Home » , , » Δημοσκόπηση GPO (Βίντεο) και δυο λόγια για τις δημοσκοπήσεις.

Δημοσκόπηση GPO (Βίντεο) και δυο λόγια για τις δημοσκοπήσεις.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013 | 2:00 π.μ.

Το βίντεο που παραθέτουμε είναι απ’ την τηλεοπτική εκπομπή «Ανατροπή» του Πρετεντέρη και μας δείχνει την πρόθεση ψήφου στις ευρωεκλογές και στις βουλευτικές εκλογές όπως την παρουσιάζει η εταιρεία δημοσκοπήσεων GPO.

Φυσικά δεν πρέπει να έχουμε καμιά εκτίμηση σ’ αυτές τις δημοσκοπήσεις όχι μόνο γιατί καθεστηκυίες φυλλάδες –όπως το χθεσινό «Παρόν» κάνουν λόγο για «μυστικές δημοσκοπήσεις» που υπάρχουν και δείχνουν εντελώς διαφορετικά ποσοστά- όχι μόνο γιατί ξέρουμε ποιος είναι ο ρόλος του Mega που πλήρωσε για να γίνει αυτή η δημοσκόπηση, αλλά παίρνοντας υπ’ όψιν και το άρθρο του Λευτέρη Χαραλαμπόπουλος που έγραφε στο "Unfollow":

«Φανταστείτε, ας πούμε, να δημοσιεύονταν δημοσκοπήσεις που θα εμφάνιζαν τον ΣΥΡΙΖΑ με επτά ποσοστιαίες μονάδες μπροστά ή την κυβέρνηση να καταρρέει, πόσο διαφορετική θα ήταν η κατάσταση και η ψυχολογία του κόσμου. Φημολογείται έντονα ότι τέτοιες δημοσκοπήσεις υπάρχουν, αλλά δεν δημοσιεύονται. Να υποθέσουμε ότι δεν τις αφήνει να βγουν στο φως η κυβέρνηση για να μη διαλυθεί; Ή ότι δεν τις «κυνηγά» ούτε η αντιπολίτευση για να μην σπάσει ο διάολος το ποδάρι του και πέσει η κυβέρνηση πριν το σωστό τάιμιγκ; Το ψέμα είναι βολικό από πολλές πλευρές…».

Για αρχειακούς λόγους όμως θα κρατήσουμε όλες τις δημοσκοπήσεις που θα γίνουν μέχρι τις εκλογές, όχι φυσικά για να "εκθέσουμε" αργότερα αυτές τις εταιρείες -άλλωστε την δικαιολογία την έχουν διαχρονικά για τις παταγώδεις διαψεύσεις τους: "η δημοσκόπηση είναι φωτογραφία της στιγμής"- αλλά για να δείξουμε την αναξιοπιστία τους για μια ακόμα φορά.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

3 Δεκεμβρίου 2013 στις 10:15 π.μ.

Αφού δεν τραβάει άλλο το ψοφίμι...

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger