Home » , » Σαμαράς και Βενιζέλος «προσπαθούν να αποφύγουν κατάρρευση και εκλογές»

Σαμαράς και Βενιζέλος «προσπαθούν να αποφύγουν κατάρρευση και εκλογές»

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013 | 9:52 π.μ.

Η δημόσια «υπόδειξη» που έκανε η Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας σε ρ/σ, προς τον Σαμαρά να καλέσει το κόμμα του Κουβέλη σε μια συζήτηση νέας προγραμματικής συμφωνίας για ξαναγυρίσει στην κυβέρνηση, η ΔΗΜΑΡ, άναψε φωτιές στο πολιτικό σκηνικό. Μ’ αυτό το θέμα ασχολούνται οι πρωινές τηλεοπτικές εκπομπές, ενώ υπάρχει σε όλες τις εφημερίδες και μάλιστα δυο απ’ αυτές («Ποντίκι» και «Αυγή») το έχουν πρωτοσέλιδο.

Είναι γεγονός ότι η εκλογική βάση ασκεί αφόρητες πιέσεις στους βουλευτές που στηρίζουν την κυβέρνηση. Είναι χαρακτηριστικό ολοσέλιδο δημοσίευμα που υπήρχε στην Κυριακάτικη εφημερίδα Realnews στο οποίο βουλευτές της επαρχίας δήλωναν ότι «δεν μπορούμε να πάμε στα χωριά μας».

Αλλωστε η μουρμούρα που υπάρχει στους βουλευτές της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ φάνηκε και κατά την πρόσφατη συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας στην βουλή.
Το πιο σημαντικό όμως είναι η «μαχαιριά» που δέχτηκε το στενό επιτελείο του Σαμαρά. Τώρα ποιος μπορεί να βγει και να ισχυριστεί ότι υπάρχει πολιτική σταθερότητα, αρραγής κοινοβουλευτική πλειοψηφία και τα σχετικά, όταν αυτό το αμφισβητεί πρωτοκλασάτο στέλεχος της Ν.Δ;

Στην σημερινή πρωινή εκπομπή του Mega βγήκε ο δημοσιογράφος του ΔΟΛ Γ. Παπαχρήστος και επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν τέτοιες παρασκηνιακές διαβουλεύσεις μεταξύ της ηγεσίας της Ν,Δ με ανεξάρτητους βουλευτές, και η οποία προχωράει παράλληλα  σε «πλησίασμα» βουλευτών του Καμμένου, ενώ παρακολουθεί με ενδιαφέρον τις έντονες διεργασίες που υπάρχουν στο εσωτερικό της ΔΗΜΑΡ.

Η διαπίστωση επομένως του «Ποντικιού» ότι Σαμαράς και Βενιζέλος «προσπαθούν να αποφύγουν κατάρρευση και εκλογές», πιθανόν να έχει βάση. Οποιες κινήσεις κορυφής και να προκύψουν, όμως. ακόμα και αν ενισχυθεί η κυβερνητική πλειοψηφία στην βουλή, η κοινωνία βράζει.

Προς το παρόν η λαϊκή αγανάκτηση  μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα οι κυβερνητικοί βουλευτές να μην τολμούν να κυκλοφορούν δημόσια. Δεν είναι όμως μεγάλη η απόσταση να ξεσπάσει η συσσωρευμένη οργή που υπάρχει στα λαϊκά στρώματα και να υπάρξουν απρόβλεπτες εξελίξεις για το πολιτικό σύστημα και για τους κολαούζους του.

Και από την ιστοσελίδα της "Αυγής"

* Προξενήτρα η Ντόρα Μπακογιάννη για επανεγκλωβισμό της ΔΗΜ.ΑΡ. σε "νέα" μνημονιακή κυβέρνηση

* Μεθοδεύσεις για παράκαμψη των εκλογών προ του ενδεχομένου καταψήφισης νέων μέτρων

* Παράθυρο από τη ΔΗΜ.ΑΡ. για "εθνική συνεννόηση"

* Αναβρασμός στους βουλευτές Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, "αγκίστρι" σε βουλευτές των ΑΝ.ΕΛΛ.

* Υπό συζήτηση η "προγραμματική συμφωνία" της κυβέρνησης, ακόμη και το θέμα του επικεφαλής!
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger