Home » , » Στην φυλακή οδηγούνται Μιχαλολιάκος και Πατέλης

Στην φυλακή οδηγούνται Μιχαλολιάκος και Πατέλης

Από giorgis , Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013 | 4:59 π.μ.

Προφυλακιστέοι, με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή κρίθηκαν ο αρχηγός της Χ.Α., Νίκος Μιχαλολιάκος και ο "πυρηνάρχης" της Τ.Ο Νίκαιας, του ναζιστικού μορφώματος Γ. Πατέλη οι οποίοι αναμένεται να οδηγηθούν στις φυλακές.
Περιμένουμε  τώρα να δούμε την απόφαση για και για τον υπαρχηγό της χ.α Χ. Παππά.

Δεν έγινε γνωστό το σκεπτικό με το οποίο αποφασίστηκε η προφυλάκιση τους και μόνο κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι σημαντικό ρόλο έπαιξαν κάποιες τηλεφωνικές συνομιλίες που έκανε ο «πυρηνάρχης» μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, σε τηλέφωνα που είναι χρεωμένα στον «φύρερ» και ο οποίος ισχυρίστηκε ότι τα είχε παραχωρήσει στο κόμμα του.
Σύμφωνα με τον δικηγόρο του αρχηγού της Χ.Α, δεν αποδεικνύεται ότι ο Γ. Πατέλης συνομίλησε με τον Μιχαλολιάκο.
Σύμφωνα πάντως με τα όσα αναφέρονται στην δικογραφία, «κατά το χρονικό διάστημα από την 10:13 π.μ. της 18/9/ 12013 (το πρωί μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα) έως και την 12 :37 μ.μ. σταθερή τηλεφωνική σύνδεση που ανήκει στον κ. Μιχαλολιάκο λαμβάνει πλήθος εισερχόμενων κλήσεων από τηλέφωνο που ανήκει στον πυρηνάρχη».

Θα έχουμε να γράψουμε πολλά γ’ αυτό το θέμα αλλά προς το παρόν να σημειώσω κάτι.

Όταν μου έλεγε σύντροφος δικηγόρος ότι η δικογραφία που συντάχτηκε ενάντια στα μέλη της χρυσής αυγής … είναι για τα μπάζα … και σου δίνει την αίσθηση ότι έγινε επίτηδες για να ξελασπώσουν τα μέλη του ναζιστικού μορφώματος, είχα τις επιφυλάξεις μου.
Εγώ άκουγα και διάβαζα συνέχεια από «έγκριτους δικαστικούς συντάκτες» τα εντελώς αντίθετα. Ότι το «κατηγορητήριο είναι απόλυτα δεμένο», ότι υπάρχουν «ατράνταχτα στοιχεία» σε βάρος των χρυσαυγιτών ….

Κάτι δεν μου κολλούσε όταν διάβασα ότι μέσα στην δικογραφία που πήραν οι συνήγοροι των κατηγορουμένων υπήρχε «κατά λάθος» ιδιόχειρο σημείωμα του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου που αποκάλυπτε το όνομα, την διεύθυνση, το τηλέφωνο –ακόμα και το κινητό τηλέφωνο της γυναίκας του-  ενός από τους προστατευόμενους μάρτυρες. Γίνονται τέτοια λάθη και μάλιστα από έναν έμπειρο δικαστή; αναρωτήθηκα.

Όταν αργότερα παρακολουθώ τον Τράγκα να βγαίνει στην τηλεόραση του Extra3 και να αποκαλύπτει τα πάντα και για την δεύτερη «προστατευόμενη μάρτυρα» (ανέφερε το επάγγελμα της, τι έχει καταθέσει…), δεν μου έμεινε πια καμιά αμφιβολία.
Σαν καχύποπτος που είμαι σε τέτοιες περιπτώσεις δεν μπορώ να δεχτώ αμάσητα ότι η αποκάλυψη του ονόματος του πρώτου «προστατευόμενου μάρτυρα» οφείλεται σε λάθος, και του δευτέρου στο .. δημοσιογραφικό δαιμόνιο του Τράγκα.  

Ποιο πολύ προσεγγίζω την άποψη ότι όλα αυτά είναι μεθοδευμένα και γίνονται για να περάσει ένα σαφές μήνυμα: Να μην τολμήσει κανείς να αποκαλύψει το παραμικρό για τις κακουργηματικές ενέργειες του ναζιστικού μορφώματος που έχει στις τάξεις του άτομα όπως ο δολοφόνος Ρουπακιάς. 

Διαβάστε επίσης

Ελληνική Δικαιοσύνη: "Χρυσές" σελίδες μιας πολύ αμαρτωλής ιστορίας

Γ. Γ.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger