Home » , , » Της Χριστεμπορίας το ανάγνωσμα

Της Χριστεμπορίας το ανάγνωσμα

Από giorgis , Κυριακή 13 Απριλίου 2014 | 4:18 π.μ.

Του Γ. Γ.

Αλάνια, μού ‘ρθε φλασιά. Τούτες τις μέρες που αναβαθμίζουμε την ιστοσελίδα μας –πιστεύουμε ότι θα γίνει πολύ πιο μαγκιόρικη και λειτουργική- και αναγκαστικά πρέπει να ακουμπήσουμε αρκετά –για τις δυνατότητές μας- μπακίρια, ώρα είναι να κάνουμε την κουτσουκιέλα για να τα κονομήσουμε.

Το κλικάρισμα, για το πως θα γίνει αυτό,  μου έγινε τώρα διαβάζοντας ένα μαιηλ που μας έστειλαν και μας συνιστούσαν να αναδημοσιεύουμε ένα κείμενο μιας ιστοσελίδας που ασχολείται με «βίους οσιομαρτύρων» «θαύματα  αγίων» και άλλες τέτοιες σαχλαμάρες.

Ετσι, για χαβαλέ, έκανα μια περατζάδα απ’ αυτόν τον ιστότοπο. Προσπέρασα τα κείμενα που έλεγαν για τον «σατανισμό που κυβερνάει την Ελλάδα» για το «θαύμα του αγίου φωτός» και τα σχετικά και στάθηκα στο γεγονός ότι αυτός ο διαδικτυακός χώρος ήταν πλημυρισμένος με διαφημίσεις.
Απ’ το να κάνεις τα κουμάντα σου για να έχεις «μασάζ κατ’ οίκον» μέχρι το πώς «θα φτιάξεις τέλειο σώμα».

Τεσπα. Αν αυτά ενδιαφέρουν του χριστιανούς στους οποίους απευθύνεται αυτή η ιστοσελίδα, τουμπεκιάζομαι. Κουβέντα δεν μου πέφτει. Και φυσικά δεν είμαι ασεβής για να πω ότι αυτά τα τζιμάνια που έχουν την ιστοσελίδα κάνουν χριστεμπορία για να παίρνουν διαφημίσεις και να «ευλογούν» το αναγνωστικό τους κοινό που χλαπακιάζει τα τροπάρια που του ψέλνουν, έχοντας  μεγάλη αναγνωσιμότητα  και συνεπώς  αρκετά μπακίρια από διαφημίσεις.

Η φλασιά, που μου ήρθε και έλεγα προηγούμενος ήταν να φτιάχναμε κι εμείς μια ιστοσελίδα «θρησκευτικού περιεχομένου». Θα έσπασε ρεκόρ αναγνωσιμότητας και επομένως διαφημίσεων και μπακιριών για πάρτυ μας.
Δεν φαντάζεστε, καρντάσια, πόσο πειστικά  μπορώ να διηγηθώ «θαύματα» σαν του Κωλόνα ας πούμε, να ανακαλύψω «αντίχριστους», «επιβολείς της θρησκείας και του έθνους», «αιρετικούς» και δεν συμμαζεύεται. Αν ανάβω στον άμβωνα της χριστεμπορίας, μάγκες, θα κάνω ένα κήρυγμα, που μπροστά του τύφλα να ‘χει  ο Μουλατσιώτης.  (Αλήθεια τι κάνει αυτή η ψυχή;).

Υπάρχει όμως ένα προβληματάκι. Σαν υλιστής, άθεος που είμαι, να πιάσω να γράφω για «αγίους» δεσποτάδες και παπάδες δεν μου έρχεται. Εγώ τον μόνο παπά που πάω και έχω σε υπόληψη είναι αυτόν που βγάζουν οι καναβουριές. Για τους άσχετους να πω ότι παπά λεν οι χασισοκαλιεργητές την φούντα που βγαίνει στην κορυφή της καναβουριάς. Αν τακιμιάσεις μ' αυτόν ψέλνεις κάτι τροπάρια άλλο πράγμα. Κάπου διάβαζα ότι και ο Σέξπηρ μ' αυτόν είχε κολληγιά γ' αυτό έκανε κάτι αριστουργήματα που παραμιλάει μ' αυτά όλος ο κόσμος.

Οπότε πάει χαράμι η σκέψη ότι θα το παίξουμε χριστέμποροι για να μπορέσουμε να αναβαθμίσουμε "γαμάτα" την ιστοσελίδα μας. Αυτό θα γίνει και αρκετά σύντομα γιατί το γουστάρουμε οι σύντροφοι/σσες που συμμετέχουμε σ' αυτή την προσπάθεια.

Υ.Γ. Από την Δευυτέρα εγκαινιάζουμε ένα "ζωντανό" μεταμεσονύχτιο πρόγραμμα 12-2 στον διαδικτυακό μας ρ/σ..
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
13 Απριλίου 2014 στις 12:04 μ.μ.

12- 2 είναι αργά ρε σύντροφε,πως θα ξυπνήσουμε να πάμε στη δουλειά μας;
(λέμε και καμιά μ@λακία να περνά η ώρα).Δώσε ρεμπέτικο ....καιρό έχεις....!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger