Home » , , » Σε ισόβια καταδικάστηκαν οι δυο χρυσαυγίτες που δολοφόνησαν τον Πακιστανό εργάτη Σαχζάντ Λουκμάν (Βίντεο)

Σε ισόβια καταδικάστηκαν οι δυο χρυσαυγίτες που δολοφόνησαν τον Πακιστανό εργάτη Σαχζάντ Λουκμάν (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 15 Απριλίου 2014 | 8:49 μ.μ.

Ηταν φανερό ότι δεν μπορούσαν να σταθούν στο δικαστήριο οι ισχυρισμοί των δυο χρυσαυγιτών Διονύση Λιακόπουλο και Χρήστου Στεργιόπουλου, που απολογούμενοι για την εν ψυχρώ δολοφονία του 27χρονου Πακιστανού Σαχζάντ Λουκμάν, επικαλέστηκαν ότι δεν έχουν καμιά σχέση με το ναζιστικό μόρφωμα –αν και στα σπίτια τους είχε βρεθεί έντυπο υλικό της Χ.Α- και δεν είχαν πρόθεση να τον σκοτώσουν.

Ο μετανάστης εργάτης έχασε την ζωή τους δεχόμενος εφτά μαχαιριές σε στήθος και πλάτη,  στα Πετράλωνα τον Γενάρη του 2013, όταν είχε ξεκινήσει το πρωί να πάει με το ποδήλατό του στην δουλειά.

Το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό κανέναν ισχυρισμό των κατηγορουμένων, έκρινε ότι η δολοφονία είχε ρατσιστικό κίνητρο, και δεν τους απέδωσε κανένα ελαφρυντικό. Ομόφωνα τους επέβαλε την ποινή της ισόβιας κάθειρξης για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, της οπλοφορίας και οπλοχρησίας, της παράνομης οπλοκατοχής και της αποδοχής προϊόντος εγκλήματος.

Στο βίντεο που παραθέτουμε παρακολουθούμε αυτή την δικαστική εξέλιξη, καθώς και την είδηση ότι ζητείτε η άρση ασυλίας του βουλευτή της Χ.Α Ματθαιόπουλου για ληστεία. Στο ίδιο βίντεο παρακολουθούμε τον σχολιασμό από τον Παύλο Τσίμα των πρόσφατων εξελίξεων που αφορούν το ναζιστικό μόρφωμα.


 Δήλωση του δικηγόρου της πολιτικής αγωγής Θανάση Καμπαγιάννη μετά την απόφαση

“Καμία δικαστική απόφαση δεν μπορεί να φέρει πίσω τον Σαχζάτ Λουκμάν στην αγκαλιά της μητέρας του Σούκραν Μπίμπι και του πατέρα του Καντίμ Χουσεϊν.

Ωστόσο η σημερινή ομόφωνη απόφαση – ισόβια κάθειρξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συναυτουργία χωρίς ελαφρυντικά και για τους δύο δράστες – είναι αναμφισβήτητα μια πρώτη δικαίωση για την οικογένεια Λουκμάν.

Η υπόθεση αυτή που εισάχθηκε στο δικαστήριο από τις διωκτικές και δικαστικές αρχές ως ένα τυχαίο περιστατικό, ένας διαπληκτισμός δι’ ασήμαντον αφορμή, αποκαλύφθηκε στο ακροατήριο ως αυτό που πραγματικά ήταν: ένα προμελετημένο εν ψυχρώ ρατσιστικό έγκλημα από δύο μαχαιροβγάλτες συνδεδεμένους με τη νεοναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή.

Η εισαγγελέας του ΜΟΔ στην αγόρευσή της ανέδειξε τον ρατσιστικό χαρακτήρα του εγκλήματος. Η παραδοχή αυτή είναι κόλαφος για την ΕΛΑΣ, που δεν διερεύνησε ποτέ το ρατσιστικό κίνητρο, αλλά και για τον πολιτικό της προϊστάμενο, τον Υπουργο ΠΡΟΠΟ Νίκο Δένδια. Είναι κόλαφος για την ίδια την κυβέρνηση, που αν είχε πράξει τα στοιχειώδη μετά τη δολοφονία Λουκμάν τον Γενάρη του 2013, τότε το πιθανότερο είναι ότι σήμερα ο Παύλος Φύσσας θα ήταν ζωντανός.

Το αίτημα της οικογένειας Λουκμάν για δικαιοσύνη εξακολουθεί να είναι ενεργό. Ζητάμε την καταδίκη όχι μόνο των φυσικών, αλλά και των ηθικών αυτουργών της δολοφονίας Λουκμάν. Οι εκπαιδευτές των ταγμάτων εφόδου, οι Κασιδιάρηδες και οι Παναγιώταροι, δεν μπορούν να υποδύονται τους γραβατοφορεμένους πολιτικούς που ζητάνε την ψήφο μας. Μετά και τη σημερινή απόφαση, αποδεικνύεται ότι η θέση τους είναι στη φυλακή.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους χιλιάδες αντιρατσιστές και αντιφασίστες που έδειξαν την αλληλεγγύη τους στην οικογένεια Λουκμάν. Ιδιαίτερα, την Πακιστανική Κοινότητα της Ελλάδας και τον επικεφαλής της τον Τζαβέντ Ασλάμ, αλλά και την ΚΕΕΡΦΑ και τον συντονιστή της, τον Πέτρο Κωνσταντίνου. Χωρίς την ακούραστη δουλειά τους, αυτή η απόφαση δεν θα είχε καταστεί εφικτή”.




  Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΣΕ ΙΣΟΒΙΑ ΤΩΝ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ ΤΟΥ ΣΑΧΖΑΤ ΛΟΥΚΜΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ
Η καταδίκη των χρυσαυγιτών δολοφόνων του Σαχζάτ Λουκμάν σε ισόβια κάθειρξη χωρίς ελαφρυντικά ανοίγει διάπλατα το δρόμο για να μπεί φυλακή ο εκπαιδευτής των ταγμάτων εφόδου Κασιδιάρης. Η απόφαση καταδεικκνύει τις ευθύνες της ΕΛΑΣ και του Δένδια στη συγκάλυψη των ρατσιστικών εγκλημάτων. Είναι νίκη των αντιφασιστών και αντιφασιστριών που με την ακούραστη δράση τους στο πλευρό της Πακιστανικής Κοινότητας και της ΚΕΕΡΦΑ δεν άφησαν να πέσουν στα μαλακά οι νεοναζί δολοφόνοι. 
Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής ΚΕΕΡΦΑ, υποψήφιος Δήμαρχος Αθήνας
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger