Home » , » Χαρίζουν εκατομμύρια στους πλουτοκράτες, εξαθλιώνουν τον λαό

Χαρίζουν εκατομμύρια στους πλουτοκράτες, εξαθλιώνουν τον λαό

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013 | 6:09 μ.μ.


Πριν μερικές μέρες, επικαλούμενος επίσημα στοιχεία, ο Νίκος Μπογιόπουλος απέδειξε ότι τα τελευτά χρόνια, τα χρόνια της δυστυχίας, της καταστροφής της φτώχειας, της πείνας και της λεηλασίας, οι τράπεζες – μόνο δια αυτού του δρόμου – έχουν ενθυλακώσει το ποσό των 145 δις ευρώ, χρήματα του σκληρά φορολογούμενου λαού.

Σήμερα η εφημερίδα «Παρόν» με ολοσέλιδο άρθρο της, κινούμενο στην ίδια κατεύθυνση μας δείχνει το αληθινό πρόσωπο της δικτατορίας των μονοπωλίων που βιώνουμε.

Μερικά αποσπάσματα από το άρθρο που αναφέραμε:

«Πλάτες στους βιομηχάνους κάνει η ΡΑΕ και στέλνει σε λουκέτο την ΔΕΗ. Τζάμπα το ρεύμα στην Αλουμίνιον (Πρώην ΠΕΣΙΝΕ). Τρεις φορές φτηνότερο απ’ ότι πληρώνουν τα νοικοκυριά. 100.000.000 ευρώ θα χάνει κάθε χρόνο το Δημόσιο».

«Με καπέλο 1.000.000 ευρώ την ημέρα πληρώνουμε το φυσικό αέριο. Χρόνια τώρα η χώρα πληρώνει με τεράστιο καπέλο το φυσικό αέριο που προμηθεύεται από τον ρώσικο όμιλο την Cazprom σε σχέση με τον μέσο όρο της Ε.Ε. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΔΕΠΑ το καπέλο σε χρήμα αποτιμάται σε 1.000.000 ευρώ την μέρα, δηλαδή τον χρόνο φτάνει τα 360.000.000, λεφτά πάρα πολλά, τα οποία θα μπορούσαν να έχουν αποτρέψει τις περικοπές συντάξεων και το κόψιμο επιδομάτων στις ασθενείς ομάδες».

«Μέγα σκάνδαλο η αναθεώρηση της σύμβασης μες τον ΟΛΠΟ. Με τον εκβιασμό ότι θα φύγουν, οι Κινέζοι πέτυχαν να μην πληρώνουν το εγγυημένο αντάλλαγμα που ανέρχεται σε 21 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο».

«Για την λίστα Λαγκάρντ και τα εξοπλιστικά. Σταμάτησαν οι έλεγχοι μόλις έπεσαν πάνω σε δικούς τους … Μόλις έπεσαν πάνω σε πολιτικούς, στα ξαδέλφια του Γ. Παπακωνσταντίνου και στον Γιάννο Παπαντωνίου και τη γυναίκα του, αυτόματα άναψε κόκκινο.  50.000.000 ευρώ έχει χάσει το Δημόσιο από την αφαίρεση του προληπτικού ελέγχου από το ΣΔΟΕ».

Δεν μπορεί να σχολιάσεις τίποτα παρά το «τετριμμένο»: Ζούμε αστική δικτατορία με κοινοβουλευτικό μανδύα.   
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger