Home » , , » Ο Αλέξης Τσίπρας και τα προβλήματα του κ. Μίχαλου

Ο Αλέξης Τσίπρας και τα προβλήματα του κ. Μίχαλου

Από giorgis , Τρίτη 19 Αυγούστου 2014 | 8:53 μ.μ.

Του Γ. Γ

Αναλυτικό ρεπορτάζ έχει η ιστοσελίδα left για την συνάντηση που είχε σήμερα ο Α. Τσίπρας με τον κ. Μίχαλο εκ μέρους της «Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος».
Απ’ αυτό το κείμενο που φέρει τον ουδέτερο τίτλο:  «Φορολογικές αδικίες και κόκκινα δάνεια επί τάπητος στη συνάντηση Αλ. Τσίπρα - Κ. Μίχαλου» μαθαίνουμε αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα. Όπως π.χ ότι «ο κ. Τσίπρας ζήτησε μόνιμη επικοινωνία και συνεργασία –σ.σ με την ΚΕΕ- προκειμένου οι προτάσεις τους να συνεκτιμώνται στη χάραξη της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ» καθώς και ότι ο πρόεδρος του Σύριζα στηρίζει τον επιμελητηριακό θεσμό «καθώς θεωρεί τα επιμελητήρια βασικούς φορείς για την ανάπτυξη της υγιούς επιχειρηματικότητας, σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο».

Αν έχει προτάσεις είπατε ο κ. Μίχαλος και οι συν αυτό; Μα τι λέτε τώρα; Ο κ. Μίχαλος έχει οικογενειακή παράδοση σε ιδέες. Να σας θυμίσουμε μερικές που υλοποίησε ο πατέρας του σαν υπουργός της χούντας; Ας το αφήσουμε καλύτερα γιατί κάποιοι θα πουν ότι λαϊκίζουμε.

Πάμε στις «ιδέες» του τέκνου Μίχαλου.

Εδώ θα διαβάσετε μερικές «ιδέες του» το πώς θεωρεί ο ίδιος την «ανάπτυξη της υγιούς επιχειρηματικότητας», οι οποίες φυσικά συνοδεύονται με την απαίτηση οι διαδηλωτές να κινούνται στην μια λωρίδα του δρόμου για να μην εμποδίζουν την «επιχειρηματική δραστηριότητα».  

Απ’ το ρεπορτάζ του left μαθαίνουμε ότι «οι εκπρόσωποι των επιμελητήριων ανέπτυξαν στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης τις θέσεις και της προτάσεις τους για τα προβλήματα του κλάδου», Τους λυπήθηκε η καρδιά μας δηλαδή. Γεμάτοι προβλήματα οι άνθρωποι.

Ας δούμε, λοιπόν, πια είναι αυτά όπως τα ανέφερε ο κ. Μίχαλος μιλώντας σε ελληνοαμερικανούς καπιταλιστές στην Ουάσιγκτον:  «Η ελληνική κυβέρνηση έχει προωθήσει δέσμη μέτρων που έχουν καταστήσει τη χώρα μας τόπο ευκαιριών για επενδύσεις» τους είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε σε ομιλία του στο Ελληνο-Γαλικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο: «Σε ό,τι αφορά στο επιχειρηματικό περιβάλλον που διαμορφώνεται στη χώρα μας, με τη νέα προγραμματική περίοδο εισάγονται και νέα χρηματοδοτικά εργαλεία για τις επιχειρήσεις, όπως τα κεφάλαια επιχειρηματικών συμμετοχών, οι επιχειρηματικοί άγγελοι, η παροχή εγγυήσεων και η μικροπίστωση. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα θετική εξέλιξη, αφού με τον τρόπο αυτό περιορίζεται ο επιχειρηματικός κίνδυνος και ενισχύεται η ανάληψη νέων πρωτοβουλιών».

Φυσικά αυτά δεν αρκούν.

Σωστά τα λέει ο κ. Τσίπρας. Οι προτάσεις του κ. Μίχαλου και των ομόσταβλων του  πρέπει «να συνεκτιμώνται στη χάραξη της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ».
Ταλαιπωρία δεν είναι για τον «υγιή επιχειρηματία» κ. Μίχαλο να καταθέτει αγωγές κατά της ΓΕΝΟΠ για αποζημίωση από τις διακοπές ρεύματος που υπήρξαν σε απεργία εργατών της ΔΕΗ, ή να καταθέτει αγωγές στο Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά, ζητώντας την ποινική δίωξη των απεργών λιμενεργατών;

Αλλοίμονο αν προσπεράσει τις προτάσεις του κ. Μίχαλου, ο πρόεδρος του Σύριζα; Πρέπει να τις πάρει σοβαρά υπ’ όψιν του για να επιτευχθεί «δημιουργία αναπτυξιακού κλίματος», όπως είπε.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 8 σχόλια

Ανώνυμος
20 Αυγούστου 2014 στις 11:30 π.μ.

Καλό είναι να σταματήσουμε να αντιμετωπίζουμε τους σοσιαλδημοκράτες σαν να είναι κάτι άλλο από αυτό που είναι.
Δημιουργούμε σύγχυση σε καιρούς που αυτή περισσεύει. Τι διαφορετικό από τον κο Τσίπρα θα έκανε ο ΓΑΠ ο Βενιζέλος ο Καραμανλής ή ο Σαμαράς στη θέση του; Απολύτως τίποτα, αυτά ακριβώς έκαναν άλλωστε.
Ο κος Τσίπρας θα είναι καλύτερος συνεχιστής του έργου των προηγούμενων, είναι νεότερος του Σαμαρά, εξυπνότερος του ΓΑΠ, λιγότερο κάθαρμα από τον Βενιζέλο και πιο εργατικός από τον Καραμανλή. Για τα επόμενα 2-3 χρόνια τη δουλειά θα την κάνει και θα δώσει τη σκυτάλη στον επόμενο.

Ανώνυμος
20 Αυγούστου 2014 στις 2:42 μ.μ.

Kαι θα τις πάρουν σοβαρά τις προτάσεις του Μίχαλου ο Τσίπρας κι η παρέα του. Δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς. Στο δρόμο που έχουν πάρει δεν υπάρχει γυρισμός. Διαλέγεις πλέον ή με το κεφαλαιο θα είσαι ή με το λαό. Κι αυτοί διάλεξαν το κεφάλαιο.

Ανώνυμος
21 Αυγούστου 2014 στις 10:41 π.μ.

...κι εσείς διαλέξατε το λαό :))))

Ανώνυμος
22 Αυγούστου 2014 στις 10:28 π.μ.

Σύριζα- "υγιής" επιχειρηματίας
Συμμαχία.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ.

Ανώνυμος
22 Αυγούστου 2014 στις 8:22 μ.μ.

χαζομαιληδες του κκε οταν μιλατε για τους μικρομεσαιους χρονια τωρα κακως το κανετε; τωρα αν ο προεδρος τους ειναι νδ δε φταιει ο τσιπρας γι αυτο

Ανώνυμος
23 Αυγούστου 2014 στις 1:34 π.μ.

Μίχαλος , Μιχαλόλιας, Μιχαλολιάκος.

Ανώνυμος
23 Αυγούστου 2014 στις 2:45 π.μ.

Tσίπρα θα σου τραβήξουν το αυτί οι βιομήχανοι που χαριεντίζεσαι με το Μίχαλο.

Ανώνυμος
23 Αυγούστου 2014 στις 9:26 π.μ.

Aπορώ με το άρθρο. Πού βρίσκετε το περίεργο; Ο άνθρωπος τα δίνει όλα για να γίνει πρωθυπουργος.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger