Home » , , » 36.000 παιδιά με ειδικές ανάγκες εκτός της εκπαιδευτικής διαδικασίας

36.000 παιδιά με ειδικές ανάγκες εκτός της εκπαιδευτικής διαδικασίας

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013 | 1:08 π.μ.

Δεν γνωρίζει όρια η απανθρωπιά τούτης της άθλιας συγκυβέρνησης με μεγαλύτερα θύματα τις πιο ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού μας.
Καθημερινά μαθαίνουμε για νέα λουκέτο σε δομές ψυχικής υγείας, σε ειδικά σχολεία, σε κέντρα ψυχικής υγείας, σε κλινικές και νοσοκομεία.

Σίγουρα θα αφήσουν ασυγκίνητο το πολιτικό προσωπικό των αστών οι κραυγές απόγνωσης δεκάδων χιλιάδων οικογενειών που έχουν την ατυχία τα παιδιά τους να είναι κουφά, τυφλά, με αυτισμό, νοητική στέρηση και άλλες αναπηρίες και τους στερείται η δυνατότητα να πάνε σχολείο αφού δεν υπάρχουν ούτε υποδομές ούτε ειδικοί εκπαιδευτικοί.

Αυτή την τραγική κατάσταση για τους γονείς και ολέθρια για τα παιδιά αυτά, μας λέει άλλο ένα σχετικό ρεπορτάζ στην εφημερίδα Realnews, που τονίζει εκτός των άλλων ότι ο αποκλεισμών των μαθητών απ’ την εκπαιδευτική διαδικασία έχει πλήθος αρνητικών συνεπειών στην ψυχική και σωματική υγεία των παιδιών.

Οι εντολοδόχοι όμως ντόπιων και ξένων πλουτοκρατών  θεωρούν πολυτέλεια να ενδιαφερθούν για να προσφέρουν την εκπαίδευση και τη θεραπεία που χρειάζονται τα παιδιά και οι ενήλικες ΑμΕΑ. Πρωτεύει γ’ αυτούς να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα των αφεντικών τους, εξοντώνοντας την ελληνική κοινωνία, με μεγαλύτερα θύματα τα παιδιά, ειδικά αυτά που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger