Home » , » Το ενδιαφέρον των απολογιών

Το ενδιαφέρον των απολογιών

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013 | 11:29 μ.μ.

Πηγή: "Εφημερίδα των Συντακτών"

Το ενδιαφέρον από τις απολογίες των βουλευτών της ναζιστικής Χρυσής Αυγής εστιάζεται όχι τόσο στο τι στάση θα κρατήσουν (άρνηση των κατηγοριών, προβολή αντισυνταγματικότητας της διαδικασίας των συλλήψεων) όσο στην απήχηση (θετική ή αρνητική) στους ψηφοφόρους του νεοπαγούς αυτού πολιτικού μορφώματος. Και τούτο διότι στους κατά τόπους πυρήνες της Χρυσής Αυγής επικρατεί παγωμάρα. Ολα τα γραφεία παραμένουν κλειστά και αυτό είναι ενδεικτικό για το γενικότερο σάστισμα στα χαμηλότερα στελέχη.

 Διότι στο κατηγορητήριο περιλαμβάνονται και η δράση των τοπικών οργανώσεων σε όλη την Ελλάδα, ο σχεδιασμός και η εκτέλεση πράξεων, που όμως απαιτούσαν εντολή από την ηγεσία της οργάνωσης. Δεν είναι εύκολο να αντιμετωπίσουν από μόνοι τους τις βαριές κατηγορίες: ληστείες, εκρήξεις, βαριές σωματικές βλάβες, απόπειρες ανθρωποκτονιών, ανθρωποκτονίες. Και θεωρείται βέβαιο ότι η ανάκριση σε βάθος θα φέρει στο φως και άλλα εγκλήματα και ακόμη περισσότερους εμπλεκόμενους που εκτελούσαν τυφλά τις εντολές της ηγεσίας.

Η προσπάθεια να δώσουν πολιτικό χρώμα στις συλλήψεις, αρνούμενοι να απαντήσουν στο ποινικό μέρος, στα εγκλήματα δηλαδή της οργάνωσης, και κάνοντας λόγο για σκευωρία και χαλκευμένα στοιχεία δεν φαίνεται να αποδίδει τα αναμενόμενα γι΄ αυτούς αποτελέσματα. Είναι αυτοί οι ίδιοι που δημιούργησαν ένα «βρώμικο 2013» με τις πράξεις τους. Ουδείς «έστησε» στοιχεία σε βάρος τους. Η πολιτική αντιπαράθεση δεν είναι ίδιον της ιδεολογίας τους διότι μόνη ιδεολογία τους είναι η εγκληματικότητα με σκοπό να σπείρουν πανικό και τρόμο στην κοινωνία.

Η ηγετική ομάδα βρίσκεται σε δεινή θέση διότι είναι αυτή που έδινε τις εντολές για την τέλεση συγκεκριμένων κακουργηματικών πράξεων στις «επιχειρησιακές» ομάδες της οργάνωσης. Η θέση της δυσχεραίνεται από την απροθυμία των απλών μελών να την ενισχύσουν με την παρουσία τους στα δικαστήρια, συμπαραστεκόμενα στους ηγέτες τους. Ο φόβος για άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον του αρχηγού ή όποιου βουλευτή έχει παραλύσει τα μέλη… των μελών της Χρυσής Αυγής. Σ΄ αυτόν τον φόβο προστίθεται κι άλλος ένας, αυτός της πιθανής διακοπής χρηματοδότησης του κόμματος. Σ΄ αυτή τη φάση προηγούνται η προσπάθεια απόκρυψης ενοχοποιητικών στοιχείων και η αντιμετώπιση της πραγματικότητας, που είναι ασφυκτική γι΄ αυτούς.

Είναι αναμενόμενο να προσπαθήσουν οι κατηγορούμενοι να στρέψουν τις κατηγορίες κατά του «διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος» και των συνένοχων δημοσιογράφων! Λες και δεν είχαν την εύνοια μέρους του συστήματος αυτού και αρκετών δημοσιογράφων. Είναι, ίσως, μια ευκαιρία να συνειδητοποιήσουν οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής ποιοι πραγματικά ήταν οι ηγέτες της.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
2 Οκτωβρίου 2013 στις 8:36 π.μ.

Δεν ξέρω πόσο σωστό είναι να κοπεί η νόμιμη χρηματοδότηση της Χ.Α,όσο θα υφίσταται σαν κόμμα αυτό το έκτρωμα.
Αυτό που είναι σίγουρο,είναι πως θα κοπεί η παράνομη που αποτελούσε και το μεγαλύτερο μέρος απο τα χρήματα που διέθεταν για τις εγκληματικές τους δράσεις.
Και αυτό γιατί την συμμορία δεν την χρειάζονται άλλο.Με τα πρωτοπαλλήκαρα στην φυλακή και τους υπόλοιπους σε αχρηστία,η χρηματοδότηση απο τους καπιταλιστές, δεν έχει νόημα.
Η ναζιστική συμμορία όπως την ξέραμε,δεν υπάρχει πιά.Ο φασισμός όμως είναι ακόμα εδώ,και κάπου αλλού θα τον διοχετεύσουν μόλις τελειώσει το τηλεοπτικό σόου που έστησαν.
Το κίνημα πρέπει να είναι σε εγρήγορση και με τους αγώνες του να ακυρώνει τα σχέδια των ηθικών αυτουργών του φασισμού που εξαθλιώνουν τον λαό,γιατί μόνο οι λαικοί αγώνες δίνουν το τελειωτικό χτύπημα σε όλους τους υπηρέτες του καπιταλισμού.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger