Home » , » Δ. Κουτσούμπας: Τα έχουν γκρεμίσει όλα, θέλουν τώρα να ολοκληρώσουν την κατεδάφιση.

Δ. Κουτσούμπας: Τα έχουν γκρεμίσει όλα, θέλουν τώρα να ολοκληρώσουν την κατεδάφιση.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014 | 4:00 μ.μ.

Για τις εγκληματικές κυβερνητικές προθέσεις όσο αφορά το ασφαλιστικό έκανε λόγο ο γ.γ. της ΚΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας εκτιμώντας ότι στις προθέσεις τις κυβέρνησης είναι να μειώσει ακόμα περαιτέρω τις παροχές ασφάλισης, υγείας, σύνταξης.
Σύμφωνα με τον ίδιο το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα αυτό πρέπει να το θεωρήσει αιτία πολέμου και να ετοιμαστεί ώστε να αντιμετωπίσει και να εμποδίσει αυτές τις εξελίξεις από το Σεπτέμβρη.

Ολόκληρη η δήλωση του Δ. Κουτσούμπα:

«Oι εξελίξεις στο κοινωνικό ασφαλιστικό σύστημα αφορούν όλο το λαό, ανεξαρτήτως ηλικίας. Δεν αφορά μόνο σε συντάξεις, αλλά την ίδια την κοινωνική ασφάλιση, την υγεία του λαού μας. Ετοιμάζονται να ρίξουν νέο τσεκούρι στις παροχές ασφάλισης, υγείας, σύνταξης. Πάνε για πλήρη κατάργηση όλων των συνταξιοδοτήσεων για ηλικίες κάτω των 62 ετών, πράγμα που σημαίνει αύξηση των ορίων ηλικίας. Συζητείται για παράδειγμα η θέσπιση νέας μείωσης των συντάξεων, λόγω πρόωρης εξόδου. Τα έχουν γκρεμίσει όλα, θέλουν τώρα να ολοκληρώσουν την κατεδάφιση. Το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει από τώρα να ετοιμαστεί ώστε να αντιμετωπίσει και να εμποδίσει αυτές τις εξελίξεις από το Σεπτέμβρη. Το ασφαλιστικό αποτελεί πραγματικά αιτία πολέμου».
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 122 σχόλια

Ανώνυμος
28 Ιουλίου 2014 στις 4:19 μ.μ.

Καθε καθυστερηση αποτελει εγκλημα. χρειαζεται ενισχυση της ΛΑ ΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ για να αντιμετωπισουμε την λαιλαπα που ερχεται και ταυτοχρονα να παλεψουμε για μονομερη διαγραφη τους χρεους εξοδοσ απο την Ε.Ε κοινωνικοποιηση των μεσων παραγωγης κεντρικο σχεδιασμο εργατικο ελεγχο. Ειναι ο μοναδικος δρομος για την σωτηρια του λαου μακρια απο παραμυθια για ανθρωπινο καπιταλισμο.

Ανώνυμος
28 Ιουλίου 2014 στις 4:44 μ.μ.

τι λες ρε μεγάλε!!
κι εμείς δε πήραμε είδηση...
ευτυχώς που μας ενημερώνεις
m

Ανώνυμος
28 Ιουλίου 2014 στις 6:43 μ.μ.

Κροκοδείλια κλάματα απο τον άνθρωπο που το κόμμα του έβαλε πλάτη για να συμβούν όσα καταγγέλλει!!.Που συνεχίζει με νύχια και με δόντια να στηρίζει την συγκυβέρνηση των γερμανοτσολιάδων,γιατί τυχόν πτώση της θα συμπαρασύρει και τον Περισσό και τους σκελετούς που κρύβει στην ντουλάπα του.Πού συνεχίζει να διασπά το κίνημα,να σαμποτάρει κάθε λαική ενέργεια,να συκοφαντεί όποιον δεν συμφωνεί με τα αδιέξοδα του κόμματος του,και να προδίδει όλους τους αγώνες που δεν ελέγχει το ιερατείο.
Η υποκρισία του σημερινού μορφώματος του Περισσού σε όλο το μεγαλείο της.
Κούφια λόγια χωρίς αντίκρυσμα.Λόγια που δεν τα πιστεύουν ούτε οι ίδιοι,απλά τα λένε για να αποδείξουν οι έρμοι πως υπάρχουν ακόμη.

Ανώνυμος
28 Ιουλίου 2014 στις 6:55 μ.μ.

Ουάου!
Θα διοργανώσει πορεία το ΠΑΜΕ το Σεπτέμβρη λοιπόν??
Να ελπίζουμε ΚΑΙ τον Οκτώβρη?!?!

Ανώνυμος
28 Ιουλίου 2014 στις 7:22 μ.μ.

"..Ουάου!
Θα διοργανώσει πορεία το ΠΑΜΕ το Σεπτέμβρη λοιπόν??
Να ελπίζουμε ΚΑΙ τον Οκτώβρη?!?!,,,,"

Εχεις αναποθεσεις τις ελπιδες στην ΓΣΕΕ και στον ΣΥΡΙΖΑ η μηπως να διοργανωσει πορεια ................η ΓΑΔΑ ?

Ανώνυμος
28 Ιουλίου 2014 στις 7:49 μ.μ.

6.43 ολα τα μετρα ειναι στρατηγικες επιλογες της αστικης ταξης και της Ε.Ε για την αυξηση του κερδους. απαιτειται ταξικη ενοτητα για να τους ανατρεψουμε αλλη λυση δεν υπαρχει. οι διασπαστες της εργατικης ταξης που πουλανε φουμαρα εχουνε βαρυτατες ευθυνες

Ανώνυμος
28 Ιουλίου 2014 στις 8:37 μ.μ.

Στην κυπρο για 5 χρονια ειχανε αριστερη κυβερνηση με το ΑΚΕΛ και μπηκανε σε μνημονια οπως και εδω. Στην ΔΑΝΙΑ εχουνε αριστερη κυβερνηση και ισχυουνε τα ιδια μετρα. Σε ολες τις χωρες εφαρμοζουνε τα ιδια μετρα που ειναι απαραιτητα για να βγει ο καπιταλισμος απο την κριση του. Δεν υπαρχει παραδειγμα στην ιστορια που να εγινε σοσιαλισμος με τα μεσα παραγωγης στους καπιταλιστες. οι ευθυνες του οπορτουνισμου ειναι βαρυτατες. κοιμιζει τον λαο οτι ο καπιταλισμος μπορει να γινει ανθρωπινος προσφεροντας υπηρεσιες στο συστημα. το ΚΚΕ θα ειναι παντα διπλα στον λαο και δεν θα μπει ποτε σε κυβερνηση με τους καπιταλιστες στην εξουσια

Ανώνυμος
28 Ιουλίου 2014 στις 8:39 μ.μ.

Ουάου!!! ξϋπνησαν οι συριζαίοι; Κι απαντάνε; Δε μας έχουν συνηθίσει σε τέτοια στις άλλες αναρτήσεις..... Το ΚΚΕ δε θα κοροϊδέψει τον κοσμο λέγοντάς του ότι αν αλλάξει η κυβέρνηση θα αλλάξουν πολλά προς το καλύτερο. Αυτό το κάνει ο Σύριζα. ΄Αλλωστε τόσες κυβερνήσεις αλλάξανε και αλλαγή δεν είδαμε.
Δε θα κοροϊδέψει το κίνημα λέγοντάς του ότι αν αναγγείλουν μια απεργία διαρκείας και δεν την κάνουν θα είναι προς το καλό του κινήματος. Αυτό το κάνει ο Σύριζα για τους δικούς του λόγους.
Για πεστε μας ρε συριζαίοι, οι ΝΔ και Πασόκ έχουν μετανοήσει αρκετά για να μπείτε σε κυβέρνηση μαζί τους όπως είπε κι ο Γλέζος σας; ΄Η θα αναγκαστείτε να κάνετε κυβέρνηση μαζί τους χωρίς τη μετάνοιά τους. Γιατί για αυτοδυναμία, ούτε με σφαίρες δε σας βλέπω.

Και κυρίως δε θα συμμετάσχει σε κυβέρνηση αστική. Αυτό το έχετε παρει ήδη χαμπάρι. Ω συριζαίοι.

Ανώνυμος
28 Ιουλίου 2014 στις 8:45 μ.μ.

Τι ρωτάει ο αλλος; Αν θα διοργανώσει πορεία το ΠΑΜΕ το Σεπτέμβρη; Φίλε μην κρίνεις απ' το κόμμα σου που διοργανώνει πορείες λίγο πριν τις εκλογές για να δείξει επαναστατική ετοιμότητα. Το ΠΑΜΕ και σήμερα είχε πορεία στο Εφετείο στην Πανόρμου. Μαζί και με άλλες οργανωσεις δημοσιοϋπαλληλικές. Και μέσα στο καλοκαίρι έχει διοργανώσει κι άλλες πορείες όπως για τη ΔΕΗ - τη μικρή (της Νδ) ή τη ΔΕΗ των υγιών επιχειρηματιών του Σύριζα- για την Παλαιστίνη -μόνο του, χωρίς κάποιες συλλογικότητες γιατί μόνο έτσι θα φαίνονται πολλοί-.

Ανώνυμος
28 Ιουλίου 2014 στις 8:47 μ.μ.

@ 6:43 μ.μ
Kαι θες τώρα να μας πείσεις ότι μπήκες κι έγραψες τόσα για κάτι που δεν υπάρχει πια. Καλά, τον εαυτό σου τον έχεις πείσει; Αν έχεις πείσει τον εαυτό σου είσαι ευτυχής.

Ανώνυμος
28 Ιουλίου 2014 στις 10:58 μ.μ.

Τα πολιτικα μετωπα με τον οπορτουνισμο πουθενα δεν φερανε την εργατικη ταξη στην εξουσια και παντου ειχαμε τραγωδιες. ΕΑΜ 1944 ινδονησια 1965 χιλη 1973. Στην βενεζουελα εδω και 15 χρονια αριστερη κυβερνηση που ξεκινησε με το 80% του λαου μαζι σημερα ειναι οριακα και οι καπιταλιστες παντα εκει.

Ανώνυμος
28 Ιουλίου 2014 στις 11:11 μ.μ.

Θέλουν να αποτελειώσουν την κατεδάφιση; Αυτό μας λέτε κύριε Κουτσούμπα; Δε βλέπετε ότι αναστατώσατε τους συριζαίους;
΄Ελα συριζαίοι!!! Μη φοβάστε. Θα αποτελειώσετε εσείς ό,τι δε θα προλάβουν οι νεοδημοκράτες και πασόκοι. Θα μείνει και για σας κάτι να κατεδαφίσετε απ' το Ασφαλιστικό. Κι όχι μόνο.

Ανώνυμος
28 Ιουλίου 2014 στις 11:24 μ.μ.

8.39 Το εχουνε παρει χαμπαρι και βρισκονται σε απελπισια. τους εχουνε μαλωσει και οι υγιεις επι χειρηματιες που δεν μπορεσανε να διαλυσουνε το ΚΚΕ παραμιλανε. Δεν πειραζει ομως αυτη ειναι η τυχη παντα για τους προδοτες

ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΣ
28 Ιουλίου 2014 στις 11:49 μ.μ.

Ρε μαγκες εχω βαρεθει να ασχολουμε με τους νεοΠΑΣΟΚΟΥΣ του Συριζα.Τελικα πιο βρωμιαριδες δεν υπαρχουν πολιτικα.Να παρουν την διακυβερνηση για να φτυσω πιο γρηγορα. Δεν θελω να περιμενω αλλο.

ΡΑΝ-ΤΑΝ-ΠΛΑΝ
28 Ιουλίου 2014 στις 11:53 μ.μ.

Η εξέλιξη των σχολίων είναι συγκλονιστική. Πρώτα μπαίνει ο χαζός (παν), στη συνέχεια αντεπιτίθενται τρεις ( συριζαίοι ή ανταρσυανοί) και τέλος έρχεται η κομμουνιστική αντεπίθεση.

Ούτε στο ιντερνετ ούτε πουθενά, το τιμημένο κόμμα παντού θα σας νικά

Ανώνυμος
29 Ιουλίου 2014 στις 12:57 π.μ.

κκεδες: ανθρωποι για πολιτικες φαπες:
1. δεν τολμουν να βαλουν θεμα ανατροπης της κυβερνησης. τρεμει ο κουτσουμπας ετσι και φυγουν
2.8.37 κοιταχτε τι γραφει ο πολιτικα ηλιθιος κκες:
Σε ολες τις χωρες εφαρμοζουνε τα ιδια μετρα που ειναι απαραιτητα για να βγει ο καπιταλισμος απο την κριση του! εισαστε σιγουροι οτι ισχυει σε ολες;
Που τα ειδατε ρε παλλικαραδες του κκε αυτο; πουλατε τρελιτσα; ψευτες! στη καπιταλιστικη ιταλια τι περικοπες μισθων εχουν γινει; που εχετε δει περικοπες 35%. στην αγγλια ποσο; στη μαλτα ποσο; οοι κκεδες κανουν οτι δεν καταλαβαινουν οτι η Ελλαδα βρισκεται (μαζι με κυπρο πορτογαλια)
σε ειδικο καθεστως εκτακτης αναγκης με μειωση του ΑΕΠ 25% σε 4 χρονια. γενικα πουλατε φτηνο αντικαπιταλισμο σε κουτορνιθια

ΥΕΝΕΔ
29 Ιουλίου 2014 στις 1:32 π.μ.

Ο Βούδας-Κουτσούμπας είπε ότι το ασφαλιστικό αποτελεί αιτία πολέμου. Το ασφαλιστικό τον μάρανε. Έχει καταλάβει άραγε ότι ο πόλεμος έχει ήδη αρχίσει εδώ εδώ και μερικά χρόνια - τουλάχιστον με την άγρια μορφή του; Έχει καταλάβει ότι ο περισσότερος κόσμος αγωνιά για την επιβίωσή του και ότι το ασφαλιστικό έχει πλέον γίνει - εκεί μας κατάντησαν με την αδράνεια και την αδιαφορία μας- λεπτομέρεια; Ποιος του το σφύριξε ότι υπάρχει πόλεμος και διέκοψε το μακάριο ύπνο του; Γιατί, ρε σύντροφοι, δεν τον αφήνετε στην ησυχία του και τον ταράξατε; Κοιμήσου Κουτσούμπα ήσυχος και ξύπνα το Σεπτέμβρη να κάνεις το γύρο της Ομόνοιας. Και πρόσεξε. Μακριά από τις κακές παρέες και το Σύριζα. Είναι οπορτουνιστές αυτοί και σπέρνουν αυταπάτες, ενώ ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος ξηγιούνται σταράτα...........................

Ανώνυμος
29 Ιουλίου 2014 στις 10:33 π.μ.

Συριζαίοι, σας το έχουμε πει χιλιάδες φορές θα σας το ξαναπούμε. Μην κατηγορείτε τους άλλους για την δική σας εσωστρέφεια και για το ότι δεν μπορείτε να πείσετε περισσότερους απ' αυτούς που έχετε πείσει. (Κι αν τους έχετε πεισει κι αυτούς γιατί πολλά νερά βλέπω να σας κάνουν. Αλλ' αυτό είναι δικο σας πρόβλημα.) Δεν είναι υποχρεωμένος κανένας να σας ακολουθήσει αν δε σας πιστεύει. Ούτε κανένα κόμμα. Δε σας χρωστάει κανείς καμιά κυβέρνηση. Αν μπορείτε πάρ' τε μόνοι σας την αυτοδυναμία. ΄Οχι επειδή είδατε οτι ούτε τα διλήμματα που βάλατε στις ευρωεκλογές δεν πιάνουν πλέον, -αιώνιοι πρώην Πασόκοι- να κατηγορείτε το ΚΚΕ που δεν έδωσε γραμμή να σας ψηφίσουν, λέγοντας ότι κάνει πλάτες στην συγκυβέρνηση. Το ποιος κάνει πλάτες στην συγκυβέρνηση αφήστε το γιατί πάλι εκτεθειμένοι θα βρεθείτε. Και μην είστε καθόλου σιγουροι ότι αν το ΚΚΕ έλεγε να σας ψηφίσουμε ,θα σας ψηφίζαμε. Πάρ' τε το απόφαση ότι έχουν τελειώσει αυτά.
Οπότε τι σας μένει για να φτιάξετε αυτό το .... ΕΑΜ που είπε κι ο Τσίπρας σας , αφού ούτε και το ότι βγαίνουν στελέχη σας κάθε μέρα στην τηλεόραση δε σας έφερε ψήφους περισσότερους; Βάλ' τε φωτιά στα πόδια σας , οργανωθείτε, και πηγαίντε πόρτα πόρτα να πείσετε για την αυτοδυναμία που πρέπει να πάρετε. Κι αν πείσετε χαλάλι σας. ΄Ετσι κι αλλιώς είτε με αυτοδυναμία είτε με συνεργασίες με τους γνωστούς μετανοημένους.... το ξεβράκωμα μετά τις εκλογές δεν το γλιτώνετε. Θα φανεί καθαρότατα ποιος είναι ο .... ανθρώπινος καπιταλισμός σας.

Ανώνυμος
29 Ιουλίου 2014 στις 10:43 π.μ.

@ 7:22 μ.μ
Μπα! μάλλον τις ελπίδες του ο 6.55 τις έχει εναποθέσει στην άλλη κυβέρνηση που θα έρθει και θα του λύσει τα προβλήματα. Λύση προβλημάτων δια αντιπροσώπου. Σε λίγο και για να ψηφίζουν θα θέλουν να το κάνουν δι' αντιπροσωπου. Να ψηφίζει άλλος γι' αυτούς. Να μην κουράζονται.

Ανώνυμος
29 Ιουλίου 2014 στις 3:03 μ.μ.

Μπράβο 8:45, έχετε διοργανώσει πολλές πορείες. Γι αυτό το σύστημα ακούει ΚΚΕ και τα κάνει πάνω του.

Ανώνυμος
29 Ιουλίου 2014 στις 5:58 μ.μ.

δεν μας ενδιαφερει η ανατροπη της κυβερνησης , αλλα η ανατροπη του καπιταλιστικου συστηματος, που θελετε να οπερισωσετε με επιδοματικη πολιτικη δεκαετιας '80....το μονο που θα προσφερε ο συριζα στην ελλαδα αν εβγαινε κυβερνηση ειναι να φερει την .χ.α στο 50%...

Ανώνυμος
29 Ιουλίου 2014 στις 5:59 μ.μ.

12.57 το προβλημα ειναι να ανατραπει ο καπιταλισμος και να αλλαξουμε ταξη στην εξουσια. Παντου σε ολες τις καπιταλιστικες χωρες παιρνουνε τα ιδια μετρα. υπαρχει βεβαια και η ανισομετρη αναπτυξη στην ιμπεριαλιστικη πυραμιδα. και για την κυπρο να επαναλαβω στα μνημονια τους εβαλε αριστερη κυβερνηση. ΛΑ ΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ λοιπον και οχι παραμυθια και φουμαρα

Ανώνυμος
29 Ιουλίου 2014 στις 6:03 μ.μ.

1.32 Ο γλεζος το ειπε. αν αλλαξουνε αρχηγο ΝΔ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ θα κανετε κυβερνηση μαζι. αντε καλοριζικα 3.03 Ε.Ε και ΝΑΤΟ ειναι το σπιτι σας ειπε ο τσιπρας. ΟΜΠΑΜΑ ΤΕΞΑΣ ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ ΣΕΒ. τελικα αυτη ηβ αριστερα ειναι πολυ μεγαλη

Ανώνυμος
29 Ιουλίου 2014 στις 6:16 μ.μ.

Και να επαναλαβω αλλη μια φορα. Το ΚΚΕ σε κυβερνηση με τους καπιταλιστες στην εξουσια δεν μπαινει. οποιος θελει να παλεψουμε ενωμενοι για την ανατροπη του καπιταλισμου καλοδεχουμενος οι διασπαστες της εργατικης ταξης εχουνε βαρυτατες ευθυνες για το εγκλημα που συμμετεχουνε. ο καθε τιμιος ανθρωπος πρεπει να γυρισει την πλατη στους προδοτες της ταξης του

Ανώνυμος
29 Ιουλίου 2014 στις 6:46 μ.μ.

ο καπιταλισμος πλεον στο ιμπεριαλιστικο του σταδιο και με αρνητικους διεθνεις συσχετισμους λογο των ανατροπων παιρνει πισω οτι αναγκαστικα παραχωρησε σε αλλες εποχες. τωρα δεν ειναι διατε θιμενος να δωσει τιποτα εκτος αν τους ανατρεψουμε. οποτε το ξεβρακωμα για τους οπορτουνιστες θα ειναι αλλο πραγμα. Αυτο το γλεντι δεν προκειται να το χασουμε με τιποτα. Βαλτε το καλα στο μυαλο σας τα κουκια δεν βγαινουνε

Ανώνυμος
29 Ιουλίου 2014 στις 9:08 μ.μ.

@3:03 μ.μ
To αν ακούει “ΚΚΕ” και τα κάνει επάνω του άσε να το ξέρει το ίδιο το σύστημα. Αν δεν τα έκανε επάνω του θα άφηνε το ΚΚΕ να βγαίνει στα κανάλια κάθε μέρα όπως κι ο Σύριζα. Για δες. ΄Ενα δείγμα μονο. Στις αρχές του καλοκαιριού έγινε διαδήλωση και πορεία για το Ασφαλιστικό στο Σύνταγμα και "βούλιαξε" το Σύνταγμα απ' τον κόσμο. Δεν ειπώθηκε τίποτα απ' τα κανάλια ή απ' τα σάιτ που δεν ήταν προσκείμενα στο ΚΚΕ. Κάνω λάθος; Αφού το σύστημα δεν φοβάται το ΚΚΕ γιατί δεν είπε τίποτα για αυτό;
Ενώ για την συναυλία υπέρ των καθαριστριών όλα τα κανάλια βγήκαν και την έδειξαν. Μα πώς; Δεν τον φοβάται το σύστημα τον Σύριζα; Βέβαια εδώ να πω ότι ΚΑΛΩΣ ΈΓΙΝΕ ΑΥΤΗ Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΏΣ ΔΕΙΧΤΗΚΕ ΑΠ' ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ. ΑΠΛΏΣ ΔΗΛΏΝΩ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΔΥΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΊΧΕ ΠΟΛΥΣ ΚΟΣΜΟΣ.
΄Η μήπως μας λες οτι το σύστημα τα κάνει επάνω του με τον Αλέξη; Μας δουλεύεις. Γι' αυτό στα κανάλια βρίσκεται κάθε μέρα κι ένα στέλεχος του Σύριζα. Να εξηγεί την πολιτική που..... τόσο φοβάται το σύστημα. Και που δεν θέλουν καθόλου να εφαρμοστεί ο ΣΕΒ και τα λοιπά συναφή επαγγέλματα. Γι' αυτό ο Δασκαλοπουλος είχε πει ότι και ο Σύριζα να έρθει στην κυβέρνηση εμείς δεν έχουμε κανένα πρόβλημα. Εδώ που τα λέμε γιατί να έχουν; Μήπως θα κάνει κάτι διαφορετικό απ' τους νεοδημοκράτες; Αφού στην ίδια κυβέρνηση θα είναι.
Αν το σύστημα δε φοβόταν το ΚΚΕ δε θα έμπαινε στον κόπο να κυνηγάει τους συνδικαλιστές του και να τους δικάζει και να τους βάζει ποινή φυλακισης μηνών και πρόστιμα γιατί ..... διατάραξαν την εργασιακή του ειρήνη. Αν το σύστημα δε φοβόταν το ΚΚΕ δε θα είχε συμβεί αυτό το περιστατικό σε σχολείο στο ΄Ιλιο. Eπειδή έξω απ' το σχολείο υπήρχε κλιμάκιο της ΚΝΕ και διακινούσε υλικό και εφημερίδα τους πάνε δικαστικώς. Μεγάλη δημοκρατια ε;;;; Και ποση έλλειψη φόβου για τη διακίνηση των ιδεών του ΚΚΕ.
http://zbabis.blogspot.gr/2014/07/blog-post_54.html
Αν το σύστημα δε φοβόταν το ΚΚΕ δε θα έστελνε τα μαντρόσκυλά του τους χρυσαυγίτες να χτυπήσουν συνδικαλιστές του στο Πέραμα.

Λοιπόν αυτο το σύστημα είναι ατρόμητο ε;
Περιμένω τώρα να μας πεις πώς το σύστημα φοβάται την πολιτική του δικού σου κόμματος. Εκτός κι αν ακολουθήσεις την γνωστή σου τακτική να γίνεις .... Λούης.

Ανώνυμος
29 Ιουλίου 2014 στις 9:14 μ.μ.

@YENEΔ
Σ' ευχαριστούμε για τις συμβουλές σου αλλά δε μας χρειάζονται.. Κράτα τες για το κόμμα σου που θα κάνει κυβέρνηση μετα απ' τις εκλογές με τους μετανοημένους ΝΔ και Πασόκ. Το 'πε κι ο Γλέζος σας. Κι αφού κι εσύ τώρα λες ότι ξηγιούνται σωστά ο Σαμαράς κι ο Βενιζέλος.... εμείς τι να πούμε; Καλά στέφανα. Να βρεθείτε παλι και με τα παλιά σας συντρόφια στο ΠΑΣΟΚ. Να μεγαλουργήσετε πάλι.

Ανώνυμος
29 Ιουλίου 2014 στις 9:27 μ.μ.

@ 12:57 π.μ
Ω, σε ευχαριστώ πολύ. Κι αναρωτιόμουν ποιο μοντέλο έχει στο νου του ο Σύριζα για τον καπιταλισμό του; Είχα διαβάσει και το άρθρο στην "Αυγή" που έλεγε ότι ο καπιταλισμός δεν είναι παντού τόσο κακός. Ας πούμε εδώ στην Ελλάδα είναι κάκιστος. Ενώ αλλού είναι καλύτερος. Οπότε εσείς δε θα κάνετε τόσες μειώσεις μισθών όπως οι συγκυβερνούντες. Θα κάνετε λιγότερες όπως στην Ιταλία στη Δανία στην Αγγλία και δε συμμαζεύεται.(Αλήθεια, αφού εκεί περνάνε καλά, γιατί γίνονται διαδηλώσεις για τα μέτρα που παίρνονται; Είναι αχάριστοι μάλλον ε; ΄Οπως θα είναι αχάριστοι κι εδώ οι ΄Ελληνες αν κάνουν διαδηλώσεις κι απεργίες μετά απ' την τόσο ευνοϊκή μεταρρύθμιση που θα κάνετε ως κυβέρνηση , ω εσείς συριζαίοι). Οπότε δε θα είμαστε τόσο ασχημα ούτε θα είμαστε στο ίδιο μοτίβο με τους Πορτογάλους και τους Κύπριους που είναι μπας κλας.
Ω πες μας κι άλλα, ω φωστήρα των οικονομικών, πες μας τι θα κάνετε και με τη φορολογία των πλουσίων; Θέλουμε να μάθουμε κι άλλα, ω γκουρού της πολιτικής.

Ανώνυμος
29 Ιουλίου 2014 στις 9:48 μ.μ.

5.56 δεν μας ενδιαφερει η ανατροπη της κυβερνησης , αλλα η ανατροπη του καπιταλιστικου συστηματος,

τι να πει καποιος; οτι πισω απο αυτο κρυβεται η στηριξη της δεξιας απο το κκε; το λιγοτερο ειναι αυτο. προδοτες

Ανώνυμος
29 Ιουλίου 2014 στις 10:21 μ.μ.

9.48 Ρε φιλε δεν βαρεθηκες το παραμυθακι δεξια αριστερα. Εδω μιλαμε για τον καπιταλισμο που μας πινει το αιμα ανεξαρτητα ποιος ειναι κυβερνηση. Αν τωρα ψαχνεις για προδοτες θα τους βρεις να μιλανε με τον ΣΕΒ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΜΠΑΜΑ

Ανώνυμος
29 Ιουλίου 2014 στις 10:45 μ.μ.

Εεεε συριζαίοι!!!!! Δεν αφηνετε το ΚΚΕ και τους ψηφοφόρους του; έτσι κι αλλιώς δε θα πάρετε ψήφους από εκεί. Τρέξτε να περιλαβετε το ποτάμι..Τη βγήκε απ' τα ακροδεξιά στο θέμα της μετανάστευσης και θα σας πάρει ψήφους απ' τη χρυσή αυγή. Τρέξτε να προκάνετε...

ΤΟ ΧΑΝΕΤΕ ΤΟ ΚΟΡΜΙ , ΠΑΤΡΙΏΤΕΕΕΕΕΕΣΣΣ

Ανώνυμος
29 Ιουλίου 2014 στις 10:49 μ.μ.

@ 9:48 μ.μ
Ti να πει κάποιος; ΄Οτι πλέον δεν έχετε τίποτα άλλο να πείτε και για να γράψετε σχόλια και να συνεχιστεί η συζήτηση, λες αρλούμπες.

Ανώνυμος
29 Ιουλίου 2014 στις 11:21 μ.μ.

Α, άσε 12.57 μη μας πεις άλλα. Ούτε για το τί θα κάνετε με τους πλούσιους ω συριζαίοι. Μας απάντησε ο 9.48. Που δείχνει ότι αυτό που τον σκάει είναι μήπως και αλλάξει η καθεστηκυία τάξη. Μήπως και ανατραπεί ο καπιταλισμός και έρθει ο λαός στην εξουσία. Σκάει για τα αφεντικά του ο κακομοίρης ο 9.48, τους πλουσιους.

Ανώνυμος
30 Ιουλίου 2014 στις 2:57 π.μ.

@ 29 Ιουλίου 9:48
Ποιός είπε ότι η βλακεία είναι ανίκητη; Απόδειξη ο 9:48. Εν προκειμένω η πολιτική βλακεία νικήθηκε απ' την εμπάθεια και την ακραιφνή σοσιαλδημοκρατία. Οταν ο Ρόζενταλ έγραφε το βιβλίο του "Στόχος η φθορά των συνειδήσεων" τους ήξερε τους τσανακογλύφτες του πολιτικού συστήματος. Τώρα....να ρίξουμε ρε παιδιά τη δεξιά της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ να την αντικαταστήσουμε με την καινούργια που θα είναι όμως...... αριστερή!!!! Πως την είπαμε αριστερούλη; Λοβοτομή; Παντελής άγνοια της πολιτικής ιστορίας; Οχι βέβαια!!Είναι συνειδητή επίκληση του δήθεν αριστερού σου παρελθόντος, με ολίγη δόση από όραμα τη συνύπαρξη του ΣΕΒ. Πως λοιπόν να θέλεις την ανατροπή του καπιταλιστικού συστήματος; Αφού στα χρόνια του σοσιαλιστικού ΠΑΣΟΚ μεγαλούργησες. Έχασες το κόκκαλο απ' τη δεξιόστροφη πολιτική του και το ψάχνεις μέσα απ τον εκλογικό ΣΥΡΙΖΑ. Δεν πτοείσαι απ' το πολιτικό σου ξεπούλημα και θέλεις συνοδοιπόρους και τους κομμουνιστές. Θέλεις να γίνεις ο Χαλίφης στη θέση του Χαλίφη.Γι' αυτό τους αποκαλείς προδότες. Γιατί προδίδουν, ξεμπροστιάζουν τη σοσιαλδημοκρατία. Την άλλη όψη του νομίσματος " δεξιά". Αν επαναφέρεις στη μνήμη σου, λέμε τώρα μνήμη, λίγο απ' τη Δημοκρατία της Βαιμάρης, ίσως να μην έγραφες ότι έγραψες. Αλλά η συνειδητή σου πολιτική επιλογή και η εμπάθειά σου, θέλει να συμπαρασύρει κι εκείνους που επιλέγουν την ανατροπή του συστήματος και όχι την ανατροπή της κυβέρνησης. Κι όποιος αντισταθεί στην "λογική σου" είναι προδότης, στηρίζει την κακή δεξιά, όχι την άλλη τη δική σου την καλή!!!Πονηρούλη......

Ανώνυμος
30 Ιουλίου 2014 στις 9:42 π.μ.

Ποιός Λούης ρε καραγκιόζη, που έχεις και τα μούτρα να μιλάς κιόλας. Το σύστημα το έχει χεσμένο το ΚΚΕ. Κάτι πεκινουά σας θεωρούν που γυρνάτε γύρω γύρω και γαυγίζετε. Απλά σας αφήνουν προς το παρόν γιατί γαυγίζετε περισσότερο προς τους εργαζόμενους παρά προς την κυβέρνηση.

Αλλά μην ανησυχείτε, σας έχουν στρώμα μόλις εξαφανιστεί ο κακός ΣΥΡΙΖΑ. Δες και στην Ουκρανία τι ωραία που περνά το κομμουνιστικό κόμμα. Νομίζεις ότι θα την γλυτώσεις γλύφοντας το Σαμαρά; Μια ώρα αρχύτερα κακομοίρη θα βρεθείς στην θέση τους. Κι όχι τίποτε άλλο, αλλά δεν θα απαγορεύσουν καν κομμουνιστές. Θα απαγορεύσουν λαπάδες που τόσα χρόνια τους καλοπιάνουν μπας και δείξουν επιείκεια. Θα κλείσουν κεφτέδες που το μόνο που θέλουν είναι να τους αφήσουν ήσυχους στα γραφειάκια τους. Αλλά δυστυχώς για εσάς το σύστημα δεν έχει πλέον πολλές ανοχές, γιατί ακόμη και τα παιδάκια που παραμυθιάζετε σήμερα, αύριο μπορεί να γίνουν επικίνδυνα αν τυχόν ξυπνήσουν.

Υγ: Κι όσες φορές έχω φύγει (όχι και πολλές πάντως) είναι γιατί βαριέμαι την ακατάσχετη λογοδιάρροια του ηλίθιου κνίτη. Συχώρα με, αλλά άνθρωπος είμαι κι εγώ.

Ανώνυμος
30 Ιουλίου 2014 στις 6:02 μ.μ.

Η ευθυνες του οπορτουνισμου για την τραγωδια που ζει ο λαος μας χωρις δυνατοτητα αντιδρασης ειναι εγκληματικες. Μεσα σε μια απο τις χειροτερες καπιταλιστικες κρισεις πουλαει αυταπατες και φουμαρα οτι απλα με μια αλλαγη ΧΑΛΙΦΗ μπορει να ζησουμε καλυτερα. ο λαος την μονη λυση που εχει ειναι η ενισχυση της ΛΑ ΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ με τελικο στοχο την αλλαγη ταξης στην εξουσια. οι διασπαστες του λαου σε ψευτικα σχηματα δεξια αριστερα πρεπει να απομονωθουνε. ο διαχωρισμος στην κοινωνια ειναι μονο ταξικος

Ανώνυμος
30 Ιουλίου 2014 στις 7:05 μ.μ.

9.42 Συστημα λοιπον ειναι ο καπιταλισμος και αν η εκλογες αλλαζανε κατι θα τις ειχε καταργησει. Παμε τωρα στο παραμυθακι με τον μπαμπουλα και τα φουμαρα. Ο φασισμος ειναι το μακρυ δολοφονικο χερι του καπιταλισμου και αν πραγματικα σε ενδιαφερει να τον αντιμετωπισεις πρεπει να ανατρεψουμε τον καπιταλισμο δεν γινεται διαφορετικα αλλιως εγκλοβιζεσαι σε αυταπατες και φουμαρα και ο καπιταλισμος συνεχιζει να υπαρχει. αρα λοιπον αν νομιζεις οτι θα την πατησουμε να στηριξουμε καπιταλισμο μεσο συριζα κοιμασαι με τα τσαρουχια. αυτο το εργο τελειωσε εδω και χρονια

Ανώνυμος
30 Ιουλίου 2014 στις 9:08 μ.μ.

Αν φυγουνε λεει σαμαρας βενιζελος ο συριζα μπορει να κανει κυβερνηση με ΝΔ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ με την χρυση αυγη δεν υπαρχει προβλημα εισαστε φιλαρακια απο τις πλατειες με τους αγανακτισμενους οποτε ολα πανε καλα για την αστικη κουταλα που θελει ο οπορτουνισμος παση θυσια. Αλλωστε με τους φασιστες συμφωνειτε και στον αντικομμουνισμο αφου και τα δυο εισαστε παιδια του καπιταλι σμου

Ανώνυμος
30 Ιουλίου 2014 στις 9:39 μ.μ.

@9,42
Συγχωρεμένος να 'σαι. Αλλά Λούης είσαι. Ακόμη και μέσα στην ακατάσχετη μπουρδολογία σου και γενικολογία σου. Ούτε μια πρόταση δεν μπορεσες να γράψεις ρε κακομοιρη για το πού φαίνεται ότι το σύστημα φοβάται τον Σύριζα. Τι να βρεις να γράψεις; Μόνο κάποιους αφορισμούς ενάντια στο ΚΚΕ που έχουν γίνει κλισέ πλέον. Τους λέτε χρόνια τώρα. Η δυστυχία σας; Δεν πείθετε πια. Ούτε καν με διλήμματα.
Οπότε συνέχισε το τροπάριό σου. Δε θα ασχοληθώ με τα γενικόλογά σου και με την εμπάθειά σου. Οντως δεν αξίζεις τον κόπο.
Και κάτι τελευταίο. Είναι τιμή για κάποιον να είναι Καραγκιόζης. Ο Καραγκιοζης ήταν ο λαϊκός ήρωας που αντιστεκόταν στον Πασά. Ευχαριστώ λοιπον που με αποκάλεσες έτσι. Το πρόβλημα λοιπόν δεν είναι αν σε αποκαλούν Καραγκιόζη αλλά αν σε αποκαλούν Χατζηαβάτη , τον υποτακτικό του κάθε Πασά.
Κρίμα που εγώ θα σε αποκαλέσω Χατζηαβάτη.

Ανώνυμος
30 Ιουλίου 2014 στις 9:54 μ.μ.

A, και κάτι άλλο 9:42 π.μ. Για την Ουκρανία που λες και για τους ναζί. Που κυβερνάνε εκεί με την βοήθεια της πολυαγαπημένης σας ΕΕ και των πολυαγαπημένων σας ΗΠΑ, συριζαίοι. Tι μας λες δηλαδή; ΄Οτι η ..... θύελλα αλλαγής που θα έφερνε ο σύριζα στην Ευρώπη ξεκινάει με την ολόπλευρη αντίθεσή του στα σχέδια της ΕΕ για την Ουκρανία; Δεν το είδα πουθενά. Μπορεί όμως να κάνω εγώ λάθος. Θες να μας πεις από πού φαίνεται;

Ανώνυμος
30 Ιουλίου 2014 στις 10:42 μ.μ.

Όπως είναι γνωστό, το ΚΚ Ουκρανίας, που στο παρελθόν είχε στηρίξει τις κεντροαριστερές κυβερνήσεις του Προέδρου Β. Γιανουκόβιτς, που ανατράπηκε, τασσόταν υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος και της ένταξης της Ουκρανίας στην «Τελωνειακή Ένωση».

H Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΟυ στο Κοινοβούλιο (Ανώτατη Ράντα) ψήφισε στις 22/2/14 την εκλογή του Α. Τουρτσίνοφ, του πρόεδρου της Ανώτατης Ράντα, στο αξίωμα του εκτελούντος χρέη Προέδρου, όπως και την απόφαση προκήρυξης προεδρικών εκλογών, καταθέτοντας μάλιστα και την υποψηφιότητα του Α' Γραμματέα του, Π. Σιμονιένκο, για το αξίωμα του Προέδρου. Η στάση αυτή χρησιμοποιήθηκε για τη νομιμοποίηση εκείνων που αναρριχήθηκαν πραξικοπηματικά στην κυβέρνηση, αλλά βέβαια η προεκλογική εκστρατεία ήταν μια πολιτική φάρσα που οδήγησε το ΚΚΟυ να αποσύρει τον υποψήφιό του.

Η αδυναμία του ΚΚΟυ μέσα σ' αυτές τις συνθήκες ενδοαστικής - ενδοϊμπεριαλιστικής αντιπαράθεσης να προβάλει μια διέξοδο προς όφελος της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, στην κατεύθυνση της ανατροπής του καπιταλισμού, της αποδέσμευσης από κάθε ιμπεριαλιστική ένωση, για την επικράτηση και οικοδόμηση της εργατικής εξουσίας, αξιοποιείται από τις αντιδραστικές δυνάμεις. Όπως και η αδυναμία κινητοποίησης εργατικών - λαϊκών δυνάμεων, εξαιτίας της τεράστιας οπισθοχώρησης του εργατικού κινήματος, της μακρόχρονης απουσίας δράσης των κομμουνιστών στους χώρους δουλειάς και του μονόπλευρου προσανατολισμού στην κοινοβουλευτική - εκλογική δουλειά. Αποδεικνύεται πως τα 2,6 εκατομμύρια ψήφοι και το 13%, που στις τελευταίες εκλογές, πριν δύο χρόνια (το 2012), είχε συγκεντρώσει το ΚΚΟυ, δεν είναι ικανά να διασφαλίσουν ούτε τη νόμιμη δράση του στο πλαίσιο της αστικής δημοκρατίας.
Μόνο ένα ισχυρό εργατικό κίνημα, με την πρωτοπόρα δράση και την επεξεργασμένη επαναστατική στρατηγική του ΚΚ, ενός ΚΚ «παντός καιρού», μπορεί να βάλει φρένο στα σχέδια των αντιδραστικών αστικών δυνάμεων, μεταξύ άλλων και στο ζήτημα της συρρίκνωσης των δημοκρατικών δικαιωμάτων.


Αυτά τα λάθη πάει να αποφύγει το ΚΚΕ. Ποιος μπορεί να το κατηγορησει; Πάντως όχι αυτοί που βάζουν στελέχη του κομματος τους να προετοιμάζουν τον κόσμο τους για την επικείμενη συνεργασία τους με τη .... μετανοημένη συγκυβέρνηση.

Ανώνυμος
30 Ιουλίου 2014 στις 10:53 μ.μ.

9.54 Σωστα δεν το ειδες πουθενα και ουτε προκειται. το αντιθετο μαλιστα σε ολα τα ιδρυματα του καπιταλισμου που πηγε ο χαλιφης δηλωστε πιστη σε Ε.Ε ΚΑΙ ΝΑΤΟ γιατι λεει ειναι το σπιτι τους. αρα λοιπον τζιφος. απλα αλλη μια οπορτουνιστικη απατη

Ανώνυμος
30 Ιουλίου 2014 στις 11:30 μ.μ.

Δικαίωμα του καθένα να γράφει ότι μ@@κια κατεβάσει ο εγκέφαλός του αλλά η αληθεια και η πραγματικότητα διαψεύδει τον κάθε πικραμένο.
1. Το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ για το ασφαλιστικό ειδικά έχουν κάνει άπειρες δράσεις. Θυμίζω τις τεράστιες διαδηλώσεις που έγιναν με πρωτοβουλία των συνταξιουχικών οργανώσεων.
2. Το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ το ασφαλιστικό το έχουν σε πρώτη προτεραιότητα. Θυμίζω τις πρόσφατες συσκέψεις σε όλη την Ελλάδα για αυτό το θέμα σε σωματεία και συνδικάτα
3. Το ΠΑΜΕ είναι ο μοναδικός το γράφω και με κεφαλαία ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ φορέας που στα γραφεία του στην Αθήνα 2 φορές την βδομάδα (Τετάρτη και Παρασκευή )ανελλιπώς και αδιάλειπτα ενημερώνει με κάθε λεπτομέρεια ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΔΗΜΟΣΙΟΥ και ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΈΑ χωρίς κανένα προαπαιτούμενο ή κόστος για τα ασφαλιστικά του δικαιώματα.
4. Το ΠΑΜΕ έχει επανειλημένα δημοσιεύσει κείμενα για το ασφαλιστικό με κάθε λεπτομέρεια και προαπαθεί με όσες δυνάμεις διαθέτει να γίνει κυρίαρχη δραστηριότητα των συνδικάτων και των σωματείων.
5. Ο ΓΓ του ΚΚΕ στις πρώτες δραστηριότητες που πήρε μέρος με πρωτοβουλία του ΚΚΕ μετά την εκλογή του ήταν πλατειά σύσκεψη όλων των συνδικάτων που εμπλέκονται στο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας (πρωτοβάθμια σωματεία, ομοσπονδίες , συνταξιουχικές οργανώσεις κλπ) στην συντριπτική τους πλειοψηφία αυτές οι οργανώσεις δεν "ελέγχονται" από το ΠΑΜΕ.
Ακολούθησαν επισκέψεις και συσκέψεις στα μεγάλα ασφαλιστικά ταμεία και συναντήσεις με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.
Μπορείτε μερικοί να γράφετε και να λέτε ότι θέλετε αλλά ειδικά στο ασφαλιστικό το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ το έχουν ως κυρίαρχο στη δράση τους και την πολιτική τους και το γνωρίζουν πολύ καλά όλοι οι σχετικοί φορείς.
Κανένας άλλος φορέας πολιτικός ή συνδικαλιστικός δεν έχει αναπτύξει τέτοια πρωτοποριακή δραστηριότητα για αυτό το θέμα, δεν το έχουν καν αγγίξει, άντε να βγάλουν καμία ανακοίνωση για τα μάτια του κόσμου.
Δεν είμαι εκπρόσωπος του ΚΚΕ ή του ΠΑΜΕ αλλά επειδή παρακολουθώ από πάρα πολύ κοντά τις εξελίξεις στο ασφαλιστικό μπήκα στη διαδικασία να γράψω αυτό το σχόλιο για να μπουν κάποια πράγματα στη θέση τους.
Κολοκοτρώνης

Ανώνυμος
31 Ιουλίου 2014 στις 2:19 π.μ.

@11:30 μ.μ
Μα από το οτι τα κόμματα τους ή οι συνδικαλιστικοί τους φορείς δεν έχουν ασχοληθει καθόλου με το ασφαλιστικό πηγάζει κι η αδυναμία αλλά κι η αμηχανία που νιώθουν προσπαθώντας να υποβαθμίσουν αυτό το θέμα. Το μόνο που ξέρουν να λένε είναι η καραμέλα τους. "Γιατί δε μας ψηφίζετε για να πάρουμε την κυβέρνηση κακοί και ζηλιάρηδες ΚΚΕδες; Γιατί δεν διαλυθήκατε τότε που το απαιτήσαμε από σας προδότες ΚΚΕδες; "Αυτό μόνο τους νοιάζει. Να πάρουν την κυβέρνηση για να συνεχίσουν να γλείφουν το κοκαλάκι τους. Κι αυτοί κι οι ουρές τους.

Ανώνυμος
31 Ιουλίου 2014 στις 10:42 π.μ.

η περιπτωση της ουκρανιας δειχνει χαραχτηριστικα τις εγκληματικες ευθυνες του οπορτουνισμου. Αφου ολοκληρωθηκανε οι ανατροπες το 1991 με οχημα των οπορτουνισμο συνεχισανε κρατοντας το τιτλο του κομματος την υπουλη δουλεια τους. Αφου στηριξανε την προηγουμενη κεντροαριστερη κυβερνηση γιανουκοβιτς στρωσανε τον δρομο στον φασισμο. εγκλοβισανε τον λαο να διαλεξει με ποιον καπιταλιστη θα παει. ο λαος της ουκρανιας οπως καθε λαος πρεπει να απομονωσει τους προδοτες και παλευοντας κατω απο την δικη του ταξικη σημαια να διεκδικηση τα μεσα παραγωγης αλλος δρομος δεν υπαρχει

Ανώνυμος
31 Ιουλίου 2014 στις 2:00 μ.μ.

Είστε τόσο πολιτικά κρετίνοι 10:42 που νομίζετε ότι το ΚΚΟυκρανίας πληρώνει την ανάμιξή του στις ενδοαστικές αντιθέσεις. Δεν αξίζει καν να το κουβεντιάσει κανείς αυτό, αλλά μιας και το βάζετε για πείτε μου: Πιστεύετε ότι αν το ΚΚΕ ήταν στην Ουκρανία και δεν είχε ανακατευτεί στις...ενδοαστικές αντιθέσεις, δεν θα το απαγόρευαν; Έχετε τέτοιες αυταπάτες και μετά μιλάτε για τις αυταπάτες του ΣΥΡΙΖΑ;
Αλλά για πες μας το σενάριο να γελάσουμε: Κυβέρνηση νεοναζί με παρουσία στο κοινοβούλιο επαναστατικού (υποτίθεται) κομμουνιστικού κόμματος!!;!;!; Αυτό πράγματι ούτε ο Μπονιουέλ μπορούσε να το σκεφτεί ως σενάριο. Άλλο ο σουρεαλισμός κι άλλο η φαντασιοπληξία του ΚΚΕ.

Πετάγεται μετά ο γνωστός και μη εξαιρετέος κολοκοτρώνης και τι μας λέει; Ότι το ΠΑΜΕ κάνει αγώνες τρισμέγιστους για το ασφαλιστικό: Κάνει συσκέψεις, κάνει ενημερώσεις, κάνει δημοσιεύσεις (ω!), κάνει....επισκέψεις και φυσικά διαδηλώσεις χαμένες από χέρι.

Δεν μου λες ρε Κολοκοτρώνη, το ΠΑΜΕ τι είναι;
Είναι "συντονιστικό" σωματείων, ναι ή όχι;
Για πες μου ρε Κολοκοτρώνη ΠΟΙΑ σωματεία έχει συντονίσει και δεν το ξέρω; Πότε ένας αγώνας διαρκείας (π.χ. χαλυβουργοί) ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΚΕ με κάποιους άλλους σε κοινές κινητοποιήσεις; Πραγματικές κινητοποιήσεις όχι "υποστήριξη" και "αλληλεγγύη", κατά βάση στα χαρτιά.
Ποτέ είναι η απάντηση.
Κάθε σωματείο εδώ και 4 χρόνια δίνει την μάχη ΜΟΝΟ και φυσικά...χάνει μόνο. Και μετά το επόμενο. Και μετά το επόμενο. Το ΠΑΜΕ δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα αντίγραφο της ΓΣΕΕ, όπου αντί για τους πασόκους "καθαρίζουν" οι ΚΚΕδες. Άντε να κάνει καμιά 24ωρη παραπάνω. Πραγματικό συντονισμό εργατών όμως δεν έκανε ποτέ. ΠΟΤΕ. Όλα είναι μια "επαναστατική" απάτη φιλαράκο. Γέλασα ιδιαίτερα όταν ο Κουτσούμπας είπε ότι το ασφαλιστικό είναι "αιτία πολέμου". Ακόμη να αντιληφθεί η γάτα ο γραμματέας σας ότι ο πόλεμος, η ΕΦΟΔΟΣ της αστικής τάξης και του ιμπεριαλισμού έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια. Τώρα ξύπνησε ο Κουτσούμπας και κάνει..."πόλεμο".
Άντε να τον δούμε και τον "πόλεμο"...

Καλά όσο για τον "λαϊκό ήρωα", άμα ποτέ σε πουν "τσιράκι" μη φανταστείς τον εαυτό σου μαθητευόμενο τεχνίτη. Γι αλλού το πάνε.

Ανώνυμος
31 Ιουλίου 2014 στις 3:06 μ.μ.

@10:53 μ.μ.
Δεν το βλέπουμε γιατί σ' αυτή την περίπτωση ο Σύριζα προτιμησε να ακολουθήσει την άλλη τακτική που έχει πει ότι θα ακολουθήσει. Να τους τρελάνουν δηλαδή στην νομιμότητα!!! Τη δική τους νομιμότητα όμως. Των συμφερόντων των πλουσίων της ΕΕ. Η ...θύελλα αλλαγής ας περιμένει ... την Τρίτη Παρουσία.

Ανώνυμος
31 Ιουλίου 2014 στις 4:39 μ.μ.

οποιος θελει να παλρψουμε ενωμενοι το ταξικο αντιπαλο που μας πινει το αιμα ενας δρομος υπα ρχει. ενισχυση της ΛΑ ΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ με τελικο στοχο την ανατροπη του καπιταλισμου που γενναει οπορτουνισμο και φασισμο. Εχουνε βαρυτατες ευθυνες οσοι καλιεργουνε αυταπατες για ανθρωπινο καπιταλισμο

Ανώνυμος
31 Ιουλίου 2014 στις 9:18 μ.μ.

Οσο ο λαος θα εγκλοβιζεται στο παραμυθι με τους ΧΑΛΙΦΗΔΕΣ συνεχεια θα ζουμε τραγωδιες. ο οπορτουνισμος εχει βαρυτατες ευθυνες για ολα αυτα που ζουμε γιατι συνειδητα δινει ανασες ζωης στον καπιταλισμο. ο λαος πρεπει να του γυρισει την πλατη και να παλεψει για την δικη του εξουσια

Ανώνυμος
31 Ιουλίου 2014 στις 11:15 μ.μ.

2.00 υπαρχει μια τεραστια διαφορα που την καταλαβαινεις απλα δεν σε συμφερει. οταν εχεις στηριξει την κυβερνηση γιανουκοβιτς εχεις σπρωξει τον λαο στον φασισμο και ταυτοχρονα ζητας δημοψηφισμα για το ποιον καπιταλιστη θα διαλεξεις αδυνατιζεις την αντιδραση που θα ειχε ο λαος παλευοντας ξεκαθαρα για αλλαγη ταξης στην εξουσια. Βεβαια εδω πρεπει να υπολογισουμε οτι ειναι το ιδιο κομμα που πριν το 1991 ανετρεψε τον σοσιαλισμο. για την ιστορια να σημειωσουμε οτι υπαρχει και η ΕΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ που εχει σωστες θεσεις και παλευει αυτα τα ζητηματα

Ανώνυμος
1 Αυγούστου 2014 στις 12:02 π.μ.

@31 Ιουλίου 2014 - 2:00 μ.μ
Συγνώμη αλλά απ' το σχόλιό μου στις 10.42 για την Ουκρανία αυτό κατάλαβες εσύ; ΄Οχι, αλλά μάλλον αυτό σε βόλευε να καταλάβεις. Αυτό που έλεγα ήταν ότι λόγω της υποστήριξης των κυβερνήσεων απ' το ΚΚΟυκρανίας -όπως ζητάτε να κάνει εδώ το ΚΚΕ- ούτε το εργατικό κίνημα της χώρας του μπόρεσε να οργανώσει για να αντιμετωπίσει τη ναζιστική λαίλαπα ούτε να δώσει μια διέξοδο προς όφελος της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, στην κατεύθυνση της ανατροπής του καπιταλισμού. Με λίγα λόγια όταν στηρίζεις μια κυβέρνηση αστική δεν μπορείς να βγαίνεις και να λες "εγω διαφωνώ αλλά στηριζω" και να περιμένεις μετά ο λαός να σε εμπιστευτεί. Οπότε όση δύναμη και να είχε το ΚΚΟυκρανίας δεν μπόρεσε την κατάλληλη στιγμή να τη χρησιμοποιήσει για να προστατέψει το λαό. Φίλε μου αν δεις και τα ευρωκομμουνιστικά κόμματα θα δεις ότι με την στήριξή τους σε αστικές κυβερνήσεις από κραταιά κόμματα που ήταν , έχουν καταντήσει οι "Ανταρσύες" της χώρας τους. Δες στην Ιταλία στη Γαλλια και αλλού.
Τώρα βέβαια θα σε ξαναπώ Λούη γιατί εκτός από αναθέματα για το ΚΚΕ - η γνωστή σου εμπάθεια που όμως τίποτα δεν πρόσφερε στο κόμμα σου- δεν απαντάς σε αυτά που σε ρωτάω στο σχόλιό μου στις 9.54 για την Ουκρανία και την αντίδραση του Σύριζα. ΄Οπως και Χατζηαβάτη θα σε ξαναπώ. Εσύ μπορείς να με λες Καραγκιόζη.
Τσιράκι, όχι, δε με έχουν πει γιατί δεν ήμουν ποτέ κανενός. Εσένα σε έχουν πει ποτέ; Να τους πεις να σε λένε Χατζηαβάτη. Σου πάει περισσότερο. Και είναι ανώτερο απ' το "τσιράκι". Καλά ξεμπερδέματα με τα παρατσούκλια-κουσούρια σου.

Ανώνυμος
1 Αυγούστου 2014 στις 12:16 π.μ.

@2:00 μ.μ
Α, κι αν θες να δεις ποια σωματεία συντονίζει το ΠΑΜΕ έλα σε μια διαδηλωση του ΠΑΜΕ σε πανεργατική απεργία και θα τα δεις. Και τους χαλυβουργούς τους στήριξαν πολλά ταξικά σωματεία όπως και σωματεία έξω απ' την Ελλάδα. Π.χ. Δανίας. Εκεί που κυβερνάει η "κυβερνώσα αριστερά" και περνάνε πολύ καλά. ΄Οταν δεν διαδηλωνουν για να τους πλακώνουν οι αστυνομικοί. Αλλά είναι αριστερό ξύλο αυτό που τρώνε. Συντροφικό.
Τώρα εσύ μπορείς να μου εξηγήσεις γιατί όταν ο Σύριζα πήρε μεγάλη δύναμη αναγκάστηκαν οι χαλυβουργοί να σταματήσουν την απεργία; Δεν τους υποστήριζε ο Σύριζα; Τι έκαναν οι 70 βουλευτές του μέσα στη βουλή όταν τα ΜΑΤ έρχονταν και με δακρυγονα και ξύλο άνοιγαν τις πόρτες του εργοστασίου του Μάνεση; Σε τι ωφελήθηκε με λίγα λόγια το κίνημα απ' την ραγδαία άνοδο του σύριζα; Τι έκανε ο σύριζα τώρα που ο Μάνεσης απέλυσε κι άλλους χαλυβουργούς; Εκτός κι αν ο Μάνεσης είναι μέσα στους "υγιείς" επιχειρηματίες σας. Κι αν ξέρεις πες μας και τι έκανε η ουρά του σύριζα ο ¨"Ανταρσύα". Αν ξέρεις λέμε.

Ανώνυμος
1 Αυγούστου 2014 στις 12:48 π.μ.

Δηλαδή με λιγα λόγια το ΚΚΟυκρανίας είναι σαν τον σύριζα εδώ. Και αυτοί που είχαν φύγει απ' το ΚΚΕ το '90 δεν προσπάθησαν να πάρουν και τον τίτλο του κόμματος(δηλαδή ΚΚΕ) ή κάνω λάθος;

Ανώνυμος
1 Αυγούστου 2014 στις 6:57 π.μ.

Πώς έχουν αντιδράσει οι συριζαίοι για την κατάσταση στην Ουκρανία με τους ναζί;
Τώρα θα βγει ο Παπαδημούλης και θα τους δείξει των ναζί. Αλλά θα τα πει χύμα και τσουβαλάτα και στην ΕΕ που βοηθάει τους ναζί. Απλώς ο άνθρωπος περιμένει να τελειώσουν το έργο τους οι ναζί αγαπημένοι της ΕΕ και των ΗΠΑ στην Ουκρανια για να τους τα πει όλα μαζί και να μην τα λέει λιγα λιγα και επαναλαμβάνεται. Γιατί θα τον πουν και γραφικό. Δεν μπορεί να καταντάει γραφικός ένας απ' τους 14 αντιπροεδρους του ευρωκοινοβουλίου που είναι και μέλος του πρώτου κόμματος της Ελλάδας -του σύριζα- που θα φέρει θύελλα αλλαγής στην Ευρώπη (όταν βέβαια δε θα τους τρελαίνει στην νομιμότητα!!!!!). Μπορεί; Ο Γλέζος όμως πού χαθηκε; Κάποτε είχε κατεβάσει και μια χιτλερική σημαία. Τώρα τι κάνει;

Ανώνυμος
1 Αυγούστου 2014 στις 8:02 π.μ.

Καλά τα λέει ο Γ.Γ. Κουτσούμπας.
Αιτία πολέμου...και μάλιστα άνευ τελεσιγράφου.
Μόνο που είναι τόσο μονότονη και τετριμμένη, αυτή η δήλωση...
Την θυμάμαι που την εκστόμιζαν, κατά καιρούς, οι Εθνικοί Εργατοπατέρες Κανελλόπουλοι, Πολυζωγόπουλοι, Παναγόπουλοι και τα ρέστα και μάλιστα "δι' ασήμαντον αφορμήν".
Έχω παρατηρήσει ότι τέτοιες δηλώσεις γίνονται για να γίνονται. Είναι κενές περιεχομένου και κατά πάσα πιθανότητα, άνευ αντικρύσματος.
Γιατί;
Διότι είναι ενταγμένα στην αόριστη πολιτική των Λαϊκών Συμμαχιών που επικαλείται το ΚΚΕ, Λαϊκές Συμμαχίες, με ανύπαρκτα πολιτικά υποκείμενα, σε συλλογικό επίπεδο.

Αλλά θέλω να κάνω και μία παρατήρηση για το ύφος των σχολίων στο Βαθύ Κόκκινο.
Η εμμονή κάποιων να ταυτίζουν διάφορους σχολιαστές με πιθανούς οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ, ως πρώην βολεμένους Πασόκους που τώρα τα χώνουν στο ΚΚΕ, είναι πέρα για πέρα απαράδεκτη.
Διότι οι άστεγοι Πασόκοι, που μετακινήθηκαν στο ΣΥΡΙΖΑ, ποτέ δεν θα παρακολουθούσαν ιστοσελίδες όπως το Βαθύ Κόκκινο.
Η αρθρογραφία και το ύφος των άρθρων, που φιλοξενεί η εν λόγω ιστοσελίδα, είναι τέτοια που αφενός μεν απευθύνονται σε εξειδικευμένο κοινό και αφετέρου δε έχουν πολύ συγκεκριμένο ιδεολογικό προσανατολισμό και στίγμα.

Ανώνυμος
1 Αυγούστου 2014 στις 8:46 π.μ.

Κανελλόπουλοι, Πολυζωγόπουλοι, Παπουτσήδες, Ραυτόπουλοι, Παναγόπουλοι. Πασοκογενείς όλοι τους και στήριξαν με το παραπάνω τις κυβερνήσεις. Κανένας απ' αυτούς δεν είχε σχέση με το ΚΚΕ, ναι, ήταν εργατοπατέρες που κοίταξαν να εκμεταλλευτούν τη θέση τους για να βολευτούν αλλά είναι τουλάχιστον άδικο να προσπαθούμε να πούμε ότι να... όπως έκαναν εκείνοι κάνετε κι εσείς ΚΚΕδες. Για να μην το πω εκ του πονηρού ότι γίνεται όλη αυτή η σύγκριση. Δικοί σας ήταν όλοι αυτοί και εσείς που τους ψηφίζατε έχετε την ευθύνη για αυτούς Πασοκοσυριζαίοι. Εσείς τους δίνατε δύναμη. ΄Οχι το ΚΚΕ. Και τους δίνατε ακόμη μεγαλύτερη δύναμη όταν συνεργαζόσασταν σε επίπεδο ηγεσιών μεσα στα σωματεία. Για θυμηθείτε τι λέγατε όταν δημιουργήθηκε το ΠΑΜΕ. Οι ΚΚΕδες που πάνε να σπάσουν το κίνημα και δεν δέχονται τη ΓΣΕΕ. Και τώρα βγαίνετε και μας μιλάτε για τους ηγέτες σας στο συνδικαλιστικό τομέα έτσι απαξιωτικά; Και συγκρίνετε το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ με αυτά τα αποβράσματα; Αφού εσείς οι ίδιοι είχατε λυσσάξει να λετε ότι το ΠΑΜΕ δεν πάει με τη ΓΣΕΕ. ΄Οπως σας συμφέρει τα λέτε κάθε φορά. Πάντα πασόκοι θα μένετε σ' όποιο κόμμα κι αν μετακομισετε.
Το ΚΚΕ με την παραταξη του τη συνδικαλιστική έβγαινε και έλεγε ότι δεν γίνονταν σωστά τα πράγματα. Και καλό θα είναι άμα θέλουμε να κάνουμε συγκρίσεις τέτοιου είδους να λέμε και πιο συγκεκριμένα πράγματα. Π.χ. αυτός του ΚΚΕ έκανε αυτά , εκείνος έκανε εκείνα για να αποδεικνύουμε του λογου μας το αληθες. Και όχι με γενικόλογα.
Βέβαια το να επιλέξει κάποιος να περιμένει από μια κυβερνητική αλλαγή μέσα στο σύστημα να του λύσει τα προβλήματα είναι δικό του δικαιωμα. Δεν πρέπει όμως, επειδή δεν μπορεί να πείσει γι' αυτή του την επιλογή, να λέει ότι η προσπάθεια του ΚΚΕ να δημιουργήσει την Λαϊκή Συμμαχία είναι χωρίς αντίκρυσμα και γίνεται έτσι για να γίνεται. Αλήθεια αυτό θα είναι το καινούριο σύνθημά σας; Ψηφίστε μας γιατί μπορεί να μην κάνουμε τίποτα αλλά και το ΚΚΕ με την Λαϊκή συμμαχία του τα λέει για να τα λεει; Πολύ πιασάρικο. Και πολύ Πασοκικό.

Ανώνυμος
1 Αυγούστου 2014 στις 10:05 π.μ.

«Παραμύθια»;... Αϊ λοιπόν θα σας πω κ' ένα παραμύ­θι, για να ξεκουραστείτε! Μια φορά κι έναν καιρό οι κλέφτες της πρώτης πολιτείας του κόσμου, αφού πλουτύνανε αρκετά, αποφασίσανε να τακτοποιήσουνε τη ζωή τους. Μπλοκάρανε λοιπόν τους φτωχούς της πολιτείας κι αφού τους μαζώξανε στην πλατέα, τους είπανε: «Ψηλά τα χέρια! Θέλουμε το καλό σας. Δε θα σας πάρου­με τα φκιάρια, τους κασμάδες, τα σκεπάρνια, τα δισάκια και τα ζεμπίλια σας με το ψωμοτύρι, τα τρύπια σας πουκάμισα με τις ψείρες και τις απάτωτες καλύβες σας, που κάνουνε νερά, σα βρέχει. Είσαστε λεύτεροι! - (ψη­λά τα χέρια!). Λέφτεροι να ζείτε κατά το κέφι σας, να κερδίζετε, να κάνετε κομπόδεμα, να μεθάτε, να χορέβετε, να γεννοβολάτε και να πεθαίνετε. Εμείς θα σας μα­θαίνουμε τις... αλήθειες! Θα σας δώσουμε πλούσια φαν­τασία κ' αισθαντική καρδιά. θα σας δώσουμε κι αθάνατη ψυχή. Κι όποιος από σας του γουστάρει, θα μπορεί να γράφει ποιήματα, να σκαρώνει θεωρίες και να δοξάζε­ται! Ο κυρίαρχος λαός θα ‘σαστε εσείς! Εμείς μοναχά θα σας κουμαντάρουμε. Θα φροντίζουμε για την ασφάλεια της ζωής, της τιμής και της περιουσίας σας – μ’ ένα λόγο για τη λευτεριά σας. Σεις θα δουλεύετε, κατά πώς θέλετε κι ό,τι θέλετε κι όποτε θέλετε. Εμείς θα σας δίνουμε δουλειά, φτάνει να βρίσκεται, και σεις θα μας δίνετε τα κόπια σας. Και για να μη θαρρέψετε πως σας αδικούμε, θα πλερώνουμε κ' εμείς το ίδιο δόσιμο στο Κράτος, - στον εαφτό μας!

21. »Κ’ εσείς κ’ εμείς θα ‘χουμε πάνω από τα κεφάλια μας τους ίδιους Θεούς, που θα προστάζουν εσάς να δουλεύετε και να μην τρώτε κ’ εμάς να καθόμαστε και να τρώμε. Κ’ εμείς κ’ εσείς θα ‘χουμε πάνω απ’ τα κεφάλια μας τους ίδιους νόμους, που εμείς θα σας τους δίνουμε κ’ εσείς θα τους ψηφίζετε σα βουλευτάδες και θαν τους εφαρμόζετε σα δικαστάδες ενάντια στον εαυτό σας. Και για να μην πλακώνουν απ' άλλες στεριές και θάλασσες κουρσάροι και κλέφτες ν' αρπάζουνε το υστέρημά σας και να παίρ­νουνε σκλάβους κ' εσάς και τις γυναίκες σας και τα παι­διά σας, θα σας αρματώνουμε, θα σας γυμνάζουμε, για να μπορείτε να διαφεντέβετε τους θεούς σας, τον εαφτό σας κ' εμάς, δηλαδή την πατρίδα. Να σκοτώνεστε σεις και να ζούμε μείς. Κι επειδή μοναχοί σας δε θα μπορούσατε να σκεφτείτε το συμφέρον σας και να φυλάξετε τον εαυτό σας, θα σας αναγκάζουμε με το ζόρι (ψηλά τα χέρια!). Ένα πράγμα μοναχά σας απαγορεύουμε: να κλέβει ο ένας τον άλλονε. Γιατί μπορεί να κλέψετε κ’ εμάς».

22. Έτσι λοιπόν ο λαός δούλευε λεύτερα και λεύτερα σκεφτότανε. Και τραγουδούσε χαρούμενα στις ταβέρνες σαν τον κότσυφα στο κλαρί (στο κλουβί!). Κ’ οι σωτήρες του ξαπλωνόντανε τ’ ανάσκελα σε ζεστά παλάτια το χειμώνα και κάτου απ’ ανθισμένα δέντρα το καλοκαίρι - και σωρό γυναικούλες όμορφες τους ψειρίζανε το σβέρκο και τους χουχουλίζανε το ριζάφτι (πολύ συντελεί!). Κ’ η εφτυχία τους αυτή ήτανε δύναμη της πατρίδας κ’ η ξετσιπωσιά τους καθαρμός. Κι αν κάπου βαριεστίζοντας ο λαός τους έδιωχνε, ζητούσε αμέσως άλλους να τόνε κλέβουνε: δε μπορούσε πια μήτε να σκεφτεί χωρίς «σωτήρες».


23. Γελάτε και με το δίκιο σας, ω άντρες Αθηναίοι. Τέτια παράξενη πολιτεία μήτε γίνηκε μήτε θα γίνει ποτές! Παραμύθι, βλέπετε. Τώρα θα μου ζητάτε κ’ επιμύθιο! Πού να το βρω!... Μοναχά σας λέω: «Αλίμονο στον αφτόδουλο πολίτη, που φτασμένος στα έσχατα της απελπισιάς παραδίνεται, για να σωθεί, στο έλεος του Θεού και στους νόμους των Κλεφτών».

Κώστας Βάρναλης

Ανώνυμος
1 Αυγούστου 2014 στις 11:10 π.μ.

Α...ενώ εσείς εδώ που δεν κάνετε το ίδιο οργανώνετε το εργατικό κίνημα της χώρας, τσακίζετε την ναζιστική λαίλαπα και βάζετε διέξοδο για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα. Ούτε στον ύπνο σου 12:12 όλα αυτά. Κι εντάξει μεταξύ μας ο καθένας λέει την παπάρα του, αλλά μη τα λες και παραέξω γιατί θα γελάει ο κόσμος.

Πάντως επειδή σε βλέπω λίγο "αγχωμένο" μη τυχόν και σε παρεξηγήσει ο λαός, να σε βοηθήσω: Μην ανησυχείς, ο λαός δεν είναι ηλίθιος. Ο,ΤΙ κι αν κάνεις, αν αυτό που κάνεις το κάνεις με πολύ συγκεκριμένους και ξεκάθαρους όρους και χωρίς να σκέφτεσαι άλλα (όπως π.χ. το '89 με τις οικουμενικές) ο λαός δεν έχει πρόβλημα. Πρόβλημα έχει όταν του μιλάς για..."κάθαρση" με τα "Κώστα μου" και "Ανδρέα μου". Πρόβλημα έχει όταν του παρουσιάζεις δεξιές στροφές για "ανανέωση" και "εκσυγχρονισμό". Πρόβλημα έχει με την υποκρισία γιατί αυτή φαίνεται όσο τίμιο παλικάρι και να του το παίζεις. Σήμερα λοιπόν, αν το ΚΚΕ αποφάσιζε να μετέχει στην πολιτική ζωή, όχι απλά δεν θα μπερδευόταν, αλλά το ΚΚΕ θα μπορούσε να μπει σε μία τροχιά διεκδίκησης ακόμη και της εξουσίας αν το ήθελε. Αλλά δεν το θέλει.

Γιατί δεν το θέλει; Γιατί φοβάται μη του την φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ;
χαχα...ας γελάσω. Όχι φιλαράκο, γιατί είναι χεσμένο μη τυχόν και τσαντίσει τους αστούς και τον ιμπεριαλισμό. Όμως δεν σας έχει πει κανένας ότι όσο πιο χεσμένοι είστε τόσο πιο κοντά έρχεται αυτό που φοβάστε; Λειτουργείτε σαν τα κοτόπουλα που μέσα στον πανικό τους τρέχουν προς το χασάπη.
Άκου θα χτυπήσετε και τους ναζίδες σε αυτό το χάλι! Ναι, όσο τους χτύπησαν οι Σεκίτες τόσα χρόνια, αυτό το ηρωϊκό έπος πάτε να επαναλάβετε...

Ώστε στήριξαν πολλά ταξικά σωματεία τους χαλυβουργούς; Μπράβο, μπράβο. ΚΟΙΝΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ όμως κανένα έτσι; Ποιός άλλος ξεκίνησε απεργία/κινητοποιήσεις διαρκείας; Με τους άλλους εργάτες δεν σε δένουν οι κοινές ανακοινώσεις και η..."αντιπροσωπία που παρευρίσκεται", σε δένουν οι κοινοί αγώνες. Και το ΠΑΜΕ δεν έχει συντονίσει ΠΟΤΕ και ΚΑΝΕΝΑ κοινό αγώνα. Όπως ακριβώς η ΓΣΕΕ, κάνει κι αυτό τις 24ωρες "πανελλαδικές" του και μαζεύονται όλοι στην Ομόνοια μια φορά στο τρίμηνο αυστηρά στο μπλοκ τους!!
Κατά τα άλλα οι εργάτες περιμένουν τον...Πέρρο να τους συντονίσει!
Μαύρος συντονισμός κι αλληλεγγύη εργατών....

Ανώνυμος
1 Αυγούστου 2014 στις 11:33 π.μ.

8.02 Η ΛΑ ΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ δεν ειναι μεταξυ κομματων για διαχειρηση του καπιταλισμου αλλα για αλλαγη ταξης στην εξουσια. Βεβαια αν υπαρξουνε αυριο μικρο αστικα κομματα που θελουνε μπορουνε και αυτα να συμμετεχουνε ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΚΕ ωστε να εξασφαλιζεται η αυτοτελεια των κομματων. αυτος ειναι ο μοναδικος τροπος να τους ανατρεψουμε

Ανώνυμος
1 Αυγούστου 2014 στις 3:18 μ.μ.

11.10 να εισαι καλα γελασαμε ολοι με το ανεκδοτο σου. θα μπορουσε λεει το ΚΚΕ να διεκδηκηση την εξουσια μεσα απο συνεργασια με τον συριζα. Ρεβανς θελετε να παρετε για οτι δεν καταφερατε το 1968 και το 1991. Αλλα μη φας εχει γλαροσουπα. το ξεβρακωμα θα το παθετε μονοι σας. Στο παραμυθακι με τον μπαμπουλα για να γινουμε σαν τα μουτρα του συριζα δεν τσιμπαμε

Ανώνυμος
1 Αυγούστου 2014 στις 10:49 μ.μ.

Ρε μαλάκα 3.18 που θες να μου το παίξεις κι έξυπνος, διαβάζεις τι γράφει ο άλλος ή επαναλαμβάνεις την κασέτα σου μπας και βρεθεί κανένας ακόμη πιο βλάκας από εσένα για να σε χειροκροτήσει; Άντε αγοράκι μου τράβα σε καμιά κοβα να παρασ(ι)τήσεις το διανοούμενο λαϊκό αγωνιστή κι άσε τις μαγκιές. Έχεις τσιμπήσει και πολύ μάλιστα, αλλά όχι με το ΣΥΡΙΖΑ. Δέος νιώθεις μπροστά στην δύναμη των αστών, που θα κάνεις κι επανάσταση (!!!) κακόμοιρε.

Υγ: Ακόμη και ρεβάνς να έψαχνε ο συνασπισμός, αυτό είναι το βασικό θέμα σήμερα για τον κόσμο; Πόσο ψυχάκιας πρέπει να'σαι για να έχει σκαλώσει το μυαλό σου στους σκυλοκαυγάδες σας πριν 20 και 40 χρόνια, όταν η ανεργία θα φτάσει στο 50% κι ο κόσμος πεθαίνει από έλλειψη φαρμάκων και ρεύματος; Πάντως ένας καλός ψυχίατρος είμαι σίγουρος ότι θα σε βοηθούσε, κι εσένα κι όλους όσους γελάτε μαζί. Μάλιστα αν σας δει όλους μαζί μπορεί να μην σας έρθει κι ακριβά, αφού έτσι κι αλλιώς το πρόβλημά σας είναι κοινό.

Ανώνυμος
2 Αυγούστου 2014 στις 12:29 π.μ.

Ρε 11,10 και δε χαίρεσαι που το ΚΚΕ πέφτει στην παγίδα της.... συριζοφοβίας του και δεν συμμαχεί με το σύριζα κι αφηνει στο κομματάκι σου την πρωτοβουλία να συμμαχήσει με το σύριζα και να ..... τσαντίσει το σύστημα; Ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν για το κόμμα σου. Τώρα θα βγεις και θα πεις ότι εσύ είσαι ανεξάρτητος αναρχοαυτόνομος και δεν ακολουθείς κόμματα. Ναι, ναι, μας τα 'παν κι άλλοι εδώ μέσα.
Και γιατί να τους συντονίσει τους εργατες ο Πέρρος και να μην τους συντονίσει ας πούμε ο Λαγός;;; ΄Η πες μας εσύ ποιος θέλεις να τους συντονίσει. Τώρα αν νομίζεις ότι οι χαλυβουργοί προδόθηκαν απ' το Παμε δικαίωμά σου να το νομίζεις. Εδώ νομίζεις ότι ο σύριζα θα μας φέρει μια καλύτερη ζωή. Προφανώς πιστεύεις και στους εξωγήινους.
Ξέρεις όμως τι βλέπω; ΄Οτι και τα κόμματα που .... πιστεύουν ότι ο Σύριζα έχει τη δύναμη δεν του έχουν εμπιστοσύνη. Το δικό σου κομμα τι κάνει; Για πίεσέ το να συνεργαστεί με το σύριζα.....
΄Αντε και καλά στέφανα.

Το ΚΚΕ πάντως σας έχει δώσει την απάντησή του και δεν την παίρνει πίσω. Απο κει και πέρα ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Κι εσείς το ξεβράκωμά σας μετά απ' την συγκυβέρνηση που θα κάνετε και τη χειρότερη ζωή που θα μας δώσετε. Και μην ξεχνάς κάτι. ΄Οτι και στη Γαλλία

Το μικρότερο κακό ήταν να ψηφίσουν το γαλλικό Πασόκ για να μην έρθει η γαλλική ΝΔ
Γι' άλλους το μικρότερο κακό ήταν να ψηφισουν τη γαλλική ΝΔ για να μην έρθουν οι εθνικιστές ναζί.
Στις τελευταίες εκλογες οι εθνικιστές ναζί στη Γαλλία ήρθαν πρώτο κόμμα.

Ανώνυμος
2 Αυγούστου 2014 στις 12:42 π.μ.

"Kώστα μου" και "Ανδρέα μου" λέγαν μεταξύ τους ο Ανδρέας Παπανδρέου κι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης -σύμφωνα και με τα πρακτικά- στη διάρκεια της δημιουργίας της οικουμενικής. Τώρα συριζαίοι τα ονόματα θα αλλάξουν. Θα γίνουν "Αντώνη μου" "Βενιζέλε μου" "Αλεξούκο μου". Αυτά είναι τα στάνταρ ονόματα. Μπορεί να γίνει διεύρυνση και να υπάρξουν και ονόματα όπως "Πάνο μου", "Φώτη μου" "Ηλία μου"( ή δεν ξέρω ποιος άλλος θα είναι στη σοβαρή χρυσή αυγή). Τα φιλαράκια τα καλά.

Ανώνυμος
2 Αυγούστου 2014 στις 12:56 π.μ.

11.10 Γιατί δε λες στο κόμμα σου να συντονίσει τους αγώνες των εργατών; Μπορεί το ΠΑΜΕ να μην το κάνει όχι γιατί δεν υπάρχουν οι συνθήκες αλλά γιατί δε θέλει να το κάνει. Το κόμμα σου; Ούτε κι αυτό δε θέλει να το κάνει;Γιατί απ' όσα ισχυρίζεσαι μπορεί να γίνει αυτό. Το κόμμα σου λοιπόν γιατί δεν το κάνει; Μήπως γιατί ο ίδιος ο λαός του έχει γυρίσει την πλάτη κι ούτε την ψήφο του δε βρήκε στην κάλπη; Κι αν είναι έτσι αφού κι εσύ παραδέχεσαι ότι ο λαός δεν είναι ηλιθιος άρα σωστά του γύρισε την πλάτη του κόμματός σου και δεν το ψήφισε. Σα να μου φαίνεται ότι το κόμμα σου είναι σε χειρότερη θέση κι απ' τους Σεκίτες.

Ανώνυμος
2 Αυγούστου 2014 στις 1:24 π.μ.

@10:49 μ.μ
Ρε συριζαίοι πολλά νεύρα δεν έχετε; Δικαιολογημένα βέβαια. Τα κουκιά δε σας βγαίνουν με τίποτα, οι εμφανίσεις των στελεχών σας στην τηλεόραση δε σας έφεραν παραπάνω ψήφους -τουναντίον χάσατε ψήφους, κι αν δεν έχανε περισσότερους η ΝΔ δε θα ήσασταν ούτε πρώτο κόμμα- τα διλήμματα που ρίξατε σ' αυτές τις εκλογές είναι σαν να μην τα ρίξατε καν, έχει πεσει εσωστρέφεια και γκρίνια στις γραμμές σας γιατί όλο και πιο συχνά μιλάνε για μετριότατα αποτελέσματα, ξέρετε ότι το ξεβράκωμα μετά τις εκλογες θα είναι μετά τυμπανοκρουσιών, μην πω ότι θα σας αλείψουν και με πίσσα και πούπουλα, ε, δεν είναι καλά τα πράγματα για σας. Κι είναι κι αυτό το τρένο του Παπαδημούλη που δεν ξέρετε ποιον θα πατήσει τελικά. Αλλά μην εκνευρίζεστε. Αν δεν τα καταφέρετε στην πολιτική ζωή υπάρχει κι η ιδιωτευση. Ε, δε θα γινουμε κι όλοι πολιτικοί. ΄Η μήπως βιαστήκατε και ράψατε κυβερνητικά κοστούμια; Στείλτε το λογαριασμό στο σύριζα. Μην του χαριστείτε.

Α, μια και λες για την ανεργία, που τόοοοοσοο ενδιαφέρεστε εσείς Πασοκοσυριζαίοι, για πες μας γιατί ο Σύριζα δεν ψήφισε τις προτάσεις του ΚΚΕ για τους άνεργους; Κι αφού δε συμφωνείτε με το ΚΚΕ γιατί "τρώγεστε" γι' αυτή τη συνεργασία;

Και μη μου συγχύζεσαι και μου πάθεις και τίποτα. Πάρ' το αλλιώς το θέμα.

Ανώνυμος
2 Αυγούστου 2014 στις 1:42 π.μ.

@10.49 μ.μ.
΄Ετσι, έτσι, πες του τα του παλιοκομμουνιστή. Που δεν ντρέπονται λιγάκι να μην υπακούνε στην θέληση του πρώτου κόμματος στην Ελλάδα.
Τι σας ζήτησαν βρε τα παιδιά; Να συνεργαστείτε μαζί τους. Κι εσείς απ' τη μύτη τους το βγάλατε. Αχάριστοι. Ορίστε τους συγχύζετε και θυμούνται ότι δε σας έχουν βρίσει απ' το μεσημέρι.
10.49 Γράφτε τους στα παλιά σας τα υποδήματα. Αυτό τους αξίζει. Μην τους ξαναπείτε για συνεργασία για να σκάσουν. Συνεργαστείτε με άλλους εσείς. Κι όταν θα κάνετε την Ελλάδα μας πλουσια και το λαό μας ευτυχισμένο, να κολυμπά στα πλούτη, να βγείτε και να τους ξεβρακώσετε τους αχαΐρευτους τους κομμουνιστές. Να τους τρίψετε στη μούρη τον ανθρώπινο καπιταλισμό σας και να τους πειτε "να τι πετυχαίνει η φούντα του τσολιά" ουπς!!! λάθος αυτό είναι από άλλο ανέκδοτο, να τους πείτε "να τι πετυχαίνει το τσαγανό του συριζαίου".
Α, να χαθούν σας σύγχυσαν πάλι...... Που να τους ξινίσει το γάλα. Ε;;;;

Ανώνυμος
2 Αυγούστου 2014 στις 1:56 π.μ.

Kι εγώ ξαναρωτάω γιατί απάντηση δεν πήρα από κανέναν εδώ μέσα που υποστηρίζει το Σύριζα. Αντε και το ΠΑΜΕ δε στήριξε τους χαλυβουργούς όσο έπρεπε. Ο Σύριζα με την ραγδαία άνοδό του στα ποσοστά του πώς στηριξε τους χαλυβουργούς; Ο Ανταρσύα που έγινε ουρά του σύριζα πώς στηριξε τους χαλυβουργούς; Πώς στήριξαν τους χαλυβουργούς όταν ήρθαν τα ΜΑΤ και άνοιξαν με δακρυγόνα και ξύλο το εργοστάσιο; Πού είναι η υποστήριξή τους τώρα που ο Μάνεσης απολύει χαλυβουργούς κι εκβιάζει άλλους να δεχτούν τους όρους του;Πρώτο κόμμα είναι ο σύριζα. Ετσι δεν είναι; Δηλαδή τι περιμένει για να μας δειξει τη δύναμή του και να υπερασπιστεί τους εργαζόμενους;
Γιατί ο αγώνας των χαλυβουργών έσβησε αμέσως μετά τις εκλογες του 2012 που έχασε δυναμεις το ΚΚΕ και τις κέρδισε ο Σύριζα; Δηλαδή σε τι ωφελήθηκε το κίνημα απ' την άνοδο του σύριζα;

Ανώνυμος
2 Αυγούστου 2014 στις 2:08 π.μ.

Bγαίνετε και κατηγορείτε -όσοι το κατηγορείτε- το ΠΑΜΕ ότι δεν καταφερε να συντονίσει τον αγώνα των σωματείων με τα δίκαια αιτήματα των χαλυβουργών. Για πεστε μας. Αφού αυτό ήταν εύκολο να γίνει εσείς και τα κόμματά σας γιατί δεν συντονιζετε τον αγώνα των σωματείων με τον αγώνα των καθαριστριών; Οι γυναίκες απεργούν ηρωϊκά εδώ και μήνες. ΄Εχουν χτυπηθεί απ' τα ματ και τους χρυσαυγίτες, έχουν λοιδορηθεί απ' τους υπουργούς και τους παρατρεχάμενους κι όμως. Εσείς που το θεωρείτε τόσο εύκολο να γίνει δεν έχετε συντονίσει τους αγώνες αυτών των γυναικών με τα άλλα σωματεία. Και μιλάω κι εγώ όπως κι εσείς για κοινούς αγώνες όχι για συμπαραστάσεις. Γιατί;

Ανώνυμος
2 Αυγούστου 2014 στις 2:07 μ.μ.

Ας ξεκινήσω από το τέλος.
Μας λέει ο 2.08 ότι δεν είναι εύκολος ο συντονισμός και οι άλλοι τι έκαναν με τις καθαρίστριες. Μάλλον ο 2.08 δεν έχει καταλάβει τι είναι το ΠΑΜΕ ή μάλλον τι ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ ότι είναι το ΠΑΜΕ. Το ΠΑΜΕ λοιπόν ισχυρίζεται ότι είναι ένας συντονισμός σωματείων, όχι ένα τριτοβάθμιο όργανο τύπου ΓΣΕΕ. Συντονίζει λοιπόν ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ την δράση κάποιων σωματείων, η ηγεσία των οποίων έχει φτάσει σε πολύ υψηλό βαθμό πολιτικής συμφωνίας, τόσο μεγάλο, που σχεδόν ταυτίζεται με τους στόχους ενός κόμματος!!! Στα υπόλοιπα σωματεία κυριαρχούν πασόκοι, δεξιοί, αριστεριστές, πρώην πασόκοι, πρώην αριστεριστές, ακόμη και...αναρχοαυτόνομοι έχουν βρεθεί στις ηγεσίες σωματείων!

Κι έρχεται τώρα ο 2.08 να ζητήσει το λόγο από τους άλλους γιατί δεν συντονίζονται, όταν οι άλλοι έχουν
1. Εξαιρετική έως και τραγική πολιτική ανομοιομορφία
2. Μία (κοινά αποδεκτό αυτό) ξεπουλημένη και διαβρωμένη μέχρι το κόκκαλο ηγεσία όπως η ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ κλπ.
3. Εντελώς διαφορετικές συνθήκες εργασίας, συνδικαλισμού, ακόμη και εκλογής αντιπροσώπων
...καθώς κι ένα σωρό άλλες διαφορές, και συγκρίνει αυτούς με το ΠΑΜΕ, του οποίου η δράση, οι απόψεις, οι παρμβάσεις κλπ καθορίζεται πλήρως από ΜΙΑ ηγεσία, αυτή του ΚΚΕ!!!!!!

Δηλαδή φιλαράκο κι εσύ και οι άλλοι μας λέτε ότι παρόλη την τεράστια πολιτική σας συμφωνία, παρόλη την μαζική συμμετοχή (όπως οι ίδιοι μας λέτε) σωματείων στις τάξεις σας και παρόλη την τρομακτική επίθεση που δέχονται ΟΛΟΙ οι κλάδοι εδώ και 4 χρόνια, αδυνατείτε να συντονίσετε τον αγώνα 2-3-5 έστω σωματείων και πέφτει το καθένα ΜΟΝΟ του!!!! Κι εσείς τό ΜΟΝΟ που μπορείτε να κάνετε είναι αφιερώματα στο Ριζοσπάστη και...αντιπροσωπείες αλληλεγγύης!!!!!!!
Μας λέτε αυτά και μετά απαιτείτε κιόλας να σας πιστέψουμε ότι προσπαθείτε τον συντονισμό των εργατών κι όχι να φτιάξετε ένα "επαναστατικό" παραμάγαζο της ΓΣΕΕ!!!
Ε όχι ρε φιλαράκο, για πολύ αφελείς μας έχετε.
Για πολύ ζώα μας περνάτε για την ακρίβεια, αλλά προσέξτε μήπως ισχύει το αντίθετο.

Για τον 12.42: Είσαι άτυχος γιατί είχα διαβάσει κι εγώ τα πρακτικά. Τα δημοσίευε η Ελευθεροτυπία αν θυμάσαι μαναράκι μου. Ο Φλωράκης ήταν αυτός με τα "Κώστα μου" και τα "Ανδρέα μου". Τα έλεγαν και οι άλλοι, αλλά για τους άλλους είναι λογικό, για το Φλωράκη ήταν το "παράξενο", επαναστάτης άνθρωπος. Κρύψου πίσω από το δάκτυλό σου άμα θες, απλά να ξέρεις ότι δεν κρύβει και πολλά.

Και κάτι για τον 12.29 που είναι κι..."έξυπνος". Μας λέει: "Και γιατί να τους συντονίσει τους εργατες ο Πέρρος και να μην τους συντονίσει ας πούμε ο Λαγός;;;"
Μας βάζει λοιπόν το ερώτημα φωτιά: Προτιμάτε τον Πέρρο ή το Λαγό;
Να ένα πραγματικά υψηλού επιπέδου ερώτημα που καίει κάθε πραγματικό επαναστάτη.
Κι όλοι οι επαναστάτες μαζί φωνάζουν "Τον Πέρρο, τον Πέρρο!!!"
Κι έλυσε τα προβλήματά του ο 12.29.
Μια χαρά κάνει την δουλειά του ο Πέρρος....

Ερώτηση: Μας περνάτε για ζώα ή ΑΠΕΥΘΥΝΕΣΤΕ σε ζώα;
Πλέον πιστεύω το δεύτερο, ειλικρινά σας μιλώ.

Ανώνυμος
3 Αυγούστου 2014 στις 1:03 μ.μ.

@Ανώνυμο 2.07 Μόνος σου υποβιβάζεις τον εαυτό σου σε ζώον, με αυτά που γράφεις. Η ιστορία και η πραγματικότητα είναι τόσο πεισματάρες, που σας διαψεύδουν καθημερινά και αδίστακτα. Πόσο μελάνι και φαιά ουσία καταναλώσατε για το πείραμα της Αργεντινής? Πόσο μελάνι καταναλώσατε για να μας πείσετε για τα μεταβατικά στάδια και την "ειρηνική πάλη των τάξεων"? Πόσο χρόνο καταναλώσατε για την "αριστερή κυβέρνηση" με κύριους συνομιλητές σας τον ΣΕΒ? Πόσο αντικομμουνισμό χύσατε για το "σεχταριστικό ΚΚΕ"? Η ιστορία και οι νόμοι του καπιταλισμού, σας κονιορτοποιούν κάθε μέρα τα "επιχειρήματά σας", τύπου ΒΙΟΜΕ και "άμεσης δημοκρατίας της πλατείας συντάγματος. Επιβεβαιώνουν τα ίδια τα γεγονότα για νιοστή φορά την ορθότητα της στρατηγικής και τακτικής του ΚΚΕ. Και όποιος δεν θέλει να τα δεί, ή κάνει πως δεν τα βλέπει, παίζει συνειδητά το ρόλο σωσίβιου της αστικής τάξης, στην υπηρεσία των καπιταλιστών. Τα γεγονότα από δώ και πέρα, θα είναι τόσο καταιγιστικά, που όλοι μας θα αναγκαστούμε να διαλέξουμε όχθη, πέρα από σοσιαλδημοκρατικές και πασοκικές φανφάρες και "παπανδρεικούς σοσιαλισμούς και τρίτους δρόμους". Η με την εργατική τάξη ή με τους καπιταλιστές, Και εσύ απ ότι φαίνεται, διάλεξες, του καπιταλιστές. Προσδοκάς ίσως ένα κοκκαλάκι, που ποτέ δεν θα σου πετάξουν. Και σε κάθε περίπτωση, θα είναι ένα κοκκαλάκι. Ισως τόσο αποτιμάς την εργατική σου δύναμη. Οι υπόλοιποι θα κάνουμε την έφοδό μας στον ουρανό και να είσαι σίγουρος, ότι κάτι οπορτουνιστικά απολειφάδια, ή κάτι "αριστερούληδες" που βύζαξαν την "επανάστασή τους" στο πασόκ, θα τους σαρώσει η ζωή και η ιστορία. Αμφιβάλλεις? Μανώλης

Κανελλικό Κόμμα Ελλάδας (ΚΚΕ)
3 Αυγούστου 2014 στις 2:59 μ.μ.

@ 1.24
Ναι ρε φίλε πέστα!
Τσαντίζονται και στεναχωριούνται οι Συριζαίοι, γιατί τα κουκιά δε τους βγαίνουν με τίποτα και δεν θα κάνουν τελικά κυβέρνηση.
Έτσι ακριβώς.
Αυτός είναι και ο μοναδικός λόγος που χαίρεται το ΚΚΕ διότι αν δεν βγουν τα κουκιά στον Σύριζα, θα παραμείνει ευτυχώς κυβέρνηση η ΠΑΣΟΚΟΝΟΥΔΟΥ Α.Ε.
Και όσο δεν αλλάζει η κυβέρνηση, τόσο πιο ευτυχισμένο το ΚΚΕ, τόσο μεγαλύτεροι οι ύμνοι των ΜΜΕ στην "σοβαρότητα" του Κώμματος, τόσο περισσότερα τα συγχαρητήρια του Άδωνι, τόσο μεγαλύτερη η Προστασία του Συστήματος προς το Κώμμα.

Τα 'χετε ξανακάνει και στο παρελθόν. Πρώτη φορά θα 'ναι;

Ανώνυμος
3 Αυγούστου 2014 στις 4:21 μ.μ.

@2.07 μ.μ.
Δηλαδή μεγάλε εσένα θα σε ικανοποιούσε μόνο μια απεργία διαρκείας. Μόνο αυτό είναι για σένα συντονισμός. Κι ας την έκαναν τρεις κι ο κούκος. Κι ας ήταν αποτυχία. Φτάνει να ακουγόταν ότι υπάρχει απεργία διαρκείας. Και για το ότι υπήρχε τόσο καιρό έκφραση αλληλεγγύης έξω απ' το εργοστάσιο απο ένα σωρό άλλους εργαζόμενους-ακόμη κι όταν έριχναν τα ΜΑΤ δακρυγόνα και ξύλο- και το ότι γίνονταν έρανοι και έρχονταν διάφορα είδη πρώτης ανάγκης για τους χαλυβουργούς από άλλους εργαζόμενους κι ότι εσύ ήξερες ότι οι χαλυβουργοί κάνουν απεργία και ας μην το είχες ακούσει απ' την τηλεόραση-γιατί βλέπεις ούτε γι' αυτό δεν κρίθηκαν αξιοι οι χαλυβουργοί, να δείξει η τηλεόραση τον αγώνα τους , όμως ο κόσμος της δουλειάς το ήξερε- αυτό για σένα δεν είναι συντονισμός. Δεν είναι συντονισμός το ότι ακόμη και ταξικά σωματεία απ' την Ευρώπη δείχναν την συμπαράστασή τους.
Αλλά ξέρεις από πού δεν είχαν συμπαρασταση οι χαλυβουργοί; Απ' τους ίδιους τους συναδέλφους τους στη χαλυβουργία του Βολου και απ' τους εργαζόμενους στον Σκαραμαγκά και σε άλλα συναφή επαγγέλματα. Γιατί εκεί θα είχε νόημα να γίνει απεργία συμπαραστασης. Αλλά δεν έγινε ούτε μια μέρα. Παρ' όλες τις εκκλήσεις των χαλυβουργών να γίνει μια κοινή απεργία οι ηγεσίες αυτών των συνδικάτων τους γύρισαν την πλάτη.

Το ερώτημά μου όμως που σου βάζω στις 1.56 φυσικά ΑΠΟΦΕΥΓΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ. ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΑΠΑΝΤΟΥΣΕΣ. Εσύ για το μόνο που ενδιαφέρεσαι είναι να γίνει μια απεργία διαρκείας, να πέσει αυτή η κυβέρνηση και να ερθει ο Σύριζα. Και δεν πειράζει που θα κάνει τα ίδια. Εσύ πάντως θα βολευτείς. ΄Η μάλλον έτσι νομίζεις. Γιατί δεν υπάρχουν πια τα περιθώρια που υπήρχαν με τη σοσιαλδημοκρατία του 1980. Τώρα θα βολευτούν μόνο οι πιο.... δικοί τους. Οι άλλοι ας προσέχατε κι ας γλείφατε περισσότερο.

Ανώνυμος
3 Αυγούστου 2014 στις 4:22 μ.μ.

@2,07
Για το Πέρρος ή Λαγός. ΄Εχετε και τα νεύρα σας συριζαίοι και δε διαβάζετε τι σας λένε. ΄Η παριστάνετε ότι δεν τα διαβάζετε. Εγώ σε ρώτησα ποιον άλλον προτιμάς. Αλλά προτίμησες να μην απαντήσεις. Δικαίωμά σου και τα συμπεράσματα δικά μας. Λογικό να ντρέπεστε να πειτε. Κι όχι! Ουτε η απάντηση "ΟΠέρρος¨" θα ήταν η καλύτερη. Να σου πω ποια θα ήταν η καλύτερη για μένα και για κάθε κομμουνιστή; Το "Εμείς". Γιατί θα έδειχνε ότι επιτέλους ο λαός έχει αποδεσμευτεί απ΄ την συμμετοχή σε αγώνα με αντιπροσώπους και έχει αποφασίσει να δειξει εμπιστοσύνη και να δώσει την ευκαιρία στη δύναμή του. Και να τους πάρει όλους αμπάριζα και τους νεοδημοκράτες πλούσιους και τους "υγιείς" πλούσιους του Σύριζα και τα τσιράκια τους μαζί. Κι όχι να πέφτει στη λούμπα του "να αλλάξουμε κυβέρνηση". Φυσικά εσύ διαφωνείς. Δε χρειάζεται να το πεις το ξέρω.

Για το Κώστα μου και Ανδρέα μου. ΄Ωστε διάβασες στην Ελευθεροτυπία ότι το είχε πει κι ο Φλωράκης. Κι έλεγα τι μου θυμίζεις τι μου θυμίζεις; Αλλά σε θυμήθηκα μαναρι μου. Δώσε λινκ που να αποδεικνύει αυτό που λες. Γιατί στο vima.gr. διάβασα ότι αυτοαποκαλούνταν έτσι . ΄Οχι ότι τους έλεγε κι ο Φλωράκης έτσι. Η εμπάθειά σου όμως για το Φλωράκη είναι ενδεικτική.

Μου λες ότι συγκρίνω ανόμοια πράγματα με τον αγώνα των καθαριστριών. Και παραδέχεσαι ότι η ΓΣΕΕ κι η ΑΔΕΔΥ είναι ξεπουλημένες. Δεκτό. Μα νόμιζα ότι τον αγώνα των καθαριστριών τον έχει πάρει υπο την προστασία του ο Σύριζα. Η κα Κούνεβα που είχε κατέβει τηνάλλη φορά και τους μίλησε (και πολύ καλά έκανε δεν την κατηγορώ, θα την κατηγορήσω μόνο αν δω ότι τελικά δε θα κάνει τίποτα για τις πρώην συναδέλφους της ως ευρωβουλευτής) μια απ' τις καθαρίστριες έβαζε με το σύριζα -ή κάνω λάθος; μπορεί - και γενικα ο αγώνας των καθαριστριών -πάντα κατά τη γνώμη μου- στέκεται στο ότι φταίει μόνο η κυβέρνηση και κανείς αλλος για τις απολυσεις τους. Κάτι που βολεύει το Σύριζα που το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να γίνει κυβέρνηση. Οπότε πού είναι ο συντονισμός των σωματείων απ' το Σύριζα; Το ξαναρωτάω. Κι άσε τα κολπάκια για την ξεπουλημένη ΓΣΕΕ. ΄Ολο την βρίζετε τη ΓΣΕΕ αλλά από πίσω της τρέχετε. Ακόμη κι όταν βρέχει και αναβάλλει τις κινητοποιήσεις. Και κατηγορείτε το ΠΑΜΕ που προσπαθεί να δώσει έναν άλλο προσανατολισμό στο κίνημα. ΄Οχι πάντα με επιτυχία κι όχι χωρίς λάθη. Αλλά τουλάχιστον το ΠΑΜΕ προσπαθεί. Κι όχι με ψευτοεπαναστατικές διαδικασίες όπως απεργίες διαρκείας στο δημόσιο που τις κάνουν τρεις κι ο κούκος. Κι απογοητεύουν τον κόσμο περισσότερο.

Και τελειώνω με το καλύτερό σου. Καλά όλα τα λεφτά. Μας λες
Ερώτηση: Μας περνάτε για ζώα ή ΑΠΕΥΘΥΝΕΣΤΕ σε ζώα;
Πλέον πιστεύω το δεύτερο, ειλικρινά σας μιλώ.

΄Ανθρωπέ μου, δικαίωμά σου να πιστεύεις ότι με το να απευθυνόμαστε σε σένα απευθυνόμαστε σε ζώο. Δεν μπορούμε να σου αλλάξουμε τη γνώμη που έχεις για τον εαυτό σου. Εμείς πάντως δε σε περνάμε για ζώο.
Πάντως τα νεύρα σου έχουν χτυπησει ταβάνι. Πρόσεξέ το. Εν ανάγκη απευθυνσου στον 10.49. Εχει λέει έναν πολύ καλό ψυχίατρο. Για να το λέει αυτός κάτι θα ξέρει. Θα τον κουράρει κι αυτόν ο ψυχίατρος.

Ανώνυμος
3 Αυγούστου 2014 στις 7:43 μ.μ.

@2:59 μ.μ
΄Ελα καλο μου. Το ξέρουμε ότι το μόνο που ενδιαφέρει το Σύριζα είναι να γίνει κυβέρνηση. Αλλά γιατί σεκλετίζεστε; Κυβέρνηση θα γίνετε έτσι κι αλλιώς. Και είτε με αυτοδυναμία είτε με συγκυβέρνηση το ξεβράκωμά σας θα είναι το ίδιο. Δε θα εχει διαφορά. Πάλι μαζί με τον Μπουμπούκο θα ψηφίζετε τα νομοσχέδια. ΄Οπως κάνατε κι όταν ήσασταν στο ΠΑΣΟΚ.
Αλλά το ΚΚΕ στο χέρι δε θα το βάλετε. Και θα το βρείτε απέναντί σας μαζί με το λαό όταν θα έρθετε στην κυβέρνηση για να ξεπουλήσετε ό,τι δεν έχει ξεπουλήσει αυτή η κυβέρνηση. Γιατί γι' αυτό χαίρονται οι βιομήχανοι που θα έρθετε στην κυβέρνηση. ΄Αλλωστε είστε συνδαιτυμόνες τους πια. Πάτε και στα συνέδριά τους. Χεράκι χεράκι με αυτούς που λέγατε οτι θα διώξετε αν σας ψήφιζε ο κόσμος. Χεράκι χεράκι και με τον Μπουμπούκο αφού παριστάνεις ότι δεν το καταλαβαίνεις.
Mια ερώτηση όμως που κανείς σας δεν την απαντάει. Στη βουλή τις προτάσεις του ΚΚΕ για τους ανέργους τις καταψηφίσατε.
Αφού διαφωνείτε με το ΚΚΕ γιατί τη θέλετε τη συνεργασία; Θ' απαντήσει κανείς από σας επι της ουσίας;

Ανώνυμος
3 Αυγούστου 2014 στις 7:51 μ.μ.

Βρε ούτε ένας να μην πει μια κουβέντα!! Εντυπωσιακοί! (Βέβαια εντάξει, δεν είστε και πολλοί όπως βλέπω από τις απαντήσεις, απλά στέλνετε συνέχεια post με ό,τι μαλακία σας κατέβει.)

Ρε παλικάρια έχετε φτιάξει ένα πράγμα που το λένε "ΠΑΜΕ".
Το λέτε και..."συντονιστικό".
Σας λέω λοιπόν ότι αυτό το "συντονιστικό" δεν συντονίζει τίποτε, κι ότι ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ αγώνας εργαζομένων δεν συντονίστηκε από αυτό το δήθεν "συντονιστικό" που υπάρχει τόσα χρόνια!! Και η απάντησή σας είναι ποιά; Ότι αν προσπαθούσατε να συντονίσετε τους εργάτες θα ήταν τρεις κι ο κούκος, η πλήρης αποτυχία! Ε κλείστε το το μαγαζί τότε παλικάρια. Ένα συντονιστικό που δεν συντονίζει ούτε καν τον...εαυτό του δεν είναι συντονιστικό, είναι αυτό που σας είπα: Ένα παραμάγαζο δίπλα στην ΓΣΕΕ με άλλο αφεντικό που το παίζει αγωνιστικό επειδή βάζει μία 24ωρη το χρόνο παραπάνω.

Γιατί μια 24ωρη παραπάνω; Γιατί -όπως πάντα- δεν τραβάει ο κόσμος. Τι ωραίο παραμύθι αλήθεια! Δεν τραβάει ο κόσμος αλλά κάθε τόσο όλο και μία δυνατή απεργία εμφανίζεται: Ναυτεργάτες, Χαλυβουργοί, εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς (επιστράτευση), ΔΕΗ (επιστράτευση), ΟΛΜΕ (επιστράτευση), υπουργεία και μια ΣΕΙΡΑ από άλλες απεργίες και κινητοποιήσεις σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα που αφέθηκαν ΕΝΤΕΛΩΣ ασυντόνιστες μεταξύ τους, αφημένες στον πατριωτισμό των εργαζομένων...κατά μόνας!!!!
Κατά τα άλλα φταίνε οι εργαζόμενοι που δεν τραβάνε. Εμ ποιός θα φταίει; Το ΠΑΜΕ; Αλίμονο, αυτοί είναι "επαναστάτες"!! Προσπαθούν πάντα το καλύτερο!!

Αφήστε όμως κανένα άλλο να το πει αυτό φιλάρα. Το να δίνεις εύσημα στον εαυτό σου δεν μετράει και πολύ. Αλλά τι εύσημα να πάρετε, αφού είστε ΙΔΙΟΙ. ΓΣΕΕ-ΠΑΜΕ έχουν παίξει τον ίδιο απεργοσπαστικό ρόλο, ο καθένας από το πόστο του. Κι όπως πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις παριστάνουν και τους....προαιώνιους εχθρούς, ενώ μαζί συγκυβερνούν ουσιαστικά στο συνδικαλιστικό κίνημα εδώ και δεκαετίες. Είστε υπεύθυνοι για την κατάντια αυτού του κινήματος κι έχετε και το θράσος να λέτε ότι δεν τραβάει ο κόσμος, που κάθε μέρα απολύεται, χάνει το μισθό του, την ασφάλειά του, την σύνταξή του κλπ. 50 και πάνω από 50% μείωση των εισοδημάτων έχει υποστεί η συντριπτική πλειοψηφία όσων έχουν ΑΚΟΜΗ την δουλειά τους, ενώ η φορολογία διπλασιάζεται, τριπλασιάζεται, πολλαπλασιάζεται!!!
Κι έρχεστε με θράσος χιλίων πιθήκων πραγματικά, να μας πείτε ότι αυτός ο κόσμος είναι ανίκανος για μία απεργία πάνω από 48 ώρες!!!
Α όχι παλικάρια. Εσείς είστε πουλημένα κορμιά.
Και πουλιέστε και για πενταροδεκάρες: Να μην βγει ο ΣΥΡΙΖΑ και να κάνετε και καμιά off shore μπίζνα για τα χρέη σας....

Υγ1: Αν γίνεται μην επαναλαμβάνετε αυτά που σας γράφω ως δήθεν απάντηση. Ξέρω πολύ καλά γιατί σας έστειλα στον ψυχίατρο. Αντίθετα εσείς το λέτε όχι σ' εμένα, αλλά ελπίζοντας ότι διαβάζουν τα ζώα που προανέφερα...
Υγ2: Ώστε γίνονταν "έρανοι"!! Να και οι μητέρες Τερέζες του κινήματος!!! Αλήθεια φίλε, τα σωματεία του ΠΑΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑΚΑ ΤΑΜΕΙΑ είχαν; Ξέρετε τι είναι αυτόαλήθεια; Έτσι πληροφοριακά θα μας πεις;
Υγ3: Είσαι τόσο χαζός 4.21 που δεν κατάλαβες καν ότι το ερώτημά σου είναι άκυρο γιατί πολύ απλά δεν είπα ότι το ΠΑΜΕ δεν υποστήριξε τους χαλυβουργούς, είπα ότι το ΠΑΜΕ άφησε τους χαλυβουργούς ΜΟΝΟΥΣ ΤΟΥΣ στον αγώνα τους. Όποιος κατάλαβε κατάλαβε, δεν θα κάθομαι να ασχολούμαι με ιδρυματισμένους κλακαδόρους.
Υγ4: "Το ΠΑΜΕ προσπαθεί"
Αααααχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα!!!!! Να'σαι καλα!!!

Ανώνυμος
3 Αυγούστου 2014 στις 8:03 μ.μ.

Α και κάτι για το Φλωράκη: Link δεν έχω, αλλά δυστυχώς για σένα τα έχω διαβάσει (πολύ πιθανό να τα έχω κιόλας, απλά χρειάζεται ανασκαφή) και δεν πρόκειται να δεχτώ τις μαλακίες σου επειδή δεν έχω link. Μεταξύ μας λοιπόν άσε τις παπαρίτσες, δεν απευθύνεσαι στην νέα σπορά, ούτε στους κλασσικούς διαφωνούντες σας. Σας ξέρουν κι άλλοι και σας ξέρουν αρκετά καλά. Μη νομίζετε ότι περνάτε απαρατήρητοι, άλλο αν κάποιες φορές κάνουμε τα στραβά μάτια.

Όμως αυτά τέλος. Με το καλό και στην εξωκοινοβουλευτική. Είναι ωραία, μην τρομάζετε, απλά δεν βγαίνουν εύκολα μισθοί κι αναγκάζεσαι να δουλεύεις και σε κανονικές δουλειές, αν φυσικά βρεις.

Κανελλικό Κόμμα Ελλάδας (ΚΚΕ)
3 Αυγούστου 2014 στις 9:19 μ.μ.

@7:43

Αυτά τα "καλό μου","μανούλα μου", "ψυχούλα μου" που σας έμαθε η Λιάνα μην τα πολυλέτε γιατί ξερνάνε από την αηδία αυτοί που σας διαβάζουν. Συνεννοηθήκαμε "γλυκιά μου";

Επί της ουσίας τώρα, βλέπω ότι διαφοροποιήσε και από τον ....εαυτό σου πια. Καθόλου παράξενο για νεοΚΚΕ φυσικά.
Από τη μία λές (1:24):
"Ρε συριζαίοι πολλά νεύρα δεν έχετε; Δικαιολογημένα βέβαια. Τα κουκιά δε σας βγαίνουν με τίποτα"
και από την άλλη (7:43):
"γιατί σεκλετίζεστε; Κυβέρνηση θα γίνετε έτσι κι αλλιώς".
Αποφάσισε:
Αφού οι Συριζαίοι θα κάνουν κυβέρνηση, τότε γιατί να έχουν νέυρα που δεν βγαίνουν τα κουκιά;;;;

Όσον δε αφορά την "σκληρή" (και καλά) ερώτησή σου για τις προτάσεις του ΚΚΕ για τους ανέργους που δεν τις υποστήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ, μάθε πως κανονικά ούτε και το ΚΚΕ θα έπρεπε να ψηφίσει τέτοιες μπαρούφες.
Άκου τώρα προτάσεις:
1. Ένα χιλιάρικο επίδομα έκτακτο στους ανέργους (μιλάμε για τρομερή πρόταση που δίνει λύση στο πρόβλημα της ανεργίας και φυσικά δεν έχει καμία σχέση με καρα-Οπορτουνιστικό πυροτέχνημα....)
2. Να ανοίξουν τα διόδια το Πάσχα για να κάνει Ανάσταση ο άνεργος
(Αυτό δεν αντέχει καν σε σχόλιο. Αν προτείνατε μαζί και ένα αρνί δώρο, ίσως κάτι να γίνονταν...)

Ωραία τα λέτε νεοΚΚΕδες. Μας διασκεδάζετε καλοκαιριάτικα!

Ανώνυμος
3 Αυγούστου 2014 στις 9:37 μ.μ.

@8.03 Περνάς τόσο ασχημα ως εξωκοινοβουλευτικός ε; Για αυτό και βγάζεις αυτά τα νεύρα. Είχες συνηθίσει να έχεις το μισθό σου ως κοινοβουλευτικός και τώρα πονάς ε; Φαίνεται μεγάλε. Φίλε αν το ΚΚΕ φοβόταν για το αν θα βρεθεί εξωκοινοβουλευτική δύναμη θα συνεργαζόταν με το Σύριζα. Και θα είχε ηδη μοιράσει καρέκλες. ΄Οπως πάνε να γίνουν ουρά του κάποιοι άλλοι εξωκοινοβουλευτικοί. (Λέγε με ανταρσύα), Δεν απευθυνεσαι σε κανένα κόμμα που ήρθε απ΄' το χτες για να λιγδώσει το άντερό του. Αν ήξερες την ιστορία του ΚΚΕ θα ήξερες ότι έχει περάσει εξορίες, φυλακίσεις, εκτελέσεις μελών του και παρανομία. Και στο έχω ξαναπεί αλλά δεν έδωσες σημασία. ΤΟ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΕΞΥΠΝΟΙ ΑΠΟ ΣΕΝΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΤΟ ΕΞΟΝΤΩΣΟΥΝ. ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΕΡΕΙΣΜΑΤΑ ΣΤΟ ΛΑΟ. ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΑΥΤΟ. ΚΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΟΥ.

Ανώνυμος
3 Αυγούστου 2014 στις 9:41 μ.μ.

@8.03
Πέρα από γενικούρες και φωνασκίες φυσικά δε μου απαντησες σε τίποτα. Μην αγχώνεσαι. Δεν περίμενα κάτι καλύτερο από σένα. Στους ναυτεργάτες ποιος ήταν έξω απ' τα καράβια και περιφρουρούσε την απεργία τους; Εσύ; ΄Οχι βέβαια.Εσύ στην καλύτερη περίπτωση ούρλιαζες μαζί με τον Μπουμπούκο ότι οι ΠΑΜΙΤΕΣ καταστρέφουν τον τουρισμό. Και δες τώρα ένα περίεργο. Οι ναυτεργάτες , με επιστράτευση, κέρδισαν τα δεδουλευμένα τους. Γιατί δεν κάναν πίσω. Στην Ολμε τώρα. Παίρνω ένα παράδειγμα συνδικαλιστικής οργάνωσης που δεν έχει το ΠΑΜΕ το πάνω χέρι. Τι έβγαιναν και έλεγαν οι Νεοδημοκράτες Συριζαίοι , Αντάρσυοι και Πασόκοι ηγέτες του κινήματος; Απεργία διαρκείας μέσα στις πανελλαδικές. Σωστά; Το ΠΑΜΕ είπε τις αντιρρήσεις του όπως κι ο σύλλογος Γονέων Ελλάδας. Κάλεσαν λοιπόν ένα πρωί τους καθηγητές να ψηφισουν γι' αυτή την απεργία. Η πλειοψηφία ψήφισε "ναι". Τα λέω καλά ως εδώ ή όχι; Μετά λεβέντη μου ξέρεις τι έγινε; Θα στα πω εγώ κι αν είναι πες μου οτι τα λεω ψέματα. Αφού παρθηκε η απόφαση για απεργία διαρκείας, και αφού οι ίδιοι οι καθηγητές δεν πήραν μέρος στην απεργία που γινόταν ενάντια στην επιστράτευση, βγαίνει η κα Φατούρου (συνδικαλίστρια της Ανταρσύα )και αποκαλεί Μουτζαχεντιν όλους αυτούς που θα έπαιρναν μέρος στην απεργία και επειδή δε θα ήταν πολλοι,(το παραδέχτηκε η ίδια) προτεινε να κάνουν μόνο οι συνδικαλιστές απεργία. Η απεργία βέβαια δεν έγινε κι ας είχε ψηφιστεί. Λέω ψέματα; Πάμε τώρα στο Σεπτέμβρη. Ξαναμπαίνει το θέμα για απεργία διαρκείας , το ψηφίζουν πολύ λιγοτεροι εκπαιδευτικοί(6000 απ' τους 80000) γινεται η απεργία τις τρεις πρώτες μέρες -μέχρι και τη μεγάλη πορεία στη βουλη- και μετα ξαφνικά την τέταρτη μέρα η απεργία -η διαρκείας ετσι;- πέφτει σε ποσοστά στο 9%. Αυτές είναι οι απεργίες που θέλετε. Σαν της ΟΛΜΕ με επιστράτευση κι όχι σαν των ναυτεργατών με επιστράτευση. Για να πείσετε τον κόσμο ότι με τον αγώνα τίποτα δεν γίνεται και πρέπει να περιμένει το σωτήρα του στην κυβέρνηση να τον σώσει. Ε, τώρα αν δεν τον σώσει δε θα φταίτε εσείς.

Ανώνυμος
3 Αυγούστου 2014 στις 9:52 μ.μ.

@8.03
Μπορώ να σου πω και για τη ΔΕΗ που ο σύριζα μαζί με το Φωτοπουλο δεν ψήφισαν την συνέχιση της απεργίας -όπως προτεινε το ΠΑΜΕ-ενώ ο κόσμος από κάτω ήθελε να τη συνεχίσει. Γιατί το κάνανε; Ξέρεις εσύ από άλλες απεργίες τους ο Φωτόπουλος κι οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ να βάζουν την ουρά στα σκέλια και να τρομάζουν από μια επιστράτευση; ΄Οχι βέβαια. Εδώ γιατί φοβήθηκε η ηγεσία; Μήπως γιατί έβλεπε ότι οι εργαζόμενοι θα το τραβούσαν πιο μακριά απ' ό,τι ήθελε εκείνη και θα απαιτουσαν να φύγουν ΟΛΟΙ ΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΑΠ' ΤΗ ΔΕΗ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ Η ΜΙΚΡΗ ΔΕΗ; Κι εδώ μπαίνει το ερώτημα γιατί ο Συριζα είχε πρόβλημα να καταργηθούν όλοι οι νόμοι που επιτρέπουν την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ; Μήπως γιατί θα θυμώνανε οι ..."υγιείς" επιχειρηματιες του που θέλουν να μπουν στη ΔΕΗ;
Καλά για το Φλωράκη αυτό που λες ότι το έχεις διαβάσει, -και λοιπόν; ρε τι ψώνια κυκλοφορούν; επειδή το πιστοποιείς εσύ ότι το έχεις διαβάσει πάει να πει ότι έτσι είναι; Τι λες ρε αυθεντία της γνώσης; - Απόδειξη μεγάλε... Κι άσε τις παπαρίτσες.
Τώρα αν δε σ' αρεσει η δράση του ΠΑΜΕ μην σκας μεγάλε. Αν το ΠΑΜΕ είναι αχρηστο όπως λες ο ίδιος ο χρόνος κι η αχρηστία του θα το διαλύσουν. ΄Οπως διέλυσαν π.χ. τους "δεν πληρώνω". Δεν υφίστανται σήμερα. Ο λαός τους γύρισε την πλάτη. ΄Ετσι δεν είναι;

Τώρα -δεν ξέρω επειδή σε έχω συμπαθήσει ρε κακομοιρούλη- θα σου δώσω μια συμβουλή. ΄Οταν γελάς τόσο παρατεταμένα όπως στο τέλος του σχολίου σου να προσέχεις . Μπορεί να καταπιείς καμιά μύγα. Κι είναι πολύ παχιές τώρα τον Αυγουστο. Και θα γίνεις σαν το παιδικό τραγουδάκι που λέει:
Μας πήρατε ένα ναύτη
που όλο μύγες χάφτει.

Ανώνυμος
3 Αυγούστου 2014 στις 10:26 μ.μ.

@ 9:19 μ.μ
΄Ελα "μη καλό μου"
Δεν είπαμε ότι δε θα γίνετε κυβέρνηση. Αλλά δε θα γινετε με τις ψήφους προς το κόμμα σας. Εχετε φτάσει στην κορυφή και δεν πάτε πιο πανω. Αυτό εννοούμε ότι δεν βγαίνουν τα κουκιά. Κυβέρνηση θα γίνετε. Θα συνεργαστείτε με την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ κι όποιον άλλον ευτυχή συνεταίρο βρείτε. Δεν μπορείτε να μην ξαναμπείτε σε κυβέρνηση. Θα σας παρατήσουν πρώτα πρώτα όλοι οι Πασόκοι που ήρθαν σε σας για να κυβερνήσουν. Είναι η τελευταία σας ευκαιρία και το ξέρετε. Γι' αυτό κι ο Γλέζος βγήκε και είπε ότι αν μετανοήσουν (!!!!!!!!!!)οι συγκυβερνήτες θα κάνετε χαΐρι μαζί τους. Δηλαδή κυβέρνηση. Ε, θα καλέσουν τον παπά θα εξομολογηθούν και μετά βουρ να ορκιστείτε για την κυβέρνησή σας. Στο εξήγησα με όσο πιο απλά λόγια γινόταν. Αν δεν καταλαβες πάλι δε φταίω εγώ.
Το οτι διαφωνείτε με τις προτάσεις του ΚΚΕ το ξέρω. Δε χρειαζόταν να μας το πεις εσύ. ΄Αλλωστε δεν πρόκειται να κάνετε τίποτα για τους άνεργους. Δε θα σας μείνουν να τους δώσετε τίποτα αφού θα τα δώσετε όλα στους "υγιείς" επιχειρηματίες σας. Φυσικά εφαρμόζοντας και τις τέσσερις ελευθερίες του Μάαστριχτ που έχετε ψηφίσει με χέρια και με πόδια.

Εγώ άλλο σας ρωτησα. Σας ξαναρωτάω λοιπόν. Αφού διαφωνείτε με το ΚΚΕ στις προτάσεις του γιατί ζητάτε συνεργασία μαζί του; Μήπως πρέπει να το συλλαβίσω για να καταλάβετε τι ρωτάω;

Ανώνυμος
3 Αυγούστου 2014 στις 10:55 μ.μ.

"Συντονισμός" παλικάρια της φακής, αυτό το θέμα έβαλα κι ο καθένας μου απαντά το μακρύ του και το κοντό του. Αλήθεια πως και 4 χρόνια δεν συντονίστηκε κανένας εντός και εκτός ΠΑΜΕ; Πως γινόταν πάντα να κλείνει ο ένας αγώνας με ήττα και να ξεκινά ο άλλος με την προοπτική της ήττας, σύμφωνα πάντα με το ρυθμό και την "σειρά" που έδινε η εκάστοτε κυβέρνηση;

Κι εντάξει για την ΓΣΕΕ δεν έχουμε ερώτημα.
Για το...."συντονιστικό";
Τι ακριβώς συντόνιζε;
Τον Γόντικα και το Μαΐλη με την Λιάνα;

Υγ: Σιγά 9.37, μη κουνιέσαι πολύ όταν γράφεις γιατί κοπανάει το όπλο σου στην καρέκλα. Κρίμα να σε πιάσουν τώρα μετά από τόσα χρόνια παρανομίας.

Ανώνυμος
3 Αυγούστου 2014 στις 11:40 μ.μ.

@8.03
Mας λες.
Και πουλιέστε και για πενταροδεκάρες: Να μην βγει ο ΣΥΡΙΖΑ και να κάνετε και καμιά off shore μπίζνα για τα χρέη σας....

Καλά αυτό το έχουμε απαντήσει εδώ και πολυ καιρό. Δε θα ξαναμπω στον κόπο να σου πω κάτι που ξέρεις. Θα σε ρωτήσω όμως κάτι άλλο.
Προφανώς μιλάς για το "κανάλι Ε" έτσι; Και δε μου λες μεγάλε αφού θεωρείτε ότι όλα έγιναν παράνομα με την αγοραπωλησία τι γυρεύει ο ΔΙΚΟΣ ΣΑΣ ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Αττικής Καραμέρος να δουλεύει σε αυτό το κανάλι;

Ανώνυμος
4 Αυγούστου 2014 στις 1:00 π.μ.

@ 10:55 μ.μ
Φίλε δεν είμαι κανένας ηλίθιος σαν τον Κασιδιάρη για να βαράω πινακίδες με το όπλο μου και να φωνάζω " απόψε θα θρηνήσουμε νεκρούς".Αυτά ψάξ' τα στο χώρο σου.
Κι όσο για τα άλλα που έγραψες άσ' το μην το παιδεύεις. ΄Οσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει..... γενικούρες και ανύπαρκτες πηγές απ' την Ελευθεροτυπία. Μας έπεισες.

Ανώνυμος
4 Αυγούστου 2014 στις 1:09 π.μ.

A, και πού είσαι 10:55 μ.μ
Μη δείχνεις ότι έχεις πρόβλημα πάντα με τα ίδια προσωπα.(Γοντικας , Μαΐλης , Φλωράκης) . Αποκαλύπτεσαι.

Ανώνυμος
4 Αυγούστου 2014 στις 9:52 π.μ.

Θα ξεκινήσω πάλι από το τέλος: Προφανώς θα αναφέρω κάποιους από την ηγεσία σας (ξέχασες την Λιάνα στην αναφορά σου), ποιόν θέλεις να αναφέρω; Τον Ελισαίο Βαγενά ή την Ελένη την Μπέλλου; Αυτοί κρύβονται πίσω από το Γόντικα ή ο Γόντκας πίσω από αυτούς; Ή μήπως ήθελες να μιλάω για τα διάφορα σαμιαμίδια τύπου lenin reloaded που τα έχετε περιμαζέψει για να βγάζουν τα ψυχολογικά τους με "εποικοδομητικό" για την ηγεσία τρόπο;
Εγώ αυτούς ξέρω για ηγεσία φίλε κι αυτοί είναι που κατακεραυνώνουν κάθε τυχόν παρέκκλιση στέλνοντάς την στην κόλαση του οπορουνισμού.

Τα χρυσαύγουλα φιλαράκο μέσα από τις κόκκινες προβιές μια χαρά δικτυώθηκαν κι εξοπλίστηκαν σαν αστακοί, μην ανησυχείς γι αυτούς. Για σένα ν' ανησυχείς, που πουλάς επαναστατικό αέρα και μόλις σου πουν να συντονίσεις 2 σωματεία σηκώνεις τα χέρια ψηλά και μιλάς για πλήρη αποτυχία και βέβαιη ήττα. Άσε τις παρανομίες στην άκρη λοιπόν καλύτερα, γιατί εσύ όχι απλά δεν τις έχεις στο μυαλό σου αλλά τρέμεις μη τυχόν σε βγάλουν με το ζόρι οι αστοί. Και μετά; Θα κάνεις μήπως....μήνυση, για πες μας;

Για τα κανάλια και τις off shore είναι πολύ απλό: Εμπορευτήκατε μία συχνότητα που σας παραχωρήθηκε δωρεάν από το κράτος επειδή είστε κόμμα. Είναι απλό, τι το συζητάμε, εδώ ξανανοίξατε τον 902 και τον κάνατε ψηφιακό απλά για να πουλήσετε την συχνότητα σε μια καλή τιμή, για τόσο κορόϊδα μας έχετε να πιστεύουμε ότι πουλήσατε κάμερες; Από εκεί και πέρα είστε ίδιοι με το Μπόμπολα, τον Αλαφούζο, τον Κουρή κλπ. Όσο παράνομοι είναι αυτοί είστε κι εσείς, δεν λέω για εσάς κάτι παραπάνω.

Υγ1: Και δεν τα έχεις διαβάσει και μου δείχνεις ένα link του Βήματος, όπου μάλιστα δεν λέει ότι ο Φλωράκης δεν το έλεγε, απλά δεν αναφέρει το Φλωράκη που όμως το έλεγε!!! Καλά είσαι μεγάλο σούργελο. Ψάξε λοιπόν τα πρακτικά εκείνης της εποχής και θα δεις ποιός έλεγε τι, θα δεις και τα "Χαρίλαέ μου" και όλα. Μόνο πάρε πιο πριν κανένα ηρεμιστικούλι μη μας πάθεις τίποτε, κρίμα είναι τέτοιο πουλέν.
Υγ2: Ελπίζω οι βλακείες που λες να οφείλονται όντως στην άγνοιά σου. Αλλά εντάξει, η άγνοια μπορεί να φτάσει μέχρις ένα ορισμένο σημείο. Από εκεί και πέρα πρέπει να βάλεις και το μυαλό σου λίγο να σκεφτεί και να αναρωτηθεί: Γιατί άραγε ξανανοίξαμε τον κλειστό 902 αφού εμάς δεν μας ένοιαζε η συχνότητα και θέλαμε να πουλήσουμε μόνο μηχανήματα; Γιατί κάναμε ψηφιακό τον 902 την περίοδο που έκλεινε, ενώ πιο πριν δεν είχαμε τα λεφτά; Σκέψου και λίγο, δεν θα πάθεις τίποτε μη φοβάσαι.

Κανελλικό Κόμμα Ελλάδος (ΚΚΕ)
4 Αυγούστου 2014 στις 11:10 π.μ.

@10:26

Άκου τώρα Λιάνα γιατί με τις μπαρουφολογίες του ΚΚΕ γελάνε και τα πλακάκια:

Το αν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση ή όχι θα το αποφασίσει ο λαός και όχι ο μέγας επαναστάτης Κουτσούμπας.

Αυτά που επαναλαμβανετε διαρκώς για τις δηλώσεις του Γλέζου είναι κλασικό παράδειγμα σπέκουλας και μονταζιέρας Μουρούτικης με την οποία έχετε πλεον καθημερινή επαφή. Ανάξιο σχολιασμού πάντως.

Τον παπά για εξομολόγηση τον καλούν οι βουλευτές και εκπρόσωποι του Κώμματός σας όπως η γνωστή σ. Λιάνα Καμμένη, η οποία εκτός από θεούσα είναι και καρα-Εθνικίστρια με κολλητιλίκια με Φ. Φραγγούλη, Μπαλτάκο και άλλα πρόσωπα στις παρυφές της ΧΑ. Οπότε καλύτερα να μασάτε παρά να μιλάτε για αυτά.

Οι προτάσεις του ΚΚΕ για τους ανέργους είναι τουλάχιστον της πλάκας, και είναι ο ορισμός του καθαρόαιμου Οπορτουνισμού που δήθεν τα στελεχάκια σας κατακεραυνώνουν. Γελοιότητες του τύπου εφάπαξ επιδόματα και δωρεάν διόδια για το Πάσχα............. Άστο δε σε παίρνει.

Και επειδή η πολύ ανάγνωση του Κουτσούμπικου Ριζοσπάστη, βλάπτει σοβαρά την ικανότητα κριτικής σκέψης, μάθε πως συνεργασία με την ηγετική "όπου φυσά ο άνεμος" κλίκα του ΚΚΕ, ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΚΑΝΕΙΣ. Με υπάλληλους του Συστήματος δεν συμπορέυεσαι ποτέ γιατί στην κρίσιμη στιγμή θα σε πουλήσουν. Και από "ξεπουλήματα" έχει μεγάλη πείρα το ΚΚΕ.

Συνεργασία θα γίνει στη βάση των ψηφοφόρων του ΚΚΕ που καταλαβαίνουν ότι ακολουθώντας τον δρόμο της ηγετικής σας κλίκας προς το γκρεμό, καμία ελπίδα δεν έχουν για αμυνα απέναντι στην νεοφιλελέυθερη λάιλαπα.
Και αυτό θα το διαπιστώσεις πολύ σύντομα, όταν στις επόμενες εκλογές θα κονιορτοποιηθείτε.




Εγώ άλλο σας ρωτησα. Σας ξαναρωτάω λοιπόν. Αφού διαφωνείτε με το ΚΚΕ στις προτάσεις του γιατί ζητάτε συνεργασία μαζί του; Μήπως πρέπει να το συλλαβίσω για να καταλάβετε τι ρωτάω;

Ανώνυμος
4 Αυγούστου 2014 στις 11:26 π.μ.

@9:52 π.μ.
Θα ξεκινήσω απ' τα "Χαρίλαέ μου" . Μου ζητάς να ψάξω στα πρακτικά την στιγμή που εσύ που επιμένεις ότι έτσι γράφουν τα πρακτικά δεν μπορείς να αποδείξεις του λογου σου το αληθές. ΄Οχι φίλε δε θα ψάξω να το βρω. Αν θες ψάξε εσυ για να μην ξαναγίνεις ρεζίλι λέγοντας τις δικαιολογίες του στυλ "δεν τα βρίσκω." Φυσικά και δεν το βρίσκεις αφού δεν υπάρχει.
Για τον 902 μεγάλε έχουμε απαντήσει πάρα πολλές φορές. Λέγε ό,τι θες. Δεν περιμένουμε κάτι καλύτερο από κάποιον που ακούει "ΚΚΕ" και του γυριζουν τα άντερα. Υπάρχετε κι εσείς. Πρώην ΚΚΕδες , πρώην αυριανιστές, σημερινοί ΛΑΟΣίτες, πρώην εργατοπατέρες, σημερινοι ασφαλίτες, κάτι απ' αυτά τέλος πάντων για να δώσετε στη ζωή σας κάποιο νόημα που υπάρχετε. Δικό σας το υπαρξιακό πρόβλημα. Πάντως στην ερώτησή μου για τον Καραμέρο ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΣ. Αλλά γιατί; μήπως μπόρεσες να δώσεις αποδείξεις για τα πρακτικά; Μήπως εσύ να κάτσεις να σκεφτείς όμως γιατί τη συχνότητα του 902 πήγαν αμέσως να την αφαιρέσουν απ' το ΚΚΕ όταν πρωτοέκλεισε τον 902 ενώ το Αλτερ του κ. Κουρή κρατάει τη συχνότητα έστω και κλειστό κι έστω κι αν άφησε απλήρωτους τους εργαζόμενούς του; Τι σου λέω; Να σκεφτείς; Καλά, άσ' το. Μην κουράζεσαι. Θα σου δώσουν το επόμενο μπιλιετάκι σου να το αναρτήσεις. Εσύ δε χρειάζεται να σκέφτεσαι. Σκέφτονται άλλοι για σένα.

Ανώνυμος
4 Αυγούστου 2014 στις 11:28 π.μ.

9:52 π.μ.
΄Οσο για το συντονισμό εγώ σου απάντησα. Αφού δε σου άρεσε η απάντησή μου τι να κάνουμε; Θα τραβήξει ο καθένας το δρόμο του κι η ζωή η ίδια θα δείξει ποιος είχε δικιο. Στο κάτω κάτω εσύ στο χώρο σου και με το συντονιστικό που τώρα πάτε να φτιάξετε θα φέρετε τα πάνω κάτω. ΄Ετσι δεν είναι; ΄Οπως στην Ολμε καλή ώρα. Με μουτζαχεντιν. Αλλά ξερεις τι βλέπω; ΄Οτι έχετε λυσσάξει με το ΠΑΜΕ. Το ΠΑΜΕ απο δω, το ΠΑΜΕ απο κει, και γιατί φεύγει, και γιατί μένει, και γιατί δεν μας ακολουθεί, και οι μπηξε κι οι δειξε και κάτω το κακό ΠΑΜΕ. Κι απ' την άλλη τα ΜΜΕ να μη δείχνουν καθόλου τις δραστηριότητές του. Αυτό μου δίνει τη σιγουριά ότι κάτι κινείται. Μονο που κινείται σε τροχιά που εσάς δε σας αρέσει. Το θέλετε το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ ουρά σας. Δεν προκειται να το δείτε. Τώρα θέλετε να λέτε διάφορα; Βγέστε και πέστε τα. Τόσα χρόνια σάμπως τι κάνατε; Μόνο που σε λίγο θα είναι πολύ δυσκολα τα πράγματα. Γιατί θα είστε κυβέρνηση και δε θα μπορείτε να υπόσχεστε αυτά που υπόσχεστε ως αντιπολίτευση. Θα πρέπει να τα κάνετε πράξη. Και η δυστυχία σας είναι ότι τα πράγματα είναι πολύ στενά για να ακολουθήσετε την πολιτική του ΠΑΣΟΚ το 81 που έδωσε και κάτι στο λαό και του διορισε το παιδι για να τον αποκοιμίσει. Τώρα δεν υπάρχουν αυτά τα περιθωρια. Θα πρέπει να επιβάλλετε μαζί με το ΠΑσοκ και τη ΝΔ και την ουρά σας τον Ανταρσύα κι όποιον άλλο έρθει μαζί σας, τις επιταγές της ΕΕ δηλαδή την πολιτική του "σκάσε λαέ και δούλευε για τα αφεντικά". Και ξέρεις τι λέει ο λαός μας. ΄Οσα φερνει η ώρα δεν τα φέρνει ο χρόνος όλος. Μπορεί τότε και εσύ και τα αφεντικά σου να δείτε συγχρονισμό σωματείων στο άψε σβήσε. Εσύ τι λες; Αν έβλεπαν ότι δεν κινείται τίποτα θα έβγαζαν τον απεργιακό νόμο; Ούτε που θα ασχολούνταν. Στρώνουν το δρόμο για την επόμενη κυβέρνηση που θα συμπεριλαμβάνει κι αυτούς που είναι σημερα στην κυβέρνηση και το Σύριζα. Κάτσε λοιπόν και σκέψου, εκείνες τις ώρες εσύ πιστεύεις ότι τα αφεντικά σου θα σου έχουν φυλάξει θέση για το ελικοπτερο; Γελιέσαι. Σου λέω κάτσε και σκέψου γιατί αυτό αφορά τον εαυτούλη σου κι εσύ το δείχνεις καθαρά ότι κοιτάς μόνο τον εαυτούλη σου.

Ανώνυμος
4 Αυγούστου 2014 στις 11:30 π.μ.

9:52 π.μ.
Για τις κόκκινες προβιές που μου γράφεις , δεν ξέρω κάν τι είναι αυτό, κι οχι δε θα ψάξω να το βρω, καμιά χαζομαρα θα είναι όπως τα πρακτικά σου, ξέρω όμως τον Καρυπίδη που πήγατε να τον υποστηρίξετε για περιφερειάρχη, ξέρω για τους εθνικιστές και τους συνεργαζόμενους με τους γκρίζους λύκους που πήγατε να υποστηρίξετε στη Θράκη, ξέρω ότι γλείψατε μέχρι το μεδούλι τους ψηφοφόρους της χρυσής αυγής για να σας ψηφίσουν τη δεύτερη Κυριακή, ξέρω ότι ο Γούδης ο δημοτικος σύμβουλος της χρυσής αυγής και άρα ναζί, στην Αθήνα έστειλε συγχαρητήριο μηνυμα στον Σακελαρίδη σας για το ότι μπήκε στο β γύρο και του δήλωσε υποστήριξη και εκείνος δεν του το έστειλε πίσω ως απαράδεκτο, ξέρω ότι στην Αθήνα πριν τις εκλογές κι εσείς κι η ουρά σας ο Ανταρσύα δεν ψηφίσατε την πρόταση της Λαϊκής συσπείρωσης να μη δοθούν διευκολύνσεις στη ναζιστική οργάνωση της χρυσής αυγής, ξέρω ότι βουλευτε΄ς σας σαν τον Παναγούλη λένε και καλημέρες με τους βουλευτές της χρυσής αυγής, ξέρω ότι η πολιτική σας υπέρ της ΕΕ ενισχύει τους ναζί της Ουκρανίας, ξέρω ότι στην ευρωβουλή υποστηρίξατε το ψήφισμα που κατεβάσατε μαζί με το Λαϊκό κόμμα, για τη Γάζα που κρατούσε ίσες αποστασεις ανάμεσα σε ναζί Ισραηλινούς και αμυνόμενους Παλαιστινιους, (η μόνη που δε δέχτηκε να το ψηφίσει είναι η Σακοράφα, ο Γλέζος μάλλον ξέχασε την ναζιστική σημαία που είχε κατεβάσει), ξέρω ότι η πολιτική σας μπορεί να φέρει τη χρυσή αυγή να κυβερνάει. Οπότε καταλαβαίνεις ότι δεν πετάω επαναστατικές κορόνες για παρανομίες. Απλώς όμως δεν κάθομαι και με σταυρωμένα χέρια. Με το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ θα προσπαθήσουμε να οργανώσουμε το λαό και να τον προτετοιμάσουμε γι' αυτά που έρχονται. Αυτό είναι που δε σας αρεσει αφού δεν αρέσει στα αφεντικά σας. Και γι' αυτό ουρλιάζετε.
Α, όσο για την ηγεσία μας και το τι λες δε θα ασχοληθώ. Πάντα θα τα λες. Κάτσε και λέγε τα. Κι όσο για τον Αλαφούζο και τους αλλους που λες, αυτά πες τα στη Δούρου σου που κανόνιζε μυστικά γεύματα με το Μαρινάκη. Λες να συζητούσαν για το σε ποιο κανάλι θα πάει ο Καραμέρος σας;

Ανώνυμος
4 Αυγούστου 2014 στις 2:18 μ.μ.

9.52 δεν θα ρωταγαμε ποτε τον συριζα που θα πουλησουμε τον σταθμο και ουτε βεβαια θα τον χαριζαμε σε οπορτουνιστες. Απο εκει και περα σε κυβερνηση με τους καπιταλιστες στην εξουσια δεν μπαινει οσο και να χτυπιεσε κατω θα βρειτε αλλους προθυμους για αυτο. Και οσο λασπη και να ριξετε γραμμενους σας εχουμε

Ανώνυμος
4 Αυγούστου 2014 στις 4:52 μ.μ.

Τέτοιος φόβος για τον αγώνα των χαλυβουργών; Που ακόμη και σήμερα βάζουν τα τσιράκια τους να τον υποτιμήσουν; Τώρα καταλαβαίνω γιατί χτυπηθηκε τόσο πολύ αυτός ο αγώνας. Γιατί έπεσε τόση τρομοκρατία εκείνες τις ημέρες στο εργοστάσιο του Βόλου ώστε να μην συμμετέχουν κι αυτοί στον αγώνα του Ασπρόπυργου.
Επειδή παρ' όλο που τα ΜΜΕ τήρησαν σιγήν ιχθύος για τον αγώνα αυτό, ώστε να μη φτάσει στο κάθε σπίτι το μήνυμά του, Ο ΑΓΩΝΑΣ ΑΥΤΟΣ ΈΣΠΑΣΕ ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΠΛΏΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ. ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
Γι' αυτό φαγώνονται να δείξουν ότι αυτός ο αγώνας δεν πρόσφερε τίποτα. Κι όμως. Σύντομα θα ανακαλύψουν ότι πρόσφερε πολλά στο λαϊκό κίνημα. Η πείρα που βγαίνει απ' αυτόν που έδειξε την ανάγκη να είναι ενωμένη η εργατική ταξη για να νικήσει τ' αφεντικα που είναι οι πραγματικοι κυβερνήτες της Ελλάδας, μ' όποια "κυβέρνηση" αχυρανθρωπων κι αν είναι επάνω, θα γίνει η παρακαταθήκη των δύσκολων αγώνων που βρίσκονται μπροστά μας.
Γιατί αποδεικνύεται ότι οι βιομήχανοι και λοιποί πλούσιοι δε φοβούνται τις κυβερνήσεις, δεξιές ή αριστερές, με αυτές συντρώγουν άλλωστε. Φοβούνται την εργατική ταξη όταν είναι ενωμένη και αποφασισμένη για τη ρήξη. Φοβούνται τον λαό όταν δείχνει την αλληλεγγύη του μ' όποιον τρόπο μπορεί σε κάποιον που αγωνίζεται.
Και τώρα καταλαβαίνω και γιατί ο Σύριζα του 27% δεν κούνησε το δαχτυλάκι του για να βοηθήσει αυτόν τον αγώνα. Ούτε κι αυτόν τον συνέφερε να περάσει αυτό το μηνυμα. Γιατί αυτόν τον συμφέρουν απεργίες διαρκείας τύπου δημοσίου που δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα, γιατί δεν τις κάνουν ούτε αυτοί που τις προτείνουν, κι έτσι μπορεί να περάσει το μήνυμα ότι μόνο μια αλλαγή κυβέρνησης θα σώσει το λαό.
Το θεωρώ σίγουρο ότι στους επόμενους μήνες και κυρίως μετά τη συγκρότηση της καινούριας κυβέρνησης όπου το ξεβράκωμα των σοσιαλδημοκρατών θα πάει σύννεφο, ΘΑ ΤΗΝ ΞΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΆ ΜΑΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΊΑ. ΘΑ ΑΠΟΦΎΓΟΥΜΕ ΤΑ ΛΑΘΗ -ΓΙΑΤΙ ΓΙΝΑΝ ΛΑΘΗ- ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ. ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟ ΒΗΜΑ ΔΥΝΑΤΑ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ, ΜΕ ΠΥΞΙΔΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΩΝ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ.

9,52 Μου είπες να σκεφτώ και σκέφτηκα. Στο γιατί μπαίνετε όλοι εσείς για να λοιδορήσετε αυτόν τον αγώνα με το να λέτε ότι δεν πρόσφερε τίποτα. Φόβος και τρόμος έχει γίνει για τα αφεντικά σας. Μήπως ξαναβρεθούν πάλι πάνω σε κάτι τέτοιο και σε πιο μαζική και άγρια μορφή αφού κι ο καπιταλισμος θα γίνει πιο άγριος. Την τελική της απάντηση η εργατική τάξη δεν την έχει πει ακόμη. Αλλά θα την πει.

Μην μπεις στον κόπο να απαντήσεις. Ξέρω ότι θα με ξαναπείς σούργελο και πουλέν και δε συμμαζεύεται. Και θα γράψεις τις γενικούρες σου βάζοντας μέσα και λίγο Φλωράκη.

Ανώνυμος
4 Αυγούστου 2014 στις 9:27 μ.μ.

Ε πως να μην απαντήσω, που είστε τόσο διασκεδαστικοί!
Ο ένας μου βάζει χέρι επειδή τα πρακτικά δεν έχουν αναρτηθεί στο...δίκτυο!!!
Δεν υπάρχει link άρα δεν υπάρχει καθόλου!!!! Τελείως στην (ηλεκτρονική) κοσμάρα του...

Ο άλλος λέει ότι λοιδορώ τον αγώνα των χαλυβουργών επειδή είπα ότι το ΠΑΜΕ τους άφησε μόνους τους παρόλη την...ηθική και υλική (με εράνους) υποστήριξη ()!!

Ο τρίτος δεν ξέρει, αλλά αρνείται να ψάξει (μπόϊνγκ!!!!!) τι είναι η κόκκινη προβιά γιατί λέει καμιά χαζομάρα θα είναι κι αυτό!!! Μιλάμε πλέον για πικ στην βλακεία. Ψάξε τι είναι η κόκκινη προβιά χαζούλη, σε αφορά και σε αφορά πολύ. Ακόμη κι αν δεν καταλάβεις τίποτε καθότι στουρνάρι, καλό είναι να ξέρεις έστω την ιστορία της χώρας σου και πως διάφορα ταγματαλήτικα απολειφάδια έχουν επιβιώσει μέχρι και σήμερα κι έχουν μάλιστα και τόσο θράσος!!!
Μην είσαι τόσο κολλημένος, κακό κάνεις στο κόμμα σου ρε ανόητε, που έχεις βάλει οικειοθελώς το μυαλό σου στο μίξερ!!!!

Ο άλλος ζητά να μάθει γιατί έπιασε δουλειά ένας του ΣΥΡΙΖΑ στο κανάλι, ενώ ήξερε ότι το ΚΚΕ πούλησε τη συχνότητα παράνομα!!! Ρε θα μας τρελάνετε εντελώς!!! Έχουν πιάσει και οι ζέστες του Αυγούστου και πλέον δεν κολλάτε πουθενά βλέπω!!!

Όσο για το Φλωράκη τι να σας πω, ρωτήστε κανένα της ηγεσίας σας που σας δουλεύουν ψιλό γαζί. Ούτε Σταλινικοί είναι, ούτε Ζαχαριαδικοί, ούτε Φλωρακικοί, ούτε ΚΑΝ Λενινιστές ή έστω αντιΕΕ!!! Σας δουλεύουνε ρεεεεεεεεεε.....διαβάστε και λίγο τα κείμενα!!! Ότι λάμπει δεν είναι χρυσός, μπορεί να είναι και η δάδα της ΝΔ...
Προσέξτε γιατί θα τρίβετε τα μάτια σας σε λίγα χρόνια, ο Παπαδημούλης μπροστά τους θα είναι ο Τσε Γκεβάρα. Αλλά ΠΟΥ!! Ένα είναι το κόμμα...

Ανώνυμος
4 Αυγούστου 2014 στις 9:50 μ.μ.

11:10 π.μ
Σίγουρα ο λαός θα το αποφασίσει αν θα σας κάνει κυβέρνηση με αυτοδυναμία. Κυβέρνηση όμως με τη ΝΔ και με το ΠΑΣΟΚ θα το αποφασίσουν ο ΣΕΒ κι οι εφοπλιστές αν θα γίνετε. Ούτε καν ο Γλέζος. Τώρα αν σε πειράζει τι είπε ο Γλέζος τα παράπονά σου στο Γλέζο. ΄Οχι σε μας. Και σιγουρα δε θες να το σχολιάσεις. Θα με παραξένευε αν ήθελες. Και τι θα έλεγες σε αυτή την περίπτωση; Οπότε το ρίχνεις στην τρελή μεταξύ μονταζιέρας και σπέκουλας και ξεμπερδεύεις. Προς το παρόν.
Τώρα να σε ρωτήσω απο πού κι ως πού η Λιάνα έχει σχέσεις με Μπαλτάκο και άλλους άσ' το δε θα μου πεις. Μπορείς να μου πεις όμως για τον Γούδη και τις σχέσεις του με τον Σακελαρίδη σας. Μπορείς να μου πεις για τη Δούρου και τις σχέσεις της με το Μαρινάκη. Που σας προτιμάει κιόλας και σας ψηφίζει. Μπορείς να μου πεις για τον Παναγούλη και για τις χαιρετούρες που ρίχνει με τη χρυσή αυγή. Μπορείς να μας πεις για την άρνηση του δημοτικού σας συνδιασμού στην Αθήνα να ψηφίσουν την μη διευκόλυνση της χρυσής αυγής στον προεκλογικό της αγώνα. Σιγά μη μας πεις. Χα χα
Πού' σαι; Παπά καλούν κι οι νεοδημοκράτες κι οι πασόκοι που θα συνεργαστείτε μαζί τους μετά τις εκλογές.
΄Οσο για τις προτάσεις του ΚΚΕ που σας έφεραν σε τόσο δύσκολη θέση είναι προτάσεις για μέσα στον Καπιταλισμό. Για τώρα. ΄Οχι για όταν έρθει ο σοσιαλισμός. Εσείς δε μιλάτε για ανθρώπινο καπιταλισμό; Πώς θα είναι αυτός; Σάμπως και ξέρετε;
Α, το αλλάξατε τώρα το παραμύθι. Δε θέλετε συνεργασία με την ηγεσία θέλετε με τη βάση. Ωραία, κανείς δεν μπορεί να σας απαγορέψει να ονειρεύεστε. Απευθυνθείτε στη βάση λοιπόν. Κονιορτοποιήστε μας αφού το θέλετε.
Φροντιστε όμως να κατοχυρώσετε πρώτα αυτούς που σας ψήφισαν τώρα. Γιατί κάποιοι είναι πολύ ανήσυχοι για τα κεντροδεξιά σας ανοίγματα. Χώρια που πρέπει να παραδεχτείς κι εσύ ότι οι μέρες του μεγαλου ενθουσιασμού του '12 έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Κι η απόσταση ανάμεσα στο "ψηφίζω με κρύα καρδιά" και στο "δεν ψηφίζω" δεν είναι μεγάλη.
Καλή επιτυχία λοιπον στο κυνήγι σας του χαμένου ψηφοφόρου για την αυτοδυναμία. Μα δεν είμαστε ευγενικά παιδιά εμείς οι κομμουνιστές; Πρέπει να το παραδεχτείς.

Ανώνυμος
4 Αυγούστου 2014 στις 10:07 μ.μ.

Ρε 2.18 έλεος. Με το να τους το λες τόσες φορές έχουν αφηνιάσει. Αφρούς βγάζουν απ' το στομα. Δες τον κακομοίρη τον 11.10 με τι θυμό απαντάει. Αν μας ειχε μπροστά του και το βλέμμα του είχε τη δυνατότητα να σκοτώσει τώρα θα ήμασταν νεκροί.
΄Ελα 11.10. Αν δεν αισθάνεσαι καλά, ρώτα τον 1 Αυγούστου 2014 - 10:49 μ.μ. και θα σου συστήσει έναν καλό ψυχίατρο. Για τα νεύρα σου. E, μη μου πεις ότι πάλι εσύ είσαι ο 1 Αυγούστου 2014 - 10:49 μ.μ. Απο και κλείεται. Δεν το πιστεύω.

Ανώνυμος
4 Αυγούστου 2014 στις 10:37 μ.μ.

E, αυτό να δω. Τον Παπαδημούλη ως Τσε Γκεβάρα κάτω απο οποιεσδήποτε συνθήκες.(Γκντουπ!!!) Μόνο αυτό με πειθει για το ώριμο της σκέψης σου. Ποια κείμενα να διαβάσουμε; της Σιών;;; Τα πρακτικά έχουν δημοσιευτεί στο διαδικτυο. Το "Χαρίλαέ μου " δεν έχει μπει. Αλλά ξερω. Δεν το αναφέρανε απλώς. (Φσσσστ!!! Μπόενγκ!!!!) Καλά άσε να περάσουν τα χρόνια κι όταν δούμε αυτά που μας λες θα τρίβουμε τα μάτια μας. Γιατί απ' το 90 αυτά μας λετε αλλά δεν τα έχουμε δει. Κι εσύ προς το παρόν ούτε το "Χαριλαέ μου " δε μας έδειξες.

Ανώνυμος
5 Αυγούστου 2014 στις 9:12 π.μ.

"Εμείς οι κομμουνιστές"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
μουαααααχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα!!!!!!!

Ρε τι παραμύθι τραβάνε!!!!

Ανώνυμος
5 Αυγούστου 2014 στις 10:13 μ.μ.

@- 10:25 π.μ
Σχεσεις Λιάνας Μπαλτάκου. Μάλιστα. Επειδή πήγε στην παρουσίαση του βιβλίου του. Για πες μας για τις σχέσεις του κυρίου στη φωτογραφία με το Δασκαλόπουλο Που γελάνε μέχρι και τα μουστάκια τους που δεν έχουν. Και διάβασε αν θες το άρθρο και το γιατί γελάνε ευχαριστημένοι.
http://www.koutipandoras.gr/article/40129/epistoli-toy-dimitri-daskalopoyloy-ston-alexi-tsipra

Το δεύτερο λινκ που έβαλες δε μιλάει για σχέση της κυρίας Κανέλη με τον κο Φράγκο. Λυπάμαι.
Για πες μας γι' αυτή τη συνάντηση του Δραγασάκη με την κα Διαμαντοπούλου. Δες και ποιοι άλλοι ήταν παρόντες. ΄Ολα τα καλά παιδιά. ΄Αντε σε λίγο και στο σύριζα όλοι αυτοί.
http://newpost.gr/post/367872/o-giannhs-dragasakhs-h-anna-diamantopoyloy-kai-h-ekdhlwsh-toy-diktyoy-fwto

Ανώνυμος
5 Αυγούστου 2014 στις 10:29 μ.μ.

@- 10:25 π.μ
Με το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο συναντήθηκαν όλα τα κόμματα. Το ξέρεις αυτό γιατί το δήλωσε ο ίδιος ο αντιπρόσωπός του. Αλλά επειδή έχεις πρόβλημα με το ΚΚΕ ψάχνεις να βρεις οτιδήποτε αδιαφορώντας αν γίνεσαι γελοίος. Θες να σου βάλω το λινκ με τη δήλωση του ίδιου του αντιπροσώπου του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου; Αν θες στο βάζω. Αλλωστε το ΚΚΕ επειδή δεν είχε να κρύψει τίποτα το έβαλε και στο πόρταλ τη συνάντηση. Του σύριζα δε βρήκαμε για να δουμε τι συζήτησαν. Περίεργο δεν είναι; Εχει να κρύψει τίποτα το κόμμα σου;

Για τον Παναγούλη. Και την ιστορία του αδερφού του ξέρω και τη δική του ξέρω. Για δες απ' το λινκ αυτό που σου βάζω βλέπεις ο κ. Παναγούλης να τιμά την ιστορία του αδερφού του; http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=583784
Καλημερίζει και τους 298 βουλευτές ο κ. Παναγούλης. Καλημερίζει και τους υπερασπιστές των βασανιστών του αδερφού του ο κ. Παναγούλης. Καλημερίζει και τους δολοφονους του Φύσσα ο κ. Παναγούλης. Κι αυτό δεν μπορείς να το διαψεύσεις γιατί είναι δήλωση του ίδιου. Να τον χαίρεστε τον κ. Παναγούλη σας.

Ανώνυμος
5 Αυγούστου 2014 στις 10:46 μ.μ.

επαναλαμβανω για αλλη μια φορα οσο και να λυσαξεται οσο και να χτυπιεστε κατω σε κυβερνηση με τους καπιταλιστες στην εξουσια δεν μπαινουμε. Την ωρα του ξεβρακωματος σας θα πεσει πολυ γελιο.

Ανώνυμος
5 Αυγούστου 2014 στις 10:48 μ.μ.

@10:25 π.μ
Η επιστολή του Γούδη στον Σακελαρίδη σας. Επιστολή από επιστολή διαφέρει. Για κάνε τον κόπο να τη διαβάσεις.
/index.php/politiki/108168-sta-maxairia-nd-syriza-ypopsifios-tou-kasidiari-stirizei-sakellaridi-ston-v-gyro Σου γράφω και το κομμάτι της επιστολής που δείχνει την στήριξη του ναζί Γουδή στο Σακελαρίδη.

Η «γραμμή Καμίνη», ο οποίος προβάλλει βαθιά και ενσυνείδητα και συστηματικά την έννοια της «πόλης» αποκομμένη από την έννοια της «πατρίδας», με βρίσκει κάθετα αντίθετο και, προσωπικά τουλάχιστον, δεν θα επιθυμούσα να τον δω να υποστηρίζεται από τους εθνικιστές στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών.

Και δε λέω. Ο Γουδής ως ναζί και προβοκάτορας μπορεί να στείλει χίλιες επιστολές. Εσύ που είσαι αντιναζί και δημοκράτης τις δέχεσαι; Δεν τις επιστρέφεις ως απαράδεκτες; Δεν ανατριχιάζεις που ένας ναζί σε υποστηρίζει;
Για να δεις πόσο γελοίοι αναγκαστήκατε και γίνατε για λίγα ψηφαλάκια της χρυσής αυγής. Που δε σας σώσαν κιόλας.

Ανώνυμος
5 Αυγούστου 2014 στις 10:58 μ.μ.

@10:25 π.μ
Για Δούρου και Μαρινάκη.
Εδώ μεγάλε βγάζεις ψεύτρα την ίδια τη Δούρου.
http://www.tanea.gr/news/ekloges2014/article/5118973/mia-synanthsh-poy-foyntwse-ta-senaria/
Αποφάσισε ποιος απ' τους δυο σας λέει ψέματα. Κι αφού ήταν ψέματα αυτά που έλεγε η ζούγκλα γιατί η κα Δούρου αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι υπήρξε συναντηση ενώ πρώτα την αρνιόταν; Κι ο κ. Μαρινάκης που σας ψηφίζει κιόλας -είναι αριστερός σαν και σας- θα έλεγε ότι υπηρξε συναντηση ενω δεν υπηρξε; Μπερδεμένα μας τα λες.

Και τι μου λες; ΄Οτι δεν δίνω σημασία σ'αυτά που μου λέει ο ΑΛΛΟΣ για τις κόκκινες προβιές; Ποιος άλλος ; Δουλευόμαστε;

Ανώνυμος
5 Αυγούστου 2014 στις 11:02 μ.μ.

@10:25 π.μ
Kι ερχόμαστε στο καπάκι. Ωραία όπως ισχυρίζεσαι το ΚΚΕ προτείνει οπορτουνιστικές θέσεις για τους ανεργους. Δηλαδή εσείς ως Σύριζα δε θα κάνετε ούτε αυτά αφού δεν τα ψηφίσατε. Χαίρομαι που το παραδέχεσαι ότι δε σκέφτεστε να κάνετε τίποτα . Αυτό ήθελα.

Ανώνυμος
6 Αυγούστου 2014 στις 1:15 π.μ.

10.25
Για την άρνηση του δημοτικού σας συνδιασμού στην Αθήνα να ψηφίσουν την μη διευκόλυνση της χρυσής αυγής στον προεκλογικό της αγώνα δεν είπες τίποτα. Τυχαίο; Καθόλου.

Ανώνυμος
6 Αυγούστου 2014 στις 2:04 μ.μ.

Ο Παναγούλης δεν είχε βάλει μια εποχή υποψηφιότητα και με την Πολιτική Ανοιξη του Σαμαρά; ΄Η κάνω λάθος;

Ανώνυμος
6 Αυγούστου 2014 στις 5:56 μ.μ.

6 Αυγούστου 2014 - 10:49 π.μ.
΄Ωστε έτσι λοιπόν; Οι αυριανιστές δεν γίνονταν ανεκτοί απ' το Φλωράκη και παίρναν πόδι απ' το κόμμα του(!!!!!!!!!!!!)
Εμ πες το μας έτσι. Τώρα εξηγούνται όλα. Γι' αυτό πήρες ποδι απ' το ΚΚΕ.

Ανώνυμος
6 Αυγούστου 2014 στις 6:17 μ.μ.

Γραφικος ο Γούδης; Οι ναζί λοιπον είναι απλώς γραφικοί για τους συριζαίους. Μάλιστα.

Ανώνυμος
6 Αυγούστου 2014 στις 6:23 μ.μ.

οσο λασπη και να ριξετε σε κυβερνηση με τους καπιταλιστες στην εξουσια δεν μπαινουμε. Ρεβανς για το 1991 που σας πετξαμε εξω δεν θα παρετε λυσαξε οσο θελεις

Ανώνυμος
6 Αυγούστου 2014 στις 8:21 μ.μ.

@ 6 Αυγούστου 2014 - 5:56 μ.μ
Kαι μετά απορούμε γιατί οι συριζαίοι κι οι Ανταρσύες ψήφισαν στην Αθήνα να δοθούν όλες οι διευκολύνσεις στη χρυσή αυγή για την προεκλογική περίοδο. Εδώ- οι πρώτοι τουλάχιστον -τους έχουν αποχαρακτηρίσει από ναζί. Τους λένε γραφικούς. Σε λίγο θα μας πουν ότι όπως υπάρχει απάνθρωπος κι ανθρώπινος καπιταλισμός, υπάρχουν κι απάνθρωποι κι ανθρώπινοι ναζί. Ξεφτίλα της μέλλουσας κυβερνώσας αριστεράς.

Ανώνυμος
6 Αυγούστου 2014 στις 8:39 μ.μ.

8.21 οπορτουνισμος και φασισμος ειναι τα καλυτερα παιδια του καπιταλισμου. αυταπατες και μπαμπουλας για να υπαρχει παντα καπιταλισμος. Αυτη η αριστερα ειναι πολυ μεγαλη

Κάποτε υπήρξε ένα κόμμα που το λέγαν ΚΚΕ
6 Αυγούστου 2014 στις 9:55 μ.μ.

Από ούγκανο Σταλινικό δεν περιμένει κανείς να καταλάβει γιατί Σύριζα και Ανταρσύα δεν απαγόρεψαν τις νόμιμες προεκλογικές διευκολύνσεις στη ΧΑ.
Από αμόρφωτους οπαδούς που όπως ο 11:30 δεν ενδιαφέρονται καν για το τι σημάινει "Κόκκινη Προβιά" (αφού δεν το αναφέρει ο Ριζοσπάστης σίγουρα είναι κάτι αδιάφορο), δεν περιμένει κανείς να καταλάβουν γιατί ειδικά ένα Αριστερό Κόμμα δεν μπορεί να συμφωνεί με την απαγόρευση νόμιμης πολιτικης δράσης.
Από οπαδικά μειράκια δεν περιμένει κανείς να καταλάβουν ότι άν αρχίσουν οι απαγορεύσεις πολιτικής δράσης, ο επόμενος και ο κύριος στόχος είναι τα Αριστερά Κόμματα.
Κάποτε η ΚΝΕ ήθελε τα μέλη της να είναι "πρώτα στις σπουδές και πρώτα στον αγώνα". Σήμερα μάλλον αρκεί κάποιος να σιχαίνεται τη γνώση και τη σκέψη για να είναι οπαδός του ΚΚΕ, αρκεί να ξέρει απέξω την γραμμή του "Ρ" και να χρησιμοποιεί κάφρικα επιχειρήματα.

Ανώνυμος
7 Αυγούστου 2014 στις 8:45 π.μ.

Νόμιμη πολιτική δράση οι δολοφονίες Ελληνων και ξένων, τα αναποδογυρίσματα των πάγκων μεροκαματιάρηδων; Νόμιμη η δράση να χτυπάνε συνδικαλιστές μετά από παραγγελία εργοδοτων; ΝΟΜΙΜΗ Η ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΝΑΖΙ; Αυτή είναι η νόμιμη δράση για τους συριζαίους και τους Αντάρσυους; Γι' αυτό δεν έχουν κανένα πρόβλημα που υποστηρίζουν -οι πρώτοι- την ΕΕ και δεν τους ενδιαφέρει που στην Ουκρανία έχουν ανέβει ναζί στην κυβέρνηση και δολοφονούν αβέρτα; Ούτε και ενδιαφέρονται -πάλι οι πρώτοι- για τα εγκλήματα των ναζί Ισραηλινών απέναντι στους Παλαιστίνιους;
Αυτή είναι η μέλλουσα κυβερνώσα αριστερά που θα φέρει το καινούριο στην Ελλάδα; Αμ, αυτό το γνωρίσαμε και στην εποχή του Μεταξά και του Παπαδόπουλου.

Ανώνυμος
7 Αυγούστου 2014 στις 8:53 π.μ.

Ρε μ' αυτή την κόκκινη προβιά. Την κόκκινη προβιά τη βλέπω σε σας συριζαίοι. Που για λίγα ψηφαλάκια των ναζί ώστε να γίνετε κυβέρνηση, ξεπουλάτε και τη μάννα σας ακόμη. Ποσο μάλλον τον ελληνικό λαό.

Ανώνυμος
7 Αυγούστου 2014 στις 9:06 π.μ.

9.55 Νομιμη πολιτικη δραση μια εγκληματικη οργανωση ΜΑΛΙΣΤΑΑΑΑ. υπαρχει ΚΚΕ και οπορτου νιστικα κομματα στηριγματα του καπιταλισμου. οσο για την ΚΝΕ καταλαβαινω τον πονο σου και σε νιωθω. βλεπεις ονειρο τις εποχες που χωραγανε ολα μεσα αχταρμας. Πρεπει να κανεις κουραγιο. οποιος δεν συμφωνει με την στρατηγικη εχει πολλα κομματα να παει.

Ανώνυμος
7 Αυγούστου 2014 στις 9:14 π.μ.

@7 Αυγούστου 2014 - 8:45 π.μ
Χα χα για ρίξε μια ματιά εδώ μια και μιλούσαμε για παπαδες. Κι αν θες να στο εξηγήσω το όνειρο.
http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2014/08/blog-post_82.html

ΣΒΑΝ
7 Αυγούστου 2014 στις 10:11 π.μ.

@ 9.06
Βρε ΠΑΝ, άσε να μιλιση και κανενας αλος. ολο τα ιδια γραφης

Ανώνυμος
7 Αυγούστου 2014 στις 10:12 π.μ.

8:45
Αν αυτό κατάλαβες είσαι βλάκας με πατέντα.
Γνήσιο μέλος του ΚΚΕ όπως έχει καταντήσει.

Ανώνυμος
7 Αυγούστου 2014 στις 4:50 μ.μ.

Kαλά δε μου κανει εντύπωση που οι πασοκοσυριζαίοι γουστάρουν τις μεθόδους των ναζί και τις επικροτούν ως νόμιμες. Μου κάνει εντύπωση ότι ΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΙ ΠΙΑ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΟΥΝ ΚΑΘΑΡΆ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΞΩ ΟΤΙ ΤΙΣ ΕΠΙΚΡΟΤΟΥΝ. Φαίνεται ότι τα νεα απ΄ το αριστερό θολο μέτωπο είναι άσχημα οπότε απλώνουν τα χέρια τους σε καινούριες αγορές ψήφων ακόμη και στις αγορες ψηφων των ναζί. Μονο που για να έχεις αυτές τις ψήφους κάτι πρέπει να δώσεις στους ναζί. Κι οι πασοκοσυριζαίοι δεν έχουν κανένα πρόβλημα να δώσουν. Οπότε δίνουν.

Ανώνυμος
7 Αυγούστου 2014 στις 9:53 μ.μ.

@7 Αυγούστου 2014 - 10:12 π.μ
Eμ, έφυγες εσύ και μας άφησες ορφανά, τι να κάνουμε; Πήραμε τον κακό δρόμο. Και δεν έχει επιστροφή.

Αααααχχχ άστοργε πατέρα
γιατί μ' εκανες πέρα;

Αυτό γίνεται κι ωραίο ζεϊμπέκικο. Ε; τι λες κι εσύ;
Εγώ λέω ότι θα πνιγούμε στο τάλαρο.

Ανώνυμος
8 Αυγούστου 2014 στις 9:16 μ.μ.

@9:53
Για το τάλαρο δεν ξέρω, αλλά στην λαμακεία έχεις πνιγεί στα σίγουρα

Ανώνυμος
8 Αυγούστου 2014 στις 10:10 μ.μ.

10.12 Παντως σαν τα μουτρα σας δεν θα καταντησουμε ποτε

Ανώνυμος
9 Αυγούστου 2014 στις 2:07 π.μ.

@8 Αυγούστου 2014 - 9:16 μ.μ.
Ε, κατά μάννα κατά κύρη κατά γιο και θυγατέρα. Αν σκεφτείς ότι ο κύρης είσαι εσύ... Σου ' μοιασα.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger