Home » , » Οι ξεφτιλισμένοι

Οι ξεφτιλισμένοι

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 24 Αυγούστου 2014 | 1:47 μ.μ.

Πηγή: "Ημεροδρόμος"

Το δικαίωμα στον αυτοεξευτελισμό το έχουμε όλοι. Αν το ασκούμε, ή όχι, είναι θέμα συνείδησης του καθενός. Συνήθως αυτός που αποφασίζει να αυτοεξευτελισθεί κατασκευάζει ένα άλλοθι για δικαιολογήσει την απόφαση του.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, ο αυτοεξευτελιζόμενος  ισχυρίζεται ότι στην πράξη του τον οδηγεί ένα ανώτερο αίσθημα αυτοθυσίας. Θυσιάζει, λοιπόν, την αξιοπρέπεια του για το καλό των άλλων, των πολλών, της πατρίδας, του κόμματος, της παράταξης, κ.λπ. Ετσι, αυτοεξευτελισμένος μεν, αλλά για το κοινό καλό δε, στρέφεται προς την κοινωνία και ζητάει την επιβράβευση:
 «Θυσίασα ότι πολυτιμότερο είχα, την τιμή και την αξιοπρέπεια μου, για σας! Τώρα ήρθε η ώρα να με ανταμείψετε…». Αυτό είναι, πάνω κάτω, το «σενάριο» μιας παράστασης που παρακολουθούμε τις τελευταίες μέρες και θα τη δούμε, επαναλαμβανόμενη πολλές φορές,  μέχρι τις εκλογές.

Στο ρόλο του πρωταγωνιστή θα υπάρχουν εναλλαγές.
Προς το παρόν, ας απολαύσουμε στο έργο «Φθηνό, ευέλικτο,…πολιτικό προσωπικό», τους κ.κ. Λοβέρδο και Καρατζαφέρη, σε ομολογουμένως εξαιρετικές ερμηνείες. Καλή διασκέδαση!
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
25 Αυγούστου 2014 στις 4:06 μ.μ.

Μια και λέμε για ξευτίλα:
ΠΑΣΟΚ - ΝΔ στην κυβέρνηση οι ναζί στην εξουσία.
Μόνο αηδία μου προκαλεί το ΠΑΣΟΚ. Έχει περάσει τα πιο ναζιστικά μέτρα. Έχει κάνει τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, το όνειδος κάθε κράτους που θέλει να αποκαλείται πολιτισμένο. Έχει περάσει τους πιο άδικους φόρους, τα πιο εξοντωτικά χαράτσια και περικοπές. Μαζί με τη ΝΔ όλα αυτά.
Κι ενώ έχει δώσει ...Πώλο στους τοκογλύφους, ενώ έχει στηρίζει με νύχια και δόντια το φασισμό, ενώ τον καλλιέργησε συστηματικά μέσω των δικών του ΜΜΕ, έρχεται να καταδικάσει τώρα την άνανδρη επίθεση στο Παγκράτι εναντίων δυο συμπολιτών μας.
Πράγματι η ομοφοβική επίθεση όπως κάθε ρατσιστική πράξη είναι πρόκληση. Όμως "κύριοι" του ΠΑΣΟΚ είστε πολύ υποκριτές. Κατ' αρχήν δεν ήταν 15 σκατοκέφαλοι φασίστες μόνο οι επιτιθέμενοι. Είχαν βοήθεια από 127 νεοδημοκράτες ή νεο-τρομοκράτες βολεμένους, που πάνε από ακροδεξιό site σε ακροδεξιό κανάλι και φωνάζουν εναντίον όλων των διαφορετικών. Με την ευλογία κάποιων κομματόσκυλων με ράσα φυσικά. Και με εντολή σαμαρά βεβαίως - βεβαίως.
Το κάνουν για δυο λόγους: Ο πρώτος στέλνουν φιλιά στη Χρυσή Αυγή. Κοντοζυγώνει ο Μάρτης, λιγοστεύει το καντήλι της κυβέρνησης. Ο δεύτερος είναι αποπροσανατολισμός αφού το δήθεν αντιρατσιστικό είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των ναζί κυβερνώντων. Για να στο πω με ερώτηση: θα καταργηθούν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης; θα παρθούν μέτρα ώστε να μην πνίγονται αθώοι πρόσφυγες; Όχι. Τότε; Απλά να ξεχαστεί το χαράτσι. Αμ δε! Έξι δόσεις, έξι τοις εκατό τη βλέπω τη ΝΔ στις εκλογές...
Εφόσον το ΠΑΣΟΚ ψηφίζει ακροδεξιά κυβέρνηση, θα ήταν τουλάχιστο λιγότερο προκλητικό να το βουλώσει και να μην πει τίποτα. Άσε λοιπόν ρε Βενιζέλε τις δηλώσεις, μας υποχρέωσες. Πραγματική καταδίκη του ναζισμού και του ρατσισμού είναι η εφαρμογή μιας πολιτικής που εξαλείφει τις αιτίες αυτών των φαινομένων. mitsos175

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger