Home » , » Ακολουθώντας πιστά το κύρυγμα του Ευαγγελίου ο δεσπότης Αμβρόσιος

Ακολουθώντας πιστά το κύρυγμα του Ευαγγελίου ο δεσπότης Αμβρόσιος

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 18 Απριλίου 2014 | 6:45 μ.μ.


Το έχουμε ξαναγράφει. Ο δεσπότης Καλαβρύτων Αμβρόσιος, ο θαυμαστής του δολοφόνου Ντερντιλή και των ναζιστών της Χ.Α χειρίζεται με την ίδια μαεστρία τον λόγο του όπως χειριζόταν τον βούρδουλα της εξουσίας την εποχή που ήταν χωροφύλακας, και γνωστό φερέφωνο των γερμανοτσολιάδων στην κατοχή. Πριν καιρό ζητούσε να αφοριστεί το "κυριαρχημένο από τον διάολο υποκείμενο" που λέγεται Διαμαντόπουλος.

Σήμερα ζητάει κάτι ανάλογο για τον Νίκο Δήμου ενώ ταυτόχρονα «παρακαλάει τόν Θεό νά σαπίσει τό στόμα του!», όπως γράφει στο μπλοκ του.

Έμπλεος με αγάπη για τον συνάνθρωπο του, ο δεσπότης, ακολουθεί πιστά κάποιες απόψεις που αποδίδονται στον Χριστό απ’ τους Ευαγγελιστές, όπως π.χ οι παρακάτω:

«Μη νομίσετε ότι ήλθα να επιβάλω ειρήνη στον κόσμο. Δεν ήρθα να επιβάλω ειρήνη αλλά μάχαιρα. Ηρθα να χωρίσω πατέρα και γιο, μητέρα και κόρη, πεθερά και νύφη. Οποιος αγαπάει τον πατέρα του και τη μητέρα του περισσότερο από μένα είναι ανάξιος. Το ίδιο όποιος αγαπάει γιο και θυγατέρα» (κατά Ματθαίον ι’ 34-38)

«Νομίζετε πώς ήρθα να προσφέρω ειρήνη στη γη; Όχι, σας λέγω, αλλά διχόνοια. Σε κάθε οικογένεια οι πέντε πρέπει να είναι διαχωρισμένοι, οι τρεις κατά των δύο και οι δύο κατά των τριών. Πρέπει να υπάρχει αντίθεση ανάμεσα στον πατέρα και τον υιό, τον υιό κατά του πατρός, ανάμεσα στην κόρη και την μητέρα, ανάμεσα στην πεθερά και την νύφη, τη νύφη κατά της πεθεράς. (Κατά Λουκάν ιβ’ 51-53)
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
19 Απριλίου 2014 στις 12:25 π.μ.

Να σαπίσει το στόμα του! Είπε ο γνωστός ανώτερος κληρικός για κάποιον που αμφισβήτησε αυτά τα... λογικά που μας λένε. Άγιος άνθρωπος αυτός ο Μητροπολίτης! και πράοοος, η χαρά της νηφαλιότητας, της ψυχραιμίας και της γαλήνης. Αφού, αν δεν ήξερα πόσο ...χριστιανός είναι ο Αμβρόσιος, θα έλεγα ότι το έκανε επίτηδες μπας και πάρει κανένα ψήφο το ξεροπόταμο, το κόμμα εκείνο που είναι δήθεν νέο, αλλά κλείνει το μάτι στην Ιερά Παράδοση και την Ανίερη Συντήρηση. Είδες όμως ο Θεοδωράκης; Μόλις φταρνίστηκε ο δεσπότης, έπεσε ο ίδιος στο κρεβάτι με πυρετό. Ξέρει, βλέπετε, από δεσπότες κι αφέντες. Και τώρα, πρέπει εγώ, ο άθεος κομμουνιστής, να υπερασπιστώ το δικαίωμα του πρώην πολιτευτή του ΠΑΣΟΚ Νο3 (Το Νο2 είναι η Ελιά), να εκφράζεται ελευθέρα. Αλήθεια, την ελευθερία του λόγου την έχουν ακούσει στο ποτάμι; Ή θα βγάλουν και τον δικό τους «ΣΥΡΙΖΑΙΟ»; Ας πάμε όμως πίσω στον παπά για να τον ρωτήξω: Γιατί μόνο το στόμα του; Κι όχι κι άλλα μέρη του σώματός του; Και γιατί όχι ολόκληρο; Μάλιστα προτείνω με το «Άγιο Φώς» ν' ανάψουμε την πυρά να τον κάψουμε, έτσι για να μάθει.... ο ασεβής, να θυμηθούμε και τις παραδόσεις. Ακούς εκεί, να τολμά να λέει τη γνώμη του. Εδώ είναι θρησκεία, δεν είναι παίξε - γέλασε! Λοιπόν, θα χρησιμοποιήσω τα ίδια τους τα λόγια για να αποδείξω πόσο γελοίοι είναι όλοι τους, οι έμποροι του φόβου και της ελπίδας. Αφού αυτό κάνει κάθε θρησκεία, φοβίζει τον κόσμο και του δίνει ελπίδα για μια άλλη ζωή, από την οποία όμως ΚΑΝΕΙΣ δεν γύρισε για να μας πει τι υπάρχει, αν βέβαια υπάρχει κάτι. Μάλιστα, σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή, θα πω αυτά που λέει το Ιερατείο για τον ιδρυτή του χριστιανισμού. Αυτά τα παχιά λόγια, που ο ίδιος ο παπάς (ο οποίος καταριέται και βρίζει), κηρύττει από άμβωνα. Λένε λοιπόν για τα «Πάθη του Χριστού»: Ότι ο Ιησούς βασανίσθηκε, ταπεινώθηκε και τέλος εκτελέστηκε, τον σταύρωσαν. Πέρα από το ότι, το τότε Ιερατείο τα έκανε αυτά σε συνεργασία με τους κατακτητές Ρωμαίους, μήπως θυμάστε τι ακριβώς είπε για όσους τον προπηλάκισαν και τον χτύπησαν; Να πέσει το χέρι τους; Να σαπίσουν; Να ψοφήσουν; Ελάτε, παπάδες, το διαβάσατε σήμερα. Τους συγχώρεσε! Κι οι επίσκοποι (προφανώς) είναι οι «Μιμητές του Χριστού» έτσι δεν λένε οι Γραφές; Μμμ, πολύ ωραία κάνετε πράξη αυτά που εσείς οι ίδιοι λέτε, Μητροπολίτες. Μπράβο σας! Μου αποδείξατε ότι αυτά τα οποία λέτε μέσα στον ναό, ούτε εσείς οι ίδιοι, που μας λέτε ότι τα πιστεύετε, δεν τα τηρείτε. Και τι συμπέρασμα βγαίνει από αυτό; Ότι είναι ωραία μεν, ανεφάρμοστα δε. Περαστικά σας... γραμματείς και φαρισαίοι. Είτε είστε υποκριτές και κάνετε άλλα από αυτά που λέτε, είτε πιστεύετε σε παραμύθια που δεν γίνονται, είστε δηλαδή κορόιδα, διαλέξτε και πάρτε. Κορόιδο πάντως δεν είναι το παπαδαριό με τόσα φράγκα που έχει η δουλειά... Εκτός, αν μας πουν, πως είναι πιο... Χριστιανοί κι από το Χριστό!!! Γιατί να μην το πουνε; Εδώ δικαιολόγησαν τόσα, τις σταυροφορίες, τους αφορισμούς... μια υπερβολή παραπάνω...
Πείτε μου, ορέ παπάδες, κείνη τη ριμάδα την Ιερά Εξέταση τη θυμάστε; Βλέπετε τι λένε τώρα για αυτούς που βασάνιζαν τους δυστυχείς τότε; Τι λέτε σεις κι οι θεολόγοι σήμερα για τα εγκλήματα που έκαναν κάποτε οι προκάτοχοι σας στο όνομα του ΘΕΟΥ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ;!... Να μην ξεχάσετε να πείτε στο ποίμνιο, στα πρόβατα δηλαδή, να συγχωρούν αυτούς που τους κάνουν κακό, ξέρετε, κάτι πλούσιους που τους εκμεταλλεύονται, κάτι κομματόσκυλα που ληστεύουν το δημόσιο χρήμα, κάτι πολιτικούς που τους έχουν ρημάξει... Αλλά όοολοι αυτοί είναι πιστοί βρε. Και στο Άγιο Φως πιστεύουν και στο Πανάγιο Χρήμα. Εύχομαι σε όλα τα πρόβατα και τα γίδια ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ. mitsos175.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger