Home » , » Διώκουν τους ναζιστές, διώκουν και τους αγωνιστές

Διώκουν τους ναζιστές, διώκουν και τους αγωνιστές

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013 | 2:17 μ.μ.

Πηγή: Ανανδρανιστάκης Γιώργος - "Αυγή"

Εσχάτη προδοσία, ανθρωποκτονία, ληστεία, προστασία, εγκληματική οργάνωση, οπλοκατοχή, στρατολόγηση ανηλίκων, ρατσιστικές πράξεις, εκρήξεις, σωματικές βλάβες: Αυτές θα είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, οι κατηγορίες με τις οποίες θα παραπεμφθούν οι χρυσαυγίτες. Τους φορτώνουν το μισό ποινικό κώδικα και καλά τους κάνουν.
Καλά κάνουν και συλλαμβάνουν αστυνομικούς, κάνουν ελέγχους σε 35 τμήματα, παραπέμπουν τον χρυσαυγίτη ψυχίατρο του ΨΝΑ, στέλνουν στο αυτόφωρο την Σκορδέλη. Όλα καλά και άγια, ας έχουμε όμως και λιγάκι το νου μας, διότι παράλληλα με το καθυστερημένο κρεσέντο διώξεων κατά της Χρυσής Αυγής, εξελίσσεται τις τελευταίες ημέρες και πογκρόμ διώξεων κατά ανθρώπων και θεσμών που υπό ορισμένες προϋποθέσεις, προϋποθέσεις πολιτικής κερδοσκοπίας, θα μπορούσαν να ενταχθούν στο κατά Σαμαρά «άλλο άκρο». Παραθέτουμε τρία κρούσματα των τελευταίων ημερών.

Κρούσμα Πρώτο: Την προηγούμενη εβδομάδα εκλήθησαν σε απολογία 27 κάτοικοι της Χαλκιδικής, επειδή αντιστέκονται στην περιβαλλοντοκτόνο και ανθρωποκτόνο εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές. Όλως τυχαίως, το κατηγορητήριο που τους βαρύνει ομοιάζει με εκείνο της Χρυσής Αυγής: Εγκληματική οργάνωση, οπλοφορία και οπλοχρησία, βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, έκρηξη, φθορά ξένης ιδιοκτησίας.
Χθες, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών, Παναγής Γιαννάκης έδωσε εντολή να οριστεί εφέτης ειδικός ανακριτής, για την ποινική διερεύνηση της επίθεσης στις εγκαταστάσεις της «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές, επειδή, όπως λέει, είναι «εξαιρετικής σπουδαιότητας και έχει απασχολήσει ευρέως την κοινή γνώμη».

Κρούσμα δεύτερο: Το βράδυ της Δευτέρας η αστυνομία της Λαμίας έσπασε με εντολή εισαγγελέα την κατάληψη του 1ΟΥ ΕΠΑΛ Λαμίας και συνέλαβε είκοσι μαθητές. Οι 12 εξ αυτών αφέθηκαν ελεύθεροι, οι οκτώ κρατήθηκαν όλο το βράδυ στο τμήμα και το πρωί παραπέμφθηκαν στο αυτόφωρο. Οι δύο αθωώθηκαν και οι άλλοι έξι καταδικάστηκαν σε τρεις μήνες με αναστολή και χωρίς δικαίωμα έφεσης, για το φοβερό αδίκημα της διατάραξης οικιακής ειρήνης.

Κρούσμα τρίτο: Οι πρυτάνεις οκτώ πανεπιστημίων αρνήθηκαν να δώσουν καταλόγους με τους διοικητικούς τους υπαλλήλους που επρόκειτο να τεθούν σε διαθεσιμότητα. Το υπουργείο Παιδείας, απέστειλε έγγραφό προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, προειδοποιώντας ότι «το εκπρόθεσμο ή η ματαίωση της διαδικασίας θα έχει άκρως επιβλαβείς και ανεπανόρθωτες συνέπειες σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος, στο πλαίσιο της εκπλήρωσης διεθνών υποχρεώσεων του κράτους». Ο εισαγγελέας έδωσε στους πρυτάνεις προθεσμία να στείλουν τους καταλόγους μέχρι την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου, δηλαδή μέχρι σήμερα, αλλιώς κινδυνεύουν να θεωρηθούν ένοχοι για παράβαση καθήκοντος, να συλληφθούν και να παραπεμφθούν στο αυτόφωρο.

Οι σοφοί λένε ότι σύμπτωση που επαναλαμβάνεται, σύμπτωση δεν είναι. Αλλά που ξέρεις, καμιά φορά και οι σοφοί κάνουνε λάθος.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger