Home » , , , » Φρεσκάροντας την μνήμη - ΚΚΕ: Αυτοκριτική χωρίς εκδημοκρατισμό

Φρεσκάροντας την μνήμη - ΚΚΕ: Αυτοκριτική χωρίς εκδημοκρατισμό

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013 | 10:35 μ.μ.

Είχαμε αναφερθεί στην απάντηση που έδωσε ο "Ριζοσπάστης" σε κείμενο του Θανάση  Σκαμνάκη που είχε δημοσιευτεί την περασμένη Κυριακή. Σήμερα ο αρθρογράφος του "Πριν" επανέρχεται και με κείμενο του απαντάει στα γραφόμενα του οργάνου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.

Επίσης παραθέτουμε άλλο ένα κείμενο, που αναφέρεται στο ΚΚΕ. από το ¨Πριν" που το υπογράφει ο Δημήτρης Γρηγορόπουλος και έχει τίτλο "Αυτοκριτική χωρίς εκδημοκρατισμό".

Φρεσκάροντας την μνήμη

Του Θανάση Σκαμνάκη

 «Αρθρογράφος της εφημερίδας "Πριν" κόπτεται για τις εσωκομματικές διαδικασίες στο ΚΚΕ, για τις συζητήσεις των ΚΟΒ, της "εσωκομματική δημοκρατίας", τις σχέσεις των μελών του Κόμματος με τον Ριζοσπάστη και άλλα πολλά. Παίρνοντας τη σκυτάλη από διάφορα επιτελεία του αστικού Τύπου που προσπαθούν με ανυπόστατα ψεύδη και υπονοούμενα να σπιλώσουν το ΚΚΕ, την ΚΕ, το ΠΓ. Ο αρθρογράφος του Πριν μιλάει ως γνωρίζων, ως πρώην στέλεχος του ΚΚΕ, κι έτσι προσπαθεί να δώσει εγκυρότητα στα λεγόμενα του. Έχει όμως αδύνατη μνήμη, δεν θυμάται ή μάλλον συνειδητά ξεχνά ότι την περίοδο 1988-91, στην οποία και αναφέρεται, απολάμβαναν τη ζεστή φιλοξενία και προστασία του αστικού Τύπου τα στελέχη και των δυο αλληλοτροφοδοτούμενων φραξιονιστικών κέντρων που επιδίωκαν τη διάλυση του ΚΚΕ και τα οποία αποχώρησαν από αυτό, στο ένα εκ των οποίων θήτευσε και ο ίδιος...Έτσι για να μην ξεχνιόμαστε».

Αυτή ήταν η απάντηση του Ριζοσπάστη στο σχόλιο που γράψαμε την προηγούμενη Κυριακή με θέμα τα δημοσιεύματα του Βήματος σχετικά με την αλληλογραφία Μπογιόπουλου - ΚΕ του ΚΚΕ και την απόλυση του δημοσιογράφου και στελέχους και την εν συνεχεία συκοφάντησή του στις κομματικές οργανώσεις, φυσικά ο Ριζοσπάστης έχει μια κάποια μνήμη που δεν δείχνει να είναι η καλύτερη ή τουλάχιστον δεν τη χρησιμοποιεί.

 Κι «έτσι για να μην ξεχνιόμαστε», ας τη φρεσκάρουμε: ποιοι εκφράζονταν επί σειρά ετών, από το 1982 τουλάχιστον, από το ένα εκ των δυο «αλληλοτροφοδοτούμενων φραξιονιστικών κέντρων», εκείνο που εξέφραζε ο Ανδρουλάκης και οι άλλοι;
Ο Χαρίλαος Φλωράκης και σύσσωμο το τότε ΠΓ και η πλειοψηφία της ΚΕ, στην οποία συμμετείχαν και ομονοούσαν η Αλέκα Παπαρήγα, ο Δημ. Γόντικας, ο Μάκης Μαΐλης και άλλοι πολλοί, αλλά και ο τωρινός γραμματέας της ΚΕ που τότε ήταν μέλος κατώτερου οργάνου.

Κι αλήθεια τι ψήφισαν οι ως άνω στην πρόταση για το κοινό πόρισμα με τον Λεωνίδα Κύρκο, την κυβέρνηση Τζανετάκη και την οικουμενική, προτάσεις που είχε επεξεργαστεί μαζί με τον Χαρ. Φλωράκη αυτό το «αλλητροφοδοτούμενο» κέντρο; Αυτά προς το παρόν.

 ΚΚΕ: Αυτοκριτική χωρίς εκδημοκρατισμό

Στο τελευταίο τεύχος (Ιούνιος 2013) της ΚΟΜΕΠ δημοσιεύεται κείμενο του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στο οποίο διερευνώνται οι παράγοντες που οδηγούν στην παρέκκλιση του Κομμουνιστικού Κόμματος από τη στρατηγική της επαναστατικής κατάκτησης της εξουσίας.

Το κείμενο του ΠΓ εξετάζει την ιστορία της τακτικής και της στρατηγικής του ΚΚΕ από την ίδρυση του ως και το τελευταίο συνέδριο του, το 2013, που διαμόρφωσε το σημερινό του πρόγραμμα.
Η παρέκκλιση του ΚΚΕ απ' την επαναστατική στρατηγική εξετάζεται στα διαχρονικά πλαίσια της πάλης και της ενότητας με τον οπορτουνισμό. Ο οπορτουνισμός ορίζεται με την ιδεολογική και πολιτική έννοια του ρεύματος μέσα στο εργατικό και κομμουνιστικό κίνημα, που αντανακλά την επίδραση της αστικής τάξης στην εργατική τάξη και στο κόμμα της στην προσπάθεια της να την ενσωματώσει στο καπιταλιστικό σύστημα.

Θετική είναι η εκτίμηση ότι ο οπορτουνισμός έχει κοινωνική αντικειμενική βάση στο ιμπεριαλιστικό στάδιο, πράγμα όμως που δεν συνεπάγεται ότι νομοτελειακά διεισδύει στο κόμμα και το αποπροσανατολίζει από την ιστορική αποστολή του.
Στο κείμενο υπάρχει η αυτοκριτική παραδοχή ότι διαχρονικά ο ταξικός αντίπαλος και ο οπορτουνισμός αξιοποιούν τα ιδεολογικοπολιτικά προβλήματα και τις παρεκκλίσεις του ΚΚΕ. «Αξιοποίησαν, δηλαδή, αδυναμίες, ελλείψεις και καθυστερήσεις στην ιστορική διαδρομή του Κόμματος».

Στο κείμενο διακηρύσσεται ότι στο πλαίσιο της επεξεργασίας του Δοκιμίου της Ιστορίας του ΚΚΕ της περιόδου 1968-1991, που έθεσε ως καθήκον το 19ο Συνέδριο αλλά και της νέας επεξεργασίας του Δοκιμίου της περιόδου 1918-1949, θα φωτιστεί συλλογικά κι ολοκληρωμένα το πώς το ΚΚΕ αντιπάλεψε τον οπορτουνισμό. Εξάλλου, στο Δοκίμιο της περιόδου 1949-1968 εκτιμάται ότι στην 6η Ολομέλεια της ΚΕ έγινε δεξιά οπορτουνιστική στροφή και η διαπάλη με τον «δεξιό αναθεωρητισμό» κρίθηκε στη 12η Ολομέλεια (1968).

Εκτός απ' τον εντοπισμό του οπορτουνισμού στη γραπτή ιστορία του ΚΚΕ (1918-1991), στο κείμενο της ΚΟΜΕΠ υποστηρίζεται ότι τα βαρίδια του οπορτουνισμού παρέμειναν στο Κόμμα και μετά το 1991, όταν αρχίζει η «επαναστατική ανασυγκρότηση» του ΚΚΕ, με κορύφωση το 19ο Συνέδριο (2013).
Ακόμη και για το επίμαχο διάστημα 1989-1990, όταν το ΚΚΕ συμμετείχε στις δύο αστικές κυβερνήσεις με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ το ΚΚΕ, αν και επιμένει να συγκαλύπτει τις ευθύνες της τότε ηγεσίας του, για πρώτη φορά παραδέχεται ότι «η συμμετοχή του κόμματος σε τέτοιες κυβερνήσεις φούντωσε μέσα στο κόμμα τον οπορτουνισμό».

Τα βαρίδια του οπορτουνισμού που παρέμειναν στο ΚΚΕ μετά το 1968 και το 1974 επικεντρώνονται στις αντιλήψεις «ΚΚΕ κόμμα κυβερνητικό στις συνθήκες του καπιταλισμού, για
συνεργασία γύρω από ένα μίνιμουμ πρόγραμμα για διαχωρισμό μεταξύ συνεργασιών τακτικής και συνεργασιών στρατηγικής, για την ενότητα της Αριστεράς, δηλαδή συνεργασία με τους οπορτουνιστές ή και σοσιαλδημοκράτες».

Εμφατικά συσχετίζεται ο οπορτουνισμός στο ΚΚΕ με τη θεωρία των σταδίων: «Το 9ο Συνέδριο (1973) διατηρεί τη λογική της στρατηγικής των σταδίων του 8ου Συνεδρίου (1961), λογική που επίσης διατηρείται αλώβητη, με ορισμένες τροποποιήσεις οι οποίες δεν αλλάζουν την ουσία, και στο 1Οο Συνέδριο το 1978.
Στην ίδια βάση με ορισμένους εκσυγχρονισμούς διαμορφώνεται η στρατηγική του κόμματος ως και το 12ο Συνέδριο το 1987, αν και τυπικά δεν φαίνονται καθαρά τα δύο στάδια στον όρο αλλαγή, με κατεύθυνση το σοσιαλισμό».

Αλλά και μετά το 1991, οπότε κατά το κείμενο το ΚΚΕ τίθεται σε τροχιά αποκατάστασης του επαναστατικού χαρακτήρα του, για ης οπορτουνισηκές αντιλήψεις γίνεται η εξής παραδοχή: «Ζητήματα δηλαδή που δεν τα αντιμετωπίσαμε με ολοκληρωμένη ιδεολογικοπολιτική δουλειά με άξονα το πρόγραμμα του κόμματος και μετά το 1991».

Σύμ-φωνα λοιπόν με τα αποσπάσματα που σκόπιμα παραθέτουμε αυτούσια το ίδιο το ΚΚΕ ομολογεί ότι διαβρώνεται από τον οπορτουνισμό απ' την ίδρυση του περίπου ως το σωτήριο 19ο Συνέδριο του (2013), τουτέστιν σ' όλη την ιστορική του πορεία!

Αν αληθεύει αυτή η πρωτοφανής για το ΚΚΕ αυτοκριτική αποτίμηση, δεν αυτοακυρώνεται το ΚΚΕ ως πολιτικός οργανισμός;
Βέβαια το ΚΚΕ περιχαρακώνεται απ' την καταλυτική «αυτολαθολογία» του αντισταθμίζοντας τη με τη συνεπή προσήλωση του στον ταξικό χαρακτήρα του: «Ο,τι κατάφερε το κόμμα από το 1991, χρονιά της κρίσης και ολοκλήρωσης της νίκης της αντεπανάστασης στην ΕΣΣΔ, οφείλεται στο γεγονός ότι πάντα ήταν δεμένο στενά με την πάλη της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, ότι πάλεψε σθεναρά άλλοτε μ' επιτυχία, άλλοτε με λάθη και αντιφάσεις τον οπορτουνισμό, ότι δεν μετατράπηκε σε οπορτουνιστικό κόμμα».

Ασφαλώς είναι θετικό το γεγονός όη το ΚΚΕ διατήρησε τον ταξικό και επαναστατικό χαρακτήρα του, ότι δεν μεταλλάχτηκε σε σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, όπως τα κομμουνιστικά κόμματα του «υπαρκτού σοσιαλισμού» μετά τη νίκη της αντεπανάστασης το 1989-1991. Το ζητούμενο όμως δεν είναι πρωτίστως η ταξική και επαναστατική ταυτότητα του ΚΚΕ αλλά η έκφραση της στην τακτική και τη στρατηγική του. Δυστυχώς η στρατηγική του είναι λόγω μεν επαναστατική, έργω δε ρεφορμιστική, αφού προϋποθέτει μια τακτική αγώνων χαμηλής έντασης ανεκτών απ' το σύστημα και διασπαστικών συχνά.

Επειτα, παρά τον οίστρο αυτοκριτικής και κριτικής, γιατί η σημερινή καθοδήγηση εμμένει στη χρεοκοπημένη πρακτική της άνευ σημασίας, μετά την παρέλευση δεκαετιών, αυτοκριτικής ενώ νεκρώνει τη ζώσα κριτική, ακόμη και τη θεσμοποιημένη στο πλαίσιο του συνεδρίου, που μπορεί να λειτουργήσει διορθωτικά στην ασκούμενη πολιτική, όπως συνέβη με την κακήν κακώς εκπαραθύρωση του δημοσιογράφου Ν. Μπογιόπουλου;

Η φίμωση όμως της εσωκομματικής κριτικής δεν συνιστά διάβρωση απ' την αστική ιδεολογία και πολιτική; Ρίζα των κακών πάντως είναι η γραφειοκρατικοποίηση του ΚΚΕ κατ' αντανάκλαση της αστικής κρατικής δομής.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 16 σχόλια

ΔΙΟΝΥΣΗΣ
1 Δεκεμβρίου 2013 στις 11:48 μ.μ.

Θα ξαναφρεσκάρουμε τη μνήμη μας αρκεί να μας ξαναγράψει άρθρο το ΠΡΙΝ και ο Σκαμνάκης για το πόσο
σκληρά, άδικα, αντικομματικά και βρώμικα συμπεριφέρθηκε το ΚΚΕ στο Μπογιόπουλο, ώστε να ξαναβγεί ο Μπογιόπουλος να τους ξαναστείλει αδιάβαστους τους "υποστηρικτές" του.

Ανώνυμος
2 Δεκεμβρίου 2013 στις 12:11 π.μ.

hopenends
Οι άνθρωποι αυτοί, Διονύση, δεν έχουν τσίπα! Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά πως η πολιτική επιβίωσή τους (ίσως και η επιβίωση τους, κυριολεκτικά) εξαρτάται από το πόσο βρίζουν το ΚΚΕ. Οπότε όσες φορές κι αν τους στείλει αδιάβαστους ο σ. Μπ., όσες φορές κι αν απαντήσει ο Ρ. δεν θα σταματήσουν. Γι αυτό μην ασχολείστε!

Ανώνυμος
2 Δεκεμβρίου 2013 στις 12:32 π.μ.

Εγω αυτό που ξέρω είναι ότι σ' αυτό το μπλοκ οι Κουκουέδες έχουν την δυνατότητα να ξεσαλώνουν. Εγώ όσες φορές έγραψα σχόλιο που έκανε κριτική στο ΚΚΕ, σε μπλοκ προσκείμενο στο ΚΚΕ μου το "έσφαξαν". Και αυτή είναι η διαφορά ήθους των κομμουνιστών του Β. Κ από τους ιμιτασιόν του ΚΚΕ.

2 Δεκεμβρίου 2013 στις 8:42 π.μ.

Από ότι φαίνεται με το συνέδριο του ΝΑΡ, στο ΠΡΙΝ δεν ασχολείται κανείς...
Θεωρούν πιο σημαντική την προώθηση του "για όλα -μα για όλα- φταίει το ΚΚΕ"
Φταίει όταν δεν κάνει αυτοκριτική γιατί έχει το "αλάθητο" και άλλες τέτοιες παππάτζες.
Φταίει όταν την κάνει γιατί "δεν σέβεται την ιστορία του".
Φταίει όταν κάνει συνεργασίες, γιατί δεν μπορεί να συνεργάζεται με μη κομμουνιστές.
Φταίει όταν δεν κάνει γιατί είναι "σεχταριστικό"

Εν τέλει φταίει που δεν τους έκανε την χάρη να αυτοδυαλυθεί μέχρι σήμερα....

Ανώνυμος
2 Δεκεμβρίου 2013 στις 12:19 μ.μ.

Σύμφωνα λοιπόν με τα αποσπάσματα που σκόπιμα παραθέτουμε αυτούσια το ίδιο το ΚΚΕ ομολογεί ότι διαβρώνεται από τον οπορτουνισμό απ' την ίδρυση του περίπου ως το σωτήριο 19ο Συνέδριο του (2013), τουτέστιν σ' όλη την ιστορική του πορεία!
Αν αληθεύει αυτή η πρωτοφανής για το ΚΚΕ αυτοκριτική αποτίμηση, δεν αυτοακυρώνεται το ΚΚΕ ως πολιτικός οργανισμός;
Θ. Σκαμνάκης, Πριν

Ξανά:

"Όπως έχουμε εκτιμήσει, παρά τα όποια γλιστρήματα που κατά καιρούς είχε το Κόμμα μας με δική του ευθύνη και κάτω από τις επιδράσεις του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος, αφού ήταν αναπόσπαστο τμήμα του, δεν εξελίχτηκε σ' ένα διαμορφωμένο οπορτουνιστικό κόμμα, δεν έγινε ποτέ ευρωκομμουνιστικό κόμμα, δεν πέρασε σε εχρθικό στρατόπεδο απέναντι στη σοσιαλιστική οικοδόμηση. Αν είχε εξελιχτεί σε οπορτουνιστικό κόμμα, θα είχε χάσει τη δυνατότητα της πάλης για την αποκατάσταση του χαρακτήρα και του προγράμματός του. Αυτό το συνειδητοποιήσαμε και το εκτιμήσαμε την περίοδο του 1989-1991. "Η Πορεία Αποκατάστασης του Επαναστατικού Χαρακτήρα του ΚΚΕ", ΚΟΜΕΠ 6/2013, σελ. 41."

Λίγη τσίπα ρεεεεεεε!!!! Όχι μόνο Tσίπρα!!!!!

Ανώνυμος
2 Δεκεμβρίου 2013 στις 12:32 μ.μ.

Ας υποθέσουμε ότι δεν υπήρχε το απόσπασμα από τη ΚΟΜΕΠ, ότι δεν είχε γραφτεί ποτέ. Αν δει κανείς μόνο το κομμάτι του Σκαμνάκη. Σας φαίνεται να έχει λογικό ειρμό; Έχει κάποια λογική που δεν πιάνω;
Δεν κάνει αυτοκριτική το Κόμμα; Ε, τότε ειναι απολιθωμένο. Κάνει αυτοκριτική το Κόμμα; Ε, τότε αρνείται την ιστορία του και το σημερινό του εαυτό. Υπερασπίζει τον Ζαχαριάδη; Ειναι επιστροφή στον Στάλιν. Ζυγίζει τα σωστά αλλά και τις ελλειψεις του Ζαχαριάδη; Ε, τότε θάβει τον Ζαχαριάδη... Από ποιο οπορτουνιστικό τρελάδικο να φυλαχτεί κανείς αυτό το καιρό;
Αλλά πάντα έτσι συνέβαινε, δε θα βγάλεις άκρη μ'αυτούς, εδώ "αγάπησαν" ένα πρόγραμμα (15ο) που αναθεμάτιζαν καταλογίζοντας σήμερα στο ΚΚΕ ό,τι καταλόγιζαν και τότε, και πάει λέγοντας...
Έχουν κάνει από καιρό τις επιλογές τους πάντως,στέκονται απέναντι από το ΚΚΕ, ό,τι και να δηλώνουν. Αλίμονο σε όσους τρώνε παραμύθι από όλους αυτούς τους φωστήρες...

Τσιπρολακέδες, που σας έπιασε ο πόνος για τον Ζαχαριάδη και το Φλωράκη.

Ανώνυμος
2 Δεκεμβρίου 2013 στις 12:41 μ.μ.

Εκνευρισμός, γιατί βλέπουν πως στας προσεχείς εκλογάς η άκρως επαναστατική εξωκοινοβουλευτική αντικαπιταλιστική βάση του ΑΝΤΑΡΣΥΑ και σια θα την κάνει με πλάγια πηδηματάκια για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚμέκ,εξού και η προετοιμασία της πολιτικής τους συνείδησης για το κουκί στο ΕΚΜ και,αν/όταν αυτό καταστεί επίκαιρο, τη συμμετοχή στο καινούργιο «αριστερό» κόλπο κι αυτοί πρέπει επιτέλους να αποφασίσουν αν θα πούν το "ναί", όπως επιτάσσει το "μεταβατικό πρόγραμμα" (τα λέω καλά η έχω μπερδευτεί;) της πολύφερνης νύφης, η θα ξεπέσουν στην κουκουεδίλα του πολέμου στον δεξιό οπορτουνισμό, μένοντας "τρείς κι ο κούκ(ουε)κος".
Βάλε και την κλιμακτήριο, που έχει μπεί για τα καλά η "γενιά του Πολυτεχνείου", και ιδίως το κομμάτι της, που την πάτησε και δεν πρόκανε να γευτεί την εξουσία και (γιατί όχι;) και την κουτάλα της......
......
Θανάση, η ιδιώτευση δεν θα ήταν το χειρότερο πράγμα, ιδιαίτερα σε σχέση με αυτό, που κάνεις σήμερα......

Ανώνυμος
2 Δεκεμβρίου 2013 στις 8:18 μ.μ.

Για τα κουκιά των κκεδων είστε σίγουροι ρε "εργατό"μαγκες;;
Για να αρχίσετε να προετοιμάζεστε από την εμπειρία του φίλου σας του Λατους του 0,00... του Εργατικού Κόμματος του Βελγίου, να σας δώσει την εμπειρία του, πως περνάνε χωρίς κρατική χρηματοδότηση και γυαλί.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ξέρει, καιρός είναι να μάθετε και εσείς στο απέξω. Άλλωστε το κόμμα οι κουτσουμπαίοι θα το κάνουν απόκομμα.
Μην βιάζεστε με τον μπογιό.
θα σας γράψει κάποια στιγμή ένα θλιβερό γράμμα αποχώρησης, θα απευθύνεται προς τους ηλίθιους του κκε αυτή τη φορά. ελπίζω να έχει φτιάξει ο Αντωνάκης το νούμερο ο Μπαλασόπουλος την generator με τα επιχειρήματα, με τα οποία θα βρωμίσετε το διαδίκτυο ενάντια στον μπογιόπουλο.
Διονυσάκη σου μαζεύω τα σχόλια υπερ μπογιό και τι μέγας διαφωνοπνίχτης είναι, πόσο κομματικός και κλπ. Θα σου τα στείλω όταν θα τον διαγράψει η κλίκα σας , γιατί όπως μας λέει η κλίκα, έχει μείνει πολλή οπορτουνιστική σαβούρα ακόμη στο κκε. Ο μπογιό απολύθηκε σαν ρετάλι της ταξικής πάλης, που δεν αφομείωνε το βάθος της επεναστατικής γραμμής του περισσού και όχι γιατί δεν έβγαιναν. Σαν αντιρρησίας της ηγεσίας στα 800 ευρώ, του καθεστώτος γαλέρας που ακόμα προτείνει και δείχνει τι πρέπει να γίνει στη στρούγκα και όχι ΜΟΝΟ αυτός αλλά και 35!!!!!!! ακόμη Διονυσάκη. Τάκουσες διονυσάκη 35 ΣΥΝΟΛΟ και έχουμε συνέχεια ΔΙΑΓΡΑΦΩΝ διονυσάκη, πολλών διαγραφών διονυσάκη.
Η λαθολογία για να είναι συνεπής διονυσάκη θέλει αίμα, πολύ αίμα διονυσάκη, επί δικαίων και αδίκων.

ΔΙΟΝΥΣΗΣ
3 Δεκεμβρίου 2013 στις 12:24 π.μ.

@Ανώνυμε, πόσο λιανά να στο κάνω; Ποντάρεις εσύ και οι όμοιοί σου διαρκώς σε κουτσό άλογο, δεν σου βγαίνει, δεν πουλάει η αντικουκουεδίλα σου, πάρτο χαμπάρι. Το ποιά σχέση έχεις εσύ με το κίνημα, την αριστερά κλπ, πες το μου να το μάθω και εγώ, διότι είσαι ανώνυμος, δεν έχεις και στίγμα πολιτικό, προσδιορίζεσαι αποκλειστικά μόνο από το αντικκε μένος, ρε ανώνυμε πού ζεις;
Οσο για αυτά που περιγράφεις: Σενάρια επί σεναρίων, υποθέσεις επί υποθέσεων, αλλά για οργάνωση στο κίνημα, στους χώρους δουλειάς, για πολιτικοποίησή του πέρα από οικονομίστικα αιτήματα, τσιμουδιά. Μήπως ήσουν από εκείνους που βάφτιζαν την ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Λιβύη ως λαϊκή εξέγερση; Μήπως είσαι από αυτούς που ήθελαν να κάνουν απεργία διαρκείας οι καθηγητές..χωρίς τους καθηγητές; Μήπως είσαι από αυτούς που πιστεύουν στο μεταβατικό πρόγραμμα της αριστερής κυβέρνησης που θα την στρέφει όλο πιο αριστερά και όλο πιο αριστερά το κίνημα με τα μονοπώλια κυρίαρχα και τη χώρα να συμμετέχει στις ιμπεριαλιστικές ενώσεις; Ρε τελικά παρά τις παπάτζες σου, μήπως είσαι ΣΥΡΙΖΑ και δεν το ξέρεις;

Ανώνυμος
3 Δεκεμβρίου 2013 στις 3:53 μ.μ.

ρε το διονυσακη! μαζι με τον trash εχουν κανει το διδυμο της πολιτικης ανοησιας!
εχει δικιο ο σκαμνακης. διονυση πηγε να πιασε απο το μανικι μαιλη -γοντικα-παπαρηγα και ρωτα τους το καταπτυστο κειμενο συνεργασιας κκε-εαρ με ποιους αλλους το εχει υπογραψει το 1988; και μη μου πεις οτι δεν ξερεις τα ονοματακια τους γιατι τη λιστα την εχω ετοιμη. παντως σιγουρα σκαμνακης-δελαστικ-παπακωνσταντινου - γραψαςκ.α. δεν την εχουν υπογραψει. το φαντασμα του τζανετακισμου-ζολωτακισμου θα κυνηγαει παντα το κκε. και ειδικα στελεχη σας που κανουν την παπια για το παρελθον. για βγαλε τα ονοματα μικρε διονυσακη!!! υ.γ για να μη θυμηθουμε και κατι περιεργες συνεργασιες επι γραμματειας παπαρηγα με κατι περιεργους που ακουν στο ονομα ζουραρης ( ευρωεκλογες 1999)!!! η ελλαδα διονυσακη ειναι μικρο χωριο. γνωριζομαστε ολοι. σταματηστε να το παιζετε πολιτικες παρθενες

Ανώνυμος
3 Δεκεμβρίου 2013 στις 8:22 μ.μ.

Διονυσάκη πρόσεχε τις απότομες στροφές και δη του κκε. Κατι τέτοιες μούφες έκανε και το ΠΑΣΟΚ και από την απότομη στροφή του σοσιαλισμού είδες που κατάντησε. Πρόσεχε γιατί οι κουτσουμπαίοι σου, περιμένουν να καθαρίσουν τα μονοπώλια σε ΜΙΑ και ΜΟΝΟ στροφή σε δρόμο χαρτογραφημένο ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ μονο στο κεφάλι τους. από λενινιστικά μεταβατικά και τέτοια ξέρεις, είναι ..........της αστικής διαχείρησης των ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ κλπ. Γνωρίζουμε διονυσάκη ότι είναι αριστεριστές οι κατά φαντασίαν ηγέτες της ΕΤ, αφού έχουν ονειρώξεις για το μεγαλείον των γελοιοτήτων τους, ότι είναι το ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ κομμ. κέντρο, σας τις σερβίρουν το πρωί και σεις το αναπαράγετε το απόγευμα εδώ καθυβρίζοντας τους άλους σαν δεξιούς θέλοντας να προκαλεσετε τα αντανακλαστικά των κομμουνιστών. Αγοράκι μου είσαστε γνωστοί στη πιάτσα για τις βρωμιές και τις αλλαξο.....λιές με την αστική τάξη. Αλού να πας να πουλήσεις τον πούρο εργατισμό σου. Υπάρχουν και οι τροτσκιστές, η ΟΑΚΚΕ, κάντε ακόμα περισσότερες μεταγραφές , δώστε περισσότερα πόστα από τέτοιους, τώρα που φεύγουν οι κανονικοί κομμουνιστές οι νορμάλ και άσε τις λιβικές επαναστάσεις,δεν είναι για τα δόντια σας, λύσε τα δικά σου πάρε κανένα ακόμη εργ. κέντρο, σαν τα Γιάννενα με νοθεία, σαν τους Μακρηθεοδωρήδες , κανένα επιπλέον δανειάκι από τον Βενιζέλο, κανένα εύσημο από τον άδωνιν και κανε την αυτοκριτική στην κοβα σου που συμμετέχεις στο καταραμένο ιντερνέτ και μετά αν δεν έχεις πάθει ακόμη νέκρωση εγκεφαλική, έλα στις εκδηλώσεις και στους αγώνες για την ανατροπή αυτής της κυβέρνησης με τον υπόλοιπο λαό, των Συνδικάτων νιονιο, των συνδικάτων, όχι των παραμάγαζων του κκε(άκου.....συνδκάτο ΟΤΑ!!!!!,της ενέργειας!!!!). Μαζί και με το διάβολο όπως έλεγε και ο Φλώρακας , αρκεί διονυσάκη αρκεί να σπρώχνουμε την κοινωνική επανάσταση, να την φέρνουμε κοντά, πολύ κοντά παιδί μου (Γκράμσι αγόρι μου , Γκράμσι , αυτά βλέπεις δεν είναι στο πρόγραμμα της διαφώτισης της Μπέλλου;;;;!!!!!).
Την αγάπη στις στροφές την έχουν οι πασοκτροτσκιστές(αλλά Αντρέα) και η ηγεσία του κκε. Μη τσιμπάς ρε νιονιο.
Το γέρικο γεράκι

Ανώνυμος
3 Δεκεμβρίου 2013 στις 10:16 μ.μ.

τόσες ασυναρτησίες μαζεμένες πολυ δύσκολα σηναντας,,ουγκα ρε

ΔΙΟΝΥΣΗΣ
4 Δεκεμβρίου 2013 στις 12:39 π.μ.

Θα ήθελα να σου απαντήσω αλλά το κείμενό σου είναι ο ορισμός της μπούρδας και της ασυναρτησίας. Ούτε εσύ καταλαβαίνεις τί γράφεις, αλλά επειδή φυλάς και τον κ... σου (για να σου μιλήσω στη γλώσσα που καταλαβαίνεις) δεν βγάζεις τσιμουδιά ούτε από ποιά πλευρά ασκείς τέτοια κριτική στο ΚΚΕ, δηλ. φοράς κουκούλα, ούτε μας λες σε ποιές εκδηλώσεις και αγώνες να έλθουμε για την ανατροπή αυτής της κυβέρνησης. Αν και μόνο αυτό σου βγάζει την κουκούλα: Αφού στόχο του υποθετικού συνδικάτου που αναφέρεις είναι η ανατροπή της κυβέρνησης, και όχι αυτής της πολιτικής συνολικά, άστο καταλάβαμε. Ταξικό ναυάγιο, όπως και ο από πάνω σχολιαστής που και αυτός βάζει ψευδώνυμο. Επειδή και οι δύο σας, αν και αμαθείς κάνετε πολλές διδαχές, ειρωνείες, εξυπνακισμούς και υποδείξεις. Ακούστε να μαθαίνετε λοιπόν τα βασικά: Όταν γενικολογείτε μπορείτε να μιλάτε ως ανώνυμοι, όταν απευθύνεστε προσωπικά σε κάποιον υποχρεούστε να βάζετε έστω ένα ψευδώνυμο, για να μπορεί ο άλλος να σας απευθύνεται. Αλλά ξέχασα, "η κουκούλα και η πέτρα είναι η προστασία του αγωνιστή".

Ανώνυμος
4 Δεκεμβρίου 2013 στις 2:56 μ.μ.

ελα διονυσακη ο κουκουλας 10: 16 ειμαι

θα μας πεις τελικα ποιος υπογραψε το κειμενο συνεργασιας (εκτος παπαρηγα) κκε εαρ; θα μας πεις κατι για τη συνεργασια στις ευρωεκλογες 1999 με το ζουραρι;

Ανώνυμος
4 Δεκεμβρίου 2013 στις 7:22 μ.μ.

Ρε ανώνυμε 8.22, εδώ θα τρελλαθούμε τελείως. Σε ποιούς κάνεις υποδείξεις για τις απότομες στροφές και τις αλλαξοκωλιές με την αστική τάξη? Τόσο θράσος πια? Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί. Μόλις εχθές 41 πρωτοβάθμια σωματεία καταγγέλουν την Ομοσ. Ιδιωτ. Υπαλλήλων που έχετε την πλειψηφία,γιατί με τους εργοδότες ξανασυμφωνείτε και παλι σε δεύτερη μείωση μισθών μετά την πρώτη με 7%. Πρί τον συνέδριο του Εργ, κέντρου Ιωαν. απειλούσατε το ΠΑΜΕ , βλέπονται ότι χάνετε δυνάμεις με τομν εισαγγελέα και τα ΜΑΤ, στη Σαλαμίνα ο δήμαρχος που με τις ψήφους σας βγήκε, κάνει δηλώσεις ενάντια στο Συνδ. Μετάλλου Πειραιά όμοιες με αυτές των εργαλάβων και των φασιστών. στη ΠΟΕΜ, συμπράτετε όλοι μαζί (ΜΑ ΌΛΟΙ) ενάντια στο ΠΑΜΕ και το αποκλείετε από το Προεδρείο αν΄και ήταν 2ο, στο ΕΚΑ τι ίδιο, αν και ήταν 1ο. Στα SUPER MARKETS δίνετε ρέστα με τα αφεντικά και κατεβαίνετε παρεούλα και ψηφίζετε μαζί. Και μέσα σε όλα αυτά αφού δεν έχετε αφήσει φόρουμ για φόρουμ του παγκόσμιου κεφαλαίου, σε Ευρώπη ΗΠΑ, που να μην έχετε περάσει, τι BROOKINGS, τι Ελληνοαμερικάνικες κοινότητες, τι συνέδρια με χορηγούς τον Σόρος και τις μυστικές υπηρεσίες NCIS, τι ΤΕΧΑΣ και γελαδάρηδες να δίνετε υποσχέσεις και κόντρα υποσχέσεις και δηλώσεις νομιμοφροσύνης προς το ΝΑΤΟ, ΕΕ κ.λ.π., τι για καλούς και υγιείς επιχειρηματίες (τι εφεύρεση και αυτή? δεν μας λέτε πως την σκεφτήκατε?), τι ανακαλύψεις για καλό και κακό κεφάλαιο, έρχεστε εχθές και δέσατε το γλυκό. Κάνατε μια ομιλία (από τις πιο πετυχημένες σας) στο Ελληνοαμερικάνικο Επιμελητήριο μαζί με Σαμαρά και Βενιζέλο και εκεί δώσατε ρέστα. Τους αφήσατε όλους άναυδους. Οτι σε χρόνο ρεκόρ θα ξεπερνάγατε κι αυτόν ακόμα τον Αντρέα σε παπατζηλίκι, δεν το περίμεναν ούτε και οι εκλεκτοί σας φίλοι. Εδώ υπερκεράσατε σε προτάσεις και δεσμεύσεις τους πάντες. Ο εσχάτως καλός σας φίλος ΣΕΒ έτριβε τα μάτια του. Και για να τελειώνουμε, ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙΣΜΟ ΝΑ ΠΙΑΝΕΤΕ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΑΣ ΤΟ ΚΚΕ? Και να ξέρετε και κάτι ακόμα. Οτι ο κόσμος σε εσάς και λόγω των συνθηκών δεν θα σας δώσει σχεδόν καθόλου χρόνο. Και τότε θα ψάχνετε τρύπα να κρυφτείτε. Γι αυτό και το αντικκε μένος σας, ξέρετε ότι το κκε θα βρείτε μπροστά σας. Και όσο στρίβετε το τιμόνι δεξιά. τόσο χρειάζεστε και τον αντικομμουνισμό. Η ιστορία βρίθει τέτοιων παραδειγμάτων, που κόμματα σας τα δικά σας γίνανε το πιο αντικομμουνιστικά. Δ.

Ανώνυμος
27 Δεκεμβρίου 2013 στις 11:09 μ.μ.

το κοινο πορισμα ΚΚΕ ΕΑΡ ητανε συμφωνο με της αποφασης του 12 συνεδριου και του τοτε προγραμματος του κομματος για ενδιαμεσα σταδια προς τον σοσιαλισμο. το προβλημα σας ειναι οτι το ΚΚΕ απο το 1996 εχει αλλαξη προγραμμα και δεν κανει τα ιδια λαθη ξεκοβοντας καθε σχεση μαζι σας.το οτι το ΚΚΕ δεν θα γινη εξωκοινοβουλευτικο κομμα φαινεται απο τον πανικο και το αγχος σας. αν ητανε οπως τα λετε δεν θα σας εκαιγε ετσι.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger