Home » , » Kείμενο αλληλεγγύης στους Τούρκους πολιτικούς κρατούμενους

Kείμενο αλληλεγγύης στους Τούρκους πολιτικούς κρατούμενους

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013 | 5:28 μ.μ.

Kείμενο αλληλεγγύης στους Τούρκους πολιτικούς κρατούμενους από τους κρατούμενους της Α και Δ πτέρυγας των φυλακών Κορυδαλλού.

 Από τις 24 Σεπτεμβρίου 2013 έχουν ξεκινήσει απεργία πείνας 3 πολιτικοί κρατούμενοι από την Τουρκία, στις φυλακές Κορυδαλλού, με αίτημά τους να μην εκδοθούν στα κράτη της Γερμανίας, Γαλλίας και Τουρκίας.
Οι Ahmet Düzgün Yüksel, Erdoğan Çakır και Hasan Biber (μαζί τους κάνει απεργία πείνας ως συμπαράσταση και ο Μehmet Υayla) κατηγορούνται ότι βοήθησαν επαναστατικές οργανώσεις που συμμετέχουν στο αντάρτικο πόλης ενάντια στο φασιστικό καθεστώς της Τουρκίας.

Σε παλιότερες δίκες τους, τους είχε ζητηθεί απ’ τους δικαστές και τους εισαγγελείς να εγκαταλείψουν τις ιδέες, τους συντρόφους, και τον αγώνα τους, ώστε να μειωθεί η ποινή τους. Σε αντίθεση με τους φασίστες της Χρυσής Αυγής που αρκετοί από αυτούς ζητάνε να γίνουν προστατευόμενοι μάρτυρες και να ρουφιανέψουν τους δικούς τους, οι επαναστάτες απ’ την Τουρκία αρνήθηκαν να συνεργαστούν με τις αρχές.
Τώρα η εξουσία για να τους εκδικηθεί αποφάσισε την έκδοσή τους στις χώρες που τους έχουν καταδικάσει σε πολλά χρόνια φυλακής.

ΚΑΝΕΙΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ
ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΚΑΙ Η ΣΙΩΠΗ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

470 κρατούμενοι από την Α’ και Δ’ πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού

Υ.Γ. Το παρόν κείμενο θα σταλεί στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και Υπουργείο Εξωτερικών μαζί με τις υπογραφές των 470 κρατουμένων.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger