Home » » Ρωσία: Η πλειοψηφία του λαού μετανιώνει για την ανατροπή της ΕΣΣΔ

Ρωσία: Η πλειοψηφία του λαού μετανιώνει για την ανατροπή της ΕΣΣΔ

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014 | 4:26 μ.μ.

Πηγή: 902.gr

Είκοσι και πλέον χρόνια μετά την επικράτηση της αντεπανάστασης και την ανατροπή του σοσιαλισμού στην ΕΣΣΔ, τα αποτελέσματα του καπιταλισμού και της ελεύθερης αγοράς εξανεμίζουν τις ψευδαισθήσεις του λαού της Ρωσίας και των άλλων πρώην Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών, που ολοένα και περισσότερο δηλώνουν μετανιωμένοι για την ανατροπή της ΕΣΣΔ.

Σε έρευνα που διεξήγαγε το «Ινστιτούτο Λεβάδα», σε πάνω από 130 πόλεις σε 45 διοικητικές περιοχές της Ρωσικής Ομοσπονδίας, το 57% των ερωτηθέντων δηλώνει «μετανιωμένο» για την ανατροπή της ΕΣΣΔ, το 30% δηλώνει ότι δεν έχει μετανιώσει, ενώ το 13% δεν απάντησε.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι στις ηλικίες άνω των 55 ετών το ποσοστό που δηλώνει μετανιωμένο ανέρχεται στο 86%, ενώ στις ηλικίες 40-54 το ποσοστό φτάνει το 64%. Επίσης στις ηλικίες 25-39 και 18-24, οι οποίες δεν έχουν σαφή εικόνα για τις κατακτήσεις του πρώτου εργατικού κράτους στον κόσμο και είναι οι αποδέκτες της αντικομμουνιστικής εκστρατείας και της παραχάραξης της ιστορίας, δηλώνουν μετανιωμένοι σε ποσοστά 37% και 24% αντίστοιχα.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 3 σχόλια

Ανώνυμος
15 Ιανουαρίου 2014 στις 9:30 μ.μ.

Φυσικά κι έχουν μετανιώσει. Απλή σύγκριση λέγεται. Κι όσο περνάει ο καιρός θα καταλαβαίνουν από πρώτο χέρι γιατί έγινε η Ένδοξη Οκτωβριανή Επανάσταση, γιατί ξεσηκώθηκαν τότε οι εργάτες και οι αγρότες...
Δυστυχώς γίνονται και λάθη. Δεν αναφέρομαι στην ΕΣΣΔ αλλά κάποια επικοινωνιακά λάθη που πρέπει να προσεχθούν από ορισμένους, σήμερα με αφορμή μια πράξη Αντίστασης. Θα το ξαναπώ: Όταν γίνεται μια οποιαδήποτε αντιστασιακή πράξη, που χτυπάει, έστω και λίγο τους φασίστες δοσίλογους, ΔΕΝ λες "καταδικάζω τη βία" και άλλα τέτοια κλισέ, γιατί χαλάς τους αγώνες σου, τα ίδια σου τα έργα. Καταδικάζεις το φασίστα, την πολιτική του που είναι υπεύθυνη για την οργή εξ αιτίας της αδικίας και του λες κατάμουτρα να πάει να βάλει το "πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων" εκεί που ξέρει. Όποιος κατάλαβε που αναφέρομαι, σε πια πράξη, και για ποιούς λέω, κατάλαβε. Ρωτήστε επιτέλους αυτούς που κατεβαίνετε μαζί στους αγώνες να σας πουν πως αισθάνονται για τους βολεμένους κηφήνες... mitsos175.

Ανώνυμος
16 Ιανουαρίου 2014 στις 12:07 μ.μ.

Σε πρόσφατη ελληνική δημοσκόπηση το 30% αναπολεί την χούντα γιατί τότε "πέρναγε καλύτερα". Είναι λογικό όταν ένας λαός ζει στη φτώχεια να αναπολεί τις " παλιές καλές ημερες " ακόμα και όταν πρόκειται για καθεστώτα. Στη ρωσία εκτος από τον σοσιαλισμό ένα 28% θέλει να δει έναν Τσάρο ξανά στην εξουσία. Επίσης στη Ρωσία: http://www.inewsgr.com/102/rosia-oures-chiliometron-gia-na-proskynisoun-ta-dora-ton-trion-magon.htm

Συμπερασμα:

Βρε άσ’ τον τρελό στην τρέλα του
άσ’ τονε στο όνειρό του
Τον κόσμο αυτό σιχάθηκε
κι έφτιαξε ένα δικό του

Μπορεί να βρει στην τρέλα του
αυτά που ’χει ποθήσει
και που δεν αξιώθηκε
να δει και ν’ αποκτήσει

Ανώνυμος
20 Ιανουαρίου 2014 στις 9:43 π.μ.

Μετανιώνεις για κάτι που έκανες, όχι για κάτι που παρακολούθησες.
Οι ρεβιζιονιστές δημιούργησαν ένα παθητικό λαό και οι αντιδραστικοί ανέτρεψαν το καθεστώς του.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger