Home » , » Πρόεδρος της Βραζιλίας: Από επαναστάτρια, λακές της αστικής τάξης της χώρας (Βίντεο)

Πρόεδρος της Βραζιλίας: Από επαναστάτρια, λακές της αστικής τάξης της χώρας (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013 | 7:53 μ.μ.

Οπως βλέπουμε και στο βίντεο που παραθέτουμε χιλιάδες Βραζιλιάνοι βγήκαν χτες στους δρόμους –και αντιμετωπίστηκαν με τον μοναδικό τρόπο που ξέρουν τα αστικά καθεστώτα, πλαστικές σφαίρες, δακρυγόνα χημικά…- για να διαδηλώσουν ενάντια στην διαφθορά που επικρατεί στην χώρα και εξαθλιώνει τα λαϊκά στρώματα για να θησαυρίζουν ξένοι και ντόπιοι πλουτοκράτες.

Με την ευκαιρία και μέσα από προηγούμενη ανάρτηση του συντρόφου Σεϊτ Αλντογκάν, να θυμηθούμε το ποιον της εξουσιαστικής πολιτικής κάστας που υπάρχει σήμερα στην Βραζιλία: «Οι αστικές κυβερνήσεις όποιο όνομα και να έχουν –"φιλελεύθερες", "σοσιαλδημοκρατικές" κλπ- είναι στην φύση τους να υπηρετούν τα συμφέροντα των καπιταλιστών σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων. Φυσικά το ίδιο και οι ηγέτες τους με όποιο προσωπείο και να παρουσιάζονται…

Η πρόεδρος της Βραζιλίας Ντίλμα Βάνα Ρούσεφ βρέθηκε σ’ αυτή την θέση στις προεδρικές εκλογές του 2010, επικεφαλής στο Κόμμα των Εργατών (Partido dos Trabalhadores) και αφού προηγουμένως ήταν μέλος της παράνομης τότε μαρξιστικής οργάνωση Comando de Libertação Nacional — COLINA (Διοίκηση Εθνικής Απελευθέρωσης), ενώ είχε συλληφθεί και βασανιστή το 1970 από την τότε δικτατορική κυβέρνηση της χώρας της. Το αποτέλεσμα ήταν να καταλήξει λακές της αστικής τάξης της χώρας της και να ηγείται στην εφαρμογή βάρβαρων αντιλαϊκών πολιτικών που εξαθλιώνουν τον λαό της Βραζιλίας».

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 5 σχόλια

8 Σεπτεμβρίου 2013 στις 8:21 μ.μ.

Σας παρακαλώ θερμά διορθώστε το τραγικό σας λάθος.
Βραζιλίας αντί Βενεζουέλας.
Άδικο για τη Μπολιβαριανή Δημοκρατία.
ΔΖ

Ανώνυμος
8 Σεπτεμβρίου 2013 στις 8:59 μ.μ.

Της Βραζιλίας, όχι της Βενεζουέλας. Της Βενεζουέλας είναι ο Μαδούρο.

Ανώνυμος
8 Σεπτεμβρίου 2013 στις 9:41 μ.μ.

Παιδιά διορθώστε τον τίτλο του ρεπορτάζ είναι λάθος!

8 Σεπτεμβρίου 2013 στις 10:13 μ.μ.

Συγνώμη παιδιά για την απαράδεκτη αβλεψία μας.

Ανώνυμος
8 Σεπτεμβρίου 2013 στις 11:31 μ.μ.

Συνάντηση Τσίπρα με την πρόεδρο της Βραζιλίας
20/12/2012,

Αργά χθες το βράδυ έγινε τελικά η συνάντηση του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα με την πρόεδρο της Βραζιλίας Ντίλμα Βάνα Ρούσεφ, τη διάδοχο του πρώην προέδρου και θεωρούμενου ως αναμορφωτή της χώρας, Λούλα, την πολιτική του οποίου συνεχίζει.

Πρόκειται για μια συνάντηση που προσέφερε μεγάλη ικανοποίηση στην Κουμουνδούρου, δεδομένου ότι μέχρι λίγες ώρες νωρίτερα βρισκόταν στον αέρα.

Αιτία, το πρωτόκολλο στην περιοχή, που δεν προβλέπει συναντήσεις αρχηγών κρατών με αρχηγούς κομμάτων της αντιπολίτευσης, ακόμα και αν πρόκειται για αξιωματική αντιπολίτευση όπως ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα.

Παρ' όλα αυτά, το "ραντεβού" κλείστηκε μετά από παρέμβαση του προκατόχου της σημερινής προέδρου της Βραζιλίας, Ιγνάσιο Λούλα Ντα Σίλβα, που είχε συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα ένα εικοσιτετράωρο νωρίτερα, στέλνοντας μήνυμα αισιοδοξίας στους Έλληνες πολίτες.


Προηγήθηκε συνάντηση με τον Μάρκο Αουρέλιο Γκαρσία, ειδικό σύμβουλο της Προεδρίας της Δημοκρατίας για Διεθνή Θέματα, με αντικείμενο μία σειρά από θέματα διεθνούς πολιτικής.

Ο κ. Γκαρσία έπλεξε το εγκώμιο του Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας πως όλοι παρακολουθούν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ενθουσιασμό τις προσπάθειες του ΣΥΡΙΖΑ. «Το ότι δεν κερδίσατε στις εκλογές δε μας ξάφνιασε», είπε ο κ. Γκαρσία. «Εμείς να δείτε πόσες φορές είχαμε χάσει». Εκφράζοντας δε την αλληλεγγύη του στον ελληνικό λαό, τόνισε ότι η πρόεδρος είναι ιδιαιτέρως προβληματισμένη για το τι γίνεται στην Ευρώπη, γιατί βλέπει να επαναλαμβάνονται τα όσα δεινά βίωσε στο παρελθόν η Βραζιλία.


Ο Αλέξης Τσίπρας από την πλευρά του ευχαρίστησε τον ειδικό σύμβουλο της προεδρίας, όχι μόνο για την ψυχολογική ένεση που, όπως είπε, έκανε στο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και γιατί η Ελλάδα βρίσκει στη Βραζιλία μια παγκόσμιας εμβέλειας σύμμαχο χώρα.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger