Home » , , » Οταν η Μαρία Σπυράκη ζηλεύει τις επιδόσεις του ... Ξέρξη

Οταν η Μαρία Σπυράκη ζηλεύει τις επιδόσεις του ... Ξέρξη

Από giorgis , Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014 | 5:54 μ.μ.


Του Γ.Γ

Ξαναζεσταμένη σούπα η είδηση που μας σερβίρει η ευρωβουλευτίνα της Ν.Δ., Μαρία Σπυράκη, και εκτός των άλλων δείχνει και την ασχετοσύνη της.

Σύμφωνα λοιπόν με όσα διαβάζουμε το στέλεχος της Ν.Δ παίρνει πρωτοβουλία για να καταστείλει την ελευθερία άποψης στην μπλοκόσφαιρα.

Διαβάζοντας λοιπόν συνέντευξη που έδωσε σε εφημερίδα μαθαίνουμε ότι σύμφωνα με την ίδια «Η ενημέρωση πρέπει να έχει πρόσωπο» και επειδή «δεν μπορεί οποιοσδήποτε να ανοίγει ένα κανάλι ή ακόμη περισσότερο ένα blog και να μεταδίδει ειδήσεις, προωθώντας συγκεκριμένα κέντρα χωρίς κανείς να γνωρίζει ποιος είναι ο υπεύθυνος κατά το νόμο» πρότεινε στον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου να δει το «θεσμικό πλαίσιο που ισχύει στην γειτονική Ιταλία» το οποίο προβλέπει «ότι όλοι οι ιστότοποι που μεταδίδουν ειδήσεις έχουν υπεύθυνο κατά το νόμο».

Δεν ξέρουμε τι νόμος ισχύει στην Ιταλία για τα μπλογκ. (Ρίξαμε μια ματιά στο διαδίκτυο αλλά δεν βρήκαμε άκρη). Γνωρίζουμε όμως πώς εννοεί την «ενημέρωση» η Μαρία Σπυράκη.
Ο δημοσιογράφος να γνωρίζει μια είδηση αλλά να μην την μεταδίδει ως «όφειλε» δημοσιογραφικά λόγω «κομματικού καθήκοντος», όπως έκανε η ίδια.
«Ενημέρωση» για τύπους/ες σαν την Σπυράκη είναι να γίνεσαι απροκάλυπτα ένα δημοσιοκαφρικό κυβερνητικό παπαγαλάκι, συκοφαντώντας κάθε εργατικό αγώνα, παραπληροφορώντας τους τηλεθεατές σου,  «εκλαϊκεύοντας» την βάρβαρη ταξική κυβερνητική πολιτική, με επιδίωξη την προσωπική σου αναδείξει, πράγμα που το πέτυχε, η ίδια.

Γράφαμε αρχικά ότι είναι άσχετη με το συγκεκριμένο θέμα η ευρωβουλευτίνα της Ν.Δ. (Που να βρει χρόνο να ενημερωθεί αφού παρακολουθεί τις συνομιλίες που έχει ο Σαμαράς με τον θεό). Διαφορετικά, η Σπυράκη, θα γνώριζε ότι η προσπάθεια καταστολής της ελληνικής μπλοκόσφαιρας έχει ξεκινήσει από πολύ παλιά, πρωτοστατουσών «Καθημερινής»-«Αυριανής»  μαζί με την πολιτική και δικαστική εξουσία.

Ο σχεδιασμός, λοιπόν, για την φίμωση της μπλοκόσφαιρας, ξεκίνησε επί εποχής υπουργίας του Μ. Χρυσοχοϊδη στο υπουργείο Μπάτσων και Καταστολής. Με ακροβατικούς νομικίστικους ισχυρισμούς ο τότε εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ι. Τέντες, όπως και ο προκάτοχος του Γ. Σανιδάς, πήγαν να δώσουν άλλοθι στο αστικό σύστημα να εντείνει την αστυνόμευση του και στο χώρο του διαδικτύου.

Δεν είχε αποτέλεσμα αυτή η προσπάθεια τους. Κύρια γιατί υπάρχει η ανωνυμία που προσφέρει η φιλελεύθερη παράδοση των ΗΠΑ και ο αμερικανικός νόμος, για να μπορούν να προστατευτούν οι μπλόγκερς –η λειτουργία των blog υπόκειται στην αμερικανική νομοθεσία αφού εκεί εδρεύει η google που είναι ο πάροχος του χώρου που υπάρχουν τα μπλογκ, και η άρση της ανωνυμίας γίνεται μόνο αν υπάρξουν κατηγορίες για συγκεκριμένα κακουργήματα-  και δεύτερον γιατί η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών –ένας καθαρά αστικός δεσμός- αντέδρασε σε μια τέτοια μεθόδευση καταλαβαίνοντας ότι μια τέτοια εξέλιξη δεν οδηγεί πουθενά αλλού παρά πάνω στην παραπέρα φασιστικοποίηση της κοινωνικής και πολιτικής ζωής.

Και τεχνικά όμως αν το δούμε το πράγμα δεν είναι δυνατόν να αποκαλυφθεί η ταυτότητα ενός μπλόκερ  που θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του. Οι δύο μεγαλύτερες και απολύτως ιδιωτικές πλατφόρμες στον κόσμο για μπλογκ (wordpress και blogspot) δίνουν σε διωκτικές αρχές τα στοιχεία χρηστών τους (Το IP ουσιαστικά μέσω του οποίου γίνεται ο εντοπισμός τους) μόνο αν αυτοί κατηγορούνται για κακούργημα. Εχουν κανένα λόγο να αλλάξουν την πολιτική τους επειδή το ζητάει η Σπυράκη;

Φυσικά ισχύει ότι στην μπλοκόσφαιρα ανθούν όλα τα φρούτα. Από Κυπατζήδες μέχρι υπαλληλίσκοι εκδοτικών και επιχειρηματικών συμφερόντων. Επίσης υπάρχουν μπλόκερς που χρησιμοποιούν την διαδικτυακή τους παρουσία για βρόμικες προσωπικές δουλειές Απ’ το .. ποντίκι μας εξαρτάται αν θα απομονώσουμε αυτά τα γλοιώδη υποκείμενα.

Υπάρχει όμως μια βασική διαφορά ανάμεσα στα μπλογκ και στα υπόλοιπα ΜΜΕ.  Είναι οι ίδιοι οι μπλόγκερς που ξεσκεπάζουν φαινόμενα, παραπληροφόρησης, εκβιασμών κλπ,  όταν τα αντιληφθούν να λαμβάνουν χώρα στην μπλοκόσφαιρα. (Παραδείγματα αρκετά. Στο Indymedia αποκαλύφθηκε μπλόγκερ ΚΥΠατζής, εμείς γράψαμε για «πρακτοράκο δεύτερης κατηγορίας» που διαχειρίζεται ενημερωτική ιστοσελίδα κ.λ.π).

Διαχρονικά υπήρξε δημοσιοκάφρος να μας αποκαλύψει τις λοβιτούρες που γίνονται από άτομα του συναφιού του; 

Μάθαμε ας πούμε ποιοι ήταν οι δημοσιοκάφροι που πήραν μέρος στα «ιδιαίτερα μαθήματα» τα οποία οργάνωσε η εταιρία Civitas και αποτέλεσαν την ομάδα κρούσης στην τυφλή υποστήριξη παράδοσης και καθυπόταξης της χώρας και της ελληνικής κοινωνίας στις εντολές της ντόπιας αστικής τάξης, της Ε.Ε και του Δ.Ν.Τ; Και φυσικά δεν το έκαναν με το αζημίωτο.

Μάθαμε π.χ. ποιοι δημοσιοκάφροι τσέπωσαν δις απ’ τα λεγόμενα «μυστικά κονδύλια» για να εξυπηρετήσουν σκοπιμότητες του κράτους; Τίποτα. Υπάρχει δημοσιογραφική ομερτά.

Αντιλαμβανόμαστε την «πρεμούρα» της Σπυράκη και των αφεντικών της, όμως καταλαβαίνουμε παρόμοιες κινήσεις που έκαναν στο παρελθόν υπάλληλοι του Αλαφούζου. Πέρασε, βλέπετε,  ανεπιστρεπτί ο καιρός που μεγαλοκατασκευαστές και καπιταλιστές έπαιζαν μόνοι τους στο γήπεδο της πληροφόρησης.

Τώρα η αναγνωσιμότητα πολλών ενημερωτικών blogs (παρ’ όλο τα προβλήματα που υπάρχουν στην μπλοκόσφαιρα) είναι πολλαπλάσια απ’ την αναγνωσιμότητα ημερήσιων εφημερίδων με πολυετή παρουσία, ενώ τα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων είναι πλήρως απαξιωμένα στην συνείδηση  των τηλεθεατών. Το ίδιο και οι τηλεοπτικές «ενημερωτικές» εκπομπές.

Ερχεται η εποχή που η αμεσολάβητη πληροφόρηση των blogs θα στείλει για απόσυρση τα οχήματα-εφημερίδες καθώς και τα χρεοκοπημένα τηλεοπτικά κανάλια των καπιταλιστών που τα χρησιμοποιούν για να υλοποιούν τις δικές τους επιχειρηματικές-πολιτικές σκοπιμότητες.

Μετά την παντελή απαξίωση των κατεστημένων ΜΜΕ ήρθε και η καπιταλιστική οικονομική κρίση για να κάνει ακόμα πιο προβληματική την επιβίωση αρκετών ΜΜΕ.
Αυτά σήμερα, γιατί στο παρελθόν την εποχή της χρηματιστηριακής ευφορίας, την εποχή της απίστευτης διαφημιστικής σπατάλης του κρατικού και δημοσίου χρήματος οι βαρόνοι των ΜΜΕ έκαναν χοντρή κονόμα και συσσώρευσαν τεράστια κέρδη.
Τώρα που τρίζουν τα θεμέλια της παντοκρατορίας τους, προσπαθούν να εξοντώσουν όποιον θεωρούν αντίπαλο. Σήμερα βάζουν στο στόχαστρο τους τα μπλοκς. Φυσικά θα αποδειχθεί ατελέσφορη η προσπάθεια τους.

Υ.Γ. Ο Ξέρξης δεν ήταν που είχε διατάξει να μαστιγώνουν την θάλασσα για να σταματήσει να φουρτουνιάζει; Ε, όσο αποτέλεσμα είχαν οι διαταγές του Πέρση ηγεμόνα, τόση αποτελεσματικότητα θα έχουν και οι προθέσεις τις Μ. Σπυράκη)
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger