Home » » ΚΚΕ: Φεστιβάλ .. αποδόμησης των εξαγγελιών του Σύριζα

ΚΚΕ: Φεστιβάλ .. αποδόμησης των εξαγγελιών του Σύριζα

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014 | 8:41 μ.μ.

Πηγή: "Ποντίκι"

Το βασικό στοιχείο αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης το τελευταίο διάστημα, δηλαδή το ζήτημα της διαπραγμάτευσης για το δημόσιο χρέος, επιχειρεί να αποδομήσει με κάθε ευκαιρία το ΚΚΕ, όπως έγινε και με αφορμή την επίσκεψη Σαμαρά στο Βερολίνο και τη συνάντηση με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου, η παραδοχή του πρωθυπουργού μετά τη συνάντηση ότι η σημερινή πολιτική θα συνεχιστεί, αποτελεί «μία ακόμη απόδειξη ότι η όποια συζήτηση ή διαπραγμάτευση, εντός του πλαισίου που καθορίζουν τα μνημόνια διάρκειας της Ε.Ε. και ο στόχος της καπιταλιστικής κερδοφορίας και ανάκαμψης, θα έχει οδυνηρά αποτελέσματα για τον λαό». Κατά συνέπεια, συνεχίζει η ανακοίνωση, είναι «αποπροσανατολιστική και εχθρική για τον λαό η αντιπαράθεση για το ποιος μπορεί να διαπραγματευτεί καλύτερα το "τέλος του μνημονίου και της τρόικα"». Σύμφωνα με την ανάλυση του ΚΚΕ, αυτό που όλοι κρύβουν είναι ότι «με ή χωρίς τρόικα, με ή χωρίς νέο "πακέτο - μνημόνιο", ο λαός θα συνεχίσει να πληρώνει τα μνημόνια διάρκειας και τους μηχανισμούς επιτήρησης της Ε.Ε.».

Παρά ταύτα, η ηγεσία του ΚΚΕ επιφυλάσσει στον ΣΥΡΙΖΑ τη μερίδα του λέοντος όσον αφορά την αντιπολιτευτική της κριτική, τόσο διότι αναγνωρίζει ότι είναι επερχόμενη κυβέρνηση όσο και διότι, μετακινούμενος προς το κέντρο, ο ΣΥΡΙΖΑ αφήνει κενά στα αριστερά του, τα οποία φιλοδοξεί να καλύψει το ΚΚΕ, εν όψει μάλιστα εκλογών.

«Ψίχουλα»

Έτσι, από το βήμα του Φεστιβάλ της ΚΝΕ ο Δημήτρης Κουτσούμπας αφιέρωσε μεγάλο τμήμα της ομιλίας του στην αποδόμηση - από αριστερή σκοπιά -των εξαγγελιών που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ. Ωστόσο, απευθύνθηκε για μια ακόμη φορά και στο ευρύτερο δυνατό ακροατήριο που αποδεσμεύεται από τον παλιό δικομματισμό των ΠΑΣΟΚ- Ν.Δ., καλώνταςεν γένει τα εργατικά και λαϊκά στρώματα που «αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού» να συνταχθούν με το ΚΚΕ, ανεξαρτήτως της εκλογικής προτίμησης που είχαν μέχρι χτες, ανεξαρτήτως του «εάν ήταν με το ΠΑΣΟΚ ή τη Ν.Δ. ή μετά μεταπήδησαν στον ΣΥΡΙΖΑ, βλέποντάς τον ως κάποια ελπίδα, ή αν είχαν επιλέξει άλλα κόμματα».

Ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ αναφέρθηκε διεξοδικά στα μέτρα ανακούφισης που παρουσίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να αποδείξει τον ισχυρισμό του ΚΚΕ ότι δεν είναι φιλολαϊκά, αφού κάποια από αυτά και πάλι θα χρηματοδοτηθούν από τους φόρους που πληρώνουν τα λαϊκά στρώματα, και ότι αντιστοιχούν σε «ψίχουλα» που δεν αναιρούν την καταστροφή στο εισόδημα των νοικοκυριών λόγω της κρίσης. Πάνω απ' όλα, ο Δημήτρης Κουτσούμπας καταλόγισε στον ΣΥΡΙΖΑ προσπάθεια εξοικείωσης του λαού με τη λογική του «μικρότερου κακού». Τον κατηγόρησε ακόμη ότι προσπαθεί να βάλει οριστική «ταφόπλακα» σε ό,τι ριζοσπαστικό υπάρχει στο κίνημα και ότι καλλιεργεί κλίμα μειωμένων προσδοκιών που οδηγούν στην υποταγή του λαού και της νεολαίας προς όφελος των μονοπωλίων και της ανάκαμψής τους.

Όσον αφορά τα μέτρα, ενδεικτικά, οΔημήτρης Κουτσούμπας αμφισβήτησε το κατά πόσο θα ανακουφίσει τους συνταξιούχους η επαναφορά της 13ης σύνταξης όταν, όπως τόνισε, οι απώλειες στη σύνταξη τα τελευταία χρόνια ξεπερνούν το 25%. Αμφισβήτησε επίσης ότι τα μέτρα του ΣΥΡΙΖΑ καλύπτουν τους εργαζομένους ελαστικής απασχόλησης.

Χαρακτήρισε πρόγραμμα «ανακύκλωσης της ανεργίας και της φτώχειας» το πρόγραμμα «ανάκτησης της εργασίας» του ΣΥΡΙΖΑ κι εκτίμησε ότι αναπαράγει το ελαστικό εργασιακό καθεστώς παρέχοντας προνόμια προς το μεγάλο κεφάλαιο («νέες επιδοτούμενες θέσεις εργασίας που πολλαπλασιάζουν τα κέρδη των επιχειρήσεων»).

 «Με τι δικαιώματα θα προσληφθούν όσοι προσληφθούν; Πόσοι από αυτούς θα συνεχίσουν να
δουλεύουν μετά τη διετία; Πόσοι θα απολυθούν για να προσληφθούν νέοι φθηνότεροι, επιδοτούμενοι εργαζόμενοι;» αναρωτήθηκε.
Επίσης, έδειξε να θεωρεί χαμηλό το αφορολόγητο ώς τα 12.000 ευρώ θέτοντας το ερώτημα αν ο ΣΥΡΙΖΑ κατατάσσει στους προνομιούχους μια οικογένεια με ετήσιο εισόδημα στα 20.000 ευρώ.

Σχετικά με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τα «κόκκινα δάνεια» ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ τόνισε ότι στην ουσία η μεταφορά των «"κόκκινων δανείων" στον κρατικό ενδιάμεσο φορέα σημαίνει μετατροπή του ιδιωτικού χρέους προς τις τράπεζες σε χρέος προς το κράτος και ταυτόχρονα θωράκιση των τραπεζών, γιατί τα χρέη προς αυτές τις τράπεζες θα τα πληρώσει το Δημόσιο».
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 3 σχόλια

Ανώνυμος
25 Σεπτεμβρίου 2014 στις 9:22 μ.μ.

Πώ, πώ!!! Την "τιμητική" του θα έχει πλέον το ΚΚΕ, όσο θα ξεγυμνώνονται οι βασιλείς και οι μεσσίες! Και πού είμαστε ακόμη!! στην αρχή!!! Και πιστεύουν ότι με το αντικκε δηλητήριο, είναι δυνατόν να ανακόψουν την εξέλιξη της ταξικής πάλης!!! Πόσο ανεγκέφαλοι και προβλέψιμοι έχετε γίνει!!!!! Το φεστιβάλ της ΚΝΕ φέτος, έγινε καρφί στο μάτι σας, γιατί πραγματικά η φετινή συμμετοχή ήταν πρωτόγνωρη. Κι αυτό σημαίνει ότι ο κόσμος και ψάχνεται και εμπιστεύεται το ΚΚΕ!!! Περαστικά σας. Μανώλης

Ανώνυμος
25 Σεπτεμβρίου 2014 στις 11:09 μ.μ.

Και μετά ξύπνησες.
Η ταξική πάλη σε πέταξε απο το κρεβάτι.

25 Σεπτεμβρίου 2014 στις 11:24 μ.μ.

Η μόνη δικαιολογία του ποντικιού είναι πως κανείς δεν πήγε στο φεστιβάλ για να ξέρει το τι ειπώθηκε, και απλά πήραν γραμμή από τα συνασπιστήρια που συναναστρέφονται για το τι θα γράψουν.
Καμμία τέτοια δεν υπάρχει για την αναδημοσίευση του από ένα μπλογκ που ονομάζεται "βαθύ κόκκινο" και δεν βρήκε τίποτε το ενδιαφέρον στο γεγονός πως η περιφέρεια Αττικής παρέχει διευκολύνσεις (χώρους για εκδηλώσεις, γραφεία, κλπ) στην ΧΑ, παρότι υπάρχει επίσημη καταγγελλία της λαϊκής συσπείρωσης για το γεγονός.

-Ο Λάκης δίνει γραμμή τελικά;

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger