Home » , » Αντιπαραθέσεις ΚΚΕ-Συριζα για την πρόσφατη τοποθέτηση της Λ.. Κανέλλη

Αντιπαραθέσεις ΚΚΕ-Συριζα για την πρόσφατη τοποθέτηση της Λ.. Κανέλλη

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014 | 10:52 μ.μ.

Συνεχίζει να προκαλεί αντιδράσεις η γνωστή τοποθέτηση της Λιάνας Κανέλλη στην τηλεοπτική εκπομπή του Γ. Πρετεντέρη.
Υπήρξε δημοσίευμα που υπέγραφε η  Κική Αλεξάνδρου στην ιστοσελίδα 902 που το τιτλοφορούσε «Ποιοι και γιατί επιτίθενται στην Λιάνα Κανέλλη και στο ΚΚΕ;», σαν απάντηση σε κείμενο του Γ. Ανανδρανιστάκης, ενώ σήμερα επανέρχεται στο ίδιο θέμα ο Σταύρος Καπάκος μέσα από τις στήλες της «Αυγής»

Παραθέτουμε τα δυο κείμενα.

 Ποιοι και γιατί επιτίθενται στην Λιάνα Κανέλλη και στο ΚΚΕ;

Τις τελευταίες τρεις μέρες γινόμαστε μάρτυρες μιας άνευ προηγουμένου επίθεσης στο πρόσωπο της Λιάνας Κανέλλη και στο ΚΚΕ, με αφορμή την τοποθέτηση της βουλευτή του ΚΚΕ εξαιτίας του ντοκιμαντέρ για τη ζωή του Αλέξη Τσίπρα, στο οποίο προβάλλεται η σκηνή της επίθεσης του ναζιστή χρυσαυγίτη Κασιδιάρη εναντίον της βουλευτή του ΚΚΕ και της απαράδεκτης στάσης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, με τα χαμόγελα απέναντι σε αυτή την άθλια ναζιστική επίθεση.

Ποιοι, λοιπόν, έχουν βγει στα κεραμίδια παριστάνοντας τους προσβεβλημένους; Πρώτος πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ με τα στελέχη του (Δ. Παπαδημούλης, Π. Σκουρλέτης), την εφημερίδα του (άρθρο Κ. Μπρέγιαννη στην ηλεκτρονική «Αυγή», άρθρο Γ. Ανανδρανιστάκη στη σημερινή «Αυγή», άρθρο Θ. Καρτερού στη σημερινή «Αυγή»), ο μηχανισμός προπαγάνδας του ΣΥΡΙΖΑ στο διαδίκτυο.

Όμως δεν είναι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ που επιτίθεται στο ΚΚΕ. Γιατί, πέρα από το γεγονός ότι τα σχόλια γύρω από τη βουλευτή του ΚΚΕ έδιναν και έπαιρναν στις τηλεοπτικές εκπομπές, φαίνεται ότι κάποιος, από υπερβάλλοντα ζήλο ίσως, χτες ανάρτησε στις ιστοσελίδες των «ΝΕΩΝ», του «ΒΗΜΑΤΟΣ» και στο «in.gr» ψευδή είδηση, η οποία καταγγέλθηκε από το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ. Συγκεκριμένα, εμφάνισε ως χτεσινή μια συνέντευξη που είχε δώσει η Λ. Κανέλλη το Φλεβάρη του 2013 (!) και μάλιστα την εμφάνισε παραποιημένη και διαστρεβλωμένη. Χτες, μετά την παρέμβαση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, οι ιστοσελίδες του «ΒΗΜΑΤΟΣ», των «ΝΕΩΝ» και του «in.gr» κατέβασαν την ψεύτικη είδηση και είπαν δημόσια ότι επρόκειτο περί τεχνικού λάθους.

Σήμερα, όμως, στη στήλη «Βηματοδότης», παρά τη διάψευση της ίδιας της ιστοσελίδας, αναπαράγεται η ίδια ψευδής ανάρτηση από τον άνθρωπο που διαβάζουμε στο διαδίκτυο ότι είναι στην ομάδα προπαγάνδας του ΣΥΡΙΖΑ και λογογράφος προσωπικά του Αλέξη Τσίπρα. Φυσικά από την κατασυκοφάντηση του ΚΚΕ δεν θα μπορούσε να λείπει η ναζιστική Χρυσή Αυγή, η οποία αναπαράγει τα ίδια ψέματα που από χτες έχουν καταγγελθεί ως τέτοια (αλλά πότε είπαν οι φασίστες αλήθεια για να πουν σήμερα;) στις εφημερίδες «Στόχος» και «Ακρόπολη».

Βλέπουμε, λοιπόν, μια κατά συρροή αρθρογραφία σε βάρος της Λιάνας Κανέλλη και του ΚΚΕ. Δεν βλέπουμε, βέβαια, πουθενά να τοποθετείται κάποιος εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ για την ουσία, δηλαδή γι’ αυτό που κατήγγειλε η Λ. Κανέλλη, ότι δηλαδή στο σενάριο και στο διαφημιστικό τρέιλερ του ντοκιμαντέρ χρησιμοποιείται το περιστατικό της επίθεσης του ναζιστή Κασιδιάρη ενάντια σε Κανέλλη και Δούρου και μάλιστα χωρίς να το γνωρίζει η Λ. Κανέλλη ή να ερωτηθεί.

Κανείς ηθικολόγος εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ δεν παίρνει θέση απέναντι στο γεγονός ότι η επίθεση σε βάρος της Λ. Κανέλλη αποτελεί το ντεκόρ για την προβολή του Αλ. Τσίπρα. Τους διαβάζουμε και τους ακούμε να λένε και να ξαναλένε περί ήθους και εκφράσεων. Δεν ακούμε τίποτα για το ήθος (για τα γελάκια του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ την ώρα που χαστουκίζεται μια γυναίκα βουλευτής του ΚΚΕ από ένα ναζί) ή για τις εκφράσεις («όμως αυτή σηκώθηκε πρώτη να τον μουντάρει, ε;») του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα. Τόσο είναι το ήθος και η ηθική τους, που, ενώ ο αρχηγός τους από ματαιοδοξία μετατρέπει σε ντεκόρ της δικής του προβολής την επίθεση που δέχτηκε η βουλευτής του ΚΚΕ, τολμούν να μιλούν για «ναρκισσισμό της Κανέλλη, που χρειάζεται καθημερινό πότισμα, για να παραμείνει ολάνθιστος» (Γ. Ανανδρανιστάκης, «Αυγή», 27/3/2014). Έξεστι Κλαζομενίοις ασχημονείν…
__________________

Τσογλάνια, τυχοδιώκτες και Κρυπτεία

Δεν θα είχε ιδιαίτερη σημασία, θα ήταν μια ακόμη αμετροέπεια ο απαξιωτικός χαρακτηρισμός «τσόγλαν μπόι» που εκστόμισε η Λιάνα Κανέλλη κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, αν το θέμα αφορούσε μόνο την πληθωρική βουλευτή του ΚΚΕ. Έτσι κι αλλιώς η Λιάνα Κανέλλη γνώρισε το ήθος της Αριστεράς σε ώριμη ηλικία, πράγμα που σημαίνει ότι ίσως δεν έχει γαλουχηθεί όσο θα έπρεπε με αξίες που αρμόζουν στην ιστορική Αριστερά, η οποία, ακόμη κι όταν δεν αποφεύγει τις υπερβολές ή τους βολονταρισμούς, δίνει την πρωτοκαθεδρία στο επιχείρημα και τον ορθό λόγο.

Η Λιάνα παραμένει χειμαρρώδης είτε συναγελάζεται με τον αρχιερέα της «Κρυπτείας» και γεννημένο αντικομμουνιστή Μπαλτάκο είτε συνδιαλέγεται με την «υψηλή κοινωνία». Τη Λιάνα όμως ή τη δέχεται κανείς όπως είναι, πληθωρική, ενίοτε αμετροεπή, με εμφανές πρόβλημα αφομοίωσης της κουλτούρας της Αριστεράς, ή δεν την αποδέχεται. Και πάντως δεν περνά απαρατήρητη.
Αλλά γιατί η τηλεοπτική έκρηξη της αθυρόστομης, εξ αγχιστείας αριστερής, Κανέλλη μπορεί να μην αποτελεί απλή παραφωνία;

Μια ημέρα πριν από την έκρηξη της Λιάνας για το «τσογλάνι», το οποίο ίσως θεωρεί «εχθρό», προηγήθηκε η συνέντευξη του Δημήτρη Κουτσούμπα στο «Βήμα». Όχι η χειμαρρώδης Λιάνα, αλλά ο νηφάλιος γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ μιλά για «καιροσκόπους και τυχοδιώκτες της κυβερνώσας Αριστεράς» και επιμένει ότι και στον δεύτερο γύρο το ΚΚΕ «καταψηφίζει υποψηφίους που υλοποιούν την αντιλαϊκή πολιτική», την οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, υλοποίησαν και οι δήμαρχοι του ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε τώρα και συγκρίνετε τους έντονα χρωματισμένους και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς του Δ. Κουτσούμπα για τον ΣΥΡΙΖΑ, «καιροσκόποι και τυχοδιώκτες» που λένε «κούφια λόγια για δυναμικές διαπραγματεύσεις», και την «υπεράνω» κριτικής για την πολιτική της Ν.Δ., η οποία -όπως λέει- «θυμίζει την ιστορία με τον Χότζα», δίνοντας «κανένα ψίχουλο» και «υποσχέσεις για ανακούφιση», από τις οποίες δεν πρέπει να παρασυρθεί κανένας. Έκρηξη μετριοπάθειας προς τη Δεξιά, πολεμική προς τον ΣΥΡΙΖΑ.
Φωνή λιονταριού, πράξεις λαγού…

Φαίνεται πως η ταξική πάλη περνά σε «ανώτερο επίπεδο»! Η ηγεσία του ΚΚΕ εμμένει στην τακτική του περίκλειστου κάστρου, υποβαθμίζει την ιστορικότητα της συγκυρίας, τροφοδοτεί διαιρέσεις στο εσωτερικό της ιστορικής Αριστεράς, που αποτελούν ιστορικούς αναχρονισμούς. Κρίμα.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 10 σχόλια

Ανώνυμος
28 Μαρτίου 2014 στις 11:09 μ.μ.

η σ. ΛΙΑΝΑ γνωρισε το ηθος του ΚΚΕ σε μεγαλη ηλικια και το τιμαει καταπληκτικα δεν ανηκει γενι κα σε μια ομιχλωδη αριστερα. θα πρεπει να κοιταξουν το ηθος τους ολοι αυτοι που στα 40 χρονια τους εκαναν κολοτουμπα και αγκαλιασαν την αστικη ταξη για να παρουν οφιτσια και χρησιμοποιουν σε προεκλογικα σποτ το προσωπο ανθρωπου που δεν ρωτησαν αυτο το ηθος της αριστερας να το χερονται. και ασφαλως πολυ σωστα ειπε ο σ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ οτι στον δευτερο γυρο δεν ψηφι ζουμε κανενανε καθαρα και ξαστερα ΠΑΝ

Ανώνυμος
29 Μαρτίου 2014 στις 11:04 π.μ.

Μεγαλο Φαουλ του Συριζα η κοντρα με το ΚΚΕ, ισως τους φτανουν οι πασοκοι για να βγουν αρχοντες

Ανώνυμος
30 Μαρτίου 2014 στις 12:25 π.μ.

Πασοκιές και αυριανίστικες μέθοδοι που τις φάγαμε στα μούτρα από τους Κουτσόγιωργους, Γιαννόπουλους και Τζοχατζόπουλους. Τις εποχές που το "σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ θα κλείδωνε στην δεξιά στα χρονοντούλαπα της ιστορίας. Μπράβο Λιάνα. Μην τους αφήσεις πόντο να σταθούν .Οπως το είπες. "τσογλάνι boy" Παραπαίδι του καπιταλισμού, υποτακτικός του σουλτάνου. Το παιδί για όλες τις δουλειές. Μανώλης

Ανώνυμος
30 Μαρτίου 2014 στις 10:13 π.μ.

Μπράβο Λιάνα,μπράβο Κουτσούμπα,μπράβο Αλέκα,μπράβο Μέγκα,μπραβο Πρετεντέρη,μπράβο Σαμαρά και μπράβο Βενιζέλο.Μπράβο οι προβοκάτσιες.
Σουμπιτοι και αγκαλιά θα πάτε στο πάτο.

Ανώνυμος
30 Μαρτίου 2014 στις 1:12 μ.μ.

12.25 ετσι ειναι αυτο το κολπο μανωλη ειναι σαν τον φασισμο κανουνε ταχα αντιφασιστικο αγωνα αλλα στηριζοντας τον καπιταλισμο οποτε το παραμυθι με τον μπαμπουλα και της αυταπατες συνε χιζετε ΠΑΝ

Ανώνυμος
30 Μαρτίου 2014 στις 10:08 μ.μ.

Από ό, τι καταλαβαίνω συγκρίνονται τα παρακάτω:

Το ήθος μιας εξ αγχειστίας αριστέρης που αποκάλεσε τσογλάνι τον μελλοντικό "αριστερό" πρωθυπουργό (τον δεύτερο στη σύγχρονη ιστορία της χώρας αν σκεφτείς ότι ο πρώτος ήταν πολλάκις πιο αριστερός)
Το ήθος του εξ αίματος αριστερού που δεν μπορεί να κρίνει με το απαραίτητο κριτήριο μια τόσο κρίσιμη καλοσχεδιασμένη ενέργεια συσπείρωσης της ακροδεξιάς στην Ελλάδα και το μόνο που μπορεί να κάνει είναι σχόλια πρωινάδικου.(δεν αναφερώ "ισες αποστάσεις", ηθική διασταση και τέτοια...)

Και από αυτά τα δύο κατακριταίο είναι αυτηνής που΄δεν είναι της "Οικογένειας".

Ο, τι λάχει παιδιά.............

Αναστασία

Ανώνυμος
31 Μαρτίου 2014 στις 9:07 π.μ.

@Αναστασία
Ποιά είναι η εξ αγχειστίας αριστερή? Δηλαδή ποιά είναι η εξ αίματος? Εσύ ας πούμε? Κοπέλλα μου δεν μετράνε οι "συγγενικές σχέσεις" στην ιδεολογία. Τα στερνά τιμούν τα πρώτα. Απόδειξη η ναζίστρια Τιμοσένκο με τα κοτσιδάκια, είναι εγγονή του ένδοξου στρατάρχη Τιμοσένκο. Κοίτα κάτι αριστερούς εξ αίματος σε τί χάλι μαύρο έχουν φτάσει. Κοίτα κάτι μελανσόν και κάτι κον μπετίτ. Μανώλης

Ανώνυμος
2 Απριλίου 2014 στις 7:39 π.μ.

Ποιος ήταν ο προηγούμενος, "πολλάκις πιο αριστερός" Πρωθυπουργός πριν από τον Τσίπρα (ο οποίος δεν είναι ούτε καν μελλοντικός);
Παρολίγο Πρωθυπουργός, ίσως. Όχι όμως και μελλοντικός.
Οι Αριστερές ιδέες και πεποιθήσεις είναι συνειδησιακό ζήτημα κι όχι βαθμός συγγένειας.
Όταν η Κα Κανέλλη, ανήκε ψυχή τε και σώματι στην Δεξιά, δεν μιλούσε κατ' αυτόν τον τρόπο.
Τα τελευταία 15 χρόνια που ανακατώθηκε με το ΚΚΕ, μάγκεψε κι άρχισε τα κουτσαβάκικα.
Έτσι μοιραία, για τον απομακρυσμένο παρατηρητή, γεννιέται ο υποσυνείδητος συνειρμός:
Δεξιά=Πολιτισμένος Λόγος που πλέει σε πελάγη επιχειρηματολογίας ενώ αντιθέτως Αριστερά=Μαγκιές, Βρισιές και Αγκιτάτσιες χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο.

Ανώνυμος
3 Απριλίου 2014 στις 9:43 π.μ.

"Κοπέλλα μου δεν μετράνε οι "συγγενικές σχέσεις" στην ιδεολογία."

χαχα...ναι...καμία σχέση, ειδικά για το ΚΚΕ.

Ανώνυμος
4 Απριλίου 2014 στις 11:17 μ.μ.

9.45 ακριβως το καθε κομμα εχει την δικη του ιδεολογια δεν υπαρχουν συγγενη κομματα ΠΑΝ.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger