Home » » Ενα περασμένο χρονογράφημα

Ενα περασμένο χρονογράφημα

Από giorgis , Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013 | 4:49 π.μ.

Του Γ. Γ.
Κάτι έψαχνα το αρχείο μου και έπεσα πάνω σε ένα φάκελο με χρονογραφήματα που είχα γράψει πριν χρόνια στην εφημερίδα «Κόντρα». Τώρα, που θα ανανεώσουμε τον σχεδιασμό του μπλοκ μας, λέω να ξαναασχοληθώ μ’ αυτόν τον τρόπο γραφής, καθιερώνοντας ένα χρονογράφημα κάθε βδομάδα. (Αφού θα έχουμε και καινούργιους συντρόφους/ες που θα ασχοληθούν με τον διαδικτυακό μας ραδιοσταθμό θα μου μένει χρόνος).

Το παρακάτω κείμενο το έγραψα πριν 6-7 χρόνια:

Δεν μπορώ να χαμπαριάσω πως γίνεται και ορισμένοι τύποι, ειδικά παπάδες και πολιτικάντηδες, λένε δημοσίως τόσο μεγάλες παπαριές και ο κόσμος δεν τους παίρνει με τις ντομάτες. (Το ότι είναι πανάκριβες δεν το θεωρώ επαρκή δικαιολογία).

Αιντε και να προσπεράσεις το δημοσίευμα της «Απογευματινής», σύμφωνα με το οποίο «τα παιδιά που πεθαίνουν πριν βαπτιστούν δεν θα πηγαίνουν πλέον στην κόλαση (λίμπο), ύστερα από απόφαση του Πάπα να καταργήσει την κόλαση για τα ανήλικα αυτά», αν και εδώ θα ήθελα να κάνω μια παρεμβολή. Δεν γίνεται, κύριε Πάπα μας, αφού έβγαλες ένα φιρμάνι και κατάργησες μια πτέρυγα από την κόλαση του Βελζεβούλ, να το επαναλάβεις καταργώντας μερικές πτέρυγες απ’ τις επίγειες κολάσεις που είναι οι ελληνικές φυλακές;
Κάνε τα κουμάντα σου και εγώ θα σου είμαι υπόχρεος. Μέχρι και για εξομολόγηση στο μοναστήρι του «άγιου Βησσαρίωνα» θα πάω. Μπορεί να μην έχω την τύχη να ισχυρίζομαι ότι «O Θεός με "ξεχώρισε" από τότε που ήμουν στην κοιλιά της μάνας μου», όπως λέει ο δικός μας αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, αλλά ποτέ δεν είναι αργά να επιστρέψει ο άσωτος υιός στην οδό του Κυρίου. Ετσι δεν λέει μια παραβολή του «αγίου ευαγγελίου»;

Ας αφήσουμε τις επιθυμίες μου τώρα, αφού χλωμό το βλέπω να διαβάζουν ΚΟΝΤΡΑ στο Βατικανό, και ας περάσουμε στην όπερα της παπάρας.
Ξεκολλώντας απ’ τους ρασοφόρους, και στο θρησκόληπτο κοπάδι που βόσκουν ταΐζοντας το με το όπιο της θρησκευτικής μαστούρας, γυρίζουμε σελίδα στο δελτίο, που λέει και ο Χατζηνικολάου.

Εισαγωγή με τον Γιακουμάτο. Διαβάστε δήλωση που έκανε ο γίγαντας: «Στις εκλογές θα κοιτάξω τον συνταξιούχο. Και θα τον κοιτάξω κατάματα. Και θα του πω: "Φίλε συνταξιούχε, κατά πρώτον αυξήσαμε την περιουσία σου..."».
Καλά, πού ζει ο μέγιστος; Εντάξει, ρε Γεράσιμε, να καταπιούμε ότι ο Πάπας κατάργησε κάποιες πτέρυγες από την επουράνια κόλαση και έστειλε τον βρεφικό πληθυσμό τους στη νιρβάνα του παραδείσου. Αλλά αυτό που μας ζητάς εσύ δεν παρκάρει στη γκλάβα μας ούτε με δυο τραμιτζάνες τσίπουρο. Εχεις επαφή με την πραγματικότητα ή τους μόνους συνταξιούχους που γνωρίζεις είναι τίποτα πρώην βουλευτές, διοικητές οργανισμών και γενικά απ’ αυτό το σκυλολόι, οπότε έχεις δίκιο στις εκτιμήσεις σου;

Και καλά, εσύ Γεράσιμε έχεις το ακαταλόγιστο, αφού έφτασες στο σημείο να ισχυριστείς ότι η ΝΔ εφαρμόζει τη θεωρία του Μαρξ (πάλι καλά που δεν μας είπες ότι όπου νάναι η κυβέρνησή σου προχωράει στην εγκαθίδρυση της δικτατορίας του προλεταριάτου).
Εσένα, υπουργάρα μου, πιο πολύ σαν έναν γραφικό τύπο μπορώ να σε δω, που πετάει τις χαριτωμενιές του για να σπάμε πλάκα. Απαλλάσσεσαι για τους γνωστούς λόγους.

Κάτι άλλοι όμως εθνονταβατζήδες μου τη δίνουν χοντρά. Είναι αυτοί που όχι μόνο λένε τις μεγαλύτερες παπαριές, αλλά μας τις σερβίρουν και με περιτύλιγμα. Δεν έχει σημασία αν η παπάρα είναι με τραμπούκικη γαρνιτούρα, σαν αυτές που προσφέρει ο Πάγκαλος, ή πασπαλίζεται με «διανοουμενίστικη» μυρωδιά, που είναι η συνταγή Πολύδωρα. Είναι το ίδιο αχώνευτες και οι δύο που σου φέρνουν εμετό μόνο να τις μυρίσεις.

Τι να πρωτοθυμηθώ; Τον Πάγκαλο να λούζει με τη χυδαιότητα του κατάμουτρα τους διαδηλωτές γενικά, γιατί έχουν «ιδιάζουσα κοινωνική θρασύτητα και κλείνουν τους δρόμους στις διαδηλώσεις» ή τις μπουρδολογίες του ότι καθηγητές και μαθητές «έχουν μπει σε ένα σύστημα αμοιβαίας και συνεχώς διευρυνόμενης διαφθοράς»;
Ο Κουλούρης είχε κάνει τη διάγνωση και είχε καταλήξει ότι φταίνε τα γονίδια του δικτάτορα παππού του που κουβαλάει, αλλά τον Κίμωνα δεν μπορείς να το παίρνεις στα σοβαρά.

Ο Πολύδωρας πάλι έχει άλλον τσελεμεντέ για να φτιάχνει την παπαρολογία του. Συνήθως αυτή είναι μια σαλάτα από πατριδοκαπηλεία, θρησκοληψία, με τζούρες από λατινόφερνη συνταγή. Πάρτε το πρώτο πιάτο: «Η Ελλάδα είναι το έθνος μήτρα και οδηγός όλων των εθνών», «Το AIDS, η βαριά και ανίατη νόσος, είναι μήνυμα του Θεού».
Το κύριο μενού του Βύρωνα το ξέρετε. Η σιδερογροθιά που ήταν κρίκος, τα ΜΑΤ που είναι ακούνητα στρατιωτάκια, η δολοφονική επίθεση των μπάτσων στον κύπριο φοιτητή που ήταν ένα απλό λάθος και τα παρόμοια.

Τέτοιες παπαριές μας σερβίρουν οι εθνοπατέρες μας αφού εμείς δεν είμαστε ακόμα σε θέση να τους ταΐσουμε επαναστατικό μπαρούτι.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger