Home » , » Γιατί «χαρίσαμε» τους 3 νεκρούς των Ίμια στους φασίστες;

Γιατί «χαρίσαμε» τους 3 νεκρούς των Ίμια στους φασίστες;

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014 | 9:33 μ.μ.

«Αν πυροβολήσεις το παρελθόν με πιστόλι, το μέλλον θα σ’ εκδικηθεί με κανόνι...».

Ρωσικό γνωμικό 
_______________________________

Τέτοιες μέρες πριν από 17 χρόνια, κατά την κρίση των Ίμια, η αφεντομουτσουνάρα μου -όπως λέει κι ο καραγκιόζης- υπηρετούσε τη στρατιωτική της θητεία, ως αρχιφύλακας στο φυλάκιο του νησιού της Χάλκης (πολλούς αγωνιστικούς χαιρετισμούς στη 235 ΕΣΣΟ και στους «συμπολεμιστές» του 211 ΤΕΑ της Ρόδου τρομάρα μας!). Η Χάλκη δεν απέχει πολύ από την Κάλυμνο και τα Ίμια, άλλωστε όλα τα Δωδεκάνησα, μια στρατιωτική γειτονιά είναι κι όπως είναι φυσικό, αυτές τις μέρες τις θυμάμαι έντονα.

Από τότε πέρασε πολύς καιρός και τα πρώτα 10 χρόνια μετά από εκείνο το βράδυ, κάθε επέτειος των Ίμια είχε δύο βασικά χαρακτηριστικά: Την οργή για την ξευτυλισμένη στάση των εκσυγχρονιστών της φάπας (από τους Αμερικάνους και την ΕΕ) και το διαβόητο «ευχαριστούμε την κυβέρνηση των ΗΠΑ» και την παντελή απουσία και αμηχανία της Αριστεράς σχετικά με το θέμα. Τα τελευταία χρόνια, προστέθηκε κι ένα επιπλέον χαρακτηριστικό: Η Χρυσή Αυγή, που πήρε το franchise της θλιβερής επετείου.

Αντί σε κάθε επέτειο -όλα αυτά τα χρόνια -να βγαίνει μπροστά με παλλαϊκές εκδηλώσεις και συλλαλητήρια τιμώντας τους 3 νεκρούς στα Ίμια, που με τη ζωή τους υπεράσπισαν το δικαίωμά αυτού του λαού να ζει σα νοικοκύρης τον τόπο του, η Αριστερά κάθεται στο μπαλκόνι της, σαν τη θρησκόληπτη και φοβισμένη γεροντοκόρη, αποκαλώντας –εντελώς ανιστόρητα- εθνικιστές και φασίστες, όσους δηλώνουν πατριώτες. Αντί κάθε χρόνο να ξεσηκώνει «μπουχό» με κεντρικά συνθήματα την εφαρμογή των διεθνών συνθηκών του ΟΗΕ και του δικαίου της θάλασσας στο Αιγαίο, το βρώμικο ρόλο των αμερικανόδουλων εκσυγχρονιστών στους μετέπειτα υπέρογκους εξοπλισμούς της χώρας και την εθνική ανεξαρτησία, άφησε τους φασίστες να σηκώνουν ελληνικές σημαίες και να φωνάζουν δυνατά τα ονόματα των 3 νεκρών στα Ίμια. Λες και οι 3, που χάθηκαν στο Αιγαίο, ήταν τίποτα ταγματασφαλίτες, ή τίποτα παρακρατικοί νεοναζί μισθοφόροι. Οι φασίστες (κρατικοί και παρακρατικοί) εκμεταλλεύτηκαν αυτό το έλλειμμα της Αριστεράς κι έρποντας με ύπουλο τρόπο, εισήλθαν και κατέλαβαν το τεράστιο κενό, που’ χει αφήσει σ’ αυτά τα ζητήματα.

Δυστυχώς όμως, η Αριστερά έχει απεμπολίσει κάθε ίχνος ΕΑΜικής παράδοσης, η οποία σήμερα θα μπορούσε να εμπνεύσει σήμερα, όσο τίποτε άλλο, τον αγώνα ενάντια στη νέα κατοχή της τρόικα, διολισθαίνοντας στη λογική του Άγι Στίνα.
Σ’ αυτή τη σύγχρονη σχολή σκέψης της Αριστεράς, αξίζει να τεθεί το ερώτημα, που έθεσε ο Γιώργος Τοζίδης στο «Δρόμο της Αριστεράς”: «Η ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου ήταν ύψιστη πράξη αντίστασης που συνέβαλε στην ήττα των ναζί στο μέτωπο της Αφρικής, ή καταστροφή δημόσιας υποδομής που είχε ως αποτέλεσμα να δυσκολευθεί η κυκλοφορία ανθρώπων και εμπορευμάτων;»

 ΥΓ: Στη φωτογραφία απεικονίζεται η αυθεντική σημαία - λάβαρο του ΕΛΑΣ Κρήτης, με σφραγίδα και υπογραφές του Διοικητή του 14ου Συντάγματος Στέλιου Σφακιωτάκη, του Διοικητή της 5ης Μεραρχίας Γρηγόρη Κοντεκάκη, του Επιτελάρχη Στέφανου Πρώιμου καθώς και του Ιερέα Δημήτρη Λαμψήκηνου.

 Και μην ξεχνάμε: Να κρατήσουμε ψηλά, το πνεύμα του Μετώπου!

 askordoulakos
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 65 σχόλια

1 Φεβρουαρίου 2014 στις 12:03 π.μ.

Ο δαίμων του υπολογιστή κακοποίησε τη γενική πληθυντικού των Ιμίων...
Χίλια συγγνώμη...
askordoulakos

Ανώνυμος
1 Φεβρουαρίου 2014 στις 10:14 π.μ.

Καλημέρα.
Θεωρώ ότι το ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ πρέπει να ανησυχεί για το γεγονός ότι τέτοιου είδους εθνικιστικά και υβριστικά κείμενα για την αριστερά, το αντιπολεμικό και αντιμιλιταριστικό κείμενο τυχαίνουν τέτοιας προβολής.
Αδυνατώ να σχολιάσω απόψεις που συνδέουν την ΕΑΜική επανάσταση με την καφρίλα των Ιμίων, όπου δύο ανταγωνιστικές αστικές τάξεις κόντεψαν να φέρουν την απόλυτη πολεμική καταστροφή.
Όσοι τώρα θέλουν να ανταγωνιστούν σε "πατριωτισμό" την Χ.Α. γιατί δεν πάνε στον ΕΠΑΜ, στον Κραμπελιά;
Γιατί πρέπει να το κάνουν από το ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ, μετατρέποντας το σε ΒΑΘΥ ΜΑΥΡΟ!

Φάντασμα
1 Φεβρουαρίου 2014 στις 10:16 π.μ.

Ανοίγεις μεγάλο ζήτημα και το ανοίγεις με λάθος τρόπο, υπερ-απλουστευτικό.

Η αρχική σου παραδοχή να συνδέεις τα Ίμια με την ΕΑΜική παράδοση, είναι πέρα για πέρα λάθος.

Την εποχή του ΕΑΜ η χώρα δέχθηκε ξένη εισβολή από δύο υπερδυνάμεις της εποχής σε μια περίοδο που το κοινωνικό φαντασιακό περιφέρονταν ανάμεσα στις ιδέες του Βενιζελικού "εθνικισμού" (Η Ελλάς των 5 ηπείρων και των 7 θαλασσών) και τις τότε ακόμα πρόσφατες "απελευθερώσεις" νέων εδαφών. Άλλο πράγμα σήμαινε τότε στη συνείδηση του Έλληνα ο όρος "Πατρίδα", σε τέτοιο βαθμό που σήμερα δύσκολα μπορούμε να κατανοήσουμε.

Η περίπτωση των Ιμίων είναι εντελώς διαφορετική.

Καταρχάς τα γεγονότα στα Ίμια ξεκίνησαν σαν μια ασήμαντη Τουρκική προβοκάτσια χρήσιμη μόνο για το πολιτικό σύστημα της Τουρκίας, την οποία το Ελληνικό πολιτικό σύστημα βλακωδώς ενίσχυσε και κλιμάκωσε σε βαθμό που χάρισε τελικά στην Τουρκία πάτημα για την δημιουργία των λεγόμενων "Γκρίζων Ζωνών".
Τα Ίμια είναι αποκλειστικό αποτέλεσμά της νεο-ελληνικής ασχετοσύνης και του λαϊκισμού.
(Θυμήσου π.χ. το ρόλο του τότε Πασοκοδημάρχου της Καλύμνου, αλλά και του τότε δημοσιογράφου και νυν βουλευτή της ΝΔ Αργύρη Ντινόπουλου στην κλιμάκωση της κρίσης).
Η κλιμάκωση της κρίσης οφείλεται απόλυτα στην ανικανότητα της Ελληνικής Πολιτικής και Στρατιωτικής Ηγεσίας να διαχειριστούν ένα απλό σχετικά συνοριακό επεισόδιο.
Τα υπόλοιπα είναι λίγο πολύ γνωστά. Η Τουρκία εκμεταλλευόμενη την αναπάντεχη Ελληνική πολιτικοστρατιωτική ανικανότητα απέκτησε διπλωματικά οφέλη, ο ξένος παράγοντας αναγορεύτηκε και πάλι Διαιτητής στο Αιγαίο, και η Ελληνική οικονομικοπολιτική ελιτ κέρδισε μερικά δις € από τις μίζες και τα κέρδη της κούρσας των εξοπλισμών που ακολούθησε.

Τι από αυτά να υπερασπιστεί η Αριστερά?
Ή μήπως να σηκώσει το θέμα των 3 τραγικών θυμάτων εκείνης της νύχτας σε μια κόντρα λαϊκισμού με την Ακροδεξιά?



Υ.Γ. 1: Οι πεσόντες στα Ίμια δυστυχώς δεν έφυγαν "υπερ πίστεως και πατρίδος". Έφυγαν θύματα των ανικάνων που τους έστειλαν σε μια άχρηστη αποστολή αναγνώρισης σε συνθήκες εκτός κάθε παραμέτρου ασφάλειας του πτητικού τους μέσου. Έφυγαν γιατί ήταν οι μόνοι από τα πληρώματα των Ελικοπτέρων του Πολεμικού Ναυτικού που δέχθηκαν να πάνε στην συγκεκριμένη αποστολή εκείνο το βράδυ. Και δέχθηκαν γιατί ήταν οι πιο φρέσκοι στην υπηρεσία και δεν μπόρεσαν να πουν όχι. (Αυτά έχουν αποκαλυφθεί από συναδέλφους τους σε τηλεοπτικές εκπομπές).

Υ.Γ. 2: Η ανατίναξη της Γέφυρας του Γοργοπόταμου (25/11/1942) δεν είχε καμία επίδραση στην ήττα του Ρόμμελ. Ο Ρόμμελ ηττήθηκε στη Μάχη του Ελ Αλαμέϊν που τελείωσε την 11/11/1942. Αυτά για να μάθει λίγο Ιστορία ο κος Τοζίδης του "Δρόμου της Αριστεράς".

Ανώνυμος
1 Φεβρουαρίου 2014 στις 11:30 π.μ.

Ένα έχω να σου πω από τη Γερμανία που μένω και ακούω στον ύπνο το τρίξιμο από τα κόκκαλα του παππού μου που πολέμησε στην Πίνδο και άλλων νεκρών προγόνων, πεσόντων για την ελευθερία: εύγε askordoulako, όποιος κι αν είσαι! Αλλά ένα μέρος, το μεγαλύτερο δυστυχώς της σημερινής αριστεράς, την Ελευθερία δεν τη γνωρίζει ούτε από την όψη, ούτε από την κόψη , έχει προδώσει τον φοβερό μας Εθνικό Ύμνο, έχει αλωθεί εσωτερικά.
Στη Δίκη του Κάφκα, όταν ο πρωταγωνιστής εισέρχεται στην αίθουσα του παράξενου δικαστηρίου που τον καταδιώκει και τον σκοτώνει στο τέλος ,τον περιμένει ένας δικαστής...Εκεί νομίζει, αρχικά, ότι στις δυο πλευρές της αίθουσας που βρέθηκε, αριστερά και δεξιά του κάθονται αντίπαλες παρατάξεις... γιατί όταν αρχίζει να μιλάει, μόλις η μια πλευρά τον επευφημεί, η άλλη τον αποδοκιμάζει...Στο τέλος με φρίκη αντιλαμβάνεται την πλάνη του! Παρατηρεί απορημένος από κοντά τους παριστάμενους και διακρίνει ότι στο πέτο του σακακιού τους, φέρουν άπαντες το διακριτικό σήμα της ίδιας εξουσίας!
Είναι νομίζω μια τρομερή αλληγορία και μια προφητική εικόνα για την προδοσία της σύγχρονης αριστεράς.
Σύντομα θα αντιληφθεί και ο τελευταίος ότι ο σ. Μηλιός, ο σ. Σταθάκης αλλά και άλλοι έχουν καρφιτσωμένο στο πέτο των ρούχων τους το διακριτικό σήμα της ίδιας απρόσωπης εξουσίας.
Χαιρετισμούς από τα ξένα στην πατρίδα μας και σε σένα προσωπικά ,
Εύη

Ανώνυμος
1 Φεβρουαρίου 2014 στις 4:38 μ.μ.

Συμφωνώ 100%

Επώνυμος
1 Φεβρουαρίου 2014 στις 5:32 μ.μ.

Κλασσικό δείγμα γραφής που δείχνει ότι πολλοί μέσα στην Αριστερά έχουν μπερδέψει τη βούρτσα με την ιδεολογία. Αντιπροσωπευτικό δείγμα τέτοιας σύγχυσης είναι η γέννηση μέσα από τα σπλάχαν της Αριστεράς μορφωμάτων όπως το ΕΠΑΜ, το οποίο θεωρεί ξεπερασμένο το διαχωρισμό Δεξιάς-Αριστεράς και μιλά για Εθνική Ενότητα-Εθνική Υπερηφάνεια-Εθνικά Ιδεώδη και άλλα τέτοια φαιδρά, ανιστόρητα και αδιάφορα για έναν Αριστερό.

Να με συμπαθάτε, αλλά για μένα δεν υπάρχει μία Ελλάδα, αλλά δύο. Υπάρχει η Ελλάδα της άρχουσας τάξης και υπάρχει και η Ελλάδα των προλεταρίων. Υπάρχει η Ελλάδα των εξουσιαστών και η Ελλάδα των εξουσιαζομένων. Η Ελλάδα των εχόντων και η Ελλάδα των μη. Τα συμφέροντα των δύο Ελλάδων όχι μόνο δεν ταυτίζονται αλλά είναι ευθέως συγκρουόμενα.

Το ότι η Ελλάδα δεν είναι ίδια για όλους, το ένιωσαν πολύ καλά στο πετσί τους οι κολίγοι της Θεσσαλίας, όταν η Θεσσαλία προσαρτήθηκε στο ελληνικό κράτος το 1881. Προσάρτηση κατά την οποία οι Έλληνες κολίγοι της Θεσσαλίας βρέθηκαν σε χειρότερη θέση από ό,τι επί Τουρκοκρατίας !!

Θα συνεχίσω με άλλο ένα παράδειγμα επειδή πιστεύω ότι με αυτά μπορείς με λίγες λέξεις να πεις πάρα πολλά. Αν, για παράδειγμα, ήμουν κομμουνιστής Κύπριος και είχα πετύχει την ανεξαρτησία της Κύπρου από τους Άγγλους, δε θα ήθελα με τίποτε να ενωθώ με τη “μητέρα” φασιστική Ελλάδα του '60 που εκτελούσε και έστελνε στην εξορία τους ανθρώπους που πάλευαν για κοινωνική δικαιοσύνη και θα προσπαθούσα με τα ταξικά μου αδέλφια – τους Τουρκοκύπριους εργάτες – να προσπαθήσω την οικοδόμηση ενός σοσιαλιστικού κράτους στην Κύπρο.

Το ΕΑΜ υπερασπίστηκε ξεκάθαρα και με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την Ελλάδα των κατατρεγμένων. Στα Ίμια τι ακριβώς υπερασπιστήκαμε; Δύο βράχια που εξαιτίας τους χάθηκαν άδικα τρεις ζωές και που θα μπορούσαν να χαθούν χιλιάδες. Δεν έχουμε διδαχθεί τίποτα από τη Μικρασιατική Καταστροφή και το δράμα της Κύπρου; Κι αν κάποιος πει ότι μ’ αυτή τη λογική δε θα γινόταν ούτε η επανάσταση του 1821 θα επανέλθω δριμύτερος.

Ανώνυμος
1 Φεβρουαρίου 2014 στις 9:05 μ.μ.

ψάχνοντας να βρω αυτό που λένε αγνός πατριώτης μπορώ να βρω χιλιάδες εκατομμύρια μάλλον στο χώρο τις αριστεράς,στην ακροδεξιά ΧΑ ,4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ,21 απριλιου ΚΤΛ βρίσκω μονο πατριδοκαπηλους προδοτες,,στρατογκαβλους .δοσιλογους ,δειλούς , ηλίθιους γενικά που ονειρεύονται κατακτήσεις ξενών κρατών και πολεμους γιατι κάπου κάπως κάποτε τους είπανε μια προφητια για ελοχιμ ΄η απλως επειδη τα εγκεφαλιακα κυταρα που εχουνε τους επιτρεπουνε μονο τετοιες σκεψεις καθως και αναρθρες λεξεις τυπου ΟΥΓΚ ΟΥΓΚ.η περίπτωση τις εκμεταλευσης των νεκρών των Ιμιων ειναι ακομα μια προσπάθεια πατριδοκαπηλιας αλλα και εμεταλευσης των νεκρων για ψηφοθηρια απο την χρυση αυγη και τιποτα περισσοτερο
Ανορθογραφος

Ανώνυμος
2 Φεβρουαρίου 2014 στις 1:12 μ.μ.

O askordoulakos έθεσε ένα τεράστιο ζήτημα: "πατριώτες" ή "πατριδοκάπηλοι"; Αν και δεν μπορώ να συμφωνήσω σε όλα, συμφωνώ ότι η Αριστερά θα πρέπει να απαντά στις προκλήσεις των εθνικιστών. Στα Ίμια που η όλη κατάσταση οδήγησε στο θάνατο τριών νέων ανθρώπων, έχουμε μια περίληψη τι συμβαίνει: Η άρχουσα τάξη μιας χώρας, όταν στριμώχνεται ή απλά θέλει να δείξει, ότι κάτι κάνει, δημιουργεί μια κρίση ή πόλεμο σε "συνεργασία" με την άρχουσα τάξη της διπλανής ή άλλης χώρας. Το αποτέλεσμα είναι οι πλούσιοι να βάζουν τους φτωχούς των χωρών να σκοτώνονται μεταξύ τους. Αυτό έγινε πχ στα Φώκλαντ, στις εισβολές των ιμπεριαλιστών στο Ιράκ, Αφγανιστάν κλπ. (μόνο που εκεί είχαμε απρόκλητη επίθεση για τις πρώτες ύλες και τη χρήση μισθοφόρων), αλλά και την Κύπρο. Ο δικτάτορας Παπαδόπουλος λχ βλέποντας το τέλος να πλησιάζει, θέλησε να το παίξει "Μεγαλέξανδρος" δηλ. να ενώσει υπό το "θρόνο" του Ελλάδα και Κύπρο. Οι ΗΠΑ που είχαν τα δικά τους σχέδια για διχοτόμηση του είπαν ok. Η Τουρκία που φυσικά ήταν στο κόλπο, αντέδρασε άμεσα και το αποτέλεσμα ήταν χιλιάδες νεκροί για να διαιρεθεί το νησί. Αυτοί που έκαναν αυτά βγαίνουν τώρα τιμητές! Στα Ίμια μια διάσωση μοίρασε το Αιγαίο, σύμφωνα με τα συμφέροντα των Αμερικανών (που ήταν πιο κοντά σε αυτά των Τούρκων). Τα "12 μίλια" δεν μπορούν να υλοποιηθούν, όταν υπάρχουν γκρίζες ζώνες προς χαρά των Γιάνκηδων που θεωρούν όλα τα διεθνή ύδατα δικά τους (κι ότι υπάρχει σε αυτά ή κάτω από αυτά). Πως όμως θα δέχονταν το πράσινο και γαλάζιο γίδι την απόφαση αυτή; Μα με το να φτάσουμε στο χείλος ενός πολέμου. Ή αυτό, ή πόλεμος! Και δεν είπε κανείς από δώ, ποιός το άρχισε, ποιός δηλαδή σήκωνε σημαίες και μάλιστα "πολεμικές". Κάποιος έλληνας ίσως; Οι τρεις νέοι στο ελικόπτερο δολοφονήθηκαν (άγνωστο ακόμα από ποιούς και πως) για να τρομάξουν οι κάτοικοι των χωρών. Στο τέλος τους είπαν κι ευχαριστώ!!! Και ναι, είναι πρόκληση να μας μιλάνε για πατρίδα και άλλα τέτοια, οι πουλημένοι ή οι νοσταλγοί της προηγούμενης χούντας. Λοιπόν όποιο καθίκι πολιτικός γουστάρει πόλεμο, να πάει να πολεμήσει μόνος του.
Να κάνω και λίγη πλάκα πάνω στο τραγικό θέμα του πολέμου: Κανονικά θα έπρεπε να μονομαχούν οι πλούσιοι κι οι άρχοντες μεταξύ τους όχι να την πληρώνουν οι φτωχοί, όπως έκαναν (σπάνια δυστυχώς) στην αρχαιότητα. Στην Ιλιάδα πχ ο Μενέλαος παραλίγο να πνίξει τον Πάρη, αλλά τελικά τα κερατιάτικα τα πλήρωσαν οι απλοί έλληνες στρατιώτες κι οι κάτοικοι της Τρόιας. Αλήθεια, αν η Ελενίτσα ήταν γυναίκα κανενός αγρότη, θα γίνονταν όλος αυτός ο χαμός; mitsos175.

2 Φεβρουαρίου 2014 στις 8:07 μ.μ.

δεν είναι ότι η αριστερά ή οι εργαζόμενες τάξεις κερδίζουν απήχηση όταν ή επειδή "υπερασπίζονται το έθνος (τους)"• ακριβώς αντίστροφα, η αριστερά αρχίζει να γίνεται πιο "εθνική" (=να τυγχάνει ευρύτερης αποδοχής, να οικοδομεί ταξικές συμμαχίες) όταν οι αυτόνομοι αγώνες της τείνουν να γίνουν νικηφόροι και να εκτοπίζουν τον καθορισμό του εθνικού συμφέροντος με βάση το ιδιοτελές συμφέρον της αστικής τάξης και των συμμάχων της. Σε μια τέτοια περίπτωση, θα μπορούσαμε επίσης να πούμε ότι "το έθνος γίνεται πιο αριστερό".
Από κει και πέρα, αν κάποιος ισχυριστεί ότι, σε μια δεδομένη συγκυρία και για συγκεκριμένους λόγους, η συμπόρευση - ή η μη άμεση αντιπαράθεση - με την εθνική ιδεολογία μπορεί να ευνοεί τον αγώνα των εργαζόμενων τάξεων, αυτό είναι κάτι προς συζήτηση• οι μαρξιστές, και η αριστερά γενικά, δεν έχουν a priori λόγους να την αποκλείουν κατ' αρχήν ως τακτικό μέσο. Το αν αυτό συμβαίνει, όμως, αποτελεί φυσικά ζήτημα συγκεκριμένης ανάλυσης της συγκεκριμένης κατάστασης, δηλαδή πρέπει να αποδεικνύεται ad hoc και όχι να αναγορεύεται σε αφηρημένη αρχή.
Με αυτή την έννοια, δεν θα μπορούσαμε λογικά να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο, υπό ορισμένες συνθήκες, η έκφραση "εθνικό συμφέρον" να καταλήξει να έχει ένα περιεχόμενο "προοδευτικό", ευνοϊκό για την κατεύθυνση των αγώνων των υποτελών τάξεων. Αυτό όμως μπορεί μόνο να προκύψει ως αποτέλεσμα των αγώνων αυτών και όχι να αποτελέσει εργαλείο που να υποβοηθήσει την αποτελεσματική τους έκβαση. Διότι, σύμφωνα με την υπόθεση (και, εν προκειμένω, με την πραγματικότητα), η αριστερά είναι αδύναμη, και της υποδεικνύεται μία "ένεση" εθνικών θεμάτων ακριβώς προκειμένου να ξεπεράσει την αδυναμία της. Αν όμως η αριστερά είναι αδύναμη, δεν υπάρχει κανείς άλλος έξω απ' αυτήν που να προσδώσει το όποιο προοδευτικό περιεχόμενο σε αυτά τα "θέματα"• έτσι, μια τέτοια ένεση μάλλον θα αποδειχθεί ευθανασία και όχι θεραπεία.
Άκης Γαβριηλίδης, Η συνέχιση του εμφυλίου με άλλα μέσα.

Ανώνυμος
3 Φεβρουαρίου 2014 στις 12:52 π.μ.

Αναρχος
Παρακαλω ειναι το 2ο σχολιο που κοβεται μεσα σε 10 μερες , αν εχετε την καλοσυνη μην λογοκρινεται , το σχολιο ειναι αυτο.
Εχει δικιο ο αριστεροφασιστας γραφιας (κατι ειχε πει για εσενα ο trahs περι εθνικισμου , αλλα δεν εδωσα σημασια καθως γνωστος ο ρολος του- αλλα απο μικρο κι απο τρολ μαθαινεις την αληθεια)
Για πες ρε πατριωτη , τι να κανει η αριστερα 1) διαδηλωση με αιτημα την μεγαλυτερη επιθετικοτητα απεναντι στην τουρκια 2) διαδηλωση με αιτημα την αυξηση των κονδυλιων για οπλα (κι ας ειμαστε μεσα στους 4 πρωτους παγκοσμιως) 3) διαδηλωση γιατι δεν σκοτωσαμε κι εμεις καμια 30αρια τουρκους ως αντιποινα 4)διαδηλωση με αιτημα την κυρηξη πολεμου κατα της τουρκιας.Δλδ πραγματικα προτεινε κατι και ασε τα γενικα και αιολα.
Παιδια βαθυ κοκκινο λετε το σαιτ αλλα ο πατριωτης ταιριαζει πιο πολυ για βαθυ στοχο η για υποψηφιος βουλευτης του επαμ (ξερεις που εχουν τα παντα αχταρμα , λιγο πατρις , λιγο αριστερα και το αγορι μου).
Τελικα με ενα συνθημα μπορεις να πεις πολλα και γρηγορα .ΚΟΙΜΑΣΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΞΥΠΝΑΣ ΦΑΣΙΣΤΑΣ.

υγ ασκουρδοφασιστα , μην φοβασαι , με αναλογο πατερα μεγαλωσα , δηλωνε λενινιστης και μου εξηγουσε πως να κανουμε στρατηγικο χτυπημα στην τουρκια για να τους γονατισουμε , ξερω την αρρωστη δηθεν αριστερη φιλοσοφια σας που βρωμαει φασισμο , αλλωστε στο ελλαντα γεννηθηκε που εχουμε παραποιησει καθε εννοια ωστε να την φερουμε στα μετρα μας.Παντως η αριστερα δεν νοειται να εχει τετοιες βλακωδης αποψεις , αλλα τι να περιμενεις οταν αυτη η αριστερα καταγγελει την μερκελ και τους κακους γερμανους-μασωνους κλπ , αντι να χτυπαει την ριζα του κακου που ειναι ο καπιταλισμος.

Ανώνυμος
3 Φεβρουαρίου 2014 στις 9:17 μ.μ.

Εγώ τι να γράψω τώρα;
Ο Επώνυμος 5:32 και ο Άναρχος 12:52 τα είπαν όλα.

Να προσθέσω (;) μόνο ότι η στρατογκαβλίωση είναι μια πανανθρώπινη ασθένεια. Είναι η αρχή του κατήφορου του ανθρώπου στο βούρκο του φασισμού. Οποιαδήποτε ερμηνεία ιστορικών περιόδων σε "εθνικά" ή/και "φυλετικά" πλαίσια αναπαραγάγει το συστημικό τρόπο σκέψης, τον οποίο αποπειράται να αντικρούσει / καταδικάσει, οπότε και ηττάται από την πρώτη της μόλις πρόταση. Προφανώς δεν αναφέρομαι στην επίκληση διαφορετικών ανθρωπομορφολογικών και κοινωνικών χαρακτηριστικών, που προφανώς έχουν διαφορετικές ανθρώπινες ομάδες μεταξύ τους. Αναφέρομαι σε εκείνη τη γενίκευση που αυθαίρετα και αβάσιμα ομογενοποιεί διαφορετικές ομάδες, στο σύνολο των οποίων αποδίδει κοινά χαρακτηριστικά, ταυτίζοντας αυτό με τα γεωγραφικά όρια ενός κράτους.

Αυτός ο συγκεκριμένος τρόπος αντίληψης, αναπόφευκτα στην πορεία του καταλήγει στο διαχωρισμό των ανθρώπων και στη διαβάθμιση των (αυθαίρετα και αβάσιμα), δημιουργηθέντων ομάδων.

Για παράδειγμα, έχοντας ήδη αναγνωρίσει, (δημιουργήσει) την ύπαρξη του τούρκικου "έθνους", στο οποίο μάλιστα έχεις αποδώσει αυθαίρετα κοινά χαρακτηριστικά, αληθή ή μη, (ένας αταρμάς από την δυτική γεωγραφική περιοχή του τουρκικού κράτους μέχρι και την αντίστοιχη ανατολική) αυτομάτως πέφτεις στην παγίδα της σύγκρισης με το αντίστοιχο ελληνικό "έθνος", (ένας αχταρμάς και εδώ) στο οποίο την ύπαρξη σου έχεις ήδη εντάξει.

Αλέξανδρος

3 Φεβρουαρίου 2014 στις 11:57 μ.μ.

Η γνωστή ιστορία... όλοι οι σιτιζόμενοι από τα ΕΣΠΑ των Βρυξελλών και τις ΜΚΟ του ΓΑΠ "αναρχικοί", "τροτσκιστές" και ευρώ-φεντεραλιστές να ασκούν ιδεολογική τρομοκρατία σε όποιον τολμήσει να μιλήσει ΕΑΜικά, σε όποιον τολμήσει να χρησιμοποιήσει μαρξιστική-λενινιστική διαλεκτική στην επεξεργασία θεμάτων όπως το εθνικό και η διασύνδεσή του με το κοινωνικό... Ασκορδουλάκο ή "ασκουρδοφασίστα" όπως σε λέει το αμόρφωτο 20χρονο πρόβατο που του είπαν στη ΓΑΔΑ να παίζει τον "αναρχικό", ΤΡΕΜΕ... χαχαχα! Φυσικά οι κραυγές "άναρχων" και άλλων ανώνυμων λακέδων του γερμανικού (και κάθε ιμπεριαλισμού) δεν τρομοκρατούν ΚΑΝΕΝΑ αλλά μόνο γέλιο προκαλούν με την ανορθογραφία τους και την παντοειδή αμορφωσιά τους... συνεχίστε να εκτίθεστε ανόητοι... ΠΕΡΑΣΕ πια ο καιρός που η Αριστερά χάριζε κοσμάκη στην ακροδεξιά υιοθετώντας τα ιδεολογικά φληναφλήματα που σας έχουν βάλει να λέτε τα αφεντικά σας ντόπια και ξένα... ξωφλήσατε και δεν το έχετε ακόμη καταλάβει...

Ανώνυμος
4 Φεβρουαρίου 2014 στις 9:21 μ.μ.


Τι λες βρε ΗΛΙΘΙΕ που βαλες και το σφυροδρεπανο μινιατουρα.Ολη η χρυσαυγουλη μποχα με ολιγην απο εθνοκουκουεδικη μπουρδολογια σε συσκευασια δωρου.Αντε ριξε τον εμετο σου αλλου ρε αποφοιτε των Ι Ε Κ μαλ....ας!

Ανώνυμος
4 Φεβρουαρίου 2014 στις 10:47 μ.μ.

O Άναρχος πρέπει να ασκηθεί αρκετά στην ορθογραφία και στο συντακτικό. Κακοποιεί τα τριγενή και δικατάληκτα επίθετα, π.χ. βλακώδης απόψεις. Όπως, όμως, δεν είναι σε θέση να ξεχωρίσει μέσα στη Γραμματική, μέσα τη Γλώσσα το αρσενικό από το θηλυκό και τον ενικό από τον πληθυντικό! , ομοίως, δεν είναι σε θέση να διακρίνει στην Πολιτική το μαύρο από το άσπρο. (Γλώσσα και σκέψη εξελίσσονται μαζί ). Παίζει το ρόλο του "χρησίμου ηλιθίου" στην ανώτατη εξουσία. Είναι "παιδί" του καιρού του, της μαζικής δημοκρατίας και του παγκοσμιοποιημένου καπιταλισμού, είναι μισαλλόδοξος(δηλαδή φασίστας;) με αναρχικό προσωπείο! Ο επόμενος σχολιαστής, ο Αλέξανδρος, αναμασά "προοδευτικά σάλια " από το στόμα της κ. Ρεπούση και του κ. Λιάκου, απόψεις "περί έθνους κατασκευής, φαντασιακής κοινότητας" κτλ. Με αυτά τα σάλια μπορούσες να γίνεις λέκτορας στο πανεπιστήμιο επί του παλαιού καθεστώτος, με λίγη καπατσοσύνη και δουλικότητα στους κύκλους της ανεωτικής αριστεράς ολόκληρος "προφέσορ"! Βέβαια ο Αλέξανδρος θα συνεχίσει να πιστεύει ότι είναι γνήσιος αντικαπιταλιστής, διεθνιστής, φωτισμένος αριστερός. Την ίδια αυταπάτη έχει ο κ. Κουβέλης, ο κ. Ψαριανός, ο κ. Τατσόπουλος! και άλλοι για τον εαυτό τους. Είχε λοιπόν απόλυτο δίκιο ο Π.Κονδύλης, όταν αυτήν την αριστερά, την αποκαλούσε περιφρονητικά σφογγοκωλάριο του αμερικανισμού και των πολυεθνικών εταιρειών, υπηρέτη και σε αρκετές περιπτώσεις πρόμαχο του νεοφιλελευθερισμού και τηςσύγχρονης εξουσίας.

αντιρρησίας
5 Φεβρουαρίου 2014 στις 12:40 π.μ.

Όταν διάβασα το άρθρο του askordoulakou ξαφνιάστηκα και δεν μπορούσα να καταλάβω πώς ένας αριστερός μπορεί να σκέφτεται έτσι. Και δε μου άρεσε πραγματικά όταν τον αποκάλεσαν φασίστα. Όταν, όμως, διάβασα το σχόλιο του El Carnicero Rojo τρόμαξα. Είναι δυνατόν, είπα; Υπάρχουν αριστεροί χρυσαυγίτες; Έχω χάσει επεισόδια; Λόγος παραληρηματικός που ανακατεύει τα πάντα: ΕΣΠΑ, ΜΚΟ, ασφαλίτες που παριστάνουν τους αναρχικούς, γερμανικός ιμπεριαλισμός, ευρω-φεντεραλιστές. Απορώ πώς ξέχασε τους Εβραίους, τους Ρότσιλντ, τη Μοσάντ, την τουρκική ΜΙΤ, τον UCK και γω δεν ξέρω πόσους άλλους επιβουλεύονται τον τόπο μας.

Και στο βάθος ένα σφυροδρέπανο ίσα που διακρίνεται, να μας πει τι; Ότι είναι πρώτα Έλληνας και μετά κομμουνιστής; Εγώ θέλω, αν μπορεί, να απαντήσει στο εύστοχο παράδειγμα του επώνυμου: Αν ήταν Κύπριος κομμουνιστής το 1960 θα επιθυμούσε την ένωση με τη «μητέρα» Ελλάδα ή το χτίσιμο μιας σοσιαλιστικής κοινωνίας στην Κύπρο μαζί με τους Τουρκοκύπριους;

Τελικά η Αριστερά, εκτός από διαμάντια αλλά και πουλημένους, μπορεί να βγάλει και τρελλούς. Ε ρε τι τραβάμε!

Ανώνυμος
5 Φεβρουαρίου 2014 στις 10:17 π.μ.

@El Carnicero Rojo

Αφελής ερώτηση:
Το σφυροδρέπανο πάνω στο σταυρό είναι τρολιά;

Αλέξανδρος

5 Φεβρουαρίου 2014 στις 4:34 μ.μ.

Σας ευχαριστώ ΠΟΛΥ "αναρχικοί", "τροτσκιστές" και λοιπά ανώνυμα ασφαλιτάκια για τις βρισιές σας...
Το ήξερα ότι το ξεβράκωμα σας θα σας πονούσε ΠΟΛΥ και θα λέγατε τις ΑΝΟΗΣΙΕΣ της ζωής σας απαράλλακτες, την ίδια κασσέτα λάσπης και ιδεολογικής τρομοκρατίας που παίζετε εδώ και δεκαετίες μέχρι που τη μάσησε ο χώρος και την ξερνάει...
Φυσικά, πέρα από τις ασυνταξίες, ανορθογραφίες και άλλες αποδείξεις της παντελούς έλλειψης μαρξιστικής-λενινιστικής παιδείας που δώσατε, παρείχατε και μία σπάνια απόδειξης πλήρους έλλειψης γνώσης της ιστορίας του λαικού κινήματος.

Μάθετε λοιπόν ανόητα παιδάκια των αναρχικών και τροτσκιστικών γκρουπούσκουλων της ΓΑΔΑ, ότι τόσο το ΕΑΜ, όσο και ο ΕΛΑΣ, όσο και ο ΔΣΕ (Δημοκρατικός Στρατός Ελλάδας γιατί ανάθεμα κι αν ξέρετε τί ήταν...) χρησιμοποιούσαν την ελληνική σημαία, πρωτίστως αυτή τη σκέτη με το σταυρό και πολύ δευτερευόντως την άλλη με τις ρίγες που καθιερώθηκε ως επίσημη κρατική μόλις το 1967 από τη χούντα. (φυσικά κουβέντα δεν λέτε για τη σημαία με τις ρίγες, τη χουντική σημαία που εξακολουθούμε να έχουμε ως επίσημη κρατική... γαργάρα κι αυτό όπως τόσα άλλα...)
ΚΑΘΕ αφίσα, κάθε οργάνωση του ΕΑΜ, κάθε μονάδα του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ είχε τα σύμβολα και την ονομασία της πάνω σε μία ελληνική σημαία σαν αυτή στην οποία έχω βάλει το σφυροδρέπανο...
Επιπλέον, ανιστόρητοι "αναρχικοί" και "τροτσκιστές" αυτή η "παλιά" ελληνική σημαία με το σταυρό δίχως τις ρίγες, θα ήταν η επίσημη σημαία της Ελληνικής Λαικής Δημοκρατίας (ΕΛΔ) που θα ίδρυσε το ΚΚΕ αν είχε νικήσει ο ΔΣΕ...
Συνεχίστε λοιπόν να εκτίθεστε δείχνοντας ιστορική άγνοια και ιδεολογική αμάθεια με μακακίες για ακροδεξιές απόψεις αριστερών κτλ.
Γκε γκε ασφαλιτάκια;
'Αντε πήρατε το μάθημά σας από την ιστορία του κομμουνιστικού κινήματος, δρόμο τώρα για τη ΓΑΔΑ και την Κουμουνδούρου να τους τα πείτε για να σας αλλάξουν κασσέτα τα αφεντικά σας ώστε να μη σας πάρουν από τώρα με τις πέτρες...

5 Φεβρουαρίου 2014 στις 4:37 μ.μ.

ΥΓ. Και φυσικά όποιος θέλει να βρει τη σημαία της Ελληνικής Λαικής Δημοκρατίας, ναι αυτή με το σφυροδρέπανο πάνω στο σταυρό δίχως ρίγες, μπορεί να τη γκουγκλάρει και θα τη βρει σε ένα σκασμό πηγές που μόνο ακροδεξιές ή τρολλ ΔΕΝ είναι...

ΚΚΕδοφρένεια
5 Φεβρουαρίου 2014 στις 9:04 μ.μ.

El Carnicero Rojo,
τέτοιο παραλήρημα είχα να ακούσω από την εποχή που χάζευα για να γελάσω τις αναρτήσεις του TRASH στο redfly. Μπράβο μεγάλε, κατάφερες να κάνεις high score στην κουκουεδομπουρδολογία!

Μιλάμε για κουκουεδοφρένεια ολκής.
Όλα τα 'χει ο μπαξές κι όλα γλυκά μπερδεύονται:
Ο ΕΛΑΣ και ο ΔΣΕ,
Η Σημαία του Στρατού με τον κεντρικό σταυρό (η ...καλή σημαία) και η Σημαία του Ναυτικού με το σταυρού και τις ρίγες (η ....κακή σημαία)
Οι τροτσκιστές, η Κουμουνδούρου, τα πρακτοράκια, η ΓΑΔΑ, οι Αναρχικοί, οι Ασφαλίτες και οι ....χυλοπίτες!
(εντάξει, το τελευταίο είναι άσχετο αλλά τουλάχιστον λιγότερο υπερβολή από τα προηγούμενα)

Εμπρός στον δρόμο που χάραξε η χριαστιανοεθνικο-κομμουνίστρια Λιάνα Καμμένη!



Υ.Γ.1: Τη σημαία την έφτιαξες μόνος σου σε photoshop ή στη δάνεισε άλλος πιτσιρικάς?

Υ.Γ.2: Ρε Λιάνα, εσύ είσαι τελικά???

Ανώνυμος
5 Φεβρουαρίου 2014 στις 10:13 μ.μ.

@El Carnicero Rojo

Μιας και οι μισοί εδώ μέσα είμαστε "αναρχικά και τροτσκιστικά γκρουπούσκουλα της ΓΑΔΑ", μήπως γνωρίζεις να μου πεις και σε ποιον όροφο της ΓΑΔΑ δίνεται το επίδομα;

Υ.Γ. Για το τρελάδικο μη με ρωτήσεις, δεν γνωρίζω. Κάνα χάπι ψυχραιμίας όμως να πάρεις.

Αλέξανδρος

5 Φεβρουαρίου 2014 στις 10:50 μ.μ.

Το παραλήρημα το δικό σου το βλέπεις που ΔΕΝ έχεις τίποτα να αντιπαραθέσεις στα ιστορικά στοιχεία με τα οποία σε αποστόμωσα;;;
Στα περί σημαίας δεν έχεις να πεις ΤΙΠΟΤΑ... απλά να χαζογελάσεις μπροστά στη δική σου αμάθεια και τύφλωση...
Είσαι λιγότερο ανορθόγραφος σε σχέση με τους άλλους κουμπούρες της ΓΑΔΑ αλλά από ιστορικά-ιδεολογικά θέματα είσαι εξίσου ανίδεος.
ΥΓ. Τον Περισσό, την Κανέλλη, το Μπογιόπουλο και τον Κουτσούμπα τους έχω γραμμένους (όπως και την Κουμουνδούρου) εκεί που έχω γραμμένους και τα αφεντικά τα δικά σου και κάθε αναρχιδιού... τόσα ξέρεις από Μαρξισμό-Λενινισμό, τόσα κατάλαβες...

ΚΚΕδοφρένεια
6 Φεβρουαρίου 2014 στις 10:42 π.μ.

Ποια "ιστορικά στοιχεία" παραθέτεις βρε τρισμέγιστε?

Ότι η Ελληνική Σημαία του Ναυτικού είναι δήθεν Χουντική?
(Για να μαθαίνεις η σημαία του Ναυτικού που σήμερα είναι η επίσημη Ελληνική Σημαία πρωτοκαθιερώθηκε την 15/03/1822 !!!! και συγκεκριμένα ήταν Σημαία της θαλάσσης 1822–1978, Εθνική σημαία 1969–70, και ξανά Εθνική Σημαία από το 1978 έως σήμερα)

Ότι η σημαία που έχεις φτιάξει μόνο σου στο photoshop θα ήταν τάχα η σημαία της Λαικής Δημοκρατίας της Ελλάδας?

Μεγαλύτερες μπαλαφάρες από αυτά είχα καιρό να ακούσω.

Εκτός αν θεωρείς τεράστια ιστορική ανακάλυψη ότι ΕΛΑΣ και ΔΣΕ χρησιμοποιούσαν την Ελληνική Σημαία! Πω, πω, πω τι μάθαμε σήμερα που τάχα δεν ήταν γνωστό....

Για αυτό σου λέω, ή είσαι πιτσιρικάς ή είσαι η Λιάνα. Σε κάθε άλλη περίπτωση το μόνο που σε σώνει είναι να ζητήσεις βοήθεια από ειδικούς.....

La cucaracha
6 Φεβρουαρίου 2014 στις 2:01 μ.μ.

@El Carnicero Rojo

Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών Κομμουνιστών !!!
Πιάσ' το αυγό και κούρευτο. Από τις ανακοινώσεις του ΟΑΚΚΕ είχα να δω τέτοια τρικυμία εν κρανίω! Και αυτή η εμμονή με την ορθογραφία! Βγήκε και ένας άλλος(;) σχολιαστής πιο πάνω προς υπεράσπισή του και μιλούσε για τριγενή και δικατάληκτα επίθετα! Το "ομιλείτε Ελληνικά" της Κανέλλη μου θύμισε και τις μπουρδολογίες του Ζουράρι που πίσω από το περιτύλιγμα της ορθά χρησιμοποιούμενης γλώσσας κάλυπτε επικίνδυνες ανοησίες.

Όχι αγαπητέ μου. Δε θα σου κάνω τη χάρη να σε πω ασφαλίτη ή χρυσαυγίτικο τρολ. Αξία θα σου δώσω αν το κάνω.

6 Φεβρουαρίου 2014 στις 9:13 μ.μ.

Λίθοι και πλίνθοι και ξύλα και κέραμοι ατάκτως ερριμμένα (για μία ακόμη φορά) από ούλτρα υπερεπαναστάτες του πληκτρολογίου που σκιαμαχούν με το ΚΚΕ και ό,τι άλλο τους υπαγορεύουν τα αφεντικά τους...
Αμόρφωτα καλόπαιδα της ΓΑΔΑ που δεν ξέρουν τί τους γίνεται επειδή τους τα κακομάθανε στα "σχολεία" της υπηρεσίας τους...

Μία απλή αναδρομή στη Βικιπαίδεια: "Το 1967, η Χούντα των Συνταγματαρχών αφαίρεσε το στέμμα από τις σημαίες, και το 1969 με νέο ψήφισμα καταργήθηκε η σημαία του πεζικού και καθιερώθηκε ως επίσημη σημαία εκείνη του ναυτικού".

Ναι, αυτή η "σημαία του πεζικού" είναι η επίσημη ελληνική σημαία από το 1821, είναι η ελληνική σημαία που χρησιμοποιούσε το ΕΑΜ, ο ΕΛΑΣ και ο ΔΣΕ ενώ η άλλη "του ναυτικού" που έχουμε και σήμερα, καθιερώθηκε από τη χούντα ως μοναδική επίσημη κρατική ενώ αν και θεσπίστηκε από την Α´ Εθνική Συνέλευση στην Επίδαυρο, ουδέποτε μέχρι το 1967 είχε χρησιμοποιηθεί ως τέτοια και τη χρησιμοποιούσε αποκλειστικά το εμπορικό και πολεμικό ναυτικό.

Παλικαράκια της φακής, πείτε στους ανωτέρους σας να σας ενημερώνουν καλύτερα για θέματα "εκτός ύλης" (δηλαδή ΚΚΕ, Σύριζα κτλ.) που μπορούν να σας πέσουν ενώ "υπηρετείτε" ως "αριστεροί", "αναρχικοί", "τροτσκιστές" και άλλα πόστα...

Ανώνυμος
6 Φεβρουαρίου 2014 στις 11:09 μ.μ.

Σπρώχνεις εμένα και τα τριγενή και δικατάληκτα επίθετα μαζί στην ακροδεξιά! Αυτό συμβαίνει γιατί είσαι τέκνο της εποχής σου και δεν έχεις καθόλου κριτική απόσταση από αυτή. Η σωστή ορθογραφία είναι "εμμονή" για σένα! Υπό αυτή την έννοια, ο άναρχος και εσύ ο Αλέξανδρος, μοιάζετε πολύ με τους τύπους των πρωϊνών τηλεοπτικών καφέδων και τις "γλάστρες" που παρευρίσκονται εκεί, οι οποίες πετούν χωρίς αναστολές διάφορα "μαργαριτάρια". Δεν έχει σημασία σε ποιο χώρο είσαι "γλάστρα" , αλλά το γεγονός ότι σκέφτεσαι, συζητάς, συμπεριφέρεσαι σα "γλάστρα"!
Μαζί με μένα όμως χαρίζεις στην ακροδεξιά μια ολόκληρη ιστορική εποχή και μια αξιόλογη λογοτεχνία με απελευθερωτικό,εθνικό, αντιστασιακό ήθος, - Σολωμό, Κάλβο, τον ελληνικό Καβάφη, τον Παλαμά, τον Ρίτσο κ.τλ και φυσικά το Σοβιετικό ψυχολόγο Βιγκότσκι που ανέλυσε περίφημα ότι γλώσσα και σκέψη αναπτύσσονται μαζί. Φαίνεται ότι γνωρίζουν καλά αυτοί οι "αριστεροί" μόνο τα φτηνά, κακογραμμένα άρθρα της Κανέλη, όποιος μιλάει για γλώσσα τον ταυτίζουν μαζί της ή με το Ζουράρι! Αλλά και ο Δ. Σολωμός έγραψε επίσης : Μήπως έχω τίποτε άλλο στο νου μου πάρεξ ελευθερία και γλώσσα.
Είναι προφανές ότι δεν μπορούν να κατανοήσουν ούτε τον εθνικό ύμνο γι' αυτό τον χαρίζουν και αυτόν στην ακροδεξιά. Το γεγονός προκαλεί θλίψη. Η πιο βάσιμη κριτική που ασκήθηκε στον Ασκορδουλάκο ήταν από το Φάντασμα. Κριτική αξιόλογη στις απόψεις μας πρέπει να ασκείται για να έχουμε τη δυνατότητα να τις βελτιώνουμε. Άλλος δρόμος στη δημοκρατία δεν υπάρχει.
Και για να τελειώνω με τα τριγενή και δικατάληκτα επίθετα, παρατήρηση που προφανώς ο La cucaracha τη θεώρησε "βυζαντινισμό"- όταν γράφουμε ή επιχειρηματολογούμε για το χρέος, δε θα πρέπει να μπορούμε να λέμε το "απεχθές χρέος " και όχι το απεχθής ή το απεχθεί χρέος'; Αλίμονο, αν κάποια μελλοτική αριστερά ξεπέσει τόσο πολύ ώστε να το θεωρήσει κι αυτό μαζί με όλους τους κανόνες "συντηρητισμό και βυζαντινισμό"! Δε θα διαφέρει καθόλου σε φανατισμό και ανοησία από τον εχθρό της. Κάποτε, αν θυμάμαι καλά , έθετε στα καθήκοντά της και την αυτομόρφωση!


Φαντάζεσαι ότι θα μπορούσες να επιχειρηματολογήσεις

7 Φεβρουαρίου 2014 στις 12:44 π.μ.

Μην ανησυχείς ανώνυμε φίλε 6 Φεβρουαρίου 2014 - 11:09 μ.μ.!
Η αμορφωσιά και η ασφαλιτιά έχουν πλέον ημερομηνία λήξης.
Έχει έρθει πια η ώρα να αναστήσουμε την Αριστερά του Ρίτσου, του Ελύτη, του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ, της ΕΠΟΝ και του ΔΣΕ.
Η ανάγκη του λαού μας για επιβίωση το επιτάσσει!
Η εποχή της θολούρας, της μετανεωτερικής "Αριστεράς" και "αναρχίας" πέρασε μαζί με τη "χρυσή εποχή" του Κωστοπούλειου λάιφσταιλ με το οποίο πήγαινε χέρι-χέρι (και έστελνε σωρηδόν τον κόσμο στον Καρατζαφέρη).
Οι κρατικοί, παρακρατικοί και ευρωφεντεραλιστικοί μηχανισμοί που προκάλεσαν αυτή τη θολούρα, την απόσπαση του εθνικού ζητήματος από το κοινωνικό, την αποκοπή της Αριστεράς από τις μαχητικές, λαικές παραδόσεις της, την δουλειά βάσης πόρτα-με-πόρτα δεν θα πετύχουν πλέον τίποτε άλλο παρά να παρατείνουν τον επιθανάτιο ρόγχο του καθεστώτος που υπηρέτησαν επί δεκαετίες.

Ξυπνάει τώρα ο γίγας λαός και σπάει δεσμούς κι αλυσίδες! (Κοπιάστε τώρα ανορθόγραφα κι ιδεολογικά αμόρφωτα χαμίνια να πείτε ότι κι αυτός ο στίχος είναι... εθνικιστικός!!!)

La cucaracha
7 Φεβρουαρίου 2014 στις 1:05 π.μ.

@Ανώνυμο

Αγαπητέ Ανώνυμε που εμφανίζεσαι τόσο βέβαιος για την επάρκειά σου. Δεν έσπρωξα εσένα στην ακροδεξιά αλλά τον Ελ Νίνιο. Κατά συνέπεια, άδικος ο κόπος σου να μου χρεώσεις ότι σπρώχνω τους ορθά ομιλούντες στην ακροδεξιά. Δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα από τη μεριά μου. Εκτός αν εσύ είσαι ο Ελ Νίνιο , οπότε δεν είσαι και τόσο ανώνυμος και δε σε χρεώνω στην ακροδεξιά λόγω της "εμμονής" σου με τα ορθογραφικά λάθη, αλλά για όλα τα υπόλοιπα.
Και επιμένω. Έχει ανακύψει ένα τεράστιο θέμα με το Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών Κομμουνιστών και συ μιλάς για ορθογραφικά λάθη. Λάθος προτεραιότητα. Σε σχέση με την παράλληλη ανάπτυξη σκέψης και γλώσσας δε διαφωνώ, αλλά πολύ φοβάμαι ότι είναι απλώς ένα πυροτέχνημα που εκτρέπει τη συζήτηση

@Ελ Νίνιο
Θα μπορούσε το σφυροδρέπανο να είναι πιο μεγάλο και να βρίσκεται στο πάνω αριστερό τεταρτημόριο. Νομίζω ότι θα ήταν πολύ πιο ελκυστικό και πιασάρικο. Κοίταξέ το λίγο!

Επώνυμος
7 Φεβρουαρίου 2014 στις 2:35 μ.μ.

Εγώ, ψύχραιμα, θα θέσω ξανά το ερώτημα που έθεσα στον El Carnicero Rojo:

Αν ήσουν Κύπριος κομμουνιστής το 1960 θα επιθυμούσες την ένωση με τη φασιστική «μητέρα» Ελλάδα ή το χτίσιμο μιας σοσιαλιστικής κοινωνίας στην Κύπρο μαζί με τους Τουρκοκύπριους;

Νομίζω ότι το ερώτημα είναι απλό, κατανοητό και δε χρειάζεται ανάλυση. Θα επιθυμούσα μια ψύχραιμη απάντηση χωρίς χαρακτηρισμούς. Με τον τρόπο αυτό τοποθετείσαι αντικειμενικά και όχι κατά πώς δηλώνεις

7 Φεβρουαρίου 2014 στις 10:29 μ.μ.

Eπώνυμε, θέτεις ένα ερώτημα το οποίο θεωρείς ότι "δε χρειάζεται ανάλυση";;;
Είναι αυτό σοβαρή σκέψη; είναι αυτό μαρξιστική-λενινιστική διαλεκτική ή απλά "ό,τι να'ναι";
Ο Λένιν έλεγε και το τόνιζε προς αντιδιαστολή προς τον Τρότσκυ: "συγκεκριμένη ανάλυση για συγκεκριμένη κατάσταση".
Άρα το ερώτημά σου είναι τόσο εκτός τόπου και χρόνου, όσο και άσχετο με το σφυροδρέπανο στην ελληνική σημαία, την αφορμή με την οποία έμπλεξε αρχικά τον υποθετικό "κύπριο κομμουνιστή του 1960" ο έτερος αναρχομπούρμπουλος "της παρέας".

Θα μπορούσα να μείνω σε αυτό ως απάντηση σε αυτό που ρωτάς αλλά θα σου πω και κάτι άλλο: το 1960 δεν υπήρχε "κύπριος κομμουνιστής" με την έννοια που το θέτεις... δεν είχε αναπτυχθεί σε κανένα κύπριο ξεχωριστή από την ελληνική/ελλαδική, εθνική ή ταξική συνείδηση με την ιδεολογική και προγραμματική κατεύθυνση που θέτει το ΑΚΕΛ από τη μακαριακή εποχή και μέχρι σήμερα.
Αντίθετα, τότε το ενωσιακό όραμα αγκάλιαζε το σύνολο της ελληνοκυπριακής κοινωνίας έστω κι αν η ένωση γινόταν με αυτή τη μοναρχοφασιστική, μετεμφυλιακή Ελλάδα -γι'αυτούς όπως και για τους Τουρκοκυπρίους, το μείζων ήταν η εθνική ολοκλήρωση, η ένωση με τον "εθνικό κορμό" και όχι μία κοινή συνύπαρξη ΙΣΟΤΙΜΩΝ νέων εθνοτήτων (οι Τουρκοκύπριοι αναφέρονταν τότε ως τουρκική/μουσουλμανική μειονότητα, όχι ως συνιστώσα κάποιου ξεχωριστού ανύπαρκτου "κυπριακού λαού") μέσα σε ένα νόθα "ανεξάρτητο" κράτος δημιουργημένο από τις συνθήκες της Ζυρίχης όπου επικράτησε η βούληση των αγγλοαμερικανών αποικιοκρατών.
(Να γιατί αυτό που εσύ ρωτάς για να σου απαντήσω ΤΩΡΑ, δεν το σκέφτηκε ΟΥΔΕΙΣ που τον αφορούσε ΤΟΤΕ που κρινόταν το θέμα).

Για να ολοκληρώσω όμως, θα πω ότι εκεί, σε εκείνο σημείο κατά τη γνώμη μου ολοκληρώθηκε η αποτυχία της κυπριακής Αριστεράς που είχε ξεκινήσει με το τραγικό λάθος να αφήσει τον εθνικοαπελευθερωτικό/αντιαποικιακό αγώνα στα χέρια της κυπριακής δεξιάς/ακροδεξιάς, στα χέρια του αρχιτράγου Μακαρίου και του αρχιχίτη Γρίβα: αντί μετά τη δημιουργία "ανεξάρτητου κράτους" το 1960 να ονομάσει την Κύπρο ως το πρώτο απελευθερωμένο από το μοναρχοφασισμό των Αθηνών και των αμερικανών προστατών τους ελληνικό έδαφος, αφετηρία για την απελευθέρωση της κυρίως Ελλάδας κι απαρχή για την οικοδόμηση μίας ενιαίας Σοσιαλιστικής Ελλάδας, πάσχισε να δημιουργήσει μία χωριστή από την Ελλάδα Κύπρο μέσω μίας εντελώς τεχνητής κι αντι-ιστορικής νεοκυπριακής ταυτότητας που λειτουργεί και σήμερα ως φορέας αποκοπής του κυπριακού λαού από τις ιστορικο-πολιτισμικές ρίζες του και τον υπόλοιπο ελληνισμό και στην εθνοκαπηλεία της ελληνικής ταυτότητάς του από την κυπριακή Δεξιά, αυτή που έκανε την ΕΟΚΑ Β', αυτή που προμόταρε το Σχέδιο Ανάν, αυτή που οδήγησε και τώρα στην οικονομική καταστροφή και ευρώ-υποτέλεια τη νήσο.

Όπως έλεγε κι ο μακαρίτης ο Πάμπλο -αν και τροτσκιστής- "δεν υπάρχει μεγαλύτερο σφάλμα για την Αριστερά από το να αφήνει το εθνικό ζήτημα στα χέρια της Δεξιάς" αντί να νοηματοδοτεί ΤΑΞΙΚΑ το εθνικό ζήτημα και να επιβάλλει την ερμηνεία του σύμφωνα με τα λαικά συμφέροντα κι όχι βάσει των επιδιώξεων της αστικής τάξης.
Το ΑΚΕΛ αυτό ακριβώς έπραξε και πράττει στην Κύπρο, το είδος της "Αριστεράς" και της "αναρχίας" που ευαγγελίζεσαι αυτό ακριβώς πράττει εδώ και δεκαετίες στην Ελλάδα προς όφελος του ευρώ-γερμανικού ιμπεριαλισμού, της εγχώριας αστικής τάξης και της εγχώριας ακροδεξιάς.

7 Φεβρουαρίου 2014 στις 10:52 μ.μ.

YΓ. και προσοχή με το "αριστερόμετρο" εσείς της κοσμοπολίτικης μεταμοντέρνας "αριστεράς" επειδή μπορεί να σας μπει κάπου που θα σας πονέσει... έχετε ήδη κριθεί ανάξιοι και άσχετοι με το λαικό κίνημα και τις μαρξιστικές-λενινιστικές παραδόσεις του...

7 Φεβρουαρίου 2014 στις 10:57 μ.μ.

Και για να σου κάνω και σένα μία ερώτηση:
Ένας ελλαδίτης ή/και κύπριος κομμουνιστής του 2014 οφείλει να υποστηρίξει ή να πολεμήσει το νέο Σχέδιο Ανάν για την Κύπρο (http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=15174:2014-02-05-21-01-15&catid=37:di-evropi&Itemid=172);;;;

ΚΚΕδοφρένεια
7 Φεβρουαρίου 2014 στις 11:07 μ.μ.

Αφιερωμένο στον El Carnicero Rojo:
http://3.bp.blogspot.com/-Hq4dU-8KrcI/UkSyohhropI/AAAAAAAAMIM/KOL_-RNGzAQ/s1600/%CE%95%CE%91%CE%9C.jpg

Έχεις να πεις κάτι;

Speedy Gonzales
7 Φεβρουαρίου 2014 στις 11:13 μ.μ.

El Carnicero Rojo, επιεικώς έχεις μπλέξει τα μπούτια σου.

Αν υπήρχε "Ελληνική Λαική Δημοκρατία" δεν υπήρχε καμία περίπτωση να είχε σταυρό στη σημαία της.

Κομμουνιστική χώρα με χριστιανικό σταυρό ΔΕΝ γίνεται άρχοντα.

Άρα κοίτα να αλλάξεις τη "σημαία" σου με αυτή:
http://sxoliastesxwrissynora.files.wordpress.com/2010/12/panousis-flag.jpg

Επώνυμος
8 Φεβρουαρίου 2014 στις 1:54 π.μ.

Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Ένας Έλληνας ή Κύπριος Κομμουνιστής δεν έχει να διαλέξει μεταξύ του σχεδίου Ανάν ή κάποιου άλλου. Το όραμά του είναι πέρα από όσα βάζουν τα ντόπια και ξένα αφεντικά του. Πέρα από σύνορα και διαχωρισμούς λαών. Στο μυαλό του έχει την οικοδόμηση μιας κοινωνίας δικαίου, αδιάφορο αν αυτή είναι μονοεθνική ή πολυεθνική. Αν αυτό δεν είναι κατανοητό από κάποιους, είναι γιατί κουβαλούν πάνω τους πολλά βαρίδια. Αν τους αρέσουν, δεν υπάρχει πρόβλημα. Αλλά δεν γίνεται να δηλώνουν και κομμουνιστές ταυτόχρονα. Ή παπάς παπάς ή ζευγάς ζευγάς. Ας αποφασίσουν.

Όσο για μένα, σταματώ το διάλογο με κάποιον εμφανώς διαταραγμένο.

8 Φεβρουαρίου 2014 στις 2:04 π.μ.

Αφιερωμένες σε σας πουλάκια μου που δεν γίνεται το ένα και δεν γίνεται το άλλο δίχως να ξέρετε τί λέτε:
Σημαίες ΕΑΜ, ΕΛΑΣ, ΕΠΟΝ, ΔΣΕ, ΟΛΕΣ τους με το σταυρό σκέτα-νέτα δίχως ρίγες...

Σημαία ΕΑΜ: http://erodotos.files.wordpress.com/2010/10/ceb5ceb1cebc.jpg?w=470

Σημαία ΕΛΑΣ: http://pontosandaristera.files.wordpress.com/2012/02/elas_shmaia42.jpg

Σημαία ΕΠΟΝ: http://lefobserver.blogspot.gr/2010/02/blog-post_3719.html

16η Ταξιαρχία του ΔΣΕ: http://www.politiko-kafeneio.gr/dse/Meros86_Photo4_small.jpg, http://www.politiko-kafeneio.gr/dse/dse86.htm

Καλό διάβασμα, μετεξεταστέοι!!!

ΥΓ. Άσε μας ρε που σ'έπιασε κόλλημα με το σταυρό... αυτή (http://parekklisi.files.wordpress.com/2010/01/sfyr.jpg) νομίζεις πως θα είχε για σημαία η ΕΛΔ;;;;

Κοντσίτα
8 Φεβρουαρίου 2014 στις 4:11 μ.μ.

Caminero,
εδώ και μια σειρά μηνυμάτων σκίζεσαι ότι ο ΕΛΑΣ, το ΕΑΜ και ο ΔΣΕ χρησιμοποιούσαν ΜΟΝΟ τη σημαία με το σταυρό και όχι αυτή με το σταυρό και τις ρίγες.

Ο ΚΚΕδοφρένεια σου δείχνει ΕΑΜική αφίσα όπου φαίνεται μια σημαία του ΕΑΜ να είναι η σημαία με το σταυρό και τις ρίγες και φυσικά σε κάνει ..........σκόνη!
Και έρχεσαι μετά και αντί να ζητήσεις συγγνώμη, βγαίνεις και από πάνω.

Ξέρεις κάτι;

"O έξυπνος ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ, ο πονηρός ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ, ο ηλίθιος ΕΠΙΜΕΝΕΙ"

Ανώνυμος
8 Φεβρουαρίου 2014 στις 4:17 μ.μ.

Κόκινε Χασάπη,

Αν νομίζεις ότι μπορεί κομμουνιστική χώρα να έχει Χριστιανικό Σταυρό στη Σημαία της, τότε είσαι τουλάχιστον μπερδεμένος και παντελώς άσχετος περί Μ-Λ.

Η σοσιαλο - εθνικιστική σου θεώρηση σύντομα θα σε οδηγήσει σε θεωρίες τύπου Μουσολίνι.
Και αυτός ως σοσιαλιστής ξεκίνησε.


Χουάν Ραμόν Ρότσα
8 Φεβρουαρίου 2014 στις 4:19 μ.μ.

El Carnicero Rojo

Προτείνω μέχρι να ανακαλύψεις το κανονικό όνομα που ταιριάζει στην Εθνικοσοσιαλιστική σου θεωρία (δηλ. El Carnicero Nero) να χρησιμοποιείς κάτι που σου ταιριάζει ακόμα καλύτερα: El retardo rojo

8 Φεβρουαρίου 2014 στις 4:49 μ.μ.

Eπώνυμε, είσαι τόσο απολίτικος όσο και δογματικός σε όσα έχεις ακούσει κι έχεις μισοχωνέψει στο ανεπεξέργαστο μυαλό σου.
ΔΕΝ έχεις καμμία απολύτως σχέση με μαρξιστική διαλεκτική, επειδή αν είχες θα ήξερες ότι πολλά πράγματα δεν είναι μονοσήμαντα αλλά αποκτούν συγκεκριμένο νόημα σε συγκεκριμένες καταστάσεις... όπως ακριβώς είπε ο Λένιν "συγκεκριμένη ανάλυση για συγκεκριμένη κατάσταση"... τα σύνορα δεν είναι κάτι το μονοσήμαντα αρνητικό ή θετικό... σε εποχές καπιταλιστικής ολοκλήρωσης όπου οι καπιταληστές θέλουν ελευθερία διακίνησης κεφαλαίων & εργατικής δύναμης όπως προβλέπει η Συνθήκη του Μάαστριχτ του 1992, τα σύνορα και οι διαχωρισμοί διαφυλάσσουν τις δημοκρατικές ελευθερίες και τα κάθε είδους δικαιώματα που κατέκτησαν οι λαοί σε πρότερες φάσεις του καπιταλισμού με την ταξική τους πάλη...
Τί κάθομαι και σου εξηγώ όμως... ξέχασα ότι είσαι τρότσκας και για σας ακόμη και το Γ' Ράιχ ήταν μία "θετική εξέλιξη" επειδή καταργούσε τα εθνοκράτη και έφερνε πιο κοντά τους λαούς (υπό τη μπότα των ναζί) κι ένα βήμα πιο κοντά στην πανευρωπαική "σοσιαλιστική επανάσταση"...
Άντε ουστ απο'δω λακέδες του γερμανικού ιμπεριαλισμού!

8 Φεβρουαρίου 2014 στις 5:07 μ.μ.

Όσο για το ή παπάς παπάς ή ζευγάς ζευγάς, αποφάσισε Επώνυμε αν είσαι με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες, επειδή το Κεφάλαιο δεν έχει πατρίδα και θέλει ανοικτά σύνορα, οι εργάτες ΕΧΟΥΝ πατρίδα και είναι σκλαβωμένη μέχρι να την απελευθερώσουν όπως είπε ο Μαρξ.

Να τί λέει κι ένας πατριώτης κομμουνιστής στρατιωτικός που καταλαβαίνει από Μαρξισμό-Λενινισμό ΠΟΛΥ περισσότερα απ'ότι εσύ:

"Το στέλεχος των ενόπλων δυνάμεων είναι πατριώτης, έτσι ισοφαρίζει την άλλη ιδιότητα του προστάτη του πολιτικού συστήματος, της πλουτοκρατίας που απομυζά τον πατέρα και τη μάνα του, έτσι μαθαίνει να είναι περήφανος για τη δουλειά του, αγαπά την πατρίδα του, προστατεύει τα σύνορα. Τον δέχονται και στη Βουλή, μέχρι τη δεκαετία του εξήντα, γιατί αμέσως μετά τη δικτατορία απαξιώνεται. Ευτελίζουν τους ανώτατους βαθμούς σκορπώντας τους έτσι ώστε σε κάθε πολυκατοικία ναύαρχος ή πτέραρχος, κάθε όροφος να ‘χει το στρατηγό του.

Η απαξίωσή μας πάει παράλληλα με το ότι ο στρατός πλέον δεν απαιτείται να φυλάει τα σύνορα. Αυτά πρέπει να χαμηλώσουν να περνάνε, άνθρωποι, χρήμα, εμπόρευμα, δε χρειάζεται να προστατεύονται τα κυριαρχικά δικαιώματα, δεν είναι απαραίτητο να ‘ναι πατριώτης κανείς φτάνει να ‘ναι επαγγελματίας. Και μένει το ΚΚΕ να διατυμπανίζει πως πατριωτισμός είναι το συμφέρον του λαού. Αυτό δεν αφήνει ασυγκίνητο το στρατιωτικό.

Στην ΕΕ, στο ΝΑΤΟ και στις υποψήφιες για ένταξη χώρες ο στρατός πρέπει να είναι μικρός, ευέλικτος, εκπαιδευμένος για αντιμετώπιση ταραχών στη δική του και σε οποιαδήποτε άλλη χώρα απαιτούν τα συμφέροντα των «διασωστών και προθύμων» (ορίστε λοιπόν το Ιράκ και το Αφγανιστάν, νωρίτερα η Λιβύη, η Γιουγκοσλαβία, η Σομαλία, τώρα πάλι η Αφρική και πάει λέγοντας). Και ιδού εκατομμύρια εξαθλιωμένων μεταναστών, δεκάδες χιλιάδες πνιγμένοι στη Μεσόγειο, στο Αιγαίο, ατέλειωτοι οι νεκροί στις αφρικανικές ερήμους από πείνα και δίψα!

Επομένως απαιτείται ψυχρή μισθοφορική νοοτροπία, κοσμοπολίτικη παγκοσμιοποιημένη συνείδηση, έτσι ώστε σαν έτοιμος από καιρό να αντιμετωπίσει και ο Έλληνας στρατιωτικός την τρομοκρατία, τις ασύμμετρες απειλές, οπουδήποτε στην υδρόγειο, καθώς υποστηρίζουν οι συνοδοιπόροι των ιμπεριαλιστών ωμά, χωρίς περίσκεψιν, χωρίς λύπην, χωρίς αιδώ…

Οι φίλοι του ΝΑΤΟ, οι λάτρεις της ΕΕ και δήθεν πολέμιοι της τρόικας δεν τα βλέπουν αυτά; Δεν διακρίνουν τη λυκοσυμμαχία τοκογλύφων και εμπόρων που με ιδιωτικούς υπαλλήλους έχουν στην κυριολεξία καθυποτάξει τη νομοθετική εξουσία κυβερνώντας με Νομοθετικά Διατάγματα; Λειτουργεί ανεξάρτητη εκτελεστική εξουσία στην Ελλάδα ή τρεις ωμοί εκπρόσωποι τοκογλύφων αποφασίζουν για όλα!"

http://kakaras.wordpress.com/2014/02/07/%CE%BF%CE%B9-%CF%83%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B9%CF%89%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B5%CF%80%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%BA%CE%B5/#like-1016

Διάλεξε Επώνυμε: ή με την ΕΕ, το ΝΑΤΟ και τα ματωμένα "ανοικτά σύνορά" τους ή με τους εργάτες!

8 Φεβρουαρίου 2014 στις 7:26 μ.μ.

Μπα, μπα! Διχαστήκατε πουλάκια μου ασφαλιτάκια;;;
Διαλιέχτε επιτέλους ΤΙ θα με βγάλετε; ΚΚΕδοφρενή ή εθνικοσοσιαληστή;;; ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕ βλαμμένα!

Κι αποφασίστε τελικά τί θα πείτε και για τη σημαία:
Χρησιμοποιούσε την "παλιά" σημαία με σταυρό δίχως ρίγες το ΕΑΜ, ο ΕΛΑΣ, η ΕΠΟΝ και ο ΔΣΕ ή ΜΟΝΟ αυτή με τις ρίγες;
Εγώ ΑΠΕΔΕΙΞΑ από την αρχή με ιστορικά στοιχεία ότι αφού η σημαία με τις ρίγες καθιερώθηκε ως επίσημη κρατική από τη χούντα μόλις το 1967 και μέχρι τότε τη χρησιμοποιούσε ΜΟΝΟ το ναυτικό, το ΕΑΜ, ο ΕΛΑΣ, η ΕΠΟΝ και ο ΔΣΕ χρησιμοποιούσαν ως επίσημη δική τους την παλιά με το σταυρό ΔΙΧΩΣ ρίγες.

Αυτή είναι η απάντηση και για το βλαμμένο που προσπαθεί να αντιστρέψει τα επιχειρήματά μου και μέσα στην τροτσκιστική θολούρα του λέει πως "Αν νομίζεις ότι μπορεί κομμουνιστική χώρα να έχει Χριστιανικό Σταυρό στη Σημαία της τότε είσαι τουλάχιστον μπερδεμένος και παντελώς άσχετος περί Μ-Λ".
Ρε βλαμμένο, το ΕΑΜ, ο ΕΛΑΣ, η ΕΠΟΝ και ο ΔΣΕ είχαν "σοσιαλο - εθνικιστική θεώρηση" που του οδήγησε να γίνουν Μουσολίνι;;;;
Αυτές τις παπάρες μόνο ο προδότης του λαού και του κινήματος Άγις Στίνας και οι τρότσκες της Κατοχής τα λέγανε...
Προδοτάκια του λαού και του κινήματος, λακέδες του ιμπεριαλισμού είστε κι εσείς όπως και οι παππούδες σας οι Στινάδες...

ΚΟΥΙΖ για βλαμμένα τροτσκάκια: το ΕΛΑΝ τί σημαία χρησιμοποιούσε; τη σκέτη με το σταυρό ή αυτή με τις ρίγες;
Ευκαιρία να μάθετε και τί ήταν το ΕΛΑΝ αμόρφωτα λουμπεναριά...

Επώνυμος
8 Φεβρουαρίου 2014 στις 8:22 μ.μ.

Όποτε κάποιοι σταλινικοί ή πυροβολημένοι (βλέπε Ελ Καμινέρο) διαφωνούν με κάποιον, τον αποκαλούν στο τέλος "τρότσκα" λες και είναι κάποια βρισιά.

Μήπως τελικά με όλα αυτά τα σούργελα, το "τροτσκιστής" γίνει τίτλος τιμής; Ας το προσέξουν αυτό οι διάφοροι κρετίνοι που το μόνο που ξέρουν είναι να αμολούν τον οχετό τους, νομίζοντας πως αυτό ενισχύει την επιχειρηματολογία τους. Δεν καταλαβαίνουν ότι το μόνο που πετυχαίνουν είναι να απωθούν ακόμη και αυτούς που μπορεί να συμφωνούν επί της ουσία μαζί τους. Κι αυτό γιατί όταν βλέπεις το πρόσωπο ενός τέρατος, ενστικτωδώς αποστρέφεις το βλέμμα σου από αυτό.

Πείθει κανέναν ο Καμινέρο - όσο κι αν επικαλείται τη μαρξιστική του παιδεία - ότι σκοπός του είναι μια δίκαιη κοινωνία; Σιγά μην είναι αυτός. Σκοπός του είναι απλώς να πάρει τη θέση των μέχρι τώρα εξουσιαστών του και να εξουσιάζει αυτός. Κι αν θέλει να αποκαλεί τον εαυτό του κομμουνιστή το κάνει χωρίς ντροπή και πιθανό χωρίς συναίσθηση. Τέτοιες νοοτροπίες επικράτησαν και μας προέκυψαν ο Στάλιν, οι Ερυθροί Χμερ, η Βόρεια Κορέα και μετά αναρωτιούνται οι πάσης φύσεως σταλινικοί και τρελαμένοι γιατί ο κόσμος κοιτάει αλλού και δεν τους εμπιστεύεται. Τι να εμπιστευτεί; Το τέρας;

Καμινέρο, άρον τη μαρξιστική σου παιδεία και περιπάτει! Μπορεί να μπόρεσες (που ούτε κι αυτό πιστεύω) να ερμηνεύσεις το γράμμα της αλλά όχι και το πνεύμα της

Χουανίτα
8 Φεβρουαρίου 2014 στις 11:29 μ.μ.

El Carnicero Murlo,

μήπως μπορείς να μας πεις εσύ που έχεις τόσο βαθιά γνώση του μαρξισμού-λενινισμού και της ιστορίας, που ακριβώς ο Μαρξ αναφέρει πως ενώ το Κεφάλαιο δεν έχει πατρίδα, οι εργάτες έχουν πατρίδα??

Δώσε μας τα φώτα σου, όπως μας τα έδωσες όταν μας έμαθες τις φοβερά άγνωστες λέξεις ΕΑΜ, ΕΛΑΣ, ΕΛΑΝ, ΔΣΕ!

Υ.Γ.:
Να σου δώσω και μερικές άλλες να ψάξεις να μας πεις τι σημαίνουν αλλά και ποιά σημαία χρησιμοποιούν: Να μερικές ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΟΣΦΠ, ΠΑΟΚ, ΕΥΔΑΠ.

Μάθε μας Δάσκαλε!!!!!!!!!

Jose Maria Dolores
9 Φεβρουαρίου 2014 στις 10:11 π.μ.

Προφανώς όταν ο Carnicero murlo λέει ότι οι εργάτες έχουν πατρίδα ενώ το κεφάλαιο δεν έχει, εννοεί ότι στη στραβή οι εργάτες δεν μπορούν να την εγκαταλείψουν ενώ το κεφάλαιο θα την κάνει χαλαρά. Μιλάμε για τόση εθνική συνείδηση που όλοι συζητάνε πώς θα την κοπανήσουν και όταν θα βρίσκονται στο εξωτερικό θα κάνουν πως στενοχωριούνται.

9 Φεβρουαρίου 2014 στις 4:45 μ.μ.

Φουκαρά Επώνυμε!!!
Αφού οι τροτσκιστικές σου σοφιστείες δεν έπιασαν μπροστά στην ορθή μαρξιστική-λενινιστική, επιστρατεύεις τώρα το συναίσθημα για να συγκινήσεις τους απολίτικους ακροατές σου που οραματίζονται (με ή χωρίς μπάφους;) μία "δίκαιη κοινωνία"...
Και σε ξαναρωτώ: έχεις διαβάσει έστω και μερικές σελίδες από τους κλασσικούς του Μαρξισμού-Λενινισμού;
Με τους αφορισμούς σου περί Στάιλν, Ερυθρών Χμερ και Βόρειας Κορέας, αποδεικνύεις πως ΟΧΙ δεν έχεις διαβάσει ούτε σελίδα!
Επειδή αν είχες, δεν θα πετούσες τέτοιες απολίτικες παπάρες αλλά θα ήξερες ότι η ταξική πάλη είναι αέναη και διεξάγεται διαρκώς ακόμη και σε μία κοινωνία που έχει φθάσει στο απώτατο στάδιο κοινωνικού μετασχηματισμού, στο Σοσιαλισμό.
Ακόμη και τότε, εντός του κομμουνιστικού κόμματος που θα είναι ο εκφραστής της οργανωτικής βούλησης του λαικού κινήματος, θα διεξάγεται ταξική πάλη, μάχη μεταξύ διαφορετικών συμφερόντων, μάχη μεταξύ του παλιού και του νέου και η κοινωνία ΔΕΝ θα είναι "δίκαιη" αλλά ταξική αναλόγως των συσχετισμών.
Μπορείς φυσικά να συνεχίσεις να τερατολογείς περί Στάλιν κτλ αφού αυτά είναι που γουστάρει το απολίτικο τρότσκικο κι "αναρχικό" ακροατήριό σου που κατά τα άλλα ούτε που έχει ακούσει ποτέ περί Νέστορα Μαχνό... μπορείς επίσης να χειροκροτήσεις με την ψυχή σου οποιαδήποτε ιμπεριαλιστικής επέμβασης κατά της Β.Κορέας... άλλωστε εσείς οι τρότσκες μαζί με τη ροζ και τη φεντεραλιστική "Αριστερά" (γνωστή κι ως Νατοική "Αριστερά") χειροκροτούσατε την ευρώ-αμερικανική Νατοική ιμπεριαλιστική επέμβαση στην πρώην Γιουγκοσλαβία και τον κατακερματισμό της σε ευρώ-αμερικάνικα προτεκτοράτα...μη μου τσαμπουνάς όμως αυτές τις τερατολογίες ως ορθή μαρξιστική-λενινιστική γραμμή, επειδή δεν έχει καμμία απολύτως σχέση μαζί της... σε τελική ανάλυση, ξέρεις τί σε πειράζει με το Στάλιν; όχι τα λάθη του που ήταν πολλά αλλά επειδή απέναντι στο φύραμα Άγις Στίνας στο οποίο ανήκεις, είχε τη σωστή αντιμετώπιση, μια σφαίρα στο σβέρκο...

9 Φεβρουαρίου 2014 στις 4:58 μ.μ.

Mασημένη τροφή ζητάς Χουανίτα μου; Μήπως θες και να σου την ταίσω στο στόμα;
Δες στο 2ο κεφάλαιο του Κομμουνιστικού Μανιφέστου που αναφέρει πως οι προλετάριοι δεν έχουν πατρίδα επειδή την πατρίδα τους την κατέχουν οι αστοί και θα αποκτήσουν όταν η εργατική τάξη υψωθεί σε κυρίαρχη πολιτική τάξη του έθνους και να γίνει καθαυτό και εφ'αυτώ έθνος και όχι φυσικά με την αστική έννοια του όρου.
Δες και τον περίφημο λόγο του Άρη στη Λαμία τί λέει για το Κεφάλαιο, τί λέει για την πατρίδα των προλετάριων: http://www.marxists.org/ellinika/archive/velouhiotis/1944/10/22.htm
Άντε Χουανίτα διάβασμα! θα σε εξετάσω να δω τί τελικά έμαθες για τις φοβερά άγνωστες λέξεις ΕΑΜ, ΕΛΑΣ, ΕΛΑΝ, ΔΣΕ που ακόμη δεν ξέρεις τί σημαίνουν...

Χουανίτα
9 Φεβρουαρίου 2014 στις 8:38 μ.μ.

Carnicero, έχεις τόση σχέση με τον Μ-Λ, όσο ο Σαμαράς με την ανάπτυξη.

Μάθε:
1. Αν οι προλετάριοι δεν έχουν πατρίδα γιατί την πατρίδα τους την κατέχουν οι Αστοί, τότε κανείς προλετάριος δεν πρέπει να συμμετέχει σε οποιαδήποτε κίνηση "αστικού πατριωτισμού" αφού αυτό που προέχει είναι η ανατροπή του αστικού συστήματος. Αυτό σου λέει ο "Επώνυμος" από την αρχή και συ δεν καταλαβαίνεις γρι....

2. Η Ταξική πάλη ΔΕΝ είναι αέναη. Ο Σοσιαλισμός ως "απώτατο στάδιο κοινωνικού μετασχηματισμού" οδηγεί τον άνθρωπο στην Αταξική κοινωνία. Αταξική κοινωνία και Πάλη των Τάξεων ΔΕΝ γίνεται μεγάλε διανοητή της πλάκας...

3. Επίσης θα μπορούσα να σω πω ότι σύμφωνα με το Λενιν στο "απώτατο στάδιο κοινωνικού μετασχηματισμού" δεν υπάρχει Κομμουνιστικό Κόμμα, δεν υπάρχει καν Κράτος. Αλλά δεν στο λέω γιατί δεν θέλω να σαλτάρεις εντελώς...

Σταμάτα λοιπόν να ξεφτιλίζεις τον Μ-Λ με τις δικές σου φαντασικές ερμηνείες και ξαναγύρισε στο θέμα με τις καλές και τις κακές σημαίες όπου χαρίζεις αφθονο γέλιο χωρίς να ξεφτιλίζεις τους κλασικούς του Μ-Λ

Φιλιά

11 Φεβρουαρίου 2014 στις 12:53 π.μ.

Χουανίτα.... τελικά τη χρειάζεσαι τη μασημένη τροφή αλλιώς τα κάνεις μαντάρα και σου βγαίνουν πριν φθάσουν στον οισοφάγο...
Ρε δεν διάβασες ΤΙΠΟΤΑ από τις πηγές που σου έδωσα; Τίποτα δεν κατάλαβες;
Για τα στάδια της καπιταλιστικής ανάπτυξης δεν έμαθες τίποτα; Για τη τακτική συμμαχιών, την κατάστρωση τακτικών (βλ.λαικά μέτωπα) με στόχο την επίτευση του στρατηγικού σκοπού (Σοσιαλισμός) δεν έμαθες τίποτα;
Επειδή μέσα στη θολούρα σου, μπερδεύεις την ανατροπή του αστικού συστήματος που είναι στρατηγικός στόχος με τα λαικά, πατριωτικά, αντιφασιστικά μέτωπα που είναι η τακτική επίτευξή του κι όχι αυτοσκοπός από μόνος του... αλλά δεν με εκπλήσσεις τελικά... ΚΑΘΕ τρότσκας κάνει την ίδια σύγχυση μεταξύ τακτικής και στρατηγικού στόχου...
Κατά τα άλλα, πάλι ο Στάλιν που τόσο σας πονάει, διακρίνει ότι ΚΑΙ στα τελευταία στάδια του σοσιαλιστικού μετασχηματισμού
υφίσταται ταξική πάλη ακριβώς επειδή συνεχίζει να υφίσταται απειλή ανατροπής του λαικού καθεστώτος και καπιταλιστικής παλινόρθωσης -όπως τελικά έγινε και στην ΕΣΣΔ. Μόνο στο στάδιο του Κομμουνισμού θα έχουν απαλειφθεί αυτά τα αστικά κατάλοιπα που καθιστούν αναπόφευκτη την ταξική πάλη ακόμη και σε συνθήκες Σοσιαλισμού... και να δούμε αν και τότε ακόμη θα έχουν απαλειφθεί... Ομοίως, όσο δεν απαλείφεται ο κίνδυνος καπιταλιστικής παλινόρθωσης, τόσο δεν υπάρχει δυνατότητα απονέκρωσης του Κράτους, ούτε εξάλειψη της ανάγκης ύπαρξης του Κομμουνιστικού Κόμματος ως οργανωτικός νους της εργατικής τάξης...
Φυσικά, με την τροτσκιστική σου τύφλα δεν διαθέτεις την απαραίτητη μαρξιστική-λενινιστική διαλεκτική σκέψη ώστε να δεις ξεκάθαρα το κάθε στάδιο και προκειμένου να υποκρύψεις τη μικροαστική σου θεωρητική ανεπάρκεια καταφεύγεις σε μαξιμαλισμούς και ψευτοεπαναστατικούς βερμπαλισμούς... είναι ενδεικτικό όμως αυτό της χρεωκοπίας του είδους σου... μικροαστούληδες τρότσκες κι "αναρχικοί", λακέδες του ιμπεριαλισμού και χρήσιμοι ηλίθιοι της ΓΑΔΑ ξωφλήσατε....

Επώνυμος
11 Φεβρουαρίου 2014 στις 9:27 μ.μ.

@askordoulakos

Παρά τη διαφωνία μου μαζί σου, θεωρώ ότι είχες καλές προθέσεις. Είδες, όμως, τι φίδια μπορούν να εκκολάψουν τέτοιες προσεγγίσεις. Και το πιο τρομακτικό είναι ότι τα φίδια αυτά ενδύονται το μανδύα του κομμουνιστή και σπέρνουν το μίσος ενάντια σε αλλοεθνείς αλλά και σε διαφωνούντες.

Jose Maria Dolores
12 Φεβρουαρίου 2014 στις 2:39 π.μ.

Ο μεγάλος κομμουνιστής Carnicero αποφάνθηκε..........Στην Κύπρο δεν υπήρχαν κομμουνιστές το 1960.........Μάλιστα........Αφού λοιπόν δεν υπήρχαν κομμουνιστές , δεν υφίσταται και το ερώτημα που του έθεσε ο Επώνυμος..........Και μετά μιλάει για μπάφους.............Ελ Μπαφουμέντο έπρεπε να λεγόταν...........

13 Φεβρουαρίου 2014 στις 2:58 μ.μ.

Τελικά αυτό που έμεινε από αυτό το νήμα είναι όχι τόσο η έλλειψη επιχειρημάτων και στοιχειωδών γνώσεων Μ-Λ, ιστορίας και πολιτικής, από τα αναρχο-τρότσκια ούτε τόσο οι βρισιές, λάσπες, συκοφαντίες, διαστρεβλώσεις από μέρους τους όσο η ΜΟΧΘΗΡΙΑ και η μικροαστική ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ τους...

Ώστε Επώνυμε Χαλβά, ΤΩΡΑ είναι "καλών προθέσεων" ο Ασκορδουλάκος για τον οποίο ΑΠΑΙΤΟΥΣΑΤΕ από το Βαθύ Κόκκινο να ΛΟΓΟΚΡΙΘΕΙ και να ΚΟΠΕΙ ως "εθνικιστής" και τα τοιαύτα που λέτε για όποιον δεν συμφωνεί μαζί σας;
Ενώ εγώ που συμφωνώ μαζί του επειδή σας έχω περάσει γενεές 14 και σας έχω ξεβρακώσει, είμαι φίδι, ε; ωραία "λογική"!!!

Και τώρα που ΔΕΝ πέρασε η ιδεολογική τρομοκρατία σας ενάντια στους ΕΑΜικούς όπως ο Ασκορδουλάκος, το παίζετε και παραπονεμένοι και καταπιεσμένοι "διαφωνούντες" εναντίον των οποίων σπέρνω μίσος ε;
Ευτυχώς που ΟΛΟΙ όσοι διάβασαν αυτό το νήμα ΕΙΔΑΝ το μίσος και τη μοχθηρία ΣΑΣ επειδή σας αποδόμησα...

Και εν τέλει ρε Επώνυμε χαλβά, ποιοι είναι οι "αλλοεθνείς" εναντίον των οποίων "σπέρνω το μίσος";
Οι Κύπριοι Κομμουνιστές;;;
Αυτοί είναι οι... αλλοεθνείς ρε Επώνυμε χαλβά;
Θέλετε δεν θέλετε, τόσο το 1960, όσο και σήμερα, το σύνολο σχεδόν των Κύπριων Κομμουνιστών αυτοπροσδιορίζονται ως Έλληνες της Κύπρου, Ελληνοκύπριοι κι όχι κάτι άλλο "εθνικά" ή πολιτισμικά από τους Ελλαδίτες αλλά κρατικά, όσο κι αν έκτοτε ΔΕΝ επιθυμούν την Ένωση με την Ελλάδα (όπως το επιθυμούσαν το 1960) αλλά μία Κύπρο ανεξάρτητη, ενιαία κι αδιαίρετη (το τί λέει το επίσημο ΑΚΕΛ είναι άλλο θέμα...)

«Το εθνικό είναι και λαϊκό, το λαϊκό και εθνικό», έγραφε ο Γληνός στο «Τι είναι και τι θέλει το ΕΑΜ» αλλά εσείς μέσα στην τύφλα του κοσμοπολιτισμού σας που το βαφτίζετε από άγνοια και ιδιοτέλεια "διεθνισμό" είστε οι καλύτεροι απολογητές του ΚΑΘΕ ιμπεριαλισμού... ευρώ-γερμανικό ιμπεριαλισμό στηρίζετε σε βάρος της Ελλάδας, αγγλοαμερικανικό ιμπεριαλισμό σε βάρος της Κύπρου... χρήσιμοι ηλίθιοι των αφεντικών μια ζωή...

Κοχόνες
13 Φεβρουαρίου 2014 στις 10:47 μ.μ.

Ελ Βλακέρο,
Δεν βρέχει. Σε φτύνουν.

Jose Maria Dolores
14 Φεβρουαρίου 2014 στις 12:26 π.μ.

@Ελ Μπαφουμέντο

Μην ασχολείσαι άλλο μαζί τους. Όσο κι αν τους κονιορτοποιείς, αυτοί έχουν σκοπό να σε πάνε έτσι μέχρι το καλοκαίρι. Οι πληρωμένοι ασφαλίτες της ΓΑΔΑ ανέλαβαν να σε απασχολούν για να σε κρατούν μακριά από την ενεργό δράση. Παράτα το πληκτρολόγιο και βγες έξω. Μην παίζεις το παιχνίδι της Ασφάλειας. Δεν είσαι δα και τόσο ηλίθιος να μην το καταλαβαίνεις. Η επανάσταση δεν μπορεί να περιμένει άλλο.

14 Φεβρουαρίου 2014 στις 1:19 π.μ.

Αυτό είναι το επίπεδό σου Ντολόρες-Χουανίτα-Επώνυμο κοχόν του Τρότσκυ και της ΓΑΔΑ...

Επώνυμος
14 Φεβρουαρίου 2014 στις 2:11 π.μ.

α) Δεν ζήτησα ποτέ να λογοκριθεί ο askordoulakos
β) Τελικά υπήρχαν το 1960 Κύπριοι κομμουνιστές ή όχι;
γ) Είναι δυνατό να αντιλαμβάνεσαι ότι όταν μιλάω για αλλοεθνείς εννοώ τους Κύπριους Κομμουνιστές;

Επί της ουσίας, τώρα, γιατί εσύ από την πολλή ανάλυση έχεις ζαλιστεί: Αν, αγαπητέ μου, το ΕΑΜ ή ο Δημοκρατικός Στρατός είχαν επικρατήσει, είναι σίγουρο ότι το ΑΚΕΛ (και πιθανότατα και Τουρκοκύπριοι Αριστεροί) θα ρίχνονταν με μανία στον αγώνα για την ένωση με τη Σοσιαλιστική Ελλάδα. Στον αντίποδα, ο Γρίβας και το φασισταριό του θα συνέχιζαν ό,τι έκαναν και στην Ελλάδα την περίοδο της Κατοχής: τη συνεργασία με το στρατό κατοχής προκειμένου να χτυπήσουν τους κομμουνιστές.

Αν εσύ έχεις ιδεολογικά βαρίδια και δεν καταλαβαίνεις κάτι τόσο απλό, σταμάτα τουλάχιστον και μην εκτίθεσαι λέγοντας ανοησίες του στυλ ότι το ΑΚΕΛ έπρεπε να συστήσει το πρώτο ΕΛΛΗΝΙΚΟ σοσιαλιστικό έδαφος. Και το 20% του πληθυσμού που ήταν Τούρκοι, τι θα τους έκανε; Υπήκοους του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ κράτους ή θα τους πέταγε στη θάλασσα; Τόσο κομμουνιστές θα ήταν οι του ΑΚΕΛ, σαν εσένα και την Κανέλλη

ΥΓ. Και μη μας αποδομείς άλλο. Δεν αντέχουμε

14 Φεβρουαρίου 2014 στις 8:56 μ.μ.

Επώνυμε Χαλβά, θα καταλήξεις σε κάποια πράγματα ή θα φάσκεις και θα αντιφάσκεις και θα συνεχίσεις να γίνεσαι ρεζίλι των σκυλιών;

Αρνείσαι πως όταν μιλάς για αλλοεθνείς εννοείς τους Κύπριους Κομμουνιστές όπως σου καταλογίζω κι όμως ΕΣΥ Ο ΙΔΙΟΣ λες ότι αν το ΑΚΕΛ είχε την εξουσία στην Κύπρο, η Κύπρος δεν θα ήταν το πρώτο απελευθερωμένο από το μοναρχοφασισμό ΕΛΛΗΝΙΚΟ σοσιαλιστικό έδαφος!!!
Τί θα ήταν τότε ρε μεγάλε η Σοσιαλιστική Κύπρος αφού κι εσύ -υποτίθεται- παραδέχεσαι πως οι Κύπριοι Κομμουνιστές ήταν (το 1960 κι όχι μόνο) και είναι μέχρι σήμερα Έλληνες εθνικά-πολιτισμικά-γλωσσικά και συνειδησιακά;
Θα ήταν το πρώτο... Νιγηριανό Σοσιαλιστικό έδαφος;;;;

Γίνεσαι μόνος σου ρεντίκωλο με αυτά που λες... ωσάν οι Αλβανοί Κοσσοβάροι Κομμουνιστές να έκαναν δικό τους Σοσιαλιστικό κράτος στο Κόσοβο και αυτό να μην είναι αλβανικό σοσιαλιστικό έδαφος αλλά σοσιαλιστικό έδαφος κάποιου άλλου επειδή δεν είναι στην κυρίως Αλβανία!!!! Σοβαρέψου...
Όσο για τους Τουρκοκύπριους, τόσο στις Συμφωνίες της Ζυρίχης για τη σύσταση του κυπριακού "ανεξάρτητου κράτους" όσο και μετέπειτα αναγνωρίζονται ως ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ κι όχι ως ισότιμη, συνιστώσα εθνότητα ή ως ξεχωριστή από τους Τούρκους εθνότητα...

Το να γίνει ισότιμο το 20% με το 80% επιβλήθηκε από τον τουρκικό ιμπεριαλισμό και είναι αυτή ακριβώς μία από τις δύο αιτιολογίες της Τουρκίας για την εισβολή στην Κύπρο το 1974.

Το γιατί το ΑΚΕΛ έχει προχωρήσει στην αποδοχή της τουρκικής ιμπεριαλιστικής "λογικής" είναι ένα από τα μεγάλα σφάλματά του. Όπως και μοναδικό στην ιστορία παγκόσμιου κομμουνιστικού κινήματος κι ασυγχώρητο για όσο θα υπάρχει σφάλμα του ΑΚΕΛ είναι η άρνησή του να κάνει αυτό τον αντι-ιμπεριαλιστικό/εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα των Κυπρίων εναντίον του βρετανικού αποικιοκρατικού ζυγού και να ΜΗΝ αφήσει αυτό τον αγώνα στα χέρια του αρχιΧίτη Γρίβα και του φασισταριού του...

Τί θα έπρεπε δηλαδή ο Χο Τσι Μινχ και ο θρυλικός στρατηγός Νγκουγιέν Γκιάπ να κάνουν; να αφήσουν τον εθνικοαπελευθερωτικό/αντιαποικιακό αγώνα του βιετναμικού λαού κατά των Ιαπώνων, των Γάλλων και των αμερικάνων να τον κάνουν οι δεξιοί;;;

Αλλά ξέχασα ότι εσύ κι οι όμοιοί σου, τα αμόρφωτα μυξιάρικα των αναρχοπατέρων της ΓΑΔΑ είστε οι Κομμουνιστές, ενώ εγώ, ο Ασκορδουλάκος, ο Χο Τσι Μινχ και ο Γκιάπ είμαστε "γιαλαντζί"...

Επώνυμος
15 Φεβρουαρίου 2014 στις 3:00 π.μ.

Εγώ ξεκίνησα κάνοντάς σου μια ερώτηση για να καταλάβω αν προτάσσεις την εθνική ή την ιδεολογική σου ταυτότητα και συ μου μιλάς για Συμφωνίες της Ζυρίχης και άλλα τέτοια αδιάφορα για κάποιον που σκέφτεται ταξικά.

Και εν πάσει περιπτώσει, αν επικρατούσε η λογική του ΑΚΕΛ που δε διαχώριζε τους Ελληνοκύπριους από τους Τουρκοκύπριους, το πιο πιθανό είναι ότι η Κύπρος δε θα έμενε η μισή . Αλλά, βέβαια, τι να την κάνεις τότε όταν οι Τουρκοκύπριοι θα μπορούσαν να είναι ισότιμοι με τους Έλληνοκύπριους, έτσι δεν είναι Χο Τσι Μινχ;

15 Φεβρουαρίου 2014 στις 2:25 μ.μ.

H ερώτησή σου δείχνει το ΠΟΣΟ άσχετος με τη διαλεκτική και εν γένει με τη μαρξιστική-λενινιστική παράδοση είσαι:
Μόνο τρότσκες κι ανάρχες (πλην Μπακούνιν) αντιδιαστέλλουν την εθνική με την ιδεολογική ταυτότητα.
Το μαρξιστικά-λενινιστικά ορθό είναι να ερμηνεύεις και να νοηματοδοτείς ταξικά την εθνική ταυτότητα (όχι να την αρνείσαι) και να είσαι υπερήφανος για την πατρίδα σου: ποια πατρίδα όμως; όχι αυτή που υπάρχει, αλλά τη Σοσιαλιστική που θα φτιάξεις με βάση το λαό σου και τη γη του... τη Σοσιαλιστική πατρίδα που θα φτιάξουν όλοι οι λαοί μαζί κι ο καθένας ξεχωριστά ξεκινώντας από τη γη του... αυτό είναι «Το εθνικό είναι και λαϊκό, το λαϊκό και εθνικό» που έγραφε ο Γληνός αλλά η τροτσκιστική σου τύφλωση δεν σε αφήνει να το καταλάβεις.

Όσο γι'αυτό που λες για τη "λογική" του ΑΚΕΛ που αποδέχεται την ισοπεδωτική κι ιμπεριαλιστική εξίσωση του 80% των Ελληνοκυπρίων με το 20% της τουρκικής μειονότητας, δείχνουν την αφέλειά σου και το πόσο απολίτικος είσαι: ΟΥΤΕ μια τέτοια στάση ούτε τίποτε άλλο θα εμπόδιζε την εισβολή του Αττίλα το 1974... ο τουρκικός ιμπεριαλισμός θα έβρισκε αργά ή γρήγορα άλλη αφορμή... ποτέ καμμία ενδοτική-υποχωρητική στάση ΔΕΝ μείωσε το σωβινισμό κάποιου μιλιταρισμού, ούτε τον εμπόδισε να εφαρμόσει τα ιμπεριαλιστικά του σχέδια... ο Β' ΠΠ το δείχνει αυτό... διάβασε λιγάκι την ιστορία του, ίσως κάτι καταλάβεις...

Επώνυμος
15 Φεβρουαρίου 2014 στις 7:40 μ.μ.

Εδώ δεν ήρθαμε για να συζητήσουμε το Κυπριακό ζήτημα, κάτι που προτίστως αφορά αυτούς πους υφίστανται τις συνέπειες των εθνικιστικών πρακτικών εκατέρωθεν, δηλαδή τους Κύπριους, αλλά για να καταλάβω πώς στο καλό σκέφτεσαι.
Νιώθεις πιο κοντά σε έναν Έλληνα φασίστα ή σε έναν Τούρκο κομμουνιστή; Αυτό είναι το θέμα και η απάντηση σε αυτό ίσως σε βοηθήσει να καταλάβεις πόσο έωλη είναι αυτή η εθνική συνείδηση που τόσο σε συνεπαίρνει

16 Φεβρουαρίου 2014 στις 12:59 π.μ.

Εσύ και τα φιλαράκια σου το πήγατε στο Κυπριακό μπας και ξεμπερδέψετε με το... Ελλαδικό! Το ξεχνάς αυτό Επώνυμε χαλβά;
Τώρα που έφαγες τη σπαλιόρα για τα Κυπριακά θες να ξαναγυρίσουμε στα Ελλαδικά;
Δεν θα σου χαλάσω χατήρι... μπας και μάθεις κάτι από διαλεκτική... αλλά και μόνο από την ερώτησή σου φαίνεται πως δεν χαμπάριασες ΤΙΠΟΤΑ...

Ρε ταξικέ υπερεπαναστάτη! Πού πήγε το Ταξικό στην ερώτησή σου;
Έτσι σκέτα νέτα " Έλληνας φασίστας" ή "Τούρκος κομμουνιστής";
Ταξικά δεν σε ενδιαφέρει τί είναι ο ένας κι ο άλλος; ή δεν σε ενδιαφέρει και πας μόνο με την ταμπέλα;
Δηλαδή αν ήταν "Έλληνας κομμουνιστής" και Τούρκος φασίστας";
Πάλι δεν θα σε ενδιέφερε η ταξική τους προέλευση;
ΟΚ... είσαι του Τσαρούχη "ό,τι δηλώσεις, είσαι", οπότε κι εγώ στην ΑΟΡΙΣΤΗ κι αντιδιαλεκτική σου ερώτηση, θα σου απαντήσω ότι από τους δύο αυτούς που αναφέρεις έτσι σκέτα-νέτα νοιώθω πιο κοντά σε έναν Αζερμπαιτζανό Μαοικό...

Επώνυμος
16 Φεβρουαρίου 2014 στις 3:46 μ.μ.

Νομίζω ότι σιγά-σιγά αρχίζουμε να συννενοούμαστε και αυτό είναι μια καλή αρχή.

Μπορεί να σου ήταν δύσκολο να πεις ότι προτιμάς έναν Τούρκο κομμουνιστή από έναν Έλληνα φασίστα, το είπες όμως έμμεσα, αν κατάλαβα καλά ( αν πάλι όχι, διόρθωσέ με).

Είπες Αζερμπαϊτζανό( Αζέρο θα έλεγα είναι προτιμότερο γιατί έτσι ακούγεται σαν να είναι εξωγήινος) που ως γνωστό είναι τουρκικό φύλο και Μαοϊκό, δηλαδή κομμουνιστή.

Ανώνυμος
16 Φεβρουαρίου 2014 στις 9:39 μ.μ.

@ Carnicero

Έστω ότι αυτοί που σε πάνε κόντρα είναι "τρότσκες"

Και αυτοί εδώ Τρότσκες είναι ή καθαρόαιμοι σταλινικοί μαρξιστές;

http://anasintaxi.awardspace.com/deltio04.htm#kypros

Επώνυμος
16 Φεβρουαρίου 2014 στις 10:42 μ.μ.

@Carnicero

Τι είναι αυτό το link που έστειλε ο ανώνυμος; Αν και οι σταλινικοί είναι εναντίον σου, εσύ με ποιον είσαι; Κρίση ταυτότητας διακρίνω

17 Φεβρουαρίου 2014 στις 2:49 π.μ.

Πάλι κάνεις λάθος... σύμφωνα με τις επικρατούσες εθνολογικές μελέτες, οι Αζέροι (αυτό είναι το ορθότερο) είναι ιρανικής καταγωγής λαός που τουρκοφώνησαν κατά την κατάκτηση της γης τους από τους Σελτζούκους Τούρκους τον 11ο-12ο αιώνα.
Βέβαι, σύμφωνα με την τουρανική πρωτοφασιστική ιδεολογία που ασπάζονταν τόσο οι νεότουρκοι, όσο κι ο Κεμάλ και μέχρι τώρα ο κοσμικός Κεμαλισμός οι Αζέροι είναι τουρανικό/τουρκικό φύλο...
Για να είναι ακόμη πιο ξεκάθαρο αυτό που είπα ότι το σκέτα νέτα " Έλληνας φασίστας" ή "Τούρκος κομμουνιστής" είναι αντιδιαλεκτικό και αόριστο, στην πλατεία Ταξίμ εκτός από τους ανένταχτους δημοκράτες, νεωτερικούς κτλ. ο κύριος όγκος των διαδηλωτών εναντίον του Ερντογάν ήταν κοσμικοί κεμαλιστές με ιδιαίτερη έμφαση στον τουρανισμό... γι'αυτό πρέπει να χρησιμοποιούμε τη διαλεκτική... επειδή δεν είναι όλα άσπρο-μαύρο, ούτε μόνο ό,τι φαίνεται να είναι με μια απλή ματιά... γι'αυτό στο μείζων ζήτημα που είναι το εθνικό, δεν πρέπει να το χαρίζουμε στην ακροδεξιά αλλά να το συνδέουμε με το κοινωνικό και να το εννοιοδοτούμε ταξικά προς όφελος της εργατικής τάξης ώστε το εθνικό να ταυτίζεται με το λαικό κι όχι με τα συμφέροντα της εθνοκάπηλης αστικής τάξης... ακόμη κι αν κάποιος ΔΕΝ πιστεύει στην έννοια του έθνους, του εθνοκράτους κτλ...

15 Μαρτίου 2014 στις 1:10 π.μ.

@El Carnicero Rojo

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger