Home » , » Π. Κωνσταντίνου: Κύριε Καμίνη, ΟΧΙ μουσικές φιέστες για τις «λευκές νύχτες» της μαύρης εκμετάλλευσης

Π. Κωνσταντίνου: Κύριε Καμίνη, ΟΧΙ μουσικές φιέστες για τις «λευκές νύχτες» της μαύρης εκμετάλλευσης

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013 | 11:17 μ.μ.

Δήλωση Πέτρου Κωνσταντίνου, δημοτικού συμβούλου Αθήνας με την Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας για τις "Λευκές Νύχτες":

"Η απόφαση της Περιφέρειας να σύρει με το ζόρι τους εμποροϋπαλλήλους σε εξοντωτικά ωράρια εργασίας το Σάββατο 28 Δεκέμβρη παρά την ριζικά αντίθετη στάση των σωματείων εργαζόμενων είναι μια ευθεία εξυπηρέτηση των συμφερόντων των μεγαλεμπόρων της Αθήνας.

Το μόνο που έλειπε σε αυτήν την παράφωνη αντεργατική απόφαση ήταν να μετατραπούν οι λιγοστές ώρες ανάπαυσης σε «λευκές νύχτες» των εργοδοτών με μουσική κάλυψη από τον Δήμο της Αθήνας.

Για άλλη μια φορά ο Δήμαρχος Γ.Καμίνης επιλέγει να προσθέσει τον εαυτό στην αντεργατική «Τρόικα» πλάι στον Εμπορικό Σύλλογο Αθήνας και τη Περιφέρεια Αττικής. Τα προεκλογικά γκάζια πατάνε εργασιακά  δικαιώματα δήθεν για να «μπει μπροστά η ανάπτυξη»!

Η τεχνητή αναπνοή πάνω στο πτώμα του ιστορικού κέντρου εξ αιτίας της κρίσης του καπιταλισμού είναι η αυταπάτη που κουβαλάνε για το πώς θα βγούμε από τη κρίση. Στη πράξη ενισχύουν τους μεγαλεμπόρους και μεγαλοκαταστηματάρχες που ρήμαξαν τις ζωές των εργαζόμενων αλλά και οδήγησαν στο κλείσιμο χιλιάδων μικροκαταστημάτων. Αν οι μισθοί δεν αυξηθούν, αν οι εργαζόμενοι δεν βρουν δουλειά, οι νύχτες και οι μέρες θα είναι μαύρες για όλους, όχι μόνο για τους άστεγους και τους πεινασμένους της πόλης.

Οι μουσικοί του Δήμου της Αθήνας δεν μπορούν να χρησιμοποιούνται σε αυτή τη μακάβρια επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα, στο δικαίωμα στη ξεκούραση το σαββατόβραδου για χιλιάδες υπαλλήλους.

Χρειάζεται περισσό θράσος αυτοί που αφήνουν απλήρωτους τους εργαζόμενους, να τους ζητάνε πρώτα να δουλεύουν τις Κυριακές και μετά και σε λευκά Σάββατα.
Φτάνει πια!".

Πηγή: ertopen.com
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
28 Δεκεμβρίου 2013 στις 1:57 π.μ.

Σχολιασμός δημοσκόπησης
Σάλο έχει προκαλέσει δημοσκόπηση του Παν/μιου Ιωαννίνων, που δίνει χαμηλά ποσοστά σε όλους. Έχω πει, ότι ο κόσμος δεν απαντά σε δημοσκοπήσεις. Στη συγκεκριμένη Περιφέρεια δε, υπάρχουν χωριά που οι κάτοικοι φεύγουν το χειμώνα. Παρόλα αυτά να μερικοί ενδιαφέροντες πραγματικοί αριθμοί: Στην Ήπειρο (4 νομοί) ψήφισαν μόνο το 58% (224.918). Τα άλλα (162.706) ήταν αποχή – άκυρο λευκό. Μην κάνει λοιπόν εντύπωση αυτό. Ο ΣΥΡΙΖΑ κατά τη δημοσκόπηση, έχει 14,5% η ΝΔ 7,3% το ΚΚΕ 3,6% και τα άλλα κόμματα είναι κάτω από το 3%. Φυσικά υπάρχουν 36,4% Αναποφάσιστοι. Τα ποσοστά που βρήκα δεν βγάζουν σύνολο 100%: ΝΔ 7,3 ΠΑΣΟΚ 2,3 ΔΗΜΑΡ 2,9 ΣΥΡΙΖΑ 14,5 ΚΚΕ 3,6 ΑΝΕΛ 2,2 ΧΑ 2,4 ΛΟΙΠΑ 10,5% λευκό 3,5 Αποχή 14,2 Αναποφάσιστοι 36,4 Σύνολο 99,8 – ίσως είναι από την στρογγυλοποίηση κάποιων ποσοστών... http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26509&subid=2&pubid=113191175
Παρόλα αυτά μπορούμε να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτος και με διαφορά. Η ΝΔ ήταν πρώτη με 33,72% στην Περιφέρεια αυτή το ΠΑΣΟΚ είχε 14,40% και η ΔΗΜΑΡ 5,49%. Ακόμα και με αναγωγή η ΝΔ δεν υπερβαίνει το 16% το δε ΠΑΣΟΚ έχει γύρω στο 5%! Που πάει να πει ότι δύσκολα θα βγάλει ευρωβουλευτή! Το ΚΚΕ με αναγωγή παίρνει 7,8% που σημαίνει ότι έχει φτάσει και ξεπεράσει τα ποσοστά του Μαΐου. Φυσικό κι αναμενόμενο, αν πάρουμε υπόψη όλες τις σκληρές μάχες που έδωσε. Τα άλλα κόμματα είναι περίπου στα ίδια με μικρές αυξομειώσεις. Εντύπωση προκαλεί το 10,5% των «μικρών» κομμάτων φτάνει περίπου στο 23% αν υπολογίσουμε την «αδιευκρίνιστη» ψήφο!!! Θα έχουμε άραγε ένα «νέο Μάιο» στις εκλογές με μεγάλο ποσοστό στα κόμματα εκτός βουλής; Δύσκολο αλλά όχι απίθανο, αν αναλογιστούμε το χαρακτήρα των εκλογών και την οργή του κόσμου. Πιθανό να υπάρξει ακόμα μεγαλύτερο ρεύμα προς το πρώτο κόμμα και την Αριστερά γενικότερα, ώστε να υπάρξει αυτοδυναμία ΣΥΡΙΖΑ. Προσωπικά πάντως, θα ευχόμουνα να μπουν στη βουλή και άλλα κόμματα της Αριστεράς, τόσο για τους αγώνες που έχουν κάνει, όσο και για την ενίσχυση της πολυφωνίας μέσα στο κοινοβούλιο.
Ένα όμως είναι το σίγουρο: Η ΝΔ με τα δεκανίκια της βαδίζει προς τον όλεθρο. Κι η Αριστερά ενισχύεται. Αυτό όμως σημαίνει εγρήγορση γιατί ο φασισμός δεν θα τα παρατήσει εύκολα και θα παίξει βρώμικα.
Τα ποσοστά στους 4 νομούς είναι τις τελευταίες εκλογές ήταν:
ΝΔ 33,72% ΣΥΡΙΖΑ 26,91% ΠΑΣΟΚ 14,40% ΔΗΜΑΡ 5,49% ΑΝΕΛ 5,01% ΚΚΕ4,78% ΧΑ 4,82% ΑΝΤΑΡΣΥΑ 0,49% ΛΟΙΠΑ 4,38%
mitsos175

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger