Home » , » Δεν θα μπορέσει να είναι διαρκώς στο απυρόβλητο ο Σημίτης για τις σκανδαλώδεις υποθέσεις επί πρωθυπουργίας του

Δεν θα μπορέσει να είναι διαρκώς στο απυρόβλητο ο Σημίτης για τις σκανδαλώδεις υποθέσεις επί πρωθυπουργίας του

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014 | 7:14 μ.μ.

Επιτέλους, Εσκασε μύτη και ο Σημίτης, που με άρθρο του στο «Βήμα της Κυριακής» μας λέει πολλά και διάφορα αλλά … για την ταμπακιέρα απολύτως τίποτα. Ενώ ρίχνει όλο το βάρος τους ξένους για την κοινωνική καταστροφή που βιώνει η ελληνική κοινωνία ( Το σενάριο της Ιφιγένειας, η Ελλάδα να θυσιασθεί για να επανέλθει ούριος άνεμος στην ευρωζώνη, παραμένει πιθανό, …  Ατελής ένωση η ευρωζώνη, ολοένα και περισσότερες οι δυσλειτουργείες στην Ε.Ε… μπλα μπλα) για τα όσα ακούστηκαν σε βάρος του τσιμουδιά.

Δεν θεώρησε καν σκόπιμο να αντιδράσει όταν επώνυμα τον κατάγγειλαν –σε τηλεοπτική εκπομπή- ότι ήταν «τροχονόμος στην λεωφόρο της μίζας» που γινόταν με τους πολεμικούς εξοπλισμούς, δεν θεώρησε αναγκαίο να απαντήσει σε δημοσιογραφικά ερωτήματα που του έχουν τεθεί εδώ και μέρες σχετικά με τα όσα συνέβαιναν επί πρωθυπουργίας του.

Εστω όμως ότι δημόσια δεν θέλει να τοποθετηθεί για τις σκανδαλώδεις υποθέσεις της οκταετίας του. Εχουμε όμως το δεδομένο ότι πριν δυο  μέρες ο βουλευτής του Σύριζα Γ. Μιχελογιαννάκης έστειλε επιστολή στις εισαγγελικές αρχές και με ένα σκεπτικό απόλυτα τεκμηριωμένο τους ζητάει να καλέσουν για άμεση εξέταση τον πρώην πρωθυπουργό με αφορμή τις αποκαλύψεις στην υπόθεση Κάντα, σε συνέχεια άλλων για χρηματιστήριο, Ολυμπιακούς, Τσουκάτο, Μαντέλη, Τσοχατζόπουλο, Παπαντωνίου …

Ο βουλευτής του Σύριζα θεωρεί αδιανόητο να μην γνώριζε τίποτα ο Κ. Σημίτης και ζητάει από τις εισαγγελικές αρχές «εξέταση για πιθανές δικές του ευθύνες».
Παράλληλα άλλο στέλεχος του Σύριζα ο Ν. Βούτσης,αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο πρότασης δημιουργίας Εξεταστικής Επιτροπής για τα σκάνδαλα επί εποχής Σημίτη.

Όπως όλα δείχνουν δηλαδή δεν θα μπορεί διαρκώς να είναι στο απυρόβλητο ο Κ. Σημίτης.

Οπως και να είναι όμως προκαλεί εντύπωση η στάση του πρώην πρωθυπουργού. Να βλέπει ότι τον φτύνουν ακόμα και άτομα "υπεράνω υποψίας" -χαρακτηριστική η περίπτωση του Παπούλια που αναφέρθηκε στο σκάνδαλο της ατιμωρησίας για την ληστεία του Χρηματιστηρίου επί εποχής Σημίτη- κι αυτός να σφυράει αδιάφορα.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger