Home » , » Προς την διεύθυνση της "Ελευθεροτυπίας"

Προς την διεύθυνση της "Ελευθεροτυπίας"

Από giorgis , Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013 | 3:57 π.μ.

Του Γ. Γ. 

Λοιπόν, αυτή η ανάρτηση είναι σύντομη και ξεκάθαρη.

Πριν αρκετά χρόνια ένας δημοσιογράφος της «Ελευθεροτυπίας» -δεν έχει νόημα να γράψουμε το όνομα του- παρουσιάστηκε στην ασφάλεια και υποτίθεται ανέφερε το όνομα του αρχηγού της 17 Νοέμβρη.
Και για να μην το κάνουμε πολύπλοκο το θέμα, λέμε εν συντομία ότι  ανέφερε το όνομα του στιχουργού του τραγουδιού που παραθέτουμε σε βίντεο.

Εγινε ένας ψιλοχαμός, τότε, δεν αποδείχτηκε τίποτα, και η «Ελευθεροτυπία» -παρουσιαζόμενη "αντιεξουσιαστική" εφημερίδα βρέθηκε σε δύσκολη θέση, αφού το αναγνωστικό κοινό που απευθυνόταν υποτίθεται ήταν ο κόσμος της  ευρύτερης αριστεράς.

Ηρθε και η προκήρυξη  της 17 Νοέμβρη στις 31-3-95 που έγραφε μεταξύ άλλων ότι «Η "Ελευθεροτυπία" είναι η μόνη εφημερίδα όπου στα τελευταία χρόνια αποκαλύφθηκε με ντοκουμέντα ότι τρεις δημοσιογράφοι — εκ των οποίων οι δύο από τους σημαντικότερους συντάκτες της (να μην αναφέρουμε ονόματα, έτσι;— ήταν πράκτορες της ασφάλειας και υποχρεώθηκαν ν' αποχωρήσουν», οπότε βρισκόμενη σε αδιέξοδο η φυλλάδα έβαλε έναν παντεταρισμένο «αριστεριστή» τον Γ. Βότση να γράφει στο ίδιο έντυπο, γενικά κι αόριστα, ότι στον χώρο της δημοσιογραφίας υπάρχουν «"βαποράκια" της κατευθυνόμενης πληροφόρησης, "παπαγαλάκια" των κερδοσκόπων, τρωκτικά των μυστικών κονδυλίων».


Είναι μεγάλη συνέχεια τι έγινε μετά οπότε ας το προσπεράσουμε.

Επειδή όμως εδώ δεν μασάμε τα λόγια μας να 'ρθούμε στο σήμερα. Μάθαμε ότι τώρα την αρθρογραφία συγκεκριμένου προσώπου σ’ αυτή την εφημερίδα θα την επικαλεστεί ο Τ. Μιχαλόλιας, δικηγόρος και αδελφός του «φύρερ» της φασιστοσυμμορίας για να προσπαθήσει να δώσει πολιτική υπόσταση στο ναζιστικό μόρφωμα  και άλλοθι στις ενέργειες της φασιστικής συμμορίας.

Η διεύθυνση της «Ελευθεροτυπίας» καταλαβαίνει πόσο προκαλεί αν συνεχίσει με αυτή την στάση της να δίνει βήμα σε υπερασπιστές αυτής της εγκληματικής συμμορίας;   
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 17 σχόλια

ακριβοί στα πίτουρα και φτηνοί στ' αλεύρι
16 Οκτωβρίου 2013 στις 1:10 μ.μ.

Από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα ζητήσετε τον λόγο, γιατί η αρθρογραφία του 1ου σε σταυρούς υποψηφίου της, φιγουράρει στην ιστοσελίδα της χρυσης αβγής και αποτελεί επίσης ένα υπερασπιστικό της άλλοθι;

Ανώνυμος
16 Οκτωβρίου 2013 στις 10:56 μ.μ.

Προς τον σχολιαστή 1:10 μ.μ.:
Απορώ γιατί ανακινείς πάλι το θέμα με το επίμαχο άρθρο του Γ. Δελαστίκ. Φαίνεται πως τις προηγούμενες ημέρες απουσίαζες από τη χώρα (;) και έχεις χάσει εξελίξεις. Λοιπόν:

1) Ο Δελαστίκ έγραψε και δεύτερο άρθρο, στο οποίο διευκρινίζει κάποια σημαντικά σημεία του αρχικού άρθρου τα οποία έγιναν αντικείμενο κριτικής από αρκετούς στην αριστερά (φυσικά δεν αναφέρομαι στη χυδαία στάση της κυβέρνησης και των παπαγάλων της). Το δεύτερο άρθρο υπάρχει εδώ: http://prin.gr/?p=1990. Αντιγράφω την πρώτη παράγραφο του άρθρου για να σου δείξω ότι ο Δελαστίκ κάθε άλλο παρά εγκωμιάζει τη ΧΑ:
"Εξαιρετική ενόχληση προκάλεσε στην κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου το άρθρο του Πριν με τίτλο «ΕΕ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ απειλούν τη δημοκρατία». Αιτία της σφοδρής ενόχλησης είναι ότι το Πριν έθεσε επί τάπητος το αυτονόητο για την Αριστερά ζήτημα ότι μια νεοναζιστική οργάνωση, όπως φυσικά είναι η Χρυσή Αυγή, δρα εγκληματικά και αδίστακτα, μπορεί να διαπράξει ακόμη και δολοφονίες τόσο με απόφαση της ηγεσίας της όσο και κατ’ επιθυμία ή κατ’ εντολή άλλων κέντρων. Επίσης αυτονόητο είναι για τους αριστερούς ότι και όταν άλλα πολιτικά κέντρα έχουν δώσει την εντολή, αυτή διαβιβάζεται μέσω της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής. Δεν παίρνουν οι αρχηγοί κρατικών υπηρεσιών τηλέφωνο τους χρυσαυγίτες δολοφόνους για να τους διατάξουν να σκοτώσουν κάποιον!

Από νομική – δικαστική σκοπιά δεν υπάρχει περίπτωση σε μια δολοφονία που έχει διαπράξει χρυσαυγίτης να μην ενέχονται στελέχη της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής.

2) Το αρχικό άρθρο του Δελαστίκ δεν φιγουράρει ΠΟΥΘΕΝΑ στην ιστοσελίδα της ΧΑ, και σε παρακαλώ να αφήσεις τα ψέματα. Αναφέρω παρακάτω το σχόλιο του blogger Omadeon για το θέμα, σχόλιο με το οποίο συμφωνώ απόλυτα (http://omadeon.wordpress.com/2013/09/24/takis-sieg-heil/#more-18656 και http://omadeon.wordpress.com/2013/09/24/takis-sieg-heil/#comment-115778)
"Ισχυρίστηκε ψευδώς ότι έγινε πρόσφατη “δημοσίευση άρθρου του Δελαστίκ” στη ναζιστική ιστοσελίδα, αλλά… με λίγο ψάξιμο βρήκα ότι τέτοια “δημοσίευση” δεν έγινε. Απλώς έγινε αποσπασματικός σχολιασμός ενός άρθρου του Δελαστίκ. Αλλαξε η τακτική της συμμορίας, κι αντί να βρίζει όλους μαζί τους αντιφασίστες αποπειράται τώρα να τους χρησιμοποιήσει, με κοπτοραπτικά κόλπα… ιντερνετικού νηπιαγωγείου, για να αμυνθεί.

Ο Γιώργος Δελαστίκ έχει κάνει, βέβαια, αρκετά λάθη, αλλά έχει γράψει και πολλά σωστά. Το συγκεκριμμένο άρθρο του, από το οποίο παραθέτει μικρά αποσπάσματα ο ναζιστής Γιώργος Μάστορας (χωρίς λινκ στην πηγή), δεν είχε στόχο να αθωώσει τη συμμορία, αλλά να υποδείξει ότι ο δολοφόνος της έδρασε (και) με εντολή άνωθεν, πολύ πιθανώς της ΝΔ, ή γενικά πιο… υψηλά ιστάμενων (από το Μιχαλολιάκο). Βέβαια, δεν μπορεί κανείς να ξέρει 100%, χωρίς στοιχεία, ΠΟΙΟΣ έδωσε την εντολή να σκοτωθεί ο Παύλος Φύσσας, ή ΑΝ δόθηκε καν τέτοια εντολή, κλπ. Ο Δελαστίκ αναρρωτιέται απλώς ΑΝ υπήρξε εντολή άνωθεν, από άλλους, διαφορετικούς από την ηγεσία της συμμορίας, με βάση το (πολύ πιθανώς σωστό) σκεπτικό ότι “δεν ωφελείται η ίδια η Χ.Α. από το φόνο”. Και με βάση αυτό το μοναδικό ψήγμα “βοήθειας”, ο Μάστορας κατασκευάζει έναν μύθο (παραποιώντας και τον Δελαστίκ) ότι δήθεν ο Δελαστίκ υποστηρίζει την αθωότητα της συμμορίας!"

Αλλά εσείς εκεί στο ΚΚΕ μάλλον δεν βρίσκετε άλλο τρόπο για να χτυπήσετε την ΑΝΤΑΡΣΥΑ (η οποία προφανώς ΔΕΝ είναι υπεράνω κριτικής) παρά μόνο τα ψέματα και τις συκοφαντίες!

Ανώνυμος
18 Οκτωβρίου 2013 στις 4:46 μ.μ.

Εγώ νομίζω ότι σε τούτο το άρθρο η καμπάνα χτυπάει για τον "έντιμο αριστερό ιδεολόγο" Τάκη Φωτόπουλο που βγήκε κι είπε ότι οι σιωνιστές επιτίθενται στη Χρυσή Αυγή, η οποία - κατά τον ίδιο πάντα - ΔΕΝ είναι φασιστική οργάνωση.

Έλα να πέφτει η περιεκτικαυγίτικη μάσκα...

Ανώνυμος
18 Οκτωβρίου 2013 στις 5:04 μ.μ.

Ρε λέτε τελικά η Χρυσή Αυγή να μετονομαστεί σε "Περιεκτική Αυγή" και να βάλουν για βοηθό γενικού γραμματέα, δίπλα στο Μιχαλολιάκο, τον Herr Takis Fotopoulos που θα τους δίνει αντισυστημικά διαπιστευτήρια κι αντισιωνιστικό αγλάισμα;

Ανώνυμος
18 Οκτωβρίου 2013 στις 6:38 μ.μ.

Αίμα - Τιμή - Περιεκτική Αυγή.

Ανώνυμος
18 Οκτωβρίου 2013 στις 6:44 μ.μ.

Τι έγινε ρε παιδιά; Τελικά ο Τάκης Φωτόπουλος που παντού βλέπει συστημικούς πράκτορες και ενεργούμενα της υπερεθνικής ελίτ, της νέας τάξης και της ισραηλινής πρεσβείας (πασπαρτού αποδιοπομπαίους τράγους τους έχουν κάτι τύποι σαν τον Φωτόπουλο τους Εβραίους) είχε κάνει κι άλλα "ωραία" στο παρελθόν; Έλα να βγαίνουν στη φόρα!

Ανώνυμος
19 Οκτωβρίου 2013 στις 3:20 π.μ.

Απορώ πώς ο Τάκης Φωτόπουλος δε γράφτηκε ακόμα στη Χρυσή Αυγή. Ένα αριστερό δεκανίκι το χρειάζεται η συμμορία των ναζί κατσαπλιάδων κι αυτός ήδη τους το προσφέρει πρόθυμα και μ'όλη του την καρδιά.

Α, και περιεκτικαυγίτες (σας πάει μούρλια αυτή η ονομασία)... Τους χουλιγκανισμούς στα ίντερνετς ξεχάστε τους, όπως και τα ρουφιανιλίκια σας. Δε σας παίρνει. Ούτε ταξί δε γεμίζετε και λέτε και μαλακίες (τη μια πάνω στην άλλη). Τραβάτε λοιπόν παλιοσιχάματα να γλείψετε την κατουρημένη ποδιά του Μιχαλολιάκου κι ουστ από δω χάμου.

Ανώνυμος
19 Οκτωβρίου 2013 στις 12:39 μ.μ.

Και σιγά το διανοούμενο τον "κύριο" Τάκη Φωτόπουλο! Τα παλιά του κείμενα, τα "καλά", είναι ΤΙΓΚΑ στις κοινοτοπίες και σε πράγματα που θα τα έλεγε ακόμα κι ένας γάιδαρος αν είχε διαβάσει Μαρξ. Δεν ξεχνάμε και δε συγχωρούμε τα ρουφιανιλίκια του Τάκη Φωτόπουλου. Α, και κάτι ακόμα: ο Τάκης Φωτόπουλος στα παραληρήματά του κατά οποιουδήποτε άλλου στοχοποιεί λέει ότι ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να ρουφιανεύει, γιατί είναι "επώνυμος".

Ξεχνά όμως ο "διανοούμενος" Τάκης Φωτόπουλος ότι η ανωνυμία και ψευδωνυμία ανήκει στα ΗΘΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ (moral rights) των δημιουργών και ότι ακόμα και ΝΟΜΙΚΑ είναι κατοχυρωμένα αυτά τα δικαιώματα. Αλλά ο "κύριος" Τάκης Φωτόπουλος τα θέλει μονά-ζυγά δικά του. Κι αυτός και οι περιεκτικαυγίτες του.

Και να μας πει ποιους εξυπηρετεί με το ξέπλυμα που τόσο πρόθυμα πρόσφερε στους ΝΑΖΙ!

23 Οκτωβρίου 2013 στις 10:18 μ.μ.

θέτω υπ'όψη σας τα εξής:

1) Ασφαλώς ο Τάκης Φωτόπουλος είναι εκείνος που επικαλείται η ναζιστο-συμμορία στην υπεράσπισή της, κλπ.

2) Ο Δελαστίκ, όσο κι αν έκανε κάποια λάθη, δεν έχει καμμία σχέση με τον Τ.Φ. και την υπεράσπιση της συμμορίας, είτε πολιτικά, είτε ηθικά.

3) (κάτι σημαντικότερο) -ΜΗ σας παραπλανά η... _φαινομενική_ φαιδρότητα, ή και "χαμηλή επιρροή" του Τάκη Φωτόπουλου !

Από τη στιγμή που... δικηγόρος της Χρυσής Αυγής επικαλείται τη δική του αρθρογραφία, ο... περίεργος (και σίγουρα ολέθριος) ρόλος του αποδεικνύεται ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ.

Δηλαδή, _δεν_ γλυτώνει κανείς με να "τον αγνοει" (όπως κάνουμε συνήθως στο διαδίκτυο, απέναντι στα τρολ).

Παρακολουθώ τη φθοροποιό δράση του στο διαδίκτυο, εδώ και 2 χρόνια.
Κατέληξα ότι... μόνο με ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΗ, ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΔΡΑΣΗ μπορεί να εξουδετερωθεί η ζημιά που κάνει.

π.χ. αν εγώ διαμαρτυρήθηκα για την έντυπη επίθεση μέσω "Ε" στο δικό μου ψευδώνυμο,
http://omadeon.wordpress.com/2013/10/07/takis-fotopopulos-slanders-omadeon/
... ΑΚΟΜΗ περισσότερο δικαιούστε να διαμαρτυρηθείτε ΚΑΙ εσείς, για προφανείς λόγους (καθώς και όλοι οι άλλοι στόχοι του κυρ-Τάκη).
Hταν ΠΟΛΥ εύκολο για την "Ε" να με αγνοήσει, αφού είμαι το ΜΟΝΟ άτομο που διαμαρτυρήθηκε, ενώ...
αυτό θάταν πολύ δυσκολότερο, αν υπήρχε _συλλογική_ διαμαρτυρία για την κατάπτυστη δράση του Τάκη Φωτόπουλου [εντός και εκτός διαδικτύου].

23 Οκτωβρίου 2013 στις 10:48 μ.μ.

Υ.Γ.
http://www.youtube.com/watch?v=IDd7lbQ-6EY

=το βιντεο που ενόχλησε πολύ τον Τάκη Φωτόπουλο, τόσο ώστε να γράψει νέο λίβελλο αφιερωμένο αποκλειστικά σε μένα. Τον λίβελλο αυτό τον ανέβασα... ΚΑΙ στο μπλογκ μας, για να τον... απολαύσετε ΧΩΡΙΣ να στέλνετε hits στην... Πιπεριεκτική Βρωμοκρατία:

http://omadeon.files.wordpress.com/2013/10/omadeon.pdf

Φυσικά απάντησα (σε πρώτη φάση) εδώ

http://omadeon.wordpress.com/2013/10/23/takis-outlaw-1/

Ανώνυμος
24 Οκτωβρίου 2013 στις 4:58 μ.μ.

Μήπως γι' αυτούς που 'έδειχνε' τότε η 17Ν θα έπρεπε να ψάξετε στην έτερη 'εφημερίδα των Συντακτών'. Μη ξεχνάμε ότι πολλοί που δουλεύουν σε αυτή είναι πρώην δημοσιογράφοι της Ελευθεροτυπίας...

Ανώνυμος
24 Οκτωβρίου 2013 στις 5:04 μ.μ.

Κι έχει πλάκα στο τέλος ν'ακούσουμε ότι ένα σωρό ακαδημαϊκοί (πραγματικοί ακαδημαϊκοί, με διδακτορικά και με peer-reviewed δημοσιεύσεις, όχι με αρθράκια σε self-published περιοδικά) κάνουν λάθος κι ο Τάκης Φωτόπουλος είναι ο μόνος σωστός σε ό,τι αφορά τη ναζιστοσυμμορία!

Πραγματικά ήρθε η ώρα να μας πει ο Τάκης Φωτόπουλος ποιανού τα συμφέροντα εξυπηρετεί με το ξέπλυμα που κάνει στους ΝΑΖΙ.

Ανώνυμος
24 Οκτωβρίου 2013 στις 6:57 μ.μ.

Για να μη μας καμώνεται τον επιστήμονα ο Τάκης Φωτόπουλος, αναφέρω τα εξής:

1. Επιστήμονας δε θεωρείσαι όταν τα άρθρα σου δημοσιεύονται σε περιοδικά που εκδίδεις εσύ ο ίδιος ή σε εφημερίδες που επηρεάζεις.
2. Δημοσιεύσεις σε εφημερίδες ΔΕΝ μετράνε σαν επιστημονικά άρθρα.
3. Οι πραγματικοί επιστήμονες δημοσιεύουν άρθρα σε peer-reviewed περιοδικά και συνέδρια.
4. Ο Τάκης Φωτόπουλος σε τέτοιους χώρους (όπου υπάρχει ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ -γι'αυτόν- να δεχτεί αυστηρή και ανελέητη κριτική από συναδέλφους του) δεν πατάει, γιατί θέλει να'χει κλακαδόρους, χουλιγκάνους και χειροκροτητές.
5. Ένας επιστήμονας δε χρησιμοποιεί ΠΟΤΕ τη χυδαία γλώσσα που χρησιμοποιεί ο Φωτόπουλος για τους επικριτές του.
6. Ένας επιστήμονας φροντίζει να στρώσει τον πισινό του κάτω για να πάρει το διδακτορικό του, ακόμα και post-doc (μεταδιδακτορικό), με όσες δυσκολίες κι αν παρουσιαστούν, αντί να λέει "α, ο καθηγητής μου δε μ'άφηνε να το κάνω το διδακτορικό μου αρκετά πρωτοποριακό και τα παράτησα" (δικαιολογίες που δεν περνάνε ΠΟΥΘΕΝΑ).

Άξιος ο μισθός του πάντως. Σε λίγο που ο Μιχαλόλιας θα τον επικαλεστεί για να βγάλει τη ναζιστοσυμμορία λάδι, τότε να τον δω τον "έντιμο αριστερό ιδεολόγο", τον "αντισυστημικό" που στηρίζει και ξεπλένει τα ναζιστικά μαντρόσκυλα του νεοφιλελεύθερου καπιταλιστικού συστήματος.

Ανώνυμος
25 Οκτωβρίου 2013 στις 8:55 μ.μ.

Ρε φίλε πας καλά; Να δεχτεί ο παντογνώστης Τάκης Φωτόπουλος να περάσουν άρθρα του από peer review; Αφού ο τύπος τα ξέρει ΟΛΑ. Είναι ΑΛΑΘΗΤΟΣ, όπως ο Πάπας ένα πράγμα. Όλοι είναι "πράκτορες", "βλάκες", "συστημικοί", "χαφιέδες" κλπ ΕΚΤΟΣ από τον ίδιο.

Αλλά εδώ φταίει κι ο τοτεμισμός που υπάρχει στην Αριστερά. Χρόνια ολόκληρα πλάθαμε αλάθητους πατερούληδες και δεν έπαιζε πιθανότητα να ασκήσουμε κριτική, γιατί "αυτοί ξέρανε καλύτερα από εμάς" (τρίχες).

Ανώνυμος
26 Οκτωβρίου 2013 στις 6:58 μ.μ.

Ρε μπας κι ο "δημοσιογράφος" της Ρουφιανοτυπίας που κάρφωσε τον Τσικληρόπουλο και τη Χαρούλα ήταν ο (με ντοκτορά στο χαφιεδιλίκι) Τ.Φ.;

Ανώνυμος
29 Νοεμβρίου 2013 στις 7:54 μ.μ.

Και μου αρέσει που ο "κύριος" Τ.Φ. υπερασπίζεται με πάθος το "δικαίωμά" του να ρουφιανεύει ανθρώπους στους φασίστες. Να χαρώ εγώ "αντισυστημικό" θεωρητικό. Και δείτε πόσο υποκριτής είναι: τα δικά του τα τρολ είναι ανώνυμα. Αλλά όποιος τολμήσει να διαφωνήσει μαζί του ΔΕΝ έχει δικαίωμα ψευδωνυμίας ή ανωνυμίας. Ο Τ.Φ. είναι ένα πολιτικό ρεμάλι και τίποτε άλλο. Και να μας πει η "Ε" πού ακριβώς αποσκοπεί με το να τον έχει σε τόσο περίοπτη θέση.

6 Ιουλίου 2014 στις 5:42 μ.μ.

Για τον αναγνώστη μας που θέλει να μιλήσει με τον σ. Γ.Γ. μπορεί να το κάνει άμεσα στο f/b
https://www.facebook.com/profile.php?id=647400908

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger