Home » , , » Ο Μιχαλολιάκος στον ανακριτή (Βίντεο) - Η εξουσιαστικά κάστα των δικαστών

Ο Μιχαλολιάκος στον ανακριτή (Βίντεο) - Η εξουσιαστικά κάστα των δικαστών

Από giorgis , Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013 | 8:12 μ.μ.

Του Γ. Γ

Το βίντεο που παραθέτουμε είναι απ’ την προσαγωγή Μιχαλολιάκου και νεοναζιστικών στελεχών στον ανακριτή.
Η συγκέντρωση συμπαράστασης στον αρχηγό της που κάλεσε η Χ.Α αποτέλεσε κι αυτή την φορά φιάσκο αφού οι συγκεντρωμένοι έφτασαν τα 80-100 άτομα.

Θα επανέλθουμε για να σχολιάσουμε τις εξελίξεις ενώ σ’ αυτό που θέλουμε να σταθούμε τώρα είναι η διαπίστωση του Ευαγγελάτου –που ακούμε στο βίντεο- ότι αποδείχτηκε ότι «η δικαιοσύνη δεν παίρνει εντολές από την κυβέρνηση».
Και σ’ αυτό ο δημοσιοκάφρος έχει δίκιο. Η εξουσιαστική κάστα των δικαστών έχει μια άλλη σχέση διαχρονικά απέναντι στην πολιτική εξουσία. Δεν είναι π.χ όμως οι «Ανεξάρτητες Αρχές» που υπακούουν τυφλά κάθε εντολή της πολιτικής ηγεσίας.

Να παραθέσουμε ένα απόσπασμα από περασμένη ανάρτησή μας.

 Είναι γνωστός ο ζήλος με τον οποίο η εξουσιαστική κάστα των δικαστών καλύπτει διαχρονικά όλα τα σκάνδαλα στα οποία συμμετέχουν επίλεκτα μέλη της αστικής τάξης, της οποίας τα συμφέροντα εξυπηρετεί. (Σ’ αυτή την κατεύθυνση μπορούμε να αναφέρουμε εκατοντάδες περιπτώσεις).
Με τον ίδιο ακριβώς ζήλο συμπεριφέρονται και οι δικαστές για να εξοντώσουν κάθε ταλαίπωρο πρεζόνι ή οποιονδήποτε άλλον εκδηλώσει «ανάρμοστη συμπεριφορά» -σύμφωνα με την «λογική» τους- και βρεθεί στο σκαμνί του κατηγορουμένου.

Εχουμε δει δεκάδες εξωφρενικές αποφάσεις δικαστηρίων. Μπάτσοι που δολοφονούν ή βασανίζουν πολίτες να αθωώνονται ή να τους επιβάλλονται ποινές «χάδια». Διαδηλωτές που οι μπάτσοι τους τύλιξαν σε μια κόλλα χαρτί –ακόμα και μαθητές που παραπέμπονται με τον «αντιτρομοκρατικό» νόμο- να δικάζονται σε εξοντωτικές ποινές.

Αυτή η συντεχνία, διαχρονικά αισθάνεται παντοδύναμη και θεωρείται βασικός πυλώνας του αστικού καθεστώτος. (Αυτή η κάστα έχει διαπρέψει στο παρελθόν, στις πιο μαύρες περιόδους της νεοελληνικής ιστορίας. Στελέχωσε τα έκτακτα στρατοδικεία του εμφύλιου και του μετεμφυλιακού μοναρχοφασισμού, υπηρέτησε χωρίς κανένα πρόβλημα τη χούντα και ήταν το μόνο κομμάτι του κρατικού μηχανισμού που δεν υπέστη αυτή την κουτσουρεμένη και υποκριτική «αποχουντοποίηση»).

Για την στάση που έχουν κρατήσει δικαστές στην υπόθεση των ναζιστών θα υπάρξει αναλυτική ανάρτηση από άλλον σύντροφο

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger