Home » , » Η Ουκρανία σε πολιτισμική και πολιτική αποσύνθεση

Η Ουκρανία σε πολιτισμική και πολιτική αποσύνθεση

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014 | 9:05 μ.μ.

Του Στέλιου Ελληνιάδη – «Δρόμος της Αριστεράς»

Η κοινωνία στην Ουκρανία ήταν εντελώς απροετοίμαστη για το κακό που επρόκειτο να πάθει. Παρ’ όλες τις ιστορικές, πολιτισμικές και πολιτικές διαφορές μεταξύ Δυτικής και Ανατολικής Ουκρανίας, οι πολίτες στην συντριπτική τους πλειοψηφία ζούσαν ειρηνικά και αρμονικά, ανεπηρέαστοι από τις κραυγές και τους βανδαλισμούς που προκαλούσαν οι μικρές μειοψηφίεςτων εθνικιστών σε ορισμένες περιοχές της Δύσης.

Οι εθνικιστές και οι φασίστες μπόρεσαν να εφορμήσουν στο προσκήνιο όταν η εσωτερική φαγωμάρα των ολιγαρχών, που διεκδικούν όλο και μεγαλύτερα κομμάτια από το δημόσιο και ιδιωτικό πλούτο της χώρας με τη συνδρομή και ανάμιξη ξένων κρατών που ανταγωνίζονται μεταξύ τους για γεωπολιτικά κέρδη, αποσταθεροποίησε το καθεστώς εξουσίας. Στη συνέχεια οι ακροδεξιοί απέκτησαν πραγματική ισχύ όταν επιλέχτηκαν ως ομάδες κρούσεις από τις αμερικάνικες μυστικές υπηρεσίες και χρηματοδοτήθηκαν από τη μερίδα των ολιγαρχών που επιδίωξε και πέτυχε το καθεστωτικό πραξικόπημα.

Μέχρι τότε, το μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας έβλεπε τη ζωή του να υποβαθμίζεται σε αντίθεση με την εικόνα χλιδής που παρουσίαζαν ως εικονική πραγματικότητα οι ολίγάρχες του πλούτου. Είναι ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger