Home » , , » Η εξουσιαστική κάστα των δικαστών ανταμείβεται για τις υπηρεσίες που προσφέρει στο σύστημα (Βίντεο)

Η εξουσιαστική κάστα των δικαστών ανταμείβεται για τις υπηρεσίες που προσφέρει στο σύστημα (Βίντεο)

Από giorgis , Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014 | 9:23 μ.μ.

Του Γ. Γ. 

Μόλις χτες αναπαράγαμε ένα ενδιαφέρον ρεπορτάζ της Τζώρτζιας Κορνάρου σύμφωνα με το οποίο οι δικαστές θα πάρουν αναδρομικά 360.000.000 ευρώ.
Η εξέλιξη αυτή σύμφωνα με το δημοσίευμα ήταν μια «προσυμφωνημένη απόφαση μεταξύ δικαστών και κυβέρνησης προκειμένου να απορρίπτονται αιτήματα κλάδων εργαζομένων που θα επιβάρυναν και θα ανέτρεπαν τις μνημονιακές μας δεσμεύσεις».

Σήμερα απ’ το δελτίο ειδήσεων του Mega (Δείτε το βίντεο) μαθαίνουμε ότι μετά την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικράτειας –των ίδιων των δικαστών δηλαδή- έκρινε αντισυνταγματικές τις περικοπές των δικαστικών κάτι που σημαίνει ότι το κράτος θα πρέπει να  καταβάλλει –σ’ αυτούς και στους ένστολους- το αστρονομικό ποσό των 800.000.000 ευρώ!!! 
Είναι τόσο προκλητική αυτή η απόφαση που ακόμα και ο Ντελμπεντέρης αναγκάστηκε να διαχωρίσει την θέση του.

Εχουμε δηλαδή άλλη μια πρόκληση απ’ την εξουσιαστική κάστα των δικαστών η οποία ενώ δεν διστάζει με την «βούλα» της να επικυρώσει κάθε πράξη για την καταστροφή της ελληνικής κοινωνίας προς το συμφέρον μιας δράκας ντόπιων και ξένων πλουτοκρατών, η ίδια απολαμβάνει πλουσιοπάροχες αμοιβές για τις υπηρεσίες της που προσφέρει στο αστικό σύστημα.

Η εξουσιαστική κάστα των δικαστών στρέφεται ανοιχτά σε κάθε εργατική διεκδίκηση κηρύσσοντας τις απεργίες παράνομες και καταχρηστικές, ενώ είναι γνωστός ο ζήλος με τον οποίο   καλύπτει διαχρονικά όλα τα σκάνδαλα στα οποία συμμετέχουν επίλεκτα μέλη της αστικής τάξης, της οποίας τα συμφέροντα εξυπηρετεί.


Μετά απ’ αυτή την εξέλιξη ασυναίσθητα σου έρχεται στο μυαλό ένα πρόσφατο άρθρο που είχε γράψει ο Λεωνίδας Βατικιώτης στο περιοδικό «Επίκαιρα» και αναφέρεται στους Πορτογάλους δικαστές που ανέτρεψαν σχεδιασμούς τρόικας και κυβέρνησης κρίνοντας αντισυνταγματικά τα Μνημονικά μέτρα λιτότητας.

Σε μας όμως που «η δικαστική εξουσία λειτούργησε σαν το μακρύ χέρι των δανειστών, σαν το τελευταίο καταφύγιο τους...», όπως σημειώνει ο Λ. Βατικιώτης, είναι  αναμενόμενο να περιμένει τα ανταλλάγματα για τις υπηρεσίες που προσφέρει στο αστικό σύστημα «καλύπτοντας την αντισυνταγματικότητα πολλών νόμων, ακόμη και των ίδιων των Μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων, και εθελοτυφλώντας σε κραυγαλέες παραβιάσεις της νομιμότητας στο όνομα της συνέχειας του κράτους»,

Αστοί δικαστές είναι και στην Πορτογαλία. Ισως όπως δεν θεωρούν κενό γράμμα τις συνταγματικές δεσμεύσεις…
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger