Home » , » Απ' τα εσωτερικά προβλήματα του Σύριζα .. στον Πάγκαλο

Απ' τα εσωτερικά προβλήματα του Σύριζα .. στον Πάγκαλο

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 15 Απριλίου 2014 | 7:42 μ.μ.

Το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει έναν ιδιαίτερο τρόπο εσωτερικής λειτουργίας  είναι γνωστό. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις χτες την στιγμή που ο Α. Τσίπρας έφτανε στην Πάτρα για να στηρίξει εκτός των άλλων την δημοτική κίνηση  «ΡΑΠ-Πάτρα Ανθρώπινη πόλη», ένα απ’ τα ιδρυτικά στελέχη αυτής της παράταξης, ο πρόεδρος της Ενωσης Νοσοκομειακών γιατρών Αχαϊας, Κώστας Γιαννακέας, ανακοίνωνε πώς παραιτείται απ’ αυτήν και συντάσσεται στο πλευρό του υποψηφίου δημάρχου Χρήστου Πατούχα και του συνδυασμού του «Ανυπότακτη Πολιτεία» που στις προηγούμενες εκλογές είχε υποστηριχθεί από το ΝΑΡ αλλά και από συνιστώσες του Σύριζα.
Παρόμοια περίπτωση είναι και αυτή της Ντίνας Πεταλά, πρών στελέχους της ΡΑΠ, η οποία με επιστολή της προχτές δήλωσε ότι αποχωρεί από την παράταξη και πως θα στηρίξει τον Χρήστο Παπά. (Λεπτομέρειες μπορεί να δείτε εδώ)
.
Εντονες διαφωνίες υπάρχουν και σε ποιο κομβικά ζητήματα, μέσα στον Σύριζα, με στελέχη του που πρόσκεινται στην Αριστερή Πλατφόρμα, να προβάλλουν δημοσίως άλλες απόψεις απ’ την επικρατούσα πολιτική γραμμή του Σύριζα. Αυτό είναι κάτι που το διαπιστώνουμε και στο βίντεο που παραθέτουμε. Δεν μπαίνει όμως πρόβλημα συνοχής αυτού του κόμματος αφού σύμφωνα με πρόσφατη δήλωση του Π. Λαφαζάνη :
«Δεν υπάρχει κανένα ρήγμα μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ και πολύ περισσότερο κανένα ρήγμα ανάμεσα σε μένα και τον σύντροφο Αλέξη Τσίπρα. Δυστυχώς κάποια κέντρα, επιχειρούν να εμφανίσουν, κατά πάγιο τρόπο, μια δημοκρατική συζήτηση που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ ως δήθεν πόλεμο, ως δήθεν ρήξη, ότι μέσα από αυτή τη συζήτηση προκαλούνται ρήγματα».


Όπως και να είναι όμως ο Πάγκαλος θα ήταν ο τελευταίος που θα μπορούσε να σχολιάσει για το τι συμβαίνει μέσα στο εσωτερικό του Σύριζα.  Όταν ακούμε να αποκαλεί τον Λαζόπουλο «χυδαίο, αισχρό,  λαϊκιστή και συκοφάντη» μας έρχεται ασυναίσθητα στο μυαλό η λαϊκή ρήση: «είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα».

Ανεξάρτητα τι γνώμη έχουμε εμείς –που δεν είναι και η καλύτερη – για τον Λ. Λαζόπουλο, μας εξοργίζει το γεγονός ένας τύπος ο οποίος περνάει ζωή χαρισάμενη ... δαπάνες του σκληρά φορολογούμενου λαού, γιατί αποδείχτηκε
ταλαντούχος στις "βρόμικες" δουλειές που του ανέθεσε το αστικό πολιτικό σύστημα, ένας πολιτικάντης που από "τραγουδιστής" της Κατεχάκη, κατέληξε φουσκωτός του Μαξίμου, ο άνθρωπος που έβρισε χυδαία τον ελληνικό λαό να μας κάνει υποδείξεις περί «αισχρότητας και συκοφαντίας.


Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

Ταμπαχανιώτης
16 Απριλίου 2014 στις 5:26 μ.μ.

Ε όχι και ιδρυτικά στελέχη της ΡΑΠ ο Γιαννάκενας και η Πεταλά μια τυπική υπογραφή με βαριά καρδιά είχαν βάλλει ανάμεσα σε άλλους 300 συμπολίτες μας, μη κάνετε την τρίχα τριχιά.....

Ανώνυμος
21 Απριλίου 2014 στις 4:35 μ.μ.

Να επισημανθεί ότι η Σαμπιχά Σουλειμάν ανήκει στη «μειονότητα της μειονότητας», τους τσιγγάνους, που είναι οι περιφρονημένοι της Θράκης, ακόμα και από τη μειονοτική κοινότητα και βρίσκονται έξω από τα παιχνίδια εξουσίας που λαμβάνουν χώρα στην περιοχή.

Η Σαμπιχά Σουλειμάν είναι στοχοποιημένη και από το τουρκικό προξενείο, καθώς έχει δώσει μεγάλες μάχες για να φτιαχτούν σχολεία και…να μορφώνονται τα παιδιά των τσιγγάνων, αλλά και να μαθαίνουν ελληνικά. Η δράση της αυτή, ειδικά το τελευταίο, έχει ενοχλήσει τόσο το τουρκικό προξενείο, όσο και την ελίτ της μειονότητας που διατηρεί στενές σχέσεις με αυτό. Εδώ και λίγες ώρες η Σαμπιχά Σουλειμάν έφτασε να κατηγορείται ξαφνικά ακόμα και για ακροδεξιές πολιτικές αποψεις. Πρόσωπα που τη γνωρίζουν, ωστόσο, και έχουν συνεργαστεί μαζί της υποστηρίζουν ότι “πρόκειται για σκέτη λάσπη”.

Οι κατήγοροι της, πάντως, χρησιμοποιούν ως επιχείρημα ότι κάποτε μεταξύ άλλων την είχε υπερασπιστεί και ο Τέρενς Κουίκ στον αγώνα που δίνει για να φτιαχτούν σχολεία και να μάθουν ελληνικά τα παιδιά των Ρομά.

«Και τι σημαίνει αυτό; Αναφέρουν αυτοί που την υπερασπίζονται οι οποίοι επιμένουν ότι οι αντιδράσεις είναι υποκριτικές. «Αυτό που τους ενοχλεί είναι ότι η Σαμπιχά είναι τσιγγάνα και δεν ανήκει στο κομμάτι της μειονότητας που αυτοπροσδιορίζονται ως Τούρκοι.. Επειδή δεν μπορούν να το πουν αυτό δημοσίως, την κατηγορούν ότι είναι δεξιά ή ακροδεξιά, επιχειρώντας να την εμφανίσουν σαν άλλη μια υπόθεση Καρυπίδη, ενώ στην πραγματικότητα δεν υπάρχει καμία σχέση και πρόκειται για μια ακτιβίστρια που δεν ανήκει στην αυλή του τουρκικού Προξενείου, όπως συνηθίζεται να είναι οι υποψήφιοι της μειονότητας των μεγάλων κομμάτων».

Η γυναίκα αποκλείστηκε γιατί έτσι είπε το Τουρκικό προξενείο στον ΣΥΡΙΖΑ.
Ολα τα άλλα είναι παραμύθια.

Διαβάστε τι είχε δηλώσει η γυναίκα στην διάσκεψη του ΟΗΕ για τις μειονότητες στην Γενεύη:

«Η μητρική μου γλώσσα είναι η ρομανί, η γλώσσα των Τσιγγάνων», επισημαίνει η Σαμπιχά Σουλεϊμάν και υπογραμμίζει ότι «επειδή είναι μουσουλμάνα της Θράκης, υποχρεώθηκε να πάει σε σχολείο όπου διδάχθηκε μία τρίτη γλώσσα, τα τουρκικά».

Η κ. Σουλεϊμάν, αποκάλυψε ότι «οι μουσουλμάνοι τουρκικής καταγωγής προσπαθούν να τους επιβάλλουν εκτός από τη γλώσσα τους και την ταυτότητά τους», είτε με την κατασκευή τζαμιών μέσα στους οικισμούς τους, είτε με τη δημιουργία σωματείων υποστηρικτικών προς την Τουρκία, στα οποία και επιμένουν να τους εγγράψουν.

Και η Σαμπιχά, στηλιτεύει την αδιαφορία της ελληνικής πολιτείας, προσθέτοντας τα εξής:

«Το κράτος δεν κάνει αρκετά. Θέλουμε περισσότερα δημόσια σχολεία. Θέλουμε να μας προστατεύει επειδή είμαστε μουσουλμάνες γυναίκες με δικαιώματα που παραβιάζονται διαρκώς από ανθρώπους που θεωρούν ότι είναι δικαίωμά τους να φέρονται άσχημα στις γυναίκες τους».

«Δεν θέλουμε να αλλάξουμε τη δική μας ταυτότητα με μία άλλη», τονίζει η κ. Σαμπιχά Σουλεϊμάν και ζητά «να τους αφήσουν ήσυχους σταματώντας να παίζουν πολιτικά παιχνίδια εις βάρος τους».

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger