Home » , » Αποκλειστική μαρτυρία "αστυνομικοί τραυμάτισαν μέλος του ΣΥΡΙΖΑ" (Βίντεο)

Αποκλειστική μαρτυρία "αστυνομικοί τραυμάτισαν μέλος του ΣΥΡΙΖΑ" (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014 | 5:32 π.μ.

"Έβαλε το παιδί τα χέρια του να καλύψει το κεφάλι του και το κοπάνησε ο αστυνομικός στο χέρι" Και με αυτόν τον τρόπο ένας 18χρονος, μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, έσπασε το χέρι του μετά από επιχείρηση της αστυνομίας ενώ "την στιγμή που τον χτυπάγανε τον έβριζαν χυδαία" σύμφωνα με τον Αντώνη, μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που ήταν παρών στο συμβάν και ένας από τους δύο προσαχθέντες.

"Τους ζητούσαμε να δούμε δικηγόρο και δεν μας άφηναν. Όταν μας άφησαν ελεύθερους τους ζήτησα να πάρω τηλέφωνο γιατί δεν είχα κάρτα και τους είπα ότι έχω δικαίωμα να πάρω τηλέφωνο από δω πέρα. Και μου απαντούν, τράβα να βρεις κάρτα..."

Επίσης ο Αντώνης στέκεται ιδιαίτερα στο ζήτημα του ότι το συμβάν έλαβε χώρα στα Εξάρχεια όπου δραστηριοποιούνται συλλογικότητες, χαρακτηρίζοντας , μάλιστα, την όλη κίνηση σαν πολιτική επιλογή τρομοκράτησης .

Στην παρουσίαση της εκπομπής Zona Rosa, ο Χρήστος Αβραμίδης


Επισυνάπτεται και το ρεπορτάζ αρχικό ρεπορτάζ της ΕΦΣΥΝ

Ένας 18χρονος βρέθηκε με σπασμένο χέρι από κλομπ αστυνομικού, όπως καταγγέλλει, κατά τη διάρκεια επιδρομής της ομάδας ΔΕΛΤΑ στην πλατεία Εξαρχείων, τα ξημερώματα του Δεκαπενταύγουστου. Ο νεαρός ήταν  με την παρέα του σε καφέ, όταν άντρες της ομάδας ΔΕΛΤΑ μπήκαν στην πλατεία φωνάζοντας και προπηλακίζοντας τον κόσμο. Έφυγαν και ξαναγύρισαν μπαίνοντας στον πεζόδρομο της Τσαμαδού. Στο γωνιακό καφέ βρισκόταν ο δεκαοκτάχρονος, μέλος της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με έναν φίλο του μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και την υπόλοιπη παρέα τους, και ετοιμάζονταν να φύγουν.

Οι αστυνομικοί κατέβηκαν από τις μηχανές και κατευθύνθηκαν κατά πάνω τους. Ο δεκαοκτάχρονος πανικοβλήθηκε και προσπάθησε να τρέξει. "Είδα τον αστυνομικό να με φτάνει στο ένα μέτρο και άκουσα τον ήχο του κλομπ όπως σηκώνεται στον αέρα. Έβαλα το χέρι μου για να προστατέψω το κεφάλι μου. Το πέτυχε, ένιωσα το χτύπημα, αλλά λόγω της αδρεναλίνης δεν ένιωσα πόνο εκείνη τη στιγμή. Τον πόνο τον ένιωσα λίγο μετά, όταν το χέρι μου άρχισε να πρήζεται», λέει στην «Εφ.Συν.».
Ο αστυνομικός του έκανε προσαγωγή μαζί με το φίλο του από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ενώ άλλος αστυνομικός άρχισε να τον ειρωνεύεται και να τον βρίζει χυδαία. Στο τμήμα Εξαρχείων έγινε απλώς εξακρίβωση στοιχείων και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Δεν τους άφησαν να τηλεφωνήσουν σε δικηγόρο, συνεπείς στην πρακτική της αστυνομίας που, παρά τις αντίθετες εισηγήσεις του Συνηγόρου του Πολίτη και διεθνών οργανισμών, θεωρούν ότι οι προσαγωγές δεν συνιστούν στέρηση της ελευθερίας και δεν διέπονται από τις εγγυήσεις του κράτους δικαίου για τη σύλληψη.

Το χέρι του δεκαοκτάχρονου είχε πρηστεί (στο τμήμα δεν μπόρεσαν να του προσφέρουν στοιχειώδεις πρώτες βοήθειες) και κατέφυγε στο νοσοκομείο του Ερυθρού Σταυρού. Ιατροδικαστής δεν υπήρχε λόγω της αργίας του Δεκαπενταύγουστου (!), όπως δεν υπήρχε και αρκετός γύψος για το σπασμένο χέρι. Του τοποθέτησαν γύψο σ'ένα σημείο και νάρθηκα σε άλλο. Τώρα ο δεκαοκτάχρονος ελπίζει να μην κουνηθεί το κόκκαλο και να αποφύγει το χειρουργείο.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
22 Αυγούστου 2014 στις 1:21 π.μ.

Καλα.....ανθρωποι ειμαστε ολοι....σε ολους συμβαινουν ατυχηματα!!!!! Παραδειγμα ,το παλικαρι που επινε τον καφε του στα Εξαρχεια!!! Που να το φανταστει,οτι μπορει να σπασει το χερι του!! Ασ προσεχουμε λοιπον ολοι......απο "ολους" και απο "ολα"!! Ποτε δεν ξερεις!! Εκει που πας περηφανος καβαλαρης,και εχεις και την σιγουρια των οπλων σου......βρε παιδι μου....πως το ελεγε μια θεια μου; Οσα δεν φερνει ο χρονος ...τα φερνει η ωρα η κακια!!
Ας προσεχουν λοιπον "ολοι".......το κακο δεν αργει!!Καν και καν ζορικοι,και τους εφαγε το μαυρο σκοτος!! Ετσι ειναι η.....κακια η ωρα!! Κακια!!!!!!!!!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger