Home » , , » Να τα εκατοστίσετε... Τα επόμενα και τα προηγούμενα 5 χρόνια του ΚΚΕ

Να τα εκατοστίσετε... Τα επόμενα και τα προηγούμενα 5 χρόνια του ΚΚΕ

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013 | 12:38 π.μ.

Πηγή: Του Τάσου Βαρούνη - "Δρόμος της Αριστεράς"

«Ένα κόμμα θα έχει μεγαλύτερη ή μικρότερη σημασία και βάρος, στο μέτρο ακριβώς που η ιδιαίτερη δραστηριότητα του θα έχει βαρύνει περισσότερο ή λιγότερο στον καθορισμό της ιστορίας μιας χώρας. (...) Ο ιστορικός όμως δίνοντας σε κάθε πράγμα τη σημασία που έχει μέσα σ' ένα γενικό πλαίσιο, θα δώσει έμφαση κυρίως στην πραγματική δυναμικότητα του κομματος, στην καθοριστική του δύναμη, θετική κι αρνητική, στο αν έχει συμβάλει στη δημιουργία ενός γεγονότος και επίσης στο αν έχει εμποδίσει την πραγματοποίηση άλλων γεγονότων».

Αντόνιο Γκράμσι

Διαβάσαμε τη διακήρυξη της Κ.Ε. για τα 95 χρόνια του ΚΚΕ. Ελπίζουμε να επιβιώσει η χώρα κι έτσι το ΚΚΕ να μπορέσει να πορευτεί ομαλά στα εκατοντάχρονα, προωθώντας τον πενταετή του στόχο: Διάδοση του προγράμματος για το σοσιαλισμό, αποκάλυψη της καπιταλιστικής σήψης, ατσάλωμα του κόμματος.

Πραγματικά, αν οι συντάκτες ανήκαν σε κάποια μικρή οργάνωση της Αριστεράς, θα κριτικάρονταν για σεχταρισμό. Επειδή, όμως, πρόκειται για το ΚΚΕ, η διακήρυξη αυτή αποτελεί μια μορφή ύβρης απέναντι στους πόθους και τους αγώνες του ελληνικού λαού. Γιατί κάνει ακόμα πιο ξεκάθαρο ότι η ηγεσία του ΚΚΕ δεν σκοπεύει να μπλεχτεί με την «ταξική πάλη» στην Ελλάδα του 2013. Θα ατσαλωθεί, μένοντας ήσυχο στη γωνιά του και σχεδιάζοντας επιστημονικά συνέδρια το 2017 και έκθεση εικαστικών έργων το 2018. Το ΚΚΕ, λοιπόν, δεν θα γίνει ένα κόμμα «παντός καιρού», όπως γράφει η διακήρυξη της Κ.Ε., αλλά ένα κόμμα «εκτός εποχής».

Εξαπέλυσε μια «ταξική και εργατική αντεπίθεση» -στα λόγια βέβαια-για να μη στριμωχτεί από τις ανάγκες και το «πάντα πρωτότυπο» του πραγματικού, λαϊκού κινήματος. Απογειώθηκε στο «σοσιαλισμό» -και σ' αυτόν μόνο ως μπρεζνιεφικό παρελθόν- για να μη βρει ενεργό ρόλο στη διέξοδο της χώρας. Πριν δούμε τι θα γίνει τα πέντε επόμενα χρόνια, λοιπόν, ας θυμηθούμε κάποιες χαρακτηριστικές στιγμές από τα πέντε προηγούμενα.

«Εκτός εποχής» τον Δεκέμβρη του 2008. Τότε που η Αλέκα Παπαρήγα ξεστόμισε το απίστευτο «να σταματήσει να χαϊδεύει ο ΣΥΡΙΖΑ τα αυτιά των κουκουλοφόρων». Η πρώτη ευρωπαϊκή εξέγερση μέσα στην κρίση, και το «κομμουνιστικό κόμμα» όχι μόνο δεν «νιώθει» την οργή εκατοντάδων χιλιάδων νέων ανθρώπων, αλλά επιλέγει να βγάλει το κράτος από τη δύσκολη θέση, παίρνοντας ουκ ολίγα συγχαρητήρια.

«Εκτός εποχής» με την είσοδο της χώρας στο τροϊκανό καθεστώς το 2010. Στις 5 Μάη ένα βουβό πλήθος περικυκλώνει τη Βουλή, δείχνοντας το πολιτικό σύστημα. Τότε είναι που το ΚΚΕ δυναμώνει τον αγώνα ενάντια... στους 'Ελληνες καπιταλιστές και την αστική τάξη, δίνοντας ζωή στη θεωρία περί μικροϊμπεριαλιστικής Ελλάδας. Τότε που ο αντιμνημονιακός αγώνας συνόψιζε μια πραγματική αντίθεση ανάμεσα στο λαό και τους δυνάστες του, το ΚΚΕ την προσπέρασε διαπιστώνοντας ότι «καπιταλισμό είχαμε και πριν, καπιταλισμό και τώρα».

«Εκτός εποχής» στις πλατείες των Αγανακτισμένων το 2011. Τότε χαρακτήρισε το συγκλονιστικό πανελλαδικό, μαζικό κίνημα από «απολίτικο» έως «δάκτυλο», ανακαλύπτοντας ότι η πραγματική πάλη διεξάγεται στους χώρους δουλειάς. Εννοείται ότι τις δεκάδες μέρες που οι πλατείες έσφυζαν από ζωή και αγώνα, το «κομμουνιστικό κόμμα» απουσίαζε.

«Εκτός εποχής» στις παρελάσεις του λαού την 28η Οκτώβρη 2011, όταν ο λαός εισβάλλει στις εξέδρες διώχνοντας το πολιτικό προσωπικό και φωνάζοντας «κάτω η νέα κατοχή». Τότε που η συλλογική μνήμη ανατρέχει στο ΕΑΜ, ο Μ. Μαΐλης ξαναγράφει την ιστορία, αναζητώντας την ήττα στη λειψή... ταξικότητα του αγώνα.

«Εκτός εποχής» τον Μάρτη 2012, όταν φτάνει να καταγγείλει το «κίνημα της πατάτας» ως αποπροσανατολιστικό για τους φτωχούς αγρότες. Από τότε απέχει από τις εκδηλώσεις και μορφές αλληλεγγύης που δημιουργεί ο λαός για να επιβιώσει.

«Εκτός εποχής» στις εκλογές του 2012, όπου μέγιστος πια εχθρός ανακηρύσσεται ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού χωρίς λαϊκή οικονομία και εξουσία δεν αλλάζουν τα πράγματα. Κυβερνήσεις πέφτουν και έρχονται, κινήματα και λαϊκοί πόθοι συνδέονται με κόμματα, ενώ άλλα εξαφανίζονται από το χάρτη, όλα αυτά για το ΚΚΕ δεν έχουν και πολύ σημασία.

«Εκτός εποχής» όταν η Ευρώπη είναι σε κρίση, ο αντιευρωπαϊσμός αυξάνεται, φουντώνει η συζήτηση για τη σχέση της Ελλάδας με την Ε.Ε. και το ευρώ. Ποιες συμμαχίες, μέτωπα και αντιθέσεις;
«Είχαμε δίκιο για το Μάαστριχτ» αλλά σήμερα που συμβαίνουν όλα αυτά, γυρνάμε την πλάτη μέσω μιας «πεντακάθαρης» αλλά παντελώς ακίνδυνης θέσης: Αποδέσμευση με εργατική εξουσία...

Ας τα εκατοστήσει, λοιπόν, το ΚΚΕ. Όσο κι αν ο αιώνας αυτός δεν ανήκει στους κληρονόμους ενός ονόματος, αλλά στους πραγματικούς, τους ιστορικούς αγώνες εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων. Γιατί το κόμμα δεν είναι brand name. Κι έτσι το ερώτημα ποια γεγονότα δημιουργεί και ποια εμποδίζει, θα παραμένει.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 15 σχόλια

Ανώνυμος
24 Νοεμβρίου 2013 στις 1:25 π.μ.

ANAΡXOΣ
Καλα το αρθρο δεν μπορουσε να ειναι πιο αισχρο!!!Δλδ να καταφερνει αναρχικο ανθρωπο να υπερασπιστει το κκε .Ανατριχιαζω και μονο που το σκεφτομαι.
Δεν κατηγορει το κκε (ο αρθ/φος) οτι ειναι , αντιδραστικο , αντεπαναστατικο και πως η ηγεσια του εχει επιλεξει μια ρητορικη που μονο σε κομμουνιστικο κομμα δεν ταιριαζει , που θελει να λεει πως ειναι επαναστατικο δεν υπενθυμιζει καν την αντιδραστικη φυλαξη της βουλης απεναντι στον προβοκατορα λαο κ.α πολλα που μπορεις να σουρεις στο κωμμα του λαου , αλλα τη λεει αντιθετως? Κατηγορει ουσιαστικα το κωμμα οτι δεν ειναι εξισου ρεφορμιστικο οσο η υπολοιπη ροοοοζ αριστερα και εμμεσα πραπονιεται , γιατι ετσι δεν βγαινουν τα ψηφαλακια και( μπουχουχου τι κριμα) δεν μπορει τελικα αυτη η ροοοοζ αριστερα να κυβερνησει , ωστε να μας ταραξει στην νομιμοτητα και φυσικα να μας ρεφορμαρει και λιγο , γιατι ουτως η αλλως εντος καπιταλιστικου συστηματος ρεφορμισμος τελος.
Τα επειχηρηματα δε τι να πω τα σπανε , οι αγανακτισμενοι , αυτη η ροζ γιορτουλα που εκτος των αλλων εβαλε απο το παραθυρο την χ.α
τις παρελασεις , του μεσου ελληναρα πατριωτη με οτι αηδιαστικο αυτο συνεπαγεται , την συζητηση για την ευρωπη που η αληθεια ειναι οτι το μονο κωμμα που την εκανε πριν απολους ηταν το κκε και τελος οι εκλογες , που δεν λεει οτι δεν συνεργαστηκαν ολοι μαζι οι καθεστωτικοι αριστεροι για να κυβερνησουν και ετσι δεν ειδαμε τον αλεξης from USA στο γκαβερμεντ.Για τον δεκεμβρη ροοοζζ αριστερ συμφωνουμε , με μια διαφορα , οτι καπιοι εκ των υστερων των κατηγγειλαν κι αυτοι , οταν πεσαν τα ποσοστα.
Τσπ δεν εχουμε να περιμενουμε τιποτα απο τους ροοοζζζ και τους δηθεν κοκκινους επαναστατες , ειχαν ολοι την ευκαιρια τους στην ιστορια και οι μεν δημιουργησαν τον τρισαθλιο υπαρκτο κοκκινο φασισμο (κρατικο καπιταλσμο) , οι δε απογειωσαν την σοσιαλδημοκρατια τοσο ψηλα που ταυτιστηκε απολυτα με τις ελιτ , απο το SPD του μεσοπολεμου ως την αηδιαστικα νεοφιλελε εκσυγχρονιστικη ευρω-σοσιαλδημοκρατια.
Το μονο μελλον που υπαρχει απο αριστερα ειναι η αντιεξουσια και η αναρχια .Ε trash (σκουπιδης)?

24 Νοεμβρίου 2013 στις 1:35 π.μ.

Το γελοίον του πράγματος του να κατηγορούν το ΚΚΕ για "αποχή από την ταξική πάλη" οι συνεργάτες της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ στα συνδικάτα, που μία βροχούλα τους "εμπόδισε" να κάνουν απεργιακή συγκέντρωση μόλις μερικές ημέρες πριν, είναι προφανώς αυτονόητο. Όπως και το θράσος τους.
Αυτονόητο είναι ακόμη πως σε πέντε χρόνια θα υπάρχει ΚΚΕ. Βάζει κανείς το χέρι του στην φωτιά και για το πολιτικό κόμμα του αρθρογράφου;

Ανώνυμος
24 Νοεμβρίου 2013 στις 5:01 π.μ.

Το ΚΚΕ θα τα χιλιάσει και λίγα λέω. Το ΚΚΕ είχε νεκρούς από τους αγώνες εναντίον του κεφαλαίου και των τοκογλύφων. Είναι έντιμο, συνεπές και ξεκάθαρο. Αναγνωρίζω τους αγώνες των υπολοίπων Αριστερών, Αναρχικών κλπ. Δέχομαι την καλόπιστη κριτική. Όμως εδώ το ύφος του άρθρου είναι καθαρά εχθρικό. Πιάνεται από μερικές φράσεις και κατηγορεί ένα κόμμα με πείρα, οργάνωση, συνεχής δράση, χωρίς να μας λέει τι έκαναν οι συντάκτες του. Πως αυτοί αγωνίζονται και τι κατάφεραν. Ας σταματήσει αυτή η αντιπολίτευση μεταξύ μας. Πείτε μας ο καθένας τις δικές προτάσεις, δείξτε μας τις δικές σας πρωτοβουλίες. Πάλι ένας χειμώνας χωρίς θέρμανση, ανεργία, βλέπω ανθρώπους άστεγους, πεινασμένους, μετανάστες και φτωχοί φυλακίζονται, μπαίνουν στα σπίτια με το έτσι θέλω, κάθε χρόνο καταστρατηγούνται ελευθερίες και δικαιώματα που κάποιοι με πρωτοπόρους τους κομμουνιστές αγωνίστηκαν να τα κατοχυρώσουν. Ποιός φταίει γι αυτή την κόλαση; Μήπως η ακροδεξιά πολιτική; Κι αν ναι, γιατί δεν στρέφουμε όλη τα πυρά, όλη την ορμή μας προς τα κει; mitsos175.

Ανώνυμος
24 Νοεμβρίου 2013 στις 9:53 π.μ.

Το ΚΚΕ θα τα χιλιάσει....Ποιά τα λάθη του?Τα έχει χιλιάσει απο καιρό...
Και για να τελειώνουμε με τα απολιθώματα.
Και οι πυραμίδες είναι χιλιάδων ετών αλλά είναι ερείπια που φωλιάζουν νυχτερίδες και αράχνες!!.

Ανώνυμος
24 Νοεμβρίου 2013 στις 11:18 π.μ.

- Προς τον mitsos175:
Ελπίζω το ΚΚΕ, δηλ. το κόμμα της εργατικής τάξης της Ελλάδας, να μη χρειαστεί να τα χιλιάσει. Ελπίζω σε 905 χρόνια να υπάρχει αταξική κοινωνία.

- Για το συγγραφέα του άρθρου:
Οι πάντες και τα πάντα κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Και το ΚΚΕ και οι πλατείες και οι λαϊκές παρελάσεις κτλ.
Wake up and smell the coffee. Και νοών νοείτω.

george
24 Νοεμβρίου 2013 στις 5:11 μ.μ.

Το ΚΚΕ θα φτάσει όχι μόνο τα 100 αλλά και τα 1000 χρόνια (όχι όμως γιατί το διαπνέει νεότατο κινηματικό πνεύμα και ζει μια αναζωογονητική πολιτική ανασυγκρότηση, αλλά αντιθέτως επειδή βρίσκεται στη φορμόλη και έχει υποστεί μουμιοποίηση).

Επειδή πολλοί εδώ μέσα πιπιλάνε την καραμέλα της αστικής τάξης, ότι δήθεν το ΚΚΕ έχει «απολιθωμένες αντιλήψεις», είναι «παλαιοημερολογίτικο» και «οπισθοδρομικό», σας αξίζει να καταπιείτε την γλώσσα σας και το οπορτουνιστικό σας δηλητήριο, με την ανάλυση της τηλεοπτικής σειράς Game of Thrones από το όργανο της K.E. του ΚΚΕ.

http://www.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=7714170

Και επειδή το ΚΚΕ έχει πάντα ξεκάθαρες θέσεις και δεν χαϊδεύει τα αφτιά του λαού για να ευνοηθεί εκλογικά, στο επόμενο τεύχος του Ριζοσπάστη ξεσκεπάζει όλο το βρώμικο παιχνίδι που εξελίχθηκε στο νησί του LOST : Ποια τα βρώμικα καπιταλιστικά συμφέροντα που εξυπηρετούσαν οι Others; Ποιος ο πραγματικός ρόλος του ινστρούχτορα του ατομισμού, Sawyer ; Ακομη : Ο Hurley και η πορεία προς τον κομφορμισμό. John Locke : παθιασμένος τροτσκιστής ή παρεξηγημένος επαναστάτης;

Ανώνυμος
24 Νοεμβρίου 2013 στις 7:04 μ.μ.

@ george

Από τα ΝΕΑ (που Ριζοσπάστη δεν τα λες):
http://www.greekcomics.gr/forums/index.php?showtopic=2796

http://www.bloglines.gr/external.php?id=1002807

ΥΓ: Οι δημιουργοί δεν είναι πάντα ξεκομμένοι από την πραγματικότητα. Ακόμη κι αν πρόκειται για εμπορικό θέαμα.

Ανώνυμος
24 Νοεμβρίου 2013 στις 8:50 μ.μ.

Σύντροφοι, ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια σας. Οι πυραμίδες θεωρούνται θαύματα (ένα εκ των 7 της αρχαιότητας) και κάθε χρόνο έχουν εκατομμύρια επισκέπτες, Για τον επόμενο σχολιαστή: Από το στόμα σου και στου λαού τ αυτί για την αταξική κοινωνία. Για τα παιχνίδια στην TV και τις σειρές δεν τα παρακολουθώ, ίσως το κάνω. Το χιούμορ είναι καλό. Το να πούμε ένα καλό λόγο για κάποιον άλλο Αριστερό, δεν βλάπτει, ούτε η κριτική, γι αυτό και διάβασα με ευχαρίστηση τα λόγια σας. Έχω πει και έχω δώσει κατά καιρούς συγχαρητήρια στο ΣΥΡΙΖΑ, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, στους ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ και άλλους όταν, κατά την ταπεινή μου γνώμη, έκαναν κάτι καλό. Σέβομαι απόλυτα τις τοποθετήσεις και τις πολιτικές πεποιθήσεις του καθενός (έστω κι αν έχω μερικές φορές αντιρρήσεις).
Πιστεύετε ότι το ΚΚΕ είναι ξεπερασμένο. Διαφωνώ. Ο ίδιος ο κόσμος που πηγαίνει στις συγκεντρώσεις του ΚΚΕ, στις πορείες δείχνει άλλα. Δεν μ αρέσει, είναι αλήθεια, όταν το ΚΚΕ είναι αυστηρό (ίσως υπερβολικά αυστηρό) σε κάποιες δηλώσεις του προς άλλους Συντρόφους της Αριστεράς. Έχουμε όμως τη δική μας άποψη. Πιστεύουμε στο δημοκρατικό συγκεντρωτισμό, δηλαδή "ελευθερία συζήτησης, ενότητα δράσης" (ΛΕΝΙΝ). Αν θεωρείτε παρωχημένες κάποιες απόψεις μας ή πράξεις μας, μπορείτε εσείς με τη δική σας δράση, με τους δικούς σας αγώνες να πρωτοπορήσετε, να ανατρέψετε το σύστημα, να Επαναστατήσετε. Προσωπικά, θα σας χειροκροτήσω, ακόμα κι αν δεν καταφέρετε όσα το ΚΚΕ κατάφερε κατά καιρούς. Επίσης θα είμαι δίπλα σας -και όχι μόνον εγώ πιστεύω- σε κάθε Επαναστατική Πράξη που φέρνει πιο κοντά την Αταξική Κοινωνία. Αυτό λέω πάντα: Πράξεις. Κάντε το εσείς καλύτερα από το ΚΚΕ, θα είμαι ευτυχής και φυσικά τότε θα πω: έχετε απόλυτο δίκιο, είμαι μαζί σας.
Το ότι δεν έχει γίνει ακόμη η πολυπόθητη επανάσταση δεν φταίει το ΚΚΕ, όπως λχ δεν φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ για όλα όσα τον κατηγορεί η ΝΔ, ή οι Αναρχικοί για όσα ψευδώς τους προσάπτουν κατά καιρούς οι (παρα)κρατικοί για να τους συλλάβουν. Υπάρχουν πολλές παράμετροι που θα πρέπει να δούμε: Ο φόβος, η άγνοια, ο αποπροσανατολισμός και πάρα πολλά άλλα. Νομίζετε ότι οι Κομμουνιστές χαιρόμαστε όταν αποτυχαίνει κάποια προσπάθεια άλλων Συντρόφων; Δεν χαιρόμαστε, κι όταν λέμε από πριν κάποια πράγματα είναι ακριβώς για να προσέξουν κάποιοι, ώστε να μην αποτύχουν αυτοί οι αγώνες.
Το ΚΚΕ συμπαρίσταται σε όλες τις μορφές πάλης, γιατί ακριβώς αυτό είναι το πιστεύω μας. Κι αν λέμε κάτι, το λέμε, για να μην την πατήσει ο αγωνιζόμενος εργαζόμενος. Θέλω πχ να πέσει ο Σαμαράς και μακάρι ο Τσίπρας να πάρει 50%. Δεν μπορώ όμως να παραβλέψω τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για την ΕΕ - το ΕΥΡΩ και άλλα κρίσιμα θέματα. Ούτε φυσικά πιστεύω ότι με τις εκλογές θα αλλάξει κάτι ουσιαστικό. Ότι ως δια μαγείας θα βρεθούμε από τη σημερινή κόλαση στον παράδεισο. Για να γίνει όμως Επανάσταση χρειαζόμαστε όλοι. Καλή δύναμη.
Σας ευχαριστώ και πάλι για την αφορμή ενός γόνιμου διαλόγου που μου δίνετε.mitsos175.

Ανώνυμος
24 Νοεμβρίου 2013 στις 10:04 μ.μ.

Ρε παλικάρι εσύ που κράζεις το άρθρο, το διάβασες; Και τελικά αν το διάβασες τι κατάλαβες κ το κράζεις; Εχεις διαβάσει πολλά αρθρα που κάνουν ανάλυση σε εκπομπές ιστορικού περιεχομένου, απο τη μεριά του Ιστορικού Υλισμού. Και τέλος αφου το κράζεις κάνε και συ μία αναλυση ανάλογη να σε δούμε τι ψάρια πιάνεις. Έκτος αν νομίζεις οτι ο μαρξισμός δεν είναι τέτοιο εργαλείο, που να εξηγεί τα πάντα γύρω μας!!
Κ.Τ.

Ανώνυμος
25 Νοεμβρίου 2013 στις 5:35 μ.μ.

ΠΡΟ Σ ANAΡXOΣ.Μ.Λ.Μ Από το 2010 έως σήμερα όλα τα γκρουποσκυλά περιφρουρουσατε τη βουλή για να περάσουν τα μνημόνια. Δέρνατε διαδηλωτές, ανοίγατε κεφάλια ανθρώπων ,καιγατε μαγαζιά, διαλύατε κάθε πορεία . Δίνατε το έναυσμα στα ματ να ξύλο φορτώνουν διαδηλωτές και να σκορπανε οι πορείες. Ο εχθρός σας είναι οι διαδηλωτές γιατί είσαστε τσιράκια του συστήματος .. Τώρα φταίει η βροχή που δεν γεμίζετε ούτε ταξί και παίζανε οι μικροφωνικές χωρίς διαδηλωτές.. Τώρα θα έχουμε άδικο να πούμε ΚΚΕ και πάλι ΚΚΕ!!!!!!!!!!

Ανώνυμος
25 Νοεμβρίου 2013 στις 8:39 μ.μ.

5.35
αν θες την γνωμη μου
Μην τσιμπας να ασχολείσε με ανωνύμους φαφλατάδες ,αυριο μπορεί να σου πει κάποιος οτι ειναι ο Ναπολέων και εγω ο Ντουρουτι αυτοπροσώπως...Διαβάζει ο κοσμος και καταλαβαίνει (αν μπορεί και αν θελει) ,παίρνει η δεν παίρνει απαντήσεις....

Ανώνυμος
26 Νοεμβρίου 2013 στις 2:14 π.μ.

ΑΝΑΡΧΟΣ
ΠΡΟΣ 25 Νοεμβρίου 2013 - 5:35 μ.μ
Προφανως δεν ησουν εκει , ησουν στο ΠΑΜΕ βολτα , αλλιως θα ειχες δει με τα ματακια σου οτι οι μπατσοι δεν χρειαζονταν κανενα λογο για να επιτεθουν στον κοσμο.Την 12η φλεβαρη δε , σε καθε μολοτοφ ο κοσμος ολος ξεσπουσε σε χειροκροτηματα , γιατι εβλεπε πως με γιορτες και περατζαδες δεν γινεται τιποτα.Καταλαβε δε ,πως στν μνημονιακη εποχη και μετα στον δεκεμβρη του 08 η καταστολη αλλαξε επιπεδο.
Περι κεφαλιων, επιθεσεων κλπ μαλλον ξεχνας ποιος το ξεκινησε , για να φυλαξει την βουλη , οσο για τα μαγαζια (πολυεθνικων) δεν ξερω , δεν εχω να φαω , να καουν ολα , μισος ταξικο , αν θυμασαι τι ειναι αυτο.
Για το ταξι που λες θα σου θυμισω 2 γεγονοτα , πορεια για βιλα αμαλια 10-13 χιλ κοσμου , πορεια για σακκα 6-7 χιλ κοσμου.Αυτα περσι ετσι!Και χωρις την οργανωση του κωμματος που ανηκεις.
Για την ταμπελα περι τσιρακια του συστηματος , θα σου πω μονο.Κοντα στους 100 συντροφους φυλακη με γελοιες και στημενες κατηγοριες.Σχεδον ολοι στο κινημα εχουμε καταδικες η διωξεις για καθε φανταστικο λογο.Κανουν προσαγωγες-απαγωγες προληπτικα πριν απο καθε πορεια Για τσιρακια καλα μας φερονται εεεε?Στην αντιφασιστικη για Φυσσα συντροφος εχασε το ματι του , εε? Εσεις παλι φυλαξη βουλης , και κουκουλωμα θανατου συντροφου σας απο δακρυγονο , δηλωση παπαρηγα τον δεκ 08 περι προβοκατωρων και επαναστασης χωρις ουτε ενα τζαμι σπασμενο(μπουαχαχαχα).Απο τα γεγονοτα (που εχω να γραφω σελιδες) ποιον λες φοβαται πιο πολυ το συστημα εε,εε??Αφου εσεις θα κανετε επανασταση οταν τα χιλιασετε.!
Φυσικα αυτα που σου περιγραφω , περι φυλακων , ποινικοποιηση φιλικων σχεσεων ,προληπτικες προσαγωγες-απαγωγες , μπουκες σε σπιτια αναρχικων μεσα στην νυχτα, καταδικες ακομα και ατομων με τσαντες που ειχαν μεσα πετσετες και σαμπουαν κλπ οργουελικα που συμβαινουν στις ζωες μας δεν τα ξερετε εκει στο κωμμα , γιαι ειστε τοσο συστημικη που ειστε ηδη νεκροι κοινωνικα.Αλλωστε γιαυτο χτυπανε τις καταληψεις-δομες του α/α χωρου και οχι εσας , μας φοβουνται
Αλλα τη μενει σε εσας?Οι γνωστοι χαρακτηρισμοι περι τσιρακιων , προβοκατορων , πρακτορων , γιατι αν συγκρινεις την δραση μας και τις συνεπειες αυτης της δρασης πανω στην ζωη μας και την προσωπικη μας ελευθερια , θα νοιωσεις νεκρος , γιατι δεν κανεις τιποτα παρα μονο ΠΑΜΕ βολτα περιμενωντας να ωριμασουν οι συνθηκες .Γιαυτο μας κατηγορειται συνεχως , σας βγαζουμε απο τον υπνο σας και νιωθετε τυψεις , ειστε γυμνοι(οχι ολοι ξερω και σεβομαι καποιους αγνους κκε αγωνιστες , οπως πχ τον ανταρτη θειο μου) ποσα χρονια για να αποκαταστησετε τον ΑΡΗ?Ποσε ρε!!!

υγΑκου φιλε , συντομα ,δεν ξερω ποσο , θα συμβει κατι στην ελλαδα , κατι που το λενε εξεγερση *δυστηχως οχι επανασταση* και τοτε θα ειναι πολυ πιο αγριο απο τον δεκεμβρη του 08 και δυστηχως θα εχουμε νεκρους και επειδη τοτε θα εχουν περασει πιο πολλα χρονια που θα ειμαι πεινασμενος και ποινικα-κατασταλτικα κυνηγημενος , φροντισε να μου μιλησεις στον δρομο με λιγοτερο κομπασμο , μισος και ταμπελες , γιατι δεν θα εχω πια πολυ υπομονη και θα πρεπει κι εσυ τοτε να επιλεξεις στρατοπεδο η με τις κουκουλες η με τις γραβατες!!!

Ανώνυμος
26 Νοεμβρίου 2013 στις 6:22 π.μ.

Ο ΑΝΑΡΧΟΣ έχει δίκιο σ αυτά που λέει για τους αγώνες των Αναρχικών. Το αναγνωρίζω και το σέβομαι. Όμως και το ΚΚΕ είχε δυο νεκρούς πρόσφατα. Να σου θυμίσω τις άπειρες απεργίες - πορείες του ΠΑΜΕ; Η ίδια η διαδήλωση, η απεργία, που το κράτος βγάζει παράνομες είναι μορφή αγώνα. Σκοπός του ΚΚΕ είναι να κατέβει όσο το δυνατό περισσότερος κόσμος στο δρόμο, να μη φοβάται ο απλός εργαζόμενος να διαδηλώσει. Πιστεύουμε ότι μια Επανάσταση χρειάζεται προετοιμασία, οργάνωση. Ενώ όλες οι μορφές αγώνα δείχνουν αντίσταση και δύναμη, η αντιπαράθεση αυτή μεταξύ μας το μόνο που κάνει είναι να δημιουργεί πικρίες και να αποδυναμώνουμε ο ένας τον άλλο. Το ταξικό μίσος (το οποίο νιώθω κι εγώ) εκδηλώνεται με πολλούς τρόπους. Λες δεν μας επιτίθεται το σύστημα! Εδώ υπερβάλεις. Η συκοφαντία από τα ΜΜΕ κατά του ΚΚΕ τι είναι; Η επίθεση από τους φασίστες σε μέλη του ΚΚΕ λίγα 24ωρα πριν την άνανδρη δολοφονία του Αγωνιστή Αντιφασίστα Π. Φύσσα τί ήταν; Και δεν ήταν η μόνη... Σύντροφε, σε σέβομαι, χειροκροτώ κάθε προσπάθεια αλλαγής της κατάστασης κάθε πράξη που οδηγεί προς την Επανάσταση, αλλά ας μην απαξιώνουμε (το λέω για όλους) τους αγώνες των άλλων. Ποιος τρόπος είναι καλύτερος θα φανεί κι ο κόσμος θα τον υιοθετήσει.
Κάτι ακόμη: Η σύγκρουση με το ναζισμό είναι αναπόφευκτη. Οι φασίστες επανέρχονται με τις ευλογίες του καθεστώτος. Ας κοιτάξουμε αυτή την επίθεση, κατά το δυνατόν ενωμένοι. Αλλιώς θα γυρίσουμε δεκαετίες πίσω. Συντροφικά, mitsos175.

Ανώνυμος
26 Νοεμβρίου 2013 στις 8:31 μ.μ.

..οι αναρχικοι μάχονται για τον εαυτό τους..φαίνεται κι απο το παράδειγμα που έφερε ο παραπάνω "πορεια για βιλα αμαλια 10-13 χιλ κοσμου , πορεια για σακκα 6-7 χιλ κοσμου"- οι οποίες μάλλον λιτανείες ήταν για τα δικά τους δεδομένα..αυτοαναφορικοί,κλεισμένοι στις βίλες και στις καταλήψεις τους που το κράτος τις αφήνει για μασκαράτα..διοτί επεδείχθει ότι όταν θέλησε, σκούπισε και ψεκασε και οι αναρχικοι δεν μπόρεσαν να τις υπερασπισθούν..το ΚΚΕ αυτά τα πέντε χρόνια πρωτοστάσησε σε απεργίες, γενικές, κλαδικές και αρκετές διαρκείας σε επιχειρήσεις..για τα δικαιώματα όλων των εργαζομένων..εκατοντάδες μέλη του σύρθηκαν στα δικαστήρια, απολύθηκαν..είναι διαρκώς στο στόχαστρο των αστικών ΜΜΕ και των φασιστικών ομάδων..κι όμως,διοργάνωσε κια διοργανώνει τις μαζικότερες πορείες και συγκεντρώσεις (στις 20 Φλεβάρη δε συγκρότησε ένα τεράστιο μπλοκ και προφανώς αυτό ενόχλησε..) και μόνο αυτό προτάσσει την απελευθερωση της εργατικής τάξης..που δεν θα σπάσει ένα τζάμι (αυτό είπε η Παπαρήγα,,το ψέμμα σας έχει κοντάποδάρια) αλλά θα γκρεμίσει όλο αυτό τον σάπιο κόσμο..οι υπόλοιποι ας σπάσουν όσα τζάμια θέλουν..δεν θυμάμαι να έχουν "προσφερει" και κάτι άλλο στην εργατική τάξη, προ και μετά κρίσης (ανταρσαιοι, συριζαιοι, αναρχαιοι).
Μανουήλ.

Ανώνυμος
29 Νοεμβρίου 2013 στις 12:26 μ.μ.

@ΑνώνυμοςΜήπως θες να σου θυμίσω ότι τα τελευταία 3 χρόνια οι αναρχικοί έχουν πάνω από 400 υπόδικους και κάμποσους φυλακισμένους? Απο πού να αρχίσω και που να τελειώσω? Ας πιάσω ,έτσι για παράδειγμα, τις πιο πρόσφατες περιπτώσεις διώξεων των 42 για το τρομερό έγκλημα της κατάληψης του δημαρχείου κερατσινίου που τους φορτώνουν με κατηγορίες χωρίς κανένα σοβαρό στοιχείο.Σήμερα 29-11-13 ήταν η δίκη αλλά αναβλήθηκε για τον Μάρτη γιατι κάποιοι μάρτυρες κατηγορίας (μπάτσοι βεβαίως) κωλύωνταν κ δεν ήρθαν. Εν πάσει περιπτώσει δεν έχει κανένα νόημα να κάνουμε διαγωνισμό για το ποιος είναι πιο επαναστάτης. Δεν ξεχνάω την πρόσφατη καταδίκη των 5 μελών των ναυπηγοεπισκευαστικών σωματείων.Νομίζω ΚΚΕδες είναι οι άνθρωποι(αν κάνω λάθος διορθώστε με). Να τελειώνουμε με όλες αυτές τις κόντρες γιατί πρέπει να τελειώνουμε και με τον καπιταλισμό. Αρκετά κράτησε αυτό το κωλοσύστημα λέμε.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger