Home » , » Ο "Εργατικός Αγώνας", τα ΜΜΕ και το ΚΚΕ

Ο "Εργατικός Αγώνας", τα ΜΜΕ και το ΚΚΕ

Από giorgis , Κυριακή 13 Ιουλίου 2014 | 1:44 π.μ.

Του Γ. Γ. 

Παρακολουθούμε αυτές τις μέρες την μεγάλη προβολή που έχει από τα ΜΜΕ –από την «Αυγή»
και την «Ελευθεροτυπία» μέχρι τo «left,gr»- η Πολιτική Κίνηση με την ονομασία «Κίνηση Κομμουνιστών - Εργατικός Αγώνας».

Σύμφωνα με τους ιδρυτές αυτής της πρωτοβουλίας – επικαλούνται ότι «προερχόμαστε από το ΚΚΕ και βρεθήκαμε έξω από αυτό -είτε γιατί διαγραφήκαμε είτε γιατί αποχωρήσαμε- παρά τη θέλησή μας, γιατί δεν σιωπήσαμε»-.: «η κίνησή μας έχει σκοπό να συμβάλει στη διαμόρφωση των όρων ώστε το κόμμα της εργατικής τάξης όπως το γνωρίσαμε και όπως εκείνη το έχει ανάγκη να μην τελειώσει με το ΚΚΕ, εφόσον η ηγεσία του συνεχίσει στον ίδιο καταστροφικό δρόμο. Δεν μπορούμε να αφήσουμε τους τίμιους κομμουνιστές και κομμουνίστριες που διαγράφονται ή αποχωρούν από το ΚΚΕ να πάνε σπίτι τους, να παραιτηθούν από την ταξική πάλη, να ηττηθούν».

Μέχρι εδώ τίποτα το μεμπτό. Και επειδή δεν έχουμε παρακολουθήσει την διαδικτυακή παρουσία αυτής της συλλογικότητας δεν μπορεί να υιοθετήσουμε τα αναγραφόμενα στον «Ριζοσπάστη» ότι: «Η ιστοσελίδα "Εργατικός Αγώνας", ως ένα από τα κέντρα που πολεμούν το ΚΚΕ, ξεπερνάει πια τα συνηθισμένα όρια συκοφαντίας, διαστρέβλωσης και χυδαιότητας. Εξελίσσεται σε κέντρο κατασκευής προβοκατόρικων και ασφαλίτικων δημοσιευμάτων». 

Αυτό όμως που προσωπικά με εντυπωσιάζει είναι το εξής. Πως διάολο γίνεται να έχει τόσο έντονη δημοσιότητα μια πολιτική κίνηση που ουσιαστικά στερείται κάθε λαϊκής βάσης; Εχετε ακούσει κανέναν στον κοινωνικό ή εργασιακό σας χώρο να δηλώνει μέλος του "Εργατικού Αγώνα"; 
Θέλω να πω δηλαδή ότι τόσα χρόνια συμμετέχοντας στις κινηματικές διαδικασίες δεν έτυχε ποτέ να συναντήσω κάποιο άτομο να δηλώνει ότι συμμετέχει σ' αυτή την πολιτική συλογικότητα. Απ' αυτή τη άποψη να διαβάζεις βαρύγδουπους τίτλους του στυλ  "Στον Περισσό συννέφιασε" όπως υπογράφει κείμενο του ο Φ. Παπούλιας στην "Εφήμερίδα των Συντακτών" καταλαβαίνεις ότι κάποιοι βρήκαν ευκαιρία να εκδηλώσουν το αντι_ΚΚΕ μένος τους.

Με την ευκαιρία να γράψω ότι πέρυσι, στις «Αναιρέσεις» του ΝΑΡ, έτυχε να παρακολουθήσω την ομιλία που έκανε σε ένα πάνελ, κάποιος που μου έκανε την χειρότερη εντύπωση με την προσήλωση του στον κοινοβουλευτικό κρετινισμό, την απαξίωση του στο λαϊκό κίνημα που το παρουσίαζε φερόμενο και συρόμενο από «πεφωτισμένους» ηγέτες. Ρώτησα για το ποιόν του και μου είπαν ότι ήταν πρώην μέλος της Κ.Ε του ΚΚΕ και σήμερα φέρεται επικεφαλής του «Εργατικού Αγώνα».

Αυτό όμως είναι το ελάχιστο. Αυτοί που σήμερα καλούν την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, τους κομμουνιστές και τις κομμουνίστριες, να συμβάλουν ώστε να δημιουργηθεί «ένα πραγματικό κόμμα νέου τύπου που θα εφαρμόζει τους λενινιστικούς κανόνες συγκρότησης και λειτουργίας του, με μια ηγεσία πιστή στο μαρξισμό λενινισμό» δεν θα έπρεπε να μας πουν τα ονόματά τους;

Υ.Γ. Και για να μην γίνει καμιά παρανόηση. Το ΚΚΕ σήμερα παίζει το παιχνίδι της αστικής πολιτικής και ουσιαστικά αποτελεί δεκανίκι της άρχουσας τάξης κρατώντας τους αγώνες του λαού πάντα μέσα στα πλαίσια και τους κανόνες της αστικής νομιμότητας.  
Οπως έλεγε και ο Λένιν «Οι αετοί μπορεί καμιά φορά να πετάξουν χαμηλά, επειδή αδυνάτισαν τα φτερά τους, όμως οι κότες ποτέ δεν θα μπορέσουν να πετάξουν». Το ΚΚΕ πριν από το 1955 ήταν αητός, παρ’ όλα τα τραγικά λάθη του, ενώ το σημερινό κόμμα του Περισσού  κότα στο κοτέτσι του καπιταλιστικού συστήματος με επιβήτορα τους πετεινούς της ολιγαρχίας. 
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 51 σχόλια

Ανώνυμος
13 Ιουλίου 2014 στις 3:52 π.μ.

Ο ομιλητής στο φεστιβάλ των αναιρέσεων που αναφέρεστε είναι ο Δημ. Καλτσώνης, Καθηγητής του Παντείου και μέλος του Μαρξιστικού Ομίλου Γιάννης Κορδάτος,του οποίου κείμενα στο μπλοκ σας συνηθίζετε φιλοξενείτε

Κατά τα άλλα πριν να εκτίθεστε με τέτοιο επιπόλαιο τρόπο στους αναγνώστες σας ,σας συνιστώ μια πιο εμπεριστατωμένη ενημέρωση στα της κινηματικής και πολιτικής αριστεράς, για να αποφύγετε στο μέλλον τέτοιες ευκολίες χαρακτηρισμών όπως τακτικά και άκριτα συνηθίζετε

Ο συγκεκριμένος ομιλητής –«επικεφαλής», έχει τόση σχέση με τον «Εργατικού Αγώνα», όσο ο Μπογιόπουλος με τη «Νέα Σπορά» που τον παρουσιάσατε πριν χρόνια σαν τη μεγάλη δημοσιογραφική «ανακάλυψη»

Ανώνυμος
13 Ιουλίου 2014 στις 8:41 π.μ.

Τα πραγματα ειναι απολυτος ξεκαθαρα. Στο 15ο συνεδριο του ΚΚΕ καταργηθηκε το ενδια μεσο σταδιο εξουσιας και ξεκινησε η παραπερα επεξεργασια του προγραμματος. ολοι αυτοι διαφωνουσανε απο τοτε ασχετος τη μασκα φορανε σημερα. οι αποψεις τους ΚΑΟΥ ΤΣΚΙ ΜΠΕΡΝΣΤΑ ΙΝ μεσα στο ΚΚΕ κονιορτοποιηθηκαν. απο το 2011 παιξανε ανοιχτα το παιχνιδι της διαλυσης ενσωματωσης του κομματος αποτυχανε. Τους αφηνουμε στην μοιρα που εχουνε ολοι αυτοι. Εμεις συνεχιζουμε με πεισμα για ΛΑ ΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΤΑΞΗΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ. οσο και να διαστρεβλωνουνε τον ΛΕΝΙΝ δεν τσιμπαμε. Ουτε εχουμε φεουδαρχια σημερα ΠΑΝ

Ανώνυμος
13 Ιουλίου 2014 στις 11:28 π.μ.

Οπορτουνιστική κατάντια ή …
http://faros.wordpress.com/2014/07/11/oportoynistiki-katandia-i/
Ο λεγόμενος “Εργατικός Αγώνας”, … ξαναχτύπησε !
Αφού πρώτα και κύρια … δηλώνει με τον απαραίτητο … στόμφο, ότι μετεξελίσσεται από … απλή ιστοσελίδα, σε πολιτική “κίνηση”, με την ονομασία “Κίνηση Κομμουνιστών – Εργατικός Αγώνας”, κατόπιν δημοσιεύει Πολιτικό … Μανιφέστο, ως νέος … Μαρξ ή Ένγκελς ή και … Λένιν !
Σε ένα Μανιφέστο, με το οποίο :
- Περιγράφει την κατάσταση της ελληνικής εργατικής τάξης στα χρόνια της κρίσης και των μνημονίων (μόνο).
- Αναφέρει τις δραματικές μειώσεις στο εργατικό εισόδημα, στην ανεργία, στις εργασιακές σχέσεις.
- Παραθέτει το ξεπούλημα της χώρας, των Υπηρεσιών, της Παιδείας κλπ..
- Διαπιστώνει το χειροπόδαρο δέσιμο της χώρας μας στον αμερικάνικο και ευρωπαϊκό ιμπεριαλισμό.
- Περιγράφει την θέση της χώρας μας στο παγκόσμιο καπιταλιστικό σύστημα, τις εξαρτήσεις που έχει, τον ρόλο που παίζει στο διεθνές καπιταλιστικό σύστημα.
- Αναγνωρίζει ότι υπάρχει καπιταλιστική κρίση, που οφείλεται στην υπερσυσσώρευση του κεφαλαίου – αν και περιέχει κάποια … παράξενα ιδεολογήματα.
- Δείχνει τις ευθύνες της αστικής τάξης και των κομμάτων της, υπογραμμίζει τις ευθύνες του εργατικού κινήματος.
Μέχρις εδώ, θα πει κάποιος, όλα καλά, όλα … ανθηρά !
Θα μπορούσε κανείς να συμφωνήσει λίγο, περισσότερο ή και καθολικά.
Θα μπορούσε να ήταν ένα κείμενο (Διακήρυξη, την ονοματίζει η “Κίνηση”) άξιο γόνιμου διαλόγου, επωφελούς αντιπαράθεσης, τέλος πάντων τουλάχιστον μια καταγραφή σκεπτόμενων προοδευτικών πολιτών !
Είναι όμως έτσι ;
Όχι, Φίλοι μου !
Όχι, αγαπητοί Αναγνώστες μου !
Γιατί ;
Διότι, για όλα όσα συνοπτικά ανέφερα και που περιέχονται στην Διακήρυξη της “Κίνησης Κομμουνιστών – Εργατικός Αγώνας”, ξέρετε ποιος φταίει ;
Φταίει το … ΠΑΜΕ !!!
Φταίει το … ΚΚΕ !!!
Ούτε λέξη (το υπογραμμίζω, ούτε λέξη) για τα άλλα κόμματα, για την ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, τον ΣΥΡΙΖΑ κλπ. !!!
ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΚΕ !
Απλός οπορτουνισμός, ή διατεταγμένη υπηρεσία ;
Θα τελειώσουν άραγε ποτέ, οι ταξικοί προδότες ;
Μάλλον όχι …

Ανώνυμος
13 Ιουλίου 2014 στις 11:44 π.μ.

Δεν είναι ανύπαρκτος μόνο ο ΕΑ, είστε ανύπαρκτοι κι εσείς οι "κομμουνισταράδες επαναστάτες", που περιστρέφεστε γύρω από τον υπερεπαναστάτη εαυτό σας (...) που περιστρέφεται γύρω από γραφικές γκρούπες.

Ανώνυμος
13 Ιουλίου 2014 στις 1:00 μ.μ.

..η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που θεωρεί ότι η αλλαγή τάξης στην εξουσία είναι για την Δευτέρα Παρουσία, που ξεπούλησε την απόφαση των Δασκάλων για απεργία Διαρκείας (που αυτή καλούσε!) ,που στα σωματεία που ελέγχει δεν τολμάει να βάλει καν 48ωρη (ΣΜΤ, Τυπου- Χάρτου κτλ) μιλάει για αμφισβήτηση της αστικής νομιμότητας? που ζείτε ρε παλικαράκια,στην αγκαλιά του ΣΥΡΙΖΑ και νομίζεται ότι είστε μαζική οργάνωση και όποτε έχετε εμφνιστεί μόνοι σας σε συγκεντρώσεις είστε 3 κι ο κουκος? Η ανταρσυα αυτήν την στιγμή πάιζει εξαιρετικά καλά το παιχνίδι της ελληνικής αστικής τάξης, μιλώντας για την αιωνιότητα της κυριαρχία της, διαπαιδαγωγόντας τον λαό να ξεσπά σε κάδους και βιτρίνας και στον χώρο εργασίας να δηλώνει "αρρώστεια" και κυρίως χτυπώντας το ΚΚΕ, το μόνο κόμμα που μιλάει για την επικαιρότητα/αναγκαιότητα της εργατικής εξουσίας και που αμφισβητεί έμπρακτα την εξουσία του Κεφαλάιου με πολυήμερες κινητοποιήσεις σε λιμάνια,χώρους εργασίας,στα χωράφια κτλ.Πολλοί πρώην ανταρσαίοι που έχουν ξεφύγει απο τα φοιτητικάτα χρόνια έχουν έρθει προς το ΚΚΕ αναζητώντας δέξοδοστους αγώνες και στα όνειρα τους,ας κάνουν και οι υπόλοιποι το βήμα προτού ο ΣΥΡΙΖΑ τους οδηγήσει στον σοσιαλιμπεριαλισμό πριν το καταλάβουν..
Μανουήλ

Ανώνυμος
13 Ιουλίου 2014 στις 1:04 μ.μ.

Είναι τυχαίο που η παρουσίαση του μανιφέστου του Ε.Α. έγινε αυτές τις μέρες; Όχι βέβαια. Οι ΕΣΕΡΟΙ και ΜΕΝΣΕΒΙΚΟΙ του Ε.Α. περίμεναν να πάρει άδεια η διαδικτυακή κομματική περιφρούρηση του ΚΚΕ, ώστε να μπορούν ανενόχλητοι να λασπολογούν το Κόμμα των μεγάλων επαναστατών (κουτσούμπας-Μαίλης κτλ). ΞΊΔΙ και ΧΟΛΗ σε όλους αυτούς που θέλουν το Κόμμα να πάψει να είναι επαναστατικό! Αλλά οι οπορτουνιστές δεν μπορούν να καταλάβουν ότι ότι και να κάνουν δεν θα μπορέσουν να βάλουν το Κόμμα στο χέρι. Δημοψήφισμα ΤΩΡΑ για να αποφασίσει ο λαός αν θέλει να ανατρέψει τον Καπιταλισμό ή όχι, γιατί όπως είχε πει και ο μεγάλος διανοητής τραμπάκουλας: Η πάλη των τάξεων παραμένει ιστορικά αδικαίωτη, ενώ η διεθνής καπιταλιστική μεθοδολογία, σαμποτάρει την πρωτοβουλία της κολχόζνικης ιδιοκτησίας, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένας σεχταρισμός που αποπροσανατολίζει τις μάζες και τις αφήνει σε ένα τέλμα ιδεολογικής σύγχυσης με ανεπανόρθωτες συνέπειες, ανεπανόρθωτες συνέπειες επαναλαμβάνω, στην ανάπτυξη του κινήματος της εργατικής τάξης και της αποδέσμευσής της από τα ιμπεριαλιστικά δεσμά....

13 Ιουλίου 2014 στις 1:24 μ.μ.

Ο "Ανώνυμος" 3.52μμ προσπάθησε να συσκοτίσει τα πράγματα για τον Εργατικό Αγώνα λέγοντας ότι ο καθηγητής Δ.Καλτσώνης "ο συγκεκριμένος ομιλητής –«επικεφαλής», έχει τόση σχέση με τον «Εργατικού Αγώνα» όσο ο Μπογιόπουλος με τη «Νέα Σπορά»".
Για το Μπογιόπουλο, πολλά λέγονται και πολλά ακούγονται αλλά σίγουρα είναι λάσπη οι συσχετισμοί του με τη "Νέα Σπορά", απλά επειδή ο ίδιος ακολουθεί προσωπική πολιτική-επαγγελματική στρατηγική σε πλήρη συμφωνία με την ηγετική ομάδα του ΚΚΕ την οποία η "Νέα Σπορά" αντιπολιτεύεται.

Στην πραγματικότητα, μέχρι πριν από λίγο καιρό, ο Σύλλογος "Γιάννης Κορδάτος" ήταν το θεωρητικό εργαλείο ή "ίδρυμα" του Εργατικού Αγώνα και οι καθηγητές Δημήτρης Καλτσώνης & Βασίλης Λιόσης που το διευθύνουν, ήταν οι αρχηγοί του Εργατικού Αγώνα μαζί με το πρώην δημοσιογράφο του "Ριζοσπάστη", Γιώργο Πετρόπουλο, προσωπικό φίλο του γνωστού σε όλους μας. Δ.Καζάκη.
Απλά, Καλτσώνης & Λιόσης "τα έσπασαν" με τον Πετρόπουλο και την ομάδα του και τράβηξαν το δρόμο τους με προορισμό τη "Συμπόρ(ν)ευση" ΑΡΑΝ-ΑΡΑΣ-ΝΑΡ-Σχεδίου Β' στην οποία προσπαθούν να μετάσχουν αυτόνομα ως "Σύλλογος Διάδοσης της Μαρξιστικής Σκέψης, Γιάννης Κορδάτος" με ανανεωμένη ιστοσελίδα σε νέα διεύθυνση που την ελέγχουν οι ίδιοι.
Ως απάντηση, ο Πετρόπουλος που παρέμεινε επικεφαλής του Εργατικού Αγώνα, με μερικές ακόμη προσθήκες αποχωρησάντων δημοσιογράφων του "Ριζοσπάστη" συγκρότησε την «Κίνηση Κομμουνιστών - Εργατικός Αγώνας» με όργανο τη γνωστή ιστοσελίδα του ΕΑ που παρέμεινε στην κατοχή τους.
Ας σημειώσουμε πως ο Εργατικός Αγώνας (ο μέχρι τη διάσπαση) προέρχεται επίσης από τη "Νέα Σπορά" με τους επικεφαλής της οποίας οι Καλτσώνης-Λιόσης-Πετρόπουλος ήρθαν σε ρήξη και αλληλοκατηγορήθηκαν για "ασφαλίτες" όταν τέθηκε από τους πρώτους ζήτημα κριτικής στήριξης του ΚΚΕ στις διάφορες εκλογικές αναμετρήσεις.
Με δυο λόγια: 3η διάσπαση της φράξιας των αποχωρησάντων ή και σιωπηρώς παραμενόντων εντός του ΚΚΕ διαφωνούντων με την ηγετική του ομάδα...

Ανώνυμος
13 Ιουλίου 2014 στις 3:32 μ.μ.

Γιώργη δεν έγινε καμιά παρανόηση, μην ανησυχείς. Καλά κάνεις και τα χώνεις στο ΚΚΕ. Ο ετεροπροσδιορισμός από το ΚΚΕ είναι πιστοποιητικό επαναστατικότητας. Συνέχισε τον αγώνα σου!

Rossa Salonica

Ανώνυμος
13 Ιουλίου 2014 στις 5:20 μ.μ.

Πααααλι;;;; Και πριν τις βουλευτικές εκλογές του '12 είχε βγει αυτή η ομαδούλα και μετά.... σιωπή. Τώρα ξαναβγήκε. Αν υπάρχει όντως, γιατί πολύ ντροπαλοί είναι και δε λένε τα ονόματά τους. Δυο λόγοι μπορεί να υπάρχουν. ΄Η υπάρχουν ράμματα για τη γούνα τους και σου λεει αν πούμε τα ονόματά μας ζήτω που θα μας ακολουθήσουν ή
πρόκειται για φαντάσματα-δημιουργήματα καμιάς ΕΥΠ ή ΓΑΔΑ ή άλλης "εύμορφης, ευάερης και ευήλιας κοινωφελούς υπηρεσίας του αστικού κράτους".

Ανώνυμος
13 Ιουλίου 2014 στις 5:36 μ.μ.

Όταν γίνει ο Μεγάλος Συνασπισμός για να προωθήσει την αντιλαϊκή στρατηγική του κεφαλαίου που περνάει μεγάλα ζόρια, τότε θα είναι αξιωματική αντιπολίτευση η Χρυσή Αυγή με κουκουλοφόρους της ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ. ΤΗ ΔΗΜΑΡ, ΤΗΝ ΕΛΙΑ, ΤΟΝ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ, ΤΟ ΤΖΗΜΕΡΟ κλπ με το ΚΚΕ ασφαλώς "εκτός νόμου", όπως άλλωστε συμβαίνει σήμερα στη μισή και παραπάνω ΕΕ. Εγώ τα κονσερβοκούτια πάντως τα έχω "στο μούσκιο" και για τα ρεμάλια και τους χαφιέδες του "εργατικού αγώνα". Εάν βρεθούμε απέναντι τότε θα δούμε ποιός θα "πέσει" πρώτος.

Ανώνυμος
13 Ιουλίου 2014 στις 5:38 μ.μ.

Xo,xo, τελικά κ. Γ.Γ. αφού έχετε τέτοια γνωμη για το ΚΚΕ τι σας πειράζει αυτή η κίνηση; Μάλλον φοβάστε κάτι άλλο ε; ΄Οτι αυτή η κίνηση δεν θα βρει ανταποκριση απ' τους φίλους και μέλη του ΚΚΕ -κάτι που θα ήταν το τέλειο για όλους εσάς- αλλά μπορεί να βρει ανταπόκριση από μέλη και οπαδούς κάποιας παραφυάδας της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς. Και να αποδεκατιστεί αυτή η παραφυάδα. (Λέγε με κόμμα του κ. Γ.Γ.).Κατανοητόν. Κι έχετε δίκιο να φοβάστε.

13 Ιουλίου 2014 στις 6:17 μ.μ.

Ισως είναι πλεονασμός, αλλά θα αναφερθώ επί προσωπικού, μήπως και σταματήσουν κάποιες αστειότητες που γράφονται και με αφορούν.

Λέγομαι Γιώργης Γιαννακέλλης και μέχρι το 1989 ήμουν οργανωμένος στο ΚΚΕ, απ’ όπου και αποχώρησα, Αργότερα βρέθηκα στην ΣΑΚΕ (Συνεπή Αριστερή Κίνηση Ελλάδας) και ακολούθησα την μετεξέλιξη της σε «ΚΟΝΤΡΑ» -στην εφημερίδα αρθρογραφούσα επώνυμα- απ’ όπου διαχώρισα την θέση μου πριν 7 χρόνια.

Από τότε δεν έχω καμιά σχέση με καμιά πολιτική συλλογικότητα -πόσο μάλλον με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που διαφωνώ σε πάρα πολλά ζητήματα μαζί της- και θέλω να θεωρώ τον εαυτό μου ανένταχτο κομμουνιστή.

Ανώνυμος
13 Ιουλίου 2014 στις 7:11 μ.μ.

Βρε αδέρφια, αφού θεωρείτε ότι το ΚΚΕ είναι μέρος του αστικού σκηνικού(Το ΚΚΕ σήμερα παίζει το παιχνίδι της αστικής πολιτικής και ουσιαστικά αποτελεί δεκανίκι της άρχουσας τάξης κρατώντας τους αγώνες του λαού πάντα μέσα στα πλαίσια και τους κανόνες της αστικής νομιμότητας), γιατί το πολεμά το αστικό σύστημα με τέτοια λύσσα; Βεβαίως το ερώτημα με την προφανή απάντηση αφορά και εσάς!

Ανώνυμος
13 Ιουλίου 2014 στις 7:19 μ.μ.

το κκε θα κανει επανασταση!! χα χα! οι κατζαμπασηδες κανουν επανασταση;; 40 χρονια νομιμοι και ακομη περιμενουν τα κοροιδα οι κνιτες!! ρε ρεταλια μια απεργια που οργανωσε το κκε τα τελαυταια χρονια και πετυχε! ουτε 1. νολις οξυνονται τα πραγματα σφυρανε οι ξεφτιλες αδιαφορα

Ανώνυμος
13 Ιουλίου 2014 στις 7:31 μ.μ.

Μήπως παραδίνουμε αξία σε αυτούς; Αν είναι η φράξια της φράξιας ω φράξια, αυτοί σε λίγο θα φαγωθούν μεταξύ τους. Γιατί ασχολούμαστε;

Ανώνυμος
13 Ιουλίου 2014 στις 7:35 μ.μ.

@ giorgis από 5.38 (αν εννοείς εμένα)
Ντόμπρα και αντρίκεια η εξήγησή σου. Σου ζητώ συγνώμη αν σε παρεξήγησα με το σχόλιό μου. Δεν σε ήξερα ομολογουμένως.

Ανώνυμος
13 Ιουλίου 2014 στις 7:35 μ.μ.

5.38 απο το 15ο μεχρι το 19ο τη νιλα ητανε αυτη που παθατε. Μα να σας ξεβρακωσουνε ετσι και να παθετε τετοια πλακα

Ανώνυμος
13 Ιουλίου 2014 στις 7:47 μ.μ.

..νταξ Γιώργη αν ήσουν στην ΣΑΚΕ και στην Κόντρα που έκαναν τεράστια βήματα στην συνειδητοποίηση της εργατικής τάξης, συνέβαλαν σε εργατικούς αγώνες και έκαναν την αστική τάξη να τρέμει μπορείς να συκοφαντείς το ΚΚΕ αβέρτα, σε καλύπτουν άλλωστε τα αγωνιστικά παράσημα που μάζεψες μέχρι το 89..από την άλλη πάντως είναι προφανές ότι το blog γενικά υποστηρίζει ΑΝΤΑΡΙΖΑ, είναι ανέντιμο και δεν ταιριάζει σε κομμουνιστή ανένταχτο (!) να το κρύβει!
Μανουήλ

Ανώνυμος
13 Ιουλίου 2014 στις 8:02 μ.μ.

7.19 τη ακριβως εννοεις οτι το ΚΚΕ σφυραει κλεφτικα. Μαλλον θα λες οτι το ΚΚΕ δεν κανει θεατρικες παραστασεις για ψηφοθηρικους λογους

Ανώνυμος
13 Ιουλίου 2014 στις 8:30 μ.μ.

@13 Ιουλίου 2014 - 7:19 μ.μ
Mια θα σου πω μονάχα γιατί υπάρχουν κι άλλες. Στους ναυτεργάτες περυσι με επιστράτευση αλλά δεν μασήσανε. Συνέχισαν και πήραν τα δεδουλευμένα τους. Και γιατί σου λέω αυτή; Γιατί ξέρω ότι ΕΣΕΝΑ ΕΙΔΙΚΑ θα σε πειράξει ιδιαίτερα η νίκη των ναυτεργατών μια και πειράζει τα αφεντικά σου και αυτούς που τους ακολουθούνε απ' το κόμμα σου. Κι αυτούς που είναι έξω κι αυτούς που είναι μέσα.

Ανώνυμος
13 Ιουλίου 2014 στις 8:33 μ.μ.

@ 7:35
Για ποια νιλα μιλάς; Για εξήγησέ μου. Για να καταλάβω.

13 Ιουλίου 2014 στις 8:56 μ.μ.

Αν η ΣΑΚΕ, η ΚΟΝΤΡΑ, όπως και οι άλλες οργανώσεις τις εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς συνέβαλλαν θετικά στο κομμουνιστικό και εργατικό κίνημα είναι μια άλλη συζήτηση και δεν έχει καμιά σχέση με το συγκεκριμένο ποστ.
Και άκου κάτι προσπαθώντας να το καταλάβεις Μαουέλ. Είναι στην κυριολεξία αθλιότητα να αποδίδεις ότι την πολιτική άποψη μου ότι έχει στόχο να συκοφαντήσει το ΚΚΕ, κάνοντας μάλιστα αναφορά σε "αγωνιστικά παράσημα" που μάζεψα μέχρι το '89.

Οσο το ότι "το blog γενικά υποστηρίζει ΑΝΤΑΡΙΖΑ" φαίνεται ότι σου είναι δύσκολο να αντιληφθείς ότι αυτός ο ιστότοπος δεν είναι προσωπικός αλλά μια συλογική προσπάθεια μιας παρέας συντρόφων που το καθένα έχει την άποψη του και μπορεί να την εκφράζει άμεσα.

Προσωπικά π.χ. μπορεί να έχω ενστάσεις για το εγχείρημα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ -και τις έχω εκφράσει επανηλημμένα και με κείμενα μου, αλλά και στην συνέντευξη που μου έδωσε ο Αγγελος Χάγιος, η συντρόφισσα Αλέκα Ζορμπαλά, μπορεί να κατεβαίνει υποψήφια στις ευρωεκλογές με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και να διατυπώνει σ' αυτό το μπλοκ τις πολιτικές της θέσεις που κατά την άποψη της αιτιολογούν την επιλογή της.

Αν δεν μπορείς να καταλάβεις αυτά τα αυτονόητα και κάνοντας τις υποθέσεις σου βεβαιότητα -ότι δήθεν γενικά το μπλοκ μας πρόσκειται στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ - ισχυριζόμενος, επίσης, ότι."είναι ανέντιμο και δεν ταιριάζει σε κομμουνιστή ανένταχτο (!) να το κρύβει!", δεν μπορώ να σε βοηθήσω.

Ανώνυμος
13 Ιουλίου 2014 στις 9:15 μ.μ.

8.33 Απο την αρχη διαφωνουσατε σε ολα και δεν θελατε να αλλαξει τιποτα στο ΚΚΕ μετα το 1991 με αρχη το 15ο το 1996 που καταργησε το σταδιο. θελατε το προγραμμα του 10ου 1978 που μιλαγε για ενδιαμεσα σταδια

Ανώνυμος
14 Ιουλίου 2014 στις 12:51 π.μ.

..κουράστηκα να ακούω τόσα χρόνια για ακομμάτιστους, ανεξάρτητους, ανένταχτους κτλ και μάλιστα απο υπερεπαναστάτες που τελικά το μόνο τους πάθος είναι το αντι-ΚΚΕ. Το blog αυτό είναι ξεκάθαρα ΑΝΤΑΡΙΖΑ, έλεος με την κοροϊδία!!! Και είναι γνωστό για τις αντι-ΚΚΕ καφρίλες του αναδημοσιεύοντας κάθε συκοφαντία του αστικού τύπου για το ΚΚΕ κι άλλες τόσες απο καθε λογής γκρούπες- πολλές φορές ξεκάθαρα ψέμματα. Ας μην μιλήσω για την απόκρυψη των μαζικών και επίμονων κινητοποιήσεων, απεργιών κτλ του ΠΑΜΕ και την προβολή κάθε "πάρτυ¨αλληλεγγύης απο τυχάρπαστες γκρούπες. Η ανευθυνότητα και η ανεντιμότητα είναι απο μόνες τους ικανές για να πιστοποιήσουν τον φόλα αντιδραστικο χαρακτήρα του "χώρου" σας- οι εργαζόμενοι χρειαζόμαστε καθαρές κουβέντες- η υποκρισία και οι πονηριές είναι για την αστική τάξη.
Μανουήλ

14 Ιουλίου 2014 στις 3:04 π.μ.

Ομολογώ ότι ήταν λάθος μου να ανοίξω διαλογική συζήτηση με σένα Μανουήλ.
Δεν μπορούσα να διανοηθώ την αμετροπρέπεια σου που φτάνει στα όρια της αισχρής προβοκάτσιας.

Ούτε εγώ ούτε και οι σύντροφοι/σες που εκτός απ’ τις κινηματικές διαδικασίες συμμετέχουμε σ’ αυτή την διαδικτυακή παρουσία παρουσιαστήκαμε ποτέ σαν ακομμάτιστοι και ανεξάρτητοι. Το να μην είσαι ενταγμένος σε πολιτικό σχηματισμό δεν σημαίνει ότι δεν είσαι στρατευμένος στον αγώνα της εργατικής τάξης για μια κομμουνιστική προοπτική. Και εμείς είμαστε ενταγμένοι σ’ αυτή την κατεύθυνση, Αλλού λοιπόν αυτές τις εξυπνάδες. Και φυσικά δεν μας ενδιαφέρει η άποψη που έχει για το μπλοκ μας ένα άτομο του της δικιά σου πολιτικής αντίληψης. Πάντως αν χρειαστούμε αρχισυντάκτη για το ποιες αναρτήσεις θα κάνουμε και ποιες όχι .. θα σε προτιμήσουμε.
Τέλος.

Ανώνυμος
14 Ιουλίου 2014 στις 1:14 μ.μ.

Τώρα συγνώμη αλλά όταν πάτε να μιλήσετε με απλό κόσμο του λέτε για τα συνέδρια του ΚΚΕ ή για το ΣΑΚΕ ή δεν ξέρω για τι άλλο; Και πιστεύετε ότι ο κόσμος ενδιαφέρεται για αυτά; ΄Η για το τι έγινε πριν από 30 και βάλε χρόνια; ΄Ισως.

Ανώνυμος
14 Ιουλίου 2014 στις 4:36 μ.μ.

Μανουήλ ζήτα επειγόντως τα φώτα του ΠΑΝμέγιστου για να σε καθοδηγήσει. Μην γράφεις μόνο σου και γίνεσαι ρόμπα.

οπορτουνιστικό απολειφάδι
14 Ιουλίου 2014 στις 5:16 μ.μ.

Υπάρχουν άνθρωποι με τους οποίους μπορείς να συνομιλήσεις έστω κι αν διαφωνείς σε όλα. Με τους κκέδες δεν μπορείς ούτε να μιλήσεις, Οι άνθρωποι είναι τελειωμένοι κι έχουν το θράσος να μιλούν για διαλεκτική. Να'ταν τουλάχιστον επαναστάτες να παραδεχόμουν την ξιπασιά τους. Απλοί ψηφοφόροι ενός γραφειοκρατικού κόμματος είναι που καμώνεται πως θέλει την επανάσταση.

Μετά απ΄ όλα αυτά, νομίζω ότι ήρθε η ώρα του ΠΑΝ για να χαλαρώσουμε λίγο

Ανώνυμος
14 Ιουλίου 2014 στις 6:13 μ.μ.

5.16 Στον διαλογο με τον λαο ειμαστε μεσα χωρις κανενα προβλημα. Αλλα με οσους προσπαθουνε να σωσουνε τον καπιταλισμο απο την κριση του με παραμυθια και φουμαρα ολα ειναι ξεκαθαρα. ΛΑ ΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ λοιπον για αλλαγη ταξης στην εξουσια θα ειναι η λυτρωση για τον λαο μας μπετατζης κυπρος

Κάτω τα χέρια από τον ΠΑΝ
14 Ιουλίου 2014 στις 9:27 μ.μ.

Και πριν και το ζητήσει το "οπορτουνιστικό απολειφάδι", σκάει μύτη ο ΠΑΝ μεταμφιεσμένος ως "μπετατζης Κύπρος" για να μας χαρίσει και πάλι ατέλειωτο γέλιο με τις επαναλαμβανόμενες ατάκες του...

Έ ΠΑΝ, βάλε και λίγο από τα κλασσικά σου, ξέρεις εσύ:
"ΞΥΔΙ ΚΑΙ ΧΟΛΗ"
"ΕΣ ΕΡΟΙ ΚΑΙ ΜΕΝΣ ΕΒΙΚΟΙ"
"Όσο και να χτυπιέσται το ΚΚΕ δεν σας κάνη τη χάρη να μπη στην κηβέρνυση"
"Δεν τσυμπάμε"

και τις γνωστές κωμικές σου ατάκες....

ΠΑΝ μη σταματάς!

Ανώνυμος
14 Ιουλίου 2014 στις 9:40 μ.μ.

ΠΑΝ εισαι για πολλες καρπαζιες οταν μιλας!

Ανώνυμος
14 Ιουλίου 2014 στις 9:52 μ.μ.

9.27 Καμμια πολιτικη απαντηση θα πειτε. τοσο αδιεξοδο εχει ο οπορτουνισμος μπετατζης κυπρος

Ανώνυμος
14 Ιουλίου 2014 στις 10:10 μ.μ.

καλα ειστε πολυ αστειοι ,μονο ο Σεφερλης αξίζετε να ασχοληθεί μαζι σας
Ουτε τα καρναβάλια της ΕΟΣ δεν κανουν ετσι..

Ανώνυμος
14 Ιουλίου 2014 στις 10:14 μ.μ.

9.40 καμμια πολιτικη απαντηση υπαρχει

Ανώνυμος
14 Ιουλίου 2014 στις 10:35 μ.μ.

Τιμής ένεκεν το ΠΑΜΕ να μετονομαστεί σε ΠΑΝμε! ΕΣΕΡΟΙ, ΜΕΝΣΕΒΙΚΟΙ ΞΥΔΙ ΚΑΙ ΧΟΛΗ ΔΕΝ ΤΣΙΜΠΆΜE. λΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΊΑ ΟΥΓΚ- ΟΥΓΚ

Ανώνυμος
14 Ιουλίου 2014 στις 11:46 μ.μ.

Χα.χα κοψε Β.Κ ,κόψε,,,, μην γίνουν ρεντίκολο τα αετοπουλα-σχολιαστές του συριζα που "γραφουν" οτι μπορουν

Ανώνυμος
14 Ιουλίου 2014 στις 11:54 μ.μ.

Πως εγινε και ο συριζα ειχε ιδια προταση με την χρυση αυγη μαλλον θα εγινε επειδη ειναι συμμα χοι στον αντικομμουνιστικο αγωνα παρος.

Ανώνυμος
15 Ιουλίου 2014 στις 12:30 π.μ.

Αλήθεια συριζαίοι... Σας είπαμε ότι δεν σας βγαίνουν τα κουκιά;;; Με τίποτα λέμε... Για αυτό έχετε πολλά νεύρα. ...

Ανώνυμος
15 Ιουλίου 2014 στις 12:33 π.μ.

@οπορτουνιστικό απολειφάδι
Για να χαλαρώσουμε;;; Είσαι σίγουρος ότι χρησιμοποιείς τον σωστό αριθμό; Δηλαδή τον πληθυντικό; Σιγουρα είστε περισσότεροι από ένας συριζαίοι;;;;;

Ανώνυμος
15 Ιουλίου 2014 στις 12:35 π.μ.

@4 Ιουλίου 2014 - 10:35 μ.μ.
Καλα, θα σου πρότεινα να ασχοληθείς λίγο με τη μαζικοποίηση του ΜΕΤΑ και να αφήσεις το ΠΑΜΕ. Αν τώρα θεωρείς ότι θα είναι άδικος κόπος αυτό που σου προτείνω.... ΕΧΕΙΣ δικο απ' ο,τι είδα και στην προχτεσινή συγκέντρωση για τη ΔΕΗ.

Ανώνυμος
15 Ιουλίου 2014 στις 1:36 π.μ.

Από ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ «Παλλαϊκό μέτωπο με τη Χρυσή Αυγή επιτυγχάνει, ως φαίνεται, να συγκροτήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, με αιχμή το δημοψήφισμα για τη ΔΕΗ». Το ίδιο επιχείρημα και από τους κκέδες !!! Τελικά στην Χ .Τρικούπη και στη Συγγρού πρέπει να βάλουν από μια φωτογραφία των Μαίλη Κουτσούμπα !!! Όσο για τις κατηγορίες ότι όποιος κράζει το ΚΚΕ είναι Συριζαίος μόνο γέλιο προκαλεί στο απλό κόσμο. Ρε κκεδες δεν σας πέρασε από το μυαλό ότι κάποιος μπορεί να ασκεί κριτική στο ΚΚ, επειδή ακριβώς έπαψε να είναι Κομμουνιστικό; Αντε βουρ στις ΚΟΒες σας να πάρετε τις ιερές εντολές από τους απεσταλμένους του ΛΈΝΙΝ. Και να θυμάστε ο εχθρός μπορεί να είναι παντού ακόμη και στο ίδιο σας στο σπίτι ακόμη και στην ίδια σας την ΚΟΒα!!!

Ανώνυμος
15 Ιουλίου 2014 στις 4:18 π.μ.

@15 Ιουλίου 2014 - 1:36 π.μ
Aυτή η ανακοίνωση βγήκε μετά απ' την μετεγγραφή του μισού ΠΑΣΟΚ στον Σύριζα; Μετά απ' την συμμετοχή του κ. Δραγασάκη στην συνεδρίαση της ομάδας της κας Διαμαντοπούλου με θέμα "Το εθνικό μας χρέος... για συναίνεση"; Κι αφού δεν είσαι σύριζα τους πίστεψες ότι μαλώνουν μεταξύ τους ε; Δεν έχεις ξαναδεί το ΠΑΣΟΚ να μαλώνει με .... εχθρούς του ε; Δεν έχεις ξαναδεί το ΠΑΣΟΚ να βρίζει το σκοτάδι μια κι εκείνο ήταν το φως ε; Δεν έχεις ξαναδεί το Πασόκ να βρίζεται με τη ΝΔ έτσι για ξεκάρφωμα ε; Και για σκέψου κάτι. Βρίζονταν με τη Νδ. Σήμερα τι είναι; Συνέταιροι. Ακριβώς. Τι είπε ο Γλέζος σας πριν λίγο καιρό; Αν μετανοήσουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ θα κάνουμε κυβέρνηση μαζί τους. Ποιος είπαμε ότι βρίζει ποιον; Περίμενε στις βουλευτικές και θα δεις συγκυβέρνηση που έχει να βγει.
΄Οχι, δεν είναι όλοι Συριζαίοι που βρίζουν το ΚΚΕ, ΕΣΥ ΟΜΩΣ ΕΙΣΑΙ.

Ανώνυμος
15 Ιουλίου 2014 στις 4:21 π.μ.

14 Ιουλίου 2014 - 10:27 μ.μ
Eμένα πάλι μου αρέσουν τα πολιτικά σου επιχειρήματα. Πώς λέμε κι απο φωνή κορμάρα;;; Εσύ κι από επιχειρήματα κορμάρα.

Ανώνυμος
15 Ιουλίου 2014 στις 5:50 π.μ.

Κατι γινεται με τα σχολια και δεν ανεβαινουν ολα

Ανώνυμος
15 Ιουλίου 2014 στις 1:26 μ.μ.

@Καλουπατζής Σέριφος
Eμένα πάλι μου αρέσει αυτό. ΄Ολα τα λεφτά. Χα χα χα

http://enosy.blogspot.gr/2014/07/2.html?showComment=1404840405502#c7129080077067489162

Ανώνυμος
15 Ιουλίου 2014 στις 6:28 μ.μ.

Εφόσον αυτοί που βρίζετε το ΚΚΕ έχετε αυτήν την άποψη για το ΚΚΕ, γιατί τότε δεν βρίζετε τα κόμματα σας που το ΠΑΡΑΚΑΛΑΝΕ να τους ρίξει ένα βλέμμα;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Ανώνυμος
15 Ιουλίου 2014 στις 8:29 μ.μ.

Επειδή δεν είναι καλό να κυκλοφορούν αλλά και να διασπείρονται διάφορες ανακρίβειες και παραφιλολογίες να διευκρινισθεί το εξής χωρίς να ανοίχθεί παραπέρα συζήτηση. Ο Εργατικός Αγώνας και η ιστοσελίδα του είναι κάτι διαφορετικό απο τον Σύλλογο διάδοσης της Μαρξιστικής Σκέψης "Γιάννης Κορδάτος".

Ο Σύλλογος λειτουργεί δημοσια εδώ και δύο χρόνια, έχει καταστατικό, διοργανώνει δημόσιες εκδηλώσεις τις οποίες προβαλει μέσα απο την ιστοσελίδα www.kordatos.org, όλοι οι σύντροφοι που κάνουν ομιλίες, παρεμβάσεις κλπ σε εκδηλώσεις οργανώσεων και κομμάτων της Αριστεράς, τις κάνουν ως μέλη του Συλλόγου Γιάννης Κορδάτος και μόνο.

Οι απόψεις, δε, του Συλλόγου εκπροσωπούνται μόνο μέσα απο την ιστοσελίδα για την οποία μίλησα πριν. Καμία σχέση με οποιονδήποτε άλλο συναγωνιστή. Αυτά προς αποφυγή παρεξηγήσεων.

Βασίλης Σ.
μέλος του Συλλογου

Ανώνυμος
16 Ιουλίου 2014 στις 1:22 π.μ.

Μόνο που σ Βασίλη δεν απάντησε στα αναγραφόμενα σδώ από τον El Carnicero Rojo. Είναι αλήθεια ή όχι;

Ανώνυμος
16 Ιουλίου 2014 στις 5:53 μ.μ.

Θελει κότσια να εισαι κομουνιστής, αλλιώς το παίζεις αριστερό χαρούμενος για κάλυψη θα σας πάρουν και τα σώβρακα αυτοί.

Ανώνυμος
22 Σεπτεμβρίου 2014 στις 8:01 π.μ.

για να μην παιζει το ΚΚΕ το "παιγνιδι της αστικης πολιτικης" θα πρεπει να καλεσει τα φουσατα του σε εξεγερση για την λαικη εξουσια....τρικυμια εν κρανιω για να μην πω κατι αλλο

Ανώνυμος
6 Οκτωβρίου 2014 στις 2:23 μ.μ.

βρε παρτε το χαμπαρι ολοι αυτοι του ΕΑ ηταν οι περισσοτεροι κομματοκηφυνες που οταν ηρθε η ωρα να δουλεψουν λακισαν σαν τα ποντικια και ξεκηνισαν την αντι ΚΚΕ δουλεια που τους αναθεσαν

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger