Home » , » Η κυβέρνηση ΝΔ-ΚΚΕ του 1989

Η κυβέρνηση ΝΔ-ΚΚΕ του 1989

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 29 Ιουνίου 2014 | 4:22 μ.μ.

Πηγή: Του Γιώργου Δελαστίκ - "Πριν"

Ήταν σαν μεθαύριο, πριν από ένα τέταρτο του αιώνα: 1 Ιουλίου 1989. Τότε, πριν πό 25 ακριβώς χρόνια, έπεφτε Σάββατο η 1η Ιουλίου. Γύρω στις 7 το απόγευμα ο Βουλευτής της ΝΔ Τζαννής Τζαννετάκης παίρνει από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Χρήστο Σαρτζετάκη την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

Λίγες ώρες νωρίτερα έχει πάρει μέρος σε σύσκεψη του αρχηγού της ΝΔ Κωνσταντίνου Μητσοτάκη με τους δύο αρχηγούς του Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου, τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ Χαρίλαο Φλωράκη και τον αρχηγό της ΕΑΡ (όπως έχει μετονομαστεί το ΚΚΕ Εσωτερικού) Λεωνίδα Κύρκο.
Αυτοί έχουν αποφασίσει όχι μόνο να σχηματίσουν κυβέρνηση Δεξιάς – Αριστεράς, αλλά στη συνάντησή τους… μοίρασαν και τα υπουργεία!

Στις 18 Ιουνίου 1989 είχαν γίνει βουλευτικές εκλογές. Η ΝΔ, παρά το γεγονός ότι πήρε το 44,25% των ψήφων, λόγω του σχεδόν αναλογικού εκλογικού συστήματος είχε πάρει 145 βουλευτές. Το ΠΑΣΟΚ είχε αντέξει στην ασφυκτική πίεση συγκεντρώνοντας το 39,15% των ψήφων και 125 Βουλευτές. Ο μεγάλος χαμένος των εκλογών ήταν ο Συνασπισμός της Αριστεράς, ο οποίος παρά τις στημένες από τη Δεξιά δημοσκοπήσεις που τον απογείωναν λαμβάνει μόνο το γλίσχρο 13,12% των ψήφων – μόλις μια εκατοστιαία μονάδα πάνω από το άθροισμα των ποσοστών που είχαν πάρει στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές του 1985 χωριστά το ΚΚΕ και το ΚΚΕ Εσωτερικού.

Την Παρασκευή 30 Ιουνίου 1989, προς στιγμή φάνηκε ότι θα σχηματιζόταν κυβέρνηση του ΚΚΕ (και του Συνασπισμού της Αριστεράς, φυσικά), με τους… «κλέφτες του ΠΑΣΟΚ»! Ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε δεχθεί να διοριστεί πρωθυπουργός της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ – Αριστεράς ο Κωστής Στεφανόπουλος και η κυβέρνηση αυτή να παραιτηθεί 8 μήνες μετά, την άνοιξη του 1990, στη λήξη της θητείας του Χρήστου Σαρτζετάκη, οπότε και έπρεπε να εκλεγεί νέος πρόεδρος της Δημοκρατίας. Το απόγευμα της Παρασκευής όμως ο Χαρ. Φλωράκης αποφάσισε να κάνει κυβέρνηση με τον Μητσοτάκη και τη ΝΔ έχοντας «χάψει» το παραμύθι της Δεξιάς ότι όπου να ‘ναι ο Αντρέας πεθαίνει κι έτσι ο Συνασπισμός θα γίνει αξιωματική αντιπολίτευση!

Στις 2 Ιουλίου ορκίζεται όντως η κυβέρνηση Τζαννετάκη της συνεργασίας ΝΔ – ΚΚΕ. Στο εσωτερικό του ΚΚΕ και της ΚΝΕ ξεσπάει πολιτική θύελλα. Ένα μήνα νωρίτερα, τον Μάιο του 1989, βλέποντας την άθλια δεξιά πορεία του κόμματος, από την αριστερή πτέρυγα του ΚΚΕ είχε εκδοθεί το περιοδικό Πριν.

Στις 5 Ιουλίου ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Κώστας Κάππος δίνει στη δημοσιότητα δήλωση-ράπισμα για τον Χ. Φλωράκη:
«Πιστεύω ότι η συνεργασία αυτή είναι ολέθρια για το ΚΚΕ (…) που τείνει να υποταχθεί σε μικροαστικές και αστικές εκσυγχρονιστικές θέσεις» αναφέρει μεταξύ άλλων.

Η κυβέρνηση Τζαννετάκη παίρνει άνετα ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή με 174 ψήφους. Ψηφίζουν υπέρ οι 145 Βουλευτές της ΝΔ, οι 27 από τους 28 Βουλευτές του Συνασπισμού, ο Κωστής Στεφανόπουλος της ΔΗΑΝΑ και ο μουσουλμάνος Σαδίκ – τότε δεν υπήρχε ακόμη το όριο του 3% για να στη Βουλή κάποιο κόμμα.

Ο Κώστας Κάππος ψηφίζει λευκό. «Είμαι αντίθετος στη συνεργασία του Συνασπισμού της Αριστεράς με τη ΝΔ» δηλώνει χωρίς περιστροφές. «Βεβαίως είμαι κατά της συνεργασίας του Συνασπισμού και με το ΠΑΣΟΚ» προσθέτει. Δύο ακόμη μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, ο Κώστας Μπάτικας και ο Νίκος Κοτζιάς, διαφοροποιούνται από την κυβέρνηση Τζαννετάκη. Η μεγάλη σύγκρουση όμως γίνεται με την ΚΝΕ, η συντριπτική πλειοψηφία της οποίας διαφωνεί ανοιχτά με τη συνεργασία του ΚΚΕ με τη ΝΔ. Στις 21 Σεπτεμβρίου 1989 η ΚΕ του ΚΚΕ αποφασίζει να… καθαιρέσει το εκλεγμένο Κεντρικό Συμβούλιο της ΚΝΕ και να διορίσει εγκάθετους της στην ηγεσία της νεολαίας!

«Φυσικά και δεν θα υπακούσω!» δηλώνει ο γραμματέας της ΚΝΕ Γιώργος Γράψας το ίδιο βράδυ, όταν φτάνει κατά τις 10 στα γραφεία της οργάνωσης, στην πλατεία Βικτωρίας. Το ΚΣ της ΚΝΕ, με ψήφους 36 υπέρ και 14 απόντες, απορρίπτει ως αντικαταστατική την απόφαση της ΚΕ του ΚΚΕ και συντάσσεται με το γραμματέα της.

Στις 5 Νοεμβρίου 1989 γίνονται νέες βουλευτικές εκλογές. Η ΝΔ ανεβάζει το ποσοστό της στο 46,2% και παίρνει 148 Βουλευτές – 2 λιγότερους από τους αναγκαίους. Το ΠΑΣΟΚ σημειώνει κι αυτό αύξηση ξεπερνώντας το 40% - παίρνει το 40,67% των ψήφων και 128 Βουλευτές.
Ο Συνασπισμός πέφτει στο 10,96% και παίρνει μόνο 21 έδρες, έχοντας πλέον ποσοστό μικρότερο από αυτό που είχε πάρει μόνο του το ΚΚΕ το 1981!

Δύο εβδομάδες αργότερα, στις 21 Νοεμβρίου, η ηγεσία του ΚΚΕ αυτογελοιποιείται καθώς συμφωνεί ο Χ. Φλωράκης να σχηματίσει κυβέρνηση όχι μόνο με τη ΝΔ αλλά και με το… ΠΑΣΟΚ του Α. Παπανδρέου, τον οποίον ΝΔ και Συνασπισμός είχαν παραπέμψει στο Ειδικό Δικαστήριο στις 27 Σεπτεμβρίου! Η απόλυτη ξεφτίλα! ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ σχηματίζουν την οικουμενική κυβέρνηση Ζολώτα, η οποία έχει τη στήριξη των 296 από τους 300 της Βουλής!

Την επόμενη μέρα του σχηματισμού της κυβέρνησης Ζολώτα , στις 22 Νοεμβρίου παραιτούνται οκτώ μέλη της ΚΕ του ΚΚΕ (Κ. Τζιαντζής, Άγγ. Χάγιος, Θ. Σκαμνάκης, Σ. Καυκαλάς, Χρ. Καυκιάς, Δ. Τσουραμάνης, Δ. Τσακνιάς και Γ. Σταμάτης, ενώ από τον Οκτώβριο έχει παραιτηθεί και ο Μιχ. Τερζίδης).

Στις 28 Νοεμβρίου ανεξαρτητοποιείται και αποχωρεί από το ΚΚΕ ο ευρωβουλευτής Δημήτρης Δεσύλλας.

Στις 11 Φεβρουαρίου ιδρύεται το Νέο Αριστερό Ρεύμα από αυτούς και χιλιάδες μέλη και στελέχη του ΚΚΕ, και κυρίως της ΚΝΕ, που έχουν πέσει θύματα πογκρόμ διαγραφών ή έχουν αποχωρήσει οικειοθελώς.

Για να πάει με τη ΝΔ και τους «κλέφτες του ΠΑΣΟΚ» και να συμμετάσχει στη γλυκιά νομή της εξουσίας, η ηγεσία του ΚΚΕ δεν δίστασε να διαγράψει χιλιάδες κομμουνιστές! Από τότε πέρασε στην πλήρη ανυποληψία και ουδέποτε τα εκλογικά ποσοστά του ΚΚΕ προσέγγισαν εκείνα που έπαιρνε προτού συμμετάσχει στις κυβερνήσεις Τζαννετάκη και Ζολώτα.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 104 σχόλια

Ανώνυμος
29 Ιουνίου 2014 στις 4:48 μ.μ.

Γ.Γ ΤΟΥ ΚΚΕ ΗΤΑΝΕ Ο Γ. ΦΑΡΑΚΟΣ επικεφαλης της φραξιας που 2 χρονια μετα εκανε την γενικη εφοδο για την διαλυση του ΚΚΕ. το προγραμμα του 10ο συνεδριου περιειχε μεσα τα πολιτικα μετωπα και την θεωρια του ενδιαμεσου ΣΤΑΔΙΟΥ στην πορεια για τον σοσιαλισμο που δημιουργουσε ολα αυτα τα προβληματα. Παρα τη διασπαση του 1968 και την αποχωρηση των ευρωκομμουνιστων δεν εγινε δυνατο να αλλαξει το προγραμμα και ετσι συνεχιστηκανε η ιδεολογικες παρεκλισεις. Οσοι διαφωνησανε το 1989 το κανανε για την δημιουργια του συνασπισμου και για την συμμετοχη σε αστικες κυβερνησεις η ζωη απεδειξε οτι ο μονος που πραγματικα το εννοουσε ητανε ο σ. ΚΑΠΠΟΣ ο οποιος μετα την διασπαση του 1991 ηρθε ξανα διπλα στο ΚΚΕ. οι αλλοι στην πραγματικοτητα χρησιμοποιησανε ενα προσχημα. φτιαξανε το ναρ και σημερα μεσω ανταρσυας ακολουθουνε τον συριζα και συμφωνουνε σε συμμετοχη σε κυβερνηση με τους καπιταλιστες στην εξουσια που ταχα πριν 25 χρονια κανανε οτι διαφωνουνε. Το ΚΚΕ Ειναι εδω εχει αποκαταστησει τα επαναστατικα χαραχτηριστικα του και αυτο ειναι που ενοχλει και οχι τη εκανε τοτε. οσοι νομιζουνε οτι γεννηθηκαμε χτες ειναι μακρια νυχτωμενοι ΠΑΝ

Ανώνυμος
29 Ιουνίου 2014 στις 5:09 μ.μ.

Και επειδη γνωρζομαστε πολυ καλα σε αυτον τον τοπο καλο θα ειναι να μη προκαλουνε. Στις δημοτικες γινανε πραγματα και θαυματα. Δεν μπορει 25 χρονων να διαφωνεις με τον συνασπισμο και τις αστικες κυβερνησεις και 50 χρονων να κανεις ακριβως τα αντιθετα. και η γελιοποιηση εχει ορια

Ανώνυμος
29 Ιουνίου 2014 στις 5:20 μ.μ.

Το απόγευμα της Παρασκευής όμως ο Χαρ. Φλωράκης αποφάσισε να κάνει κυβέρνηση με τον Μητσοτάκη και τη ΝΔ έχοντας «χάψει» το παραμύθι της Δεξιάς ότι όπου να ‘ναι ο Αντρέας πεθαίνει κι έτσι ο Συνασπισμός θα γίνει αξιωματική αντιπολίτευση!

Κε Δελαστίκ μήπως κάποια τέτοια στοιχεία που αναφέρονται υποτιμητικά σε κάποιους επώνυμους πρέπει και να στηρίζονται με αποδείξεις; Δε βλέπω κάτι τέτοιο στο άρθρο σας και μου δημιουργεί υπόνοιες.

Ανώνυμος
29 Ιουνίου 2014 στις 5:27 μ.μ.

Δύο εβδομάδες αργότερα, στις 21 Νοεμβρίου, η ηγεσία του ΚΚΕ αυτογελοιποιείται καθώς συμφωνεί ο Χ. Φλωράκης να σχηματίσει κυβέρνηση όχι μόνο με τη ΝΔ αλλά και με το… ΠΑΣΟΚ του Α. Παπανδρέου, τον οποίον ΝΔ και Συνασπισμός είχαν παραπέμψει στο Ειδικό Δικαστήριο στις 27 Σεπτεμβρίου! Η απόλυτη ξεφτίλα! ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ σχηματίζουν την οικουμενική κυβέρνηση Ζολώτα, η οποία έχει τη στήριξη των 296 από τους 300 της Βουλής!

Ξεχάσατε τον Συνασπισμό ή αλλιώς ξεχάσατε μέσα στους.... ξεφτίλες να βάλετε και όλο τον συνασπισμό. Γιατί κύριε Δελαστίκ; Δε σας βολεύει στο συμπέρασμα που θέλετε να βγάλετε ή πάσχετε από αμνησία; ΄Η ακόμη χειρότερα δεν μπορείτε να κατηγορήσετε το Σύριζα του οποίου η ΑΝΤΑΡΣΥΑ σας είναι ουρά και συνιστώσα;

Ανώνυμος
29 Ιουνίου 2014 στις 5:31 μ.μ.

Στις 11 Φεβρουαρίου ιδρύεται το Νέο Αριστερό Ρεύμα από αυτούς και χιλιάδες μέλη και στελέχη του ΚΚΕ, και κυρίως της ΚΝΕ, που έχουν πέσει θύματα πογκρόμ διαγραφών ή έχουν αποχωρήσει οικειοθελώς.

Θα πρέπει κύριε Δελαστίκ να γράψετε κι άλλο ένα άρθρο για να μας εξηγήσετε πού βρίσκονται ΣΗΜΕΡΑ αυτά τα χιλιάδες μέλη και στελέχη που δημιούργησαν το ΝΕΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΡΕΥΜΑ μια και στην Ανταρσύα δε βρίσκονται. Τι έγινε κύριε Δελαστίκ; Αρχισαν οι διαγραφες και στο δικό σας Ρεύμα αργότερα;

Ανώνυμος
29 Ιουνίου 2014 στις 5:43 μ.μ.

Πάντως ασχέτως για το λόγο που γράψατε όντας αγχωμένος -γιατί οφείλω να ομολογήσω ότι μπορεί να μην συμφωνούσα μαζί σας αλλά σας θεωρούσα έναν αξιοπρεπή δημοσιογράφο που δε θα δέχονταν να γράψει για να εξυπηρετήσει πολιτικές σκοπιμότητες, γελάστηκα τι να κάνουμε; - αυτό το άρθρο, οφείλω να σας ευχαριστήσω για ένα πράγμα. Γιατί αποδεικνύετε περίτρανα, ότι οι συμμαχίες με αστικά ή οπορτουνιστικά κόμματα μόνο καλό για τον τόπο δεν είναι. ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΚΕ ΣΗΜΕΡΑ -ΕΧΟΝΤΑΣ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ ΤΟΥ-ΚΑΙ ΠΟΥ ΟΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΣΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ -ΦΙΛΟΤΙΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ- ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ. Γι' αυτό λοιπόν το ΚΚΕ κύριε Δελαστίκ μου ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙ ΟΎΤΕ ΜΕ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΗ ΔΕΞΙΑ ΟΥΤΕ ΜΕ ΠΑΣΟΚ. Το δικό σας κόμμα κύριε Δελαστίκ μου, η Ανταρσύα τι θα κάνει; Αυτό θα μας το πειτε ή θα το προσπεράσετε;
Το ζήτημα δεν είναι να κάνεις λάθη. Το ζήτημα είναι να μαθαίνεις απ' τα λάθη σου και να μην τα ξανακάνεις.

Ανώνυμος
29 Ιουνίου 2014 στις 5:54 μ.μ.

Ο Δελαστίκ γράφει στο ΕΘΝΟΣ ό,τι του παραγγείλει ο Μπόμπολας και παίρνει ταεύσημα από τον αστικό τύπο που αποκαλεί αριστερό το Σύριζα, στα άλλα θα κολλήσει; Δεν λέει τίποτε όμως περί του ότι όλες οι κρίσιμες αποφάσεις είχαν παρθεί με πλειοψηφία στα όργανα του ΚΚΕ και δεν επιβλήθηκαν πραξικοπηματικά, αυτό δεν μας το λέει ο Δελαστίκ

Ανώνυμος
29 Ιουνίου 2014 στις 5:56 μ.μ.

A, κι όσο για το ποσοστό του ΚΚΕ που τόσο πονάτε κι εσείς για αυτό- ρε συμπάθειες που έχει το ΚΚΕ- εξηγήστε μας για το δικό σας ποσοστό που ενώ περιμένατε να πάρει έστω 3% -έχοντας φροντίσει να γίνετε η ουρά του Σύριζα- δεν το πήρατε; ΄Εχετε υπόψιν σας ότι έχει ξεκινήσει κουβέντα από Ανταρσύες ότι δεν έπρεπε να δηλώσετε συνεργασίες με το Σύριζα γιατί έτσι οδηγήσατε πολύ δικό σας κόσμο να ψηφίσει σύριζα στις Ευρωεκλογές;
Για να μη σας πικραίνω όμως μόνο, να σας πω ότι κι άλλος προστέθηκε στους δεξιούς συνοδοιπόρους του Σύριζα που μιλάει για έναν μεγάλο συνασπισμό και με το Σύριζα για να.... σωθεί ο τόπος. Ο κ. Αβραμόπουλος. Το δήλωσε στη Realnews. Αυξάνεστε και πληθύνεστε κύριε Δελαστικ. Ποιος σας φτάνει μετά τις εκλογές. Την κυβέρνηση την έχετε σίγουρη. ΄Οπως το 89 καλή ώρα. Συριζα μαζί με εσάς(;), Πασόκ, Νδ, ανελ (ίσως), ελιά να σας βάλω και το ποτάμι να σας δροσίζει. ΤΟ ΚΚΕ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΣΤΟ ΧΕΡΙ. ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΗ. Μ' ΟΣΑ ΆΡΘΡΑ ΚΙ ΑΝ ΓΡΑΨΕΤΕ.

Ανώνυμος
29 Ιουνίου 2014 στις 5:59 μ.μ.

5.20 Εδω λεει ψεμματα οτι Γ.Γ ητανε ο φλωρακης ενω γνωριζει πολυ καλα οτι ητανε ο φαρακος σε γνωση του λεει ψεμματα απο εκει και περα τη περιμενεις. Αβαντα κανει στο συριζα και προσπαθει να χτυπηση το ΚΚΕ. και ολα αυτα επειδη δεν κανουμε σημερα αυτα που γινανε τοτε και υποτιθετε οτι διαφωνη..ΠΑΝ

Ανώνυμος
29 Ιουνίου 2014 στις 6:50 μ.μ.

Του Δελαστίκ του έχει διαφύγει η αντι-ΚΚΕ προπαγάνδα των "χιλιάδων κομμουνιστών που διεγράφησαν το 1989" (εκ των οποίων άλλοι πήγαν στο ΠΑΣΟΚ, άλλοι στο ΣΥΡΙΖΑ, αρκετοί στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ορισμένοι επέστρεψαν στο ΚΚΕ ή συμπορεύτηκαν με το ΚΚΕ στη συνέχεια) όπως και ο "σεισμός" του 1991 (με τη διάσπαση του ΚΚΕ και τη διάλυση της ΕΣΣΔ).

Δε φταίει, λοιπόν, αποκλειστικά η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΣΥΝ (γιατί δεν ήταν συγκυβέρνηση ΝΔ-ΚΚΕ, αλλά ΝΔ-ΣΥΝ...) για την καθίζηση του ΚΚΕ. Φταίει κυρίως για το ότι φάγαμε στη μάπα για άλλα 25 χρόνια το ΠΑΣΟΚ που έκανε σπέκουλα με το "βρόμικο 89" και εμφανίστηκε "διωκόμενο"...

Ανώνυμος
29 Ιουνίου 2014 στις 7:23 μ.μ.

Δηλαδη ο φλωρακης διαφωνουσε με την κυβερνηση τζανετακη;Και τοτε ποιος την εκανε οι ελοχιμ;Η κυβερνηση τζανετακη δεν ηταν συνομωσια .Ηταν μια φυσικη συνεπεια της περεστροικα αλλα ελληνικα που ακολουθουσε το κκε τοτε.Για αυτο θα επρεπε να κανει την αυτοκριτικη του και να πει ενα συγνωμη στους κομμουνιστες που εδιωξε τοτε,αντι να κανει την παππια....

Ανώνυμος
29 Ιουνίου 2014 στις 7:48 μ.μ.

5:20

ή πολιτικα ηλιθιος εισαι ή το παιζεις ηλιθιος. ο δελαστικ λεει αληθεια. η αρχικη σκεψη ηταν του ανδρουλακη που την ψυθιρισε στο αυτι του φλωρακη. οι ανοητοι πιστεψαν οτο ηταν η ευκαιρια να διαλυσουν το πασοκ σε συνδυασμο με το σκανδαλο κοσκωτα και την υγεια του ανδρεα. αυτο ηταν όλο

ΠΑΝ.. ασε τις ανοησιες περι φαρακου γιατι δε σε παιρνει. ολοι εχουμε μνημη. οι 2 συγκυβερνησεις της ξεφτιλας παγκοσμια (ουτε το ιταλικο ρεφορμιστικο κομμουνιστικο κομμα δεν το καταφερε) ειναι ευθυνη του φλωρακη. αυτα που ξερεις στα κνιτακια που γεννηθηκαν μετα το 1991. φλωρακης. υπευθυνος 100%. για να δουμε τις ημερομηνιες πολιτικε απατεωνα:
8 Απριλίου του 1989, ανέλαβε την προεδρία του Συνασπισμού της Αριστεράς. ειπες τιποτα;
11 Ιουλίου 1989, ο Φλωράκης εκλέχτηκε πρόεδρος του ΚΚΕ. Η θέση του Γ.Γ. καταλήφθηκε ομόφωνα από τον Γρηγόρη Φαράκο. ειπες τιποτα;

ολοκληρη προεδραρα του κκε και εκανε τουμπεκι σε 2 συνεργασιες με τη δεξια; δεν ντρεπόσαστε ρε

Ανώνυμος
29 Ιουνίου 2014 στις 9:31 μ.μ.

7.48 Δεν τσιμπαμε. το προβλημα ητανε το προγραμμα του 10ου 1978 με τα μετωπα και τα ενδιαμεσα σταδια για το σοσιαλισμο. Σε αυτη την λογικη επανω και με τον Γ. ΦΑΡΑΚΟ Γ.Γ εγινε η δημιουργια του συνασπισμου που ητανε λαθος και η 2 αστικες κυβερνησεις που ητανε και αυτες λαθος. Εχοντας βγαλει συμπερασματα πολιτικα μετωπα δεν φτιαχνουμε ξανα και ουτε συμμετεχουμε σε αστικες κυβερνησεις οπως θα ηθελε πολυ ο συριζα και η ανταρσυα. οσο και φωναζετε το σημερα σας ποναει ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΠΑΝ

Ανώνυμος
29 Ιουνίου 2014 στις 9:34 μ.μ.

7.23 Ολη η πορεια μας μετα το1991 δειχνη τα παντα. Συγνωμη σε αυτους που ξερογλειφονται διπλα στον συριζα για καρεκλα και μεριδιο αστικης εξουσιας ποτε

Ανώνυμος
29 Ιουνίου 2014 στις 10:16 μ.μ.

Επι της ουσιας σε οσα αναφερω στο πρωτο σχολιο μουγκα. Ειναι απολυτα λογικο οταν προσπαθεις να διαστρεβλωσεις την ιστορια και να την φερεις στα μετρα σου για να μπεις σε κυβερνηση παρεα με τον συριζα και τους καπιταλιστες στην εξουσια. Το παπαγαλακι λεει φταιει ο φλωρακης χωρις να ειναι Γ.Γ και ο ΦΑΡΑΚΟΣ που ητανε δεν φταιει τιποτα ουτε βεβαια ο ΔΡΑΓΑΣΚΗΣ που μπηκε υπουργος. Μιλατε καθαρα για το τη σας ποναει. Σας πειραζει η πορεια του ΚΚΕ μετα το 1991 επειδη αντιμετωπιζει τον οπο ρτουνισμο σαν αυτο που πραγματικα ειναι ο καπιταλισμος μεταμφιεσμενος σε αριστερα αυτο δηλαδη που δεν γινοτανε πριν το 1991. αλλα για αυτο δεν μπορουμε να σας βοηθη σουμε μονο ΞΥΔΙ ΚΑΙ ΧΟΛΗ ΠΑΝ

Ανώνυμος
29 Ιουνίου 2014 στις 11:20 μ.μ.

7:48 μ.μ.
Πρώτα πρώτα νομίζω ότι εγώ δε σε έβρισα. ΄Η μήπως με το σχόλιό μου σε έβρισα; Κάτσε γιατί δεν ξέρουμε και ποιοι μπαίνουν μέσα και σχολιάζουν. Μπορεί να νομίζεις ότι μιλάς με έναν απλό άνθρωπο και να μιλάς με στέλεχος που απαιτεί να κάθεσαι σούζα και να λες συνέχεια "ναι".
Αλλά εν πάση περιπτώσει δεν καταλαβαίνω γιατί το συζητάμε. Αν ο κ. Δελαστίκ μπορούσε να το αποδείξει αυτό που γράφει θα έλεγε την πηγή του. Κι επειδή σε καταλαβαίνω να πονάς για το ΠΑσοκ να σου πω ότι το ... βρώμικο 89 έγινε για να μπουν κάποιοι απατεώνες φυλακή. Και είχε ημερομηνία λήξης. Το βρώμικο 2012 μεταξύ Πασόκ και ΝΔ που συνεχίζεται έγινε για να γλιτώσουν οι απατεώνες τη φυλακή και να τυραννάνε το λαό. Διαφωνείς;

Ανώνυμος
29 Ιουνίου 2014 στις 11:38 μ.μ.

@7.23
Την αυτοκριτική του την έκανε. Κι αποδεικνύει ότι όταν κάνει αυτοκριτική δεν την κάνει για τα μάτια του κόσμου. Σήμερα αν συνεργαζόταν με το σύριζα θα έκανε το ίδιο λάθος. Οπότε τζίφος αυτοκριτική θα ήταν. Να ζητήσει συγνώμη; Να ζητήσει συγνώμη γιατί έκανε ένα λάθος τότε ή να ζητήσει συγνώμη γιατί δε σας ακολούθησαν οι περισσότεροι τότε και δε διαλύθηκε το τρισκατάρατο ΚΚΕ; Για εξήγησέ μας. Τι συγνώμη θέλετε; ΄Οπως π.χ. ζήτησε συγνώμη ο Σύριζα γιατί ψήφισε τη συνθήκη του Μάαστριχτ; Και συνεχίζει να "χαϊδεύει" την ΕΕ; Γι' αυτό ρε Ανταρσύες συνεργάζεστε με το Σύριζα; Γιατί ζήτησε ένα ψεύτικο συγνώμη; Και πάτε να κάνετε το ίδιο λάθος που έκανε το ΚΚΕ τότε και γι' αυτό το κατηγορείτε όπου βρεθείτε κι όπου σταθείτε; Να δω τη συγνώμη που θα ζητήσετε εσείς για το ότι βοηθάτε να κοροϊδεύουν τον ελληνικό λαό δίνοντας χέρι βοηθείας στο σύριζα. Αλλά από τότε που εφευρέθηκε η συγνώμη χάθηκε το φιλότιμο λέει ο λαός μας.

Ανώνυμος
30 Ιουνίου 2014 στις 12:57 π.μ.

Ρε μάγκες δεν παρατάτε το 1989 να δούμε τι θα κάνετε σήμερα; Ωραία, το ΚΚΕ ξεκαθάρισε τη θέση του συμφωνούμε δε συμφωνούμε με αυτή. Αλλά την ξεκαθάρισε κι αναλαμβάνει την ευθύνη για αυτή τη θέση του. Εσείς ρε Ανταρσύες τι θα κάνετε; Πρέπει να το ξεκαθαρίσετε όπως κι όλοι οι άλλοι και να αναλάβετε τις ευθύνες σας για αυτό που θα κάνετε. Δε νομίζετε;

Ανώνυμος
30 Ιουνίου 2014 στις 2:46 π.μ.

ΠΑΝ: Ας μη κάνουμε κυβέρνηση τουλάχιστον ας συμμετέχουμε ενωτικά στα κινήματα και ίσως από εκεί βρεθεί ο κοινός βηματισμός της αριστεράς!

Ανώνυμος
30 Ιουνίου 2014 στις 3:54 π.μ.

Πριν πω οτιδήποτε, να ρωτήσω, γιατί θα πρέπει να απολογείται το ΚΚΕ ή η Αριστερά για τα πάντα; Ας είναι. Να σας πω λοιπόν τι πίστευα το 1989 και τι τώρα. Τι κλίμα υπήρχε τότε. Εκείνη την εποχή υπήρχε μια σωρεία σκανδάλων με κύριο το σκάνδαλο Κοσκωτά, όπου ο επιχειρηματίας φυγόδικος ορκίζονταν, ότι στοιχεία που έδειχναν την ενοχή του Α. Παπανδρέου. Υπήρχε δε κίνδυνος παραγραφής. Σε νέες εκλογές ο τότε ενιαίος Συνασπισμός θα κατηγορούνταν ότι "βοηθούσε πλαγίως" τα λαμόγια του ΠΑΣΟΚ. Η δε ΝΔ, σαν πρώτο κόμμα θα είχε άνοδο (όπως πραγματικά έγινε) το δε ΠΑΣΟΚ συσπείρωση για τους λόγους που ο ίδιος ο αρχηγός της ΝΔ είχε πει σε ομιλία του από την TV: Δήθεν προσπάθεια δίωξης "του ηγέτη που θα κατατρόπωνε τη δεξιά" και τέτοια κουραφέξαλα, που όμως είχαν μεγάλη πέραση στα πράσινα στελέχη. Εδώ ψήφιζαν τον Άκη, τον Πάγκαλο, αυτό δε θα πίστευαν; Θα "φόρτωνε" λοιπόν η ΝΔ στην τελική στο ΠΑΣΟΚ τα σκάνδαλα, στην Αριστερά την παραγραφή, κι όλα "μέλι - γάλα". Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΛΟ ΠΡΑΓΜΑ: ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΙ Η ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ. Δεν ήταν "μίξη" πολιτικών. Τότε, ως απλός εργαζόμενος, δεν έβλεπα γιατί να μην γίνει μια προσπάθεια "Kάθαρσης" όπως έλεγαν τότε. Σήμερα, ξέροντας κάποια πράγματα, θα είχα άλλη γνώμη. Αυτό γιατί στη Νέα Δημοπρασία είχαν άλλα κατά νου. Η ΝΔ τα είχε ήδη βρει με το ΠΑΣΟΚ κι έπαιζε διπλό παιχνίδι. Απλά παζάρευαν με τον Παπανδρέου. Τον αθώωσαν με μία ψήφο διαφορά για να κάνει με τη σειρά του την "γενναιόδωρη" πράξη να μην παραπέμψει τον μπαμπά της Ντόρας και μερικούς άλλους υπουργούς για κάτι άλλα σκάνδαλα."Μη μιλάς εσύ για να μη μιλήσω κι εγώ". Αυτά είπαν πίσω από την πλάτη ακόμα και των ίδιων των οπαδών τους. Από τότε η αρπαγή δημοσίου χρήματος εκτοξεύτηκε. Κι ενώ εμείς τηρήσαμε στο ακέραιο τα συμφέροντα των εργαζομένων με το να εξαντλήσουμε (με πολιτικό κόστος) τα πενιχρά μέσα κάθαρσης του αστικού καθεστώτος, ο Δρακουμέλ μιλούσε μετά για "ωσεί παρόν!" στο Ειδικό Δικαστήριο. Κι ο τότε Πρόεδρος της Δημοκρατίας έλεγε κάτι περιέργους χρησμούς, ότι ο πρωθυπουργός πάει σπίτι του κι όχι δικαστήριο. Οι παλιότεροι θυμούνται γιατί μιλάω... Αλλά περιέργως φταίει μόνο το ΚΚΕ, η ΕΑΡ ενώ η ΝΔ "αγία"!; Κοντολογίς όμως από αυτά που έμαθα μετά, ναι, δεν ήταν καλή κίνηση. Από αυτό όμως διδαχθήκαμε πολλά. Να μην κάνουμε συμφωνίες με το διάολο πχ. Λάθος έκανα; Εντάξει, να το δεχθώ, και να ζητήσω συγνώμη. Εκείνο που δεν δέχομαι όμως είναι η "υστεροβουλία" του κόμματος. Έλεος πια! Το 1989 με τα σκάνδαλα το ΠΑΣΟΚ είχε 38% και ο ΣΥΝ 14%. Δηλαδή σε τόσο λίγους μήνες και χωρίς τελεσίδικη απόφαση του Αρείου Πάγου θα γίνονταν τι; Θα διαλύονταν το ΠΑΣΟΚ μ' αυτό; Την περίοδο δε του ειδικού δικαστηρίου το ΠΑΣΟΚ ήταν μακράν πρώτο κόμμα. (Παραίτηση Τσοβόλα - εκλογές Β' Αθηνών)... Αλλά η ουσία παραμένει: Η σαπίλα επίσης παραμένει είναι δε ουσιώδες γνώρισμα του καπιταλισμού. Σήμερα έχουμε απείρως σοβαρότερα σκάνδαλα και την πιο άθλια δικτατορία. Να πούμε λοιπόν για το πως έφαγε κέρατο ο Μενέλαος από την Ελενίτσα ή να ασχοληθούμε με κάτι πιο σύγχρονο; Λέω μια ιδέα...mitsos175.

Ανώνυμος
30 Ιουνίου 2014 στις 7:50 π.μ.

Μερικοί έχουν πολλή πλάκα.
Η Κυβέρνηση του 1989 σχηματίστηκε προς αποφυγή της λεγόμενης παραγραφής.
Και τί ήταν, παρακαλώ, η παραγραφή;
Βασικός πυλώνας του Νόμου περί ευθύνης Υπουργών.
Δηλαδή η ομερτά του Πολιτικού μας συστήματος.
Και γιατί, αφού το σύμπλεγμα ΚΚΕ-ΕΑΡ, συμμετείχε στην Κυβέρνηση με τη ΝΔ, δεν έθεσε ως απαράβατο όρο, για τη συμμετοχή του στο Κυβερνητικό σχήμα, την κατάργηση του Νόμου;
Ποιος δεν θυμάται ακόμη την κοροϊδία με το μέτρημα των Πεμπτών για ψήφιση νέου εκλογικού Νόμου;
Τα ίδια με Σαρτζετάκη το 1985. Έτσι για να μην ξεχνιόμαστε.
Και ποιο ήταν, αλήθεια, το απότοκο της συμμετοχής στις Κυβερνήσεις, Τζαννετάκη κ Ζολώτα;
Τα εκκωφαντικά εκλογικά αποτελέσματα του 1993 (2,85% για τον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ και 4,50% για το ΚΚΕ-Αποχωρήσαν τμήμα.
Αυτά είναι τα δύσκολα ερωτήματα, ΚΝΙΤΕΣ μου.
Τώρα το αν ο Φαράκος (ο : "πρώτοι στα μαθήματα-πρώτοι στον αγώνα") ήταν τούτο ή το άλλο και το τί απέγιναν τα στελέχη της ΚΝΕ,που έφυγαν από το 1989 μέχρι σήμερα, ουδόλως με αφορά.
Γιατί είναι άλλο πράγμα να μιλάς για Πολιτική και εντελώς διαφορετικό πράγμα-όταν σου δοθεί η ευκαιρία-να την ασκείς.

Ανώνυμος
30 Ιουνίου 2014 στις 8:30 π.μ.

Πλάκωσε ο εσμός της ΑΥΡΙΑΝΗΣ με πασόκικη επιχειρηματολογία περί "βρώμικου'89" και χρυσαβγίτικη λάσπη.Όλα όμως αυτά είναι κοντινά και ο καθένας μπορεί να τα ψάξει.
Το ερώτημα όμως που προκύπτει είναι γιατί τώρα διάφοροι τέως πασόκοι (ή ΠΑΣΟΚ ή δεξιά- το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση ο λαός στην εξουσία) νυν ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ και οι cheerleaders άρχισαν να αναπαράγουν επίμονα όλα τα προβοκατόρικα ψεύδη.Μήπως ως προοίμιο "συνεργασιών" ;

Ανώνυμος
30 Ιουνίου 2014 στις 8:43 π.μ.

Τελικά έχω την εντύπωση ότι κι ο Συριζα κι η Ανταρσύα το έχουν ρίξει στην παρελθοντολογία με το 1989, γιατί ξέρουν τι κουτσουκέλα πάνε να κάνουνε σήμερα με την συνεργασία τους με ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, και ετοιμάζουν το έδαφος για να δικαιολογηθούν μετά στον ελληνικό λαό για το μακέλεμά του και με τη δική τους συμμετοχή στην κυβέρνηση του μέλλοντος, λέγοντας "και το ΚΚΕ έκανε τα ίδια το 1989". Αυτή θα είναι η αυτοκριτική τους.

Ανώνυμος
30 Ιουνίου 2014 στις 8:53 π.μ.

7.50
Το ερώτημα είναι γιατί εσύ ψήφιζες ένα κόμμα (ΠΑσοκ ή ΝΔ δεν έχει σημασία τα ίδια σκατά είναι ) που είχε ψηφίσει έναν τέτοιο νόμο περί ευθύνης Υπουργών -που μάλιστα ήταν χουντικός αυτός ο νόμος- και γιατί ανεχόσουν ένα κόμμα που ήταν τίγκα στα σκάνδαλα- είτε της ΝΔ είτε του ΠΑσοκ- και γιατί παριστάνεις ότι δεν μπορείς να ανεχτείς το ... βρώμικο 1989 ενώ μασάς και με μεγάλη ευχαρίστηση και ευκολία το βρώμικο 2012 με τη συνεργασία ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για να συνεχίσουν να κλέβουν και να παίρνουν αντιλαϊκά μέτρα;

Ανώνυμος
30 Ιουνίου 2014 στις 9:35 π.μ.

2.46 π.μ.
Ρε φίλε όταν λες αριστερά ποιους βάζεις μέσα; Για να καταλάβουμε. Γιατί αριστερά είναι κι η ΔΗμαρ αριστερά είναι και το ΠΑΣΟΚ αριστερά σε λίγο θα είναι κι η ΝΔ αφού θα συνεργαστεί με το Σύριζα ο οποίος κοκορεύεται ότι θα φτιάξει τη μεγάλη κυβέρνηση της Αριστεράς.... Και μη μας πεις ότι εσύ στην αριστερά βάζεις τον κάθε καλοπροαίρετο άνθρωπο που θέλει να φέρει την μεγάλη ανατροπή στη χώρα γιατί απ' τη στιγμή που απ' το σχόλιό σου φαίνεται ότι θα γούσταρες μια συνεργασία κυβερνητική αλλά τι να γίνει; αφού δε γίνεται αυτή ας γίνει στα κινήματα, πάει να πει ότι έχεις συγκεκριμένα κόμματα στο νου σου. Πες μας ποια είναι αυτά;

Ανώνυμος
30 Ιουνίου 2014 στις 10:13 π.μ.

Πολλά πράγματα έχουν πλάκα. Όπως αυτό που λέει η ΝΔ ότι φταίει για το Μνημόνιο η Αριστερά που κυβερνούσε! Κάτι αντίστοιχο λένε κάποιοι για το ΚΚΕ. Είπα, εκ των υστέρων δεν ήταν καλή κίνηση. Αλλά δεν δέχομαι τις κατηγορίες για το κόμμα. Δεν έγινε καμιά υποχώρηση στην πολιτική μας. Είμαστε πάντα συνεπείς στους αγώνες μας.
Ξεχνάμε ότι τότε ήταν τα δυο Αριστερά (κι όχι μόνο) κόμματα μαζί. Ξεχνάμε ότι τα αποτελέσματα του 1993 ήταν απόρροια των γεγονότων του 1990-1991, με ότι έγινε στην ΕΣΣΔ.
Επίσης ξεχνάμε το πιο βασικό. Ότι μετά την αποτυχία να μπει φρένο στο πλιάτσικο, πράσινοι και γαλάζιοι κηφήνες καταβρόχθισαν το δημόσιο χρήμα με απίστευτους ρυθμούς. Το αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι οι απανωτές χρεωκοπίες. Η αμαρτωλή, δωσίλογη, βουτηγμένη στο ψέμα ΝΔ ήταν αυτή που κυβέρνησε, όπως το καταραμένο, βρωμερό και τρισάθλιο ΠΑΣΟΚ. Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Από το 1974. Αλλά για μερικούς οι λίγοι μήνες του 1989 είναι ίσοι με τα 40 χρόνια εξουσίας! Και να σκεφτεί κάποιος ότι ο Συνασπισμός συμμετείχε μόνο και μόνο για να μην παραγραφούν αδικήματα. Αυτό έγινε τότε με εκείνα τα δεδομένα. Φυσικά σήμερα, αν γνωρίζαμε περισσότερα θα κάναμε διαφορετικά. Υπήρχαν κάποιοι που τα είχαν πει τότε, ναι. Μπράβο τους για την οξύνοια που είχαν. Αλλά στην πολιτική μετρούν τα δεδομένα μιας συγκεκριμένης στιγμής, οι αποφάσεις που πάρθηκαν από την τότε πλειοψηφία.
Σήμερα όμως, γιατί σαν άνεργο με νοιάζει το τώρα, έχουμε μια ευκαιρία. Να μάθουμε από αυτά που έγιναν και να δώσουμε πραγματικά μια ουσιαστική ευκαιρία σε μας να αλλάξουμε κάτι. Έχω βαρεθεί να ακούω για το 68 το 89... ή το 10000 π.Χ. Όταν είμαι άνεργος πάνω από 3 χρόνια. Όταν κι αν ακόμα βρω δουλειά θα παίρνω τόσα λίγα που δεν θα φτάνουν για τίποτα. Με εργασιακές συνθήκες ειλώτων. Μπορούμε να συνεχίσουμε τη γκρίνια επ' άπειρον. Ή μπορούμε να σκεφτούμε το μέλλον.
Πολύ σύντομα ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει την ευκαιρία να εφαρμόσει το δικό του πρόγραμμα. Εκτός αν κάνει τεράστια λάθη ο ίδιος. Θα δούμε με ενδιαφέρον τι θα κάνει. Αλλά έχουμε βγάλει τα δικά μας συμπεράσματα και κυρίως έχουμε τη δική μας πολιτική. Θυμάμαι πριν το 1989 οι νεοδημοκράτες είχαν ένα σύνθημα. "ΚΚΕ και ΠΑΣΟΚ είσαστε στο ίδιο μπλοκ". Αποδείχθηκε ότι δεν είμαστε, ούτε ποτέ ήμασταν. Μετά το ΠΑΣΟΚ μίλαγε για "βρώμικο 89" κι έτσι αυτοί, οι καθαροί και άσπιλοι Άκηδες ρήμαξαν τον τόπο.
Όσο εμείς τρωγόμαστε αυτοί μασάνε τα κλεμμένα. Θα τους αφήσουμε; Και τότε πίστευα ότι έπρεπε να κάνουμε κάτι. Προσπαθήσαμε ατυχώς να κάνουμε κάθαρση μέσα στο καπιταλιστικό σύστημα κυρίως λόγω του επείγοντος του πράγματος αλλά και του γεγονότος ότι δεν είχαμε την πλειοψηφία. Όμως μάθαμε. Σήμερα θα προχωρήσουμε με βάση τις αρχές μας και δεν θα κάνουμε ούτε βήμα πίσω για τίποτα. Θέλει ο κόσμος εργασία κι αξιοπρεπή ζωή; Πρέπει να αλλάξει όλο το σύστημα με επανάσταση, γιατί αυτό είναι ο μόνος τρόπος. Δε θα ξαναδώσουμε την ευκαιρία παρόμοιων κατηγοριών σε κανένα.
Η κριτική είναι πολύ χρήσιμη και δεκτή. Θα πω όμως κάτι που το έχετε ξανακούσει. Οι φιλόσοφοι μόνο ερμήνευσαν τον κόσμο με διάφορους τρόπους. Το ζήτημα είναι να αλλάξουμε τον κόσμο κι αυτό γίνεται νε αγώνες. Ευχαριστώ. mitsos175.

Ανώνυμος
30 Ιουνίου 2014 στις 10:14 π.μ.

Μιλουν οι απιθανοι τυποι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που ενω ξεκινησαν να φτιαξουν κομμα στην πορεια τους βγηκε παρεα.....

Νικος

Ανώνυμος
30 Ιουνίου 2014 στις 11:50 π.μ.

Παιδιά για το σήμερα μπορείτε να μιλήσετε? Τι θα κάνετε σήμερα? Πχ. στην Περιφέρεια Αττικής? Τι θα κάνετε με τον Μελισσανίδη? με τους νέους φίλους σας τους "υγιείς επιχειρηματίες"? Τι θα κάνετε με τις απολύσεις στο δημόσιο τομέα? Τι θα κάνετε με τα ξεπουλήματα δημόσιων εκτάσεων στην Αττική, που ξεπουλιούνται τα πάντα, ότι κινείται και αναπνέει? Η μήπως αυτά θέλετε να καλύψετε και "επιχειρηματολογείτε" με "επιχειρήματα" 25 χρόνων? Η μήπως θέλετε να καλύψετε την δήλωση του στελέχου σας για πιθανή μεγάλη συγκυβέρνηση με την ΝΔ? Η την αμέριστη στήριξή σας στον προσφάτως ανακηρυχθέντα από εσάς "αριστερό" Γιούνγκερ? Μανώλης

Ανώνυμος
30 Ιουνίου 2014 στις 12:25 μ.μ.

2.46 Αυτος ο δρομος εχει δοκιμαστει στο παρελθον και απετυχε. Οδηγει στην δημιουργια αυταπατων και στην ενσωματωση του ΚΚΕ στο συστημα ΕΔΑ 1958 ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ 1989 1991 ο μονος δρομος που δεν εχει αυταπατες και διατηρουνε τα κομματα την αυτοτελεια τους ειναι Η ΛΑ ΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ. καταλαβαινω οτι στοχος σας ειναι η μεταλλαξη του ΚΚΕ σε κομμα διαχειρησης. αρα καθενας τον δρομο του ΠΑΝ

Ανώνυμος
30 Ιουνίου 2014 στις 4:34 μ.μ.

ΜΑΝΩΛΗΣ. Λυπησου λιγο τα παιδια ελεος. Ο ΓΛΕΖΟΣ το ειπε ξεκαθαρα για συνεργασια με την Ν.Δ. προχτες το ειπε και ο ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ερχεται η μεγαλη ωρα της αριστερας για αστικη διαχειρηση μετα απο τοσο κοπο. Οποτε τρεχει και ο δελαστικ να προσφερει αριστερο αλλοθι. Τη κακο εκανε ο ανθρωπος μην εισαι αδικος

Ανώνυμος
30 Ιουνίου 2014 στις 5:38 μ.μ.

Η ταχύτητα των μεταλάξεων του σύριζα, πραγματικά δεν έχει προηγούμενο. Ποιό Πασόκ! το έχει αφήσει πίσω και με διαφορά.Τι να πρωτοπρολάβεις! Τις κολλεγιές με Μελισσανίδη- Μαρινάκη, τις περιοδείες ανά την Ευρώπη και την υποστήριξη στον Γιούνγκερ, τον εκπρόσωπο του πιο επιθετικού κεφαλαίου της ΕΕ, τα καλέσματα συνεργασίας σ όλα τα ταξικά ρετάλια του πάλαι ποτέ πασοκικού και αυριανικού κυβερνητικού συνδικαλισμού, με ότι πιο σάπιο υπάρχει στον χώρο, από τον Ρίζο και τον Κολλά (ναί αυτόν τον Κολλά των λεωφορείων) μέχρι τον Φωτόπουλο της ΔΕΗ που μαζί ξεπουλήσανε την τεράστια περιουσία του Ταμείου ασφ. των εργαζομένων, που μαζί υπογράψανε χρόνια τώρα το σπάσιμο και την διάλυση της ΔΕΗ, μέχρι τα καλέσματα στο Ποτάμι και τους εκλεκτούς του Βαρδινογιάννη. Ολα τα ξεπλένει το πλυντήριο του σύριζα!! Από "αριστερούς" που σάπιζαν τον κόσμο στο ξύλο με τον "αριστερό Αρκουδέα" μέχρι δεξιούς, δεξιότατους, μέχρι και φασίστες. Τι να πρωτοσυγκρατήσεις? Τον Μαρκεζίνη, τον Καρυπίδη, τον Μάκαρη? Τον Κτενά? Πάρτε κόσμε νάχετε. Για όλα τα γούστα. Το ¨αριστερό τους μέτωπο" περιλαμβάνει από όλα. Μέχρι επενδυτές και μετόχους της ELDORANDO GOLD. Καί εσύ εργαζόμενε, που τους ψήφισες, που τους έδωσες αέρα στα πανιά τους για να σε κοροιδεύουν ακόμα πιό πολύ και να σε λένε και με την υπογραφή σου ηλίθιο, όταν θα τρώς τον "αριστερό σου ξύλο" από ένα άλλον "αριστερό αρκουδέα" και όταν θα τρώς τα μέτρα εξαθλίωσης με τον τόνο μαζί με την "αριστερή τους καταστολή", να θυμηθείς, ότι υπήρχε ένα κόμμα που στο φώναζε, που στα έλεγε, που σε προειδοποίησε, που δεν σου είπε ποτέ ψέμματα, που δεν σου πούλησε ποτέ την κόλαση για παράδεισο. Το ΚΚΕ. Μανώλης

Ανώνυμος
30 Ιουνίου 2014 στις 7:52 μ.μ.

ΠΑΝ; ποιος ηταν προεδρος του ΣΥΝ το 1989; Φλωρακης-Φλωρακης!! στο λεω για να μην το ξεχνας. τα σουτζουκακια της Μαρικας σας εκατσαν στο λαιμο!

Ανώνυμος
30 Ιουνίου 2014 στις 7:55 μ.μ.

Μανώληη μη λες ψεματακια! το κκε που ειπε ψεματα: το μαιο του 89! οτι δε θα συνεργαστει ποτε με τη δεξια που μας χωριζουν ποταμια αιματος! θα σου ριξω πιπερι στη γλωσσα!

Ανώνυμος
30 Ιουνίου 2014 στις 9:28 μ.μ.

Κυριε δελαστικ γιατι ξεχασατε να αναφερετε και το ονομα της κυριας βαλαβανη. μηπως επειδη ειναι στον συριζα σημερα

Ανώνυμος
30 Ιουνίου 2014 στις 10:47 μ.μ.

7.52 η ηγεσια ειναι παντα στα ΚΚ ειναι συλλογικη και γυρω του ητανε ολη η αφροκρεμα του οπορτουνισμου με Γ.Γ τον Γ. ΦΑΡΑΚΟ. το σημερα σε τσουζει οσο και να χτυπιεστε κατω σε αστικη κυβερνηση με τον συριζα δεν μπαινουμε ΠΑΝ

Ανώνυμος
30 Ιουνίου 2014 στις 10:50 μ.μ.

7.55 ποταμια αιματος μας χωριζουνε με τον καπιταλισμο με οτι προσωπο και να εμφανιζε ται

Ανώνυμος
30 Ιουνίου 2014 στις 11:47 μ.μ.

Παντως μια καλη ιδεα για την αυριανη αριστερη κυβερνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΑΝΕΛ ΔΗΜΑΡ ΠΑΣΟΚ ΝΔ Ειναι να βαλουνε κυβερνητικο εκπροσωπο τον κυριο δελαστικ. θα ειναι ενα καλο αριστερο αλλοθι για ολα τα μετρα παρουνε εναντιον του λαου

Ανώνυμος
1 Ιουλίου 2014 στις 8:46 π.μ.

7.50
Το ερώτημα είναι γιατί εσύ ψήφιζες ένα κόμμα (ΠΑσοκ ή ΝΔ δεν έχει σημασία τα ίδια σκατά είναι ) που είχε ψηφίσει έναν τέτοιο νόμο περί ευθύνης Υπουργών -που μάλιστα ήταν χουντικός αυτός ο νόμος- και γιατί ανεχόσουν ένα κόμμα που ήταν τίγκα στα σκάνδαλα- είτε της ΝΔ είτε του ΠΑσοκ- και γιατί παριστάνεις ότι δεν μπορείς να ανεχτείς το ... βρώμικο 1989 ενώ μασάς και με μεγάλη ευχαρίστηση και ευκολία το βρώμικο 2012 με τη συνεργασία ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για να συνεχίσουν να κλέβουν και να παίρνουν αντιλαϊκά μέτρα;

Να ένα ανθρωπάκι για καλαμπούρι!
Λοιπόν ψήφιζα ΠΑΣΟΚ, γιατί πίστευα στον Σοσιαλισμό.
Επίσης υποστήριζα την ΝΔ, γιατί είμαι Φιλελεύθερος.
Ακόμη, ανεχόμουν τον νόμο "περί ευθύνης Υπουργών", διότι πρώτον τον είχε ψηφίσει η Χούντα (χούντα ήταν, είπα, κάτι περισσότερο θα ξέρει από εμένα) και δεύτερο και κυριότερο που ξέρεις μπορεί να γίνω από σύμπτωση και εγώ Υπουργός καμιά μέρα.
Επίσης, δεν κατάλαβα ποτέ, γιατί το λένε βρώμικο, το '89, είναι το μόνο που δεν μπορώ να σου απαντήσω.
Και εις άλλα με υγεία.

Ανώνυμος
1 Ιουλίου 2014 στις 8:53 π.μ.

Ρε εσείς συνέλθετε εκεί στο ΚΚΕ.
Ποιά μετάλλαξη του ΚΚΕ και κουραφέξαλα;
Καταρχάς μεταλλάσσονται μόνο οι ζωντανοί οργανισμοί.
Οι νεκροί οργανισμοί αλλοιώνονται και αποσυντίθενται μέχρι εξαϋλώσεως.
Διαλέξτε σε ποια κατηγορία ανήκετε.

Ανώνυμος
1 Ιουλίου 2014 στις 9:01 π.μ.

"7.52 η ηγεσια ειναι παντα στα ΚΚ ειναι συλλογικη και γυρω του ητανε ολη η αφροκρεμα του οπορτουνισμου με Γ.Γ τον Γ. ΦΑΡΑΚΟ. το σημερα σε τσουζει οσο και να χτυπιεστε κατω σε αστικη κυβερνηση με τον συριζα δεν μπαινουμε ΠΑΝ"

Πες μου ότι είσαι καθοδηγητής, να αρχίσω τα σκληρά.
Ρε συ ΠΑΝ κάτι τέτοιες ασυναρτησίες λέει μόνον ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΟΣ της Χ.Α. (Χρηματιστηριακής Αθηνών ...κ Περιχώρων).

Ανώνυμος
1 Ιουλίου 2014 στις 1:21 μ.μ.

@8:46 π.μ.
΄Εχεις το γνωθι σαυτόν αυτό θα στο παραδεκτώ. Οπότε γι' αυτό δεν έχεις προβλημα και με το βρώμικο 2012. Μη φας όλα σου τα λεφτά σε ψυχολόγους. Ετσι κι αλλιώς η περίπτωσή σου είναι ανίατη.

Ανώνυμος
1 Ιουλίου 2014 στις 1:24 μ.μ.

@8:53 π.μ.
Ευτυχως όχι στην κατηγορία που ανήκετε εσείς. Γι' αυτό διδασκόμαστε απ' τα λάθη μας και δεν τα επαναλαμβάνουμε. Προς πολύ μεγάλη σας λύπη.

Ανώνυμος
1 Ιουλίου 2014 στις 1:24 μ.μ.

8.53 Αν ητανε νεκρος οργανισμος δεν θα ασχολιοσαστε καθολου. το αγχος που εχετε δειχνη το αντιθετο. ετσι που κανεις εκτιθεσε. 9.01 η ηγεσια παντα στα ΚΚ ειναι συλλογικη Γ.Γ Γ. ΦΑΡΑΚΟΣ Μαζι με ολα τα λουλουδια του οπορτουνισμου. Τωρα βεβαια εσυ θα ηθελες να φυγουνε ολοι οι αλλοι ωστε ο δρομος να μεινη ανοιχτος. Σε νιωθω φιλε μου κανε κουραγιο ΠΑΝ

Ανώνυμος
1 Ιουλίου 2014 στις 1:27 μ.μ.

@9:01 π.μ
Πού 'σαι; Κράτα δυνάμεις για μετά τις εκλογές που θα χρειαστείς τα σκληρά με την συγκυβέρνησή σας. Τώρα μείνε στα μαλακά και στ' αναβολικά. Μια χαρά στο έχουν κάψει το μυαλό κι αυτά.

Ανώνυμος
1 Ιουλίου 2014 στις 1:58 μ.μ.

9.01π.μ.
΄Ελα ρε μεγάλε!! Λέει ο Παναγιώταρος ότι που να χτυπιέστε εσείς το ΚΚΕ δε θα κάνει κυβέρνηση μαζί σας; Αυτές κι αν είναι εξελίξεις. Σ' ευχαριστούμε που μας πληροφορείς. Δεν το είχαμε ακούσει αυτό.
Μπορείς να μας πληροφορήσεις και κάτι άλλο; γιατί απ' ό,τι φαίνεται εσείς έχετε ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με τους χρυσαυγίτες για να ξέρετε ότι λένε πράγματα που δεν έχουν βγει στο φως της δημοσιότητας. Φαίνεται το ότι δεν ψηφίσατε την πρόταση της Λαϊκής συσπείρωσης να μη δοθούν πριν τις εκλογές διευκολύνσεις στη ναζιστική εγκληματική οργάνωση της Χ.Α.( Χαφιεδοαντάρτικης ομάδας) ΕΙΧΕ ΤΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ ΤΟΥ. ΟΙ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΣΑΣ ΕΥΓΝΩΜΟΝΟΥΝ. ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΙ.
Πες μας λοιπόν γι' αυτόν τον Γούδη. Που έστειλε και γράμμα στον Σακελαρίδη να τον συγχαρεί που μπήκε στον δεύτερο γύρο και να τον διαβεβαιώσει ότι ελπίζει ότι κανείς εθνικιστής δε θα ψηφίσει Καμίνη!!! τι κρύβει αυτή η συμπάθεια;

Ανώνυμος
1 Ιουλίου 2014 στις 4:41 μ.μ.

ΠΑΝ: ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΚΚΕ το 89-90 ηταν ο ΦΛΩΡΑΚΗΣ. δυστυχως για σενα.

Ανώνυμος
1 Ιουλίου 2014 στις 6:32 μ.μ.

4.41 ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΜΠΕΡΔΕΥΤΗΚΕΣ. ητανε επιτιμος προεδρος. Γ.Γ Γ. ΦΑΡΑΚΟΣ και η ηγεσια παντα συλογικη. Κανε κουραγιο φιλε μου σε νιωθω ΠΑΝ

Ανώνυμος
1 Ιουλίου 2014 στις 7:20 μ.μ.

Δυστηχος για εσενα δεν καταλαβενεις τι σου γινεται και μιλας για προεδρους και πρωθυπουργους
είστε η μάστιγα των καμένων εγκεφάλων//Το μονο βάσιμο στοιχείο πως θα βγει αυτοδύναμος ο συριζα

Ανώνυμος
2 Ιουλίου 2014 στις 7:59 π.μ.

Έ ρε κατακαημένο ΚΚΕ.
Καλά ρε παιδιά όλη η διανοητική σαβούρα του ΚΚΕ, στο Βαθύ Κόκκινο μαζεύεται;
Λοιπόν δεν κατάλαβα τι δουλειά είχε το ΚΚΕ, ένα σοβαρό και μετριοπαθές Κόμμα, να συναγελάζεται με τους εξτρεμιστές της ΕΑΡ, της ΕΔΑ του Λεντάκη την Χριστιανική Δημοκρατία και το ΚΟΔΗΣΟ;
Μάλλον μαγεύτηκε από τον έξαλλο Αριστερισμό τους και σαν παιδί που ήταν παρασύρθηκε.

Ανώνυμος
2 Ιουλίου 2014 στις 11:02 π.μ.

1 Ιουλίου 2014 - 8:46 π.μ.
Δηλαδή ήσουν απ' αυτούς που τη μια φορά ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ και την άλλη ΝΔ, ΞΕΡΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΦΤΕΣ. Αλλά σου έδιναν κοκαλάκι να γλείφεις. Αυτό σε ενδιέφερε. ΄Οταν όμως σου αρπαξαν το κοκαλάκι απ' το στόμα, τότε θυμήθηκες ότι είναι Κλέφτες, θυμήθηκες την πατρίδα και τη θρηκεία και την οικογένεια και εξεγέρθηκες κατά των Κλεφτών που εσύ τους επέτρεπες να κλέβουν. Οπότε τώρα θα ψηφίζεις τη μια φορά Σύριζα και την άλλη Χρυσή αυγή. Για την πατρίδα όλα αυτά βέβαια. ΄Οχι για το κοκαλάκι σου. Είσαι Ελληνάρας εσύ !!!!!

Ανώνυμος
2 Ιουλίου 2014 στις 3:03 μ.μ.

ΠΑΝ πες αλευρι. Ο φλωρακης σε γυρευει. ποιος ηταν προεδρος του ΣΥΝ το 89-90; Ο ΦΛΩΡΑΚΗΣ. ποιος εκανε τις συναντησεις με μητσοτακη για τη νεα κυβερνηση; Ο ΦΛΩΡΑΚΗΣ! Τουμπεκι! Θα το χωνεψεις καλα! οι γριουλες της πολιτικης κουτοπονηριας! ΦΛΩΡΑΚΗΣ_ΚΥΡΚΟΣ!

Ανώνυμος
2 Ιουλίου 2014 στις 4:26 μ.μ.

3.03 Επαναλαμβανω. Το 1989 υπηρχε ο συνασπισμος της αριστερας και της προοδου. Στο ΚΚΕ Γ.Γ ητανε ο Γ. ΦΑΡΑΚΟΣ. γυρω του ητανε ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΔΑΜΑΝΑΚΗ ΚΑΡΑΓΚΟΥΛΕΣ ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΑΛΑΒΑΝΟΣ ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ ΧΟΥΝΤΗΣ δηλαδη ολη η αφροκρεμα του οπορτουνισμου. Τωρα εσυ βεβαια θα ηθελες οι υπολοιποι να ειχανε φυγει για να περνατε το 13ο συνεδριο τον φλεβαρη του 1991. καταλαβαινω την πικρα αλλα αυτο το ποτηρι θα το πιεις μονος σου. Οσο για το σημερα που θελετε να γινει το ιδιο με τοτε σε αυτη τη περιπτωση βοηθαει το ΞΥΔΙ ΚΑΙ Η ΧΟΛΗ. αντε περαστικα ΠΑΝ

Ανώνυμος
2 Ιουλίου 2014 στις 4:31 μ.μ.

7.59 γιατι δεν εγινε δυνατο μετα τη διασπαση του 1968 να καταργηση τα μετωπα και το ενδιαμεσο σταδιο και να αντιμετωπιζει τον οπορτουνισμο σαν εχθρο του ΚΚ. αυτο εγινε το 1996 και ειναι αυτο που σας ποναει. οσο και να χτυπιεσε κατω κυβερνηση με τους καπιταλι στες στην εξουσια δεν θα γινει

Ανώνυμος
2 Ιουλίου 2014 στις 7:04 μ.μ.

@ 7:59 π.μ.
Κλαψ!! κλάψ!! με πλήγωσες βαθιά το παραδέχομαι. ΄Οταν με κάλεσαν και μου είπαν "θα πας να γράφεις στο ίντερνετ, ξεμωραμένο, πού αλλού να σε χρησιμοποιήσουμε"; είπα καλά. Μετά άρχισαν να ρωτάνε ποιοι απ' τους "άλλους" γράφουν σε κάθε μπλογκ. ΄Οταν έφτασαν στο "βαθύ κόκκινο" είπε κάποιος, "α, εκεί γράφει ο 2 Ιουλίου 2014 7.59 μ.μ. "Εκει θα πας" μου είπαν. "Ειναι εύκολη δουλειά, αυτός όλο μπούρδες λέει, τον βάζει κάτω κι ένα μωρό. Ακόμη κι εσύ θα τα καταφέρεις".

Ρε ψώνιο της Φωκίωνος Νέγρη πάλι ήρθες με το τουπέ του παλιού στελέχους "σκάστε γιατί εγώ μιλάω κι ό,τι λέω είναι διαταγή"; Μπααα!!! εσύ κι αν είσαι κολλημένος.

Ανώνυμος
2 Ιουλίου 2014 στις 7:11 μ.μ.

AΓΡΙΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΣΥΡΙΖΑ -ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΗ.
Αυτά μας λένε τα κανάλια. Κι εμένα όσο περνάνε οι μέρες μου θυμίζει αυτό τις άγριες συγκρούσεις που είχαν παλιότερα η ΝΔ και το Πασόκ. Οπότε όσοι ράβετε τα κυβερνητικά σας κοστούμια , παρακαλούμε μην παρασυρθείτε και ακυρώσετε την παραγγελία. Θα τα χρειαστείτε. Πριν απ' τις βουλευτικές εκλογές πάντα έτσι μαλώνουν τα συνεταιράκια και μετά απ' τις εκλογές ανακαλύπτουν ότι μπορούν και μαζί .... να μας κανονίζουν.

Ανώνυμος
2 Ιουλίου 2014 στις 7:30 μ.μ.

@3:03 μ.μ
Tελικά ναι!!! Είναι σίγουρο πια. ΄Εχεις μείνει κολλημένος σε κείνη την εποχή. Δεν μπορείς να προχωρήσεις με τίποτα και να έρθεις στο σήμερα. Είσαι καταδικασμένος να ζήσεις με τις αναμνησεις σου και τη μνησικακία σου.

Ανώνυμος
2 Ιουλίου 2014 στις 8:43 μ.μ.

Κοινό πόρισμα ΚΚΕ-ΕΑΡ, Συνασπισμός, κυβέρνηση Τζαννετάκη, καρατόμηση της ΚΝΕ, οικουμενική κυβέρνηση Ζολώτα, εκκαθαρίσεις των διαφωνούντων (από τα αριστερά, βεβαίως) στο ΚΚΕ. Αυτο ηταν το 1989-1990 με τις συγκυβαρνησεις του ΦΛΩΡΑΚΙ με τη δεξια και το πασοκ. ντροπη

Ανώνυμος
2 Ιουλίου 2014 στις 10:04 μ.μ.

Ο Φλωράκης μέχρι την 11 Ιουλίου 1989 ήταν ΓΓ του ΚΚΕ.
Η Κυβέρνηση Τζανετάκη έγινε την 1η Ιουλίου 1989.

ΠΑΝ είσαι μαζόχας, αλλά μην ξεφτιλίζεσαι άλλο. Λίγο αξιοπρέπεια

Ανώνυμος
2 Ιουλίου 2014 στις 10:08 μ.μ.

8.43 Δεν αν καναμε το ιδιο σημερα με τον συριζα θα σου αρεσε πολυ. Δεν τσιμπαμε οσο και να χτυπιεσε κατω

Ανώνυμος
3 Ιουλίου 2014 στις 12:27 π.μ.

10.04
Κι εγώ είμαι αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του σωματείου μου. Πιάνει για σήμερα ή να αφήσω να περάσουν μερικές δεκαετίες και μετά να το λέω; Λοιπόν εγώ λέω αύριο να μιλήσουμε για τη ΔΕΗ. Τι λες; ΄Οχι το πρωί όμως γιατί θα πάω για μπάνιο. Το θεωρείς σημερινό θέμα ή να αφησουμε να σιτέψει πρώτα;

Ανώνυμος
3 Ιουλίου 2014 στις 12:26 μ.μ.

10.04 Εχεις απολυτο δικιο να μη ξεφτιλιζεσαι αλλο. Ειπαμε Γ.Γ Γ. ΦΑΡΑΚΟΣ και γυρω του ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΔΑΜΑΝΑΚΗ ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΑΛΑΒΑ ΝΟΣ ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ ΚΑΡΑΓΚΟΥΛΕΣ ΧΟΥΝΤΗΣ και πολλα αλλα οπορτουνιστικα αστερια. Τωρα βεβαια θα ηθελες να φυγουνε ολοι οι αλλοι ωστε να παρετε το 13ο συνεδριο το 1991. Σε νιωθω απολυτα κανε κουραγιο φιλε μου περαστικα ΠΑΝ

Ανώνυμος
3 Ιουλίου 2014 στις 3:39 μ.μ.

Ανώνυμε 7.55
Ψέμματα λέτε εσείς που το παίζετε "κινέζοι". Ποιοί ήταν τότε αυτοί που έκαναν το 89? Ποιοί ήταν αυτοί τότε στην ηγεσία του κκε, που μετά από 2 χρόνια τους πετάξαμε έξω με κλωτσιές? Να σου θυμίσω μερικά ονόματα και να μου πείς εσύ σε ποιό κόμμα ήταν από το 1191, μετά το διώξιμό τους από το ΚΚΕ? Πάμε: Δραγασάκης, Δαμανάκη, Ανδρουλάκης, Λαφαζάνης, Αλαβάνος, Κοψίδης, Καρτερός κ.λ.π. Θα είσαι και τώρα τόσο λαλίστατος? Για να δούμε. Μανώλης

Ανώνυμος
3 Ιουλίου 2014 στις 4:16 μ.μ.

ΜΑΝΩΛΗΣ. Σε απελπιστικη κατασταση ειναι τα παιδια μη τους παρεξηγεις. Δεν τους πειραζει το τοτε. τους ποναει οτι δεν προσφερουμε κομμουνιστικο αλλοθι στο εγκλημα που ετοιμαζουνε. Ασε τους νεκρους να προχωρανε

Ανώνυμος
3 Ιουλίου 2014 στις 8:04 μ.μ.

ΠΑν. ειπαμε Πρόεδρος ΦΛΩΡΑΚΗΣ και γυρω του ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΔΑΜΑΝΑΚΗ ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΑΛΑΒΑ ΝΟΣ ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ ΚΑΡΑΓΚΟΥΛΕΣ ΧΟΥΝΤΗΣ και πολλα αλλα οπορτουνιστικα αστερια!!
Η ΑΛΕΚΑ τι θεση πηρε για το 89-90; αυτη θα μου πεις ειχε παθει ερωτα με τον γκορμπατσωφ! επισης εγινε φυτευτη γραμματεας ελεω Φλωρακη χωρις να εχει εκλεγει απο τον ΚΟΑ! ρε τι θυμαμαι!

Ανώνυμος
3 Ιουλίου 2014 στις 9:47 μ.μ.

8.04 Και πολυ καλα εκανε και την προτεινε ο ΧΑΡΙΛΑΟΣ. εκει ακριβως πονας. ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΠΑΝ

Ανώνυμος
3 Ιουλίου 2014 στις 9:52 μ.μ.

8.04 Γ.Γ ΦΑΡΑΚΟΣ θα το μαθεις σιγα σιγα ΠΑΝ

Ανώνυμος
3 Ιουλίου 2014 στις 10:09 μ.μ.

ΦΛΩΡΑΚΗΣ.θα το μαθεις σιγα σιγα ΠΑΝ. τη φωτογραφια της ντροπης τη θυμασαι; μητσοτακης-φλωρακης -κυρκος -σαρτζετακης!

αυτα περι Φαρακου ουτε το κκε δεν τα λεει. ΦΛΩΡΑΚΗΣ ΣΕ ΠΟΝΑΕΙ! ο ανταρτης που εγινε αρνακι

Ανώνυμος
3 Ιουλίου 2014 στις 10:56 μ.μ.

Δηλαδή εσύ ΠΑΝ επιμένεις ΑΚΟΜΑ ότι κατά τον σχηματισμό της Κυβέρνησης Τζανετάκη την 1η Ιουλίου 1989 δεν ήταν ΓΓ ο Φλωράκης;;;;;;;;;;;;;

Τι σκατά κουβαλάτε στο κεφάλι σας τελικά για να αρνείστε ακόμα και τα ιστορικά γεγονότα;


http://www.sansimera.gr/biographies/122
http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A7%CE%B1%CF%81%CE%AF%CE%BB%CE%B1%CE%BF%CF%82_%CE%A6%CE%BB%CF%89%CF%81%CE%AC%CE%BA%CE%B7%CF%82

Ανώνυμος
3 Ιουλίου 2014 στις 11:23 μ.μ.

Προς Μανώλη:

Απευθύνομαι σε σένα και σε ρωτάω στα ίσα:
ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ ΓΓ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΖΑΝΕΤΑΚΗ;

Θέλω ΜΙΑ παντελονάτη απάντηση, χωρίς "ναι μεν αλλά", χωρίς λογίδρια, χωρίς ΣΥΡΙΖΕΣ και Δούρου, χωρίς υπεκφυγές.

Μπορείς ΠΑΝΤΕΛΟΝΑΤΑ να πεις το όνομα;;;;

Ανώνυμος
4 Ιουλίου 2014 στις 12:04 π.μ.

10.56 και βεβαια ητανε ο ΦΑΡΑΚΟΣ αυτα ειναι τα ιστορικα γεγονοτα ΠΑΝ

Ανώνυμος
4 Ιουλίου 2014 στις 7:38 π.μ.

Έλα με κατάλαβες.
Από αυτούς ήμουν.
Να διαβάζεις με μεγαλύτερη προσοχή τα σχόλια, νεανία μου, για να μην γίνεσαι προπέτης.

Ανώνυμος
4 Ιουλίου 2014 στις 10:10 π.μ.

Είνε γνωστο ότι η ταν ο ΦΑ ΡΑΚΟΣ και οτι ο ηλιος ανα τελει από τη Δ ΥΣΗ

Ανώνυμος
4 Ιουλίου 2014 στις 11:49 π.μ.

@Ανώνυμο 11.23
Παντελονάτα θα σου απαντήσω, ο Χ. Φλωράκης. Παντελονάτα όμως κι εσύ θα μου απαντήσεις. Τα στελέχη που πρωτοστάτησαν στην απόφαση γα το 89, γιατί δεν την πήρε μόνος του ο Φλωράκης, ο Φλωράκης ηγήθηκε μιας απόφασης που είχε πάρει η Κ.Ε. του Κόμματος, κι ούτε μπορούσε σε καμμία περίπτωση να μην εκτελέσει μία απόφαση της ΚΕ. Παντελονάτα, περιμένω την απάντησή σου. Με ονόματα. Συγκεκριμένα. Μανώλης

Ανώνυμος
4 Ιουλίου 2014 στις 11:57 π.μ.

Κι αφού τελειώουμε με τις παντελονάτες απαντήσεις, μήπως να μιλήσουμε και για το σήμερα? Καλή η ιστορική αναδρομή, σε βοηθάει να ξέρεις την ιστορία, να βγάλεις συμπεράσματα, αλλά το σήμερα είναι που καίει. Μήπως ακριβώς το 89, γίνεται το δίδαγμα, ότι καμμία συνεργασία και για κανένα λόγο, με το αστικό πολιτικό σύστημα και την αστική τάξη, δεν μπορεί να λάβει χώρα? Οτι κάθε τέτοια απόπειρα θα είναι προδοσία του λαού και πηγαίνει πίσω το εργατικό κίνημα. Οτι το αποπροσανατολίζει, ότι με την οικονομία στους καπιταλιστές μπορεί να δεί άσπρη μέρα. Ασ μας γίνει λοιπόν μάθημα το 89 κι ας διαπαιδαγωγούμε τους εργαζόμενους, ότι μόνο με επαναστατική ανατροπή του καπιταλισμού, μπορεί να δώσει λύση στην εξαθλίωσή του. Μανώλης

Ανώνυμος
4 Ιουλίου 2014 στις 3:33 μ.μ.

ΠΑΝ λουλου ποιος ηταν στο σπιτι του μητσοτακη με τα ντολμαδακια της μαρικας; Ο ΦΑΡΑΚΟΣ ήταν!!

Πίτα - ΠΑΝ
4 Ιουλίου 2014 στις 3:44 μ.μ.

Ο έξυπνος παραδέχεται το λάθος του,
ο πονηρός βρίσκει δικαιολογίες,
και ο ηλίθιος επιμένει....

Ανώνυμος
4 Ιουλίου 2014 στις 4:53 μ.μ.

@ Μανώλης 11:57

Καταρχήν ΜΠΡΑΒΟ για την απάντησή σου γιατί αυτός ο .......ΠΑΝ που έχετε μαζέψει στο κόμμα, μόνο γέλιο βγάζει πια.

Τα στελέχη που υποστήριξαν την πρωτοβουλία Φλωράκη είναι ακριβώς αυτά που αναφέρεις εσύ και οι σύντροφοί σου παραπάνω.
Όμως επίσης ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ότι και η σημερινή ηγεσία του ΚΚΕ (Παπαρήγα, Κουσούμπας κλπ) που ΗΤΑΝ τότε μέλη στην ΚΕ, ΚΑΜΙΑ αντίρρηση δεν έφεραν !!
Αν έχεις αντίθετη άποψη, τότε πρέπει να το αποδείξεις με πρακτικά της εποχής._

Από κει και πέρα ο ισχυρισμός σου που αφήνεις να ενοηθεί ότι δήθεν ο Χαρίλαος "παρασύρθηκε" από τον Ανδρουλάκη ή τον Λαφαζάνη ή δεν ξέρω ποιόν, είναι απλά ΑΣΤΕΙΟΣ αν σκεφτεί κανείς την πολιτική πείρα και το σθένος του Φλωράκη.

Η αλήθεια είναι ότι η απόφαση του 1989 για την συγκυβέρνηση και πιο πριν για την σύσταση του ΣΥΝ, ήταν σε απόλυτη ευθύνη και πρωτοβουλία του τότε ΓΓ και κανένας δεν του την επέβαλε μέσα στο κόμμα.

Τώρα, αν του την επέβαλε το ΚΚΣΕ, αυτό είναι μια άλλη ιστορία που μάλλον δεν θα αποδειχθεί ποτέ.


Ανώνυμος 11:23

Ανώνυμος
4 Ιουλίου 2014 στις 5:32 μ.μ.

@ Μανώλης 11.57
΄Ασε μεγάλε ο .. παντελονάτος δεν θέλει να μιλήσει για το σήμερα. Για το 1989 του είπαν να μιλήσει γι' αυτό μιλάει. ΄Οταν του λες να μιλήσουμε για το σήμερα κάνει πως δεν ξέρει ανάγνωση. ΄Ισως και να μην τον συμφέρει να μιλήσει για το σήμερα.

Ανώνυμος
4 Ιουλίου 2014 στις 5:41 μ.μ.

3.33 και 3.44 Παιδια σας νιωθω απολυτα και καταλαβαινω τον πονο σας. Θα θελατε πολυ να ειχατε κερδισει το 13ο συνεδριο το 1991 και να μην υπαρχει σημερα ΚΚΕ. και επισης σας ποναει οτι το 1996 στο 15ο συνεδριο Καταργησαμε τα ΜΕΤΩΠΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΝΔΙΑΜΕΣΑ ΣΤΑΔΙΑ. Να εχετε κουραγιο γιατι θα σας χρειαστει. οσο και να χτυπιοσα στε κατω φραπες να γινεται το ΚΚΕ σε κυβερνηση με τους καπιταλιστες στην εξουσια δεν μπαινει και οταν θα αρχισει το πληρες ξεβρακωμα σας το ΚΚΕ θα ειναι εδω και τοτε ουτε στους χειροτερους εφιαλτες σας δεν εχετε δει τη θα παθετε φουκαραδες ΠΑΝ

Ανώνυμος
4 Ιουλίου 2014 στις 9:16 μ.μ.

4.53 η αποφασεις σε ενα ΚΚ ειναι συλλογικες και δεν ειναι ευθυνη του Γ.Γ μονο. το προβλημα υπηρχε απο το προγραμμα του κομματος που ειχε τα ΜΕΤΩΠΑ και τα ενδιαμεσα σταδια. το οτι διαφωνησανε οι υπολοιποι φαινεται απο την σταση τους μετα το 1991 ΠΑΝ

Ανώνυμος
4 Ιουλίου 2014 στις 10:22 μ.μ.

5.32 και 5.41 Παιδια σας νιωθω απολυτα και καταλαβαινω τον πονο σας. Θα θελατε πολυ να ειχατε κερδισει εσεις τα ποσοστα του ΣΥΡΙΖΑ και να μην υπαρχει σημερα ΣΥΡΙΖΑ. και επισης σας ποναει οτι το μολις 1996 στο 15ο συνεδριο Καταργησατε τα ΜΕΤΩΠΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΝΔΙΑΜΕΣΑ ΣΤΑΔΙΑ και απο τοτε πατε φουλ για επαναστ ασι. Να εχετε κουραγιο γιατι θα σας χρειαστει. οσο και να χτυπιοσα στε κατω φραπες να γινεται το ΚΚΕ σε κυβερνηση δεν μπαινει και οταν θα τελε ωση το πληρες ξεβρακωμα του ΚΚΕ εμις θα ιμαστε εδω και τοτε ουτε στους χειροτερους εφιαλτες σας δεν εχετε δει τη θα παθετε φουκαραδες ΣΒΑΝ

Ανώνυμος
4 Ιουλίου 2014 στις 10:25 μ.μ.

ΠΑΝ ακόμα πιστεύεις ότι ήταν ο ΦΑΡ ΑΚΟΣ ΓΓ του ΚΚΕ όταν στήθηκε η συγκυβέρνηση Τζανετάκη;

Ή μήπως τώρα που σε άδειασε ο Μανώλης πρέπει να κάνεις τουμπέκα γιατί έγινες ρόμπα και μάλιστα από σύντροφό σου;;;;

Ανώνυμος
4 Ιουλίου 2014 στις 10:27 μ.μ.

@ 5:32

Ρε τιτανομέγιστε, το θέμα της ανάρτησης είναι το 1989!

Και σε πειράζει να μιλάει ο παντελονάτος για το 1989?

Αν δε σε βολεύει το θέμα, τα κουβαδάκια σου και σε άλλο θέμα....
(Πάρε και τον καθυστερημένο μαζί σου γιατί πάλι ρόμπα έγινε)

Ανώνυμος
4 Ιουλίου 2014 στις 11:23 μ.μ.

10.25 Κανενα τουμπεκι. Τα πραγματα ειναι οπως τα ειπα και εγω και ο μανωλης. οσο και να χτυπιεσε κατω κυβερνηση με το συριζα δεν θα κανουμε. ΠΑΝ

Ανώνυμος
4 Ιουλίου 2014 στις 11:25 μ.μ.

10.27 οσο και να χτυπιεσε σε κυβερνηση με τους καπιταλιστες στην εξουσια δεν μπαινουμε. η βρισιες ειναι σημαδι πανικου συνεχισε

Ανώνυμος
4 Ιουλίου 2014 στις 11:37 μ.μ.

10.27 Η επομενη συναντηση τσιπρα με τον προεδρο του ΣΕΒ ποτε ειναι μηπως ξερεις τιποτα.

Ανώνυμος
4 Ιουλίου 2014 στις 11:51 μ.μ.

@10:27 μ.μ.
΄Ωπα παντελονάτε μην τσαντίζεσαι. Την κάνω για άλλο θέμα. Σου αφήνω το χώρο να βγάλεις τα νευροφυτικά σου. Κάνεις μπαμ από δέκα μιλια μακριά ότι είσαι κολλημένος στο 1989.

Ανώνυμος
5 Ιουλίου 2014 στις 12:44 π.μ.

@10.27 από 11,51
Α, και πού είσαι παντελονάτε;; ΄Οταν φτάσεις στο 1995 να με ειδοποιήσεις. Θέλω κάτι να σε ρωτήσω για τότε. Μη βιάζεσαι όμως. Με την ησυχία σου. Να το εξαντλήσεις πρώτα το 1989. ΄Εχουμε τόσα χρόνια μπροστά μας.

Ανώνυμος
5 Ιουλίου 2014 στις 12:46 π.μ.

@11:37 μ.μ.
Τώρα πάω να τους ρωτήσω.

Η αυτού εξοχότης ο παντελονάτος.

Ανώνυμος
5 Ιουλίου 2014 στις 10:09 π.μ.

@ 11:37
Η επομενη συναντηση τσιπρα με τον προεδρο του ΣΕΒ θα γίνει αμέσως μετά από την επόμενη συνάντηση αντιπροσωπείας του ΚΚΕ με το Ελληνοαμερικανικό επιμελητήριο

Πάρε και το κομματικό σου λινκ ....και καλή χώνεψη
http://www.902.gr/eidisi/politiki/39737/synantisi-toy-gg-tis-ke-toy-kke-d-koytsoympa-me-antiprosopeia-toy-institoytoy#/0



Η αυτού εξοχότης ο παντελονάτος ο κανονικός και όχι η Μαιμού εκ Περισσού 5 Ιουλίου 2014 - 12:46 π.μ

Ανώνυμος
5 Ιουλίου 2014 στις 5:47 μ.μ.

10.09 Καταλαβαινω τον πανικο και την συγχηση σου αλλα εχεις μπερδεψει διαφορετικα πραγματα. στην μια περιπτωση ητανε ενημερωτικες επισκεψεις σε ολα τα κομματα ενω στην περιπτωση του τσιπρα ητανε επισκεψεις στα ιδρυματα του καπιταλισμου σε ολο το κοσμο για να παρει το ΟΚ ωστε να γινει διαχειρηστης τους. Παντως εγω δεν σε παρεξηγω αλλα πρεπει να κανεις κουραγιο γιατι αυτο που σας περιμενει δεν το εχεις δει ουτε στους χειροτερους εφιαλτες σου φουκαρα μου ΠΑΝ

Ανώνυμος
5 Ιουλίου 2014 στις 5:50 μ.μ.

@10:09 π.μ.
Και τι έγινε ρε μεγάλε; Για εξήγησέ μας. Βγήκε καμιά ανακοίνωση ότι τα βρήκαν; Τον Κουτσούμπα δεν τον κάλεσαν στο Τεξας να μιλήσει.Τον Τσίπρα τον κάλεσαν. Ποιος είναι το παιδάκι τους; Οπότε κύριε Παντελονάτε, για πες μας πότε θα γίνει κι η συνάντηση με τους Ελληνες βιομήχανους , του Τσίπρα στον οποίον οι βιομήχανοι δείχνουν μεγάλη συμπάθεια; Γιατί άραγε;

Ανώνυμος
5 Ιουλίου 2014 στις 6:27 μ.μ.

΄Ελα αυτού εξοχότης κανονικέ παντελονάτε απ' τα news.gr. σου δίνω αυτό. Για να μη λες ότι στα δίνω απ' τον Ριζοσπάστη. Πες μου σε τι διαφωνείς;

Συνάντηση με το γενικό γραμματέα του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, και μέλη του τομέα Οικονομίας του κόμματος είχαν σήμερα το προεδρείο και η ενεργητική ομάδα του Ινστιτούτου Οικονομικής Πολιτικής και Δημόσιας Διακυβέρνησης του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Η συνάντηση εντάσσεται στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών αρχηγών για το έργο του Ινστιτούτου, που αφορά στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο πρόεδρος του Ινστιτούτου, Γιάννος Γραμματίδης, τόνισε μεταξύ άλλων ότι στο πλαίσιο της βελτίωσης της λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης απαιτείται να λαμβάνονται υπόψη οι απόψεις του δημόσιου προσωπικού, που είναι το μόνο που μπορεί αποτελεσματικά και με ακρίβεια να προτείνει λύσεις σε χρόνια προβλήματα, τα οποία ταλαιπωρούν τη δημόσια διοίκηση.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο κ. Γραμματίδης δήλωσε ότι υπήρξε ένας εγκάρδιος, ειλικρινής και εποικοδομητικός διάλογος με την ηγεσία του ΚΚΕ, ιδιαίτερα σε σχέση με την ανάγκη μίας εθνικής συνεννόησης πάνω σε θέματα που ενώνουν τους πολίτες, όπως η πάταξη της διαφθοράς και η ανάγκη να υπάρξει εξισορρόπηση ανάμεσα σε μέτρα δημοσιονομικού χαρακτήρα και ανάπτυξης, για να μη συνεχίζεται η επιβάρυνση των πολιτών.


Ανώνυμος
5 Ιουλίου 2014 στις 7:33 μ.μ.

Ρε συριζαίοι για πέστε μας είναι αλήθεια ότι ο Σκουρλέτης δήλωσε ότι "η πρόταση για δημοψήφισμα είναι «πρόταση διεξόδου» από την ένταση των κινητοποιήσεων!;;;; Κι αν ναι, τι εννοεί με αυτό;

Ανώνυμος
5 Ιουλίου 2014 στις 10:26 μ.μ.

@
Ανώνυμος
5 Ιουλίου 2014 - 6:27 μ.μ

Ώπα, ώπα μεγάλε γιατί βλέπω δυσκολεύεσαι στην κατανόηση κειμένου.

Για ξαναδές την ανακοίνωση που έβαλες:

"Μετά το τέλος της συνάντησης, ο κ. Γραμματίδης δήλωσε ότι υπήρξε ένας εγκάρδιος, ειλικρινής και εποικοδομητικός διάλογος με την ηγεσία του ΚΚΕ, ιδιαίτερα σε σχέση με την ανάγκη μίας εθνικής συνεννόησης πάνω σε θέματα που ενώνουν τους πολίτες, όπως η πάταξη της διαφθοράς και η ανάγκη να υπάρξει εξισορρόπηση ανάμεσα σε μέτρα δημοσιονομικού χαρακτήρα και ανάπτυξης, για να μη συνεχίζεται η επιβάρυνση των πολιτών."

ΤΙ? ΠΩΣ?
Εγκάρδιος(?), εποικοδομητικός(?), ειλικρινής(?) διάλογος με την ηγεσία του ΚΚΕ .....σε σχέση με την ανάγκη μίας εθνικής(??) συνεννόησης πάνω σε θέματα που ενώνουν(??) τους πολίτες

ΤΙ έγινε ρε άτεγκτοι?
Βρήκατε με τους εκπροσώπους του ελληνοαμερικάνικου κεφαλάιου θέματα που ενώνουν τους πολίτες?
Και κάνατε και εγκάρδιο διάλογο πάνω στην "ανάγκη εθνικής συνεννόησης" (?!?!?!).
ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ με το ελληνοαμερικάνικο κεφάλαιο???

Και μετά έχετε μούτρα να μιλάτε για τον ΣΥΡΙΖΑ?

Ανώνυμος
6 Ιουλίου 2014 στις 7:54 π.μ.

10:26 μ.μ
΄Ωπα μεγάλε. Μην έχεις τόσο άγχος να βρεις κάτι εναντίον του ΚΚΕ. Και κυρίως μη λειτουργείς με άγχος. Είναι κακός σύμβουλος το άγχος να το ξέρεις αυτό. Λοιπόν... για να δουμε. Το "εθνικής" που ... τοσο σε πείραξε κοσμοπολίτη μου εσύ!!!! το αναφέρει ο Γραμματίδης όχι ο Γραμματέας του ΚΚΕ. Να γι' αυτό σου λέω να μη διαβάζεις κάτι με το άγχος να βρεις κάτι να κατηγορήσεις το ΚΚΕ. Διαβάζεις και λάθος τις λέξεις. ΄Οπως και τα άλλα τα αναφέρει ο Γραμματίδης κι όχι ο Γραμματέας του ΚΚΕ. Η ομιλία στο Τέξας όμως έγινε απ' τον αρχηγό σας τον Τσίπρα. Δεν τα είπε κάποιος άλλος για το Σύριζα. Προχωράμε. Να δουμε τι κακό βρήκες παρακάτω. Για την πάταξη της διαφθοράς. Ναι, εσείς οι πασόκοι έχετε πρόβλημα όταν ακούτε για την πάταξη της διαφθοράς. Αφού ονομάσατε το κόμμα σας Ελιά γιατί έχετε άμεση σχέση με το λαδωμα.Δεν έξαιρείστε οι πασόκοι που πήγατε στο Σύριζα. Πάμε παρακάτω. Να υπάρξει τέτοια ανάπτυξη που να μην την πληρώνει ο ελληνικός λαός. Σ' αυτό κι αν έχετε πρόβλημα εσείς οι πασόκοι. ΚαΙ θα ρωτήσετε εύλογα. "Δηλαδή ποιοι να την πληρώσουν; Οι πλούσιοι που φροντίζουν να βγαίνει το Πασόκ εκλόγιμη δύναμη; Δεν καταλάβατε καλά." Πάντα εσείς οι πασόκοι ήσασταν πιστά σκυλάκια των αφεντικών σας. Και πάντα ψηφίζατε νόμους να πληρώνει ο ελληνικός λαός την ανάπτυξη. Δεν εξαιρείστε οι πασόκοι που πήγατε στο Σύριζα. Απλώς εσείς γινηκατε σκυλάκια του καναπέ για τα αφεντικα σας. Οπότε και σ' αυτό θα έχετε πρόβλημα. Πάντως είσαι ειλικρινής μεγάλε. Λες καθαρά "ρε παιδί μου εγώ προτιμώ τον Τσίπρα που μιλάει γι υγιείς επιχειρηματίες, που δε λέει τίποτα όταν χάνουν τη δουλειά τους εργάτες, που λέει τελικά ότι οι μισθοί θα αυξηθούν στον ιδιωτικό τομέα, επί διακυβέρνησής του, μόνο αν το δεχτούν αυτό κι οι εργοδότες. Δηλαδή στην Τρίτη Παρουσία.
Είσαι ντόμπρος κι ειλικρινής μεγάλε. Ωραίος .... πασοκοσυριζαίος!!!!

Ανώνυμος
6 Ιουλίου 2014 στις 7:58 π.μ.

Α, και πού είσαι αγχωμένε 10.26. Θα μας πεις τώρα πότε είναι η επόμενη συνάντηση του αρχηγού σου με τον ΣΕΒ; ΄Η θα βρεις κάτι άλλο τώρα για να μην απαντήσεις; Α, το βρήκα. Θα βγει κάποιος αλλος τώρα όχι εσύ. Γνωστό το κόλπο σας.

Ανώνυμος
6 Ιουλίου 2014 στις 8:08 π.μ.

10.26 Πρεπει να εχεις πολυ πυρετο. εμας δεν μας καλεσανε στο ΤΕΞΑΣ το σκυλακι του καναπε καλεσανε

Ανώνυμος
6 Ιουλίου 2014 στις 3:52 μ.μ.

5 Ιουλίου 2014 - 10:26 μ.μ
΄Εχεις να μας πεις τίποτα για αυτό που είπε ο Σκουρλέτης ή θα στρίψεις δια του αρραβώνος;

Ανώνυμος
6 Ιουλίου 2014 στις 7:57 μ.μ.

6 Ιουλίου 2014 - 3:52 μ.μ

Θέλεις να βάλεις λινκ των δηλώσεων του Σκουρλέτη εκτός από το ριζοσπάστη ή θα κάνεις άσχετες ερωτήσεις σε άσχετα θέματα;

Για την συμμετοχή του ΚΚΕ στην αστική κυβέρνηση το '89 θα μας πεις κάτι ή και αυτό αβαβα;;;;

Ανώνυμος
6 Ιουλίου 2014 στις 10:21 μ.μ.

7.57 θα εννοεις βεβαια την συμμετοχη του συνασπισμου της αριστερας και της προοδου στις 2 αστικες κυβερνησεις του 1989. Και βεβαια σε ποναει γιατι βγαλαμε συμπερασματα και δεν μπαινουμε και σε μια αστικη κυβερνηση μαζι με τον συριζα. Μα γιατι ειναι ακριβως το ιδιο πραγμα. Νιωθω τον πονο σου αλλα θα σας βρει την λυση ο αβραμοπουλος με τον γλεζο. ΚΑΝΕ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΦΙΛΕ ΜΟΥ

Ανώνυμος
7 Ιουλίου 2014 στις 12:15 π.μ.

@7:57 μ.μ. 6 Ιουλίου
Να σου βάλω και λίνκ να σου πω και τι είπε:
Το πρώτο ζήτημα που εγείρεται με βάση και  τη διεθνή εμπειρία, μας δείχνει ότι όπου υπάρχει ιδιωτικοποίηση σαν αυτή που προκρίνεται της Μικρής ΔΕΗ δεν μεταφράζεται σε πιο φτηνά τιμολόγια και σε καλύτερες παροχές προς τους πολίτες.

Ερώτηση: Μια άλλου είδους ιδιωτικοποίηση δηλαδή θα καταφέρει να κατεβάσει τις τιμές; Και ο Σύριζα δεν αντιδρά σε όλα τα είδη ιδιωτικοποιήσεων για την ΔΕΗ; Γι' αυτό αντιδρά στην πρόταση του ΚΚΕ να μπει στο δημοψήφισμα να καταργηθούν όλοι οι νόμοι που επιτρέπουν την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ: Γιατί εχει στα υπ' όψιν του άλλα όταν θα γίνει κυβέρνηση; Μια άλλη ιδιωτικοποίηση; Και ποια είναι αυτή;

Στην ίδια συνένεντευξη στο left αναφέρει:
Αν πράγματι όλα αυτά γίνονται στο όνομα του «κοινού συμφέροντος», τότε γιατί δεν αναγνωρίζουμε το δικαίωμα στην ίδια την κοινωνία να αποφασίσει για το πώς το αντιλαμβάνεται εκείνη μέσω της πρότασης η οποία είναι απόλυτα δημοκρατική και να διεξαχθεί το συγκεκριμένο δημοψήφισμα; -

Ερώτηση: Κι ο σύριζα γιατί δεν αναγνωρίζει στην ίδια την κοινωνία ν' αποφασίσει μέσω του δημοψηφίσματος αν πρέπει να ιδιωτικοποιηθεί η ΔΕΗ με οποιο είδος ιδιωτικοποίησης θέλει η κάθε κυβέρνηση; Γιατί δεν μπορεί ο λαός να αποφασίσει αν απορρίπτει όλων των ειδών τις ιδιωτικοποιήσεις; Παρά να γίνει ένα δημοψήφισμα που αφήνει παραθυράρες για μελλοντική ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ αφού θα απορρίπτει ΜΟΝΟ τη μικρή ΔΕΗ; Μήπως λοιπον ο Σύριζα σκέφτεται μελλοντικά κάπως αλλιώς την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ;

left.gr/news/p-skoyrletis-i-kyvernisi-einai-ayti-poy-katevazei-toys-diakoptes

Στον σταθμό 9.84 δήλωσε ότι το δημοψήφισμα είναι μια πρόταση διεξόδου. Για ποιους και από τι ;
Για την κυβέρνηση; Από τις κινητοποιήσεις; Τι εννοούσε εδώ;

Ανώνυμος
7 Ιουλίου 2014 στις 12:23 π.μ.

6 Ιουλίου 2014 - 7:57 μ
.Για τη συμμετοχή του ΚΚΕ τώρα στην κυβέρνηση του 89
Ρε φίλε σου δώθηκαν ένα σωρό απαντήσεις παραπάνω. Κι όχι μόνο εδώ. Δεν τις δέχεσαι. Δικαίωμά σου. Αλλά το ότι προσπαθείς να βάλεις τέτοια ζητήματα στον κόσμο που συζητάς, αν συζητάς, και δεν τα καταφέρνεις γιατί κανείς πια δεν ασχολείται με το "βρώμικο 1989" για τον απλούστατο λόγο ότι ασχολείται με το βρώμικο 2012 (χωρίς εισαγωγικά γιατί είναι όντως βρωμικο δηλαδή τη συνεργασία του φωτός(ΠΑΣΟΚ) με το σκοτάδι (ΝΔ)) θα το πληρώσουμε εμείς; Κρίμα δεν είναι; Θες να μιλήσουμε για τη συνθήκη του ΜΑΑΣΤΡΙΧΤ και τι ψηφίσατε εκεί όλοι οι .... παραπονούμενοι προς το ΚΚΕ, που δε συγχρωτίζεται μαζί σας; ΄Η αβαβα;

Ανώνυμος
24 Ιουλίου 2015 στις 8:56 μ.μ.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ-ΚΚΕ ΜΕΛΟΙ ΤΟΥ ΚΚΕ 0. ΜΕΛΟΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ 3 ΝΙΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ,ΦΩΤΗΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ(ΤΩΡΑ ΔΗΜΑΡ) ΚΑΙ ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΥΛΟΝΑΣ. ΟΠΟΤΕ ΠΙΟ ΚΚΕ, Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ(ΣΥΡΙΖΑ).

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger