Home » , » Η διακοπή ρεύματος σκότωσε την 56χρονη στα Χανιά λέει ο ιατροδικαστής

Η διακοπή ρεύματος σκότωσε την 56χρονη στα Χανιά λέει ο ιατροδικαστής

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 19 Αυγούστου 2014 | 4:43 π.μ.

Πηγή: "Κουτί της Πανδώρας"

Επιβεβαιώνεται ότι αιτία του θανάτου της 56χρονης τετραπληγικής, Ευτυχίας Ποποδάκη στα τέλη Ιουλίου στα Χανιά ήταν η διακοπή της ηλεκτροδότησης από τη ΔΕΗ. Η 56χρονη, έπασχε από διπλή καρδιολογική πάθηση κι εκτιμάται πως «οποιαδήποτε αιτία θα οδηγούσε σε μείωση της οξυγόνωσης της θα ήταν μοιραία για τη ζωή της».

«Από τη μεριά μου ολοκληρώθηκε η διαδικασία. Από την πρώτη εξέταση και τα ιστολογικά στοιχεία που ερεύνησα διεπίστωσα ότι η γυναίκα έπασχε από στεφανιαία νόσο (ισχαιμική καρδιοπάθεια) καθώς και μια πνευμονολογικής αιτίας καρδιοπάθεια. Επιβεβαιώθηκε δηλαδή η αρχική μακροσκοπική διάγνωση. Σε ό,τι αφορά τώρα τη διακοπή λειτουργίας των μηχανημάτων έχω να πως το εξής. Οι προϋπάρχουσες δύο καρδιοπάθειες που είχε η γυναίκα έκαναν την καρδιά στο σύνολό της να είναι ευάλωτη σε οποιαδήποτε κατάσταση που θα έχει ελλιπής οξυγόνωση. Δηλαδή αν για οποιαδήποτε αιτία ελάττωναν την παροχή οξυγόνου μέσω του αίματος στην καρδιά ήταν επόμενο ότι θα επιτείνει την ίδια υπάρχουσα σοβαρή πάθηση.

Οποιαδήποτε αιτιολογία ακόμα και η διακοπή των μηχανημάτων τεχνικής στήριξης της αναπνοής θα είχε ως αποτέλεσμα να επιβαρυνθεί αυτό που προϋπήρχε και να οδηγηθεί στον θάνατο. Αυτές οι δύο παθήσεις και ειδικά η πρώτη είχαν κάνει την καρδιά πολύ ευάλωτη ακόμα και στην απλή οξυγόνωση του αίματος και θα οδηγούσαν εύκολα στον θάνατο» είπε σε δηλώσεις του ο ιατροδικαστής, Αντώνης Παπαδομανωλάκης στα Χανιώτικα Νέα.

Σε ανακοίνωσή της η ΔΕΗ είχε υποστηρίξει πως η γυναίκα δεν είχε δηλωθεί ως «ευάλωτος καταναλωτής» και ως εκ τούτου η επιχείρηση δεν γνώριζε ότι έχριζε μηχανικής υποστήριξης. Είναι ωστόσο άξιο απορίας το γεγονός ότι η Επιχείρηση, ενώ κόβει δίχως ενδοιασμούς το ρεύμα σε χιλιάδες νοικοκυριά για ελέχιστα χρέη, τα οποία στην προκειμένη περίπτωση οδήγησαν μια γυναίκα στο θάνατο, δεν κάνει το ίδιο με τους "καλούς" πελάτες της.

Χαρακτηριστικά τέτοια παραδείγματα είναι αυτό της ΝΔ που χρωστάει σχεδόν μισό εκατομμύριο για τα κεντρικά της γραφεία στη Συγγρού αλλά συνεχίζει να ηλεκτροδοτείται και να προχωρά σε σκανδαλώδεις διακανονισμούς επικαλούμενη την οικονομική κρίση, αλλά και ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, ο οποίος πολαμβάνει της απόλυτης κυβερνητικής κάλυψης, αποφεύγοντας, μεταξύ άλλων, να πληρώνει ακόμα και το χαράτσι για έναν ενοικιαζόμενο χώρο και μια αποθήκη στα Μελίσσια τα οποία όμως ηλεκτροδοτούνται. 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger