Home » , , » Ξεκινάει αύριο η δίκη του αναρχικού Θ. Σίψα που οι ασφαλίτες τον εμπλέκουν στα τραγικά γεγονότα της Μαρφίν

Ξεκινάει αύριο η δίκη του αναρχικού Θ. Σίψα που οι ασφαλίτες τον εμπλέκουν στα τραγικά γεγονότα της Μαρφίν

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013 | 6:47 μ.μ.


Ξεκινάει αύριο 9 Δεκέμβρη στις 9 το πρωί στο Πρωτοδικείο της οδού Δέγλερη (δίπλα από τον Άρειο Πάγο) η δίκη του αναρχικού Θοδωρή Σίψα που οι ασφαλίτες των εμπλέκουν στο τραγικό
γεγονός στην τράπεζα Marfin κατά τη διάρκεια της απεργιακής διαδήλωσης της 5ης Μάη 2010.

Σήμερα το μεσημέρι έγινε παρέμβαση αλληλεγγύης στο Θησείο από συλλογικότητες και ομάδες που κατήγγειλαν την ασφαλίτικη σκευωρία με θύμα τον αναρχικό Θ. Σίψα, ενώ κολλήθηκε μαζικά η αφίσα την οποία παραθέτουμε.

Αναλυτικά γ’ αυτή την υπόθεση μπορείτε να διαβάσετε αυτή μας την ανάρτηση, ενώ ο κατηγορούμενος στην αυριανή δίκη δηλώνει:

Ανήκω στον αναρχικό-αντιεξουσιαστικό χώρο και μέσα από ανοιχτά συλλογικά εγχειρήματα αγωνίζομαι στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης. Παλεύω για μια κοινωνία ελεύθερη, αταξική, χωρίς εξουσία, εκμετάλλευση, καταπίεση. Ως εργάτης, βιώνοντας στο πετσί μου το καθεστώς της μισθωτής σκλαβιάς, συμμετέχω στους κοινωνικούς-ταξικούς αγώνες, πλάι στους καταπιεσμένους.

Με βάση όλα αυτά, ήταν αυτονόητο για μένα να συμμετάσχω σε μια από τις πιο πολυπληθείς στα χρονικά απεργιακές διαδηλώσεις στις 5/5/2010 ενάντια στην υπογραφή του 1ου Μνημονίου, με τη συμμετοχή του κόσμου να αγγίζει τις 200.000 και με αγωνιστικό πνεύμα να πολιορκεί τη Βουλή επί ώρες, προσπαθώντας να εισβάλει και να ακυρώσει την ψήφιση του Μνημονίου […].

Θα επαναλάβω ξανά πως η αξιοπρέπεια μου ως άνθρωπος αλλά και ως άτομο που μιλάει για ελευθερία και αντιεξουσία δεν θα μου επέτρεπε να κάνω αυτό για το οποίο κατηγορούμαι.

Θοδωρής Σίψας
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger