομμουνιστικά μυαλά σας θα έβρισκε έδαφος τέτοιο επιχείρημα για θα σαμποτάρεται κινητοποιήσεις και οτι σχετίζεται με το ΚΚΕ

Ανώνυμος
24 Σεπτεμβρίου 2013 στις 2:54 μ.μ.

aeras kopanistos
το κουφιο κεφαλι σου (που μαλλον μοιαζει με του μαιλη) σε αναγκαζει να μην κατανοεις κειμενα εκτος κκε.
δεν μας λες τελικα. το κκε θελει την ανατροπη αυτης της κυβερνησης; ναι ή οχι; απλο ερωτημα.(οχι για κουφιοκεφαλους σαν και σενα τοσο απλο)

Ανώνυμος
24 Σεπτεμβρίου 2013 στις 8:59 μ.μ.

24ωρη απεργια τον οκτωβρη υποστηριζει στη γσσε το παμε με ν.δ καΙ πασοκ!!! οχι μαζι με την αδεδυ σημερα!1 η αλλη 24ωρη απεργια φανταζομαι το γεναρη και τελειωσαμε!! γειας σας κκεδες!! προσοχη μην καταρρευσει η κυβερνηση!! μεγας κινδυνος για τους εργαζομενους!!

Ανώνυμος
25 Σεπτεμβρίου 2013 στις 12:58 π.μ.

ολες οι αστικές κυβερνήσεις δεν έχουν να δώσουν κέρδος στους εργαζόμενους παρα μονο σε αυτους που θελουν να κατσουν στην εξουσία και στους ώμους του λαου
Ακου λεει το κινημα να εχει στοχο να εκπληρώσουν τις φιλοδοξίες τους οι συριζο στελέχαρες

Σωπατε ρε...

Ανώνυμος
25 Σεπτεμβρίου 2013 στις 5:26 π.μ.

Ανωνυμε της 24/09 2.54 ξαπλωσε και μπορει να σου περασει...αναρωτιεσαι αν το ΚΚΕ θελει να πεσει η κυβερνηση;...εσυ θελεις;..ζητατε να πεσει η κυβερνηση και καμωνεστε πως δεν καταλαβαινετε πως το ΚΚΕ ζηταει να πεσει αυτη η ΠΟΛΙΤΙΚΗ (ξερεις εσυ του Μααστριχτ του ευρωμονοδρομου και των υγιων καπιταλιστων)...εσυ εισαι σιγουρος πως θες να αλλαξει η πολιτικη;...βιαζεσαι να διαπραγματευτεις αραγε σκληρα το δημοσιο χρεος ή να δωσεις κρατικο χρημα στις τραπεζες και στους υγιεις επιχειρηματιες;..και καμωνεσαι γι αυτο τον επαναστατη;..αληθεια στις ποσες μερες απεργιας γινεται καποιος επαναστατης και στις ποσες κοβεται;...τι λεει γι αυτο ο τρισμεγιστος μεγαλοεπαναστατης Αλεξις..να του ψιθυρισε αραγε ο Δασκαλοπουλος του ΣΕΒ την απαντηση ή ελειπε σ εκεινο το μαθημα;..την παροιμια "εκει που μας χρωσταγαν μας παιρνουν και το βοδι την ξερεις;"...Υ.Γ..τοσο παλληκαρας εισαι που βριζεις ανωνυμα..Αλέξανδρος Κατσαραγάκης το ονοματεπωνυμο μου και το επαγγελμα μου γιατρος...τα δικα σου;..

Ανώνυμος
29 Σεπτεμβρίου 2013 στις 4:16 μ.μ.

Οι αγώνες πληβείοι της αριστεράς ξεκινάνε με συνέλευσις τον τον εργαζομένων στα σωμάτια! και κλίνουν με συνέλευσις τον τον εργαζομένων στα σωμάτια! ---------------------------Οι εκπρόσωποι των Παρεμβάσεων-Κινήσεων-Συσπειρώσεων στο Γ.Σ. της ΑΔΕΔΥ
Νίκος Αδαμόπουλος – Ζέτα Μελαμπιανάκη – Ηλίας Σμήλιος .Εχουν το θράσος τάσσονται πλέον ανοιχτα με της πουλημένες ηγεσίες του συστήματος!!!!!!!!! ------------------------------------

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger