Home » » Δηλώσεις Γλέζου για συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ - Π. Λαφαζάνης για τις εσωτερικές διεργασίες στον Σύριζα (2 βίντεο)

Δηλώσεις Γλέζου για συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ - Π. Λαφαζάνης για τις εσωτερικές διεργασίες στον Σύριζα (2 βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014 | 8:06 μ.μ.

Διαστάσεις που δεν ανταποκρίνονται στην ουσία του θέματος πήρε απόσπασμα από ομιλία του Μ. Γλέζου στην βουλή κατά την οποία το ιστορικό στέλεχος της αριστεράς άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο αν η Ν.Δ. αλλάξει ριζικά της πολιτικές της θέσεις να υπάρξει συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ.

Ο ίδιος και μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν με γραπτή του δήλωση καυτηρίασε όσους ισχυρίστηκαν ότι διαφοροποιείται απ’ την επίσημη γραμμή του κόμματός του και έκανε λόγο ότι μιλούσε ειρωνικά και «όποιος δεν καταλαβαίνει την ειρωνεία είναι τουλάχιστον ηλίθιος», υπογραμμίζοντας ότι όσοι «μετατρέπουν την ειρωνεία σε δήθεν πρόταση συνεργασίας ή είναι παντελώς ανίκανοι να καταλάβουν την ειρωνεία -συνεπώς επικίνδυνοι- ή είναι τόσο πανικόβλητοι που πατάνε πάνω στην ειρωνεία για να βρουν σανίδα σωτηρίας»,


Και αν η δήλωση του Μ. Γλέζου παρερμηνεύτηκε, δεν θα μπορούσε να πει κανείς το ίδιο για το κείμενο που υπογράφει ο Πάνος Κοσμάς, στέλεχος της συνιστώσας «ΚΟΚΚΙΝΟ» και μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ.

Το άρθρο του που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα iskra κάνει δριμύτατη κριτική στα επιτελικά στελέχη του Σύριζα, Γιάννη Δραφασάκη, Γ. Μηλιό και Γ. Σταθάκη τα οποία σύμφωνα με τον ίδιο «προβάλλουν με δημόσιες τοποθετήσεις τους κάποιες "νέες ιδέες" για κεφαλαιώδη ζητήματα του προγράμματος και του πολιτικού σχεδίου του κόμματος, που όχι μόνο είναι εκτός των πρόσφατα ψηφισθέντων θέσεων στο ιδρυτικό Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά είναι ταυτόχρονα και εξαιρετικά επικίνδυνες».

Καλεσμένος στην εκπομπή του Ν. Ευαγγελάτου, ο Π. Λαφαζάνης, στέλεχος του «Αριστερού Ρεύματος» απέφυγε να σχολιάσει τις απόψεις του Π. Κοσμά ισχυριζόμενος ότι η ιστοσελίδα ισκρα δεν είναι όργανο του Σύριζα και κάθε αρθρογράφος της είναι υπεύθυνος για τις απόψεις που διατυπώνει. (εδώ υπάρχει μια λεπτομέρεια που έχει την σημασία της. Το κείμενο του Π. Κοσμά αναρτήθηκε αρχικά στην ιστοσελίδα rproject ;και μετά έγινε αναδημοσίευση στην ίσκρα.
Αλλωστε ο τίτλος του είναι ενδεικτικός για τις διεργασίες που συμβαίνουν στο εσωτερικό του Σύριζα: «Οι (επικίνδυνες) «νέες ιδέες» κεντρικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ»).

Επίσης στην ίδια τηλεοπτική του παρουσία ο Π. Λαφαζάνης, απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας Σύριζα-Ν.Δ λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «Αν κάποιοι πιστεύουν ότι η Ν.Δ θα ηττηθεί και θα παραμείνει στο προσκήνιο μέσω συνεργασίας με τον Σύριζα είναι γελασμένοι»

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

29 Ιανουαρίου 2014 στις 8:19 μ.μ.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΡΥΦΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ
Δυστυχώς ή ευτυχώς η αλήθεια για το ΣΥΡΙΖΑ, και εν προκειμένω για την ουσία της πολιτικής του, όσο και για το ρόλο που θα κληθεί να παίξει στις μετεκλογικές εξελίξεις, είναι αμείλικτη…

του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
http://ellinikoforoum.blogspot.gr/2014/01/blog-post_2579.html

Και η κοινωνία δυστυχώς θα βρεθεί αντιμέτωπη με εκπλήξεις δυσάρεστες αν εθελοτυφλήσει γι ακόμη μια φορά. Οι κατά καιρούς εκρήξεις ειλικρίνειας των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ (μηδέ εξαιρουμένου και του ίδιου του του αρχηγού), ούτε εκφραστικές γκάφες συνιστούν, ούτε βεβαίως και μεμονωμένα ανομήματα των επιμέρους στελεχών του.

Συνιστούν την κρυφή και άκρως επικίνδυνη ατζέντα αυτού του ερμαφρόδιτου πολιτικού συνονθυλεύματος που δηλώνει «Αριστερά», και το επικίνδυνο περιεχόμενό της θα τεθεί στην ημερήσια διάταξη αμέσως μετά τις εκλογές όποτε κι αν αυτές γίνουν.

Τρία πράγματα ενδεικτικά θα θυμίσουμε, που προέκυψαν μόνο μέσα στην τελευταία εβδομάδα...

Το πρώτο ήταν η δήλωση του Σταθάκη, ο οποίος ξεκάθαρα και απερίφραστα δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί επαχθές μόνο το 5% του συνολικού δημοσίου χρέους, άρα το υπόλοιπο 95% το θεωρεί ως χρέος απόλυτα νόμιμο. Καταλαβαίνετε λοιπόν τι σόι διαπραγμάτευση και με ποιους σκοπεύει να την κάνει...

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ>>> http://ellinikoforoum.blogspot.gr/2014/01/blog-post_2579.html

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger