Home » , » Ελντοράντο – Ψυχάρης – Χ.Α: Η συνάντηση των «άκρων»

Ελντοράντο – Ψυχάρης – Χ.Α: Η συνάντηση των «άκρων»

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013 | 6:43 μ.μ.

Πηγή: http://info-war.gr/

Μαθήματα φτηνής και ερασιτεχνικής προπαγάνδας δίνουν αρκετά μέσα; ενημέρωσης τις τελευταίες ημέρες επιχειρώντας να συνδέσουν, στη συνείδηση των πολιτών, το νεοναζιστή δολοφόνο του Παύλου Φύσσα με τους κατοίκους της Χαλκιδικής, που αντιδρούν στην καταστροφή της γης τους από την πολυεθνική Eldorado.

Οι αρχισυντάκτες της εφημερίδας τα ΝΕΑ, λόγου χάρη, φρόντισαν να τοποθετήσουν στο ίδιο πλαίσιο τα δυο θέματα με προφανή στόχο τη σύνδεσή τους. Το συμπέρασμα είναι σαφές: Η καλή μας κυβέρνηση χτυπά τα δυο «άκρα», που στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι οι νεοναζιστές δολοφόνοι και οι κάτοικοι της Χαλκιδικής που αντέδρασαν δυναμικά στο καθεστώς ανομίας που επιβάλλουν ξένες πολυεθνικές και οι εγχώριοι μεσάζοντες.

Υπάρχει όμως και ένας άλλος τρόπος ανάγνωσης του συγκεκριμένου θέματος με αντιστροφή του θύτη και του θύματος.



Η ταύτιση που μπορεί να γίνει είναι ανάμεσα στους κατοίκους της Χαλκιδικής και του Παύλου Φύσσα, ο οποίος με τη στάση του εξέφρασε όλο το αντιφασιστικό κίνημα της Ελλάδας. Και οι δυο τους είναι τα θύματα συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων που χρησιμοποιούν άλλοτε το κράτος και άλλοτε το παρακράτος (ή και τα δυο) για να προωθήσουν τα συμφέροντά τους.

Η Χρυσή Αυγή άλλωστε δεν έκρυψε ποτέ ότι στηρίζει τα συμφέροντα της Ελντοράντο και του Μπόμπολα (όπως και όλων των άλλων μεγάλων εργολάβων και εφοπλιστών της χώρας).

Το σημαντικότερο πρόβλημα στο συγκεκριμένο πρωτοσέλιδο βέβαια βρίσκεται μερικά εκατοστά πιο κάτω – εκεί που λέει ότι «πληθαίνουν τα καλά νέα για την ελληνική οικονομία». ϊσως ηα καλύτερη είδηση που ακούσαμε από το συγκεκριμένο εκδοτικό όμιλο μετά την επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού στην Ελλάδα… που δεν έγινε ποτέ.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger