Home » , » Ρίζος Ρίζος: Συνδικαλιστής "υπόδειγμα" Απ' το ΚΚΕ στον Σύριζα και τώρα ντουγρού για φυλακή

Ρίζος Ρίζος: Συνδικαλιστής "υπόδειγμα" Απ' το ΚΚΕ στον Σύριζα και τώρα ντουγρού για φυλακή

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014 | 8:45 μ.μ.

Δυο σελίδες της αφιερώνει σήμερα η εφημερίδα Real news στον υπόδικο –διώκεται με την κατηγορία «ξεπλύματος» μαύρου χρήματος- άλλοτε μπατίρη απ’ την Αρτα και σήμερα εκατομμυριούχου συνδικαλιστή της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ Ρίζο Ρίζου. Δεν θα αναφερθούμε λεπτομερώς για τις μπίζνες του και το πώς εκμεταλλεύτηκε την συνδικαλιστική του ιδιότητα να θησαυρίσει. Αρκούμαστε να παραθέσουμε το βιογραφικό και την πολιτική διαδρομή αυτού του τύπου όπως την περιγράφει ο δημοσιογράφος Δ. Χουδαλάκης στην εφημερίδα που αναφέραμε.

Ο Ρίζος του κακού

«ΕΙΠΑΜΕ να κάνει ένα δωράκι στον εαυτό του, αλλά όχι και πεντακόσια εκατομμύρια». Η δήλωση του Ανδρέα Παπανδρέου αποδείκνυε ότι η διαφθορά είχε χτυπήσει ρίζα και αφορούσε τον
τότε πρόεδρο της ΔΕΗ.

Ο Ρίζος Ρίζος, ξεκινώντας την ίδια εποχή φτωχός από την Αρτα, θύμιζε το «στην Αθήνα, μες στο κέντρο, φύτρωσε καινούργιο δέντρο». Με «αδιάφθορη» ρίζα, ο Ρίζος «ρίζωσε» στο ΚΚΕ και «φούντωσε» στα σχολεία της Μόσχας, ώστε να ανθήσει συνδικαλιστικά. Ως πρόεδρος στη ΓΕΝΟΠ, έδειξε ότι το μαρξιστικό «οι προλετάριοι δεν έχουν να χάσουν τίποτα εκτός από τις αλυσίδες τους» το κατάλαβε αλλιώς. Τελικά έσπασε τις αλυσίδες της φτώχειας, γλεντώντας στην υγειά των κορόιδων.

Αν και μεταπήδησε στον ΣΎΡΙΖΑ, από το πολύ «λάδι» ξέμεινε από κομματική στέγη. Εκμεταλλευόμενος τη συνδικαλιστική καρέκλα, ξεπέρασε κατά πολύ το κατά Παπανδρέου «δωράκι». Για παρηγοριά απέκτησε προσωπική φουρνοαλυσίδα, για να εφοδιάζεται το παντεσπάνι του, αλλά και τραπεζικούς λογαριασμούς «υψηλής τάσης». Είναι η ώρα της «δικαστικής ηλεκτροπληξίας».

ΥΓ.: Το χρήμα είναι ο καρπός του κακού, όσο συχνά είναι και η ρίζα του,
Heny Fieding

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 15 σχόλια

Ανώνυμος
4 Ιανουαρίου 2014 στις 8:57 μ.μ.

Πουτάνες είναι και όχι άντρες...με τα κλεμένα από μένα και από σένα....
και αμαυρώνουν και το όνομα της αριστεράς..τέτοιοι τύποι θα έπρεπε να...............να!

Ανώνυμος
5 Ιανουαρίου 2014 στις 2:18 μ.μ.

Το 89 αποχώρησε από το ΚΚΕ ο Ρίζος Ρίζος. Το 2011 διεγράφη από το ΣΥΝ.

ΥΓ: Στα πόσα χρόνια "παραγράφεται" η ιδιότητα του μέλους του ΚΚΕ; Σίγουρα σε περισσότερα χρόνια από ότι η ιδιότητα του μέλους του ΣΥΝ, σύμφωνα με το δημοσίευμα...

5 Ιανουαρίου 2014 στις 3:49 μ.μ.

Δεν πήγε ποτέ στο ΣΥΡΙΖΑ.Μη λέτε ψέμματα.Έχετε αποδείξεις;

Ανώνυμος
5 Ιανουαρίου 2014 στις 6:04 μ.μ.

@Alex

(Είμαι ο προηγούμενος που έγραψα ότι διεγράφη το 2011 από το ΣΥΝ.)

Κατ'αρχάς, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ιδρύθηκε το προηγούμενο καλοκαίρι με τη διάλυση των συνιστωσών (μεταξύ αυτών και του ΣΥΝ).

Δεύτερον, όσες πληροφορίες έγραψα για την πορεία του Ρίζου Ρίζου, τις βρήκα στο διαδίκτυο. Οπότε δε βάζω το χέρι μου στη φωτιά.
Παρόλ'αυτά, δεν έχω διαβάσει ένα άρθρο που να μην αναφέρει τη σχέση Ρίζου Ρίζου-ΣΥΝ, ούτε έχω διαβάσει κάποια διάψευση από τα τότε μέλη του ΣΥΝ και σημερινά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.

Ανώνυμος
5 Ιανουαρίου 2014 στις 10:30 μ.μ.

Και το δημοσίευμα του Βήματος λέει οτι υπήρξε στέλεχος του ΚΚΕ και μέλος του Σύριζα

http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=554062

ΔΙΟΝΥΣΗΣ
5 Ιανουαρίου 2014 στις 11:48 μ.μ.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, το σούργελο του ΜΠΑΤΣΟΚ και μακελλάρης των εργαζομένων που οι Πασόκοι έβγαζαν 1ο βουλευτή στη Β΄ Αθήνας, είναι 57-58 χρονών σήμερα. Σε ηλικία 22-23 ετών ήταν στην ΚΝΕ. Αυτό σημαίνει ότι το ΚΚΕ έχει μερίδιο ευθύνης για όσα κακουργήματα διέπραξε ο κατάπτυστος Λοβέρδος ως υπουργός εργασίας και υγείας στα χρόνια του μνημονίου; Επίσης ο Πέτρος Τατούλης ήταν κάποτε στο ΕΚΚΕ. Αυτό σημαίνει ότι όσα διαπράττει σήμερα δεν χρεώνονται στη ΝΔ αλλά χρεώνονται στο ΕΚΚΕ; Πολλοί αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης στη δεκαετία του '80 τα "δίπλωσαν" και ακολούθησαν τον Παπαντρέα επειδή αναγνώρισε ("κολοβά") την Εθνική Αντίσταση και τους έδωσε μία ψωροσύνταξη που τελικά πήραν τα κομματόσκυλα. Το ΚΚΕ τους έφταιγε ή το ότι δεν άντεξαν; Πολλοί θέτουν ως επιχείρημα ότι στα χρόνια του ΠΑΣΟΚ διορίζονταν στο Δημόσιο και "αριστεροί". Μόνο που δεν λένε ότι προκειμένου να διοριστούν οι "αριστεροί" από το ΠΑΣΟΚ εγγράφονταν πρώτα σε κλαδική του ΠΑΣΟΚ και αποχωρούσαν πρώτα από το ΚΚΕ και έπειτα διορίζονταν στο Δημόσιο. Άρα διορίζονταν ως πρασινοφρουροί και όχι ως αριστεροί. Τέτοια ρεμάλια είναι πάρα πολλοί από όλους αυτούς που σήμερα κατηγορούν το ΚΚΕ ως σταλινικό, απολιθωμένο, ξεπερασμένο κλπ. Και μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονται και πολλοί συνδικαλιστές βεβαίως, διάφοροι Τσίμες, επιχειρηματίες Καραγκουλέδες, Ανδρουλάκηδες, Βαλαβάνηδες κλπ. Τί σχέση μπορεί να έχουν οι διάφοροι βαθύπλουτοι και ξεπουλημένοι εργατοπατέρες Ρίζοι Ρίζοι με τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ;

Ανώνυμος
6 Ιανουαρίου 2014 στις 1:32 μ.μ.

διονυσης. προκειμενου να χτυπηθη το ΚΚΕ επειδη δεν συμμετεχει σε αστικη διαχειρηση δεν εχουνε προβλημα να πουνε οτι φταιει για ολα. αν ειχαμε μπει σε κυβερνηση να σωσουμε τον καπιταλισμο απο την κριση του τοτε θα ητανε ολα καλα. το οτι φωναζουνε σημαινει οτι ειμαστε σε καλο δρομο φιλε.

Ανώνυμος
6 Ιανουαρίου 2014 στις 4:19 μ.μ.

Το σύστημα φίλε Παναγιώτη δεν κάνει διαχείρηση μόνο από την κυβέρνηση,το ΚΚΕ είναι χρήσιμο με άλλο τρόπους στους αστούς.Ίσα-ίσα που εαν έμπαινε σε μια κυβέρνηση θα έχανε την όποια χρησιμότητα του.
Σταύρος.Ζ

Ανώνυμος
6 Ιανουαρίου 2014 στις 5:06 μ.μ.

Να γίνει έλεγχος σε όλα τα σικέ συνδικαλιστόμουτρα τις τελευταίας εικοσαετίας και να κατασχέσουν τα κλοπιμαία.

Ανώνυμος
7 Ιανουαρίου 2014 στις 12:53 π.μ.

Ανωνυμος 4.19 φιλε μου εγω δεν βλεπω ποια μπορει να ειναι η χρησιμοτητα του ΚΚΕ σε κυβερνηση με τα μεσα παραγωγης στα χερια των καπιταλιστων. η εμπειρια της κυπρου της χιλης και αλλου δειχνη τεραστια ζημια.

Ανώνυμος
7 Ιανουαρίου 2014 στις 7:56 π.μ.

Ο Ρίζος Ρίζος διαγράφηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ "στον αέρα" σε εκπομπή του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, την εποχή που εξέπεμπε ακόμη το ALTER, από τον τότε υπεύθυνο της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ τον Κο Βίτσα.
Για την ιστορία, η εκπομπή έγινε κατόπιν καταγγελίας, συνταξιούχου υπαλλήλου της ΔΕΗ και στελέχους του ΚΚΕ, για υπόθεση τοκογλυφίας.
Ο ίδιος ο Ρίζος φερόταν ακόμη, στην ίδια εκπομπή, από ανεξάρτητες καταγγελίες, να οργανώνει και συνδικάτα στον ιδιωτικό τομέα επ' αμοιβή. Αυτά τα κόλπα διδάχθηκε στις σχολές Πολιτικών Επιστημών της Μόσχας από το 1982-1985.
Προφανώς φυτεμένος από την Καραμανλική ΕΥΠ και υπό την μετέπειτα προστασία της Πασοκικής Μαφίας, μόστραρε στην πιάτσα ως στέλεχος πρώτης Γραμμής.
Πάντως τυγχάνει να γνωρίζω πως πολλές καταγγελίες στελεχών του ΚΚΕ, έφθαναν στον Περισσό καθ' όλη την διάρκεια της δεκαετίας του '80.
Επειδή στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν φυτευθεί και άλλοι τέτοιοι και θα σκάνε σαν τις νάρκες, καλό θα ήταν (για τον ΣΥΡΙΖΑ) να προσλάβει κάποιον καλό ναρκαλιευτή.
Αυτά και καλή χρονιά.

Ανώνυμος
9 Ιανουαρίου 2014 στις 5:43 μ.μ.

Ο Ρίζος Ρίζος έφυγε από το κκε όχι μόνος του, αλλά με ολόκληρη την κουστωδία, που το διάστημα 91-93, αφού πρώτα απέτυχαν να το διαλύσουν, αποχώρησε από το κκε και προσχώρησε στον τότε συνασπισμό. Για πολλά χρόνια ήταν επικεφαλής συνδικαστής της παράταξης του συνασπισμού στη ΔΕΗ. Μέχρι το 2011 και αφού είχαν αρχίσει να ακούγονται τα διάφορα σκάνδαλα τον αποκήρυξε ο ΣΥΡΙΖΑ, τον έβαλε όμως βουλευτή του. Πού είσαι αντρέα παπατζή! Και συμφωνώ αυτά τα κόλπα διδάχθηκε στην Μόσχα την εποχή της "περεστρόικα" και του Γκορμπατσώφ! Αυτόν ντε που αποθεώνατε ότι θα σώσει τον "σοσιαλισμό με δημοκρατία" και ένας ειρηνικός άνεμος θα πνέει πλέον στον κόσμο. Μαν

Ανώνυμος
9 Ιανουαρίου 2014 στις 8:30 μ.μ.

ανωνυμος 5.43 τους τα θυμισες και χαλας ολοι την εικονα που θελουν να φτιαξουν οτι φταιει και το ΚΚΕ για ολα αυτα. και μας ειπε και για της σπουδες στην μοσχα του γκορμπατσωφ που τον ειχανε για σημαια

Ανώνυμος
10 Ιανουαρίου 2014 στις 7:37 π.μ.

Την Χρουτσοφικο-Μπρεζνιεφικο-Γκορμπατσωφική Αγία τριάδα της αναδόμησης του Καπιταλισμού υπό δήθεν Σοσιαλιστική Διεύθυνση, κάποιοι την προσκυνούσαν στην Ελλάδα. Και να δεις πως τους λέγανε, ξεχνάω...εξάλλου πέρασαν και τόσα χρόνια.
Από την μια οι Σοβιετικοί πολίτες, ανέδειξαν τον ανυπόληπτο Γέλτσιν, με εκλογές και "γεύονται" σήμερα τα αγαθά του Καπιταλισμού.
Από την άλλη οι Σοβιετικοί Αξιωματούχοι, παρέα με τον λαοπρόβλητο Γέλτσιν, νέμονται σήμερα τα οφέλη του Καπιταλισμού.
Καθείς εφ' ώ ετάχθη.

Ανώνυμος
10 Ιανουαρίου 2014 στις 6:07 μ.μ.

ανωνυμος 7.37 η πολιτικη χρουτσωφ μπρεζνιεφ γκορμπατσωφ ηταν το αποτελεσμα του 20ου συνεδριου του ΚΚΣΕ. αυτη η πολιτικη επιβληθηκε στο ΚΚΕ σε κατασταση παρανομιας και πολιτικης προσφυγιας χωρις καμμια δυνατοτητα αντιδρασης. παρα της προσπαθειες που εγιναν μετα το 1974 δεν εγινε δυνατο να απαλαγουμε πληρως απο της ιδεολογικες παρεκλισης παρα την διασπαση του 1968. αν ομως παρακολουθησεις τα ντοκουμεντα του ΚΚΕ μετα το 1991 θα δης οτι ολα αυτα τα εχουμε αναγνωριση και καμμια σχεση δεν εχουμε με αυτη την πολιτικη σημερα

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger